Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ATC hangsugárzók

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Re: ATC hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: wittao »

mikro makro írta:
2025.04.03., csüt. 00:35
Azt hiszem meg kell hallgatni saját füllel, mert fórumokon egymásnak homlokegyenest ellentmondó véleményeket lehet olvasni erről a konkrét modellről is.

A zárt láda nem probléma ofc, a probléma állítólag az, hogy egy zárt ládába pakoltak nagy woofert sok méllyel, nem túl combos erősítéssel és ezek kombinációja eredményezi, hogy torz az alja szobahangerő felett. Ezt mondják elég sokan és ezt engem igencsak zavarna, úgyhogy ha lesz is ilyenem, azt fixen személyes próba után csak.

Köszi, hogy leírtad a véleményed.
Ezek alapjan nem erzem a Neumann-t alul motorizaltnak erosites tekinteteben…

Neumann KH310 :
ClassAB erosites
210W sub
90W mid
90W tweeter

SCM25a Mkii:
ClassAB erosites
150W sub
60W mid
32W tweeter
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: mikro makro »

Azt hiszem meg kell hallgatni saját füllel, mert fórumokon egymásnak homlokegyenest ellentmondó véleményeket lehet olvasni erről a konkrét modellről is.

A zárt láda nem probléma ofc, a probléma állítólag az, hogy egy zárt ládába pakoltak nagy woofert sok méllyel, nem túl combos erősítéssel és ezek kombinációja eredményezi, hogy torz az alja szobahangerő felett. Ezt mondják elég sokan és ezt engem igencsak zavarna, úgyhogy ha lesz is ilyenem, azt fixen személyes próba után csak.

Köszi, hogy leírtad a véleményed.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

mikro makro írta:
2025.04.02., szer. 17:47
wittao írta:
2025.04.02., szer. 15:34
Ugyan nem ATC, hanem Neumann.

Nekem volt lehetőségem egymás mellett hallgatni a KH310 monitorokat, majd ezeket kiegészítve 750-es SUB-bal, majd még plusz 1db 750-es SUB-bal, és a KH420-asokat is sikerült fülvégre kapnom.

Számomra a 310-esek kiegészített SUB-okkal (5m XLR kábellel elég sokat lehet játszani az optimális elhelyezéssel) sokkal jobban tetszettek. Ha a 310 vs. 420 a kérdés, egyértelműen a 420-as felé billen a mérleg nyelve. De ha van lehetőség sub kiegészítésre, akkor már a Neumann aktív DSP-jével egész komoly dolgokat lehet varázsolni. Azóta már két ismerősöm is átállt erre a kombinációra. És nem, nem a racionalitás vagy olcsóság miatt, hiszen ha minőségi tápkábeleket és XLR kábeleket rak az ember a rendszerbe az kész vagyon itt is.
A 310et valamelyik kisebb atcvel nem hallgattad össze esetleg? Lenne lehetőségem 310esre váltani, de több okból is billegek rajta. Egyrészt a neumann supportja csapnivaló többek szerint, javítani kb semmit nem szeretnek, csak cserélni és a 310 pl tele van smd alkatrészekkel, ha valami elromlik, akkor nagyjából az alaplap csere szokott lenni az egyetlen opció, de ha kifut a 310 mostani változata a gyártásból, ami nemsokára megtörténik, akkor eséllyel nem lesz lehetőség alkatrészcserére sem. A másik, szintén többek egybehangzó véleménye, hogy a 310 hamar kifogy a szusszból, elkezd kompresszálni a mélye bizonyos, nem túl nagy hangerő felett, amin csak külső subwoofer használata segít. Zárt láda 8as wooferrel, viszonylag kiterjesztett mélyekkel... nem bírja, állítólag. Neked ezekkel mi a tapasztalat?
Volt lehetosegem osszehallgatni 25-os ATC-vel, Adam Audio monitorral, es egy kisebb ket utas Genelec-kel (meg egy hatalmas Dynaudio is benne volt a repertoarban, de azt most nem vennem ide).
ATC szamomra jo volt, de draganak talaltam a Neumann-hoz kepest. Azert az arert a Neumann 420-asokat kaptam volna meg, amik finoman szolva is komolyabb kepessegekkel birnak.
Adam Audio egyaltalan nem volt a vilagom, mintha kilugoztak volna az osszes zenet, egyszeruen nem tudtam hallgatni.
A Genelec inkabb az Adam-vonal volt, de hozzateszem nagyon komoly produkciot nyujtott ketutas mivolta ellenere.

A 310-eseket 24nm-en hasznalom, zero hianyerzettel.

A supportrol annyit, hogy egxik baratomnak sikerult egy 750-es Neumann subot kinyirnia. Szamla alapjan elfutaroztuk a hazai kepviseletnek, ok Nemetorszagba, pont tegnap erkezett vissza meresi jegyzokonyvekkel egyutt, dijmentesen javitva, meresi jegyzokonyvvel. Ilyen gyors es preciz ugyintezessel nem sok gyarto rendelkezik, pedig hidd el talalkozom napi szinten parral.

Hogy mennyire problema lenne a zart lada es kompresszalt mely? Kb. akkora, mint a reflexcsovon suvito levego… annyit tudok mondani az eddig tulajdonolt dobozaim kozul a legtobbet nyuzott peldanyok, es a leginkabb problemamentesek.

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

wittao írta:
2025.04.02., szer. 15:34

Nekem volt lehetőségem egymás mellett hallgatni a KH310 monitorokat, majd ezeket kiegészítve 750-es SUB-bal, majd még plusz 1db 750-es SUB-bal, és a KH420-asokat is sikerült fülvégre kapnom.

Számomra a 310-esek kiegészített SUB-okkal (5m XLR kábellel elég sokat lehet játszani az optimális elhelyezéssel) sokkal jobban tetszettek. Ha a 310 vs. 420 a kérdés, egyértelműen a 420-as felé billen a mérleg nyelve. De ha van lehetőség sub kiegészítésre, akkor már a Neumann aktív DSP-jével egész komoly dolgokat lehet varázsolni. Azóta már két ismerősöm is átállt erre a kombinációra. És nem, nem a racionalitás vagy olcsóság miatt, hiszen ha minőségi tápkábeleket és XLR kábeleket rak az ember a rendszerbe az kész vagyon itt is.
A 310et valamelyik kisebb atcvel nem hallgattad össze esetleg? Lenne lehetőségem 310esre váltani, de több okból is billegek rajta. Egyrészt a neumann supportja csapnivaló többek szerint, javítani kb semmit nem szeretnek, csak cserélni és a 310 pl tele van smd alkatrészekkel, ha valami elromlik, akkor nagyjából az alaplap csere szokott lenni az egyetlen opció, de ha kifut a 310 mostani változata a gyártásból, ami nemsokára megtörténik, akkor eséllyel nem lesz lehetőség alkatrészcserére sem. A másik, szintén többek egybehangzó véleménye, hogy a 310 hamar kifogy a szusszból, elkezd kompresszálni a mélye bizonyos, nem túl nagy hangerő felett, amin csak külső subwoofer használata segít. Zárt láda 8as wooferrel, viszonylag kiterjesztett mélyekkel... nem bírja, állítólag. Neked ezekkel mi a tapasztalat?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Vinkler írta:
2025.04.02., szer. 15:42
tottyi írta:
2025.04.02., szer. 15:14
Vinkler írta:
2025.04.02., szer. 14:45

Olvass vissza és meg fogod érteni, h miről írtam.
Ezt epp Te irtad "Nem mindegy neked, h ki mit miért csinál?". Nem mindegy neked, hogy most itt beszelgetunk?! Ugy is halott ez a topik, most ha minden uj tagnak azt fogod mondani, hogy ezt mar kibeszeltuk es nezze at a topikot akkor megint csak nem lesz beszelgetes. En elhiszem, hogy ideges vagy amiert most az emberek csak veszekednek de mi itt egyenlore csak beszelgettunk es en csak filozofaltam, senkinek nem akarom megmondani, hogy mit csinaljon. Kerdeztek, valaszoltam az, hogy en igy gondolkodom azzal nem tudok mit csinalni hacsak nem csendben maradni de akkor megint nem lesz beszelgetes. Nem zavarunk egyenlore senkit, elvagyunk, legalabb is reszemrol.
A fórum egyik nagy előnye, hogy visszakereshetőek a beszélgetések, csak azért javasoltam neki, mielőtt nagyon belemenne, hogy lássa mit rágtunk le veled anno ebben a topicban, ami nem halott, csak most nincs mit megbeszélni, ami nem azt jelenti, hogy attól nem lesz az, ha újra átbeszéled mással, amit már mindannyiunkkal megtettél. Felőlem azt csinálsz, amit akarsz, ezt most is vallom, csak ugyan azt a csontot ne rágcsáljuk sokadszorra. Ennyit kérek. Az a helyiség, ahol hallgatod a 150-eseket, teljesen alkalmatlan egy ekkora doboz elhelyezésére, ezt többször megbeszéltük. (Ld tökfőzelék). Javaslatot tettünk erre is, de te a legjobbat akartad. Nem magad számára a legjobbat, hanem az általánosan elfogadott legjobbat. Aztán ez végig ment a dac-on, a kábeleken, pc-n. Most meg van, amid van, tetszik, ahogy tetszik. Biztos, h kurvajó! Biztos! Biztos, h neked való? Nem. Biztos, h oda való? Nem. Én így gondolom, de a kattogásodból csak megerősítést nyerek.
Bízom benne, h egyszer megtalálod a békédet. :smile53:
Latod, nem ismersz, nem tudhatod, hogy en hogyan gondolkodom es mi tetszik. Nekem nagyon is tetszik a rendszerem, majdnem a vegere ertem amit szerettem volna. Nem, nem fogom eladni a hangfalam mert nem kapnek annyit amibe kerulne amirol itt beszeltunk oldalakon keresztul. En elvezettel hallgatom a hangfalam csak nem halljatok meg amit szeretnek mondani. A helyiseg ami most van szerinem itt nagyon jol szol ez a hangfal es, hogy most mar van elofokom jo kabelekkel szerintem fenomenalis a hang.
Az, hogy beszelgetek milyen lehetett volna az nem kattogas hanem almodozas es most nem emlekszem vissza, hogy meg mielott megvettem volna a hangfalakat, hogy akkor mondtatok, hogy kisebb hangfal subwooferral jobb lenne. Mondjuk en akkor nagyon ellene voltam a sub-nak. Mar maskepp latok, van, hogy az embernek idovel valtozik az izlese, velemenye.
A beke meg akkor jon el amikor mar nem piszkaljak az embert.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8866

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tottyi írta:
2025.04.02., szer. 15:14
Vinkler írta:
mikro makro írta:
2025.04.02., szer. 12:52
Szerintem csak benne van a bogár a fülében, hogy hátha jobb lenne egy kisebb rendszer+szub konfig.
Ezt epp Te irtad "Nem mindegy neked, h ki mit miért csinál?". Nem mindegy neked, hogy most itt beszelgetunk?! Ugy is halott ez a topik, most ha minden uj tagnak azt fogod mondani, hogy ezt mar kibeszeltuk es nezze at a topikot akkor megint csak nem lesz beszelgetes. En elhiszem, hogy ideges vagy amiert most az emberek csak veszekednek de mi itt egyenlore csak beszelgettunk es en csak filozofaltam, senkinek nem akarom megmondani, hogy mit csinaljon. Kerdeztek, valaszoltam az, hogy en igy gondolkodom azzal nem tudok mit csinalni hacsak nem csendben maradni de akkor megint nem lesz beszelgetes. Nem zavarunk egyenlore senkit, elvagyunk, legalabb is reszemrol.
A fórum egyik nagy előnye, hogy visszakereshetőek a beszélgetések, csak azért javasoltam neki, mielőtt nagyon belemenne, hogy lássa mit rágtunk le veled anno ebben a topicban, ami nem halott, csak most nincs mit megbeszélni, ami nem azt jelenti, hogy attól nem lesz az, ha újra átbeszéled mással, amit már mindannyiunkkal megtettél. Felőlem azt csinálsz, amit akarsz, ezt most is vallom, csak ugyan azt a csontot ne rágcsáljuk sokadszorra. Ennyit kérek. Az a helyiség, ahol hallgatod a 150-eseket, teljesen alkalmatlan egy ekkora doboz elhelyezésére, ezt többször megbeszéltük. (Ld tökfőzelék). Javaslatot tettünk erre is, de te a legjobbat akartad. Nem magad számára a legjobbat, hanem az általánosan elfogadott legjobbat. Aztán ez végig ment a dac-on, a kábeleken, pc-n. Most meg van, amid van, tetszik, ahogy tetszik. Biztos, h kurvajó! Biztos! Biztos, h neked való? Nem. Biztos, h oda való? Nem. Én így gondolom, de a kattogásodból csak megerősítést nyerek.
Bízom benne, h egyszer megtalálod a békédet. :smile53:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

wittao
V.I.P.
V.I.P.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vinkler írta:
mikro makro írta:
Szerintem csak benne van a bogár a fülében, hogy hátha jobb lenne egy kisebb rendszer+szub konfig.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

mikro makro írta:

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinkler írta:
2025.04.02., szer. 10:42
tottyi írta:
2025.04.02., szer. 10:27
mikro makro írta:
2025.04.02., szer. 09:52
A PMC egy közvetlenebb konkurense az ATC-nek. Nekem egyelőre nincs PMC tapasztalatom, de nem sokára lesz, van a városban egy srác akinek lapul egy brutális, sokmillió forintos PMC passzív main monitor a sufnijában, azok le lesznek tesztelve, amint megjött külföldről.
Azon a face csoportban soknak van ATC 20 activ valtozat meg passziv is. Irtak, hogy inkabb ehez vesznek sub-ot mint valami nagyobb ATC-et vennenek. Multkor az egyik illeto inkabb vett ATC 40-es passziv tovert 16 ezer esuros erositovel mint aktivat,
viszont ebbol mar siman kojonne az ATC 50-es aktiv is, nem ertem miert vasaroljak megis a kisebb mdelleket. gondolkodik.gif
Irjak tobben is, hogy jobbnak halljak a kissebb basszus drivereket mint a nagyokat.
Nem mindegy neked, h ki mit miért csinál? A passzívban jobban benne van a hifis kütyüzés lehetősége például. De lehet ezer más ok is.
Kinek mi tetszik, az pedig teljesen szubjektív. No meg az sem mindegy, hogy hol hallgatják, felesleges bezsúfolni egy pici térbe nagy dobozt, ott lehet jobb a kisebb.
Azt veszem észre rajtad, hogy folyamatosan másokat szeretnél megfejteni, mások után menni. Mi lenne, ha végre saját magad után mennél? Hidd el, jobban jársz!

Ha megfelelő méretű a helységed, én fixen megtartanám azokat a brutál aktív ATC-ket, azonban ilyen hangfalak birtokában érdemes a szoba teljes körű és szakszerű akusztikai kezelését számba venni (mérések alapján kiválasztott elnyelők, diffúzorok, basszuscsapdák), ha eddig nem történt meg, mert azt gyanítom, hogy innen minőségben, már sokkal nem lesz feljebb, viszont a kezeléssel még jócskán tudsz javítani az élményen. Nem véletlen, hogy a nagyobb stúdiók többet költenek akusztikára, mint a technikai berendezésekre.

Persze csak ötlet, nyilván nem akarom megmondani mit tegyél. Az is lehet, hogy egy 20+szub neked jobban tetszene (bár 2 utas ugye ...), valóban szubjektív a dolog.

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tottyi írta:
mikro makro írta:
A PMC egy közvetlenebb konkurense az ATC-nek. Nekem egyelőre nincs PMC tapasztalatom, de nem sokára lesz, van a városban egy srác akinek lapul egy brutális, sokmillió forintos PMC passzív main monitor a sufnijában, azok le lesznek tesztelve, amint megjött külföldről.
Azon a face csoportban soknak van ATC 20 activ valtozat meg passziv is. Irtak, hogy inkabb ehez vesznek sub-ot mint valami nagyobb ATC-et vennenek. Multkor az egyik illeto inkabb vett ATC 40-es passziv tovert 16 ezer esuros erositovel mint aktivat,
viszont ebbol mar siman kojonne az ATC 50-es aktiv is, nem ertem miert vasaroljak megis a kisebb mdelleket. gondolkodik.gif
Irjak tobben is, hogy jobbnak halljak a kissebb basszus drivereket mint a nagyokat.
Nekem bejött a 12 pro, de pont az és olyan, amit papíron is kínál. Nekem fülre olyan 60hz-ig van rendben a basszusok mennyisége, onnan lefelé - bár mélyre megy és bizonyos zenéknél hallani egészen brutális 35-38hz körüli frekvenciákat is rajta, de halkabban, mint ideális lenne, ezért én is elkezdtem szubwooferben gondolkodni, illetve első körben váltalék 19-re, mert kicsi a helységem és nem kizárt, hogy a 19 mellé már nem feltétlen igényelnék szubot. Kiderül.

A helység méretének és akusztikai tulajdonságainak figyelembevétele jó eséllyel az ATC falak esetében sem kikerülhető, azt gyanítom, hogy a 20at és társait főleg kisebb helységekben preferálják, de csak tipp.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

tottyi írta:
mikro makro írta:
Nem mindegy neked, h ki mit miért csinál? A passzívban jobban benne van a hifis kütyüzés lehetősége például. De lehet ezer más ok is.
Kinek mi tetszik, az pedig teljesen szubjektív. No meg az sem mindegy, hogy hol hallgatják, felesleges bezsúfolni egy pici térbe nagy dobozt, ott lehet jobb a kisebb.
Azt veszem észre rajtad, hogy folyamatosan másokat szeretnél megfejteni, mások után menni. Mi lenne, ha végre saját magad után mennél? Hidd el, jobban jársz!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Az APS többnyire mindenkinél egy lépcső, aki stúdiómonitorokat használ, egy erős középkategóriának mondanám. Nekem kettő is volt tőlük, a Klasik mk1 és a Klasik 2020, ami nagyjából két teljesen különböző láda, a magasnyomón kívül semmi közös nincs bennük. Az mk1 egy nagyon érdekes hangú cucc volt, magasa elég redukált/dark volt ahhoz képest, amit általában monitorok esetén hallani és ezáltal kicsit részlethiányosnak is tűnt helyenként, közepe-középmagasa szerintem rendben volt és méretéhez képest brutális mélykiterjesztése volt olyan 35hz-ig valósan, de ennek az volt az ára, hogy a mélyek kicsit lassabb reagálásúak voltak a szokásos 7" körüli wooferekhez képest. Térábrázolása, fantomcentere szerintem nagyon jó volt ebben az árfekvésben. Árához képest korrekt fal úgy gondolom, volt egy érdekes "vintage analóg" tónusa is, nem az a tipikus über-analitikus, hideg hang, amit a modern stúdiómonitorok esetén hallani a legtöbb esetben. Genelec 8050nel és Yamaha NS10-el tudtuk összehasonlítani, a Genelecnek tisztább, szebb magasai voltak és kicsivel precízebb mélyei, valamint nagyobb hangnyomás leadására volt képes, de az APShez képest hiányosak voltak a közepei, mintha egy monitort hasonlítottunk volna egy otthoni hifi rendszerhez. Az APS freki menete sokkal "stúdiósabb", kiegyenlítettebb volt. Az NS10-et hagyjuk, annak csak közepe van, szerintem szóra sem érdemes, ének keveréséhez biztos jó...

Ezen felbuzdulva eladtam az mk1-et és megvettem az újabbik 2020 verziót, mert mindenki azt írta, hogy ez mindenben jobb kicsit. Na hát ez nem jött be teljesen. Valóban korrigálták az mk1 mélyeinek hibáját, a 2020 alja szilárdabb volt (olyan áron, hogy a kiterjesztése közel sem ment olyan mélyre, mint az mk1nek), azonban olyan szinten megtolták a 3-6khz közötti (harsány frekvencia) régióban, hogy tényleg kizárólag a legeslegjobb keverések szóltak jól rajta, minden más hallgathatatlanul harsány volt ezen. Nem volt kellemes a falakat zenehallgatásra használni, de szerintem munkára is legfeljebb annak ideális, akinek a hallása nem túl érzékeny a bántó közép-magasakra. Ettől eltekintve egy részletes hangú, igazán hardcore stúdiómonitor, pont az a fajta amit a legtöbb hifista három percen belül felgyújtana egy kanna benzinnel :D

Kb ennyi tapasztalat lett nálam a lengyel APS falaival.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:
2025.04.01., kedd 13:07
tottyi írta:
2025.04.01., kedd 08:24
mikro makro írta:
2025.03.31., hétf. 20:41

ilyen kicsi értéknél sem áfa sem vám kötelezettség nincsen még, azért nem kellett fizetned.
Marpedig ha csak ugy ebay-rol rendeltem en mar fizettem vamot ilyen kis osszegnel es megpedig a felet az osszegnek. Angliabol az huzott fel, hogy a postakoltseget is megvamoljak pedig az nem is aru. Unio kitalalgat ilyen vamhaborut mi adozok meg fizetjuk. Persze ezt mind a mi erdekunkben csinaljak.
Az ATC dealers only üzletpolitikájával sem értek egyet amúgy. Rákényszerítenek, hogy fizessek 40-60% felárat azért, hogy egy boltnak tömjem a zsebét, pedig nem lenne sokkal bonyolultabb fenntartani egy logisztikai részleget, akik intézik a csomagszállítást, a forgalmuk meg nyilván nem csökkenne, ha a dealerek árrését el tudnák engedni. Lehet, hogy naív vagyok ..

A lengyel APS monitorgyártónak sincs webshopja, próbaképp ráírtam a tulajra régebben, hogy vennék közvetlenül tőlük hangfalat, ha van rá lehetőség - volt. Jóval olcsóbban a bolti árnál. ATC azonnal elutasította az ilyen irányú kérdésem. Nyilván nem lehet haragudni emiatt, meg nem is egyedi eset, csak logikát nem látok benne. Az APS-en kívül is több kisebb, többnyire egy vagy párszemélyes céggel sikerült hasonló dealt kötni már, multiknál nyilván nem is próbálkozik ilyesmivel az ember, de az ATC is inkább a manufaktúra kategória, de sajnos mégsem rugalmasak ezirányban.
Van itt egy kollega akinek APS monitorja volt aztan valtott Genelec-re, mondjauk azt nem tudom mi okbol de en nem latom olyan huha de jonak azokat az APS-eket. Van itt egy link, igaz nem APS hanem PCM monitorokat hasonlitanak ossze ATC-vel. Szeretek ilyeneket ahol felhasznalok osztanak meg sajat tapasztalatokat egymassal.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10 ... n__=*b0H-R

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Az is működhet, igen. Nálam is volt erre példa. Némileg vastag arcbőrt igényel, de néha megéri :)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:
2025.04.01., kedd 13:07
tottyi írta:
mikro makro írta:

ilyen kicsi értéknél sem áfa sem vám kötelezettség nincsen még, azért nem kellett fizetned.
Marpedig ha csak ugy ebay-rol rendeltem en mar fizettem vamot ilyen kis osszegnel es megpedig a felet az osszegnek. Angliabol az huzott fel, hogy a postakoltseget is megvamoljak pedig az nem is aru. Unio kitalalgat ilyen vamhaborut mi adozok meg fizetjuk. Persze ezt mind a mi erdekunkben csinaljak.
Az ATC dealers only üzletpolitikájával sem értek egyet amúgy. Rákényszerítenek, hogy fizessek 40-60% felárat azért, hogy egy boltnak tömjem a zsebét, pedig nem lenne sokkal bonyolultabb fenntartani egy logisztikai részleget, akik intézik a csomagszállítást, a forgalmuk meg nyilván nem csökkenne, ha a dealerek árrését el tudnák engedni. Lehet, hogy naív vagyok ..

A lengyel APS monitorgyártónak sincs webshopja, próbaképp ráírtam a tulajra régebben, hogy vennék közvetlenül tőlük hangfalat, ha van rá lehetőség - volt. Jóval olcsóbban a bolti árnál. ATC azonnal elutasította az ilyen irányú kérdésem. Nyilván nem lehet haragudni emiatt, meg nem is egyedi eset, csak logikát nem látok benne. Az APS-en kívül is több kisebb, többnyire egy vagy párszemélyes céggel sikerült hasonló dealt kötni már, multiknál nyilván nem is próbálkozik ilyesmivel az ember, de az ATC is inkább a manufaktúra kategória, de sajnos mégsem rugalmasak ezirányban.
En rairtam a kereskedore es adott arengedmenyt, mondjuk nem 50%-ot de azert jo volt.

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tottyi írta:
mikro makro írta:
tottyi írta:
2025.03.31., hétf. 17:01

Igazad lehet, bar en konkretan oraszijat rendeltem Garmin termekre es kb 5-8 euro az ebay-en es Aliexpressen meg ketto szijert fizettem 11.23-at euroban. Lehet egyedi eset, ez most volt februarban.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

konok írta:
2025.04.01., kedd 08:52
Ezzel vigyázzatok, csak az magyar Áfa van benne az EU-n kívüli webshopok árában, HA be van jelentkezve a IOSS (Import One Stop Shop) -rendszerbe. Áfát lehet fizetni SA (Special Arrangement) alapon is, ilyenkor a fuvaros szedi be kézbesítéskor.
Erre rájön az import vám és a vámkezelés költsége, ha egyáltalán van vám a termékre, ezt itthon kell megfizetni.
Vámot a fuvar költségre is kell fizetni és az áfa számítás alapja a vámmal növelt érték lesz (de a vámmentes értékhatárba nem számít bele a szállítási költség).

0-150 EUR között: csak Áfa
150EUR felett: Áfa + vám
Amire nincs vám: tablet, mobil.
igen, tény, hogy nem fejtettem ki ennyire részletesen leborulok.gif
egy érdekes dolog viszont van: ha magyar (székhelyű) fuvarozó céggel szállíttatsz valamit, akiknek idehaza fizetted meg a szolgáltatást. ekkor ugyanis az ÁFA is meg lett fizetve, érdemes odafigyelni, hogy ne számítsák föl 2x dollar.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

konok írta:
2025.04.01., kedd 08:52
trane írta:
2025.03.31., hétf. 16:54

de, csak ott ők megfizetik az ÁFA-t és a vámot, s te azt konkrétan már nem érzed, benne van az árban ..
Ezzel vigyázzatok, csak az magyar Áfa van benne az EU-n kívüli webshopok árában, HA be van jelentkezve a IOSS (Import One Stop Shop) -rendszerbe. Áfát lehet fizetni SA (Special Arrangement) alapon is, ilyenkor a fuvaros szedi be kézbesítéskor.
Erre rájön az import vám és a vámkezelés költsége, ha egyáltalán van vám a termékre, ezt itthon kell megfizetni.
Vámot a fuvar költségre is kell fizetni és az áfa számítás alapja a vámmal növelt érték lesz (de a vámmentes értékhatárba nem számít bele a szállítási költség).

Így.

Pont ezért nem rendeltem meg az angol erősítőt, mert a shop nem volt tagja az IOSS-nek és ezért kétszer szedték volna be rajtam az áfát, egyszer az angolt, egyszer a magyart + a vám. Ezek így együtt annyira megnyomták a végösszeget, ami miatt már nem érte meg.

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

trane írta:

de, csak ott ők megfizetik az ÁFA-t és a vámot, s te azt konkrétan már nem érzed, benne van az árban ..

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:
tottyi írta:
trane írta:

de, csak ott ők megfizetik az ÁFA-t és a vámot, s te azt konkrétan már nem érzed, benne van az árban leborulok.gif (ha nagyon kísérletezni akarsz, regisztrálj be mondjuk német oldalról és címmel, és látni fogod, más lesz az ár :rolleyes: - bár már akkor is más, ha először csak belépés nélkül nézed meg a terméket, majd belépsz - ekkor az országodban érvényes %-oknak megfelelően finomítja az árat az Ali rendszere)
Igazad lehet, bar en konkretan oraszijat rendeltem Garmin termekre es kb 5-8 euro az ebay-en es Aliexpressen meg ketto szijert fizettem 11.23-at euroban. Lehet egyedi eset, ez most volt februarban.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

mikro makro írta:
2025.03.31., hétf. 20:34
Ami nekem nem tiszta, hogy ha teszem azt angliából rendelek, ami ugye jópár éve nem EU tag már, a vételárban szerintem alaphelyzetben benne van az ottani áfa, majd mikor megérkezik itthon is kifizettetik az itteni áfát ? Akartam pár jónapja onnan erősítőt venni egy egyszemélyes kis cégtől, ami nem volt tagja a nemzetközi áfaszövetségnek (lehet hogy nem ez a pontos megnevezésük), tehát ottani bruttó árat kellett volna kifizetni, ami a magyar adó és vámhatóságot jó eséllyel pont nem érdekli, tehát ilyen esetekben kétszer húznak le ha jól sejtem.
Így van. Neked ki kell fizetni a kinti, plusz az itthoni 27%-os áfát, +vám +a vámra és a szállítási költségre is az áfát.

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tottyi írta:
trane írta:
tottyi írta:
2025.03.31., hétf. 15:22
...ezert csak Aliexpress vagy ilyesmi helyekrol rendelek ha olyan dolog kell mert ezeket a cegeket nem vamoljak meg...
de, csak ott ők megfizetik az ÁFA-t és a vámot, s te azt konkrétan már nem érzed, benne van az árban leborulok.gif (ha nagyon kísérletezni akarsz, regisztrálj be mondjuk német oldalról és címmel, és látni fogod, más lesz az ár :rolleyes: - bár már akkor is más, ha először csak belépés nélkül nézed meg a terméket, majd belépsz - ekkor az országodban érvényes %-oknak megfelelően finomítja az árat az Ali rendszere)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”