Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2682

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

supravox írta:
2022.11.01., kedd 13:45
Alex_Aston írta:
2022.11.01., kedd 11:54
Öreg hangfal nem vén hangfal. :D
Újfent bebizonyitotta a régi jó kis Mission, hogy miért nem akartam anno cserélni, és miért találtam csak nagy nehezen olyat, amire megérte váltani. Persze mindig, és mindennél van feljebb. De ez tényleg mindent tud, amit igazából tudni kell szerintem.

Jó kis nosztalgia hang és kinézet. Most ez fog szólni pár napig. :rolleyes:

20221101_113244.jpg

20221101_113328.jpg
A páleszokat szívesen àtvenném.
Nálad is és nálam is lendítene a hangon:)
kicsit újratervezném az egészet,@Alex helyett/helyében..értem hogy a jó akarat vezényelte,de a jó pap is holtig tanul ;) a központi "szekrényt" áttervezném...lecsapnám a 2 oldalán lévő "magaslatot",a páleszok mehetnek nem audiphile elhelyezésre is,lényeg, kézközelben legyenek :smile49: ,és több mozgástere maradna,esetleg a mostani,vagy jövendő hangszorók elhelyezésére...értem én hogy a kényszer nagy úr lehet (én sem vásároltam vlmilyen SolidTech állványt meg,mert nem akarok már kinai falakat a nappaliban ;) )
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2527

Hozzászólás Szerző: supravox »

Alex_Aston írta:
Újfent bebizonyitotta a régi jó kis Mission, hogy miért nem akartam anno cserélni, és miért találtam csak nagy nehezen olyat, amire megérte váltani. Persze mindig, és mindennél van feljebb. De ez tényleg mindent tud, amit igazából tudni kell szerintem.

20221101_113244.jpg

20221101_113328.jpg
A páleszokat szívesen àtvenném.
Nálad is és nálam is lendítene a hangon:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:

20221101_113244.jpg

20221101_113328.jpg
befele forditanám a mélynyomókat..az a bal hangszoró,nem biztos hogy jól érzi magát...és kivinném a Quadralokat,ne legyenek 1 helységben...

"Side facing bass drivers are mirror imaged between the pair of cabinets to improve versatility in placement.
In a small room where the speakers may be close to side walls the cabinets can be positioned with the
bass drivers facing inwards for solid, weighty bass performance. In the larger rooms the bass drivers can
be configured to face outwards increasing the size and scale of the stereo image and achieving optimum
low frequency extension "

https://www.supersonido.es/productos/do ... nto455.pdf
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3311

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

20221101_113244.jpg
20221101_113244.jpg (2.35 MiB) Megtekintve 1774 alkalommal
20221101_113328.jpg
20221101_113328.jpg (2.29 MiB) Megtekintve 1774 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.10.31., hétf. 11:49
dixie-chicken írta:
2022.10.31., hétf. 10:24

@Alex:ha érdekel kölcsön tudok adni Klotz LY225T kábelt 2x2,5m,2 készletem van...ha még mindig AZT a barna 352-est kábelt használod,nem fogsz megaszbadulni bizonyos gondoktol,csak még rájátszik bizonyos gondokra,amivel küzdesz...szintén jó megoldás lehet akár vlmelyik Canare kábel is:

https://sonopart.hu/hangfalkabel

:smile53:
Gyere, hozd át, szívesen látlak. Legalább meg tudod hallgatni, hogy milyen is a Tannoyaid kortársa Mission kivitelben ;)
köszi a meghivást :smile53: ,volt jó pár Mission-om,kezdve a legendás 770-töl :D ,a második hangszoróm amit legtovább használtam az egy 764i volt...olyan nagyon nem kell bemutatni a márkát ;peace;

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2022.10.31., hétf. 10:24

@Alex:ha érdekel kölcsön tudok adni Klotz LY225T kábelt 2x2,5m,2 készletem van...ha még mindig AZT a barna 352-est kábelt használod,nem fogsz megaszbadulni bizonyos gondoktol,csak még rájátszik bizonyos gondokra,amivel küzdesz...szintén jó megoldás lehet akár vlmelyik Canare kábel is:

Gyere, hozd át, szívesen látlak. Legalább meg tudod hallgatni, hogy milyen is a Tannoyaid kortársa Mission kivitelben ;)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.10.31., hétf. 09:28
Mikor jó másfél éve cseréltem a nekem jól bevált Missionokat az Orkanokra, az ugye nem teljesen azért történt, mert hú, de nagyon fejleszteni szerettem volna.
Azóta is foglalkoztatott a gondolat, hogy vajon milyen lenne itt a nagyobb térben az a most már 19 éves hangsugárzó páros. Mert azt korábban tapasztaltam már, hogy a 4x4m-es szoba kevés volt nekik.
Persze nem azt várnám ettől a próbától, hogy akkor a Quadralok felgyújtásra kerülnek, és marad az angol páros, hisz azért én is úgy hallom, hogy a márkán belül legfelső szériás németek azért magasabb (ár) kategóriában zenélnek.
De mégis mozgatja a fantáziámat, vagy csak a nagyon szép régi emlékek miatt, de nagyon régóta érdekel ez a dolog.

Na, holnap ki fog derülni, hogy nagy pofára esés lesz e, és a Quadral felmossa a padlót a Mission 783-asokkal, vagy utóbbi becsülettel helytáll e, amennyire lehet. :D

Nálam lesznek újra a dobozok, a régi szép emlékek örömére, pár napig, vagy hétig, majd kiderül.

Ha esetleg rajtam kívül mást is érdekel az összehasonlítás, szívesen látom.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Mikor jó másfél éve cseréltem a nekem jól bevált Missionokat az Orkanokra, az ugye nem teljesen azért történt, mert hú, de nagyon fejleszteni szerettem volna.
Azóta is foglalkoztatott a gondolat, hogy vajon milyen lenne itt a nagyobb térben az a most már 19 éves hangsugárzó páros. Mert azt korábban tapasztaltam már, hogy a 4x4m-es szoba kevés volt nekik.
Persze nem azt várnám ettől a próbától, hogy akkor a Quadralok felgyújtásra kerülnek, és marad az angol páros, hisz azért én is úgy hallom, hogy a márkán belül legfelső szériás németek azért magasabb (ár) kategóriában zenélnek.
De mégis mozgatja a fantáziámat, vagy csak a nagyon szép régi emlékek miatt, de nagyon régóta érdekel ez a dolog.

Na, holnap ki fog derülni, hogy nagy pofára esés lesz e, és a Quadral felmossa a padlót a Mission 783-asokkal, vagy utóbbi becsülettel helytáll e, amennyire lehet. :D

Nálam lesznek újra a dobozok, a régi szép emlékek örömére, pár napig, vagy hétig, majd kiderül.

Ha esetleg rajtam kívül mást is érdekel az összehasonlítás, szívesen látom.

Belashx
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Belashx »

st81 írta:
2022.10.22., szomb. 07:45
A miénk saját, de így sem akaródzott betont fúrnom. Fapaci a bemérés után mondta, a plafonra szerelt panelek nélkül az akusztikai kezelés csak "félkarú óriás", nem lehet kihagyni. Az is igaz, hogy a pozitív változás a hangsugárzók és kanapé mögötti terület panelesítésével is jól hallható volt.
Kéne már beszélnem az illetékessel panel gyártás ügyében. Mintha olyat olvastam volna, ha most megrendelem, decemberre lenne meg...
Várok még kicsit, hátha még többet kell rá várni. 31_1_21.gif
Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: st81 »

A miénk saját, de így sem akaródzott betont fúrnom. Fapaci a bemérés után mondta, a plafonra szerelt panelek nélkül az akusztikai kezelés csak "félkarú óriás", nem lehet kihagyni. Az is igaz, hogy a pozitív változás a hangsugárzók és kanapé mögötti terület panelesítésével is jól hallható volt.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

Belashx
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Huhh, jó kis bagázs van itt a fórumon. :)
Nem gondoltam volna, hogy így ismeretlenül is felajánlotok segítséget.
Köszönöm nektek! :smile53: Ha úgy adódik, élni fogok a lehetőséggel.

Igazatok van, a panelek biztosan sokat számítanak. A plafon szerintem marad pőrén, bár még erre sem mondott nemet a párom. Viszont, mint mondtam ez egy albérlet, nem vagyok benne biztos, hogy a mennyezetet is bizergálni akarom. Minimum 3, de a mai viszonyok között lehet 5 év is eltelik, mire lesz saját pecó.

Tudom, a szoba egy kritikus elem hangzás szempontjából, de jelenlegi a 3. hely, ahol a szett telepítve van, ráadásul teljesen különbözőek voltak a helyiségek akusztikai szempontból. Így kialakult bennem egy kép az alapvető előnyökről, hiányosságokról. Úgy vélem, hogy elég jó rálátásom van arra, mit tud nyújtani a cucc. A mélyre menő basszus megvan, ez nem kérdés, ahogy annak puhasága sem.
Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Belashx írta:
2022.10.19., szer. 14:55
Szívem szerint úgy mennék hallgatózni, hogy viszem a teljes láncom, hisz azt nagyjából ismerem, és menne a csere-bere, de nem tudom, akad-e olyan ember, hely, aki ezt engedné.
Viszont az egyik legfontosabb "komponenst" valószínűleg nem tudnád magaddal vinni. A szobát, ahol használnád a motyót. ;)

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: st81 »

Én is fel tudok ajánlani egy meghallgatást, habár nekem csak házirozi az erősítő:-)
A nagyszobánk hasonló paraméterű (3,6mX6m) panelszoba, bemért, akusztikailag kezelt. Én várnék addig, amíg a panelek a helyükre kerülnek (igen, a plafont is meg kell fúrni...) és ha a hiányérzet megmarad, irány hallgatózni.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hozzászólás Szerző: andarson »

Belashx írta:
2022.10.21., pén. 13:00

Ha valaki mégis úgy gondolja, hogy fogad, Ajkán lakom. ;)
Csatlakozva Alexhez, hozzám is lehet jönni próbálgatni, én Érden vagyok, igaz csak 1 erősítőm van, illetve elő-végfok páros, amit ki tudnál próbálni a jelenlegi helyett. (Forté Audio model 4 végfok és model 40 előfok).

Viszont, ha jól követem a beírásokat az alapvető változás a rendszerben a hely, hallgatási szoba változása, maga a rendszer vagy más, ha jól értem nem változott, melyre az első logikus gondolat tényleg a szoba akusztikai elemekkel történő kezelése lenne.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Belashx írta:
2022.10.21., pén. 13:00

Szívesen felkerekednék a komplett szettel random fórumtársakhoz, de nem vagyok az itteni körforgás szerves része, nem ismerek senkit; azt meg nem hinném, hogy idegenek jó szívvel fogadnának.
Meg mi van, ha hallok olyan motyót, ami sokkal jobban szól, mint ez? Akkor aztán beindulna a hifibogár. :D

Én mindig is mondtam, hogy bármikor, bárkit szívesen látok. Bp., XVIII. ;)

Belashx
Újonc fórumos
Újonc fórumos

zoli73 írta:
2022.10.20., csüt. 17:17

Igen, én továbbra is azt mondom, hogy nem a hangsugárzó a gyenge láncszem, ha lehet így fogalmazni.
Úgy egy éve(talán már több) volt itt egy hangsugárzó váltás történet, ami nagyon hasonló eset ehhez.
Az egykor, a tiédhez hasonló árú, mondjuk úgy kiöregedett hangsugárzók cseréje volt a cél, és nem feltétlen feljebb lépés. Fórumtársunk végül valamivel 1 millió felett találta meg azt a hangsugárzópárt, amit már nyugodt szívvel, a régiek helyébe állított. Olcsóbban kb. semmi sem tetszett neki úgy, mint a régi dobozai.
Ha Te is erre adod a fejed, hogy új hangsugárzóra ruházol be, és ilyen hangú, kiviteli minőségűt szeretnél, mint a P30, akkor az is bőven millió felett lesz. Gondolom ez nem cél.
Inkább hajtsd végre a Fapaci által javasolt akusztikai változtatásokat, és amit már írtam is, próbálj ki, kérj kölcsön(ha van rá lehetőséged) 1-2 másik erősítőt. Van rá esély, hogy nagyon mást fogsz hallani anélkül, hogy nagyobb összeget kiadnál.
Igen, emlékszem a sztorira. Ha minden igaz, most hirdeti a dobozokat, de nem mélyedtem bele, miért.

Nagyon szerencsés vagyok, hogy a párom megérti/elfogadja a hülyeségeim, sőt, ő rendelte az akusztikai mérést. Meg is lepődtem, mikor Fapaci beállított. :)
A mérés után valamikor közöltem vele, ha ezeket a hangsugárzókat egyszer cserélni kell, az nem kevésbe fog fájni, és arra sem mondott semmit.
Erősítőt kéregetni sajna nincs lehetőségem, mert nincs olyan ismerősöm, aki ennyire benne enne a témában - egyiküknek sincs. Az a baj, hogy azt sem tudom, merre induljak el. A fejemben van 1-2 szimpatikus márka, de hallani egyiket sem hallottam, csak olvasás/videók alapján alakult ki bennem egy kép, ami lófing. Elindulhatnék az új erősítő vonalon, kihasználva a 14 napos elállási jogot, de ezt nem tartom etikusnak, ill. itt is szép összegekről lenne szó valószínűleg.

Eddig 3 helyen volt a hifi szettem, mindenhol megvolt az az alapkarakter, aminek bizonyos részei nem tetszenek, de igaz, mindenhol ez a szett volt, így valóban indokolt lenne mással is kipróbálni.

Csak merre induljak? Találomra vegyek valamit, ami van mondjuk 100W-os, aztán, ha nem jön be, eladom? Előnye, hogy ezzel viszonylag kevés pénzt buknék 1-1 próbával, cserébe sok idő elmegy vele.
Szívesen felkerekednék a komplett szettel random fórumtársakhoz, de nem vagyok az itteni körforgás szerves része, nem ismerek senkit; azt meg nem hinném, hogy idegenek jó szívvel fogadnának.
Meg mi van, ha hallok olyan motyót, ami sokkal jobban szól, mint ez? Akkor aztán beindulna a hifibogár. :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Belashx írta:
2022.10.20., csüt. 11:43
zoli73 írta:
2022.10.19., szer. 22:26

Ha jól értelmezem, akkor Fapaci végzett nálad akusztikai mérést, ennek mi lett az eredménye?
A hiányérzet nagyon könnyen adódhat akusztikai problémából is.
A másik a Primare A10. Volt nekem is, szerethető hangú, de nem egy "basszus bajnok". A másik problémája, hogy alig van olyan hangsugárzó amivel jól kijönne, a nehezen hajtható, de még a kissé nehezen hajtható sugárzók nála szóba sem jöhetnek. Mondanám, hogy 90dB feletti érzékenységű, és 8 Ohm nominális inpedanciájú hangsugárzókkal már jól elboldogul, de sajnos ez sem feltétlen igaz. Nagyon háklis e téren, kb. mint a csövesek, vagy még problémásabb. Nekem nem is sikerült hozzá illő hangsugárzót találnom, így elváltak útjaink.
Phonar hangsugáróim nem voltak még, így nem tudom mi lenne hozzá a jó választás. Viszont P30-at néhányszor hallottam(show-n, kereskedőnél), és mindig tetszett. Én nem cserélném le, nem benne keresném a hibát. Komolyabb meghajtással okozhatna még kellemes meglepetéseket.
Szerintem ne akard rögtön költségbe verni magad, pl. kérj kölcsön valakitől(ha van lehetőséged) egy másik erősítőt, lehet sok mindenre választ kapsz.
Volt egy kis változás a hallgatói pozícióban azóta, így nem biztos, hogy releváns a mérés. 50 Hz környékén volt kiemelés a szoba módusai miatt, ezen freki környékén volt magasabb a lecsengési idő, ill. 10-120 Hz körül volt kiltás, amire javasolta a hangsugárzók mögé panel behelyezését. A lecsengési idők átlagosan 0,5 sec körül alakultak, fenti két frekvenciát leszámítva szép egyenletes volt. Jelen pozícióban érzésre még kevesebb az anomália.

Ami miatt én sem vagyok biztos benne, hogy le kéne cserélnem a Phonarokat az az, hogy ha pár év múlva lesz nagyobb terem zenét hallgatni, jól jönnének. Igaz, ez még odább van, szóval...
A hangfal elvileg 6 Ohm, 92 dB paraméterű.

Egy bizonyos YT csatornán mondták, hogy a technika fejlődik, ma már sokkal olcsóbban lehet jó technikát venni, de ezzel a kijelentéssel vannak fenntartásaim. A Phonarok anno kb. 400e-be kerültek, ha minden igaz. Nem hinném, hogy ennyiért olyat kapnék, ami ezt übereli, és nem is szeretnék ennyit rászánni. Erősítőre sem, de hajlok arra, amit javasoltatok, hogy annak a cseréjével kéne kezdenem. Továbbá ott a DAC is, ami helyett kb. bármit veszek, csak előreléphetek.
Nehéz ügy ez.

Érdekes módon tegnap kevésbé tűnt mély hiányosnak a cucc. Talán sikerül kómába küldenem egy időre azt a bogarat. :)
Igen, én továbbra is azt mondom, hogy nem a hangsugárzó a gyenge láncszem, ha lehet így fogalmazni.
Úgy egy éve(talán már több) volt itt egy hangsugárzó váltás történet, ami nagyon hasonló eset ehhez.
Az egykor, a tiédhez hasonló árú, mondjuk úgy kiöregedett hangsugárzók cseréje volt a cél, és nem feltétlen feljebb lépés. Fórumtársunk végül valamivel 1 millió felett találta meg azt a hangsugárzópárt, amit már nyugodt szívvel, a régiek helyébe állított. Olcsóbban kb. semmi sem tetszett neki úgy, mint a régi dobozai.
Ha Te is erre adod a fejed, hogy új hangsugárzóra ruházol be, és ilyen hangú, kiviteli minőségűt szeretnél, mint a P30, akkor az is bőven millió felett lesz. Gondolom ez nem cél.
Inkább hajtsd végre a Fapaci által javasolt akusztikai változtatásokat, és amit már írtam is, próbálj ki, kérj kölcsön(ha van rá lehetőséged) 1-2 másik erősítőt. Van rá esély, hogy nagyon mást fogsz hallani anélkül, hogy nagyobb összeget kiadnál.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Belashx
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Az előző hozzászólásban is van elírás...
Így helyes:

...ill. 100-120 Hz körül volt kioltás...

Belashx
Újonc fórumos
Újonc fórumos

zoli73 írta:
2022.10.19., szer. 22:26

Ha jól értelmezem, akkor Fapaci végzett nálad akusztikai mérést, ennek mi lett az eredménye?
A másik a Primare A10. Volt nekem is, szerethető hangú, de nem egy "basszus bajnok". A másik problémája, hogy alig van olyan hangsugárzó amivel jól kijönne, a nehezen hajtható, de még a kissé nehezen hajtható sugárzók nála szóba sem jöhetnek. Mondanám, hogy 90dB feletti érzékenységű, és 8 Ohm nominális inpedanciájú hangsugárzókkal már jól elboldogul, de sajnos ez sem feltétlen igaz. Nagyon háklis e téren, kb. mint a csövesek, vagy még problémásabb. Nekem nem is sikerült hozzá illő hangsugárzót találnom, így elváltak útjaink.
Phonar hangsugáróim nem voltak még, így nem tudom mi lenne hozzá a jó választás. Viszont P30-at néhányszor hallottam(show-n, kereskedőnél), és mindig tetszett. Én nem cserélném le, nem benne keresném a hibát. Komolyabb meghajtással okozhatna még kellemes meglepetéseket.
Szerintem ne akard rögtön költségbe verni magad, pl. kérj kölcsön valakitől(ha van lehetőséged) egy másik erősítőt, lehet sok mindenre választ kapsz.
Volt egy kis változás a hallgatói pozícióban azóta, így nem biztos, hogy releváns a mérés. 50 Hz környékén volt kiemelés a szoba módusai miatt, ezen freki környékén volt magasabb a lecsengési idő, ill. 10-120 Hz körül volt kiltás, amire javasolta a hangsugárzók mögé panel behelyezését. A lecsengési idők átlagosan 0,5 sec körül alakultak, fenti két frekvenciát leszámítva szép egyenletes volt. Jelen pozícióban érzésre még kevesebb az anomália.

Ami miatt én sem vagyok biztos benne, hogy le kéne cserélnem a Phonarokat az az, hogy ha pár év múlva lesz nagyobb terem zenét hallgatni, jól jönnének. Igaz, ez még odább van, szóval...
A hangfal elvileg 6 Ohm, 92 dB paraméterű.

Egy bizonyos YT csatornán mondták, hogy a technika fejlődik, ma már sokkal olcsóbban lehet jó technikát venni, de ezzel a kijelentéssel vannak fenntartásaim. A Phonarok anno kb. 400e-be kerültek, ha minden igaz. Nem hinném, hogy ennyiért olyat kapnék, ami ezt übereli, és nem is szeretnék ennyit rászánni. Erősítőre sem, de hajlok arra, amit javasoltatok, hogy annak a cseréjével kéne kezdenem. Továbbá ott a DAC is, ami helyett kb. bármit veszek, csak előreléphetek.
Nehéz ügy ez.

Érdekes módon tegnap kevésbé tűnt mély hiányosnak a cucc. Talán sikerül kómába küldenem egy időre azt a bogarat. :)

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

cannonball írta:
2022.10.19., szer. 15:07
...De Német hangfalakat már nem vennék, nem egy jófülű nemzet :-) ...
Uhh, akkor belepacsáltam a jóba. Utolsó 4 dobozom:
- Canton Chrono SL526
- Arcus TL180
- Lua Con Brio
- T+A CM Active

Utóbbi kettő még megvan, és maradnak. :napsut:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Belashx írta:
2022.10.19., szer. 14:33
trane írta:
2022.10.19., szer. 14:22

a gond csupán annyi, hogy olyasmi hangú (álló) hangfalakat, mint a P30, ütősebb előadásmóddal és több/jobb basszussal, nomeg még amit a P10 is meg tud rendesen hajtani, szvsz elég nehéz lesz a vázoltak szerinti józan összegért találnod gondolkodik.gif
én ezért javasoltam az erősítő-cserét inkább kocka.gif
Így már világos.
Kissé tanácstalan vagyok, mert sok a lehetőség. Nem fogom elkapkodni, az biztos. Az erősítőnél se tudom, merre induljak. A10 előtt egy Rotel 840BX volt, amivel jobban passzoltak - mondom ezt 6,5 év távlatából, de több szempontból is gyengébben teljesített.
Aztán ott van még a DAC kérdés, mert annak a cseréjével nagyot léphetnék. Még a végén kiderül, hogy minden kuka. :D
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Belashx
Újonc fórumos
Újonc fórumos

cannonball írta:
2022.10.19., szer. 15:07

Pont az olyan "termékeny" tesztoldalaktól mentsen meg az isten, ahol soha semmire nem mondják, hogy sz@r. Mert vagy süketek, vagy hazudnak.
Erősen függő, hogy milyen zenét hallgatsz, mekkora hangerőn. Ha a szoba adottsága miatt nem tudsz 50 Hz alá menni, akkor meggondolandó egy kisebb álló, vagy nagyobb monitor doboz. Sokáig kergettem én is a 20-20000 Hz-es átvitelt, de egyrészt nem attól lesz a jó egy rendszer, másrészt az én szobám 38 Hz-nél emel 10 DB-t, viszont 28 Hz-nél gyakorlatilag elvágja a mélyeket. De Német hangfalakat már nem vennék, nem egy jófülű nemzet :-)
Ja, és új, Kínában gyártott ipari hulladékokat sem. Nézelődj a régebbi darabok közt, megéri!
Ponosan ezért enlítettem azt az oldalt.

Sokféle zenét hallgatok, így még rpoblémásabb lehet a dolog.
Kb. 40Hz-ig megy le értelmes módon, de ez rosszabb, mint a korábbi helyen, ezért ebből nem szívesen engednék - ezért is maradnék álló vonalon. Lassan minden Kínában készül, így nehéz lesz, de mint említettem, nem újat szeretnék, így javulnak az esélyeim. :) A hangerővel - panel lakás lévén - csínján kell bánni, nem baj, ha kisebbet szól, mint a mostani. (Az erősítő bekapcsoláskor 10-esen van a 79-ből, és 2x50W-os 8 Ohm-on. Ha nem vagyok egyedül itthon, akkor ez a max. Ahol nem számított a hangerő, ott se igen tekertem feljebb 20-asnál)

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1214

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Belashx írta:
2022.10.19., szer. 14:55
cannonball írta:
2022.10.19., szer. 14:40

A DAC csere hozott nekem is a legtöbbet a hangfal, és a streamer után. Az erősítő még bonyolultabb: A 15. nél tartok, kb. 12 volt még azóta nálam próbán, ma is jön egy újabb darab. Fizetett teszteket felejtsd el, csakúgy mint más rendszerében a meghallgatást. Ja, és sem a füled, sem a hálózat nem egyforma, tehát egy meghallgatás több nap.
Tudnék olyan oldalt mondani, ami termékeny, sok cuccot tesztelnek, de valahogy mégsem olvastam olyat náluk, hogy ne vedd meg, mert sz.r.
Szívem szerint úgy mennék hallgatózni, hogy viszem a teljes láncom, hisz azt nagyjából ismerem, és menne a csere-bere, de nem tudom, akad-e olyan ember, hely, aki ezt engedné.

Eddig nem volt nehéz dolgom, mert a komponensek cseréjénél kategória ugrás is volt, egyértelmű haladással. Innentől lesz nehéz dolgom. Sőt, akkoriban még egyedül voltam, nem kellett senkinek magyarázkodnom. Persze jól ismer, tudja, ha elindul a bogár a fejemben, nincs megállás. ;)

A DAC az egyetlen elem, ahol kicsi az esélye a mellényúlásnak.

Az ismert Phonar hiányosságok (és a leírtak) fényében van javaslatod, merre induljak dobozok tekintetében? Tudom, nem vagyunk egyformák.

Ahogy írtam is, tervben vannak a panelek (5 db), csak azért vakaródzok rajta, mert albérletben lakom, ill a nagyobb baj, hogy csak nagyjából ismert a falban futó vezetékek helyzete. Ha elfúrok egyet, akkor javítás, festés, mivel minden beton, semmi sincs védőcsőben.
Érdekes módoon ebben a szobában a legkevesebb a "látványos" anomália, inkább apróságokban érzem a hátrányát, annak ellenére, hogy a szobában nem szívesen bontok dobozost sört, olyan mértékű csörgő visszhang van. :)
Pont az olyan "termékeny" tesztoldalaktól mentsen meg az isten, ahol soha semmire nem mondják, hogy sz@r. Mert vagy süketek, vagy hazudnak.
Erősen függő, hogy milyen zenét hallgatsz, mekkora hangerőn. Ha a szoba adottsága miatt nem tudsz 50 Hz alá menni, akkor meggondolandó egy kisebb álló, vagy nagyobb monitor doboz. Sokáig kergettem én is a 20-20000 Hz-es átvitelt, de egyrészt nem attól lesz a jó egy rendszer, másrészt az én szobám 38 Hz-nél emel 10 DB-t, viszont 28 Hz-nél gyakorlatilag elvágja a mélyeket. De Német hangfalakat már nem vennék, nem egy jófülű nemzet :-)
Ja, és új, Kínában gyártott ipari hulladékokat sem. Nézelődj a régebbi darabok közt, megéri!

Belashx
Újonc fórumos
Újonc fórumos

cannonball írta:
2022.10.19., szer. 14:40

A DAC csere hozott nekem is a legtöbbet a hangfal, és a streamer után. Az erősítő még bonyolultabb: A 15. nél tartok, kb. 12 volt még azóta nálam próbán, ma is jön egy újabb darab. Fizetett teszteket felejtsd el, csakúgy mint más rendszerében a meghallgatást. Ja, és sem a füled, sem a hálózat nem egyforma, tehát egy meghallgatás több nap.
Tudnék olyan oldalt mondani, ami termékeny, sok cuccot tesztelnek, de valahogy mégsem olvastam olyat náluk, hogy ne vedd meg, mert sz.r.

Eddig nem volt nehéz dolgom, mert a komponensek cseréjénél kategória ugrás is volt, egyértelmű haladással. Innentől lesz nehéz dolgom. Sőt, akkoriban még egyedül voltam, nem kellett senkinek magyarázkodnom. Persze jól ismer, tudja, ha elindul a bogár a fejemben, nincs megállás. ;)

A DAC az egyetlen elem, ahol kicsi az esélye a mellényúlásnak.

Az ismert Phonar hiányosságok (és a leírtak) fényében van javaslatod, merre induljak dobozok tekintetében? Tudom, nem vagyunk egyformák.

Ahogy írtam is, tervben vannak a panelek (5 db), csak azért vakaródzok rajta, mert albérletben lakom, ill a nagyobb baj, hogy csak nagyjából ismert a falban futó vezetékek helyzete. Ha elfúrok egyet, akkor javítás, festés, mivel minden beton, semmi sincs védőcsőben.
Érdekes módoon ebben a szobában a legkevesebb a "látványos" anomália, inkább apróságokban érzem a hátrányát, annak ellenére, hogy a szobában nem szívesen bontok dobozost sört, olyan mértékű csörgő visszhang van. :)

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1214

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Belashx írta:
2022.10.19., szer. 14:39
cannonball írta:
2022.10.19., szer. 13:54

A kis monitor II volt a legjobb. A többinél nekem kicsit üvöltős, középben sok volt a hang, illetve amit írtam: nem volt felhőtlen az átmenet a mély-közép szekcióban. A Németek után Japán vintage vonal (Onkyo sc 901), majd Angol vintage következett (Tannoy HPD-ből többféle), aztán Magyar újhullám 2000-ből (Greenwave Audio), amit most árulok, mert vettem egy Focal Mezzo Utópiát. De itt már egy bő 12x-es ár van a Phonarokhoz képest, illetve a lánc többi része is teljesen más lett, mivel ki kell szolgálni őnagyságukat. A Phonar amúgy a beeső impedanciamenetével elég nehezen kihajtható, D osztály szerette.
Köszi!
A középtartomány valóban elég hangsúlyos. Nálam - ahogy a képen is látszik - sokat segített, hogy nem pont felém néznek a hangsugárzók, hanem csak pár fokot vannak beforgatva, de így is olyan pl. egy zongora hangja, mintha benne lenne a fejem a testében - gondolom sejted, miről beszélek.

Monitor Audio Silver széria elég szimpatikus, de hallani még egyet sem hallottam, szóval lehet csalódást okozna.
Csupasz falaknál azért ne csodálkozz, hogy élvezhetetlenül feldúsulnak bizonyos frekvenciák. pár akusztikai elem, de minimum vastag faliszőnyeg a kanapé mögé erősen javallott lenne. A hangfalak mögé sem ártana.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”