Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
- quad
- Fórumlakó
- Értékelés: 60
Pótalkatrész AKG K 340 fejhallgatóhoz
Ki tudja hol lehet alkatrészt rendelni AKG fejhallgatóhoz?
Konkrétan K340-hez kellene a fejpántot megfeszítő gumi.
Esetleg ötletek ennek pótlására?
Konkrétan K340-hez kellene a fejpántot megfeszítő gumi.
Esetleg ötletek ennek pótlására?
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, Tannoy Ascot, STAX Lambda Signature, SR-404
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, Tannoy Ascot, STAX Lambda Signature, SR-404
Re: Fül és Fejhallgatók
Szerintem irreálisak azon elvárások, a prémium fejesekkel szemben, hogy szóljanak ugyanolyan jól, mint a 40 eurósok. Ki venné meg 3000 euróert, ha úgy szólna, mint a 40 eurós? Nyilván sokkal, nagyon sokkal jobban szólnak.earforce írta: ↑2025.02.04., kedd 15:39Próbálom megérteni tottyi szakkollegát hogy lehet jobb a mélye egy kZ-nek, mint egy normális fejhallgatónak.
….
Az említett Audeze-en kívül csak 1 fejhallgatót hallottam aminek brutálisan sok és túlzó a mélye (=basszusfürdő) számomra szinte egészen leírhatatlanul szörnyű az pedig a Denon d7200. Persze valakinek ez sem elég.
….
Szerintem egy belépő kategóriás fejesnek nem a mélye jobb (nekem is van 3000 forintos Panasonic fejhallgatóm), hanem hiányzik belőle a középtartomány nagy része, a magasak nagy része, és a mélyek alja. Van egy kellemes basszuskiemelésük.
Aztán ma voltam egy opera előadáson, gála volt, több darabból áriák és duettek. Egy ilyet a Focal utopia 2020- as, amit hallottam, nyilván akármilyen jó elektronikát raknak elé, még megközelíteni is nehezen tud csak, de törekszik rá, tetszik a hangja, örömmel lehet hallgatni. A prémium fejesek szerintem a minél többféle zene minél valósághűbb reprodukciójára törekednek (több- kevesebb sikerrel).
A belépő kategóriások meg egy ennél sokkal szűkebb hangzás tartományban adnak vissza valamit a zenéből, a zene egy részéből. De ha valakinek a 40 eurós hangja tetszik, az nem baj, csak akkor nem kell egy 3000 eurósat hallgatni, mert az rögtön az ember arcába tolja a rendszer hibáit. Meg igényelnek egy normális tápellátást is, ami sajnos szintén nem olcsó.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Próbálom megérteni tottyi szakkollegát hogy lehet jobb a mélye egy kZ-nek, mint egy normális fejhallgatónak.
Nekem is van egy ilyen kZ:
https://kz-audio.com/kz-zs10-pro.html
Az a helyzet hogy ennyi pénzért ez valóban egy kiváló in-ear. De! ahogy felveszem utána a megfelelően erősített hifiman sundara closed-t, rájövök hogy ez sokkal közelebb áll az igazsághoz. Majd utána jön a DC AEON flow closed amiben sokkal kevesebb a mély mégis hamar egyértelművé válik hogy na ez az ami talán a legközelebb van a valósághoz.
Az említett Audeze-en kívül csak 1 fejhallgatót hallottam aminek brutálisan sok és túlzó a mélye (=basszusfürdő) számomra szinte egészen leírhatatlanul szörnyű az pedig a Denon d7200. Persze valakinek ez sem elég.
Szóval a kZ mélye hifis szlenggel élve egyhangjegyes, unalmas színtelen vmi, de legalább jó sok van belőle. Természetesen ez is helyen kezelendő az 50$-os kategóriához képest parádés! Futáshoz jó meg teamsezni ha a kollégák zajterhelése kezd bántó szintet megütni, de sosem fog tudni szvsz belépni az audiofil szférába.
Nekem is van egy ilyen kZ:
https://kz-audio.com/kz-zs10-pro.html
Az a helyzet hogy ennyi pénzért ez valóban egy kiváló in-ear. De! ahogy felveszem utána a megfelelően erősített hifiman sundara closed-t, rájövök hogy ez sokkal közelebb áll az igazsághoz. Majd utána jön a DC AEON flow closed amiben sokkal kevesebb a mély mégis hamar egyértelművé válik hogy na ez az ami talán a legközelebb van a valósághoz.
Szóval a kZ mélye hifis szlenggel élve egyhangjegyes, unalmas színtelen vmi, de legalább jó sok van belőle. Természetesen ez is helyen kezelendő az 50$-os kategóriához képest parádés! Futáshoz jó meg teamsezni ha a kollégák zajterhelése kezd bántó szintet megütni, de sosem fog tudni szvsz belépni az audiofil szférába.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Na, jobb az Utópia mint a bt- s fülhallgatód?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Sziasztok!
Egy barátom keres kocogáshoz, sétáláshoz ( geotraking? )fejhallgatót. Eddig olyat használt, amit a fejére tett, és egy sd kártyát kellett beletenni, azon voltak a zenék, a fejhallgatóban volt a hangerő állító és léptető gomb. Most tönkrement. Tudtok valami hasonló szerkezetet ajánlani?
Egy barátom keres kocogáshoz, sétáláshoz ( geotraking? )fejhallgatót. Eddig olyat használt, amit a fejére tett, és egy sd kártyát kellett beletenni, azon voltak a zenék, a fejhallgatóban volt a hangerő állító és léptető gomb. Most tönkrement. Tudtok valami hasonló szerkezetet ajánlani?
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Igazad van, felreertettem, elnezest erte. Majd osszehallgatom az Utopiat a LCD2-vel.ANDS írta: ↑2025.01.27., hétf. 11:04És azon mondatait, amelyek a komfortzónádon kívül esnek, azokat nem olvasod el?tottyi írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:22….
Az ATC-be beleraktam tobb mint 1000 ora zenehallgatast es mivel nem allandoan hangosan szolt es mozgatta meg a 37 centis hangszorot, ezert tartott nalam kb masfel evig a bejaratas mire kijott belle a szubbasszus. Olvasd vissza az ATC topikot ott is irtam errol.
A dacoknal a MrCollector-nak valaszoltam es o mondta, hogy a Dave egy ligaban lehet 1000 euros dac-okkal eloerosito mellett.
Ő azt írta, hogy:
“Ezt ugye nem mondod komolyan?”
És ezt írta még:
“….ha a Dave mellé vennél akár egy 300-400e forintos pl. Erzetich vagy egy meg drágább SPL erősítőt, akkor sokkal jobban szólna, mint önmagában…”.
Vagyis szerinte a Dave lenne a dac, és az SPL a dedikált fejes erősítő, úgy kellene kipróbálnod.
De azt még mindig nem tudom, hogyan lehet kevés mélyhangja egy Audeze LCD2 fejhallgatónak?![]()
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
És azon mondatait, amelyek a komfortzónádon kívül esnek, azokat nem olvasod el?tottyi írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:22….
Az ATC-be beleraktam tobb mint 1000 ora zenehallgatast es mivel nem allandoan hangosan szolt es mozgatta meg a 37 centis hangszorot, ezert tartott nalam kb masfel evig a bejaratas mire kijott belle a szubbasszus. Olvasd vissza az ATC topikot ott is irtam errol.
A dacoknal a MrCollector-nak valaszoltam es o mondta, hogy a Dave egy ligaban lehet 1000 euros dac-okkal eloerosito mellett.
Ő azt írta, hogy:
“Ezt ugye nem mondod komolyan?”
És ezt írta még:
“….ha a Dave mellé vennél akár egy 300-400e forintos pl. Erzetich vagy egy meg drágább SPL erősítőt, akkor sokkal jobban szólna, mint önmagában…”.
Vagyis szerinte a Dave lenne a dac, és az SPL a dedikált fejes erősítő, úgy kellene kipróbálnod.
De azt még mindig nem tudom, hogyan lehet kevés mélyhangja egy Audeze LCD2 fejhallgatónak?

- tottyi
- Hazajáró lélek
Az ATC-be beleraktam tobb mint 1000 ora zenehallgatast es mivel nem allandoan hangosan szolt es mozgatta meg a 37 centis hangszorot, ezert tartott nalam kb masfel evig a bejaratas mire kijott belle a szubbasszus. Olvasd vissza az ATC topikot ott is irtam errol.ANDS írta: ↑2025.01.26., vas. 20:26A hangfalnál, ahhoz, hogy egyre mélyebbre menjen, nem feltétlenül a hangfal árát kell növelni. Sokat számít a szoba mérete is, ahol megszólal. Egy fejhallgatónál a szoba akusztikája és mérete teljesen mindegy.tottyi írta: ↑2025.01.26., vas. 14:52
…..hogy minel dragabb egy hangfal annal lejebb megy herczekben, jelen esetben ez csak nalam fontos nem az itt levo forumozoknak.
…..
Igen tudom, hogy kell egy eloerosito, sokan mondtak es dolgozom rajta csak nalam minden olyan lassan tortenik. A Dave-et sokan vitatjak de ugyanenyien meg istenitik. Sajnos nem volt nalam egyidoben tobb dac, hogy ki tudjam probalni. Eddig volt egy Parasound beepitett dac-al meg egy Musician Pegasus de dacot nem hinnem, hogy most fogok keresni de szivesen kiprobalnek mast ha majd valamikor valaki erre jar es elhozza az ovet.
Most a Chord Dave, ami kb. 12.000 euró, nincs egy kategóriában a Parasound- al, ami mondjuk 1500 euró, vagy a Musician Pegasus- al, ami kb. 1000 euró. A Dave és a Pegazus között van egy kb. tízszeres árkülönbség, felesleges összehasonlítgatnod egyszerre.
A hangfaladban, ami 75 kg, van egy 37 cm- es mélynyomó. Másfél év járatás kell neki, hogy megmozduljon, és mélyhangot adjon ki magából?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
A hangfalnál, ahhoz, hogy egyre mélyebbre menjen, nem feltétlenül a hangfal árát kell növelni. Sokat számít a szoba mérete is, ahol megszólal. Egy fejhallgatónál a szoba akusztikája és mérete teljesen mindegy.tottyi írta: ↑2025.01.26., vas. 14:52
…..hogy minel dragabb egy hangfal annal lejebb megy herczekben, jelen esetben ez csak nalam fontos nem az itt levo forumozoknak.
…..
Igen tudom, hogy kell egy eloerosito, sokan mondtak es dolgozom rajta csak nalam minden olyan lassan tortenik. A Dave-et sokan vitatjak de ugyanenyien meg istenitik. Sajnos nem volt nalam egyidoben tobb dac, hogy ki tudjam probalni. Eddig volt egy Parasound beepitett dac-al meg egy Musician Pegasus de dacot nem hinnem, hogy most fogok keresni de szivesen kiprobalnek mast ha majd valamikor valaki erre jar es elhozza az ovet.
Most a Chord Dave, ami kb. 12.000 euró, nincs egy kategóriában a Parasound- al, ami mondjuk 1500 euró, vagy a Musician Pegasus- al, ami kb. 1000 euró. A Dave és a Pegazus között van egy kb. tízszeres árkülönbség, felesleges összehasonlítgatnod egyszerre.
A hangfaladban, ami 75 kg, van egy 37 cm- es mélynyomó. Másfél év járatás kell neki, hogy megmozduljon, és mélyhangot adjon ki magából?
- tottyi
- Hazajáró lélek
Igen tudom, hogy kell egy eloerosito, sokan mondtak es dolgozom rajta csak nalam minden olyan lassan tortenik. A Dave-et sokan vitatjak de ugyanenyien meg istenitik. Sajnos nem volt nalam egyidoben tobb dac, hogy ki tudjam probalni. Eddig volt egy Parasound beepitett dac-al meg egy Musician Pegasus de dacot nem hinnem, hogy most fogok keresni de szivesen kiprobalnek mast ha majd valamikor valaki erre jar es elhozza az ovet.MrCollector írta: ↑2025.01.25., szomb. 18:36Ezt ugye nem mondod komolyan?tottyi írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:23Valamire jo volt ez a forumozas, megpedig arra, hogy a fejhallgatoknal teljesen mashogy megy az arazas mint a hangfalaknal. A hangfalaknal minel dragabb annal mufajfuggetlen es nyilik a frekvenciatartomany. Barmennyire harcoltok ez ellen ez akkor is igy van, hogy minel dragabb egy hangfal annal lejebb megy herczekben, jelen esetben ez csak nalam fontos nem az itt levo forumozoknak.
Láttál te már hangfalnál olyan frekvencia tartományt, mint fejhallgatónál?
Az árazást sok minden befolyásolja, a hangminőségtől a megépítés minőségéig. Ez a hangfalaknál is így van. Csak egy hangfalat lehet ,okkal vagy ok nélkül, szekrény méretűre is gyártani. Amit a felvilágosult, nem mellesleg abszolút hozzá nem értő, vásárló beprésel egy 16 négyzetméteres szobába. Na persze az akusztika teljesen rossz lesz, esetenként eszméletlenül buhogó basszussal. De ez tetszik neki, hiszen jobb a több, mint a semmi. Egy jó fejhallgatóból sokkal jobb minőségű basszust (és minden egyebet) hallasz, mint egy hangfalból. Nyilván az ágyat nem remegteti meg alattad, de a szomszéd sem fogja rádtörni az ajtót. A mennyiségeket kell tudni a helyén kezelni. Egy csúcsminőségű fejhallgató az igazságot próbálja feléd közvetíteni, nem pedig a tömegek elvárt hangzást. Ha neked ez nem teszik az nem azt jelenti, hogy az eszközben van a hiba. Sajnos soha nem fokod visszakapni a valóságot és nyilván a gyártóknak is van ízlésficamuk, ami belejátszik a termékeik hangképébe. De tudod van az a vicc, mikor valaki az autópályán szembe megy a forgalommal. Ha 1000 emberből csak 1 kevesli a basszust az Audezee LCD-2-ben (amiben egyébként még az sem jó csak sok van), ott valószínűleg nem a fejhallgatóval van a probléma. Nyilván van egy rendszered ami nem olcsó, sőt kifejezetten drága. Mondtam, hogy nem akarom nyilvánosan bírálni az eszközeid azon részét amit ismerek, de azt elhiheted nekem, hogy, ha a Dave mellé vennél akár egy 300-400e forintos pl. Erzetich vagy egy még drágább SPL erősítőt, akkor sokkal jobban szólna, mint önmagában. Holott ezek töredékébe kerülnek még így is. Sőt, lehet, ha ezek mellé vennél egy olcsóbb másik dac-ot akkor is jobban szólnának, mint a Dave önmagában.
Te itt időnként tanácsot kérsz, lényegében ugyan abban a témában, próbálunk is egy páran segíteni, de te valahogy nem akarod megfogadni ezeket. Ne gondold, hogy te vagy az egyetlen ilyen akivel találkoztam kereskedői pályafutásom alatt. Csak egyet mondok neked és vagy elhiszed vagy sem. Aki eddig a tőlem kapott instrukciók alapján vásárolt, még nem panaszkodott utólag sohasem. Legalább is nekem nem, ha jól emlékszem.![]()
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ezt nemtudom ki kivanta ezt nekem de pont most romlott el a Jcat usb xe-m. 

- tottyi
- Hazajáró lélek
Addig tartott a bejaratasa az ATC-nek nalam.ANDS írta: ↑2025.01.25., szomb. 19:44A fórumozás arra jó, hogy emberek véleményt cseréljenek. Mint a munkahelyen, bemész a főnökhöz a véleményeddel, és pár perc múlva kijössz az irodájából az ő véleményével:))tottyi írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:23Valamire jo volt ez a forumozas, megpedig arra, hogy a fejhallgatoknal teljesen mashogy megy az arazas mint a hangfalaknal. A hangfalaknal minel dragabb annal mufajfuggetlen es nyilik a frekvenciatartomany. Barmennyire harcoltok ez ellen ez akkor is igy van, hogy minel dragabb egy hangfal annal lejebb megy herczekben, jelen esetben ez csak nalam fontos nem az itt levo forumozoknak.
Szóval, ha nekem tetszik egy fejhallgató hangja, az még mindig csak az én véleményem.
Ha szerinted a 40 eurós fülhallgatód hangja neked jobban tetszik, mint a Sennheiser HD800, vagy az Audeze LCD2, annak örülj, mert nem kell drága pénzért fejest venned, megúsztad 40 euróból.
Azt nem tudom, hogy csinálod, hogy az Audeze LCD 2- ben kevés a mély. Nem tudom, van- e fejhallgató, amelyikben több? Talán a Meze 99 még inkább mélybe húz.
Azt még elárulhatnád, hogy a 10 milliós ATC hangfaladnak miért csak másfél éves késéssel érkezett meg a mélye?
U.i.: harcoljon a Te véleményed ellen a Dschinghis Khan!![]()
A fórumozás arra jó, hogy emberek véleményt cseréljenek. Mint a munkahelyen, bemész a főnökhöz a véleményeddel, és pár perc múlva kijössz az irodájából az ő véleményével:))tottyi írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:23Valamire jo volt ez a forumozas, megpedig arra, hogy a fejhallgatoknal teljesen mashogy megy az arazas mint a hangfalaknal. A hangfalaknal minel dragabb annal mufajfuggetlen es nyilik a frekvenciatartomany. Barmennyire harcoltok ez ellen ez akkor is igy van, hogy minel dragabb egy hangfal annal lejebb megy herczekben, jelen esetben ez csak nalam fontos nem az itt levo forumozoknak.
Szóval, ha nekem tetszik egy fejhallgató hangja, az még mindig csak az én véleményem.
Ha szerinted a 40 eurós fülhallgatód hangja neked jobban tetszik, mint a Sennheiser HD800, vagy az Audeze LCD2, annak örülj, mert nem kell drága pénzért fejest venned, megúsztad 40 euróból.
Azt nem tudom, hogy csinálod, hogy az Audeze LCD 2- ben kevés a mély. Nem tudom, van- e fejhallgató, amelyikben több? Talán a Meze 99 még inkább mélybe húz.
Azt még elárulhatnád, hogy a 10 milliós ATC hangfaladnak miért csak másfél éves késéssel érkezett meg a mélye?
U.i.: harcoljon a Te véleményed ellen a Dschinghis Khan!

-
- Beköltözött
- Értékelés: 440
Ezt ugye nem mondod komolyan?tottyi írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:23Valamire jo volt ez a forumozas, megpedig arra, hogy a fejhallgatoknal teljesen mashogy megy az arazas mint a hangfalaknal. A hangfalaknal minel dragabb annal mufajfuggetlen es nyilik a frekvenciatartomany. Barmennyire harcoltok ez ellen ez akkor is igy van, hogy minel dragabb egy hangfal annal lejebb megy herczekben, jelen esetben ez csak nalam fontos nem az itt levo forumozoknak.
Láttál te már hangfalnál olyan frekvencia tartományt, mint fejhallgatónál?
Az árazást sok minden befolyásolja, a hangminőségtől a megépítés minőségéig. Ez a hangfalaknál is így van. Csak egy hangfalat lehet ,okkal vagy ok nélkül, szekrény méretűre is gyártani. Amit a felvilágosult, nem mellesleg abszolút hozzá nem értő, vásárló beprésel egy 16 négyzetméteres szobába. Na persze az akusztika teljesen rossz lesz, esetenként eszméletlenül buhogó basszussal. De ez tetszik neki, hiszen jobb a több, mint a semmi. Egy jó fejhallgatóból sokkal jobb minőségű basszust (és minden egyebet) hallasz, mint egy hangfalból. Nyilván az ágyat nem remegteti meg alattad, de a szomszéd sem fogja rádtörni az ajtót. A mennyiségeket kell tudni a helyén kezelni. Egy csúcsminőségű fejhallgató az igazságot próbálja feléd közvetíteni, nem pedig a tömegek elvárt hangzást. Ha neked ez nem teszik az nem azt jelenti, hogy az eszközben van a hiba. Sajnos soha nem fokod visszakapni a valóságot és nyilván a gyártóknak is van ízlésficamuk, ami belejátszik a termékeik hangképébe. De tudod van az a vicc, mikor valaki az autópályán szembe megy a forgalommal. Ha 1000 emberből csak 1 kevesli a basszust az Audezee LCD-2-ben (amiben egyébként még az sem jó csak sok van), ott valószínűleg nem a fejhallgatóval van a probléma. Nyilván van egy rendszered ami nem olcsó, sőt kifejezetten drága. Mondtam, hogy nem akarom nyilvánosan bírálni az eszközeid azon részét amit ismerek, de azt elhiheted nekem, hogy, ha a Dave mellé vennél akár egy 300-400e forintos pl. Erzetich vagy egy még drágább SPL erősítőt, akkor sokkal jobban szólna, mint önmagában. Holott ezek töredékébe kerülnek még így is. Sőt, lehet, ha ezek mellé vennél egy olcsóbb másik dac-ot akkor is jobban szólnának, mint a Dave önmagában.
Te itt időnként tanácsot kérsz, lényegében ugyan abban a témában, próbálunk is egy páran segíteni, de te valahogy nem akarod megfogadni ezeket. Ne gondold, hogy te vagy az egyetlen ilyen akivel találkoztam kereskedői pályafutásom alatt. Csak egyet mondok neked és vagy elhiszed vagy sem. Aki eddig a tőlem kapott instrukciók alapján vásárolt, még nem panaszkodott utólag sohasem. Legalább is nekem nem, ha jól emlékszem.

-
- Beköltözött
Erre a mondatra milyen választ vársz? Azt írja, hogy az összes (eddigi) Erzetich fejhallgató Legnagyobb problémája a subbasszus (hiánya) volt. Aztán, ha tovább olvasod, megtudod mi a véleménye a Charybdis-ről.tottyi írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:18Elolvastam de meg mindig nem kaptam valaszt erre a mondatra a googletol es innet udvozlom robi20064-et.MrCollector írta: ↑2025.01.24., pén. 17:29Szerintem olvasd el még egyszer azt a tesztet.tottyi írta: ↑2025.01.24., pén. 10:08
Olvasgattam erro a Erzetich Charybdis-rol par tesztet es ezt irjak rola. "The absolute Biggest (with a capital B) drawback of all Erzetich headphones was her majesty, the sub-bass."
Ez pontosan mit jelent?
Forras: https://soundnews.net/headphones/full-s ... -in-sound/
- tottyi
- Hazajáró lélek
Valamire jo volt ez a forumozas, megpedig arra, hogy a fejhallgatoknal teljesen mashogy megy az arazas mint a hangfalaknal. A hangfalaknal minel dragabb annal mufajfuggetlen es nyilik a frekvenciatartomany. Barmennyire harcoltok ez ellen ez akkor is igy van, hogy minel dragabb egy hangfal annal lejebb megy herczekben, jelen esetben ez csak nalam fontos nem az itt levo forumozoknak.ANDS írta: ↑2025.01.24., pén. 14:04Na, alakul.tottyi írta: ↑2025.01.24., pén. 08:51….
Nem tunik el a melyhang a falban mert az ATC-ben benne van, igaz masfel evet kellett jaratnom az ATC-et mire jo melyei lettek.
….
Szinte biztos, hogy messze van a termeszetes hangzastol mert ezek electronikus zenek azok meg nem termeszetesek. Persze nem csak ilyen zenet hallgatok de szamomra fontos, hogy ezeket is jol kozvetitse.
Szeretem a kihangositasmentes elozenet de ott teljesen masok az elvarasok….
A reprodukció lényege, hogy amit hallasz a fejhallgatóval a fejeden, az minél jobban közelítsen az élőzenei koncerten hallottakhoz (sosem fogja utolérni, még megközelíteni sem, de erre törekszenek elvileg a termék fejlesztése során).
Ezek a felsőkategórias fejhallgatók elvileg nem mélyhiányosak, alto egyik korábbi hsz- ében azt írta, hogy neki a Sennheiser HD800 fejhallgató hangja loudness- es (most nincs időm visszakeresni, de kb. 2-3 éve írta, ha jól emlékszem), vagyis több is benne a mély, mint amit elvárna.
Az Audeze LCD2 biztosan nem mélyhiányos.
De Te azt várod el egy fejhallgatótól, hogy szóljon úgy az 500 grammjával, mint a 75 kg- s hangfalad, amiben van egy 30 cm átmérőjű mélynyomó?
Nekem is van hangfalas rendszerem, Thiel CS6 -os, 80 kg darabja. Ha azt hallgatom, utána be sem kapcsolom a fejhallgatót- aznap már biztosan nem, de lehet, hogy 2 napig sem.
Szóval, a fejhallgatózás napján ne kapcsold be a hangfalas rendszeredet, ne hallgass rajta zenét.
Úgy ítéld meg a fejhallgató hangját, hogy tetszik, vagy sem, de ne hasonlítgasd össze a hangfaladdal. Szerintem.
Ha meg azt akarod, hogy egy 2-3-4-5 ezer eurós fejhallgatónak olyan hangja legyen, mint a 40 eurós fülhallgatódnak, akkor azoknak a hangját le kell butítani (olcsó, loudnesses kábelekkel például), ki kell belőlük szedni a magas- és középhangok nagy részét. Ezt megkapod az olcsó fejhallgatóktól, pl. Meze 99, ami 100 ezer forint, és nem kétmillió.
Te a 4000 eurós fejhallgatóból akarsz csinálni 40 eurós hangút?
- tottyi
- Hazajáró lélek
Elolvastam de meg mindig nem kaptam valaszt erre a mondatra a googletol es innet udvozlom robi20064-et.MrCollector írta: ↑2025.01.24., pén. 17:29Szerintem olvasd el még egyszer azt a tesztet.tottyi írta: ↑2025.01.24., pén. 10:08Olvasgattam erro a Erzetich Charybdis-rol par tesztet es ezt irjak rola. "The absolute Biggest (with a capital B) drawback of all Erzetich headphones was her majesty, the sub-bass."MrCollector írta: ↑2025.01.22., szer. 19:14
- Igen, azért hoztam fel a Charybdis-t, mert én is ezt használom.
Ez pontosan mit jelent?
-
- Beköltözött
Szerintem olvasd el még egyszer azt a tesztet.tottyi írta: ↑2025.01.24., pén. 10:08Olvasgattam erro a Erzetich Charybdis-rol par tesztet es ezt irjak rola. "The absolute Biggest (with a capital B) drawback of all Erzetich headphones was her majesty, the sub-bass."MrCollector írta: ↑2025.01.22., szer. 19:14
Ez pontosan mit jelent?
Na, alakul.tottyi írta: ↑2025.01.24., pén. 08:51….
Nem tunik el a melyhang a falban mert az ATC-ben benne van, igaz masfel evet kellett jaratnom az ATC-et mire jo melyei lettek.
….
Szinte biztos, hogy messze van a termeszetes hangzastol mert ezek electronikus zenek azok meg nem termeszetesek. Persze nem csak ilyen zenet hallgatok de szamomra fontos, hogy ezeket is jol kozvetitse.
Szeretem a kihangositasmentes elozenet de ott teljesen masok az elvarasok….
A reprodukció lényege, hogy amit hallasz a fejhallgatóval a fejeden, az minél jobban közelítsen az élőzenei koncerten hallottakhoz (sosem fogja utolérni, még megközelíteni sem, de erre törekszenek elvileg a termék fejlesztése során).
Ezek a felsőkategórias fejhallgatók elvileg nem mélyhiányosak, alto egyik korábbi hsz- ében azt írta, hogy neki a Sennheiser HD800 fejhallgató hangja loudness- es (most nincs időm visszakeresni, de kb. 2-3 éve írta, ha jól emlékszem), vagyis több is benne a mély, mint amit elvárna.
Az Audeze LCD2 biztosan nem mélyhiányos.
De Te azt várod el egy fejhallgatótól, hogy szóljon úgy az 500 grammjával, mint a 75 kg- s hangfalad, amiben van egy 30 cm átmérőjű mélynyomó?
Nekem is van hangfalas rendszerem, Thiel CS6 -os, 80 kg darabja. Ha azt hallgatom, utána be sem kapcsolom a fejhallgatót- aznap már biztosan nem, de lehet, hogy 2 napig sem.
Szóval, a fejhallgatózás napján ne kapcsold be a hangfalas rendszeredet, ne hallgass rajta zenét.
Úgy ítéld meg a fejhallgató hangját, hogy tetszik, vagy sem, de ne hasonlítgasd össze a hangfaladdal. Szerintem.
Ha meg azt akarod, hogy egy 2-3-4-5 ezer eurós fejhallgatónak olyan hangja legyen, mint a 40 eurós fülhallgatódnak, akkor azoknak a hangját le kell butítani (olcsó, loudnesses kábelekkel például), ki kell belőlük szedni a magas- és középhangok nagy részét. Ezt megkapod az olcsó fejhallgatóktól, pl. Meze 99, ami 100 ezer forint, és nem kétmillió.
Te a 4000 eurós fejhallgatóból akarsz csinálni 40 eurós hangút?
- tottyi
- Hazajáró lélek
Olvasgattam erro a Erzetich Charybdis-rol par tesztet es ezt irjak rola. "The absolute Biggest (with a capital B) drawback of all Erzetich headphones was her majesty, the sub-bass."MrCollector írta: ↑2025.01.22., szer. 19:14
Ez pontosan mit jelent?
- tottyi
- Hazajáró lélek
Nem tunik el a melyhang a falban mert az ATC-ben benne van, igaz masfel evet kellett jaratnom az ATC-et mire jo melyei lettek.ANDS írta: ↑2025.01.23., csüt. 21:41Próbálom végiggondolni, amit leírtál.
1. Az kizárt dolog, hogy a Chord Dave gyenge legyen, meg mélyhiányos.
2. Az is kizárt, hogy az Audeze LCD 2 mélyhangja kevés.
Csak találgatok, de ami miatt elégedetlen lehetsz ezekkel a fejhallgatókkal, szerintem a következő okok miatt lehetséges:
Lehet, hogy a tápellátásban van valahol valami, ami miatt eltűnik a mélyhang - mondjuk a falban, mire eljut az áram a hifidig, vékony dróttal, sok kötéssel.
A KZ ZSX a 40 eurós árával sokkal alacsonyabb kategória, de ha mégis jobban tetszik, annak oka lehet, hogy bedugod a füledbe, és máshogy szól, mint egy fejhallgató.
Lehet egy olyan feszült állapot, amikor inkább nyugalomra vágysz zenehallgatás közben.
Lehet, hogy olyan hangot vársz el, ami nagyon messze van a természetes hangzástól. Gyakorlatilag mélykiemelést keresel? Élőzenés, kihangosítástól mentes koncertre, vagy Operába szoktál járni?
Ha gondolod elkuldhetem a KZ ZSX-et, hogy milyen az a hang (iPhone-rol is nagyon jo hangja van).
Soha nem ulok le feszult allapotban zenet hallgatni mert inkabb be se kapcsolom.
Szeretem a kihangositasmentes elozenet de ott teljesen masok az elvarasok. Operaban nem szoktam jarni, nem hallgatok olyan mufalyt.
Próbálom végiggondolni, amit leírtál.
1. Az kizárt dolog, hogy a Chord Dave gyenge legyen, meg mélyhiányos.
2. Az is kizárt, hogy az Audeze LCD 2 mélyhangja kevés.
A Chord Dave fejes erősítője szerintem jó, ott még a kábelezés is elronthatatlan, mert egybe van építve a dac - al. Hallottam HD 800- as- sal is szólni, mert vittem magammal, hogy összehasonlítási alapom legyen a Meze- hez, és a Chord Dave jól szól a Sennheiser HD800- al is. Gyengébben, mint a Meze- vel, de bőven jó és hallgatható.
A WW tápkábeleidről nem tudom pontosan, hogy milyenek, egy fórumtársnál, amit hallottam, az a hang bőven rendben volt, csak nem tudom, ő melyik WW- t használja. De nehezen hiszem, hogy egy félmilla körüli tápkábel lenne a gyenge láncszem.
A Sigma v2 usb kábelről fogalmam sincs, milyen, de szinte biztosan jobb, mint amivel nekem demóztak, mert az a legegyszerűbb usb kábel volt. (Amikor Alto- nál meghallgattam az előző generációs Utopia- t, akkor a tápkábel volt egy gyári 200 forintos, és a fejest a Focal gyári fejeskábelével hallgattam.)
A fejhallgatóknál nincs szobakusztikai kérdés.
Csak találgatok, de ami miatt elégedetlen lehetsz ezekkel a fejhallgatókkal, szerintem a következő okok miatt lehetséges:
Lehet, hogy a tápellátásban van valahol valami, ami miatt eltűnik a mélyhang - mondjuk a falban, mire eljut az áram a hifidig, vékony dróttal, sok kötéssel.
A KZ ZSX a 40 eurós árával sokkal alacsonyabb kategória, de ha mégis jobban tetszik, annak oka lehet, hogy bedugod a füledbe, és máshogy szól, mint egy fejhallgató.
Lehet egy olyan feszült állapot, amikor inkább nyugalomra vágysz zenehallgatás közben.
Lehet, hogy olyan hangot vársz el, ami nagyon messze van a természetes hangzástól. Gyakorlatilag mélykiemelést keresel? Élőzenés, kihangosítástól mentes koncertre, vagy Operába szoktál járni?
Általánosságban ezzel egyetértek. Viszont ezeket a csúcskategóriás fejeseket szerintem egyszerű megítélni.KopaszKutya írta: ↑2025.01.23., csüt. 15:02Ha tőlem elfogadsz egy tanácsot (persze ez másra is vonatkozik), az hogy csak próba alapján vegyen valaki fejhallgatót, az nem azt jelenti, hogy elmész pl. egy Hifi boltba, ismerőshöz, stb, és az alapján döntesz. Nem biztos, hogy ami elsőre letaglóz, lenyűgöz, azt hosszútávon is élvezni fogsz. Van, ami csak több napos használat után derül ki, hogy nem ezt keresed (mint a való életben más esetben is). Néha jó dolog a 14 napos vissza küldés lehetősége, még ha ez nem túl korrekt az üzlettel szemben és én magam sem preferálom.
Ha felteszem a fejemre, vagy leveszem pár percen belül, vagy még egy óra múlva is úgy érzem, hogy le se akarom venni a fejemről, olyan jó hallgatni. A Sennheiser HD800- ast 2016- ban vettem, azóta is megvan, a Meze Emphyreant meg 2019- ben.
Valóban érdekes, az LCD2 szerintem kifejezetten erős mélyben, talán még egy kicsit több is mint kellene. Ennél több mély az Utopiaban sincs.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 196
Ha tőlem elfogadsz egy tanácsot (persze ez másra is vonatkozik), az hogy csak próba alapján vegyen valaki fejhallgatót, az nem azt jelenti, hogy elmész pl. egy Hifi boltba, ismerőshöz, stb, és az alapján döntesz. Nem biztos, hogy ami elsőre letaglóz, lenyűgöz, azt hosszútávon is élvezni fogsz. Van, ami csak több napos használat után derül ki, hogy nem ezt keresed (mint a való életben más esetben is). Néha jó dolog a 14 napos vissza küldés lehetősége, még ha ez nem túl korrekt az üzlettel szemben és én magam sem preferálom.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2