Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Igaz, hogy impedancia görbét nem adnak meg a gyártók az adatokhoz, de átlagértéket mindig és elég gyakran a minimumot is. Más kérdés, hogy ezek mennyire hihetőek. De egy régebbi doboznál valószínűleg több helyről vannak neten elérhető tesztek, és köztük talán olyan is, ami hiteles helyről való.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3198

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

wasiliy888 írta:
2024.11.30., szomb. 12:26
Szerintem nem érdemes hajszolni a 90+ dB-es dobozokat. Oké, hogy a 10 watt nem sok (az egy pedig még kevesebb), de esetleg előfordulhat, hogy a kis csövesek nem tudják kontrollálni megfelelően a mélyhangszórókat, és így ez a tartomány túl sokká válik. Persze, ha pont ez a cél, akkor rendben van. Én 86-88 dBes dobozt keresnék hozzá legfeljebb, minél egyenletesebb impedancia menettel.
Normál használat mellett, szobahangerőre nem kevés a 10W, valójában sokkal több nem is nagyon kell.
Ezeknél a kis teljesítményű csöves erősítőknél, sok mindennek teljesülnie kell, hogy kielégítő hangot produkáljanak.
De, sajnos kell a magas érzékenység, és a minél egyenletesebb frekvenciamenet is, de sajnos ezeket az adatokat nem könnyű beszerezni. Az érzékenységi adat, amit a gyártók megadnak nem ritkán túlzó, az inpedanciamenet megadása meg nem is igazán jellemző.
A megcélzott árkategóriaban nagyon ritka a magas érzekenységű hangsugárzó, és szerintem vagy csak konkrét tapasztalat alapján lehet ajálani bármit is, vagy próba után kiválasztani.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Szerintem nem érdemes hajszolni a 90+ dB-es dobozokat. Oké, hogy a 10 watt nem sok (az egy pedig még kevesebb), de esetleg előfordulhat, hogy a kis csövesek nem tudják kontrollálni megfelelően a mélyhangszórókat, és így ez a tartomány túl sokká válik. Persze, ha pont ez a cél, akkor rendben van. Én 86-88 dBes dobozt keresnék hozzá legfeljebb, minél egyenletesebb impedancia menettel.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Arrowcross
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Arrowcross »

Snipi írta:
2024.11.29., pén. 11:26
Régebbi B&W-khez hozzászólnék. Ez az amit ismerek eléggé.
A probléma az erősítő kis teljesítménye. Tehát a 601-es 88 Db-jéhez tuti kevés lesz még a 10 Watt is. Az 1 Watt meg pláne.
A 602-es a 90Db-s érzékenységű, azt a 10 Wattos Push-pull erősítő elhajtja. Én is egy 2x12 Wattos PP (6P14P) erősítővel hallgatom már több mint 10 éve, és nem érzek késztetést a módosításra.
Azt viszont - ahogy néztem - 100 alatt nem igen kapni. És sajnos a 602-esnél elég nagy a szórás a különböző "S"-ek, azaz szériák között. Az S1 és az S3 felejtős. (S1-em volt, S3-at már meg se próbáltam.) A 602 S2 viszont tök jó. Az még angol, és az még zenére van kitalálva.
Aztán ott van még a 302-es a maga 91Db-jével. Tudom az B&W legalja és meg sem közelíti a 602-est, de belefér a keretbe - 70-80-ba, szerintem olyan 50e körül már lehet eladó - és azért annyira nem gagyi hang az. A 303-ast gyorsan el kell felejteni, no az vacak.
Hát kb. ennyi a régi állványos B&W-kről. Szerintem vagy 602 S2 kicsit többért, vagy 302, de akkor kisebb elvárások kellenek. (Nekem van mindkettő - plusz még mások is - de hülye lennék bármelyiket is eladni ... :D ) Most az állódobozokról nem értekeznék, nem akarok senkit azzal is rongálni ...
Köszönöm! Ezeket is megnézem. Nekem is 6P14P a 10W-os. Inkább teszek még hozzá, csak jó legyen mindkettőhöz. Nagyobb erősítő építése is tervben van, de az még idő és pénz, odébb van. Akkor majd nem kell ennyire válogatnom az érzékenységben. :)

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: almera36 »

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a subomat. Jelenleg egy SVS 3000 micro-m van, mert az asszony miatt fehér és kis méretű sub-ot kerestem annó. De már nem izgatja se a szín, se a méret, így nagyobb is jöhet nyugodtan. Az 5.0 hozzá az aláírásomban is szereplő Dynavoice Definition szett.
Dugoka hirdetett meg SVS PB 13 Ultra-t upgrade kittel 420e-ért, de sajnos lemaradtam róla. Ilyet szeretnék, vagy valami hasonlót. Tök jó a jelenlegi sub-om zenéhez, de filmeknél hiányzik a reflex-es "dögös/zúzós" hang. Ezelőtt SVS PB-2000-esem volt, az is tetszett, kár, hogy eladtam. (Azelőtt meg Clarus Demios külső végfokkal, nyilván az minőségben elmarad az SVS-ektől)
A nappali ahol a szett van, 2,6*4,9 tehát mindössze 12,5 nm, de nyitott a konyha és étkező irányába, így összesen kb. 40 nm lehet a légtér.

Szóval a kérdés, hogy most, hogy beindult a bogár a fejemben és nagy méretű reflex sub-ot szeretnék, mi az ami hasonló tudású a PB-13 ultra-hoz? Használtban gondolkodok, a keret az kb. 500e lenne.
Mit javasolnátok? Netán az adás-vétel részről?

Köszönöm szépen előre is!

Üdv,
Almera
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3198

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Klang2 írta:
2024.11.29., pén. 17:29
Sziasztok, szeretném segítségeteket kérni a következő kérdésben. Van egy hangfal, ami 16 ohm-os. Ha az erősítő 8 ohm-os, akkor okoz ez gondot később az erősítőben? Lehet ezt a 2 eltérő ellenásású eszközt csatlakoztatni? Nagyon köszönöm!
Igen, egész nyugodtan. Ha forditva lenne, tehát ha a hangsugárzó 8 Ohm-os, az erősítő 16 Ohm-os, akkor az jelenthet problémat, de így nem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Klang2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: Klang2 »

Sziasztok, szeretném segítségeteket kérni a következő kérdésben. Van egy hangfal, ami 16 ohm-os. Ha az erősítő 8 ohm-os, akkor okoz ez gondot később az erősítőben? Lehet ezt a 2 eltérő ellenásású eszközt csatlakoztatni? Nagyon köszönöm!
Musician - Pass Labs - Ayon Gyrfalcon - Stax

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 539

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Jut eszembe! Volt régi Kef-em is. (Több is.) Azok viszont nem elég érzékenyek (ha jól emlékszem 86Db, de nem biztos), és kissé "prezenszes" hangjuk van. (Középmagas kiemeléses.) Legalább is az enyémeknek. (Carlton III és Cantor) Én személy szerint imádtam, de lehet hogy mást idegesítene. Az újabbak is olyanok amiket hallottam. De mint írom azok tudtommal nem elég érzékenyek, bár az újabbakat nem ismerem, mert amióta B&W-im vannak, nem igen érdeklődtem Kef irányba.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Jaigen! A 302-esben elkók vannak a hangváltóban azt érdemes átkondiztatni, ha még nincs. A 602-est nem kell, abban poliprop. kondik vannak asszem.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Régebbi B&W-khez hozzászólnék. Ez az amit ismerek eléggé.
A probléma az erősítő kis teljesítménye. Tehát a 601-es 88 Db-jéhez tuti kevés lesz még a 10 Watt is. Az 1 Watt meg pláne.
A 602-es a 90Db-s érzékenységű, azt a 10 Wattos Push-pull erősítő elhajtja. Én is egy 2x12 Wattos PP (6P14P) erősítővel hallgatom már több mint 10 éve, és nem érzek késztetést a módosításra.
Azt viszont - ahogy néztem - 100 alatt nem igen kapni. És sajnos a 602-esnél elég nagy a szórás a különböző "S"-ek, azaz szériák között. Az S1 és az S3 felejtős. (S1-em volt, S3-at már meg se próbáltam.) A 602 S2 viszont tök jó. Az még angol, és az még zenére van kitalálva.
Aztán ott van még a 302-es a maga 91Db-jével. Tudom az B&W legalja és meg sem közelíti a 602-est, de belefér a keretbe - 70-80-ba, szerintem olyan 50e körül már lehet eladó - és azért annyira nem gagyi hang az. A 303-ast gyorsan el kell felejteni, no az vacak.
Hát kb. ennyi a régi állványos B&W-kről. Szerintem vagy 602 S2 kicsit többért, vagy 302, de akkor kisebb elvárások kellenek. (Nekem van mindkettő - plusz még mások is - de hülye lennék bármelyiket is eladni ... :D ) Most az állódobozokról nem értekeznék, nem akarok senkit azzal is rongálni ...

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1214

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Arrowcross írta:
2024.11.29., pén. 08:27
-CB- írta:
2024.11.28., csüt. 14:48
Arrowcross írta:
2024.11.24., vas. 22:43
Sziasztok!
Segítséget és javaslatokat szeretnék kérni, hogy milyen hangfalat ajánlanátok egy 12m2-es szobába? Jelenleg két saját építésű csöves erősítőkkel hajtanám. Az egyik 2x10W-os PP, a másik pedig 2x1W körüli SE kapcsolású. A PP kapcsolású 8 ohm-os, az SE kapcsolású 4 ohmos kivezetéssel rendelkezik. Úgy tudom nagyobb érzékenységű kellene az ilyen kis teljesítményű erősítőkhöz. Zenében rock, metal és klasszikus zene, opera, amit hallgatok rajtuk.
Árban használt jöhet szóba, mert 70-80 ezerig tudnék elmenni.
Köszönöm előre is az iránymutatást!
Vmi régebbi zárt doboz lenne jobb a kis csöveseidhez. Ez nagy oda, de jó áron van, és nem rossz hang. A reflexnyílásokat bedugózva talán a mélyeket is kordában tudnád tartani. Nehéz 70-80.ért egy pont odaillőt, meg még jót is ajánlani...

viewtopic.php?f=33&t=209398

ilyenjeim voltak, ezek kifejezetten jók ennyi pénzért, volume2-essel 13 évig éltem együtt:

viewtopic.php?f=33&t=208486

Köszönöm a tippeket, utánanézek! Jelenleg Sony APM-550 MKII dobozokon hallgatom őket, azon se szólnak rosszul, de szeretnék valami jobbat is kipróbálni. Néztem a Dali, B&W és a KEF kisebb hangfalait azokat nem érdemes számításba venni?
Azt érdemes számításba venni, ami épp van eladó. Régebbi BW lehet jó, az új olcsó széria mindenből rossz.régi kef is jó. Dalit nem erőltetném

Arrowcross

-CB- írta:
2024.11.28., csüt. 14:48
Arrowcross írta:
Sziasztok!
Segítséget és javaslatokat szeretnék kérni, hogy milyen hangfalat ajánlanátok egy 12m2-es szobába? Jelenleg két saját építésű csöves erősítőkkel hajtanám. Az egyik 2x10W-os PP, a másik pedig 2x1W körüli SE kapcsolású. A PP kapcsolású 8 ohm-os, az SE kapcsolású 4 ohmos kivezetéssel rendelkezik. Úgy tudom nagyobb érzékenységű kellene az ilyen kis teljesítményű erősítőkhöz. Zenében rock, metal és klasszikus zene, opera, amit hallgatok rajtuk.
Vmi régebbi zárt doboz lenne jobb a kis csöveseidhez. Ez nagy oda, de jó áron van, és nem rossz hang. A reflexnyílásokat bedugózva talán a mélyeket is kordában tudnád tartani. Nehéz 70-80.ért egy pont odaillőt, meg még jót is ajánlani...

ilyenjeim voltak, ezek kifejezetten jók ennyi pénzért, volume2-essel 13 évig éltem együtt:

Köszönöm a tippeket, utánanézek! Jelenleg Sony APM-550 MKII dobozokon hallgatom őket, azon se szólnak rosszul, de szeretnék valami jobbat is kipróbálni. Néztem a Dali, B&W és a KEF kisebb hangfalait azokat nem érdemes számításba venni?

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1214

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Arrowcross írta:
Sziasztok!

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Arrowcross írta:

...a másik pedig 2x1W körüli SE kapcsolású. Úgy tudom nagyobb érzékenységű kellene az ilyen kis teljesítményű erősítőkhöz.
Dehogy is !
A 110 Db/W bőven elég ! :D

Arrowcross

Sziasztok!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Den írta:
2024.11.23., szomb. 12:18
fererencz írta:
2024.11.22., pén. 16:44
-KP- írta:
2024.11.22., pén. 15:51
Nézd meg Erins Audio corner videóját az állóról, és GR-Research videóját a bookshelfről. Eléggé tanulságos.
Minden viszonyítás kérdése. :rolleyes:
https://www.erinsaudiocorner.com/loudsp ... rresen_x3/
Kb a kétszeresébe kerül legalább /11000 dollár/, mint a Pinnacle és nem is cserélném el rá semmiképp. Hifi hangfalnak néz ki, az SVS pedig mozira és hifire is több, mint jó.
Miért kell egy ekkora állódobozt így hangolni? https://youtu.be/mpsg7coXals?t=665

Gondolom te is úgy hallgatod, hogy Dirac be van kapcsolva a prociban.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

fererencz írta:
-KP- írta:
Nézd meg Erins Audio corner videóját az állóról, és GR-Research videóját a bookshelfről. Eléggé tanulságos.
Kb a kétszeresébe kerül legalább /11000 dollár/, mint a Pinnacle és nem is cserélném el rá semmiképp. Hifi hangfalnak néz ki, az SVS pedig mozira és hifire is több, mint jó.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
-KP- írta:
Nyugi, ezt is lehet überelni.

https://youtu.be/geftHgq_gsQ?t=344

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 883

Hozzászólás Szerző: fererencz »

-KP- írta:
Nem szotkam hibázni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2024.11.22., pén. 11:19
Den írta:
2024.11.20., szer. 16:40
Amerikában is és itthon is nagyon népszerű márka, azért vettem meg az egész sorozatot. Mondom magamban, ha ennyien veszik, akkor rossz nem lehet! Aztán még azért, mert egyből volt minden a mozihoz és az ára is jó volt. Az SVS- t drágának találtam, a Mikkel- Kesslert nem hallgathattam meg és irtózatosan drágák és kicsik.
A Klipscheket is csak halkan próbánál, itt hibáztam.

Véleményt kértek, hát azt produkáltuk ketten: a valóságot. :noproblemo:

Nézd meg az eladásokat, oldalakon keresztül nincs SVS, vagy feljebb lépés miatt eladó...Klipsch annál több. Az SVS- el kellett volna kezdenem...
Most első magyar emberként vettem meg a legnagyobb SVS frontot és a tesztelő odavolt érte: sosem hallott ilyen hiteles zongorahangot hangfalból.
Nogyon komolynak nez ki es milyen jo melyei lehetnek papirok szrint. Ehez meg sub sem kell. :smile32:

https://www.svsound.com/products/ultra- ... 1YoR_fEug6

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Ha az elejét nézed legyűgöző, ha a hátát is látod, az már sokkhatás. Egy kezdőt simán át lehet verni: a hátát adod el az elejének.
Egyenlőre kizárólag mozira használom, egyáltalán nincs időm hifizni vele.
Van 2 subom, amivel elértem azt a dinamikai határt, aminél nem szabad többet akarni, mert már árt. A megfelelő hangerővel filmenként elérem a mozivarázst, azt a mozis atmoszférát, amire mindenki vágyik.
Saját találmányommal pedig kiterjesztett térhatást, még jobb dinamikát, akusztikus párbeszédhangot hallhatok.

Amikor a végfokot- processzort- média lejátszót egymástól 15 centire emeltem, kiderült, hogy kötelező ezt megtenni.
De még nincs vége. Mivel nem vette meg senki az SVS Ultra Tower párat, ezért back- ek lettek, amivel ultra brutál minőségbeli változást értem el. Baromi jó ránézni hátul kétoldalt, iszonyat komoly és minőségi.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Den írta:
2024.11.20., szer. 16:40
Amerikában is és itthon is nagyon népszerű márka, azért vettem meg az egész sorozatot. Mondom magamban, ha ennyien veszik, akkor rossz nem lehet! Aztán még azért, mert egyből volt minden a mozihoz és az ára is jó volt. Az SVS- t drágának találtam, a Mikkel- Kesslert nem hallgathattam meg és irtózatosan drágák és kicsik.
A Klipscheket is csak halkan próbánál, itt hibáztam.

Véleményt kértek, hát azt produkáltuk ketten: a valóságot. :noproblemo:

Nézd meg az eladásokat, oldalakon keresztül nincs SVS, vagy feljebb lépés miatt eladó...Klipsch annál több. Az SVS- el kellett volna kezdenem...
Most első magyar emberként vettem meg a legnagyobb SVS frontot és a tesztelő odavolt érte: sosem hallott ilyen hiteles zongorahangot hangfalból.
Nogyon komolynak nez ki es milyen jo melyei lehetnek papirok szrint. Ehez meg sub sem kell. :smile32:

https://www.svsound.com/products/ultra- ... 1YoR_fEug6
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2024.11.20., szer. 17:35
Rock60 írta:
2024.11.20., szer. 17:03

Ahogy látom, egyre többször kapsz kedvet, hogy tanácsot adj,.... óvva ints, hogy ki, mit hogy mondjon, vagy ne mondjon... gondolkodik.gif
A közel 15 éves ittlétem alatt, már nem egy tanácsot adtam, javasoltam, de nem hinném, hogy azokkal bárkit félrevezettem, kárt okoztam volna, vagy ártottam volna bárkinek. Sajnálom, hogy sok mindenben nem értesz velem egyet, de elfogadom, mert mindenki máshogy áll ehhez a hobbihoz...
Én azt sajnálom, hogy nem érted, vagy inkább nem akarod érteni, és félremagyarázod amit írok.
Sok mindenben egyetértünk, lásd kábel-topic. Abban is egyetértünk - mint kiderült - hogy a Klipsch irritáló. Mégis fontosnak tartottad, hogy kritizáld a kritikámat.
Nem akartam senkit megbántani a Klipsch - témával kapcsolatban, legkevésbbé Dixie mestert, ha úgy sikerült, azért elnézést kérek Tőle. :smile53:
De, szerintem nem ez történt, vagy ha mégis, biztosan ki tud állni az igaza mellett.
Ezzel összefüggésben NEM szakmai, vagy hobbinkba vágó tanácsaidról, javaslataidról beszélek, hanem, hogy mit, hogy mondok.
Olvasd vissza, ha nem emlékszel, nem idézgetek...
Szeretném lezárni a Klipsch - saga-t. :smile53:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2695

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

ja,és van Klipsch hangsugárzó téma az AVX-en:

viewtopic.php?f=5&t=430
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2695

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Te tartottad fontosnak, hogy kioktass, hogy miért teszek három kérdőjelet a saját kérdésem után és hogy leírtam, hogy meggondolnám a Klipsch ajánlását/vásárlását.
nos ez a 3 kérdőjeles válasz,az én beirásom után keletkezett,ahol felhoztam egy ajánlást a gyártó 1 termékére...tény és valóság,úgy általánositva,a Klipsch polarizálja a hifista társadalmat,és azért ne feledjük el hogy globális szinten Paul W Klipsch,elismert tervező,égy gyártó volt,és ma is világszerte,felhasználok tizezrei/százezrei használják termékeit,boldogan,többek között az AVX-en is van egy pár felhasználója a márkának,és ezek tiszteletbeli tagjai az AVX-nek,lényegtelen hogy kisebb,vagy nagyobb pédányait birtokolják a gyártónak...én már akkor is leirtam,és most is csak ismételni tudom,nem vagyunk egyformák,izlések,preferenciák változóak,a lényeg,hogy a felhasználó megtalálja számára megfelelő "eszközt" amelyet boldogan használ,és ez lehet valakinek akár egy Spendor BC1,de valakinek meg Klipsch Eckhorn ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Wilbur_Klipsch

Legacy
In 1978, Paul W. Klipsch was awarded the Audio Engineering Society's second highest honor, the Silver Medal, for his contributions to speaker design and distortion measurement. In 1997, he was inducted into the Engineering and Science Hall of Fame.[2] In 2004, at the International Consumer Electronics Show (CES), he was inducted into the Consumer Electronics Hall of Fame.[3]
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”