Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Froome77 írta:
2023.05.02., kedd 15:35
...az összkép a semleges tónustól nagyon messze van, mindent áthat a (sokszor túlzott) melegség, fűtöttség... :rolleyes:
Saját cuccal próbáltad, vagy az ottani lánccal?
És persze mik voltak azok?

Froome77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Froome77 »

Köszönöm az ötletet, már ki is próbáltam a fülest. Én a csészék fejtől való elállását éppen a fejpánt összehúzásával tudtam sikeresen csökkenteni, így teljesen megszünt a rés. Egyébként nagyon tetszett a fejes, rendkívül kényelmes, hatalmas hangszínpad, szellős megszólalás, kiváló hangszer szeparáció, mindemellett gyorsnak és dinamikusnak is érződött, egyetlen negatívuma számomra, hogy az összkép a semleges tónustól nagyon messze van, mindent áthat a (sokszor túlzott) melegség, fűtöttség, így nekem meglehetősen soknak érződött a prezentációja. Persze biztos van olyan, aki direkt ezt a fajta megszólalást keresi :rolleyes:

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Froome77 írta:
2023.04.14., pén. 11:00
Hali, van valakinek tapasztalata a Sendy Peacock-ról?
A tesztekben kap hideget-meleget, tényleg gyenge játékos a <1500 USD kategóriában?
Bp. 13.ker. muzix.hu-nál kipróbálható.
Már csak azért is ajánlom a próbát, mert pl nekem (még a legnagyobbra is állítva a pántot) kicsi volt, alul mindkét oldalon (nem kicsit) elálltak a csészék, nem volt meg a tömítettség.
És ezt a típusú fejpántot használja a gyártó több modelljénél is...
Eddig csak egy esetben, mégpedig a Nad HP50 fejesével jártam így.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

PlayStation 5 kompatibilis Gamer fejhallgatók terén tapasztalatok? Ajánlások?
Sennheiser EPOS GPS 600? Sennheiser EPOS H6Pro? SteelSeries Arctis Nova Pro?
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Froome77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Froome77 »

Hali, van valakinek tapasztalata a Sendy Peacock-ról?
A tesztekben kap hideget-meleget, tényleg gyenge játékos a <1500 USD kategóriában?

eric.cartman
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 276
Kapcsolat:

Re: Akg k340 átalakítása szimmetrikus kábelezésre!

Hozzászólás Szerző: eric.cartman »

Ez végtelenül egyszerű munka. Mind a 4 vezeték ott van a gyári kábelen. Csak rá kell forrasztani a választott szimmetrikus csatit...

Írj privátot ha ebben segítség kell.

Üdv,
Cartman
NuPrime hivatalos európai szerviz - Garanciális és garanciaidőn túli szoláltatások, terméktámogatás. https://nuprimeaudio.com/support/

pappsa8
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Akg k340 átalakítása szimmetrikus kábelezésre!

Hozzászólás Szerző: pappsa8 »

Tiszteletem/Sziasztok!

A fent említett fejest szeretném átalakítatni szimmetrikusra ha lehetséges persze!
És hozzáértőt keresek aki igényesen megcsinálná vagy fix vagy akár cserélhető kábelesre úgy hogy nem barmolja össze a fejhallgatót!
Természetesen anyaghasználatot és munkadíjat és ha kell az oda-vissza postát is fizetem!
Ha esetleg nem lehet szimmetrikusra alakítani jó a sima megoldás is csak legyen neki egy igényesebb kábel,de a szimmetrikus lenne az igazi!
Ha bárki tud vkit vagy lenne olyan aki bevállalná azt kérem itt pü-ben keressen!
Köszönöm,Papp Sándor,Kecskemét!
Csatolmányok
68612152-C09A-466C-BC8A-D5FDB1FC82DE.jpeg
68612152-C09A-466C-BC8A-D5FDB1FC82DE.jpeg (2.89 MiB) Megtekintve 4031 alkalommal

Pacsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Pacsek »

Snipi írta:
2023.03.09., csüt. 17:00
Értem. Én erre a circumcular (fül körüli) és supraaural (fülre ülő) kifejezést ismertem.
De ma tanultam egy újat. :D
Igen a Grado-k azok nyitottak.
Zártba csak egy olcsó JBL-em van (T500) ütni-vágni utcára stb. de az nem olyan jó, de legalább nem sajnálom ha baja lesz.
Azért még ma utánanéztem a V2-es verzió nem lehet rossz. Jobb az aksija, meg a bluetotth támogatása is. Meg írják hogy 60%-al csökkentették a hátlapon kiszűrődő hangot. (Bár ezt nem tudom mihez képest, azaz sima 100-as normál hangerőn mennyire hallható kívülről.) Viszont a hangja csábító lehet.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Pacsek írta:
2023.03.09., csüt. 15:49
Snipi írta:
2023.03.09., csüt. 14:41
Pacsek írta:
2023.03.09., csüt. 13:55
Sziasztok!

Vezeték nélküli blutetooth over ear fülest keresek.
Sok mindent nézegettem a neten de attól félek meghallgatás nélkül nem fog menni.
Annyit tudok, hogy a miskolci Média Marktban meghallgattam pár fülest hogy legyen mihez viszonyítanom. Nos megdöbbentem a különbségeken.
A legolcsóbb kategória amit dícsérnek a neten a Sennheiser HD 450BT (55eFT) nekem nem jött be. A nagyobb fülem miatt ráadásul az nekem még on ear. Vezetékes Senhheiser 300-ast meg 400-as is hallgattam próbaképpen azok sem tetszettek, ami viszont többinél mérföldekkel jobb volt és kb. valami hasonlót várnék BT verzióban az a Sennheiser 569-es volt. Megjelent a tér énekhang stb. és ez ugyanúgy zárt füles mint a többi.
Szóval nem tudom van-e valakinek összehasonlítási alapja hogy az alábbiak közül melyik lehet hasnonló, vagy jobb:
Sony WH-1000XM4, Sennheiser Momentum, Audio Technika ATH M50BT2, Jabra Elite 85h, Ultrasone Isar.
Ezek amik eddig felkeltették az érdeklődésemet, csak Miskolc környékén nem tudom meg lehet-e hallgatni őket valahol.

Pacsek.
Szia!

Pontosan nem vágom, hogy ez az "over ear" mit takar, viszont tudok egy nagyon jó hangú BT fülest mondani. (Nekem is van, bár az enyém még a V1-es verzió.) : Grado GW-100.
Úgy tudom valahol 100ezer körül van a V2-es.
Az over ear ami nem a fülre ül, hanem körbeöleli. Pont ma botlottam bele a grado-ba amúgy csak az a baj hogy nyitott. Ezért szól jobban, viszont nekem zárt kellene nem csak otthoni hanem útközbeni zenehallgatásra is.
Értem. Én erre a circumcular (fül körüli) és supraaural (fülre ülő) kifejezést ismertem.
De ma tanultam egy újat. :D
Igen a Grado-k azok nyitottak.
Zártba csak egy olcsó JBL-em van (T500) ütni-vágni utcára stb. de az nem olyan jó, de legalább nem sajnálom ha baja lesz.

Pacsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Snipi írta:
2023.03.09., csüt. 14:41
Pacsek írta:
Sziasztok!

Sok mindent nézegettem a neten de attól félek meghallgatás nélkül nem fog menni.
Annyit tudok, hogy a miskolci Média Marktban meghallgattam pár fülest hogy legyen mihez viszonyítanom. Nos megdöbbentem a különbségeken.
A legolcsóbb kategória amit dícsérnek a neten a Sennheiser HD 450BT (55eFT) nekem nem jött be. A nagyobb fülem miatt ráadásul az nekem még on ear. Vezetékes Senhheiser 300-ast meg 400-as is hallgattam próbaképpen azok sem tetszettek, ami viszont többinél mérföldekkel jobb volt és kb. valami hasonlót várnék BT verzióban az a Sennheiser 569-es volt. Megjelent a tér énekhang stb. és ez ugyanúgy zárt füles mint a többi.
Szóval nem tudom van-e valakinek összehasonlítási alapja hogy az alábbiak közül melyik lehet hasnonló, vagy jobb:
Sony WH-1000XM4, Sennheiser Momentum, Audio Technika ATH M50BT2, Jabra Elite 85h, Ultrasone Isar.
Ezek amik eddig felkeltették az érdeklődésemet, csak Miskolc környékén nem tudom meg lehet-e hallgatni őket valahol.

Pacsek.
Szia!

Pontosan nem vágom, hogy ez az "over ear" mit takar, viszont tudok egy nagyon jó hangú BT fülest mondani. (Nekem is van, bár az enyém még a V1-es verzió.) : Grado GW-100.
Az over ear ami nem a fülre ül, hanem körbeöleli. Pont ma botlottam bele a grado-ba amúgy csak az a baj hogy nyitott. Ezért szól jobban, viszont nekem zárt kellene nem csak otthoni hanem útközbeni zenehallgatásra is.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Pacsek írta:
Sziasztok!

Pacsek.
Szia!

Pacsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Pacsek.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 519

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Utopia 2022 vs. Utopia
_DSC6325.jpg
_DSC6325.jpg (1.28 MiB) Megtekintve 4597 alkalommal
Ha kérdésed van: 20/3383456

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Apaci72 írta:
2023.03.03., pén. 12:54
MrCollector írta:
2023.01.07., szomb. 09:01
Focal Bathys, B&W PX8
Ezekhez képest milyen a
MARK LEVINSON NO. 5909?
Sajnos fogalmam sincs. El kell menni kipróbálni és amelyiknek tetszik a hangja azt vedd meg.

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

MrCollector írta:
2023.01.07., szomb. 09:01
Focal Bathys, B&W PX8
Ezekhez képest milyen a
MARK LEVINSON NO. 5909?
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: padam »

Aszpirin írta:
2023.02.27., hétf. 18:44
De nem is ez a lényeg: felmerült bennem egy régóta foglalkoztató kérdés, gondoltam, megfeszegetem: ho hogy van ezzel: EQ/DSP vagy sem? Gondolom ez olyan kérdés, ami megosztja a fejhallgatós hifi-társadalmat... rosszul sejtem? :)
Csak annyit tudok írni ezzel kapcsolatban, hogy az általam hallott legjobb fejhallgatós láncok egyikében se volt EQ. (Megfordítva, még nem hallottam olyan láncot, ami elképesztően szólt és lett volna benne EQ, ugyanakkor lehet simán megtréfálna valaki, ha ezt nem említené, valahol ez a szerves részét képezi az egésznek, pl. a Genelec hangfalak, de ott se úgy adják ezt, hogy jó, akkor nem kell korrigálnod a szobát...)
A sajátomban egy-két fejhallgatóval (amihez vannak ilyen görbék, amikből 3-4-et próbáltam, és hát vannak közöttük nem működők, az imént linkelt oratory1990 a jobbak közé sorolom...) hallok ilyen-olyan frekvenciamenetet érintő hibákat, amit úgymond kiegyensúlyozottá (ugyanakkor közönségessé, "semmilyenné") tesz. Aztán pár nap múlva kikapcsoltam és annyival "felszabadultabbnak" tűnt a hangzás, hogy többet nem tettem vissza.
Ha a frekvenciamenetben megtalálható színezések nem zavaróak (nem bántó, nem agresszíven mosott stb.) akkor tolerálható, meg tulajdonképpen mégiscsak azért vesz meg egy adott típust a hallgató, mert azt a karaktert szeretné hallgatni, nem azért, hogy megváltoztassa egy másikra.

Ezt úgy lehet legjobban csinálni hogy az ember kísérletezik és rájön, mi az saját maga által megkreált, lehetőleg minimális EQ, ami még egészséges. Ha azt hallgatja, amit valaki más kimért (csomó minden más változóval), az vagy jó lesz neki, vagy nem, de semmiképp nem egyenértékű egy olyannal, amit egy adott rendszer és hallgató formál meg (ha tudja, mit csinál). A hangmérnököknek van egy adott szobában egy adott szintű hangfalas referencia rendszere, így ahhoz képesek korrigálni a fejhallgatót (a hallásukkal, nem csak méricskélnek)

Persze "korrigálni" a láncban sokkal jobban lehet, csak ugye nincs ingyen, mint a másik. Az általános igazság (egyesek szerint) itt is igaz: "you get what you pay for".

Az egyetlen fejhallgató, ahol számomra ez viszonylag jól működött az SR-X Mk3, egy mesterien kimunkált stúdió monitor, csak a frekvenciamenete limitált, a magashoz hozzá lehet szokni füllel, a mélyeit kellett feljebb húzni (napokig kísérleteztem vele, míg rájöttem, hogy nagyjából hogyan kéne formálni a - még mindig darabosan formált - görbét, hogy kiegyenlítettebb legyen). Aztán találtam egyet, amin más volt a fülpárna, meg erősítőkkel is variáltam, jobb lett a mély, egyből újfent likvidáltam az EQ-t.
Lehet ez csak Stax sajátosság, de amit még észrevettem, hogy ezek a fejhallgatók adott hangerőn kelnek életre, és amikor az EQ bent van, akkor egyes hangerőkön mintha jobban stimmelne az egyezés, mint másokon.
Tehát kb. hallgatási hangerőtől függően kellene külön tervezni az EQ-t, hogy az nekem tényleg jó legyen...

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Aszpirin írta:
2023.02.27., hétf. 18:44
EQ/DSP vagy sem? Gondolom ez olyan kérdés, ami megosztja a fejhallgatós hifi-társadalmat... rosszul sejtem? :)
Én régóta használom a HD800S-hez, nekem nagyon bejött. Ez a füles köztudottan nem erős mélyben, nekem sikerült olyan presetet találni, ami nagyon tetszik. Egyébként megjegyzem, hogy nem kell bepötyögni, klasszul be lehet tölteni x számú beállítást is PC-vel. A DSP menüben - Filters - Convolution - itt tudod kiválasztani a letöltött zip file-t (ezekből van bőven a neten), amit módosítani is tudsz, ha úgy van kedved.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6191

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Sziasztok! Nem tudom, volt-e itt már téma, és "lusta vagyok" rákeresni ezzel a keresővel :)

Szóval: kikerestem a fejhallgatómhoz egy parametrikus EQ-beállításkészletet, amelyet látszólag komoly mérésekkel hozott össze a szerzője, és amelyik gyönyörűen rásimítja a fejhallgatóm frekvenciamenetét a Harman-görbére... egészen fantasztikusan, a mérések szerint (ha hinni lehet nekik). lásd: https://www.dropbox.com/s/nu2bf4le1k87n ... a.pdf?dl=0

Be is pötyögtem kézzel a roon megfelelő DSP-jébe, és az eredmény... mondjuk úgy, hogy nem vagyok benne biztos, hogy a fejhallgató eredeti, EQ-zatlan hangja nem tetszett jobban...
Valószínűleg kilógok a sorból, és nem bukom annyira a Harman-görbe által felrajzolt frekvenciamenetre... mea culpa.

De nem is ez a lényeg: felmerült bennem egy régóta foglalkoztató kérdés, gondoltam, megfeszegetem: ho hogy van ezzel: EQ/DSP vagy sem? Gondolom ez olyan kérdés, ami megosztja a fejhallgatós hifi-társadalmat... rosszul sejtem? :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6191

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

wittao írta:
2023.02.09., csüt. 12:53
Neumann HD30, esetleg ezzel is tehetsz egy probat ha belefer. Engem nagyon meglepett pozitiv ertelemben, pedig hallgattam par csodat. Sennheiser HD6xx szeriat es HD800, HD820 mindenkeppen moge helyeznem a sajat preferenciaim alapjan…
Köszi!

Egyelőre apró lépéseket teszek: megvettem az itt hirdetett Hifiman Arya-t, tegnap óta azt "fedezgetem fel".
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

fericske
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: fericske »

MrCollector írta:
2023.02.27., hétf. 14:05
Utopia vs. Utopia
_DSC6325.jpg
Hangzásban mi lett más?
Korai még kérdezni?
Tokozás más, biztos van a hangra hatása.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Utopia vs. Utopia
_DSC6325.jpg
_DSC6325.jpg (1.28 MiB) Megtekintve 4392 alkalommal

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: padam »

TomLeftiger írta:
2023.02.22., szer. 10:49
Nemsokára számomra teljesen ismeretlen vizekre fogok hajózni. Egy Sony WH-1000XM4-es fejhallgatóból szeretném kihozni a maximumot, vezeték nélkül.
Mit ajánlatok?
A vezeték nélküli jelfeldolgozást maga a fejhallgató DSP-je végzi el. Az LDAC technológiát támogatja, ami talán javít valamit, de személy szerint nem foglalkoznék vele.
Amennyiben ténylegesen szeretnéd kihasználni az audio PC hangbéli előnyeit, akkor vezetékes rendszert kell építened. (Nem erre a fejhallgatóra, mert bár használható vezetékkel is, de úgy már vannak jobbak. Vagy akkor minden pénzt arra áldozni, ami még ennél is jobb vezeték nélküli fejhallgató.)

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Nemsokára számomra teljesen ismeretlen vizekre fogok hajózni. Egy Sony WH-1000XM4-es fejhallgatóból szeretném kihozni a maximumot, vezeték nélkül.

Egy már meglévő Audio Pc-t szeretnék kiegészíteni valamilyen eszközzel, hogy relatív jó mínőségben tudjak zenét hallgatni, filmezni, mindezt vezeték nélkül. Szóval valmi olyan DAC+fejhallgató erősítőre lenne szükésgem, ami tud jelet küldeni a fejhallgatónak.

Mit ajánlatok?

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2023.02.09., csüt. 12:53
Aszpirin írta:
2023.02.09., csüt. 12:13
robi20064 írta:
2023.02.09., csüt. 12:02
Hangban egeszen biztosan nem, head-fi-n ott vannak a gorbek ha erdekel. Szerintem az arakkal picit elszalltak az utobbi evekben, de ki lehet varni es venni hasznaltan 6-9 honap mulva, garantaltan lesz elado belole ;)
Láttam a görbéket (ha a marketingbejegyzésben lévő "hivatalosakra" gondolsz), de én nem vagyok annyira jó még ebben a fejes témában, hogy görbék alapján megmondjam, mekkora lehet hangban a különbség. Pont azért jegyeztem meg, hogy az ára viszont nagyot ugrott...
De a dizájnja mindent visz, könnyebb, és kényelmesebb (na meg szebb is, bár ez ízlés kérdése), ezek el fogják adni ilyen áron is. Én már nem valószínű, hogy a 6-os szériában keresem a 650-esem utódját (sőt nem biztos, hogy egyáltalán Sennheiserben), főleg nem ilyen áron, de ha szembejön egy jó használtárú vétel, hát ki tudja....
Neumann HD30, esetleg ezzel is tehetsz egy probat ha belefer. Engem nagyon meglepett pozitiv ertelemben, pedig hallgattam par csodat. Sennheiser HD6xx szeriat es HD800, HD820 mindenkeppen moge helyeznem a sajat preferenciaim alapjan…
NDH 30 🙂

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: wittao »

Aszpirin írta:
2023.02.09., csüt. 12:13
robi20064 írta:
2023.02.09., csüt. 12:02
Hangban egeszen biztosan nem, head-fi-n ott vannak a gorbek ha erdekel. Szerintem az arakkal picit elszalltak az utobbi evekben, de ki lehet varni es venni hasznaltan 6-9 honap mulva, garantaltan lesz elado belole ;)
Láttam a görbéket (ha a marketingbejegyzésben lévő "hivatalosakra" gondolsz), de én nem vagyok annyira jó még ebben a fejes témában, hogy görbék alapján megmondjam, mekkora lehet hangban a különbség. Pont azért jegyeztem meg, hogy az ára viszont nagyot ugrott...
De a dizájnja mindent visz, könnyebb, és kényelmesebb (na meg szebb is, bár ez ízlés kérdése), ezek el fogják adni ilyen áron is. Én már nem valószínű, hogy a 6-os szériában keresem a 650-esem utódját (sőt nem biztos, hogy egyáltalán Sennheiserben), főleg nem ilyen áron, de ha szembejön egy jó használtárú vétel, hát ki tudja....
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”