https://www.miraval-studios.com/
youtu.be/5PlFJKh0e-A
youtu.be/ysGlHfG9VlU
youtu.be/pPGdLRI95N4

Mintha magamat olvasnám vissza kb. 6 évvel ezelőttrőlcsodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 19:38Nagyobb volumenű, határozottabb, robosztusabb, kontúrosabb hang az 50-es, még nagyobb felbontással és transzparenciával, mint a 40-es, és egy kicsit talán hűvösebb, szárazabb tonalitással. Emiatt az 50-es könyörtelenebb tud lenni gyengébb felvételeken, a “kistesó” egy kicsit elnézőbb, barátságosabb.

Tudom meg korai mert gondolom meg nincs bejaratva de milyennek hallod az 50-est a 40-es utan? Egyebkent kinezetre nekem az allo 50-es tetszik kinezetre a legjobban az ATC-k kozott es meg ez a fa furnelal csodalatos lehet eloben.

Azta de szep!csodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 16:39Viszont itt van két közös fotó az utóddal, aminek 234 mm-es a mélysugárzója, és az arányokból már itt is látszik, hogy nem jön ki a matek a “kicsinél”.

Nincs mit. A jelentes gombal gyorsabban teszik.csodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 16:29Köszi az észrevételt, tényleg rossz helyre tettem fel a hirdetést. Megkértem, hogy egy admin mozgassa át.

csodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 16:03ATC SCM40A aktív hangfalpár cseresznye színben
Megelőzendő a kérdéseket, az eladás oka feljebb lépés a márkán belül.
Szia, errol tudnal felrakni kepet vonalzoval a hangszoron? Nemhinnem, hogy a specifikacioban rosszul lenne leirva.csodó-tamás írta: ↑2024.08.22., csüt. 16:08Még annyit írnék kiegészítésként, hogy érthetetlen okokból az ATC saját specifikációjában is a mélysugárzó méretére 164 mm-es adat van megadva, holott a valóságban az egy 20 cm-es hangszóró.

A kiszedés?

Pedig ugyesen meg lett oldva.

A tanácsból nem az látszott.

Ilyesmire gondolsz mikor a gyorsitott bejaratasrol irtal? :)denesdr írta: ↑2024.07.14., vas. 09:02Igen, akkor teljesen új membránt kapna a hangszóró, mert az újrabevonás nem lenne az igazi, ezt írja.tottyi írta: ↑2024.07.14., vas. 08:53En is igy gondolom es pont ez az amit nem akartam. Gondoltam, hogy befestik vagy ravisznek valami anyagot es kesz de a szavaibol kiveve ok teljesen uj membrant es peremet fognak cserelni.
“ Our Drive Unit Production Manager has advised that recoating the drive unit wouldn’t really help, it would need to be reconed or just left as it is.”
Ha a csere mellett döntesz és szeretnél majd gyorsítani a bejáratáson, csak szólj.
Ott a pont.Vinkler írta: ↑2024.07.16., kedd 06:19Nem annyira gáz. Az előlap fel van csavarozva a dobozra, azt kell lecsavarozni, utána már alulról ki tudod emelni a hangsugárzót, főleg, hogy nem is forrasztott a mély csatlakozója, hanem csiptetős.Joc írta: ↑2024.07.15., hétf. 20:48Nem tudom csináltad-e már, lehet te sokkal ügyesebb vagy, szerintem elég szívatós, mert értelemszerűen nagyon hátul van a súlypontja, fogni meg alig lehet, ha nem akarsz a membránban és a membránszélben kárt tenni. Kiszedni meg nem is tudom hogyan lehet anélkül házilag, hogy átnyúlnál a membránon (amikor már szétment a membránszél úgyis mindegy mondjuk), de miután kitekered a csavarokat úgy be van cuppanva a tömítőanyag miatt, mint az állat. amikor viszont megindul megy a világba az egyenlőtlen súlyeloszlása miatt. Persze elméletben két kábelt lehúzni, feldugni meg 8 csavart kitekereni/betekerni nem nagy kaland. Csak amikor egy tizennemtomhánykilós folyton elbillenni akaró böhömkét kell mm pontosan odarakni, az nem annyira egyszerű azért.
Kedves JocJoc írta: ↑2024.07.15., hétf. 23:23Valószínűleg igen, de a süllyesztés miatt szerintem úgy sem annyira egyszerű, mert akkor meg be kell ejteni a helyére, pont egyszerre kell elengedni mindkét kézzel. Ráadásul úgy meg már két emberes mutatvány az elfektetés miatt.
Annyi a trükk egyébként ha álló helyzetben van visszarakva, hogy mondjuk kb. 100-120mm hosszú, 5mm átmérőjű, részben menetes szárakat kell behajtani a csavarok helyére és azok szépen bevezetik a drivert a helyére. De hogy roncsolás nélkül hogy lehet kiszedni a hangszórót, azt nem tudom, talán csak az egész előlap lebontásával. Vagy marad amit korábban írtam, átnyúlni a kosár és a membrán között, de akkor értelemszerűen kuka a membrán.

Nem annyira gáz. Az előlap fel van csavarozva a dobozra, azt kell lecsavarozni, utána már alulról ki tudod emelni a hangsugárzót, főleg, hogy nem is forrasztott a mély csatlakozója, hanem csiptetős.Joc írta: ↑2024.07.15., hétf. 20:48Nem tudom csináltad-e már, lehet te sokkal ügyesebb vagy, szerintem elég szívatós, mert értelemszerűen nagyon hátul van a súlypontja, fogni meg alig lehet, ha nem akarsz a membránban és a membránszélben kárt tenni. Kiszedni meg nem is tudom hogyan lehet anélkül házilag, hogy átnyúlnál a membránon (amikor már szétment a membránszél úgyis mindegy mondjuk), de miután kitekered a csavarokat úgy be van cuppanva a tömítőanyag miatt, mint az állat. amikor viszont megindul megy a világba az egyenlőtlen súlyeloszlása miatt. Persze elméletben két kábelt lehúzni, feldugni meg 8 csavart kitekereni/betekerni nem nagy kaland. Csak amikor egy tizennemtomhánykilós folyton elbillenni akaró böhömkét kell mm pontosan odarakni, az nem annyira egyszerű azért.

Az ATC saját maga gyártja a drivereit. Ha módosult is, akkor is az eredetivel megegyező alkatrészt fogja beletenni, vagy szól, hogy hékás, ilyen már nincs, ide a másik driverrel is. Ez a tapasztalat. Komplett hangsugárzót már nem is ad, csak a régit újítja fel. Ez nem egy műszakilag sérült darab, nem elhajtották, egyszerűen csak egy mambráncsere kell, aminek cseréje után, ha bejáratódik senki sem fogja meghallani a másikhoz képesti különbséget, (Ha jól tudom, amúgy sincsenek párba válogatva a gyártás során) erre akár fogadnék is. Nem a 300 € miatt, hanem műszakilag szerintem semmi sem indokolja a másik hibátlan hangsugárzó membráncseréjét, de cáfold meg.wittao írta: ↑2024.07.15., hétf. 18:49Én csak a nálunk lévő gyártókból tudok kiindulni, amikor drivercsere van, azt párban csinálják (persze egyedi kérés esetén adnak 1db-ot is). Ilyen kis gyártók, mint MBL, Spendor, Vivid stb. Nem hiszem, hogy a vásárlók lehúzása a cél ezzel, biztos vagyok benne, van műszaki dolog is mögötte... sőt még akár lehet olyan belső generációváltás egy driver esetén, vagy más beszállító, amit nem kötnek a nagyérdemű tudtára.
Nekem megérne 2db drivert 2x 300EUR értékben kiküldeni hozzájuk, hogy tuti legyen a dolog. De nem vagyunk egyformák. Természetesen ha minél olcsóbban akarnám a malőrt megúszni, akkor 300EUR, 1db membráncsere, oszt jónapot kívánok.![]()
Valószínűleg igen, de a süllyesztés miatt szerintem úgy sem annyira egyszerű, mert akkor meg be kell ejteni a helyére, pont egyszerre kell elengedni mindkét kézzel. Ráadásul úgy meg már két emberes mutatvány az elfektetés miatt.
Állítva nem egyszerű, de ha elfekteti akkor azért könnyebb.Joc írta: ↑2024.07.15., hétf. 20:48Nem tudom csináltad-e már, lehet te sokkal ügyesebb vagy, szerintem elég szívatós, mert értelemszerűen nagyon hátul van a súlypontja, fogni meg alig lehet, ha nem akarsz a membránban és a membránszélben kárt tenni. Kiszedni meg nem is tudom hogyan lehet anélkül házilag, hogy átnyúlnál a membránon (amikor már szétment a membránszél úgyis mindegy mondjuk), de miután kitekered a csavarokat úgy be van cuppanva a tömítőanyag miatt, mint az állat. amikor viszont megindul megy a világba az egyenlőtlen súlyeloszlása miatt. Persze elméletben két kábelt lehúzni, feldugni meg 8 csavart kitekereni/betekerni nem nagy kaland. Csak amikor egy tizennemtomhánykilós folyton elbillenni akaró böhömkét kell mm pontosan odarakni, az nem annyira egyszerű azért.