Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ATC hangsugárzók

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Re: ATC hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tottyi írta:
2022.07.30., szomb. 07:05
150-es passiv torony de eleg komoly berendezessel. :)

https://www.youtube.com/watch?v=71g-oz62Qy8
AUDIO COMPONENTS
- Cartridge: Koetsu Black (Very early version)
- Tonearm: SME V
- Turntable: Kenwood L-07D
- Step-up transformer: Jorgen Schou No.41
- Phono stage: Manley Steelhead
- Pre amplifier: ARC Reference 5se
- Power amplifier: ARC Reference 250
- Speakers: ATC SCM 150 PSLT

van mit a levesbe apritani :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ezt a ketto videot egy olyan oldalon talaltam ahol az ATC-et 40 oldalon at mondjak le egy Neumann KH 310/420 elleneben, meghozza, hogy a Neumann-ban sokkal jobb a kozepsugarzo. Na de nem is ez a lenyeg hanem, hogy ott valaki belinkelt ket youtubos videot azert, mert egy studioban atc-re valtottak ellenervnek. Egyebkent egesz erdekes a musor es nagyon jol es humorosan magyaraz. Lehet talan a studio zenehallgatasos topikba kene de az ATC vegett ide linkelem oket, igaz csak a masodik video elejen van rola szo de erdekes mindket video aki kicsit szeretne bepillantani a stuio zenekeszites vilagaba.

youtu.be/SWWy9NMOj2Y

youtu.be/0u5eB027tKU
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

150-es passiv torony de eleg komoly berendezessel. :)

https://www.youtube.com/watch?v=71g-oz62Qy8
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2496

Hozzászólás Szerző: supravox »

tottyi írta:
2022.07.28., csüt. 09:29
Hello, jelenleg egy Hydrasound elosztom van az a szebbik fabol de gondolkodom ilyenen: https://www.muziker.hu/supra-cables-mai ... 3-1-switch
Azert is szeretnek kapcsolosat, hogy a hangfalakat egy gombal kikapcsoljam na meg a szuros elosztot azert, hogy az a sugas picit redukalodjon a hangfalakbol (lejebb mar irtam rola).
Velemenyek?
Szerintem ledögleszted vele a hangot.
Miért?
Csak😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hello, jelenleg egy Hydrasound elosztom van az a szebbik fabol de gondolkodom ilyenen: https://www.muziker.hu/supra-cables-mai ... 3-1-switch
Azert is szeretnek kapcsolosat, hogy a hangfalakat egy gombal kikapcsoljam na meg a szuros elosztot azert, hogy az a sugas picit redukalodjon a hangfalakbol (lejebb mar irtam rola).
Velemenyek?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

denesdr írta:
2022.07.27., szer. 14:15
tottyi írta:
2022.07.27., szer. 13:57
Elnzezest, en csak a bejaratos oraszamot irtam. :napsut:
Uhh, oké, csak akkor légyszi legközelebb fogalmazz egyértelmű(bb)en, ne koptassam már fölöslegesen a billentyűzetet! :D :smile53:

Valami tapasztalás 300 óra után? Ha már így szóba jött.
Ahh, nem akarok balhet. :) En igy szepen lassan hozzaszoktam a hanghoz, azt irtak, hogy kb 800 ora kornyeken lesz valami de ahogy en jaratom akkor az joval tobb lesz. Rendesen meg kene hajtani azt az 1000 orat de nalam sokszor csak epphogy szol, persze hetvegen tudom bomboltetni de az is csak par ora.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

tottyi írta:
2022.07.27., szer. 13:57
Elnzezest, en csak a bejaratos oraszamot irtam. :napsut:
Uhh, oké, csak akkor légyszi legközelebb fogalmazz egyértelmű(bb)en, ne koptassam már fölöslegesen a billentyűzetet! :D :smile53:

Valami tapasztalás 300 óra után? Ha már így szóba jött.
1000 óra? Kicsit soknak tűnik, bár nyilván hangerő függő is a dolog.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

denesdr írta:
2022.07.27., szer. 13:27
tottyi írta:
2022.07.27., szer. 12:32
300, csak gondoltam, szolok. :D
A crossoverre gondolsz? Off állapotban ott van a "váltási" pont igen. De mondom, pl egy stúdióban úgyis DSP-vel van összelőve a fő hangsugárzókkal a sub. Amit ráraktak erre a subra, az kb azért van, hogy aki nem használ DSP-t, annak is legyen valamilyen lehetősége az integrációhoz, persze egy kis szerencsével így is el lehet érni viszonylag jó eredményt.
Elnzezest, en csak a bejaratos oraszamot irtam. :napsut: Mert 1000 ora kell a bejaratashoz.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

supravox írta:
2022.07.23., szomb. 14:08
Szerintem egy jól elhelyezett és 'keresztváltott" szubot semmilyen DSP nem helyettesít.
Ennyi pénzért valszeg kapsz egy igen jó hangszórót egy analóg erősítővel együtt.
Nem egy 200 eurós hypex fost.
Persze drága.
De az ATC-nél minden drága.
Cserébe nem vagy átb...va.
Egyet kell értenem Denesdr-el. Biztos Troels Gravesen is azért használja ezeket a Hypex "fosokat" a legkomolyabb dobozainál, meg rakják bele a moduljaikat több milliós integrált erősítőkbe a legnagyobb nevek közül is, mert annyira fosok. Egyébként a jól elhelyezett és keresztváltott szubod vajmi keveset fog segíteni azon a tényen, hogy az átlag magyar tizen huszon harminc pár négyzetméteres nappalijában igen nagy kiemelések és beszakadások lesznek a mélytartományban, amit DSP nélkül nem nagyon lehet kezelni másképp. Persze lehet úgy csinálni 2022-ben, mintha megállt volna az idő pár évtizeddel ezelőtt, csak nem biztos, hogy érdemes. Jó példa a Dynaudio, akik a legújabb generációs aktív dobozaikat már a Dirac szobakorrekciós rendszerével szállítják. Az Anthem sztereó erősítőinél is elérhető az ARC már jó pár éve, és emellett egyre gyakrabbak az olyan dac-ok/hálózati lejátszók, amik szintén valamilyen szobakorrekciós szoftverrel jönnek. A sztereó piac egy csekély része végre az utóbbi időben eljutott oda, ahova a házimozi piac már 10-15 éve :D

Egyébként abban egyetértünk, a jó elhelyezés fontos.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

tottyi írta:
2022.07.27., szer. 12:32
A crossoverre gondolsz? Off állapotban ott van a "váltási" pont igen. De mondom, pl egy stúdióban úgyis DSP-vel van összelőve a fő hangsugárzókkal a sub. Amit ráraktak erre a subra, az kb azért van, hogy aki nem használ DSP-t, annak is legyen valamilyen lehetősége az integrációhoz, persze egy kis szerencsével így is el lehet érni viszonylag jó eredményt.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tottyi írta:
2022.07.23., szomb. 13:10
supravox írta:
2022.07.23., szomb. 12:30
Hát nézz utána.
Szerintem itt még senkinke nem volt Atc Szubja
Gondoltam ha Vinkler belinkelte akkor tud valamit, utana irtad, hogy ez neked valo. Ebbol kovetkeztettem, hogy valamit tudtok rola vagy, hogy erre vartatok. ;)
Nem tudok róla semmit, ez egy új sub, ezért postoltam ide.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Hypex fos, gratula. Van ám itt is színvonal ahogy látom (bár nyilván ebben a topikban az ATC-t kell dicsőíteni, szóval semmi meglepő). A jó elhelyezést nem helyettesíteni kell, hanem kiegészíteni egy jól működő, precíz váltásal, időkompenzációval, az az 50, 65, 80Hz váltási lehetőség pedig egy vicc. Aki érti, az tudja miről beszélek, aki meg nem, az nem. Na jobbra el.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Szerintem egy jól elhelyezett és 'keresztváltott" szubot semmilyen DSP nem helyettesít.
Ennyi pénzért valszeg kapsz egy igen jó hangszórót egy analóg erősítővel együtt.
Nem egy 200 eurós hypex fost.
Persze drága.
De az ATC-nél minden drága.
Cserébe nem vagy átb...va.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

2022-ben ennyi pénzért még nem jár DSP egy komoly subhoz az ATC-nél? Bár végülis ez a modell a Pro széria tagja, a neve alapján ahová szánták, ott megoldják ezt külső eszközzel, ha kell. Mindenesetre fura.
Tudom tudom, ehhez nem kell DSP, mert ez varázs-sub, no offense! :smile53: ;)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

supravox írta:
2022.07.23., szomb. 12:30
Hát nézz utána.
Gondoltam ha Vinkler belinkelte akkor tud valamit, utana irtad, hogy ez neked valo. Ebbol kovetkeztettem, hogy valamit tudtok rola vagy, hogy erre vartatok. ;)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hát nézz utána.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vinkler írta:
2022.07.20., szer. 20:56
ATC INTRODUCES THE NEW SCS70 PRO SUBWOOFER

LAS VEGAS, NEVADA – JULY 2022: TransAudio Group, U.S. distributer of the finest professional recording equipment in the world, is pleased to announce the new ATC SCS70 Pro
Ez a sub miben kulonbozik a tobbi atc sub-tol?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Valamiért még szubhoz se D osztályos végfokot terveztek... :tutiok:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hoppá
Na itt a szubod😀

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

ATC INTRODUCES THE NEW SCS70 PRO SUBWOOFER

LAS VEGAS, NEVADA – JULY 2022: TransAudio Group, U.S. distributer of the finest professional recording equipment in the world, is pleased to announce the new ATC SCS70 Pro, a compact, ultra-high performance subwoofer using ATC’s first, in-house-designed and built sub driver. Designed by Billy Woodman and his team of engineers, this new 12-inch sub driver delivers the kind of honest and detailed low-frequency information that professionals have come to expect from ATC and, without the use of EQ or porting, still delivering deep bass down to 20Hz. The ATC SCS70 Pro is the perfect partner to ATC’s legendary line of active monitors and can be deployed as a single, in pairs, or larger multiples to suit a huge range of rooms and applications/formats. ATC SCS70s can be daisy-chained for scalable performance and any number of them can be muted with a single footswitch. Flexible gain, and multiple low-pass frequencies allow users to optimize the ATC SCS70 in any room with any ATC monitor, as well as universal application with other brands of monitors.

Both the acoustic and electronic properties of the ATC SCS70 are designed to deliver uncompromised performance and sub bass fidelity. The new 12-inch SS75-314SC neodymium sub driver is housed inside a sealed cabinet (i.e., an infinite baffle) that is deliberately heavy to minimize cabinet interaction (the entire 18 x 22 x 20-inch box weighs in at 97 pounds). Consistent with other ATC designs, the driver uses a short coil inside an exceptionally long magnetic gap to produce high sound pressure levels with remarkably low distortion. A new Grounded Source MOSFET based Class A-B convection-cooled amplifier is expressly designed to work with this sub driver and accepts balanced input from either mono or stereo sources. Buffered and unfiltered balanced throughputs provide connection to additional ATC SCS70 subwoofers and/or full-range monitors.

“Billy and his team have meticulously engineered this sub from the ground up, including a brand-new driver with a neodymium motor and matched amplifier to give the active ATC SCS70 the same kind of brutal honesty in the sub frequencies that ATC is so famous for in the midrange,” said Brad Lunde, founder and president of TransAudio Group. “Engineers are dealing with greater and greater demand from artists for more sub output and they need accuracy down low. Subwoofers can be a source of distortion, making the mixing or mastering process a guessing game. Now an ATC system, complete with the one or two SCS70 subs, can deliver full bandwidth audio for any genre, enabling superior translation on any system it gets played on, from ear buds to home hi-fi to clubs and everything in-between. Other subwoofers rely on EQ and poorly implemented ports, transmission lines or passive radiators to boost low end and make their subs sound impressive. These ideas are audibly appealing, but they give audio professionals a cloudy impression of what’s going on down there. Just as engineers have come to trust ATC’s full-range monitors for translation, the new ATC SCS70 will do the same in the sub frequencies.”

The ATC SCS70 Pro is replete with features that allow it to merge seamlessly into any coupled room-loudspeaker scenario. These features include 21dB of gain control, four low-pass frequencies, and a polarity reversal that, together with 180-degrees of continuously variable phase, allow complete 360-degrees of continuous phase shift. The four low-pass frequencies are set at 50, 65, 80, and 320 Hz (off) and delivered via a fourth-order Linkwitz Riley filter. The 320 Hz (off) setting allows users to implement their own external processing. Fault monitoring protects the ATC SCS70 in the event of extreme temperature or amplifier dc offset, and an ATC Active FET Momentary Gain Reduction protection limiter prevents amp overload. Users can toggle an entire system of ATC SCS70 Pros on or off via a daisy-chained single latching footswitch (without affecting the thru jacks to the full-range monitors). Two LEDs on the front panel indicate power on, limiting, and mute/unmute. Maximum sound pressure is 110dB continuous, 116dB peak, and total output power is 300W into 8 Ohms. Amplifier total harmonic distortion plus noise is less than 0.003%.

NOW AVAILABLE.

USA List Price: $5,490.00 USA MAP: $4,990.00

Introductory Pricing good through August 18, 2022: $4,490.00
8534D4DB-3739-41A1-A4A8-260CDA353579.jpeg
8534D4DB-3739-41A1-A4A8-260CDA353579.jpeg (85.44 KiB) Megtekintve 2114 alkalommal
F6D001BF-268A-4CF1-B28F-2B032BCEE34A.jpeg
F6D001BF-268A-4CF1-B28F-2B032BCEE34A.jpeg (134.2 KiB) Megtekintve 2114 alkalommal
3E0B6626-4981-4B97-AF95-25351DCC15E6.jpeg
3E0B6626-4981-4B97-AF95-25351DCC15E6.jpeg (101.67 KiB) Megtekintve 2114 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
2022.07.17., vas. 18:21
És ez nem csak amiatt (is) van esetleg, hogy ennyi idő alatt "lazulsz" el, vagy állsz át zenehallgatásra?
Vagy ha régen be van kapcsolva, akkor bármikor leülsz, rögtön jó?
Úgy érzem, hogy van annyi rutinom, hogy külön tudom választani a két dolgot.
Állandó bekapcsolás mellett szinte ugyan úgy szól. Rögtön jó, persze apró eltérés előfordulhat.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3297

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vinkler írta:
2022.07.17., vas. 18:14
Nálam általában minden nap használatban vannak a hangsugik, így alapból nem kapcsolom ki a rendszert. Nagy ritkán előfordul, hogy kikapcsolom, de az is egyik nap estétől másnap délutánig tart. Olyankor általában 1-2 szám után már élvezhető a zene.
Most viszont 2 hét nyaralás után kapcsoltam be a rendszert. Nem tudok külön nyilatkozni a különböző komponensek “bemelegedési” idejéről, de direkt figyeltem, h mikorra áll össze a hang. Jelentem kb. 40 perc után éreztem azt, h úgy szól, ahogy megszoktam.
És ez nem csak amiatt (is) van esetleg, hogy ennyi idő alatt "lazulsz" el, vagy állsz át zenehallgatásra?
Vagy ha régen be van kapcsolva, akkor bármikor leülsz, rögtön jó?
Csak a Marantz! :-D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nálam általában minden nap használatban vannak a hangsugik, így alapból nem kapcsolom ki a rendszert. Nagy ritkán előfordul, hogy kikapcsolom, de az is egyik nap estétől másnap délutánig tart. Olyankor általában 1-2 szám után már élvezhető a zene.
Most viszont 2 hét nyaralás után kapcsoltam be a rendszert. Nem tudok külön nyilatkozni a különböző komponensek “bemelegedési” idejéről, de direkt figyeltem, h mikorra áll össze a hang. Jelentem kb. 40 perc után éreztem azt, h úgy szól, ahogy megszoktam.

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: ThorSteinar »

supravox írta:
2022.07.14., csüt. 13:55
denesdr írta:
2022.07.14., csüt. 08:34
Tényleg, az aktív ATC dobozokban van DC védelmi kondi a magassugárzó (és esetleg a közép) és a végfok között (mint egy passzív szűrő)?
Csak kíváncsiságból kérdezem.
Sajnos ezt nem tudom...
A fogyasztáshoz meg annyit,hogy én egy ideje kikapcsolgatom 2 zenehallgatás közt.
Szerintem hamar bemelegszik illetve azt tapasztalom,hogy szinte azonnal jól szól.
Az előfoknak,dac-nak,phono-nak több idő kell
Legalábbis nálam
A legújabb energiaköltségek mellett már én is aktívan fogom menedzselni, hogy mikor lesz be és kikapcsolva a rendszerem.
Mindig hétvégén hallgatok zenét, pénteken bekapcsolom, majd vasárnap este meg ki. Figyelembe véve az ATC-k, meg a többi elektronika felesleges fogyasztását, nagyon oda kell majd figyelni erre.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Plixir Elite BDC mkII|Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas,
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”