De hisz az az egyik legszebb szin azon a hangfalon. Milyenre szeretned atcsinaltatni?
Ha Te atcsinaltatod akkor bizisten en is belefogok. :) Nekem mondjuk van egy ugyes sogorom es muhely is, de azert ez meredek.

De hisz az az egyik legszebb szin azon a hangfalon. Milyenre szeretned atcsinaltatni?
Szia,

Szia, eloszor is gratulalok az uj szerzemenyedhez, brutal hang lehet nalad. :) Meg szeretnem kerdezni, hogy a IsoAcoustics GAIA mennyire csatolja el a basszus remegest a talajtol?

Az EQ-hoz valahogy nem szeretnek hozzanyulni. Amikor en probalkoztam vele akkor mindig visszatertem az EQ nelkuli beallitashoz. Lehet valami profi be tudna allitani.Joc írta: ↑2026.01.28., szer. 11:51Szerintem EQ-val jársz a legjobban, de ha kísérletezni akarsz bass csapdákkal, hajrá. Legfrissebb 4-5 videot előtte azért megnézném itt:tottyi írta: ↑2026.01.26., hétf. 15:52Ezt egy elegedett vasarlo irta de amiert ide bemasolom az azert mert a kozepsugarzo tisztitasat is irjak. En csodalkoztam is mikor eloszor meglattam a hangfalam es, hogy tenyleg milyen ragacsos a kozepsugarzo.
"Azt tanácsolták, hogy a hangszórót sem szárazon, sem nedvesen ne tisztítsam, még porszívóval sem, mert a membránon lévő ragacsos lakkréteg így letörlődne. Ez befolyásolná a rezgést és a hangminőséget.
A legjobb megoldás, ha egyszerűen visszateszem a gyári porvédőt, és úgy hagyom, ahogy van."
https://www.youtube.com/@AcousticsInsider
Szerintem EQ-val jársz a legjobban, de ha kísérletezni akarsz bass csapdákkal, hajrá. Legfrissebb 4-5 videot előtte azért megnézném itt:tottyi írta: ↑2026.01.26., hétf. 15:52Ezt egy elegedett vasarlo irta de amiert ide bemasolom az azert mert a kozepsugarzo tisztitasat is irjak. En csodalkoztam is mikor eloszor meglattam a hangfalam es, hogy tenyleg milyen ragacsos a kozepsugarzo.
"Azt tanácsolták, hogy a hangszórót sem szárazon, sem nedvesen ne tisztítsam, még porszívóval sem, mert a membránon lévő ragacsos lakkréteg így letörlődne. Ez befolyásolná a rezgést és a hangminőséget.
A legjobb megoldás, ha egyszerűen visszateszem a gyári porvédőt, és úgy hagyom, ahogy van."

60Hz körüli kiemelést nem nagyon fogsz tudni akusztikai panelekkel megoldani. (A 24-25Hz körüliről nem is beszélve.) 60Hz hullámhossza kb. 5,7m, ha annak a negyedét vesszük elnyelőből (hogy hatása is legyen), az majdnem 1,5m, nem hiszem hogy olyan vastag gyapot elnyelőt akarsz bepakolni a szobádba. Lehet próbálkozni hangolt rezonátorokkal, aztán megépítés után kiderül, hogy vagy sikerült vagy nem.tottyi írta: ↑2026.01.22., csüt. 09:22
Meglepodnel mennyire jol szol nalam ez a nagy doboz. 50-70 Hz kozott van egy kiemeles de az sem szornyu bar szeretnem kezeltetni de nemtudom meg hogyan. Irtam rola mar parszor de eloszor be kene merni megegyszer ezekkel a hangfalakkal es tudatosan feltenni az acusztikai paneleket. Bar a fejem mogott csak kb 40cm van ezert nem tudom milyen panel lenne oda jo ami mukodne is.
Itt van az elozo hangfalam meresei (Infinity IRS Sygma):

asebestyen írta: ↑2026.01.22., csüt. 10:48Hosszúkás szobában keresztben van a rendszer. A szövetkárpitozott kanapé (ami maga is jól nyel el) fölé lehetne még néhány elnyelőt tenni és kb ennyi. Érdemi javulást (akusztikailag) egy másik helyiséggel lehetne elérni egy másik elrendezéssel, ahol a dobozok kellően távol lennének a falaktól és a hallgatási pozícióval is lehetne játszani. Jelen körülmények között szerintem jobbat nem nagyon lehet összehozni, csak mást. Már az Infinitys rendszer is nagyon jól szólt Tottyinál, ez meg minden bizonnyal még jobb.mikro makro írta: ↑2026.01.22., csüt. 08:54"Tottyinál meg kb úgy, mintha 10db 8x50-es csavart ráznál egy konzervdobozban."
A helységakusztikát kéne ráncba szedni, jó eséllyel. Sanszos, hogy a 150 mélye durván túlküldi a helységet - ha legalább 2 darab membrános basszuscsapda elfér még ott, meg néhány normálisabb (azaz nem ilyen szivacs piramis) fali panel elsődleges visszaverődési pontokon, az eséllyel többet dobna, mint bármilyen eszköz upgrade (vagy downgrade, ha a 25ösöket vesszük alapul). Ekkora ládákat öngyilkosság rendbe rakott akusztika nélkül betenni egy normál méretű lakószobába, fele ekkorával is gond lehet.

mikro makro írta: ↑2026.01.22., csüt. 10:58A kisebb ládáknál arányosan kisebb színpadot kapnál, kisebb testet, minden kisebb, szűkösebb lenne - szerintem vernéd a fejed a falba 5 másodpercen belül, ahogy downgrédelnél.
Na végre. :)mikro makro írta: ↑2026.01.22., csüt. 10:57Ja értem, tehát inkább arról van szó, hogy a fórumozók oltanak vele, hogy ez nem oda való, miközben neked tökéletesen megfelel ez így. Ebben az esetben lehet, hogy kevesebbet kellene fórumozni és többet örülni a remek sugárzók birtoklásának.

Nem nyuglodes de annyian irjak, hogy az nem oda valo, hogy neha elgondolkodom, probaltok mindig eltantoritani ami nalam mukdoik. Igazad van, nem irok tobbet rola, hogy kicsi hangafalat vegyek ebbe a szobaba vagy valaha kicsit vegyek ha egyszer ezek a nagy hangfalak jonnek be.mikro makro írta: ↑2026.01.22., csüt. 10:43Nem le akarom írni, hanem már leírtam. :) A képeken adekvát méretű helységeket látok, nagyrészt soffit mountolt ládákkal, ahogy annak lenni kell.
Némi kettősséget vélek felfedezni abban, hogy egyszer azt mondod, hogy perfekt a motyó, utána meg oldalakon keresztül taglalod, hogy egy kisebb kellett volna + szub. Elnézést, de nem én nyűglődök ezen. A szobaakusztikai kérdés azután merült fel bennem, hogy az ismerősöd szerint borzasztóan szóltak a helységedben az ő ládái, ezért (akár hiszed, akár nem) jóindulatból írtam, hogy az akusztika kezelése jelentősen javíthatna. Nem tehetek róla, hogy irigységet vagy rosszindulatot látsz oda, ahol valójában nincs.
A 150 könnyedsége nyilvánvaló a fizikai paramétereit tekintve, egy 6 collos közép/mélyekkel szerelt kisebb floorstander mindig jobban erőlködik, mint egy 2x akkora űrtartalmú és wooferméretű cucc, akármilyen zongoralakk is legyen rajta.

Hosszúkás szobában keresztben van a rendszer. A szövetkárpitozott kanapé (ami maga is jól nyel el) fölé lehetne még néhány elnyelőt tenni és kb ennyi. Érdemi javulást (akusztikailag) egy másik helyiséggel lehetne elérni egy másik elrendezéssel, ahol a dobozok kellően távol lennének a falaktól és a hallgatási pozícióval is lehetne játszani. Jelen körülmények között szerintem jobbat nem nagyon lehet összehozni, csak mást. Már az Infinitys rendszer is nagyon jól szólt Tottyinál, ez meg minden bizonnyal még jobb.mikro makro írta: ↑2026.01.22., csüt. 08:54"Tottyinál meg kb úgy, mintha 10db 8x50-es csavart ráznál egy konzervdobozban."
A helységakusztikát kéne ráncba szedni, jó eséllyel. Sanszos, hogy a 150 mélye durván túlküldi a helységet - ha legalább 2 darab membrános basszuscsapda elfér még ott, meg néhány normálisabb (azaz nem ilyen szivacs piramis) fali panel elsődleges visszaverődési pontokon, az eséllyel többet dobna, mint bármilyen eszköz upgrade (vagy downgrade, ha a 25ösöket vesszük alapul). Ekkora ládákat öngyilkosság rendbe rakott akusztika nélkül betenni egy normál méretű lakószobába, fele ekkorával is gond lehet.

Meg nezd meg a 150 Pro-nal a fenykepek kozott amik studiokban keszultek, hogy eleg sok helyen kozel vannak a hangfalak ugyanugy mint nalam, kb 2,5 - 3 meter. https://atc.audio/professional/loudspeakers/scm150asl/mikro makro írta: ↑2026.01.22., csüt. 08:54"Tottyinál meg kb úgy, mintha 10db 8x50-es csavart ráznál egy konzervdobozban."

Meglepodnel mennyire jol szol nalam ez a nagy doboz. 50-70 Hz kozott van egy kiemeles de az sem szornyu bar szeretnem kezeltetni de nemtudom meg hogyan. Irtam rola mar parszor de eloszor be kene merni megegyszer ezekkel a hangfalakkal es tudatosan feltenni az acusztikai paneleket. Bar a fejem mogott csak kb 40cm van ezert nem tudom milyen panel lenne oda jo ami mukodne is.mikro makro írta: ↑2026.01.22., csüt. 08:54"Tottyinál meg kb úgy, mintha 10db 8x50-es csavart ráznál egy konzervdobozban."