Nem is mondtam.

Nem is mondtam.
én sehol nem írtam a Spendor/Harbeth/AN hangsugárzókrólRock60 írta: ↑2024.10.28., hétf. 12:18trane írta: ↑2024.10.28., hétf. 11:59
asszem, miután a Triangle valaha-volt palettájának jórészét birtokoltam, kijelenthetem, hogy - legalábbis az Antal-tól fölfelé - pont hogy a maiak a nem-'sivítós'ak![]()
illetve egy ideje már ez a párbeszéd rég nem a rezgéscsillapításról, hanem a hangugárzókról (és erősítőkről) szól - bár felőlem maradhat itt![]()
![]()
Ok, lehet, beszéld meg SoundManiával...![]()
![]()
![]()
Amúgy, autóztam már 500 kilcsit hiába, majd' kiszúrta a fülem a tölcsér...![]()
Amíg a Spendorok, Harbethek, Audio Note - ok hallgathatatlanul rezegnek, rezgéscsillapítás után esedezve,addig el vannak itt...
![]()
trane írta: ↑2024.10.28., hétf. 11:59
asszem, miután a Triangle valaha-volt palettájának jórészét birtokoltam, kijelenthetem, hogy - legalábbis az Antal-tól fölfelé - pont hogy a maiak a nem-'sivítós'ak![]()
illetve egy ideje már ez a párbeszéd rég nem a rezgéscsillapításról, hanem a hangugárzókról (és erősítőkről) szól - bár felőlem maradhat itt![]()
![]()
asszem, miután a Triangle valaha-volt palettájának jórészét birtokoltam, kijelenthetem, hogy - legalábbis az Antal-tól fölfelé - pont hogy a maiak a nem-'sivítós'ak
Nem titok, én kértelek meg, hogy a permanens Spendor - savazáshoz szóljál hozzá, mint számomra hitelesnek tűnő felhasználó.Reserved írta: ↑2024.10.28., hétf. 10:27
A fórumtárs ebbe a topicba kérte hogy írjak mert itt indult el a spendor téma nem a harbethben.
Nálam a triangle a felejtös a fényes és gyenge a hangjával.Egysikú mű megszólalásával.Fülsüketitő magasaival aminek köze nincs a valódi hangtermekben hallható valódi hangzáshoz.Az egész hangképe borzalom.
Nálam jópáran jártak már és a legújabb csúcs doboza a classic 100 van de egyetlen ember se mondta h felejtös a hang..Sőt épp ellenkezöleg.Általában a legjobb hang amit valaha hallottam jelzővel szoktak tölem elmenni.A fórumtárs ebbe a topicba kérte hogy írjak mert itt indult el a spendor téma nem a harbethben.Legalábbis ide kérték hogy irjak.Szóval ez nem egy felejtös doboz.Nálam a triangle a felejtös a fényes és gyenge a hangjával.Egysikú mű megszólalásával.Fülsüketitő magasaival aminek köze nincs a valódi hangtermekben hallható valódi hangzáshoz.Az egész hangképe borzalom.Nem tudom milyen spendorod volt fogalmam sincs milyen kiepitéssel.De ha gyengén épitesz meg egy rendszert tökmindegy milyen a hangfalad.A középre enyhén súlyozott nem azt jelenti hogy egy tonálisan gyenge hangkép.Annyit jelent hogy a fülnek és az agynak legjobban ideális hangsávra enyhén ballanszirozott hang.Nem egy tonálisan hibás csak erre optimalizált.De kinek a pap kinek a papné.Mielött hallasz egy jól megépitett bbc monitorral összerakott rendszert ne itélkezz.Mégegyszer írom jól megépitettet!SoundMania írta: ↑2024.10.28., hétf. 09:45Így van, van egy kis tévedés. Megértem, hogy nem könnyű jó hangsugárzót csinálni és sokszor az ára sincs összhangban a minőséggel és még a mérések egy részét is figyelmen kívül lehet hagyni ha tetszik a kapott hangzás. De több évtized munkát ilyennel kukázni, hogy hallgass jó mérést vagy hallgass bbc monitort.....? :)Reserved írta: ↑2024.10.28., hétf. 09:27istvan01 írta: ↑2024.10.28., hétf. 09:15
Szerintem te ezt inkább a Herbeth topicba szántad írni. viewtopic.php?f=5&t=18829
De, legyen.
Van egy gyakran hangoztatott "szakértői" érv a hifi készülékekkel kapcsolatban, hogy a felhasználók túlnyomó többsége nem érti, nem tudhatja egy-egy vagy komplett rendszerről az mitől, milyen műszaki és "ezoterikus" megoldások összessége szerint szól és kedvelheti azt a használója.
A van egy másik nem kis csoport, aki élete során azért megtapasztalt már jó néhány elven és eszközökkel megvalósított hangzást. Sőt, van neki elég műszaki ismerete az audio eszközök terén is akár úgy, hogy maga is épített DIY vagy profi vállalkozás keretén belül ilyen dolgokat. És bizony, lehet rangsorolni mik azok a módszerek amik általában a jó "hang" irányába" viszi az eredményt, ami elvárható költség kereten (kategórián) belül még alkalmas lehet. A profik és gyártók között van egy olyan gyakorlat is, hogy saját tudásukat, műszaki megoldásaik részleteit nem terjesztik nyíltan minden féle felületen, mert ez lehet kritika más gyártó termékei felé, akik másként építkeznek. Már pedig a kritika az vissza is pattanhat. Ok, vannak a "független" (nincs) értékelők nagy tapasztalattal, ők is elmondják, leírják amit tudnak, látnak és hallanak, addig persze, amíg nem sértenek gyártói, kereskedői jogokat.
Akkor vagyunk mi, akik laikusok és hülyék vagyunk, téves lehet bármilyen műszaki alapú verdiktünk, ami erősen terhelt a valamilyen elvárt, vagy megszokott hangzás ideállal. /Hozzászokás pedig nagy úr/
Nem vagyok autószakértő, de mégis ide kívánkozik. Aki autót vesz saját privát használatra, azt ne érdekelje az autó miből, milyen megoldásokkal tudja amit tud? Üljön bele, ha tetszik 10-50km-en akkor jó lesz az. Ez a módszer még a legtöbb női vezetőknél sem jön be.
Van itt egy kis tévedés.
Úgy irunk ezekről a bbc hangfalakról mintha valami borzalom lenne a mért adatuk.
Ezek monitorok tehát középre súlyozottak enyhén.
De ettöl függetlenül nagyon is szuper a mért eredményük is nem csak a hallható.
És talán a bbc halmaz kis része csak a Spendorok, de ahogy már írtam többet nekem biztosan nem kellene. Pont a "hangsúlyos" közép miatt, ami nem tudom hogy neked mit jelent ugyan, de nekem sz@r hangot. És nem a hangsúlyozottság miatt.... :) Elég volt meghallani egy régi, kis Triangle dobozt, hogy megértsem a Spendor felejtős.
Így van, van egy kis tévedés. Megértem, hogy nem könnyű jó hangsugárzót csinálni és sokszor az ára sincs összhangban a minőséggel és még a mérések egy részét is figyelmen kívül lehet hagyni ha tetszik a kapott hangzás. De több évtized munkát ilyennel kukázni, hogy hallgass jó mérést vagy hallgass bbc monitort.....? :)Reserved írta: ↑2024.10.28., hétf. 09:27istvan01 írta: ↑2024.10.28., hétf. 09:15Szerintem te ezt inkább a Herbeth topicba szántad írni. viewtopic.php?f=5&t=18829Reserved írta: ↑2024.10.28., hétf. 08:08Egy fórumtárs jelezte hogy megy a spendor és egyéb bbc monitorok savazása a topicban és szóljak már hozzá felhasználóként a témához.
Több évtizede hifizek,általában prémium eszközöket használtam de kipróbáltam szinte minden kategóriát az évek folyamán.
Sokféle nagy nevü gyártó hangfalával és eszközével van összehasonlitási alapom.
Amikor a fb-on két évig,talán többen emlékeztek rá szerkesztettem a ma már nem létező High end Audio Hungary csoportot ott minden héten saját rendszerben high end eszközöket tucatjával mutattam be a nagyérdeműnek.Igy elmondhatom hogy sokmindent is hallottam már.
Véleményem a témáról az és nem szeretnék senkivel vitába bocsátkozni mert nem szeretném ha végül csúnya összeveszés lenne és egy butaság miatt kitiltsanak a fórumról,hogy akinek a mérések számitanak csak az hallgassa a méréseket,aki pedig zenét szeretne hátradölve hallhatni az vegyen bbc monitort.
Aki kiváncsi és nem hiszi el jöjjön el szivesen látom.
Köszönöm hogy elmondhattam és jó zenélést kívánok nektek.
20241011_085432.jpg
De, legyen.
Van egy gyakran hangoztatott "szakértői" érv a hifi készülékekkel kapcsolatban, hogy a felhasználók túlnyomó többsége nem érti, nem tudhatja egy-egy vagy komplett rendszerről az mitől, milyen műszaki és "ezoterikus" megoldások összessége szerint szól és kedvelheti azt a használója.
A van egy másik nem kis csoport, aki élete során azért megtapasztalt már jó néhány elven és eszközökkel megvalósított hangzást. Sőt, van neki elég műszaki ismerete az audio eszközök terén is akár úgy, hogy maga is épített DIY vagy profi vállalkozás keretén belül ilyen dolgokat. És bizony, lehet rangsorolni mik azok a módszerek amik általában a jó "hang" irányába" viszi az eredményt, ami elvárható költség kereten (kategórián) belül még alkalmas lehet. A profik és gyártók között van egy olyan gyakorlat is, hogy saját tudásukat, műszaki megoldásaik részleteit nem terjesztik nyíltan minden féle felületen, mert ez lehet kritika más gyártó termékei felé, akik másként építkeznek. Már pedig a kritika az vissza is pattanhat. Ok, vannak a "független" (nincs) értékelők nagy tapasztalattal, ők is elmondják, leírják amit tudnak, látnak és hallanak, addig persze, amíg nem sértenek gyártói, kereskedői jogokat.
Akkor vagyunk mi, akik laikusok és hülyék vagyunk, téves lehet bármilyen műszaki alapú verdiktünk, ami erősen terhelt a valamilyen elvárt, vagy megszokott hangzás ideállal. /Hozzászokás pedig nagy úr/
Nem vagyok autószakértő, de mégis ide kívánkozik. Aki autót vesz saját privát használatra, azt ne érdekelje az autó miből, milyen megoldásokkal tudja amit tud? Üljön bele, ha tetszik 10-50km-en akkor jó lesz az. Ez a módszer még a legtöbb női vezetőknél sem jön be.
Van itt egy kis tévedés.
Úgy irunk ezekről a bbc hangfalakról mintha valami borzalom lenne a mért adatuk.
Ezek monitorok tehát középre súlyozottak enyhén.
De ettöl függetlenül nagyon is szuper a mért eredményük is nem csak a hallható.
istvan01 írta: ↑2024.10.28., hétf. 09:15Szerintem te ezt inkább a Herbeth topicba szántad írni. viewtopic.php?f=5&t=18829Reserved írta: ↑2024.10.28., hétf. 08:08Egy fórumtárs jelezte hogy megy a spendor és egyéb bbc monitorok savazása a topicban és szóljak már hozzá felhasználóként a témához.
Több évtizede hifizek,általában prémium eszközöket használtam de kipróbáltam szinte minden kategóriát az évek folyamán.
Amikor a fb-on két évig,talán többen emlékeztek rá szerkesztettem a ma már nem létező High end Audio Hungary csoportot ott minden héten saját rendszerben high end eszközöket tucatjával mutattam be a nagyérdeműnek.Igy elmondhatom hogy sokmindent is hallottam már.
Véleményem a témáról az és nem szeretnék senkivel vitába bocsátkozni mert nem szeretném ha végül csúnya összeveszés lenne és egy butaság miatt kitiltsanak a fórumról,hogy akinek a mérések számitanak csak az hallgassa a méréseket,aki pedig zenét szeretne hátradölve hallhatni az vegyen bbc monitort.
20241011_085432.jpg
De, legyen.
Szerintem te ezt inkább a Herbeth topicba szántad írni. viewtopic.php?f=5&t=18829Reserved írta: ↑2024.10.28., hétf. 08:08Egy fórumtárs jelezte hogy megy a spendor és egyéb bbc monitorok savazása a topicban és szóljak már hozzá felhasználóként a témához.
20241011_085432.jpg
wasiliy888 írta: ↑2024.10.21., hétf. 18:04Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 19:03Köszönöm az ajánlást!zoli73 írta: ↑2024.10.13., vas. 10:19
Én a helyedben ezt venném:
viewtopic.php?f=33&t=207820
Ez biztosan jobb mindnél, ami itt felmerült korábban számodra az ajánlásokban. A falak viszonylagos közelsége se árt neki annyira, mint a többinek, nem is egy 20+ éves használt áru, ha bármi gond lenne vele (nem hinném) a hazai gyártó miatt egyszerűbb a javíttatása.
Egy dolog van, a Model50 lehet, hogy kevés neki. El kellene vinned kipróbálni. Ez nagyon jó vétel lehetne.
Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 19:03zoli73 írta: ↑2024.10.13., vas. 10:19Én a helyedben ezt venném:
viewtopic.php?f=33&t=207820
Ez biztosan jobb mindnél, ami itt felmerült korábban számodra az ajánlásokban. A falak viszonylagos közelsége se árt neki annyira, mint a többinek, nem is egy 20+ éves használt áru, ha bármi gond lenne vele (nem hinném) a hazai gyártó miatt egyszerűbb a javíttatása.
Egy dolog van, a Model50 lehet, hogy kevés neki. El kellene vinned kipróbálni. Ez nagyon jó vétel lehetne.
Kellemesen combos kis angol doboz, az a széria jó volt. Kicsiktől a nagyokig szinte mind.Elektroman írta: ↑2024.10.15., kedd 13:40Sziasztok!
Gyerekszobába (16nm) gyerekeknek keresek valami épkézláb hangsugárzó párost. Kis pénzből szeretnék valami jobbat mint a bluetooth puffogók. Zenében változatos, a kisebbik még gyerekdalokat ( Gryllus gitár-ének), a nagyobbik már classic-rock, popzene vonalon mozog. Árban mondjuk 40.000-ig szánnék rá. Marketplacet már áttúrtam, rengeteg régi vidi-orion dobozt kiejteném, egy JPW ML510-et találtam, arról semmit nem tudok.
Előre is köszi, Marcell
Egy nagyon jó hangsugárzó.Elektroman írta: ↑2024.10.15., kedd 13:40Sziasztok!
Gyerekszobába (16nm) gyerekeknek keresek valami épkézláb hangsugárzó párost. Kis pénzből szeretnék valami jobbat mint a bluetooth puffogók. Zenében változatos, a kisebbik még gyerekdalokat ( Gryllus gitár-ének), a nagyobbik már classic-rock, popzene vonalon mozog. Árban mondjuk 40.000-ig szánnék rá. Marketplacet már áttúrtam, rengeteg régi vidi-orion dobozt kiejteném, egy JPW ML510-et találtam, arról semmit nem tudok.
Előre is köszi, Marcell
Ha a minőség felé szeretnél lépni szerintem ne bluetooth -on keresztüli lejátszásban gondolkodj, hanem Spotify Connect eszközben, ami direkt tölti le a zenét magára, a telefon csak vezérel, nem streamel. Egyébként a Wiim Mini pont ilyen lejátszó, én arra alapoznék ha már van.
Értem és mindenképpen meghallgatással fogok hangfalakat vásárolni. Én meg egyáltalán nem hallottam még Dali-t, azért megpróbálom, ha már a fejembe vettem. Köszönöm a segítséget mindenkinek!zoli73 írta: ↑2024.10.13., vas. 10:19Én is hallottam, de nekem sem tetszett.Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 09:36Én konkrétan arra gondolok, ami a nagyteremben volt az audio expo-n. Nem tudom innen az avx-ről ki emlékszik rá,de én menekültem onnan, számomra borzalmas volt. Az egész csak erőteljes, fülbántó puffogás és brummogás volt, semmi magas- és középszekció. Bár lehet csak az én hallásommal volt gond, nem akarok megbántani senkit
Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t![]()
A régi vágasú Sonus Faberek más hangkarakterűek, azok inkább arra hajaznak, amit az Allegro Audio szobájában hallhattál. Azok Franco Serblin saját nevén futó hangsugárzói, és kvázi magával vitte a hangzást, mikor elhagyta a Sonus Fabert.
Sajnos ez a hangkarakter váltás több hangsugárzó gyártónál is tettenérhető.
Példaul a B&W, a Focal, a Triangle, a Dynaudio, stb. háza táján is ennek lehettünk tanúi az elmúlt években. Nem tudom Ki, hogyan van vele, de számomra ezek a gyártók régebben(10-20 éve) még szerethető hangkarakterű, kívánatos hangsugarzókat készítettek, de az új irányzatukkal elveszítettek az érdeklődésemet. Olyan Dali-t meg sajnos még sohasem hallott, ami nekem tetszett volna, pedig többször volt lehetőségem, sokfélet meghallgatni, de ez az én véleményem, és nem kell vele egyet érteni. Neked kell kiválasztani a legjobban tetszőt, Mi csak szeretnénk tágítani a kört.
Én is hallottam, de nekem sem tetszett.Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 09:36Én konkrétan arra gondolok, ami a nagyteremben volt az audio expo-n. Nem tudom innen az avx-ről ki emlékszik rá,de én menekültem onnan, számomra borzalmas volt. Az egész csak erőteljes, fülbántó puffogás és brummogás volt, semmi magas- és középszekció. Bár lehet csak az én hallásommal volt gond, nem akarok megbántani senkit
Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t![]()
Köszönöm szépen, átgondolomandarson írta: ↑2024.10.13., vas. 09:23Én csak azért ajánlottam ezt a 20+ éve piacra dobott Sonus-t, mert amit leírtál zenei anyagnak tökéletesen megfelel, igaz csak egyszer, viszont hallottam őket. Annyit tegyél meg, viszonyításnak, hogy a hírdetésben lévő videót is megnézed, adott esetben beszélj az eladóval érdeklődően, hogy ő milyennek hallja a karakterét. De, ahogy írtam, nem ismerem az eladót és rábeszélni végképp nem szeretnélek semmire, csak egy őszinte ajanlás volt részemről.
Azt azért tudd, hogy az újkori ára kb a duplája cca. 3500 USD volt mint amit most nézel új árnak, ami persze semmit nem jelent, csak viszonyításnak írom, ha ez egyáltalán tényleg számít.