Sziasztok!
Van egy Phonar P30 Premium hangsugárzóm (vagyis 2

), de ahova költöztünk, nem tudja kifutni magát rendesen, mert kisebb a szoba.
Megfordult a fejemben, hogy esetleg lecserélem egy kisebb állóra, de meg vagyok lőve a típussal kapcsolatban, mert semmiképp sem szeretnék visszafelé lépni, max. oldalra.
Jelen helyen nem megy annyira mélyre, mint a korábbi lakásban, de ez zavar kevésbé, mert kaptam viszont egy kis kiemelést az 50 Hz körüli tartományban, sokat javítva ezzel a mélyek ütősségén, de valahogy nem az igazi most sem. Tudom, ez Klipsch, nem is azt várom tőle, de egy kis határozottság jól jönne a mélyek tekintetében. Egyéb dolgokban meg vagyok vele elégedve, jó a tere, nem hasítják szét a fülem a magasai, van elég részlet (vagy csak nem hallottam jobb típust).
Persze a hang nem mindig ugyanolyan, csak a héten kezdtem el kevesellni a mélyeket. Elvileg nálam nincs változás, de lehet épp szervezetileg nem stimmel valami. Mivel nem sürgős, ezért még lehet minden marad a régiben.
Nem baj, ha kisebb teljesítményű lenne az utód, mert itt nem tudnám kihasználni, de maradnék álló vonalon, mert tetszik, hogy megvan a "teljes" spektrum, ill. a monumentalitás, ami lehetséges, hogy a monitorsugárzóknál nincs meg. Mondom lehetséges, kevés a tapasztalat. (Továbbá nem kell félnem, hogy leverem az állványról.)
Mellékelek egy korábbi képet a szobáról. Ami változott, hogy zenehallgatáshoz van egy relax fotelem, amit a kanapé elé teszek a dohányzóasztal helyére. Ilyenkor kb. 2,2 m a füleim távolsága a Phonaroktól - bázistávolság dettó. A párnák a kanapé támláján vannak a zenehallgatás során. A tévé megnőtt azóta, de amennyire lehet, hátratoltam, kb 30 cm-rel van beljebb, mint a hangsugárzók síkja.
Tervben van akusztikai panelek beszerzése, de valahogy mindig elmarad, pedig már beszéltem Krisztiánnal a tavasszal. :)
Asszonypajtás eléggé meglepett egy akusztikai méréssel (Fapaci által), szintén a tavasz folyamán.
Összegezve:
Visszalépni nem szeretnék, maradnék álló vonalon.
Berendezések:
Primare A10 (lehet ez is kevés)
SMSL Sanskrit DAC
van Damme hangfalkábel, Belden IC, ill. egy Pointe Powercord V3 tápkábel.

- nappali elrendezés.jpg (27.43 KiB) Megtekintve 1502 alkalommal

- nappali.jpg (318.36 KiB) Megtekintve 1502 alkalommal
Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)