Sajnos ezt nem tudom...
A fogyasztáshoz meg annyit,hogy én egy ideje kikapcsolgatom 2 zenehallgatás közt.
Szerintem hamar bemelegszik illetve azt tapasztalom,hogy szinte azonnal jól szól.
Az előfoknak,dac-nak,phono-nak több idő kell
Legalábbis nálam
Sajnos ezt nem tudom...
Most akkor centire pontosan ugyanott van vagy csak amennyire lehet?tottyi írta: ↑2022.07.14., csüt. 05:45A hangfalak es a hallgatasi pizicio is centi pontosan ugyanott van mar amennyire lehet mert ez a hangfal joval melyebb mint az elozo.Robici írta: ↑2022.07.12., kedd 22:14A diffúzorok semmi hatással nincsenek a mélyekre sajnos. Az viszont basszuscsapdák nélkül is sokat tud módosítani, hogy hová teszed a hangsugárzókat és hová teszed a hallgatási pozíciót.tottyi írta: ↑2022.07.12., kedd 14:56Ezekrol a difuzorokrol jutott eszembe, hogy az elozo hangfalamnal mennyire bedusult a mely a fejem mogott es nagyon gondolkoztam, hogy bemeretem es telerakom a falat ilyenekkel vagy ami kelleni fog hozza de ahogy lecsereltem ATC-re a hangfalakat, mar valahogy nincs az a felgyulemlett tulsok mely, pedig ugyanugy sot meg melyebre mennek a hangfalak Hz-ben, erdekes.![]()
A hangfalak es a hallgatasi pizicio is centi pontosan ugyanott van mar amennyire lehet mert ez a hangfal joval melyebb mint az elozo.Robici írta: ↑2022.07.12., kedd 22:14A diffúzorok semmi hatással nincsenek a mélyekre sajnos. Az viszont basszuscsapdák nélkül is sokat tud módosítani, hogy hová teszed a hangsugárzókat és hová teszed a hallgatási pozíciót.tottyi írta: ↑2022.07.12., kedd 14:56Ezekrol a difuzorokrol jutott eszembe, hogy az elozo hangfalamnal mennyire bedusult a mely a fejem mogott es nagyon gondolkoztam, hogy bemeretem es telerakom a falat ilyenekkel vagy ami kelleni fog hozza de ahogy lecsereltem ATC-re a hangfalakat, mar valahogy nincs az a felgyulemlett tulsok mely, pedig ugyanugy sot meg melyebre mennek a hangfalak Hz-ben, erdekes.![]()
Itt a számítás képlete némi magyarázattal:ThorSteinar írta: ↑2022.07.13., szer. 21:21Nagyon köszönöm a választ.rTom írta: ↑2022.07.13., szer. 21:0275VA (standby minimum), 205VA (typical, 1/8th power), 500VA (maximum)ThorSteinar írta: ↑2022.07.13., szer. 20:13Mérte valaki, hogy mennyi a fogyasztása egy aktív ATC hangsugárzónak standby módban és terhelés mellett?
Speciel egy SCM150ASLT érdekelne, de igazából mindegyik Classic és Tower sorozatban ugyanazok az erősítők vannak.
Nem találom az információt az utasításban.
Ez wattban kb. mit jelentene egy ATC esetén?
Kérlek ne haragudj a noob kérdésért, de csak egy mezei közgazdász vagyok és ehhez kevésbé értek.
Nagyon köszönöm a választ.rTom írta: ↑2022.07.13., szer. 21:0275VA (standby minimum), 205VA (typical, 1/8th power), 500VA (maximum)ThorSteinar írta: ↑2022.07.13., szer. 20:13Mérte valaki, hogy mennyi a fogyasztása egy aktív ATC hangsugárzónak standby módban és terhelés mellett?
Speciel egy SCM150ASLT érdekelne, de igazából mindegyik Classic és Tower sorozatban ugyanazok az erősítők vannak.
75VA (standby minimum), 205VA (typical, 1/8th power), 500VA (maximum)ThorSteinar írta: ↑2022.07.13., szer. 20:13Mérte valaki, hogy mennyi a fogyasztása egy aktív ATC hangsugárzónak standby módban és terhelés mellett?
A diffúzorok semmi hatással nincsenek a mélyekre sajnos. Az viszont basszuscsapdák nélkül is sokat tud módosítani, hogy hová teszed a hangsugárzókat és hová teszed a hallgatási pozíciót.tottyi írta: ↑2022.07.12., kedd 14:56Ezekrol a difuzorokrol jutott eszembe, hogy az elozo hangfalamnal mennyire bedusult a mely a fejem mogott es nagyon gondolkoztam, hogy bemeretem es telerakom a falat ilyenekkel vagy ami kelleni fog hozza de ahogy lecsereltem ATC-re a hangfalakat, mar valahogy nincs az a felgyulemlett tulsok mely, pedig ugyanugy sot meg melyebre mennek a hangfalak Hz-ben, erdekes.![]()
Meg tudod emelni vele a szubbaszus tartomány erejét. Szabadtéren, vagy nagyobb méretű teremben szükség lehet rá, lakószobában nem valószínű.
Ha az a ketto pici lyuk akkor megvan. Csak csodalkoztam, hogy egy ilyen hangfalon van “bass boost”. Azt jelentheti, hogy alacsonyabb hangeron is kiadja a melyhangokat ami csak +6db-nel jonne ki, gondolom.
Márpedig ott van.
En nem talaltam meg. :)
En is igy ertelmezem de a hangfalamon en ilyen allitokat nem talaltam.Vinkler írta: ↑2022.07.07., csüt. 16:13Azt, ami oda van írva.tottyi írta: ↑2022.07.07., csüt. 16:04Hello, ez mit jelenthet az ATC 150 Pro-nal? "LF EQ: 0dB to+6dB @ 40Hz (continuously variable via rear panel trimmer)"
https://atc.audio/professional/loudspeakers/scm150asl/
A hátsó panelen állítható a mély frekvencia 0-6dB tartományban.
Azt, ami oda van írva.tottyi írta: ↑2022.07.07., csüt. 16:04Hello, ez mit jelenthet az ATC 150 Pro-nal? "LF EQ: 0dB to+6dB @ 40Hz (continuously variable via rear panel trimmer)"
https://atc.audio/professional/loudspeakers/scm150asl/
Azert ott lehetett hangnyomas. Es koszonjuk, hogy letesztelted, hogy semmi baja nem lesz ha veletlen ilyen tortenne. :)
Ezt nem azért írom,hogy enyém legyen az utolsó szó.
A szomszedokkal jo kapcsolatot kell apolni. :) En is szoktam kerdezgetni a szomszedomat de szerencsere gepezni jarnak estenkent valamelyik kavezoba es tobb szomszedum ugy kozvetlen meg nincs.Vinkler írta: ↑2022.07.03., vas. 08:47Ez természetes.tottyi írta: ↑2022.07.03., vas. 08:36Ó, en nem a technikat feltem.Vinkler írta: ↑2022.07.02., szomb. 22:25
Vagy legalább is kevésbé kozmetikázzák a számokat, amik elég közel állnak a valósághoz.
A Para 70-80 között a legjobb szvsz.
Egyébként meg, ne parázz, a cucc birja 80 felett is. Én havonta 1x meg szoktam küldeni a Metallica One-t 92-es hangerőn.Csak, hogy rendesen járatva legyen a technika.
A szomszedok is zenet hallgatnak mikor ugy megtekerem.
![]()
A múltkor elfelejtettem az egyik gyerekszoba ablakát becsukni, amikor zenét hallgattam. Pár órával később az utca túloldalán lakó szomszéddal összefutottam a kapuban, aki megkérdezte, hogy én is szeretem a Metallicát, mert jól felismerhetően hallotta a nappalijában, hogy milyen zenét hallgattam. Majd mosolyogva megjegyezte, hogy egyszer meghallgatná ezt a számot nálam.![]()