Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: forgi »

Az az igazság hogy egy polcsugárzót is eltudnák képzelni, csak azt nem tudom hogy pl egy mission m32 és egy m33-as közöt milyen különbség van de azért gondolom hogy nem véletlenül drágább vagy csak mert több fa van benne? Vagy miért?
Rendszerint az álló hagfalak drágábbak. Ha viszont a polcsugárzóhoz állványt veszel, sokszor megfordul a helyzet. (Jelen sugárzónál is) Na most akkor melyik is a drágább? Egyébként a 32 és a 33-as is 16,5 cm-s mélyhangszórót, és 2,5 cm-s magas sugárzót tartalmazó kétutas reflex hangfal. A felépítéséből adódóan az álló hangfal kicsit mélyebbre megy, mint a társa.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Blazius »

Az az igazság hogy egy polcsugárzót is eltudnák képzelni, csak azt nem tudom hogy pl egy mission m32 és egy m33-as közöt milyen különbség van de azért gondolom hogy nem véletlenül drágább vagy csak mert több fa van benne? Vagy miért?

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Az Rti6 osok nekem is szóba jöhetnének én is nézegettem már.Te miért döntötél a polk mellet ami a missionban nem volt meg?
Azt ne feledd azért, hogy az RTI6 polcsugárzó és nem álló hangfal. Ha állót szeretnél, akkor RTI-ből, akkor minimum a 8-as jöhet szóba Nálad.
Nálam azért győzött a Polk, mert jobban el tudtam képzelni bizonyos felvételeken, hogy nem is hangfalat hallok.Pl. egy Carmina Burana részleten szinte éreztem, ahogy artikulálnak a kórus tagjai. Persze tudom, hogy a valóság más mint a hifi, de a Polk a meghallgatáskor szinte "elvarázsolt" és ezt nem tudta a Mission.

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

HiIgazából egy ideje már olvasgatom a fórumot de a  Mission hangfalakról nem igazán találtam infot.Mi a véleményetek ezek a hangfalakról? Külsőre igen tetszetősek de ez nem jelent semmit. Pl. egy összehasonlítás:M33 vs. Fusion3.
Mit gondoltok ki győzne?
Köszi

Én annak idején a Missoin m32-t hallgattam (igaz az csak polcsugárzó) és nagyon zeneinek találtam. Ha a Polk nem jön nálam képbe, akkor könnyen lehet, hogy most én is Missont hallgatnék.

A Mission Tannoy Fusion összehasonlítást egyébként könnyen megteheted, mert mindkettőt árulja a Hifibarlang.

Az Rti6 osok nekem is szóba jöhetnének én is nézegettem már.Te miért döntötél a polk mellet ami a missionban nem volt meg?

forgi
V.I.P.
V.I.P.

HiIgazából egy ideje már olvasgatom a fórumot de a Mission hangfalakról nem igazán találtam infot.Mi a véleményetek ezek a hangfalakról? Külsőre igen tetszetősek de ez nem jelent semmit. Pl. egy összehasonlítás:M33 vs. Fusion3.
Mit gondoltok ki győzne?
Köszi

Én annak idején a Missoin m32-t hallgattam (igaz az csak polcsugárzó) és nagyon zeneinek találtam. Ha a Polk nem jön nálam képbe, akkor könnyen lehet, hogy most én is Missont hallgatnék.

A Mission Tannoy Fusion összehasonlítást egyébként könnyen megteheted, mert mindkettőt árulja a Hifibarlang.

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hi
Igazából egy ideje már olvasgatom a fórumot de a Mission hangfalakról nem igazán találtam infot.Mi a véleményetek ezek a hangfalakról? Külsőre igen tetszetősek de ez nem jelent semmit. Pl. egy összehasonlítás:M33 vs. Fusion3.
Mit gondoltok ki győzne?
Köszi

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Declan.Delfino »

Kedves Declan.Delfino üdvözlünk a fórumon!  
Csak az erősítőre és az 5.1 szettre kell áldoznod? Van már DVD/CD játszód is?
Mert ha nincs akkor arra is kell költeni. Ja és hangfalkábelt is kell venni.
Mondjuk, hogy egy elfogadható kábelt ára 500Ft/m. Ebből is kell néhány méter,
Ezt se felejtsük el. Valamint említsd meg, milyen zenéket hanngatsz, és hogy a
zene / mozi aránya kb hány százalék! Ez megkönnyíti a segítségnyújtást.

Üdv!

A dvdre és a cd re kb plusz 100 e szánok a szetten felül. Inkább mozit nézek mint zenét hallgatok (a szemem jobb mint a fülem ) zenében minden jöhet ami jó a klasszikustól a jelen korig. Kábelre kb. 25 métert számoltam ha rendesen el akarom vezetni szobán belül.

köszönöm a segítséget
dd

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Üdvözlök Mindenkit, 
Teljesen új vagyok a házimozi területen és úgy döntöttem itt az ideje, hogy szűzességemet elvesszem . De egy kis segítség kellene hozzá Tőletek. Egy kb. 5*5 méteres szobába szeretnék egy házimozi rendszert létrehozni, amihez jelen fórumon a hangfal beszerzéshez kérek javaslatot. Az elején le kell szögeznem, hogy nem rendelkezem valami jó hallással (én vagyok az aki a PÁV II. vizsgán is csak nyújogatta a bal kezét mikor már rég a jobb füléban szólt a sípolás). Egyszóval most úgy érzem, hogy a kristálytiszta és tök jó között nem tudok különbséget tenni és rettenetesen irigylem azokat, akik igen. Tehát milyen házimozi hangfal összeállítást javasoltok egy ekkor szobába egy bot fülű mozi és zene rajongónak. A hangfalra és az  erősítőre kb. 200-250 e pénzt szánok. (ja, ha ötlet van erősítőre az csak hab lenne a tortán.)

köszönettel
Declan

azt, hogy foghsz szeretni, csak Te fogod tudni eldönteni, hallás alapján
szvsz először olvasd el a topikot, topikokat (természetesen nem egy napos "meló" ) sok kérdésedre(vagy még fel sem tettre ) választ fogsz kapni....

Köszi a jó tanácsot. kb. két hete próbálom magam a fórumon keresztül vergődni de igazából nem találtam meg a végső választ. Ezért kértem segítséget. (aki ismer tudja, hogy csak végső esetben fordulok ilyen kétségbe esett lépéshez )

dd

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: topeti »

Kedves Declan.Delfino üdvözlünk a fórumon!

Csak az erősítőre és az 5.1 szettre kell áldoznod? Van már DVD/CD játszód is?
Mert ha nincs akkor arra is kell költeni. Ja és hangfalkábelt is kell venni.
Mondjuk, hogy egy elfogadható kábelt ára 500Ft/m. Ebből is kell néhány méter,
Ezt se felejtsük el. Valamint említsd meg, milyen zenéket hanngatsz, és hogy a
zene / mozi aránya kb hány százalék! Ez megkönnyíti a segítségnyújtást.

Üdv!
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 683

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Üdvözlök Mindenkit, 
Teljesen új vagyok a házimozi területen és úgy döntöttem itt az ideje, hogy szűzességemet elvesszem . De egy kis segítség kellene hozzá Tőletek. Egy kb. 5*5 méteres szobába szeretnék egy házimozi rendszert létrehozni, amihez jelen fórumon a hangfal beszerzéshez kérek javaslatot. Az elején le kell szögeznem, hogy nem rendelkezem valami jó hallással (én vagyok az aki a PÁV II. vizsgán is csak nyújogatta a bal kezét mikor már rég a jobb füléban szólt a sípolás). Egyszóval most úgy érzem, hogy a kristálytiszta és tök jó között nem tudok különbséget tenni és rettenetesen irigylem azokat, akik igen. Tehát milyen házimozi hangfal összeállítást javasoltok egy ekkor szobába egy bot fülű mozi és zene rajongónak. A hangfalra és az erősítőre kb. 200-250 e pénzt szánok. (ja, ha ötlet van erősítőre az csak hab lenne a tortán.)

köszönettel
Declan

azt, hogy foghsz szeretni, csak Te fogod tudni eldönteni, hallás alapján
szvsz először olvasd el a topikot, topikokat (természetesen nem egy napos "meló" ) sok kérdésedre(vagy még fel sem tettre ) választ fogsz kapni....
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Üdvözlök Mindenkit,

Teljesen új vagyok a házimozi területen és úgy döntöttem itt az ideje, hogy szűzességemet elvesszem . De egy kis segítség kellene hozzá Tőletek. Egy kb. 5*5 méteres szobába szeretnék egy házimozi rendszert létrehozni, amihez jelen fórumon a hangfal beszerzéshez kérek javaslatot. Az elején le kell szögeznem, hogy nem rendelkezem valami jó hallással (én vagyok az aki a PÁV II. vizsgán is csak nyújogatta a bal kezét mikor már rég a jobb füléban szólt a sípolás). Egyszóval most úgy érzem, hogy a kristálytiszta és tök jó között nem tudok különbséget tenni és rettenetesen irigylem azokat, akik igen. Tehát milyen házimozi hangfal összeállítást javasoltok egy ekkor szobába egy bot fülű mozi és zene rajongónak. A hangfalra és az erősítőre kb. 200-250 e pénzt szánok. (ja, ha ötlet van erősítőre az csak hab lenne a tortán.)

köszönettel
Declan

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Hozzászólás Szerző: Posza »

sziasztok az alábbi két hangfal szett megvásárlásán gondolkozok
Sony SS-FCR450
(később hozzá egy aktív sub) v.
Magnat Monitor 110 Set
melyiket érdemesebb választani?
előre is köszi a válaszokat! 
üdv

Egyiket sem!
Kicsit gyűjtögess még aztán újra nézz vmit.

50e a keret, ennyire nem jó egyik sem?

Esetleg 70 körül JBL sub-sat rendszer. Ez a szett két éve még 125e-be került.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Sony SS-FCR450
Magnat Monitor 110 Set
üdv

Egyiket sem!

ennyire!

Még 30-at toldjál hozzá szerintem.

donw3ga
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: donw3ga »

Sony SS-FCR450
Magnat Monitor 110 Set
üdv

Egyiket sem!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sony SS-FCR450
Magnat Monitor 110 Set
üdv

Egyiket sem!

donw3ga
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: donw3ga »

sziasztok
az alábbi két hangfal szett megvásárlásán gondolkozok
Sony SS-FCR450

Magnat Monitor 110 Set

üdv

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

Nem biztos hogy igazam van.  Inkább hallgasd meg, és döntsd el Te megér-e annyit Neked.
Szerintem nem fog. 

mindenképpen meghallgatom, ha addig nem kattanok rá valami másra Ha nem lesz nagyon rossz a sztereója, akár még szóba is jöhet, majd ha unatkozom jól elbohóckodok ezekkel a "térbeli" effektekkel Viszont a mélynyomót nem úszom meg, 200ból meg már tényeg lehetne venni egy használt erősítőt, a kis jbl-eknek meg 130 párja.... csak akkor kell még vagy 20 méter kábel, satöbbi satöbbi áááááá Olyan egyszerűnek tűnt Na majd ha meghallgattam beszámolok, a kisebb testvére még árban sem olyan vészes...
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

Jet
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Jet »

Hallott már valaki itt a fórumon dali concept 10-et? Azt hiszem hallottam már valahol
Erölködő: H/K AVR 635; DVD játékos: Denon 1920; Első hangfalak: Dali Concept 10

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Robotka, igazad lehet, csodák nincsenek... Csak hinni akartam a teszteknek. Viszont két rendszerem nem lesz az tuti, akkor inkább falat faragok Csak idegesítene, hogy a zenekütyük szarrá mosnak bármilyen házimozi cuccot. Lehet intézek valami kis sztereo erősítőt és két hangfalat, vagy esetleg van olyan dizájnos aktív hangfal ami nem szól rosszul? Ha jól tudom a b&w-nek is vannak ilyen slim hangfalai, valami esztétikus de tűrhetően megszólaló cuccos kellene. 5.1-re nem vágyom annyira, mert ismerem magam, csak a legjobb elég jó, nem szeretnék rákattanni a házimozira, nem vagyok annyira gazdag
Nem biztos hogy igazam van.
Inkább hallgasd meg, és döntsd el Te megér-e annyit Neked.
Szerintem nem fog.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Robotka, igazad lehet, csodák nincsenek... Csak hinni akartam a teszteknek. Viszont két rendszerem nem lesz az tuti, akkor inkább falat faragok Csak idegesítene, hogy a zenekütyük szarrá mosnak bármilyen házimozi cuccot. Lehet intézek valami kis sztereo erősítőt és két hangfalat, vagy esetleg van olyan dizájnos aktív hangfal ami nem szól rosszul? Ha jól tudom a b&w-nek is vannak ilyen slim hangfalai, valami esztétikus de tűrhetően megszólaló cuccos kellene. 5.1-re nem vágyom annyira, mert ismerem magam, csak a legjobb elég jó, nem szeretnék rákattanni a házimozira, nem vagyok annyira gazdag

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Elmondom miről lenne szó. Lakásvásárlás előtt állok, és bár panel a kinézett cucc de háromszobás, így lenne lehetőségem egy zenehallgató/dolgozó szobára, és a nappaliba szeretnék egy projektort. Viszont a hifit nem tudom berakni a projektoros falra mert ott van az ajtó ( ) és a hangfalaim mélysége több mint 60 centiméter, tehát nem lehetne normálisan bejutni a nappaliba    És mivel minden ki**** q***** panel keskenyebbik oldala 3.40, vagy 3.50 keresztbe szintén lehetetlen megoldani. Viszont ha van egy zenehallgató szoba egy kanapéval, és a nappaliban egy fix vászon alá egy ilyen kütyüt be tudnék rakni, megoldanám a kábelkérdést, és a hangfalsz*rakodást is ezért nézegettem a yamahát. Nincsenek túl nagy surround igényeim, a nappali az a haverok 2 méter széles kép, buli, foci, fanta meg drumandbass funkció lenne, ezért reménykedtem, hogy egy minimális szintet megüt, tévére meg tökmindegy. Nem szeretnék egy külön rendszert kiépíteni a projektorhoz, hiszen zenét hallgatni sosem ott fogok, effektekre meg nem költenék egy valag pénzt, és kábelezném keresztül kasul a szobát, ha nem muszáj...  
Két tesztet találtam, ahol az elődjét nem szólták le, sőt.
http://www.soundandvisionmag.com/articl ... e_number=1
http://www.audioholics.com/productrevie ... ector9.php

a HM só szerintem alkalmatlan a feladatra, de jó tudni, hogy van Mao-n ilyen készülék, mert elmennék meghallgatni azért korrekt körülmények között. Aztán pedig majd szépen elismerem az igazatokat    Bár még reménykedem, de túl sokat nem várok a dologtól azért. 

A hm só valóban alkalmatlan ilyesmire, de a yamaha standja ilyen szempontból nem volt az a tülekedős terem. Pláne mivel más be se volt kötve, így vagy ezt hallgattad, vagy semmit. Sokan az utóbbit választották, de én azért kiváncsi voltam és végigültem a demót.
A demó ideje allatt villany lekapcs és nem volt ki be járkálás.
Szóval ahhoz képest le lehetett szürni mit is tud ez a micsoda.
No persze egy 5.1 hanggal ellátott filmet már nem volt hajlandó a yamaha "ügynök" betenni, csak az erre a célra készített demó lemez ment rajta.
Talán nem véletlenül.

Persze menj el és hallgasd meg Magad, de ettől a kütyütől surround élményt nem fogsz kapni, legalábbis amilyet egy 4.0, vagy 5.0, pláne 5.1-es rendszer csinál, mégha az éppen gyengébb komponensekből is épül fel.

Használtan 50-ért már elfogadható mozierölködőket kapni, és a mellé egy polcsugárzókból álló (akár falra szerelve is) 5.0 sokkal "értékesebb" megoldás.
Mélynyomót nem számoltam, nem tudom igényled-e, de e mellé a hangprojektor mellé is szigorúan kell, legalábbis az ottani produkciója alapján.

Mindenesetre menj el és hallgasd meg, de igen meglepődnék ha ezt a megoldást választanád, egy szerényebb, de korrekt külön hangfalakból álló rendszer helyett.

Ezek a termékek általában az innováció zsákutcái.
Láthattunk már hasonlókat, érdekes módon azok sem terjedtek el.
Talán nem véletlenül.
Mindez, persze szvsz.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok! 
Látott már valaki élőben vagy hallott yamaha ysp-1000-es hangprojektort valaki? Elsősorban az érdekelne, hogy "sztereóban" megüti-e egy minihifi szintjét. Véleményem szerint biztos, de gyakorlatilag nem találtam még helyet ahová bemehetnék megkuksizni, csak netes visszajelzéseket olvastam. Tippek?   

HM shown a yamaha ezzel demózott, pl. mélyládáik be se voltak kötve.
Meg úgy egyébként semmi más se, csak ez a x@r :smile19:

Hát mit ne mondjak ritka nagy parasztvakítás.

Ennyi pénzért már kapsz egy pár normális hangsugárzót is, ami sztereóban ezt 100%, hogy eltiporja.
Persze szvsz.

Ez a cucc, max. a szomszéd előtt parasztvakítani jó, meg esetleg szobadísznek, de annak se nagyon mer randa.

Elmondom miről lenne szó. Lakásvásárlás előtt állok, és bár panel a kinézett cucc de háromszobás, így lenne lehetőségem egy zenehallgató/dolgozó szobára, és a nappaliba szeretnék egy projektort. Viszont a hifit nem tudom berakni a projektoros falra mert ott van az ajtó ( ) és a hangfalaim mélysége több mint 60 centiméter, tehát nem lehetne normálisan bejutni a nappaliba És mivel minden ki**** q***** panel keskenyebbik oldala 3.40, vagy 3.50 keresztbe szintén lehetetlen megoldani. Viszont ha van egy zenehallgató szoba egy kanapéval, és a nappaliban egy fix vászon alá egy ilyen kütyüt be tudnék rakni, megoldanám a kábelkérdést, és a hangfalsz*rakodást is ezért nézegettem a yamahát. Nincsenek túl nagy surround igényeim, a nappali az a haverok 2 méter széles kép, buli, foci, fanta meg drumandbass funkció lenne, ezért reménykedtem, hogy egy minimális szintet megüt, tévére meg tökmindegy. Nem szeretnék egy külön rendszert kiépíteni a projektorhoz, hiszen zenét hallgatni sosem ott fogok, effektekre meg nem költenék egy valag pénzt, és kábelezném keresztül kasul a szobát, ha nem muszáj...

Két tesztet találtam, ahol az elődjét nem szólták le, sőt.
http://www.soundandvisionmag.com/articl ... e_number=1
http://www.audioholics.com/productrevie ... ector9.php

a HM só szerintem alkalmatlan a feladatra, de jó tudni, hogy van Mao-n ilyen készülék, mert elmennék meghallgatni azért korrekt körülmények között. Aztán pedig majd szépen elismerem az igazatokat Bár még reménykedem, de túl sokat nem várok a dologtól azért.

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: szondag3 »

Mivel nem akartam offolni a klipsch topikot, inkább itt tenném fel a kérdést:

Hallott már valaki itt a fórumon dali concept 10-et? Érdemes egyáltalán fontolóra venni? Bár tervbe vettem a KSW-15 megvételét, de lehet hogy egy darabig inkább sub nélkül használnám a rendszert, hogy közben összespróoljak mondjuk egy REL-re.
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Balha »

Sziasztok! 
Látott már valaki élőben vagy hallott yamaha ysp-1000-es hangprojektort valaki? Elsősorban az érdekelne, hogy "sztereóban" megüti-e egy minihifi szintjét. Véleményem szerint biztos, de gyakorlatilag nem találtam még helyet ahová bemehetnék megkuksizni, csak netes visszajelzéseket olvastam. Tippek?   

Ennyi pénzért már kapsz egy pár normális hangsugárzót is, ami sztereóban ezt 100%, hogy eltiporja.
Persze szvsz.

Ez a cucc, max. a szomszéd előtt parasztvakítani jó, meg esetleg szobadísznek, de annak se nagyon mer randa.

jah, sztem is borzasztó volt...

sak ennek a kib. demója ment, semmi értelmes
...

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok! 

Persze szvsz.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”