Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 12
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Tudom, hogy nem a legideálisabb (de a szoba elrendezése miatt, csak így tudom elhelyezni őket),
két kicsi fémállvány van egy fa tv-szekrény két szélén.
két kicsi fémállvány van egy fa tv-szekrény két szélén.
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 114
Szia!ikapsel írta: ↑2024.11.18., hétf. 10:04Szia, igen állványon vannak a Tannoyok is.
A Tannoy-okkal alapvetően a legnagyobb problémám az, hogy csak nagyobb hangerőnél jönnek meg a részletek és a basszus. És abból kiindulva, hogy ezek 30 éves dobozok, gondoltam azóta a hangsugárzó technológia fejlődött(?) annyit, hogy ebben az árkategóriában legyen valami ami ezeknél jobb.
Nem analitikus stúdiómonitorokat keresek, hanem olyat ami meleg (analóg) és dinamikus. Van ilyen ebben az árkategóriában?
Ha nincs konkrét baj a hangsugárzóiddal, én a helyedben nem erőltetném a cserét. Abban igazad lehet, hogy sokat fejlődtek a hangszórók a használt membránanyagok tekintetében, de egy mai belépő szintű doboz nem biztos, hogy jobb, mint a Tannoy 632.
Ha kevesled a mélyeket, egy szubbal egészítsd ki a rendszered, amennyiben a hely megengedi. A CA-n van szubkimenet.
Ha pedig a felbontásban szeretnél javulni, inkább egy jobb dac-ot vegyél (plusz egy ic kábel is kell majd hozzá), használtan 150-200 körül vannak sokkal jobbak, mint a CA beépített dac-ja.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
Fém, vagy fa állvány? (Sejtésem szerint fém) Ha van két tisztafa konyhaszéked tedd rá. Csak próbaként.
Plusz lehet, hogy mégsem szeretik egymást az erősítővel. Persze ez esetben is - figyelembe véve az árakat- talán a hangfal cseréje az olcsóbb. Meg lehet játszani a kábelezéssel is.
Amúgy combosabb hangot kapsz egy Dynaudioval is. Persze az kissé szárazabb lesz. Így még mindig azt mondom Epos 12.2
Plusz lehet, hogy mégsem szeretik egymást az erősítővel. Persze ez esetben is - figyelembe véve az árakat- talán a hangfal cseréje az olcsóbb. Meg lehet játszani a kábelezéssel is.
Amúgy combosabb hangot kapsz egy Dynaudioval is. Persze az kissé szárazabb lesz. Így még mindig azt mondom Epos 12.2
-
- Újonc fórumos
Szia, igen állványon vannak a Tannoyok is.
A Tannoy-okkal alapvetően a legnagyobb problémám az, hogy csak nagyobb hangerőnél jönnek meg a részletek és a basszus. És abból kiindulva, hogy ezek 30 éves dobozok, gondoltam azóta a hangsugárzó technológia fejlődött(?) annyit, hogy ebben az árkategóriában legyen valami ami ezeknél jobb.
Nem analitikus stúdiómonitorokat keresek, hanem olyat ami meleg (analóg) és dinamikus. Van ilyen ebben az árkategóriában?
Mi nem tetszik a Tannoy - ban, milyen irányú változás lenne számodra a megfelelő ?ikapsel írta: ↑2024.11.17., vas. 22:48Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni az új hangsugárzók kiválasztásában, a 30 éves Tannoy dobozaimat szeretném cserélni valami jobbra.
20 nm-es szobába keresek polcsugárzókat a jelenlegi Tannoy 632-esek helyett.
Én inkább a melegebb, barátságosabb, sokáig fárasztó hatás nélkül hallgatható dobozokat keresem
Állványra kerül, nem polcra, ugye ?

Az utolsó mondatod alapján általában Neked is az angol vonalat ajánlanám.
Kef, Celestion, Mission, Rogers...Természetesen a hallgatott zenei preferenciákat is figyelembe véve. / Z /
Színezettlenebb vonal, esetleg érdemes lenne meghallgatni az apróban is - már nagyon olcsón - hírdetett T+A TMR 70 - et. Nagyon kiegyenlített, túlzásoktól mentes hang.
Alacsony állvány kell hozzá, magas doboz.
-
- Újonc fórumos
Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni az új hangsugárzók kiválasztásában, a 30 éves Tannoy dobozaimat szeretném cserélni valami jobbra.
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót?
20 nm-es szobába keresek polcsugárzókat a jelenlegi Tannoy 632-esek helyett. A Tannoyok egymástól 160 cm-re vannak,
a szoba berendezése, kialakítása miatt ennél nem tudom távolabb rakni őket, a hallgatási pozíció pedig 220cm-re van a dobozok síkjától, középen.
2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót?
Progrock, jazz-rock, progmetál, pop, jazz és elektronikus zene. Előadók: Mike Oldfield, Pink Floyd, Steely Dan, Big Big Train, Flower Kings, Tears for fears, Prince, Prefab Sprout, Jamiroquai, Sade, Mars Volta, Miles Davis, Marcus Miller, Jaco Pastorius, Jean Michel Jarre, Art of Noise, OMD, Kraftwerk.
3.: Mik a rendszer további elemei?
Cambridge Audio CXA61 (ti ajánlottátok tavaly, be is vált nagyon) erősítő, Rotel RCD-951 CD lejátszó, Allo Boss2 streamer, Power-R összekötő és hangszóró kábelek, Isotek elosztó és tápkábelek.
Én inkább a melegebb, barátságosabb, sokáig fárasztó hatás nélkül hallgatható dobozokat keresem
4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre?
150-200 eFt.
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót?
20 nm-es szobába keresek polcsugárzókat a jelenlegi Tannoy 632-esek helyett. A Tannoyok egymástól 160 cm-re vannak,
a szoba berendezése, kialakítása miatt ennél nem tudom távolabb rakni őket, a hallgatási pozíció pedig 220cm-re van a dobozok síkjától, középen.
2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót?
Progrock, jazz-rock, progmetál, pop, jazz és elektronikus zene. Előadók: Mike Oldfield, Pink Floyd, Steely Dan, Big Big Train, Flower Kings, Tears for fears, Prince, Prefab Sprout, Jamiroquai, Sade, Mars Volta, Miles Davis, Marcus Miller, Jaco Pastorius, Jean Michel Jarre, Art of Noise, OMD, Kraftwerk.
3.: Mik a rendszer további elemei?
Cambridge Audio CXA61 (ti ajánlottátok tavaly, be is vált nagyon) erősítő, Rotel RCD-951 CD lejátszó, Allo Boss2 streamer, Power-R összekötő és hangszóró kábelek, Isotek elosztó és tápkábelek.
4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre?
150-200 eFt.
Jó. Gyors is, ellentétben néhány társával. Nagyobb vasakat meghálálja.
JBL L20T jó cucc. A TLX2 is. Vagy egy kis dínó is elboldogul a populárisabb zenékkel. Mondjuk A 40, 42. Olcsóbb Triangle. Mind jó lehet. Naddal is. Saját tapasztalat, nem pletyka.
Segíts kérlek...zoli73 írta: ↑2024.11.17., vas. 13:34Ahogy korábban is javasoltam, ha használható tanácsot szeretnél adni...
Tudtommal a zenei ízlésed nem éppen a Pop és a Rockzene, így meglepő...
Szerintem csak abban szabad tanácsot adni...
Zappa, Marillion, Sparks, The B 52"s, Uriah Heep, John Mayall, Kiss, Weather Report jellegű zenéket melyik kategóriába sorolnád ?
Cíndy Lauper, Marianne Faithfull, Kid Creole and the Coconuts, Michael Jackson, Earth Wind and Fire, Yazoo...és ezeket ?
Ezekből és ehhez hasonlókból /is / van jó néhány szatyornyi - hallgatom is öket - úgyhogy de, van elképzelésem arról /is /, hogy a klasszikuson és jazz-en túl ezek min, hogy szólnak.
Abban igazad van, hogy magasabb kategóriában is ritka a mindenevő hangsugárzó, és kisebb költségvetésből még ritkább, de létezik olyan doboz 100 e. környékén, amelyik nem a hangzásvilág csak egy keskeny, karakteres szeletét képviseli.
Én mindenképpen egy univerzálisabb stílusú dobozt javasolnék, hogy ha a buli végén ne adj' Isten egy kis relaxra támadna kedve a delikvensnek - vagy ha a zenei érdeklődése bővűlne a jövöben - arra is alkalmas legyen.
Ez persze, csak egy vélemény, tessen szíves úgy elfogadni, mint a magadét vagy bárki másét.

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Ahogy korábban is javasoltam, ha használható tanácsot szeretnél adni, akkor próbáld meg a kérdező helyébe képzelni magad, és ne csak a saját preferenciáidat helyezd előtérbe, mert itt nem arra van szükség. A kérdező nem lehet tisztában a Te ízléseddel, és könnyen meglehet, hogy a számodra elfogadhatatlan hangzású hangsugárzó, neki pont a vágyott hangzást testesíti meg. És ugyanez forditva is igaz, amit Te jónak tartasz, az általad kedvelt stílusú zenéken az lehet, hogy a kérdezőnek kimondottan csalódás lesz.Rock60 írta: ↑2024.11.17., vas. 13:02Vártam már a reflexiódat.![]()
Elolvastam a felsorolást természetesen, és csak azt mondtam, hogy meggondolnám. Az én értelmezésemben ez nem jelent sem többet, sem kevesebbet, csak azt, hogy, mielőtt a mellett dönt a delikvens, hallgassa meg, hogy biztosan az a markáns stílus kell-e neki.
Mi másból indulnék ki, mint hogy tetszik - e nekem ?
Bár ki, aki ajánl valamit, csak abból tud kiindulni, hogy mi tetszik neki.
Hallottam Klipsch-et kisebbet, nagyobbat, olcsóbbat , drágábbat.
Az előbb nem fogalmaztam meg egyértelműen, akkor most megteszem.
Semmilyen zenén nem elfogadható számomra a harsánysága, rendkívűl színezett, kiemelt magastartománya, ezért nem ajánlom.
Aki szerint meg jó, az ajánlja jó szívvel, ez egy ilyen sport....![]()
Tudtommal a zenei ízlésed nem éppen a Pop és a Rockzene, így meglepő, hogy erre a célra milyen bátran ajálgatsz hangsugárzókat. Akik viszont ebben sokkal járatosabbak, azoknak az ajálásait kétségbevonod, és óriasi kérdőjelekkel minősíted.
Szerintem csak abban szabad tanácsot adni, amiben jártasak vagyunk és nem abba, amiben kedvünk tartja. Tudod, ez egy ilyen sport.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Vártam már a reflexiódat.

Elolvastam a felsorolást természetesen, és csak azt mondtam, hogy meggondolnám. Az én értelmezésemben ez nem jelent sem többet, sem kevesebbet, csak azt, hogy, mielőtt a mellett dönt a delikvens, hallgassa meg, hogy biztosan az a markáns stílus kell-e neki.
Mi másból indulnék ki, mint hogy tetszik - e nekem ?
Bárki, aki ajánl valamit, csak abból tud kiindulni, hogy mi tetszik neki.
Hallottam Klipsch-et kisebbet, nagyobbat, olcsóbbat , drágábbat, bevallom, nem tetszett egyik sem...
Semmilyen zenén nem szívelem harsány stílusát, rendkívűl színezett magastartományát, ezért nem ajánlom.
Aki szerint meg jó, az ajánlja jó szívvel, ez egy ilyen sport....

- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2710
Bizony-bizony. Pl. Klipsc RP-600M II egy nagyon jó kis doboz. Én is majdnem vettem egy párat a nagy "dögök" mellé. (Mert már a régiek is tudták hogy egy Komondor mellé kell egy Puli isdixie-chicken írta: ↑2024.11.17., vas. 10:55...a kis Klipsch meg ott van az állódoboz tetején...az állódoboz ment a háztol,maradt a Klipsch...nagyon "fickós" hangja van,meghazudtolja a méreteit hangjával...sokan meglepődnének,ha félretennék előitéleteiket...![]()

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
...a kis Klipsch meg ott van az állódoboz tetején...az állódoboz ment a háztol,maradt a Klipsch...nagyon "fickós" hangja van,meghazudtolja a méreteit hangjával...sokan meglepődnének,ha félretennék előitéleteiket... 

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.
a volt Copland CTA401-semet,én hallgattam a JBL L20-al,akinek meg eladtam a Coplandot,ott pont olyan Klipsch van,nem véletlenül emlitettem meg figyelembe véve,a célzott zenéket...de mint tudjuk nem vagyunk egyformákRock60 írta: ↑2024.11.17., vas. 08:37Kipsch és JBLdixie-chicken írta: ↑2024.11.17., vas. 08:25
picivel több mint amit megcéloztál,de sztem megéri a + pénzt...nem fog csalódást okozni az általad listázott zenéken,és partner marad majd a következő amplifikáció szintedhez,amit majd meglépsz valamikor:
https://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zem ... 810425.htm
vagy időnként ki lehet fogni JBL L20,jó állapotban ,100 alatt....
![]()
![]()
![]()
![]()
Jól meggondolnám...![]()
Főleg a Klipsch-et.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Ugye elolvatad a felsorolást, hogy milyen zenéket hallgat? A Pop, Rock zenékre ezek a hangsugárzók megfelelőek. Ne abból indulj ki, hogy neked melyik tetszene, Te milyen zenékkel hallgatnád.Rock60 írta: ↑2024.11.17., vas. 08:37Kipsch és JBLdixie-chicken írta: ↑2024.11.17., vas. 08:25
picivel több mint amit megcéloztál,de sztem megéri a + pénzt...nem fog csalódást okozni az általad listázott zenéken,és partner marad majd a következő amplifikáció szintedhez,amit majd meglépsz valamikor:
![]()
![]()
![]()
![]()
Jól meggondolnám...![]()
Főleg a Klipsch-et.
Sajnos ebben az árkategóriában(és még feljebb sem) nincs műfajfüggetlen hangsugárzó, így elég körültekintően kell választani, és ehhez sok mindent meg kell hallgatni. Márkanevek, képek, szponzorált bemutatók alapján nem nagyon lehet semmit sem venni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kipsch és JBLdixie-chicken írta: ↑2024.11.17., vas. 08:25
![]()

Jól meggondolnám...

Főleg a Klipsch-et.
- dixie-chicken
- V.I.P.

És a KEF Q150? Olyat láttam eladót 85 ezerért.fererencz írta: ↑2024.11.16., szomb. 21:54Használtan nagyon jókat is ki lehet fogni ennyiért, csak ki kell várni, sokat kell kutakodni és utánaolvasni. Nem feltétlen a "sláger terméket" kell keresni.
Ha meg új, ez szerintem nagyon jó vétel (130ezer egy pár):
https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/ ... 373534589/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.13484/
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Használtan nagyon jókat is ki lehet fogni ennyiért, csak ki kell várni, sokat kell kutakodni és utánaolvasni. Nem feltétlen a "sláger terméket" kell keresni.
Ha meg új, ez szerintem nagyon jó vétel (130ezer egy pár):
https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/ ... 373534589/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.13484/
Nem szotkam hibázni.
ok! Majd figyelem.Rock60 írta: ↑2024.11.16., szomb. 20:35Biztos hülyének néztek, de nem jut eszembe a neve...![]()
![]()
Tizen-pár éves, egy 5.1 - es szettnek a háttér sugárzója, én elől használtam.
El van csomagolva három éve, de ha holnapig nem jut eszembe a neve, kicsomagolom, hogy megnézzem...
De, ne tulajdoníts neki nagy jelentőséget, az IQ szerintem jobb doboz, fel szokott bukkanni az apróban a 3-as és a 30-as is.
Biztos hülyének néztek, de nem jut eszembe a neve...

Tizen-pár éves, egy 5.1 - es szettnek a háttér sugárzója, én elől használtam.
El van csomagolva három éve, de ha holnapig nem jut eszembe a neve, kicsomagolom, hogy megnézzem...
De, ne tulajdoníts neki nagy jelentőséget, az IQ szerintem jobb doboz, fel szokott bukkanni az apróban a 3-as és a 30-as is.
Egy pár Celestion az újabb szériából nekem is van vésztarcsiban, a 160 - as középmélye nem tűnik fetétlenül kevésnek a 25m2 sem.
Melyik Celestion az újabbak közül?
Melyik Celestion az újabbak közül?
JPW Sonata az egyik választottam lenne a saját méretkategóriájában, de a szoba mérete és a preferált zenei stílusok miatt kicsivel nagyobb dobozok körül nézelődnék.
Egyik régi kedvencem a Kef IQ3 - as, vagy 30 - as. / Gyönyörűek is. /
A Celestion Ditton sorozatnak is nagyon jó hangúak a darabjai. 1, 11, stb...
Ja, van most az apróban egy T+A 70, azt érdemes lenne megfülelni !
Egy pár Celestion az újabb szériából nekem is van vésztarcsiban, a 160 - as középmélye nem tűnik fetétlenül kevésnek a 25m2 sem.
Nyilván a 200 vagy 250 mm nagyobbat szól mélyben, de két utashoz használva már a középtartomány látja kárát - persze, ez is csak egy vélemény...
Egyik régi kedvencem a Kef IQ3 - as, vagy 30 - as. / Gyönyörűek is. /
A Celestion Ditton sorozatnak is nagyon jó hangúak a darabjai. 1, 11, stb...
Ja, van most az apróban egy T+A 70, azt érdemes lenne megfülelni !
Nyilván a 200 vagy 250 mm nagyobbat szól mélyben, de két utashoz használva már a középtartomány látja kárát - persze, ez is csak egy vélemény...