Jó lenne egy ilyet nekem is kifogni. Ha őszinte akarok lenni, abban az ár sávban, amiben keresgélek, egyik hangfal sem tetszik igazán. Talán az AE 109 MK2, de az sem 100%-ban.Roni72 írta: ↑2024.07.02., kedd 14:51Csak hogy legyen némi betekintésed a hangfalak árazásába, elmesélem, hogy tavaly "jogilag" használtan, de gyakorlatilag újonnan vettem egy márkás angol álló hangfalat 160eFt-ért, amit most is 320-380eFt között kínálnak az üzletek. Az eladó elárulta, hogy 120eFt a nagyker ára, ő ennyiért vette. Ez kb. igaz lehet minden gyártmányra: tehát magát a terméket relatíve elenyészően kevés pénzből kell kihozni ahhoz, hogy eladható legyen, és ez sajnos meg is látszik a választékon.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Csak hogy legyen némi betekintésed a hangfalak árazásába, elmesélem, hogy tavaly "jogilag" használtan, de gyakorlatilag újonnan vettem egy márkás angol álló hangfalat 160eFt-ért, amit most is 320-380eFt között kínálnak az üzletek. Az eladó elárulta, hogy 120eFt a nagyker ára, ő ennyiért vette. Ez kb. igaz lehet minden gyártmányra: tehát magát a terméket relatíve elenyészően kevés pénzből kell kihozni ahhoz, hogy eladható legyen, és ez sajnos meg is látszik a választékon.
Értem! Tulajdonképpen csak azért írtam ezeket a hangfalakat, mert ezek lennének elérhető árban nekem. MA RS 6-ot már hallottam és nem tetszett. Dali Ikon 6-ot is és az sem tetszett.
Ha az előző kérdésre "tudja a fene" a válasz, akkor erre alighanem "tudja a fene"^2 (négyzetre emelve) ;-)
Monitor Audio hangfala(ka)t hallgattál már amúgy? Nekem nem jön be ez a márka: egy Silver 100-ast egyszer igen rossz demo körülmények között (gyakorlatilag egy raktárban a Digital Szalonban) ígéretesnek hallottam, de ezen kívül soha egyszer sem (HiFi Show-kon, Extreme Audionál) hagyott bennem nyomot.
A Zensor 5 a használtan 120eFt körüli árával szerintem egy verhetetlen ajánlat, igazi audiofil készülék. DE: kényes az elhelyezésre és a lehallgatási pozícióra, és a basszusa sajnos nem megy elég mélyre - bár a mennyisége a hangerő növelésével azért javul. Ennek következménye, hogy "válogatós". Szerencsére vásárlás előtt meg tudod hallgatni a "Dali" Attilánál, aki a Jófogáson hirdet, a VII. kerületben van a boltja (elnézést a reklámért, nem kapok érte javadalmazást).
Erre megint nem lehet szubjektíven válaszolni. Bocsánat, de nem túl szerencsés kérdések ezek. Én személy szerint nem szeretem a Dali-kat (most nem fejteném ki, hogy miért) ezért biztos, hogy nem tudnék rá olyan választ adni ami fedné a valóságot. Annyit mondhatok csak őszintén - amit már írtam - én a Dalik hangját nem szeretem. Ebből viszont még véletlenül se vonj le semmilyen konzekvenciát.Gy11 írta: ↑2024.07.02., kedd 09:22Zemsor 5 milyen, ezekhez viszonyítva? Monitor Audio Bronze 200 vagy Acoustic Energy AE109 MK2Snipi írta: ↑2024.07.02., kedd 06:54Az alap válasz : tudja a fene!
Két nagyjából tök egyforma tudású (és talán hangkarakterű ???) cuccot kérdezel.
Erre a válasz csak szubjektív lehet. Kinek melyik tetszik jobban.
Ezért szerintem erre a kérdésre nincs jó válasz. Amúgy a Castle Knigth 3 (és az 5 is) kurva jó hangfal.
Bár szerintem az 5-ös nem biztos, hogy belefér a 200eFt-os keretbe, még használtan sem. (Nekem ha lenne, tuti nem adnám ennyiért.) Az biztos, hogy Knight 3-al nem igen lősz mellé (kialakítása miatt bőven elég 20 nm-re szerintem), feltéve, ha "kijön" az erősítőddel. Bár tudtommal ez a típus nem annyira finnyás az erősítőre.
Zemsor 5 milyen, ezekhez viszonyítva? Monitor Audio Bronze 200 vagy Acoustic Energy AE109 MK2Snipi írta: ↑2024.07.02., kedd 06:54Az alap válasz : tudja a fene!
Ezért szerintem erre a kérdésre nincs jó válasz. Amúgy a Castle Knigth 3 (és az 5 is) kurva jó hangfal.
Bár szerintem az 5-ös nem biztos, hogy belefér a 200eFt-os keretbe, még használtan sem. (Nekem ha lenne, tuti nem adnám ennyiért.) Az biztos, hogy Knight 3-al nem igen lősz mellé (kialakítása miatt bőven elég 20 nm-re szerintem), feltéve, ha "kijön" az erősítőddel. Bár tudtommal ez a típus nem annyira finnyás az erősítőre.
Jó lenne tudni, mi lehet a Castle Acoustics márka sorsa? Újonnan sehol sem kapni (még az UK-ban sem), a hivatalos honlapon a Knight 3 nem szerepel, a Knight 5 specifikációjában pedig (amit csak google találatként lehet behívni) vad marhaságok vannak ("2-way bookshelf speaker" stb.). Érdekes módon lengyel webáruházakban még fellelhető a Knight 3 közel 300, a Knight 5 közel 500 eFt körüli áron.
https://salony.nautilus.net.pl/produkty ... ducent=238
https://audiotop.pl/pl/searchquery/knig ... url=knight
Az alap válasz : tudja a fene!

Ez volt az alap kérdés: Monitor Audio Bronze 200 vagy Acoustic Energy AE109 MK2? 200 ezer körül. kb.20nm a szoba. De lehet más márka is.
Azok közül, amik jártak nálam, még a Castle Knight 3-ast ajánlom. Sajnos nem tudtam a többivel összehasonlítani, mert az még előbb volt, mint a kapcsolgatós rendszer: egy haveromnak adtam át önköltségi áron, vérző szívvel. A Knight 4 sajnos nem sikerült nekik jól, Knight 5-ösöm viszont ma is van, és azt is ajánlanám, ha nem lenne végképp fehér holló ritkaságszámba menő, hogy valaki el akarja adni. A 3-as és pláne az 5-ös nagyon terhelhető, utóbbival már-már "ablakot lehet mosni" - én szoktam is :-) A Knight-ok egyébként nem basszreflex kialakításúak, hanem akusztikai labirintus: ez hangzásban teljesen másképp viselkedik, mint a basszreflex, számomra itt kezdődik a "high end".
Max 200 ezerig.-KP- írta: ↑2024.07.01., hétf. 10:58Kérdezni tudni kell, például, hogy egyáltalán melyik ársávban keresgélsz.Gy11 írta: ↑2024.07.01., hétf. 09:38Inkább valamilyen álló hangfalat szeretnék. A Zensor 3 állványos.Roni72 írta: ↑2024.07.01., hétf. 08:43
Olvasd el ezt a bejegyzésem: de egy autós hasonlat is eszembe jutott, miszerint Ferrarival esetleg, néha gyorsabban is lehet haladni, de sódert szállítani azt biztosan nem lehet.
viewtopic.php?p=2880738#p2880738![]()
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Kérdezni tudni kell, például, hogy egyáltalán melyik ársávban keresgélsz.Gy11 írta: ↑2024.07.01., hétf. 09:38Inkább valamilyen álló hangfalat szeretnék. A Zensor 3 állványos.Roni72 írta: ↑2024.07.01., hétf. 08:43Olvasd el ezt a bejegyzésem: de egy autós hasonlat is eszembe jutott, miszerint Ferrarival esetleg, néha gyorsabban is lehet haladni, de sódert szállítani azt biztosan nem lehet.
viewtopic.php?p=2880738#p2880738![]()
Inkább valamilyen álló hangfalat szeretnék. A Zensor 3 állványos.Roni72 írta: ↑2024.07.01., hétf. 08:43Olvasd el ezt a bejegyzésem: de egy autós hasonlat is eszembe jutott, miszerint Ferrarival esetleg, néha gyorsabban is lehet haladni, de sódert szállítani azt biztosan nem lehet.
viewtopic.php?p=2880738#p2880738

Olvasd el ezt a bejegyzésem: de egy autós hasonlat is eszembe jutott, miszerint Ferrarival esetleg, néha gyorsabban is lehet haladni, de sódert szállítani azt biztosan nem lehet.
viewtopic.php?p=2880738#p2880738
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 27
Óóó, de ócska és gyerekes

-
- Nincs visszaút
[/quote]
részemről a téma lezárva, nincs kedvem veled tovább konzultálni ... felesleges ...
ha nem fogadod el a véleményem akkor nem fogadod el ... ennyi
[/quote]
Valami amiben egyet értünk.
Kedvem eddig sem volt egy olyan emberrel konzultálni, aki egyedül megy szembe az árral. Pusztán csak a leírtak miatt ("lábnyomat") pontosítottam a tényeket.
részemről a téma lezárva, nincs kedvem veled tovább konzultálni ... felesleges ...
[/quote]
Valami amiben egyet értünk.
Kedvem eddig sem volt egy olyan emberrel konzultálni, aki egyedül megy szembe az árral. Pusztán csak a leírtak miatt ("lábnyomat") pontosítottam a tényeket.
Jajj hát már mindent értek!
Te másfél éve árultál itt Revel hangsugárzókat!
No ez azért mindent megmagyaráz.
Te másfél éve árultál itt Revel hangsugárzókat!
No ez azért mindent megmagyaráz.
részemről a téma lezárva, nincs kedvem veled tovább konzultálni ... felesleges ...richard87 írta: ↑2024.06.25., kedd 09:47
Nem is mondtam olyat, hogy az alapján kell megítélni / vásárolni. Pusztán csak cáfolom az állításod, vagyis nem én, hanem talán a komplett hifi közösség, de persze a saját szubjektív véleményem alapján is sikerült leírnod jó sok valótlan jellemzőt a gyártóról.
-
- Nincs visszaút
Nem is mondtam olyat, hogy az alapján kell megítélni / vásárolni. Pusztán csak cáfolom az állításod, vagyis nem én, hanem talán a komplett hifi közösség, de persze a saját szubjektív véleményem alapján is sikerült leírnod jó sok valótlan jellemzőt a gyártóról.Snipi írta: ↑2024.06.25., kedd 09:31Sajnos én nem tesztek meg videók alapján ítélek meg egy hifi-komponenst, hanem meghallgatás útján. Sajnálom, ha ez szerinted hiteltelen. Szerintem meg a grafikonok és videók alapján hozott ex-catedra kijelentések azok.richard87 írta: ↑2024.06.25., kedd 08:47Nem, nincs ebben semmi támadás csak topikban utolsó lábnyomatként gondoltam ne a sületlenség maradjon már, ha ide téved valaki és rákeres a Revel szóra.
Gondoltam megérted, utána nézel, de látom képtelen vagy bármelyikre is. Valójában egy 10-en éves hallgatózásod alapján próbálsz marhaságot ráhúzni egy gyártóra. Teljesen hiteltelen.
Elhiszem, hogy létezhet ilyen, hogy "nyugati parti hangzás", de mutass már olyan teszteket, ahol a Reveleket ez alá sorolják be. Arról amiről beszélek, arról tudnék ide tenni még további teszteket/méréseket (nem fogok, hisz nincs értelme), de sehol nem szerepel az a marhaság, hogy "usa nyomulós hangja van, amit valaki vagy imád, vagy gyűlöl" szóval nem "velem vitázol", hanem mindenki mással is. Na erre mondom, hogy széllel szembe pisálsz.
Hangfalvásárlási szokásaid fantasztikusak csak nem volt kérdés és a témát (sületlenséget) illetően sem releváns.
"Mivel a Revel a Harman csoport tagja, így pontosan tudom mit képvisel"
![]()
Igen, a Harman csoport tagja.
https://www.youtube.com/watch?v=9gWK6Spe5Tk&t=5s
De hajrá! Ez viszi előbbre világunkat amíg a vásárlók videók és grafikonok alapján választanak.
Sajnos én nem tesztek meg videók alapján ítélek meg egy hifi-komponenst, hanem meghallgatás útján. Sajnálom, ha ez szerinted hiteltelen. Szerintem meg a grafikonok és videók alapján hozott ex-catedra kijelentések azok.richard87 írta: ↑2024.06.25., kedd 08:47Nem, nincs ebben semmi támadás csak topikban utolsó lábnyomatként gondoltam ne a sületlenség maradjon már, ha ide téved valaki és rákeres a Revel szóra.
Gondoltam megérted, utána nézel, de látom képtelen vagy bármelyikre is. Valójában egy 10-en éves hallgatózásod alapján próbálsz marhaságot ráhúzni egy gyártóra. Teljesen hiteltelen.
Elhiszem, hogy létezhet ilyen, hogy "nyugati parti hangzás", de mutass már olyan teszteket, ahol a Reveleket ez alá sorolják be. Arról amiről beszélek, arról tudnék ide tenni még további teszteket/méréseket (nem fogok, hisz nincs értelme), de sehol nem szerepel az a marhaság, hogy "usa nyomulós hangja van, amit valaki vagy imád, vagy gyűlöl" szóval nem "velem vitázol", hanem mindenki mással is. Na erre mondom, hogy széllel szembe pisálsz.
Hangfalvásárlási szokásaid fantasztikusak csak nem volt kérdés és a témát (sületlenséget) illetően sem releváns.
![]()
De hajrá! Ez viszi előbbre világunkat amíg a vásárlók videók és grafikonok alapján választanak.
-
- Nincs visszaút
Nem, nincs ebben semmi támadás csak topikban utolsó lábnyomatként gondoltam ne a sületlenség maradjon már, ha ide téved valaki és rákeres a Revel szóra.Snipi írta: ↑2024.06.25., kedd 04:13Ezt a "nyugati parti hangzást" nem én találtam ki. Nálam sokkal okosabb emberek találták ki. Bár tudom szerinted ők is hülyék, és csak te lehetsz okos akkor ez a helyzet. Van még más ilyen földrajzi megjelölésű hangzásfajta, de már nem írom le, mert egyrészt azt is hülyeségnek tartanád, másrészt - ahogy látom - meg se értenéd. Én már akkor tesztelőket (igazi tesztelőket) olvastam (akkor még ilyen youtube nem volt) amikor Gedeon még nem is élt (pl. az idén sajnálatosan elhunyt Paul Messengert) inkább az ilyeneknek hiszek. Őket legalább nem motivált az üzleti érdek.richard87 írta: ↑2024.06.24., hétf. 17:09Engedd már ezt az "USA nyugati parti ízléshez igazítva" nettó marhaságotSnipi írta: ↑2024.06.24., hétf. 09:51
Nos. Hallottam Revel hangsugárzót, igaz nem mait - kb. 10 éve - annak az ízlésemhez mérve (meg amúgy is) kicsit nyomulós hangja volt. Kifejezetten az USA nyugati parti ízléshez igazítva. Van ismerősöm aki ott lakik (nem exmagyar) neki az tetszik. "Ír a gyártó". Hmmm? Szegény apám szokta anno mondani : "Olvasd el mi van a kazetta dobozára írva - akkor még volt kazetta - és megtudod melyik a világon a legjobb".
Az "influenszer" dologra inkább nem is mondok semmit, de elég sajnálatos ha valaki ilyesmire hivatkozik.
Harmadszor : én sosem hagyatkozom mindenféle kriksz-krakszokra (nem is értek hozzá) csak arra amit hallok. A többi puszta parasztvakítás..
Mivel már előtte is sikerült hosszú sorokon keresztül tényszerűen közölnöd a hülyeséget, így sejtettem, hogy kriksz-kraksz lesz a mérés és csak ezért linkeltem egy Gedeon videót. Természetesen hangfalat ez alapján nem veszünk, de még az ilyen tesztelők is tudják azt, hogy nincs értelme szembe menni a világgal. Ha vetted volna a fáradságot és kicsit is utána olvastál volna, hogy mit is képvisel a Revel, akkor egyöntetűen mindenhonnan azt az infót láthattad volna, hogy azon kevés hangfalgyártók közé tartozik, aki rengeteg kutatást, fejlesztést tesz termékeibe, abba például, hogy minél laposabb legyen a frekvencia válasza, vagyis egy semleges, színezetlen hangot adjon. Ez vagy tetszik, vagy nem.
Gyakorlatilag széllel szembe pisálsz.
Nincs ezzel gond, a te dolgod.
De még inkább annak amit hallok. A lapos frekvenciamenet és egy dolgok nem jelentik azt, hogy az adott szerkezet hangja olyan ami számomra megfelelő. Sosem a lapos frekvenciamenetet, meg a kiegyenlített frekvenciatartományt, meg a hasonló hasbaakasztó dumák alapján döntöttem amikor valamit vásároltam (ritkán szoktam, mert nem vásárolok frekvenciamenetek, meg önjelölt ízlésbefolyásolók alapján) hanem meghallgattam (ha lehetett többször is) és ha tetszett akkor jöhetett.
De mindegy is részemről bezártam ezt a parttalan vitát, mert látom csak támadni akarsz, és a mondanivalómat úgysem fogod megérteni, nem is akarod.
Köszönöm a lehetőséget,

jaigen ezt kimaradt (tényleg az utolsó) : Mivel a Revel a Harman csoport tagja, így pontosan tudom mit képvisel, mivel Ő sem pisálhat a széllel szemben.
Tényleg vége.
Tényleg vége.