Ha BP/Dunaharaszti környékén jársz, szívesen megmutatom.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Spendor termékek
Re: Spendor termékek
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Júliusban otthon leszünk és szívesen meghallgatnék egy Spendor 3/1-et.
Van esetleg ilyen valakinek kéznél?
Van esetleg ilyen valakinek kéznél?
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
De, csak gyorsan gepeltem.
3/1
3/1
Ez nem 3/1 ?
SPENDOR CLASSIC 1/3 + AVA 300B PP monoblokk
Szia,
SoundMania - Balinf Ferenc
De ha van konkret kerdesed nekem is irj nyugodtan.
Szep estet, W
Ki képviseli, árusítja hazánkban a Spendor hangsugárzókat?
És ha az, akire gondolok, miért nem veszi fel a telefont?
És ha az, akire gondolok, miért nem veszi fel a telefont?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
-
fzolesz
- Nincs visszaút

- Értékelés: 18
- Kapcsolat:
Örömömből fakadóan egy pár kép a Spendor D7-esemről. Muzikális és dögös olyan amilyen zenét teszek be :)

Spendor D7 - Unison Research Triode25
Digital :
Metronome DSS - Aqua Acoustic La Voce S3 dac,
Analóg:
Clearaudio emotion + AT OC9/III MC - PS audio GCPH phono.
Kábelezés :
TEPaudio cables
Digital :
Metronome DSS - Aqua Acoustic La Voce S3 dac,
Analóg:
Clearaudio emotion + AT OC9/III MC - PS audio GCPH phono.
Kábelezés :
TEPaudio cables
E meg a BC2-sem hangváltója
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 820
Ez egy BC3-as hangváltó...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Re: Kábelezzünk
Utoljára itt ebben a topicban a Spendrokról.....ha nem megfelelő állvány van alattuk akkor nem igazán szólnak jól.....a megfelelő állvány fontos alájuk... 
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
Igen, olvastam, hogy nem sokkal a doboz megszületése után meghalt...
Ez biztos.
Lehet hogy Hughes egy kerek Ementáliból is kihozta volna azt a hangot.
Abszolút látható, bocs hallható, hogy bizonyos konstruktőrök zenei ízlése mennyire meghatározza a keze alól kikerülő termékei hangját, bár ez elsősorban kisebb cégeknél jellemző.
Pl. a Pioneer erősítőkben jól hallatszik, hogy a hangkaraktert meghatározó egységes tervezési filozófia egyáltalán nem érhető tetten a márkánál.
A rettenetestől az egészen jóig minden előfordul.
Nekem ez a része nem lenne probléma, tudom értékelni a klasszist, legyen az bármilyen műszaki felépítésű.
Mikor anno sokat hallgattam AN-E - t - full AN rendszerben - otthon meg hallgattam a saját kicsontozott Quad ESL63 - asaimat, egy kis akklimatizálódás után mindig tudtam értékelni azt a rendszert, amit éppen hallottan.
Az biztos, sok közük nincsen egymáshoz, akkor kezdtem megérteni azokat, akik több rendszert tartanak fenn.
Ezek szerint olvastad a blogot.
Írják, hogy lett később egy upgrade a 3 - as váltójához, ami megoldotta többek között pl, a Celestion magassugárzó szúrósságát.
Ismerem őt.Rock60 írta: ↑2024.12.17., kedd 19:24
Van egy blog - BC3- Minden út Rómába vezet - ahol eléggé kivesézik a hármast.
Azt írják többek között, hogy az alap a BC1, de annak csodás középtartományát és átlátszóságát nem tudja hozni a BC3.
/ Valószínűleg az extra 30 centis csak belekavar kicsit oda, ahová nem kéne. /
Nyilván több,jobb a mélye, viszont érdekes módon a magasa meg szúrósabb.
Aki hírdeti, inkább az SP1 - ét tartja meg, gondolom hasonló megfontolásból.
Az egyetlen a hifisek között, akit ismerek / valaha jártam, akinek majdnem nagyobb régibillentyűs-gyűjteménye van, mint nekem...
Vagyis, bizony számít a zenei preferencia, meg ez a sok csembalóval való rémisztgetés.:)
Amúgy, az SP-1 / BC-1 inkább 11 Ohmos impedanciájú, és kellemesen magas értékek mindenhol, vagyis, szemrebbenés nélkül rá lehet tenni akár egy SE csövest, bármit is mondanak a 'szakértők'. Annyi lesz csak, hogy óriási hangerőre ne számítsunk, egy közepes / kicsi szobába pont elegendő.
Az SP-1 volt az utolsó hangdoboz, amit Spencer Hughes tervezett.
Ebből egy villámgyors tanulság levonható számomra: nem az adott hangdoboz technikai megvalósítását, mélyközepét, ultratweeterét, stb.. szeretem, hanem a tervező hangi ízlését...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - TT DAC - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Mint volt BC1-BC2-BC3-C100 tulajdonos es az uj sorozat osszes tagjanak birtokosa 4/5-1/3-2/3-1/2-100-200 (ezek kozul meg van ami most is megvan) elmondhatom, hogy a sracok mast hallanak, mint amit en hallok, es akik nalam hallottak ezeket a dobozokat + tartottunk nyilt napokat is ahol ezek a dobozok szoltak.Rock60 írta: ↑2024.12.17., kedd 19:24Van egy blog - BC3- Minden út Rómába vezet - ahol eléggé kivesézik a hármast.
Azt írják többek között, hogy az alap a BC1, de annak csodás középtartományát és átlátszóságát nem tudja hozni a BC3.
AN dobozbol talalkoztam ugyanezen idoszakomban, amikor nagyon sokat teszteltem 2-3 peldannyal.
A BC1-BC2 eseteben soha nem ertettem a BC1-es koruli hype-ot, mindig is sokkal jobb doboznak tartottam a BC2-eseket. Persze azt a reszet erteni veltem, amikor keves hangszeres + enekhang szolt, van egy finom lagysaga es ez sokaknak tetszik, ezen tulmenoen “jol all neki” a klasszikus zene. A Hifi Magazinos tesztrendszer reszekent nagy figyelmet kaptak, sot egyfajta kult-dobozza valtak idehaza is (ho ok ezt hallgattak, rossz nem lehet … jeligere). Termeszetesen nem rossz doboz a BC1, de szamomra a BC2-esek igazi komoly, mufajfuggetlen produkciot nyujtanak, a BC3-asok oedig a BC2-esek nagytesoi, ahol szepen meg van tamasztva az also szekcio, nem tolakodo melytartomannyal.
Fontos meg egy dolgot megjegyezni: 1980-as evek legelejerol beszelunk, ahonnan a BC1-esek ideernek. Ez majd 45 ev, ha nem tobb egy elso szerias hangsugarzo par. Ennyi ido alatt meg amikor JBL dobozokat ujitottunk fel, akkor dobbentunk ra : teljesen azonos tipusok eseten is hatalmas kulonbsegek voltak. Ennek az az oka, hogy az eltelt 30-40 ev nem mulik el nyom nelkul! A magnesek gyengulnek, a peremek porladnak, a kabinetet utik/vagjak, leszaladnak a belso rezgescsillapito elemek, vagy a paratol szetaznak stb.
Tehat siman benne van, hogy egy kivalo allapotu BC2-est egy nagyon mostoha sorsu BC1-essel hasonlitottam ossze, emiatt jott ki a fenti eredmeny! Ezt mindenkeppen bele kell kalkulalni, ha valaki ilyenre adja a fejet, hogy ugyan latszolag ugyanarrol beszelunk, valojaban nagyon nem biztos… es a 10-15-20 evig gyartasban levo modellek eseten gyakran a gyarto maga is valtoztatott a valton, drivereken, vezetekelesen stb.
Osszessegeben azt javaslom hallgasd meg, es csak utana dontsd el Neked ez a vilagod vagy sem. Az biztos, ha ennyire a Maggie 1.6-1.7 a vilagod, akkor ezek egxike sem kellene h. alternativakent felmeruljenek, mert az AN es Spendorok is mashol vannak azon a bizonyos szamegyenesen.
Van egy blog - BC3- Minden út Rómába vezet - ahol eléggé kivesézik a hármast.
Ja, akartam írni, de még nem késő...
Remélhetőleg nincsenek köztünk, aki ellenséget lát a másikban, SM sem ellenség, szerintem remek vitapartner, különösen, mikor nem indulatból válaszol.
Egyik fórumtársunk, mikor nagyon kikelt ellene, írtam Neki privátban, hogy nyugi.
Azt írtam, hogy fontolja meg a mondanivalójából, amit hasznosnak tart a saját szempontjából, a többit engedje el, ne rugózzon rajta...
Nekem legalább is ez a filozófiám, ami természetesen véletlenűl sem SM - re korlátozódik.

Van itt az apróban egy 3-as 1 misiért. / Egy jó AN-E nincsen annyiért. /
Biztos nagyon jó, nem hallottam még, a megjelenése, nos, azt inkább hagyjuk...
Ha annyit össze bírnék hirtelen kaparni, nem biztos, hogy nem egy vadi új Magneplanar 1,7i - t vennék - azt is az apróból - tudod, laposföld hívő vagyok...
...Vagy az 1.6 - ost 650 - ért.
Ha van lehetoseged egy szep allapotu BC3-asra, egx percig se habozz… egyik AN sem er a nyomaba sem! BC2 az alapja es meglepo modon gyonyoruen hozzafesultek a sub drivert.Rock60 írta: ↑2024.12.16., hétf. 20:51Az SP2 - ről kicsit lebeszéltél, nem is igazán értettem...![]()
Van most az apróban egy BC1, mifelénk meg egy BC3.... Azt a nagyot el tudnám képzelni a szobában...
Én nem tudok igazságot tenni az AN vs. Spendor kérdésben, mivel Spendort talán kétszer, AN - okat meg rengetegszer hallottam.
Mind a kettő tetszett, már így az idő távlatából nem tudnék különbséget tenni.
Azt viszont tudom, hogy az az ember, akinek ha zenéről volt szó, messze a legtöbbet adtam a véleményére AN - t hallgatott, a pár ezer klasszikus LP-t is.
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Re: Kábelezzünk
Ja ezek a Spendorok, van itthon a sarokban egy BC2-es,(meg egy SP1/2R) a rossz hallású brittek a BBC-nél használták mert olyan rosszul és természetellenesen szólt......
...nem is értem.
Én nem tudom, hogy szól az a Spendor cselédszobástúl, de a gyártó helyében biztos felvennélek marketingesnek.chord_ írta: ↑2024.12.16., hétf. 20:20Rock60 írta: ↑2024.12.16., hétf. 17:52SoundMania írta: ↑2024.12.15., vas. 19:16
Értem én, hogy a Spendor színezettségét a Radnai kábeleid túlzó sterilitása "szépen" ellensúlyozza és a boltíves helyiség is egyedi...![]()
Az a kérdés még, hogy a Heed elektronikák a Spendor színezettségét ellensúlyozzák inkább, vagy a steril Radnai kábeleket ?
![]()
Chord, mesélnél a boltíves helyiségeidről ? Az tetszik, érdekelne...![]()
Meg mondjuk már ki ezt a szót, 'Spendor'.... valami megremeg a hifis galaxisokban... felkapja mindenki a fejét... a hangi arisztokrácia... a BBC filozófia.... színezetlenség... beszéd-érthetőség... Shakespeare?... esetleg nem értjük, de tiszteljük... valami doboz, ami kimondottan az akusztikus zene felé sodor mindenkit.... én erről nem tehetek, ez van.:)
Akinek SP1-e van, az el fog kezdeni komolyzenét, sőt, csembaló lemezeket hallgatni. Oda-mágneseződik. Ez holtbiztos.
Akinek AN doboza van, az is jó zenéket fog hallgatni, de csembalót, azt nem hinném.
Nem is kell, hogy a komolyzenét hallgasson mindenki.
Sainte-Exupéry megírta, egy erős ellenség, az nagy kincs.
Ezért bírom SM-t.:)
Az SP2 - ről kicsit lebeszéltél, nem is igazán értettem...
Van most az apróban egy BC1, mifelénk meg egy BC3.... Azt a nagyot el tudnám képzelni a szobában...
Én nem tudok igazságot tenni az AN vs. Spendor kérdésben, mivel Spendort talán kétszer, AN - okat meg rengetegszer hallottam.
Mind a kettő tetszett, már így az idő távlatából nem tudnék különbséget tenni.
Azt viszont tudom, hogy az az ember, akinek ha zenéről volt szó, messze a legtöbbet adtam a véleményére AN - t hallgatott, a pár ezer klasszikus LP-t is.
Rock60 írta: ↑2024.12.16., hétf. 17:52SoundMania írta: ↑2024.12.15., vas. 19:16
Értem én, hogy a Spendor színezettségét a Radnai kábeleid túlzó sterilitása "szépen" ellensúlyozza és a boltíves helyiség is egyedi...![]()
Az a kérdés még, hogy a Heed elektronikák a Spendor színezettségét ellensúlyozzák inkább, vagy a steril Radnai kábeleket ?
![]()
Chord, mesélnél a boltíves helyiségeidről ? Az tetszik, érdekelne...![]()
Az én szobám, ahol a zene van, az pont nem boltíves. Az volt a cselédszoba.:)
De nagyon-nagyon jól szól. Még a zenészek is dicsérték, hangszerrel a kezükben.
A fentiekről amúgy finom asztrológiai analógiák állíthatók fel.
És és SM - totális oppozíció. Nem hallottuk egymás rendszerét, de a kölcsönös szájhúzás esélye 99%.
Neki volt Spendor, megkóstolta. Nekem volt AN, megkóstoltam. Kölcsönösen a másikét nem kedveljük, sőt, kimondottan semennyire. Ezt úgy mondják, amikor egymás dobozait véleményezzük, hogy 'recepcióban' vagyunk. Amikor a planéták nem a saját uralkodó jegyükben vannak, hanem egymáséiban, vagyis meg vannak cserélődve a dolgok.
Az, hogy egymás favorit vezetékeit utáljuk, az szimplán törvényszerű.
Az AN?, hát, valahol a blogon le is írtam, a 'metafizika nélküli hangdoboz'. Hifis szempontból nincs amibe belekötni, van magas, mély, tér, minden. Csak a zene belseje, a lényege, az hiányzik. Akár a komplikált, sokfelhangos zenék megszólalnak rajta, nem torzít, nincs semmi baj. Aki eddig jut el, vagy a rezonanciapontja itt van, lehet akár végállomás-féle is.
A Spendor, az egy másik liga, egy másik galaxis. Mást akar mutatni. A húrokat. A pendítést. A rezgést. Minden rezeg. Még az állvány is. Mint a hangszerek.
Meg mondjuk már ki ezt a szót, 'Spendor'.... valami megremeg a hifis galaxisokban... felkapja mindenki a fejét... a hangi arisztokrácia... a BBC filozófia.... színezetlenség... beszéd-érthetőség... Shakespeare?... esetleg nem értjük, de tiszteljük... valami doboz, ami kimondottan az akusztikus zene felé sodor mindenkit.... én erről nem tehetek, ez van.:)
Akinek SP1-e van, az el fog kezdeni komolyzenét, sőt, csembaló lemezeket hallgatni. Oda-mágneseződik. Ez holtbiztos.
Akinek AN doboza van, az is jó zenéket fog hallgatni, de csembalót, azt nem hinném.
Nem is kell, hogy a komolyzenét hallgasson mindenki.
Sainte-Exupéry megírta, egy erős ellenség, az nagy kincs.
Ezért bírom SM-t.:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló