Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1392

Re: Alátétek, rezgéscsillapítás

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

trane írta:
2024.10.28., hétf. 12:24

én sehol nem írtam a Spendor/Harbeth/AN hangsugárzókról :ohnoohnoohno:
Nem is mondtam. :nonononono: :nonononono:

Rock60
Őslakos
Őslakos

trane írta:
2024.10.28., hétf. 12:24

én sehol nem írtam a Spendor/Harbeth/AN hangsugárzókról :ohnoohnoohno: -
Nem is mondtam. :nonononono: :nonononono:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.10.28., hétf. 12:56-kor.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2881

Hozzászólás Szerző: trane »

Rock60 írta:
2024.10.28., hétf. 12:18
trane írta:
2024.10.28., hétf. 11:59

asszem, miután a Triangle valaha-volt palettájának jórészét birtokoltam, kijelenthetem, hogy - legalábbis az Antal-tól fölfelé - pont hogy a maiak a nem-'sivítós'ak :yingyang:

illetve egy ideje már ez a párbeszéd rég nem a rezgéscsillapításról, hanem a hangugárzókról (és erősítőkről) szól - bár felőlem maradhat itt :noproblemo: :smile53:

Ok, lehet, beszéld meg SoundManiával... :D :smile53: :napsut:
Amúgy, autóztam már 500 kilcsit hiába, majd' kiszúrta a fülem a tölcsér... sad.gif

Amíg a Spendorok, Harbethek, Audio Note - ok hallgathatatlanul rezegnek, rezgéscsillapítás után esedezve, leborulok.gif addig el vannak itt... :D
én sehol nem írtam a Spendor/Harbeth/AN hangsugárzókról :ohnoohnoohno: - amiről én írtam, azt lent (ismét) el tudod olvasni :rolleyes:
s épp' ezért (pl.) SM-val sincs mit megbeszélnem leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Rock60
Őslakos
Őslakos

trane írta:
2024.10.28., hétf. 11:59

asszem, miután a Triangle valaha-volt palettájának jórészét birtokoltam, kijelenthetem, hogy - legalábbis az Antal-tól fölfelé - pont hogy a maiak a nem-'sivítós'ak :yingyang:

illetve egy ideje már ez a párbeszéd rég nem a rezgéscsillapításról, hanem a hangugárzókról (és erősítőkről) szól - bár felőlem maradhat itt :noproblemo: :smile53:

Ok, lehet, beszéld meg SoundManiával... :D :smile53: :napsut:
Amúgy, autóztam már 500 kilcsit hiába, majd' kiszúrta a fülem a tölcsér... sad.gif

Amíg a Spendorok, Harbethek, Audio Note - ok hallgathatatlanul és reménytelenűl rezegnek, rezgéscsillapítás után esedezve, leborulok.gif addig el vannak itt... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.10.28., hétf. 12:24-kor.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2881

Hozzászólás Szerző: trane »

Rock60 írta:
2024.10.28., hétf. 11:09
... a régi papírmembrános, nem tölcséres magassugárzós Triangléról beszélt, nem a mai divatos sivítógépekről...

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Rock60
Őslakos
Őslakos

Reserved írta:
2024.10.28., hétf. 10:27

A fórumtárs ebbe a topicba kérte hogy írjak mert itt indult el a spendor téma nem a harbethben.

Nálam a triangle a felejtös a fényes és gyenge a hangjával.Egysikú mű megszólalásával.Fülsüketitő magasaival aminek köze nincs a valódi hangtermekben hallható valódi hangzáshoz.Az egész hangképe borzalom.
Nem titok, én kértelek meg, hogy a permanens Spendor - savazáshoz szóljál hozzá, mint számomra hitelesnek tűnő felhasználó.
Szerintem oldalnyi grafikonokkal és elméleti okfejtegetéssel alátámasztott negatív vélemény pont annyit ér, mint mikor elmagyarázzák a szakértők, hogy - elméletileg - a csöves erősítő miért nem lehet jó, vagy - szintén elméletileg - akár a félvezetős miért rossz.

SoundMania egyébbként a régi papírmembrános, nem tölcséres magassugárzós Triangléról beszélt, nem a mai divatos sivítógépekről...

Rock60
Őslakos
Őslakos

Mindenkinek meg van a maga problémája.
Aki akar, hallgasson Trianglét, aki akar Spendort, aki akar sztatikust, aki akar az halálmerev dobozt, a grafikonokat böngészve, igaza van Resereved-nek.
Ha a Spendorra húznánk egy vastag filckabátot, biztosan sokkal szebb önrezonancia mérési eredményeket mutatna, a hangja legfeljebb pár ezer dolcsival gyengébb lenne. Mit számít... gondolkodik.gif
Nem baj, de legalább nem rezegne... :D :noproblemo:

Reserved
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Reserved »

SoundMania írta:
2024.10.28., hétf. 09:45
Reserved írta:
2024.10.28., hétf. 09:27
istvan01 írta:
2024.10.28., hétf. 09:15

Szerintem te ezt inkább a Herbeth topicba szántad írni. viewtopic.php?f=5&t=18829
De, legyen.
Van egy gyakran hangoztatott "szakértői" érv a hifi készülékekkel kapcsolatban, hogy a felhasználók túlnyomó többsége nem érti, nem tudhatja egy-egy vagy komplett rendszerről az mitől, milyen műszaki és "ezoterikus" megoldások összessége szerint szól és kedvelheti azt a használója.

A van egy másik nem kis csoport, aki élete során azért megtapasztalt már jó néhány elven és eszközökkel megvalósított hangzást. Sőt, van neki elég műszaki ismerete az audio eszközök terén is akár úgy, hogy maga is épített DIY vagy profi vállalkozás keretén belül ilyen dolgokat. És bizony, lehet rangsorolni mik azok a módszerek amik általában a jó "hang" irányába" viszi az eredményt, ami elvárható költség kereten (kategórián) belül még alkalmas lehet. A profik és gyártók között van egy olyan gyakorlat is, hogy saját tudásukat, műszaki megoldásaik részleteit nem terjesztik nyíltan minden féle felületen, mert ez lehet kritika más gyártó termékei felé, akik másként építkeznek. Már pedig a kritika az vissza is pattanhat. Ok, vannak a "független" (nincs) értékelők nagy tapasztalattal, ők is elmondják, leírják amit tudnak, látnak és hallanak, addig persze, amíg nem sértenek gyártói, kereskedői jogokat.

Akkor vagyunk mi, akik laikusok és hülyék vagyunk, téves lehet bármilyen műszaki alapú verdiktünk, ami erősen terhelt a valamilyen elvárt, vagy megszokott hangzás ideállal. /Hozzászokás pedig nagy úr/

Nem vagyok autószakértő, de mégis ide kívánkozik. Aki autót vesz saját privát használatra, azt ne érdekelje az autó miből, milyen megoldásokkal tudja amit tud? Üljön bele, ha tetszik 10-50km-en akkor jó lesz az. Ez a módszer még a legtöbb női vezetőknél sem jön be.

Van itt egy kis tévedés.
Úgy irunk ezekről a bbc hangfalakról mintha valami borzalom lenne a mért adatuk.
Ezek monitorok tehát középre súlyozottak enyhén.
De ettöl függetlenül nagyon is szuper a mért eredményük is nem csak a hallható.
Így van, van egy kis tévedés. Megértem, hogy nem könnyű jó hangsugárzót csinálni és sokszor az ára sincs összhangban a minőséggel és még a mérések egy részét is figyelmen kívül lehet hagyni ha tetszik a kapott hangzás. De több évtized munkát ilyennel kukázni, hogy hallgass jó mérést vagy hallgass bbc monitort.....? :)
És talán a bbc halmaz kis része csak a Spendorok, de ahogy már írtam többet nekem biztosan nem kellene. Pont a "hangsúlyos" közép miatt, ami nem tudom hogy neked mit jelent ugyan, de nekem sz@r hangot. És nem a hangsúlyozottság miatt.... :) Elég volt meghallani egy régi, kis Triangle dobozt, hogy megértsem a Spendor felejtős.
Nálam jópáran jártak már és a legújabb csúcs doboza a classic 100 van de egyetlen ember se mondta h felejtös a hang..Sőt épp ellenkezöleg.Általában a legjobb hang amit valaha hallottam jelzővel szoktak tölem elmenni.A fórumtárs ebbe a topicba kérte hogy írjak mert itt indult el a spendor téma nem a harbethben.Legalábbis ide kérték hogy irjak.Szóval ez nem egy felejtös doboz.Nálam a triangle a felejtös a fényes és gyenge a hangjával.Egysikú mű megszólalásával.Fülsüketitő magasaival aminek köze nincs a valódi hangtermekben hallható valódi hangzáshoz.Az egész hangképe borzalom.Nem tudom milyen spendorod volt fogalmam sincs milyen kiepitéssel.De ha gyengén épitesz meg egy rendszert tökmindegy milyen a hangfalad.A középre enyhén súlyozott nem azt jelenti hogy egy tonálisan gyenge hangkép.Annyit jelent hogy a fülnek és az agynak legjobban ideális hangsávra enyhén ballanszirozott hang.Nem egy tonálisan hibás csak erre optimalizált.De kinek a pap kinek a papné.Mielött hallasz egy jól megépitett bbc monitorral összerakott rendszert ne itélkezz.Mégegyszer írom jól megépitettet!
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1225

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Reserved írta:
2024.10.28., hétf. 09:27
istvan01 írta:
Reserved írta:
2024.10.28., hétf. 08:08
Egy fórumtárs jelezte hogy megy a spendor és egyéb bbc monitorok savazása a topicban és szóljak már hozzá felhasználóként a témához.
Több évtizede hifizek,általában prémium eszközöket használtam de kipróbáltam szinte minden kategóriát az évek folyamán.
Sokféle nagy nevü gyártó hangfalával és eszközével van összehasonlitási alapom.
Amikor a fb-on két évig,talán többen emlékeztek rá szerkesztettem a ma már nem létező High end Audio Hungary csoportot ott minden héten saját rendszerben high end eszközöket tucatjával mutattam be a nagyérdeműnek.Igy elmondhatom hogy sokmindent is hallottam már.
Véleményem a témáról az és nem szeretnék senkivel vitába bocsátkozni mert nem szeretném ha végül csúnya összeveszés lenne és egy butaság miatt kitiltsanak a fórumról,hogy akinek a mérések számitanak csak az hallgassa a méréseket,aki pedig zenét szeretne hátradölve hallhatni az vegyen bbc monitort.
Aki kiváncsi és nem hiszi el jöjjön el szivesen látom.
Köszönöm hogy elmondhattam és jó zenélést kívánok nektek.
20241011_085432.jpg
Szerintem te ezt inkább a Herbeth topicba szántad írni. viewtopic.php?f=5&t=18829
De, legyen.
Van egy gyakran hangoztatott "szakértői" érv a hifi készülékekkel kapcsolatban, hogy a felhasználók túlnyomó többsége nem érti, nem tudhatja egy-egy vagy komplett rendszerről az mitől, milyen műszaki és "ezoterikus" megoldások összessége szerint szól és kedvelheti azt a használója.

A van egy másik nem kis csoport, aki élete során azért megtapasztalt már jó néhány elven és eszközökkel megvalósított hangzást. Sőt, van neki elég műszaki ismerete az audio eszközök terén is akár úgy, hogy maga is épített DIY vagy profi vállalkozás keretén belül ilyen dolgokat. És bizony, lehet rangsorolni mik azok a módszerek amik általában a jó "hang" irányába" viszi az eredményt, ami elvárható költség kereten (kategórián) belül még alkalmas lehet. A profik és gyártók között van egy olyan gyakorlat is, hogy saját tudásukat, műszaki megoldásaik részleteit nem terjesztik nyíltan minden féle felületen, mert ez lehet kritika más gyártó termékei felé, akik másként építkeznek. Már pedig a kritika az vissza is pattanhat. Ok, vannak a "független" (nincs) értékelők nagy tapasztalattal, ők is elmondják, leírják amit tudnak, látnak és hallanak, addig persze, amíg nem sértenek gyártói, kereskedői jogokat.

Akkor vagyunk mi, akik laikusok és hülyék vagyunk, téves lehet bármilyen műszaki alapú verdiktünk, ami erősen terhelt a valamilyen elvárt, vagy megszokott hangzás ideállal. /Hozzászokás pedig nagy úr/

Nem vagyok autószakértő, de mégis ide kívánkozik. Aki autót vesz saját privát használatra, azt ne érdekelje az autó miből, milyen megoldásokkal tudja amit tud? Üljön bele, ha tetszik 10-50km-en akkor jó lesz az. Ez a módszer még a legtöbb női vezetőknél sem jön be.

Van itt egy kis tévedés.
Úgy irunk ezekről a bbc hangfalakról mintha valami borzalom lenne a mért adatuk.
Így van, van egy kis tévedés. Megértem, hogy nem könnyű jó hangsugárzót csinálni és sokszor az ára sincs összhangban a minőséggel és még a mérések egy részét is figyelmen kívül lehet hagyni ha tetszik a kapott hangzás. De több évtized munkát ilyennel kukázni, hogy hallgass jó mérést vagy hallgass bbc monitort.....? :)
És talán a bbc halmaz kis része csak a Spendorok, de ahogy már írtam többet nekem biztosan nem kellene. Pont a "hangsúlyos" közép miatt, ami nem tudom hogy neked mit jelent ugyan, de nekem sz@r hangot. És nem a hangsúlyozottság miatt.... :) Elég volt meghallani egy régi, kis Triangle dobozt, hogy megértsem a Spendor felejtős.

Reserved
Törzsvendég
Törzsvendég

istvan01 írta:
Reserved írta:
Egy fórumtárs jelezte hogy megy a spendor és egyéb bbc monitorok savazása a topicban és szóljak már hozzá felhasználóként a témához.
Több évtizede hifizek,általában prémium eszközöket használtam de kipróbáltam szinte minden kategóriát az évek folyamán.
Amikor a fb-on két évig,talán többen emlékeztek rá szerkesztettem a ma már nem létező High end Audio Hungary csoportot ott minden héten saját rendszerben high end eszközöket tucatjával mutattam be a nagyérdeműnek.Igy elmondhatom hogy sokmindent is hallottam már.
Véleményem a témáról az és nem szeretnék senkivel vitába bocsátkozni mert nem szeretném ha végül csúnya összeveszés lenne és egy butaság miatt kitiltsanak a fórumról,hogy akinek a mérések számitanak csak az hallgassa a méréseket,aki pedig zenét szeretne hátradölve hallhatni az vegyen bbc monitort.
20241011_085432.jpg
De, legyen.

Van itt egy kis tévedés.
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Reserved írta:
20241011_085432.jpg
De, legyen.

Reserved
Törzsvendég
Törzsvendég

20241011_085432.jpg

4312MKII
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: 4312MKII »

Antos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Antos »

wasiliy888 írta:
2024.10.21., hétf. 18:04
Antos írta:
2024.10.13., vas. 19:03
zoli73 írta:
2024.10.13., vas. 10:19

Én a helyedben ezt venném:
viewtopic.php?f=33&t=207820

Ez biztosan jobb mindnél, ami itt felmerült korábban számodra az ajánlásokban. A falak viszonylagos közelsége se árt neki annyira, mint a többinek, nem is egy 20+ éves használt áru, ha bármi gond lenne vele (nem hinném) a hazai gyártó miatt egyszerűbb a javíttatása.

Egy dolog van, a Model50 lehet, hogy kevés neki. El kellene vinned kipróbálni. Ez nagyon jó vétel lehetne.
Köszönöm az ajánlást!

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Antos írta:
2024.10.13., vas. 19:03
zoli73 írta:
Antos írta:
2024.10.13., vas. 09:36

Értem és mindenképpen meghallgatással fogok hangfalakat vásárolni. Én meg egyáltalán nem hallottam még Dali-t, azért megpróbálom, ha már a fejembe vettem. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Én a helyedben ezt venném:
viewtopic.php?f=33&t=207820

Ez biztosan jobb mindnél, ami itt felmerült korábban számodra az ajánlásokban. A falak viszonylagos közelsége se árt neki annyira, mint a többinek, nem is egy 20+ éves használt áru, ha bármi gond lenne vele (nem hinném) a hazai gyártó miatt egyszerűbb a javíttatása.

Egy dolog van, a Model50 lehet, hogy kevés neki. El kellene vinned kipróbálni. Ez nagyon jó vétel lehetne.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: pjm »

Elektroman írta:
2024.10.15., kedd 13:40
Sziasztok!

Gyerekszobába (16nm) gyerekeknek keresek valami épkézláb hangsugárzó párost. Kis pénzből szeretnék valami jobbat mint a bluetooth puffogók. Zenében változatos, a kisebbik még gyerekdalokat ( Gryllus gitár-ének), a nagyobbik már classic-rock, popzene vonalon mozog. Árban mondjuk 40.000-ig szánnék rá. Marketplacet már áttúrtam, rengeteg régi vidi-orion dobozt kiejteném, egy JPW ML510-et találtam, arról semmit nem tudok.

Előre is köszi, Marcell
Kellemesen combos kis angol doboz, az a széria jó volt. Kicsiktől a nagyokig szinte mind.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1368

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Elektroman írta:
2024.10.15., kedd 13:40
Sziasztok!

Gyerekszobába (16nm) gyerekeknek keresek valami épkézláb hangsugárzó párost. Kis pénzből szeretnék valami jobbat mint a bluetooth puffogók. Zenében változatos, a kisebbik még gyerekdalokat ( Gryllus gitár-ének), a nagyobbik már classic-rock, popzene vonalon mozog. Árban mondjuk 40.000-ig szánnék rá. Marketplacet már áttúrtam, rengeteg régi vidi-orion dobozt kiejteném, egy JPW ML510-et találtam, arról semmit nem tudok.

Előre is köszi, Marcell
Egy nagyon jó hangsugárzó.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Elektroman
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Elektroman »

Sziasztok!

Előre is köszi, Marcell

nygaben

Hozzászólás Szerző: nygaben »

Köszönöm a válaszokat! Akkor lehet, mégiscsak ilyesmi hangfal lesz a vége. Csak furcsálltam, hogy pl. Klipsch The One-teszteknél határozottan jókat olvastam az eszközről, az egy kifejezetten otthoni használatra kitalált eszköz, akksija sincs, érdekesnek tartottam, hogy valaki inkább ilyesmit vesz két hangfal árából.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 584

Hozzászólás Szerző: andarson »

Osztom ZolaBA véleményét, ha egybe hordozható bluetooth cuccnál feljebb szeretnél lépni minőségben kis pénzből, akkor aktív monitor hangsugárzóban érdemes gondolkodni... :smile32:
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

nygaben írta:
2024.10.13., vas. 18:58
Sziasztok! Munka mellé keresnék valamilyen Bluetooth-hangszórót, elég sokat hallgatok zenét, telefonról streamelek spotifyról.
Ha a minőség felé szeretnél lépni szerintem ne bluetooth -on keresztüli lejátszásban gondolkodj, hanem Spotify Connect eszközben, ami direkt tölti le a zenét magára, a telefon csak vezérel, nem streamel. Egyébként a Wiim Mini pont ilyen lejátszó, én arra alapoznék ha már van.
Hangsugárzót pedig ha nem a brümmögés puffogás durrogás a cél akkor ne bluetooth egybecsodát nézz szerintem, hanem egy pár aktív hangsugárzót, pl. studió monitort. Javasolt legalább 5,25" woofer, hogy azért mélye is legyen.
Egy tökéletes monitor pl. a JBL LSR 305 ... újonnan 120e körül van a pár, de használtban ki lehet fogni 70-80e körül.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Antos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

zoli73 írta:
Antos írta:
Én konkrétan arra gondolok, ami a nagyteremben volt az audio expo-n. Nem tudom innen az avx-ről ki emlékszik rá,de én menekültem onnan, számomra borzalmas volt. Az egész csak erőteljes, fülbántó puffogás és brummogás volt, semmi magas- és középszekció. Bár lehet csak az én hallásommal volt gond, nem akarok megbántani senkit :rolleyes:

Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t :D
Én is hallottam, de nekem sem tetszett.
A régi vágasú Sonus Faberek más hangkarakterűek, azok inkább arra hajaznak, amit az Allegro Audio szobájában hallhattál. Azok Franco Serblin saját nevén futó hangsugárzói, és kvázi magával vitte a hangzást, mikor elhagyta a Sonus Fabert.
Sajnos ez a hangkarakter váltás több hangsugárzó gyártónál is tettenérhető.
Példaul a B&W, a Focal, a Triangle, a Dynaudio, stb. háza táján is ennek lehettünk tanúi az elmúlt években. Nem tudom Ki, hogyan van vele, de számomra ezek a gyártók régebben(10-20 éve) még szerethető hangkarakterű, kívánatos hangsugarzókat készítettek, de az új irányzatukkal elveszítettek az érdeklődésemet. Olyan Dali-t meg sajnos még sohasem hallott, ami nekem tetszett volna, pedig többször volt lehetőségem, sokfélet meghallgatni, de ez az én véleményem, és nem kell vele egyet érteni. Neked kell kiválasztani a legjobban tetszőt, Mi csak szeretnénk tágítani a kört.
Értem és mindenképpen meghallgatással fogok hangfalakat vásárolni. Én meg egyáltalán nem hallottam még Dali-t, azért megpróbálom, ha már a fejembe vettem. Köszönöm a segítséget mindenkinek!

nygaben

Hozzászólás Szerző: nygaben »

Sziasztok! Munka mellé keresnék valamilyen Bluetooth-hangszórót, elég sokat hallgatok zenét, telefonról streamelek spotifyról. Létezik olyan hangszóró, ami mondjuk maximum 70-80e forint körül árhoz képest elfogadható minőségű zenét eredményez erről a forrásról? Egy pici 17 négyzetméteres dolgozószobáról van szó. Tudom, hogy stream, és telefon, csodát nem várok, csak valamit, ami minimális részletességgel azért képes megjeleníteni a zenét, és nem tolja agyon a basszust se, mindenféle zenei műfajra alkalmas (Arról lenne szó, hogy a zenehallgatást fél fokkal élvezhetőbbé tegyem ezt a hobbit (most egy W-King D8 van)). A szoba elég zsúfolt, erősítőm nincs, kábelekkel nem akarok túl sokat vesződni, egy kis kompakt hangszóró volna jó. Ha számít, egy Wiim Minim van még.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3204

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Antos írta:
Én konkrétan arra gondolok, ami a nagyteremben volt az audio expo-n. Nem tudom innen az avx-ről ki emlékszik rá,de én menekültem onnan, számomra borzalmas volt. Az egész csak erőteljes, fülbántó puffogás és brummogás volt, semmi magas- és középszekció. Bár lehet csak az én hallásommal volt gond, nem akarok megbántani senkit :rolleyes:

Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t :D
Én is hallottam, de nekem sem tetszett.
A régi vágasú Sonus Faberek más hangkarakterűek, azok inkább arra hajaznak, amit az Allegro Audio szobájában hallhattál. Azok Franco Serblin saját nevén futó hangsugárzói, és kvázi magával vitte a hangzást, mikor elhagyta a Sonus Fabert.
Sajnos ez a hangkarakter váltás több hangsugárzó gyártónál is tettenérhető.
Példaul a B&W, a Focal, a Triangle, a Dynaudio, stb. háza táján is ennek lehettünk tanúi az elmúlt években. Nem tudom Ki, hogyan van vele, de számomra ezek a gyártók régebben(10-20 éve) még szerethető hangkarakterű, kívánatos hangsugarzókat készítettek, de az új irányzatukkal elveszítettek az érdeklődésemet. Olyan Dali-t meg sajnos még sohasem hallott, ami nekem tetszett volna, pedig többször volt lehetőségem, sokfélet meghallgatni, de ez az én véleményem, és nem kell vele egyet érteni. Neked kell kiválasztani a legjobban tetszőt, Mi csak szeretnénk tágítani a kört.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Antos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

andarson írta:
2024.10.13., vas. 09:23
Én csak azért ajánlottam ezt a 20+ éve piacra dobott Sonus-t, mert amit leírtál zenei anyagnak tökéletesen megfelel, igaz csak egyszer, viszont hallottam őket. Annyit tegyél meg, viszonyításnak, hogy a hírdetésben lévő videót is megnézed, adott esetben beszélj az eladóval érdeklődően, hogy ő milyennek hallja a karakterét. De, ahogy írtam, nem ismerem az eladót és rábeszélni végképp nem szeretnélek semmire, csak egy őszinte ajanlás volt részemről.

Azt azért tudd, hogy az újkori ára kb a duplája cca. 3500 USD volt mint amit most nézel új árnak, ami persze semmit nem jelent, csak viszonyításnak írom, ha ez egyáltalán tényleg számít.
Köszönöm szépen, átgondolom :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”