Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Note

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Re: Audio Note

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Gyufa írta:
2025.02.16., vas. 18:01
Tapasztalatom szerint még a fólia kondik között is nagy a különbség és a nagy szakik azt szokták mondani jelútba elkót ,bipolárt tenni nem ajánlott.
Attól, hogy nem ajánlott, még az van az említett hangfal váltójában, ami aztán nyújt egy bizonyos színezetet. Ha kicseréljük ezt a kondit, akkor a specifikus színezés elvész, aztán mivel elkóról beszélünk, ezt folakondira cserélve még hangerőkülönbség is felléphet a hozzá tartozó hangszórónál, magyarán összességében jó eséllyel borul a gondosan beállított brand-hangzás. Persze ha amúgyis ez a cél (mármint a megszólalás megváltoztatása), akkor ki lehet cserélni az elkót azonos kapacitásértékű fóliára, baja nem lesz tőle semminek.

attila123456789
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: attila123456789 »

Hangfal kábelnek az e/lx hez, inkább lx bi kábelt, vagy la bi kábelt javasolnék

Gyufa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Gyufa »

Sziasztok!
An'-e dobozt építek.Mivel olvastam,hogy a crossoverben bipolár kondikat nem érdemes kicserélni [ pedig vam mundorf suprem kondim).Milyen magyarországon kapható bipolár kondit ajánlanátok.A sonopartnál néztem jantzen bipolárokat,de nem ismerem sajnos .Tapasztalatom szerint még a fólia kondik között is nagy a különbség és a nagy szakik azt szokták mondani jelútba elkót ,bipolárt tenni nem ajánlott.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

HoriTon írta:
2025.02.12., szer. 19:59
Block írta:
2025.02.12., szer. 18:35
"A kombinációt én is kedvelem. Különösen a SE erősítőkkel, azon belül is a 300B-s triódásokkal meghajtva." :)

Én is SE-t hallgatok (2A3),...csak direkt írtam úgy,hogy csöves,...mert észrevettem,hogy ha ezt így kimondom,akik PP-t hallgatnak szinte sértve érzik magukat,mert szerintük az a jobb. :) Amikor erről beszélgettem szóba került a Lowther,...és akkor elhangzott egy olyan mondat ,hogy van a Lowther,...meg van a Tunerman Lowther Acoustája és az két külön dolog mert az övé nagyon jó....Egyébként minden más nagyon egybevágott a te véleményeddel. Abban biztos vagyok,hogy sikerült olyan 300B SE-t építened,hogy meg merd rizikózni,hogy elengeded az AN Conqueror kezét,és ezt később nem bánod meg. Ja és mellékesen jól besimult a HD D8 az erősítő az E doboz közé?
Már el is engedtem. Gyakorlatílag a mostaninak is azonos a kapcsolása, így a hangzása is nagyon hasonlít rá.
Igen, nagyon jó a HD8, mindenben többet ad.
Tudom,...láttam amikor hirdetted,..azért írtam,hogy tuti alaposan összevetetted őket mielőtt eladtad....tehát nagyon jónak kell lennie az épített erősítődnek. Akkor lehet,hogy én is jól hallok,mert nekem is HD8 váltott HD7-est,és én is mindenben jobbnak találtam. Volt,aki meg azt mondta nekem,hogy az összes HD kábelemet le kéne cserélnem,és csodálkozik ,hogy én jónak tartom. :) Ilyen ez a sport... :)

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Block írta:
2025.02.12., szer. 18:35
"A kombinációt én is kedvelem. Különösen a SE erősítőkkel, azon belül is a 300B-s triódásokkal meghajtva." :)

Én is SE-t hallgatok (2A3),...csak direkt írtam úgy,hogy csöves,...mert észrevettem,hogy ha ezt így kimondom,akik PP-t hallgatnak szinte sértve érzik magukat,mert szerintük az a jobb. :) Amikor erről beszélgettem szóba került a Lowther,...és akkor elhangzott egy olyan mondat ,hogy van a Lowther,...meg van a Tunerman Lowther Acoustája és az két külön dolog mert az övé nagyon jó....Egyébként minden más nagyon egybevágott a te véleményeddel. Abban biztos vagyok,hogy sikerült olyan 300B SE-t építened,hogy meg merd rizikózni,hogy elengeded az AN Conqueror kezét,és ezt később nem bánod meg. Ja és mellékesen jól besimult a HD D8 az erősítő az E doboz közé?
Már el is engedtem. Gyakorlatílag a mostaninak is azonos a kapcsolása, így a hangzása is nagyon hasonlít rá.
Igen, nagyon jó a HD8, mindenben többet ad.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:
2025.02.12., szer. 16:02
Szia HoriTon !
Örülök ,hogy leírtad a véleményedet. Annyi jót olvastam az E-dobozról,...hallani kétszer hallottam,..egyszer nagyon jól szólt,...és más installációban meg felejthető volt. Mint amilyen maga a doboz is,eléggé ketté osztja a hifistákat. Van aki imádja,...más meg csak kritizálja.... annak ellenére is ,hogy nagyon drága rendszerek után kötve is megállja a helyét,és nem akarják a tulajok lecserélni. Biztos,hogy ha lehetőségem nyílik rá,még megfülelek egyet,....de addig is szívesen olvasok róla,főleg olyan vélemény érdekelne,hogy hogyan teljesítene úgy egy lánc végén,hogy ugyan oda utána be lenne kötve egy Lowther Acousta,...utána meg egy Altec model 19. Szeretem a csöves erősítő érzékeny hangfal összeállítást.. :)
Szia!

A kombinációt én is kedvelem. Különösen a SE erősítőkkel, azon belül is a 300B-s triódásokkal meghajtva.
Van tapasztalatom, ill. összehasonlítási alapom a Lowther és az Audio Note hangzását illetően. Korábban volt nekem egyutas Lowther MLTL-2000, PM6C hangfalam, amelyet Audio Note Conqueror 300B-s triódás erősítővel használtam.Volt előnye és hátránya az AN-hoz képest. Nagy nehézség árán sikerült elég jól behangolnom a hangfalat, többféle belső csillapító anyag használatával. Illetve a korrekciós taggal megzabolázni a kiugró közepeket. Így is mindig hiányérzetem volt, amikor zenét hallgattam. A közép basszus, valamint a mély basszus számomra kevés volt. De az is lehet, hogy a száraz, túl precíz hangzásnak nem tett jót a digitális lejátszók karaktere.
Az Audio Note egy más világ, már ami a hangzását illeti!
Megfelelő környezetbe illesztve, nem hiszem, hogy bárkiben is hiányérzetet hagyna. Az eszköztelen, könnyed és természetes megszólalása függőséget okoz. Dús, vastag, meleg hangzása az analóg korszakot idézi. Mindegy, hogy mi a forrás digitális, vagy analóg, öröm hallgatni. A basszust könnyedén csuklóból kirázza. Bődületes mélységekbe képes lemenni. A közepeinek a felbontása az ének érthetősége magas fokú. A magas sem bántó, fárasztó. 94dB érzékeny, könnyen hajtható!
Véleményem szerint nagyon eltaláltak valamit a tervezők. Az sem véletlen, hogy már több mint 50 éve nem is nagyon változtattak az eredeti konstrukción.
Egyszer megkérdezték Peter Qvortruppal-tól, hogy melyik alkotására a legbüszkébb. Azt válaszolta, hogy a hangfalaira. Pedig azok eredetileg, nem is Audio Note gyártmányok voltak. ;-)

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia HoriTon !
Örülök ,hogy leírtad a véleményedet. Annyi jót olvastam az E-dobozról,...hallani kétszer hallottam,..egyszer nagyon jól szólt,...és más installációban meg felejthető volt. Mint amilyen maga a doboz is,eléggé ketté osztja a hifistákat. Van aki imádja,...más meg csak kritizálja.... annak ellenére is ,hogy nagyon drága rendszerek után kötve is megállja a helyét,és nem akarják a tulajok lecserélni. Biztos,hogy ha lehetőségem nyílik rá,még megfülelek egyet,....de addig is szívesen olvasok róla,főleg olyan vélemény érdekelne,hogy hogyan teljesítene úgy egy lánc végén,hogy ugyan oda utána be lenne kötve egy Lowther Acousta,...utána meg egy Altec model 19. Szeretem a csöves erősítő érzékeny hangfal összeállítást.. :)

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:
2025.02.11., kedd 22:37
Üdv....

Szerintem akitől vetted a dobozt (pepperpower) kellene ez ügyben kérdezned,mert neki igen nagy tapasztalata lehet érzékeny doboz+ csöves erősítő kombó összeállítás hangügyi vonalán. Altec,...Lowther,...Audio Note...Meg aztán most is van egy E-doboza,tudja miben más,mint egy kit modell,..és lehet,hogy nem is érdemes azt még keverni egy AZ hangszóróval,mert csak ront az amúgy is gyengébb kiten....,és most abból indulunk ki,hogy az erősítő az szuperül muzsikálna egy gyári E-vel..
Nekem a gyári Audio Note E/Lx kit csomagból készült a hangfalam. A dobozát szintén a gyári leírás alapján csinálta fakopáncs és Pist80. Garantáltan nem fogsz jelentős különbséget hallani a gyári kész hangfal és gyári kit hangfal között. A gyári kit készletben a dobozon kívül minden benne van az útólsó csavarig, beleértve a keresztváltót is.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv....

Szerintem akitől vetted a dobozt (pepperpower) kellene ez ügyben kérdezned,mert neki igen nagy tapasztalata lehet érzékeny doboz+ csöves erősítő kombó összeállítás hangügyi vonalán. Altec,...Lowther,...Audio Note...Meg aztán most is van egy E-doboza,tudja miben más,mint egy kit modell,..és lehet,hogy nem is érdemes azt még keverni egy AZ hangszóróval,mert csak ront az amúgy is gyengébb kiten....,és most abból indulunk ki,hogy az erősítő az szuperül muzsikálna egy gyári E-vel..

teophilus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: teophilus »

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni egy AN hangfalas dilemmámban.

Van egy AN-E DIY, kitből épített hangfalam (előzőleg pepperpower tulajdona volt itt), méretpontos doboz (nem tudom, hogy a kellő, rétegelt balti nyírből-e, bár a vastagsága megfelel annak), a régebbi hangszórókészlet, minőségi alkatrészekből a váltó (bár nem tudom pontosan, hogy milyen), a kábelezést, csillapítást sem ismerem. Karakteres, massszív hangja van, fantasztikus dinamikával, erőteljes és pontos mélyekkel, de kissé "orrnehéz", azaz számomra kicsit sok is az a mély és nem elég nyílt hangzású fent, nem elég levegős.

Van egy gyári AN AZ-2-esem is HEMP-es hangszórókészlettel, de a váltóját anno "széttuningolták", én, sajnos, már így vettem, köze nem volt sem felépítésben, sem hangban az AN-ekhez. "AN" Zalánéknál kapott egy egyszerű, szakszerű megoldást (nem gyári váltó, próbálta elmesélni nekem a lényegét, de nem értek a technikához :rolleyes: , szerinte ezzel ki lehetett hozni a konstrukcióból, ami benne van). Szépen is szól, de az AN-E jelenléte, dinamikája és ereje nincs benne sehogysem (volt AZ-m már, helyezgettem eleget ezt is mindenhogyan :) ).

A kérdésem, hogy van-e, lehet-e értelme (anyagilag elsősorban) építtetni egy E dobozt és egy tisztességes, de nem luxus hangváltót a HEMP sugárzók, a gyári csatlakozók és AN-L kábelek köré, közé? Van-e itt erre értő, megfelelő ember vagy tudtok-e ajánlani ezekhez szaki(ka)t, aki(k) szívesen vállaln(nán)a(k) ilyesmit?

Nagyon köszönöm a véleményeket, ajánlásokat előre is.

Péter
- Pro-Ject The Classic SB Super Pack, Goldring G1042, Naim StageLine N
- Naim CD5i
- Synology DS-212j, Naim NAC-N172 XS
- Naim SuperNait mkI, Naim Hi-Cap
- Living Voice Auditorium II, Spendor S6e
- Naim NAC-A5, Naim SNAIC

frici78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: frici78 »

Te jó ég, igazad van, bocs én még anno elmentettem ezt mint AN topik, és hogy amúgy melyik főcsoportban van, azt már nem is figyeltem...

És kösz a szuper tippeket mindkettőtöknek, utánajárok.
Kaladjaim eddig:
Forrás: Fiio Q5, Topping DX7 Pro, HA Muto X, Limetree Network, AN CD2, EarMen Angel
Amp: MF M2si, Hegel H190, AN OTO SE Sig.
Hangsugárzó: QA Q3020, FA F500, AN-E/SPx
Fejhallgató: AKG K3003, Sennheiser HD 660S, Beyerdynamic T5p (2nd Gen.)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1353

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:
2024.12.13., pén. 07:07

...A végeredmény kb ugyanaz:letisztultabb hang,hogy ez vlkinek tetszik,vagy nem,ez kb olyan kérdés mint pap,papné és lányaik kérdése... :D
Én is gondolkoztam rajta, - mielőtt az AN phonójáról szó esett volna, - hogy az integrált Mastersound Box - ban lévő panelt tartó távtartó lábacskákat nem kellene-e kiváltani valami célirányos eszközzel.
Nem vagyok biztos benne, hogy a tisztán gumiból készült visszarugdolós anyagok optimálisak -e.
Hasonló, de mégis más a szorbothan, azt az anyagot Towshend előszeretettel használta mindenhova, ahol rezgéseket kellet kordában tartani..

Ha van valami evvel kapcsolatos tipp még, szívesen olvasnék róla, csak nem az AN hangfal, hanem a rezgéscsillapítós topicban... :smile53:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2674

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2024.12.12., csüt. 22:20
frici78 írta:
2024.12.11., szer. 15:33

Szeretném kipróbálni a hivatkozott cikkben részletezett módosítást (OTO phono nyáklap rugalmas alátámasztása), van-e ezzel tapasztalatotok, illetve tippetek, hogy ilyen komolyabb nyák távtartót honnan lőhetnék?
Hát, ha a Dual alkatrésze megfelel nyáklap alátámasztásra, akkor pl. az ős- Roxan Xerxes hasonló funkciót betöltő kis gumibigyói is működhetnek.
Az aktuális topicban a márkafanok ismerik a beszerzési forrásokat.
nem AN,de Pointe integráltban én használtam annó,gumigyűrűket,amelyeket a trafók rögzitéséhez használt csavarok alá helyeztem...forrás Würth,vagy (autó)modellezőboltok...esetleg a Thorens 124-seknél használt "mushrooms"....vagy vannak speciális foglalatok/gumigyűrűk amelyeket a cső foglalatára,és a cső alsó részére lehet ráhúzni...a végeredmény kb ugyanaz:letisztultabb hang,hogy ez vlkinek tetszik,vagy nem,ez kb olyan kérdés mint pap,papné és lányaik kérdése... :D

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1353

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

frici78 írta:
2024.12.11., szer. 15:33

Szeretném kipróbálni a hivatkozott cikkben részletezett módosítást (OTO phono nyáklap rugalmas alátámasztása), van-e ezzel tapasztalatotok, illetve tippetek, hogy ilyen komolyabb nyák távtartót honnan lőhetnék?
Hát, ha a Dual alkatrésze megfelel nyáklap alátámasztásra, akkor pl. az ős- Roxan Xerxes hasonló funkciót betöltő kis gumibigyói is működhetnek.
Az aktuális topicban a márkafanok ismerik a beszerzési forrásokat.

frici78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: frici78 »

Mélyen tisztelt szakértők, egy a fentieket képest sokkal kispályásabb témában fordulnék hozzátok tanácsért.

Kaladjaim eddig:
Forrás: Fiio Q5, Topping DX7 Pro, HA Muto X, Limetree Network, AN CD2, EarMen Angel
Amp: MF M2si, Hegel H190, AN OTO SE Sig.
Hangsugárzó: QA Q3020, FA F500, AN-E/SPx
Fejhallgató: AKG K3003, Sennheiser HD 660S, Beyerdynamic T5p (2nd Gen.)

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 118

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

tunerman írta:
2024.12.04., szer. 21:34
feket663 írta:
2024.12.04., szer. 17:58
wasiliy888 írta:
2024.12.04., szer. 10:11

A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége.
Az én múlt évezredbeli, az aláírásomban szereplő típusú hangsugárzómban a német gyár nem mágnesezhető csavarokkal oldotta meg a rögzítést, gondolom pont ezen okból kifolyólag.

Ebben az AN E kit modifikációban a WAX tekercseket M6 menetes rézszállal rőgzítettem, a zárt anya a tetején pedig nem mágnesezhető KOR anyagból van.
(Gondoltam rájönnek a szagértők maguktól is, hogy ezen a szinten nem kispályázunk) :smile29:
A mellékelt fotón a WAX tekercs alatti habosított, vékony csomagolóanyag réteg làtható, a kiméletesebb rőgzítés és a fellépő rezgések okán.
TJ.
Bocs, ez tényleg nem kispálya. Nekem ez nem volt evidens, de ilyen profi rögzítést még nem is láttam/hallottam. Majd lopom a technikád, ha nem baj.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2746

Hozzászólás Szerző: tunerman »

feket663 írta:
wasiliy888 írta:
tunerman írta:
2024.11.28., csüt. 11:22
Befejezve a nagy mű, nagyjából egyformára sikeredett a két váltó, azzal viszont meg kellett küzdeni, hogy a Jantzen WAX tekercsek kivezetési poziciója teljesen véletlenszerű helyen van :smile29: Gondolom ahol tekercselés közben megvolt a pontos induktivitás érték, ott mindjárt el is készítették a rézszalagos kivezetést. :smile53:
Most már mehet az ezüsttekercses AN hangszórók elé, bejáratás ON.
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége.
Az én múlt évezredbeli, az aláírásomban szereplő típusú hangsugárzómban a német gyár nem mágnesezhető csavarokkal oldotta meg a rögzítést, gondolom pont ezen okból kifolyólag.

Ebben az AN E kit modifikációban a WAX tekercseket M6 menetes rézszállal rőgzítettem, a zárt anya a tetején pedig nem mágnesezhető KOR anyagból van.
(Gondoltam rájönnek a szagértők maguktól is, hogy ezen a szinten nem kispályázunk) :smile29:
A mellékelt fotón a WAX tekercs alatti habosított, vékony csomagolóanyag réteg làtható, a kiméletesebb rőgzítés és a fellépő rezgések okán.
TJ.
Csatolmányok
20241204_214528.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

feket663 írta:
wasiliy888 írta:
tunerman írta:
Befejezve a nagy mű, nagyjából egyformára sikeredett a két váltó, azzal viszont meg kellett küzdeni, hogy a Jantzen WAX tekercsek kivezetési poziciója teljesen véletlenszerű helyen van :smile29: Gondolom ahol tekercselés közben megvolt a pontos induktivitás érték, ott mindjárt el is készítették a rézszalagos kivezetést. :smile53:
TJ.
Szerintem ez azért nem számít, mivel a csavar a tekercs közepén folyamatosan mágneses térben helyzkedik el, amíg a hangsugárzó működésben van. Így az, hogy nem őrzi meg a mágnesességét, amikor nem hallgat zenét az ember az mindegy. A nem mágnesezhető csak ennyit jelent.
Viszont egy olyan váltónál, amilyen az AN E például befolyásolhatja, ha nem is túl nagy mértékben a frekvenciamenetet. Ha 0,68 mH helyett a csavarral mondjuk 0,74 mH értékre módosul a tekercs induktivitása a magashangszórónál - aminél elsőfokú váltást alkalmaztak -, akkor máshova tolódik a váltás. Ezért szokták inkább kötegelőzni és ragasztani, még akkor is, ha nagy és nehéz fólia tekercsről van szó.
Csatolmányok
Az álló tekercsek is kötegelve és ragasztva vannak
Az álló tekercsek is kötegelve és ragasztva vannak
Dynavox X4000
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

wasiliy888 írta:
tunerman írta:
TJ.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
tunerman írta:
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége. A kivezetésüket miért tekerted rá a kondikra? Illetve nincsen túl közel egymáshoz a két induktivitás? Ezt így fotón nehéz felmérni.

A rétegelt falap az AN E dobozának a belső, hátsó falára lesz csavarozva, mivel a 4 db hangszórócsatlakozó ezen a lapon van. Az eredeti kit alkatrészek is a falapon voltak elhelyezve, nincsenek itt ezért nagy átrendezésre lehetőségek.
Mivel a WAX tekercsek lényegesen nagyobbak és nehezebbek, ezeket csak csavaros rögzítéssel lehet feltenni, és elfordulás ellen pedig szilikonragasztóval biztosítani. A tekercsek rézszalagjai praktikus okokból vannak oldalra kivezetve, mert így lehetett csavaros rőgzítéssel mechanikusan jól megfogni őket. Valamint így az elmenő kábeleket ezekhez a fix pontokhoz lehetett forrasztani, vagy később majd könnyen kicserélni másikra.
Eleve csak mechanikailag jó stabil szerelést szabad alkalmazni a hangdoboz belsejében, mert a lengedező, a levegőben összegányolt dolgok nem igazán adhatnak a végén jó hangzást.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tunerman írta:
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége. A kivezetésüket miért tekerted rá a kondikra? Illetve nincsen túl közel egymáshoz a két induktivitás? Ezt így fotón nehéz felmérni.
Dynavox X4000

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Amit még a hangszórók beillesztésével kapcsolatban AN E szagértők megjegyeztek, nagyon vigyázni kell a bluetac rögzítésével és a csavarok meghúzásával...nálam a fekete UHU patafix vált be, mert nem olyan puha mint a világos társa...

Állítólag markáns hangkép változást okoz a nem megfelelő rögzítés....de nem vagyok szagértő...

Zizi8003, ne szedd ki a hangszórókat (jól teszed) mert csinálhatod a bluetac "beragasztást" újra...

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

1. Szerintem kell oda az az ellenallas meg az alap magashoz is, az ezusthoz pedig 3R legalabb. Persze hoz a konyhara az ellenallas elhagyasa, tobb lesz a reszlet, tobb a magas, de kicsit felboritja a magas-kozep aranyait. Fulre es merve is.

2. Auricap kondik szerintem nagyon jok. Ide is. 3-4 utas doboznal csak a magasra lehet nem idealis, de itt 2 utas doboznal mindkettore fasza nagyon. A harombol ketto eddig is az volt benne.

Udv
Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit crossover mod foto3.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”