Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szondag3 »

Klipsch RW-12 re van szükségem. Gyorsan meg is rendeltem a netdepon de a visszaigazlás után írtak 1 mailt, hogy sajnos közben pont elfogyott   na remek hozom a formám!!
Tud valaki ötletet adni hol lehet ilyet beszerezni jó /reális/ árban.

Az a helyzet, h most nem lehet kapni. Elfogyott. Kifutó széria, jönnek az újak (talán egy héten belül..?) De azt még nem lehet tudni, h az régi szériából lehet-e majd kapni.
Én spec. mindennap megnézem a Klipsch/XMS honlapját, h mikor teszik a products-ba az új termékeket és miket hagynak meg mellette, a régiből.
Mellesleg, ha majd lehet kapni... az XMS-be valószínű olcsóbban kapod meg, mert ott áresés történt, viszont a netdepo-n, ami elfogyot és akciós volt, azt az eredeti árán raknak majd újra ki a polcra.

Szerinted az új széria keverve a régivel (régiből rf-35, és az újból a többi) kivitelezhető, vagy eleve egy elvetendő ötlet mert annyira különböznek?
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Norbi T »

Waze
Remelem bele beszeltem valki lelkiismeretebe.
Nehogy a vegen meg az legyen :
NorbiT,gyere le Pestre iszunk sort.jol dontottunk.

TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Meg jo hogy Jezsus szeret minket igy ahogy vagyunk.
Nem ertem azt az embert akinek sajat tapasztalatokbol el mondjuk hogy mit vegyen,mert tenyleg sajat tapasztalatbol beszelunk.
Miert akkora gond azt a + XY penzt hozza rakni?

Nem azt mondtuk hogy MOST.

De higyjetek el hogy a jovobe meg banjatok.
En is igy jartam.
Azota a 4.ik szubom van.Mert siettem,mert minden aron kell szub.
Az 1 dolog.
De ha mar + 10-20e Forinton mullik,akkor megeri inkabb varni.
Vagy a szubot 1 par honapra tervezitek venni.

TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azok akik olcsó mélyládát akarnak:

szerintem ha már az olcsóbb sávból kell vennetek, Magnat, meg Heco, vagy hasonlóak, én a nagyobb hangszórójú subot javasolnám. Az erősítőkben nemigen lesz különbség, de egy nagyobb láda egy nagyobb hangszóróval mégiscsak jobban fog teljesíteni.
Ahhoz, hogy a kisebb hangszóróval jobb legyen, ahhoz bizony többe kell hogy kerüljön (elég ha a ML Dynamo-t hozom például, az a 25cm-es hangszórójával és még az olcsóbb közé tartozik, vagy 140ezerbe van, vagy amit konkrétanén magamnak az autóba subot vettem, mert nálam max 25cm-es fér el, de ahhoz, hogy úgy szóljon mint egy 30-as, ki is kellett fizetni egy drágább 30-as árát érte )
Szóval 35-50 ezer közötti sávban egetverő különbségek nem lesznek...

Vendég

Mélysugárzók

Nem a legkisebb távolságnál jó a fázis, hanem annál, ami megegyezik a valóságos (fizikai) távolsággal. 
Hogyhogy nem mér az erősítő távolságot? Csak kézzel lehet beállítani?
Vagy kézzel sem???    Akkor hogyan hangolod össze a különböző távolságban lévő hangfalakat, hogy a hallgatási pontban szóljanak egy fázisban? 

Ez teljesen egyértelmű és világos.. is volt, míg mielőtt le is írtad. Azért köszi.

Egyáltalán nem mér az erősítő. Amikor az EzSet-el (mérőmiki) tesztelek, ez csak a hangfalak hangerőszintéjét állítja.
Dehogynem kézzel. Kézzel természetesen, különben h állítanám be? Jelenleg nem kell összehangolni őket, mert minden a helyén (0dB-n) van. Kivétel ugye a sub, mert az a tesztben felmegy +10dB -re. Amit már mindenki tud.

Vendég

Mélysugárzók

Klipsch RW-12 re van szükségem. Gyorsan meg is rendeltem a netdepon de a visszaigazlás után írtak 1 mailt, hogy sajnos közben pont elfogyott na remek hozom a formám!!

Az a helyzet, h most nem lehet kapni. Elfogyott. Kifutó széria, jönnek az újak (talán egy héten belül..?) De azt még nem lehet tudni, h az régi szériából lehet-e majd kapni.
Én spec. mindennap megnézem a Klipsch/XMS honlapját, h mikor teszik a products-ba az új termékeket és miket hagynak meg mellette, a régiből.
Mellesleg, ha majd lehet kapni... az XMS-be valószínű olcsóbban kapod meg, mert ott áresés történt, viszont a netdepo-n, ami elfogyot és akciós volt, azt az eredeti árán raknak majd újra ki a polcra.

repasil
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: repasil »

Sziasztok! 

Szükségem lenne egy kis segítségre kiváncsi vagyok a véleményetekre hogy, milyen mélynyomót vegyek. Yamahából YST-SW515 vagy, Mordaunt Short907 vagy, Magnat Beta 20,25,30A. Klipsch-RW10 szerettem volna, de nincs sehol.
Melyik legyen? Vagy ti melyiket mondjátok amik jók? 50.000-től 90.000-ig.
Sűrgős volna mert, vásárlás előtt álok. Erősítőm PIONEER WSX 1015.

Köszi a válaszokat.

A 3 kozul 1ertelmuen a MS.Volt szerencsem otthon probalni a 907-est es csak ajanlani tudom.Csak 3 napot volt otthon de tuti a dolog.
Hogy miert 3 napot.Nem azert mert nem tetszett volna,csak van egy picit nagyobb testvere a 309W,es az nem hagyott nyugodni.Meg sorre se tudtam ugy elmenni hogy ne ezen torjem magamat.
Szoval Mordaunt Short

TO repasil
azt mondod hogy 55e vagy hajlando adni a cuccert.
Tutira megeri adni + 12e
Volt Yamaham is es magnatom is.(nem akarom ezeket se leirni,DE)
Tom mit beszelek.
Ebben az arban nem hinnem hogy talalsz jobbat.

Mordaunt Short

Az a gáz, hogy még az 55 is határeset, az 50 jobb lenne!

Tegnap hallgattam a MM-ban a MS 309-est és tényleg szebb hangja van, de annyim nincs rá!
A Wharfi és HECO milyenek?

Köszi

HM:
TV: SAMSUNG SP50-L7HX, AV: H/K AVR 230, Front: Triangle Antal EX 202, Center: Triangle Sat1, Sat: Triangle Titus, Sub: HECO Krypton 20a, DVD: egyelöre valami gagyi noname

Hifi:
Erősítő: valami csöves, beszerzés alatt, CD: H/K HD970 vadászat alatt (hiánycikk)

mrspock
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: mrspock »

Számból vetted ki a szót!Én is ilyen (max 40e) körüli összeg szánnék rá, és tanácstalan vagyok.

Ma bementem, hogy megvegyem a Wharfedale PC 10est (38e), de a srác nagyon lebeszélt róla, amit ajánlott az Magnat Monitor 200as volt, 30e pénzért.

Volt ott egy Magnat 300as is, 50eért. Megéri a pluszt, egy ilyen nagyobb cucc, vagy 6x4méteres szobába elég a kisebb is?

HagaNRGvel együtt, én is várnám a tanácsotokat!

Szerintem megéri azért többet költeni rá.
Sima Wharfi 10-es volt ugye?Mert a 10+-os már majdnem 50.Egyébként az viszont nemrossz,olyan van a havernak,eléggé jólszól.Nekem mondjuk a nagytestvére 12+-os de az árban is magasabb kategória,meg 30-as mély.Szüleim értékelik is.
Én azt tanácsolom,érdemesebb minél jobbat,persze a pénztárcádhoz igazítva,mert nagy hatást tud nyújtani.
Egy 50-est szánjatok rá!

TV:Panasonic Px30 A/V:Harman/Kardon avr235
DVD:Philips dvp630 Cd:Technics SL-PG340 Center:Koda Sl601C
Front:Tannoy Sensys DC1Surr:Wharfedale H80-S30D
Sub:Wharfedale PC12+

A nem kiemeltek lecserélés alatt!

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Oké tesó!

De az az igazság,hogyén még ráérek kiválasztani az igazit,ugyanis jelenleg nem nagyon van pénzem subra, tekitve,hogy két hete vettem meg a komplett rendszert, (erősítő+5.0+dvd), így ez még egy-két hónap,de megpróbálom addigra az elérhető legjobbat kiválasztani.
(haveom ajánlott 15ért SAL-t, illetve a MM-ben van 22ért Koda, de mivel a frontokkal kicsit csalódtam mély ügyben, megfogadtam, azért sem fogom elspórolni a leendő ládát)-már,ha a 35 ezres keret nem tekinthető elég spórolásnak, de azért mégsem az árkategória alja, asszem)

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Számból vetted ki a szót!
Én is ilyen (max 40e) körüli összeg szánnék rá, és tanácstalan vagyok.

Ma bementem, hogy megvegyem a Wharfedale PC 10est (38e), de a srác nagyon lebeszélt róla, amit ajánlott az Magnat Monitor 200as volt, 30e pénzért.

Volt ott egy Magnat 300as is, 50eért. Megéri a pluszt, egy ilyen nagyobb cucc, vagy 6x4méteres szobába elég a kisebb is?

HagaNRGvel együtt, én is várnám a tanácsotokat!

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Sziasztok!

A MM-ben 33 ezerért van egy Jamo mély, úgy emlékszem, 20-as hangszóróval, lefelé sugárzós.
Ismeri valaki?
Mit gondoltok róla, ebben az árban (35 max.) milyen alternatívák jöhetnek szóba?

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: topeti »

Azt meg nem hiszem el, hogy nem lehet 10 centis pontossággal belőni a
HK-nak, hogy milyen távol van a hallgatótól a mélysugárzó!! 620 Yami tudja...
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: topeti »

Tehát a legkisebb távolság = jó fázis?
- ebben biztos vagy?

Szerintem, akkor jó ha a távolság (amit a mérőmikinél ad meg az erőlködő) megegyezik a mért távolsággal.

Én arra gondoltam, hogy newman-nek nem találja el a
megfelelő távolságot a setup, és ha a legkisebb távolságot
méri az erősítő, gondolom az lesz a jó fázis.

Nyilván az ideális eset az, ha a mért távolság = valódi távolsággal.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

lord1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: lord1 »

Köszi a véleményeteket,holnap megyek és veszek MS.-tot.

Foldonkivuli

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Foldonkivuli »

Sziasztok!

Hosszasan olvasgattam ezt a fórumot mire rájöttem (a segítségetekkel) Nekem a Klipsch RW-12 re van szükségem.
Gyorsan meg is rendeltem a netdepon de a visszaigazlás után írtak 1 mailt, hogy sajnos közben pont elfogyott na remek hozom a formám!!
Kicsit kezd sürgetni az idő mert a régi subtol meg kell hogy váljak.
Sub nékül meg nem élet az élet!!!

előre is Köszi minden infót

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hmm... Ok, akkor hangosan gondolkozok, NEWMAN FIGYELJ ! Ha fázist mér az erősítő, akkor meg kéne próbálni a szubon
állítani a fázist pl. 20 fokonként állítani (0,20,40,...180) és
minden állásban lemérni a szubot az erősítőn.

Én nagyon szívesen megcsinálnám a kedvedért. (engem is érdekelne).

45 fokonként lemértem múltkor, mindig +10dB hangerőt adott rá AVR. Érdekességképpen kiprószálom ma az új kábellel. De 99% h nem ez volt a "rossz".

A másik, de legfontosabb. Nekem a mérőmikrofonos setup, nem állít be távolságot!!! CSAK hangerőt állít. Erre nem mondjátok, h ez a mérőmiki szar.

Nem a legkisebb távolságnál jó a fázis, hanem annál, ami megegyezik a valóságos (fizikai) távolsággal.

Hogyhogy nem mér az erősítő távolságot? Csak kézzel lehet beállítani?
Vagy kézzel sem??? Akkor hogyan hangolod össze a különböző távolságban lévő hangfalakat, hogy a hallgatási pontban szóljanak egy fázisban?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Sziasztok! 

Szükségem lenne egy kis segítségre kiváncsi vagyok a véleményetekre hogy, milyen mélynyomót vegyek. Yamahából YST-SW515 vagy, Mordaunt Short907 vagy, Magnat Beta 20,25,30A. Klipsch-RW10 szerettem volna, de nincs sehol.

Köszi a válaszokat.

A 3 kozul 1ertelmuen a MS.Volt szerencsem otthon probalni a 907-est es csak ajanlani tudom.Csak 3 napot volt otthon de tuti a dolog.
Hogy miert 3 napot.Nem azert mert nem tetszett volna,csak van egy picit nagyobb testvere a 309W,es az nem hagyott nyugodni.Meg sorre se tudtam ugy elmenni hogy ne ezen torjem magamat.
Szoval Mordaunt Short

TO repasil
azt mondod hogy 55e vagy hajlando adni a cuccert.
Tutira megeri adni + 12e
Volt Yamaham is es magnatom is.(nem akarom ezeket se leirni,DE)
Tom mit beszelek.
Ebben az arban nem hinnem hogy talalsz jobbat.

Mordaunt Short

Vendég

Mélysugárzók

Magnat és a Yami felejtős, az MS az jó, van itt jópár fórumtársnak, nem szoktak panaszkodni

lord1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: lord1 »

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

repasil

Mélysugárzók

Ja és egy 35 nm-es nappaliba kellene, H/K 230-as erölködőhöz.
55 ezernél többet nem tudok és nem is szeretnék áldozni rá.

HM:
TV: SAMSUNG SP50-L7HX, AV: H/K AVR 230, Front: Triangle Antal EX 202, Center: Triangle Sat1, Sat: Triangle Titus, Sub: HECO Krypton 20a, DVD: egyelöre valami gagyi noname

Hifi:
Erősítő: valami csöves, beszerzés alatt, CD: H/K HD970 vadászat alatt (hiánycikk)

repasil

Mélysugárzók

Sziasztok!

50.000 környékén milyen sub-ot ajánlanátok?
Néztem a Yamahákat, de sajnos egyáltalán nem ismerem őket. Jók ezek vagy más tipp?

Azt gondolnám, hogy filmezésnél tök mindegy, hogy mi szolgáltatja a mélyeket egy robbanáshoz (zenénél már persze nem), de gyanítom, hogy igencsak tévedek! Ugye?

Köszi

HM:

Hifi:

Vendég

Mélysugárzók

Tehát nem vetted komolyan. Congrat.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

jaes nem baj hogy a szub alatt szonyeg van
csak mert arra neznek a reflex nyilasok

Nem, sőt...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

ja
es nem baj hogy a szub alatt szonyeg van
csak mert arra neznek a reflex nyilasok

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Na szoval
Gratula Norbi! (az enyémnek hosszabb tüskéje van)

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”