zoli73 írta: ↑2022.10.20., csüt. 17:17
Igen, én továbbra is azt mondom, hogy nem a hangsugárzó a gyenge láncszem, ha lehet így fogalmazni.
Úgy egy éve(talán már több) volt itt egy hangsugárzó váltás történet, ami nagyon hasonló eset ehhez.
Az egykor, a tiédhez hasonló árú, mondjuk úgy kiöregedett hangsugárzók cseréje volt a cél, és nem feltétlen feljebb lépés. Fórumtársunk végül valamivel 1 millió felett találta meg azt a hangsugárzópárt, amit már nyugodt szívvel, a régiek helyébe állított. Olcsóbban kb. semmi sem tetszett neki úgy, mint a régi dobozai.
Ha Te is erre adod a fejed, hogy új hangsugárzóra ruházol be, és ilyen hangú, kiviteli minőségűt szeretnél, mint a P30, akkor az is bőven millió felett lesz. Gondolom ez nem cél.
Inkább hajtsd végre a Fapaci által javasolt akusztikai változtatásokat, és amit már írtam is, próbálj ki, kérj kölcsön(ha van rá lehetőséged) 1-2 másik erősítőt. Van rá esély, hogy nagyon mást fogsz hallani anélkül, hogy nagyobb összeget kiadnál.
Igen, emlékszem a sztorira. Ha minden igaz, most hirdeti a dobozokat, de nem mélyedtem bele, miért.
Nagyon szerencsés vagyok, hogy a párom megérti/elfogadja a hülyeségeim, sőt, ő rendelte az akusztikai mérést. Meg is lepődtem, mikor Fapaci beállított. :)
A mérés után valamikor közöltem vele, ha ezeket a hangsugárzókat egyszer cserélni kell, az nem kevésbe fog fájni, és arra sem mondott semmit.
Erősítőt kéregetni sajna nincs lehetőségem, mert nincs olyan ismerősöm, aki ennyire benne enne a témában - egyiküknek sincs. Az a baj, hogy azt sem tudom, merre induljak el. A fejemben van 1-2 szimpatikus márka, de hallani egyiket sem hallottam, csak olvasás/videók alapján alakult ki bennem egy kép, ami lófing. Elindulhatnék az új erősítő vonalon, kihasználva a 14 napos elállási jogot, de ezt nem tartom etikusnak, ill. itt is szép összegekről lenne szó valószínűleg.
Eddig 3 helyen volt a hifi szettem, mindenhol megvolt az az alapkarakter, aminek bizonyos részei nem tetszenek, de igaz, mindenhol ez a szett volt, így valóban indokolt lenne mással is kipróbálni.
Csak merre induljak? Találomra vegyek valamit, ami van mondjuk 100W-os, aztán, ha nem jön be, eladom? Előnye, hogy ezzel viszonylag kevés pénzt buknék 1-1 próbával, cserébe sok idő elmegy vele.
Szívesen felkerekednék a komplett szettel random fórumtársakhoz, de nem vagyok az itteni körforgás szerves része, nem ismerek senkit; azt meg nem hinném, hogy idegenek jó szívvel fogadnának.
Meg mi van, ha hallok olyan motyót, ami sokkal jobban szól, mint ez? Akkor aztán beindulna a hifibogár.
Ha valaki mégis úgy gondolja, hogy fogad, Ajkán lakom.

Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)