Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Re: Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BLX »

Indy írta:
2025.02.13., csüt. 10:53
BLX írta:
2021.10.21., csüt. 19:45
Alább egy kép az újra éleszteni próbált Royd egyik típusáról, Troubadourról.
Adamék megpróbálták analizálni és reprodukálni az eredeti Minstrel mélyközepét, gyártottak is pár próbadarabot, de nem sikerültek jól. A recept "odaát" van...
Sajnálom, hogy nem sikerült jól. Én majdnem vettem Adamtől egy kis monitort, amikor zárta a projektet és a kiárusítás volt. Vajon kinek lehet ilyen új "Royd" doboza itthon? Én arra tippelek, hogy kell lennie legalább egynek. gondolkodik.gif

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

BLX írta:
2021.10.21., csüt. 19:45
Alább egy kép az újra éleszteni próbált Royd egyik típusáról, Troubadourról.
Adamék megpróbálták analizálni és reprodukálni az eredeti Minstrel mélyközepét, gyártottak is pár próbadarabot, de nem sikerültek jól. A recept "odaát" van...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2025.02.12., szer. 20:14
BLX írta:
2025.02.12., szer. 14:45

Most éppen egy Royd Sintra-t hallgatok ION Systems SP1-SAM40-X-PAK 2-vel. Jól hajtja a Sintrát :)
Megmutatod? :) Mi alapján választasz, hogy mikor Sintra, és mikor Minstrel? Mindkettőt az ION-okkal hajtod?
Egyelőre nincsen normális képem róluk. A Sintra az 1-es, saját Royd állványokkal. Ebben az esetben a Royd-ION szinergia egyértelmű. A Minstrel vidéken van egy másik erősítővel, majd valamikor az ION-nal is kipróbálom. Régi "nagy" Exposure elő-végfokot is szívesen elfogadnék egyszer :smile29:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2025.02.12., szer. 14:45

Most éppen egy Royd Sintra-t hallgatok ION Systems SP1-SAM40-X-PAK 2-vel. Jól hajtja a Sintrát :)
Megmutatod? :) Mi alapján választasz, hogy mikor Sintra, és mikor Minstrel? Mindkettőt az ION-okkal hajtod?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2025.02.11., kedd 15:44
BLX írta:
2025.02.10., hétf. 20:57
+1
:napsut:
Nekem annó a Minstrel volt az első Roydom, az első olyan dobozom, ami úgy szólalt meg, ahogy előtte még semmi más. Ahonnét elhoztam, már ott is lenyűgözött, de otthon is olyan élményt nyújtott, amit előtte egyik dobozom sem. Pedig visszagondolva, azért engedtem el a kezét, mert nem sikerült megfelelő erősítővel párosítanom. Amikor érte mentem, ott Sugden A21a-val hajtották, én otthon pedig Musical Fidelity A1x-el, majd később Audio Innovations 300-al hajtottam. Később pedig Exposure vonalat fejlesztgettem, de akkor már a Minstrel nem volt meg... Lehet, ki tudja, ha korábban meglépem az erősítő cserét, még ma is nálam lenne. gondolkodik.gif Mindenesetre, a Heed Obelisk Pro-val sokkal jobban szól most, mint előtte. :smile53:
Idézet Zsolttól a Heed Audio topicból: "A néhai Obelis Pro egy az egyben az Ion Systems Obelisk 3 kapcsolására épült, de egy kicsit nagyobb tápegységgel és az ahhoz tartozó teljes kondenzáror készlettel. Így a gyakorlatban az Obelisk 3 és a 3X/XPAk1 keveréke volt." Valószínűleg ezért szól jobban a Minstrel. Ha jól tudom, Joe Akroyd ION System erősítőkkel (is) kedvelte a Roydot.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2025.02.10., hétf. 20:57
+1
Nekem annó a Minstrel volt az első Roydom, az első olyan dobozom, ami úgy szólalt meg, ahogy előtte még semmi más. Ahonnét elhoztam, már ott is lenyűgözött, de otthon is olyan élményt nyújtott, amit előtte egyik dobozom sem. Pedig visszagondolva, azért engedtem el a kezét, mert nem sikerült megfelelő erősítővel párosítanom. Amikor érte mentem, ott Sugden A21a-val hajtották, én otthon pedig Musical Fidelity A1x-el, majd később Audio Innovations 300-al hajtottam. Később pedig Exposure vonalat fejlesztgettem, de akkor már a Minstrel nem volt meg... Lehet, ki tudja, ha korábban meglépem az erősítő cserét, még ma is nálam lenne. gondolkodik.gif Mindenesetre, a Heed Obelisk Pro-val sokkal jobban szól most, mint előtte. :smile53:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

+1
Royd Minstrel.jpeg

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Tudni tudtam, csak nem sejtettem, hogy újra lesz a háznál Royd. :smile29:
20250111_093425.jpg

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

RobeeK írta:
2024.08.13., kedd 21:39
BLX írta:
2024.08.09., pén. 19:11
Szia Robi!

Esetleg probald megkeresni Huszti Zsoltot, aki a Heed Audiot vezeti. Annak idejen lehet, hogy pont ok gyartottak le ezt a Royd Apex-et. Lehet, hogy fog tudni segiteni megoldani, vagy tanacsot adni. Nagyon segitokesz, remek szakember. Fent van a forumon is, vagy keresd a Zsolt Audio-t a FB-on. Szerintem tartsd meg ezeket a dobozokat.
Köszi, megpróbálkozom. Habár közben történtek lépések, de egy kérdést megér.
Én a Yalton Audio-nál próbálkoznék először. Hangszórójavítással foglalkoznak.

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

BLX írta:
2024.08.09., pén. 19:11
Szia Robi!

Esetleg probald megkeresni Huszti Zsoltot, aki a Heed Audiot vezeti. Annak idejen lehet, hogy pont ok gyartottak le ezt a Royd Apex-et. Lehet, hogy fog tudni segiteni megoldani, vagy tanacsot adni. Nagyon segitokesz, remek szakember. Fent van a forumon is, vagy keresd a Zsolt Audio-t a FB-on. Szerintem tartsd meg ezeket a dobozokat.
Köszi, megpróbálkozom. Habár közben történtek lépések, de egy kérdést megér.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

RobeeK írta:
2024.07.13., szomb. 15:45
Sziasztok!
Egy kis - vagy két kis - segítséget szeretnék kérni.
Van nekem egy pár Apex-em, melyek közül az egyikben nem szól (vagy csak nagyon halkan) a magassugárzó. Feltűnt, hogy olyan féloldalasan szól, először azt hittem csak képzelődöm, de sajnos tényleg. Erősítőben kicseréltem a hangfalkábelt, de úgy is fennállt, majd maga a kábeleket is jobb bal oldal között, de ugyanaz. Így maradt a hangfal. Nem mai darabok, ráadásul nemrég költöztem, volt pakolgatva, gondolom megadta magát valami, akár váltó, forrasztás...
Tud valaki megbízható szakembert javasolni, akit megkereshetnék? Helyileg Budapest, 11 ker, mivel kocsim nincs így taxival fuvaroznék.
Másik kérés - az már korábban megfordult a fejemben, hogy esetleg váltanék (lehet ezért sértődött meg az Apex :/). Mivel gazdagon hallgatok rock/metal-t is, ezekkel tetszik a hangja, meg van benne a bugi, de néha épp az erő, a teste hiányzik a mérete miatt. Tudtok valamit javasolni, milyen irányba lehetne nézelődni? Illetve jelen esetben hallgatózni. Ami hangkarakterben valami erre van mint a Royd-ok?
Köszi,
Robi
Szia Robi!

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

Sziasztok!
Egy kis - vagy két kis - segítséget szeretnék kérni.
Van nekem egy pár Apex-em, melyek közül az egyikben nem szól (vagy csak nagyon halkan) a magassugárzó. Feltűnt, hogy olyan féloldalasan szól, először azt hittem csak képzelődöm, de sajnos tényleg. Erősítőben kicseréltem a hangfalkábelt, de úgy is fennállt, majd maga a kábeleket is jobb bal oldal között, de ugyanaz. Így maradt a hangfal. Nem mai darabok, ráadásul nemrég költöztem, volt pakolgatva, gondolom megadta magát valami, akár váltó, forrasztás...
Tud valaki megbízható szakembert javasolni, akit megkereshetnék? Helyileg Budapest, 11 ker, mivel kocsim nincs így taxival fuvaroznék.
Másik kérés - az már korábban megfordult a fejemben, hogy esetleg váltanék (lehet ezért sértődött meg az Apex :/). Mivel gazdagon hallgatok rock/metal-t is, ezekkel tetszik a hangja, meg van benne a bugi, de néha épp az erő, a teste hiányzik a mérete miatt. Tudtok valamit javasolni, milyen irányba lehetne nézelődni? Illetve jelen esetben hallgatózni. Ami hangkarakterben valami erre van mint a Royd-ok?
Köszi,
Robi

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Újra Royd a házban.🙂
Csatolmányok
IMG_20240626_114742.jpg
IMG_20240626_075626.jpg

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Itt egy kis topik pörgető érdekesség: Royd árlista
IMG_7234.JPG

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 495

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Royd Sorcerer anno: (A képet Csövi készítette, amikor nálam járt.)
P1100809.jpg

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2023.09.06., szer. 14:09
BLX írta:
2023.09.06., szer. 14:02
Ez talán 1-2 éve fent van már Willhaben-en. Szépen néz ki, nem is értem miért van még meg.
Győrből közel is van :drum:
:) Sajnos most nem aktuális, de szerintem megfelelő erősítő nélkül nincs is Royd magic. Legutóbb a Myryad nem volt megfelelő a Sorcererhez (ez volt eddig az utolsó Royd dobozom). Te mivel is hajtod a Minstreleket? gondolkodik.gif
Használtam a Minstrelt Etalon Supramplival, ami kapott egy gyári upgrade-et idő közben, szerintem igen jól működtek együtt.
Leginkább a kb. 14-15m2-es dolgozó szobát szereti a Minstrel. Nagyon jól működik ebben a sok bútorral, könyvvel, stb-vel csillapított szobában. Dögös, van kellő mély, jó a tere, megfelelő, de nem végtelen hangnyomással. Szóval a szoba ebben a szerencsés helyzetben sokat hozzátesz. És egy kis érdekesség, legalábbis számomra:
Van egy Kiss Barna féle Twin Line végfokom (talán a legkisebb teljesítményű, 2x100W?), még nagyon régről, szinte újonnan került hozzám. Ez egy stúdió/PA végfok, amit a 90-es évek elején a tőlünk nyugatabbra lévő piacokra is szállítottak, illetve az MTV-be, stúdiókba és néhány színházba. Mivel kb. 20+ évet kiszolgált, minden hiba nélkül, ezért kapott egy második hifis életet is: 2018-ban Bese Attila felújította és optimalizálta otthoni zenehallgatásra. Az utóbbi pár évben főleg ezzel a piaci értékén "olcsó" erősítővel hallgattam és meg voltam elégedve. Voltak azóta "drágább-jobb" erősítők is a háznál, de ebben a környezetben így optimálisnak éreztem. Jól megmozgatja a Minstrel nehéz, de kicsi mélyközepét.
Természetesen egyszer szeretnék egy combosabb Exposure erősítőt, integráltat vagy elő-végfokot is kipróbálni. :drum:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2023.09.06., szer. 14:02
Ez talán 1-2 éve fent van már Willhaben-en. Szépen néz ki, nem is értem miért van még meg.
:) Sajnos most nem aktuális, de szerintem megfelelő erősítő nélkül nincs is Royd magic. Legutóbb a Myryad nem volt megfelelő a Sorcererhez (ez volt eddig az utolsó Royd dobozom). Te mivel is hajtod a Minstreleket? gondolkodik.gif

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2023.09.06., szer. 10:27
BLX írta:
2023.09.06., szer. 10:11
Indy írta:
2023.09.05., kedd 18:29
Én szívesen hallgatnék Roydot, (leginkább Sintrát) csak most nincs itthon egy sem.
A Sintra volt a kedvenc Royd-od eddig?
Igen, utána pedig a Sorcerer.
Sajnos Sorcerer-hez még nem volt szerencsém. Ránézésre tetszene :smile29:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2023.09.06., szer. 10:11
Indy írta:
Én szívesen hallgatnék Roydot, (leginkább Sintrát) csak most nincs itthon egy sem.
Igen, utána pedig a Sorcerer.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Eleg regota nagy a csend itt…
Van aki meg Royd dobozokat hallgat?
Ha van kedvetek, tolsetek fel akar aktualis, akar regi kepeket a Roydokrol.

En ma kivittem a torpeket a napra kicsit 31_1_21.gif

Royd Minstrel
IMG_5685.jpeg

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 880

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Ha valakinek ennyin múlna a boldogság:
https://www.ebay.co.uk/itm/rega-Royd-Sp ... 2516.l5255
Nem szotkam hibázni.