Sajnálom, hogy nem sikerült jól. Én majdnem vettem Adamtől egy kis monitort, amikor zárta a projektet és a kiárusítás volt. Vajon kinek lehet ilyen új "Royd" doboza itthon? Én arra tippelek, hogy kell lennie legalább egynek.

Sajnálom, hogy nem sikerült jól. Én majdnem vettem Adamtől egy kis monitort, amikor zárta a projektet és a kiárusítás volt. Vajon kinek lehet ilyen új "Royd" doboza itthon? Én arra tippelek, hogy kell lennie legalább egynek.
Adamék megpróbálták analizálni és reprodukálni az eredeti Minstrel mélyközepét, gyártottak is pár próbadarabot, de nem sikerültek jól. A recept "odaát" van...
Egyelőre nincsen normális képem róluk. A Sintra az 1-es, saját Royd állványokkal. Ebben az esetben a Royd-ION szinergia egyértelmű. A Minstrel vidéken van egy másik erősítővel, majd valamikor az ION-nal is kipróbálom. Régi "nagy" Exposure elő-végfokot is szívesen elfogadnék egyszer
Megmutatod? :) Mi alapján választasz, hogy mikor Sintra, és mikor Minstrel? Mindkettőt az ION-okkal hajtod?
Most éppen egy Royd Sintra-t hallgatok ION Systems SP1-SAM40-X-PAK 2-vel. Jól hajtja a Sintrát :)Indy írta: ↑2025.02.11., kedd 15:44Nekem annó a Minstrel volt az első Roydom, az első olyan dobozom, ami úgy szólalt meg, ahogy előtte még semmi más. Ahonnét elhoztam, már ott is lenyűgözött, de otthon is olyan élményt nyújtott, amit előtte egyik dobozom sem. Pedig visszagondolva, azért engedtem el a kezét, mert nem sikerült megfelelő erősítővel párosítanom. Amikor érte mentem, ott Sugden A21a-val hajtották, én otthon pedig Musical Fidelity A1x-el, majd később Audio Innovations 300-al hajtottam. Később pedig Exposure vonalat fejlesztgettem, de akkor már a Minstrel nem volt meg... Lehet, ki tudja, ha korábban meglépem az erősítő cserét, még ma is nálam lenne.Mindenesetre, a Heed Obelisk Pro-val sokkal jobban szól most, mint előtte.
![]()
Nekem annó a Minstrel volt az első Roydom, az első olyan dobozom, ami úgy szólalt meg, ahogy előtte még semmi más. Ahonnét elhoztam, már ott is lenyűgözött, de otthon is olyan élményt nyújtott, amit előtte egyik dobozom sem. Pedig visszagondolva, azért engedtem el a kezét, mert nem sikerült megfelelő erősítővel párosítanom. Amikor érte mentem, ott Sugden A21a-val hajtották, én otthon pedig Musical Fidelity A1x-el, majd később Audio Innovations 300-al hajtottam. Később pedig Exposure vonalat fejlesztgettem, de akkor már a Minstrel nem volt meg... Lehet, ki tudja, ha korábban meglépem az erősítő cserét, még ma is nálam lenne.
Én a Yalton Audio-nál próbálkoznék először. Hangszórójavítással foglalkoznak.RobeeK írta: ↑2024.08.13., kedd 21:39Köszi, megpróbálkozom. Habár közben történtek lépések, de egy kérdést megér.BLX írta: ↑2024.08.09., pén. 19:11Szia Robi!
Esetleg probald megkeresni Huszti Zsoltot, aki a Heed Audiot vezeti. Annak idejen lehet, hogy pont ok gyartottak le ezt a Royd Apex-et. Lehet, hogy fog tudni segiteni megoldani, vagy tanacsot adni. Nagyon segitokesz, remek szakember. Fent van a forumon is, vagy keresd a Zsolt Audio-t a FB-on. Szerintem tartsd meg ezeket a dobozokat.
Köszi, megpróbálkozom. Habár közben történtek lépések, de egy kérdést megér.BLX írta: ↑2024.08.09., pén. 19:11Szia Robi!
Esetleg probald megkeresni Huszti Zsoltot, aki a Heed Audiot vezeti. Annak idejen lehet, hogy pont ok gyartottak le ezt a Royd Apex-et. Lehet, hogy fog tudni segiteni megoldani, vagy tanacsot adni. Nagyon segitokesz, remek szakember. Fent van a forumon is, vagy keresd a Zsolt Audio-t a FB-on. Szerintem tartsd meg ezeket a dobozokat.
Szia Robi!RobeeK írta: ↑2024.07.13., szomb. 15:45Sziasztok!
Egy kis - vagy két kis - segítséget szeretnék kérni.
Van nekem egy pár Apex-em, melyek közül az egyikben nem szól (vagy csak nagyon halkan) a magassugárzó. Feltűnt, hogy olyan féloldalasan szól, először azt hittem csak képzelődöm, de sajnos tényleg. Erősítőben kicseréltem a hangfalkábelt, de úgy is fennállt, majd maga a kábeleket is jobb bal oldal között, de ugyanaz. Így maradt a hangfal. Nem mai darabok, ráadásul nemrég költöztem, volt pakolgatva, gondolom megadta magát valami, akár váltó, forrasztás...
Tud valaki megbízható szakembert javasolni, akit megkereshetnék? Helyileg Budapest, 11 ker, mivel kocsim nincs így taxival fuvaroznék.
Másik kérés - az már korábban megfordult a fejemben, hogy esetleg váltanék (lehet ezért sértődött meg az Apex :/). Mivel gazdagon hallgatok rock/metal-t is, ezekkel tetszik a hangja, meg van benne a bugi, de néha épp az erő, a teste hiányzik a mérete miatt. Tudtok valamit javasolni, milyen irányba lehetne nézelődni? Illetve jelen esetben hallgatózni. Ami hangkarakterben valami erre van mint a Royd-ok?
Köszi,
Robi
Használtam a Minstrelt Etalon Supramplival, ami kapott egy gyári upgrade-et idő közben, szerintem igen jól működtek együtt.Indy írta: ↑2023.09.06., szer. 14:09:) Sajnos most nem aktuális, de szerintem megfelelő erősítő nélkül nincs is Royd magic. Legutóbb a Myryad nem volt megfelelő a Sorcererhez (ez volt eddig az utolsó Royd dobozom). Te mivel is hajtod a Minstreleket?![]()
:) Sajnos most nem aktuális, de szerintem megfelelő erősítő nélkül nincs is Royd magic. Legutóbb a Myryad nem volt megfelelő a Sorcererhez (ez volt eddig az utolsó Royd dobozom). Te mivel is hajtod a Minstreleket?
Ez talán 1-2 éve fent van már Willhaben-en. Szépen néz ki, nem is értem miért van még meg.
Sajnos Sorcerer-hez még nem volt szerencsém. Ránézésre tetszene