Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polkaudio

kaltenpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: kaltenpeti »

Én pl. Sound Arts állványon használom az RTi-t és a bemutatóteremben is azon volt. Olcsóbb, gondolom mint a gyári, de nem rosszabb. Elég sok helyen árulják, guglival hamar megleled.

Kösz, szétnézek...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Boldog karácsonyt mindenkinek! 
A Polkaudio Monitor 40-hez lehet gyári állványt venni? Hol? Mennyi?
Esetleg milyen állványt ajánlotok hozzá?

Én pl. Sound Arts állványon használom az RTi-t és a bemutatóteremben is azon volt. Olcsóbb, gondolom mint a gyári, de nem rosszabb. Elég sok helyen árulják, guglival hamar megleled.

Amúgy csatlakozva az előttem szólóhoz, ezek a képek írtó gázosak, legalább egy r***dt portörlő rongyot vehetett volna a kezébe kattintgatás előtt...

már csak azért is mert "gyári" állvány nincs is ezekhez
a Polk ugyan ajánl állványt a hangsugárzóihoz, de azok nem Polk gyártmányúak
gordon314.fw.hu

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Amúgy csatlakozva az előttem szólóhoz, ezek a képek írtó gázosak, legalább egy r***dt portörlő rongyot vehetett volna a kezébe kattintgatás előtt...

Vendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Remélem nem fog senki megharagudni, de olyan szépek:
Szerintem ezek a képek borzalmasak látszik, hogy aki fotózta még életében nem látott fényképezőgépet. Ezek a képek alapján biztos nem vennék Polkot.

kaltenpeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Remélem nem fog senki megharagudni, de olyan szépek:

Test: Polk Audio LSi-15, LSi-C und LSi-7

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

jaja a képek benn maradtak sorry
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Szééééép

Hali,

különben azon az oldalon sok cucot tesztelnek, és mindegyik 4 vagy 5 csillagos. Ezzel nem azt mondom, hogy rossz isten ments,,, .

Az én hangfalimait is tesztelték ott alaposan és lám mégis a Magyar közönség nagyon vonja a száját a falaimra. :box: Igaz enegem ez nem nagyon érdkel mert én szeretem őket.

Viszont ott nagyon szép teszteket csinálnak azaz szépen kifejtenek mindent,,,, csak szinte minden 4 vagy 5 csillagot kapott.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

kaltenpeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

kaltenpeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Test: Polk Audio LSi-9

Szééééép

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Skipper »

akár Scootert is berakni

OFFTOPIC:

You can call Me ICE...
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: forgi »

Üdv! 

Na, csordaszellem ide vagy oda, de beújítottam egy Rti6-osba.

Gratulálok hozzá! Használd sok jó filmhez és zenéhez!

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Üdv!

Na, csordaszellem ide vagy oda, de beújítottam egy Rti6-osba.
Igazából már zavart, hogy az alant látható konfig (Cambridge + JPW) néha olyan dinamikátlan, és mosott, így karácsony lévén gondoltam körülnézek a piacon.

Elég hamar kijukadtam a polknál, (missiont, phonart hallottam, JmLab-ot mondjuk kihagytam, de talán azért mert kicsit féltem az impedanciájától (3 környékére megy le, miközben az erölködő 6-16-ra specifikált)), és hát sok jót írtatok Ti is.

Szóval elvittem az oktogonba az erölködőt, bekötöttük, és áll lees. Nem is gondoltam volna, hogy a CA ennyire dinamikus is bír lenni! Oké, bekötöttünk egy alap NAD-ot is, az még vadabb volt, főleg tuc-tuc alatt, valamivel lelkesebben hajtotta a polkot, de hangszeres zenénél már nem éreztem jobbnak a CA-nál.

Így aztán hazahoztam az immár bejáratott Rti6-ot, és tényleg, itthon még nagyobb a különbség, fantasztikus részletesen szólal meg, pedig már a JPW-re is azt hittem hogy részletező. És a jó öreg dinamika is visszajött, élvezet akár Scootert is berakni, mert simán viszi. Rendes zenén pedig semmi mosottság, csak
fantasztikus színpad, tér, részletek, magas, mély, minden ami kell.
:kiraly:

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: richies »

hát mit mondjak, ezért az árért eszméletlen szépen szól...nem semmi, levett a lábamról..
hát ez nem csordaszellem volt, az tuti 

énis épp így jártam anno, csak az RTi-kel

legközelebb remélem szépen végig lehet hallagtni szépen monitor-rti-lsi seriát :kiraly:
szted denon jó lenne az 50-eshez ? :taps:
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: tau »

hát mit mondjak, ezért az árért eszméletlen szépen szól...nem semmi, levett a lábamról..

énis épp így jártam anno, csak az RTi-kel

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: richies »

na voltam az octogonban, s elég rendesek voltak
barátommal a monitor 50-eseket hallgattuk meg...
hát mit mondjak, ezért az árért eszméletlen szépen szól...
nem semmi, levett a lábamról.. pedig egy nad av-ről ment (lehet az volt oylan jó?! )
sajna at Lsi-ket már ne mtudtuk meghallgatni, mivel csak betoppantunk 5 után..
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Geski »

Sziasztok!

Jó régen nem jártam már erre, de örömmel látom, hogy beindult a Polkázás.
Először is gratula az újdonságokhoz.

Én elsősorban azért választottam ezeket a hangfalakat, mert a mélye nem tolakodó, de nagyon odavág, ha kell. Azért egy jó elhelyezés nem árt neki. A tologatás jó kis finomhangolás.

Volt róla szó:
6 hónapja használom a NAD - Polk rendszert. És teljesen elégedett vagyok vele.
Ami viszont tény: ha brutális robbanásokra kell a Polk, akkor nem NAD-dal kell
hajtani. Visszafogott angol úr, így bár tud hangoskodni, azért csak finoman teszi.
Amiben viszont óriási a páros, az a zene. Koncert DVD-k esetén többször előfordult
már, ha többen néztünk valamit, hogy a számok végén tapsra emeltük a kezünket,
annyira élethű a hangzás. Ezen az élményen sokat dob a projektor is, de CD-t hallgatva is nagyot üt a rendszer. Olyan atmoszférát teremt, hogy rendre nem tudok zene mellett mást csinálni, mert annyira élvezem, amit hallok.

Azért a filmek sem olyan rosszak... Viszont az feltűnt, hogy minden gyengébb hangú lemez lebukik gyorsan. Akár DVD, akár CD.
Ennek a legfőbb oka, hogy azt hallod, amit a lemezre pakoltak, mivel a Bass és Tremble szabályozásán kívül nincs más hangot babráló beállítási lehetőség az erősítőn. Az erősítő által digitálisan felturbózott hang így nem megoldható.

A Polkok, főleg a "kis" frontjaim, mindent visszaadnak, ahogy azt kell. :kiraly:

Ja és még annyi, hogy ez az a hangfal, ahol a külső és a belső találkozik.
Fantasztikus megjelenés, gyönyőrű hang... Mi kell ennél több? :taps:

Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12

Vendég

Polkaudio

A feldúsult basszus megfékezésének számos igen pozitív "mellékhatása" lehet. Egyrészt a mélytartomány kevésbé telepszik rá a zenére, nem nyomja úgy el a közép ill. magas tartományt, ezáltal helyre állnak a zenei arányok, több részletet enged át a rendszer, valamint jelentősen javúl a zene ritmikája is. Másrészt az így kapott hang sokkal hosszabban hallgatható, kevésbé fárasztó.
Ez így van!

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: 21st »

A feldúsult basszus megfékezésének számos igen pozitív "mellékhatása" lehet. Egyrészt a mélytartomány kevésbé telepszik rá a zenére, nem nyomja úgy el a közép ill. magas tartományt, ezáltal helyre állnak a zenei arányok, több részletet enged át a rendszer, valamint jelentősen javúl a zene ritmikája is. Másrészt az így kapott hang sokkal hosszabban hallgatható, kevésbé fárasztó.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Polkaudio

A Polkban pont annyi van amennyit zenére igénylek (filmhez muszáj a mélynyomó), ezért vagyok kiváncsi, hogy mennyire fog csökkenni ha állványra teszem.
Mozihoz hogy állítod be az erősítőt? A frontok a teljes frekvencia-sávot megkapják?

Megmondom őszintén nem nyúltam még hozzá. A gyerekek lenyúlták a második DVD lejátszómat is, a HTPC még nincs meg és az állvány is még egy hónap. Addig nem nagyon akarok vele foglalkozni.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: momba »

A Polkban pont annyi van amennyit zenére igénylek (filmhez muszáj a mélynyomó), ezért vagyok kiváncsi, hogy mennyire fog csökkenni ha állványra teszem.
Mozihoz hogy állítod be az erősítőt? A frontok a teljes frekvencia-sávot megkapják?
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

Polkaudio

Oké-oké. De szerintem csak annyi basszust igénylek amennyi a tizedakkora hangnyomáshoz arányosan jár. Volt nekem otthon diszkós hangfalam mélynyomóval, tudom milyen az lakásban brutál mélyeket adni (berepedt az üveg), de ez messze van attól. Azt igénylem, hogy remegjen alattam az ágy (a Polk ötöd hangerőn simán mozgatja), de ez szerintem nem eltúlzott dolog. A Tannoy-ban nem volt mély, de akármekkora hangerőre tettem ugyanúgy nem volt benne. A Polkban pont annyi van amennyit zenére igénylek (filmhez muszáj a mélynyomó), ezért vagyok kiváncsi, hogy mennyire fog csökkenni ha állványra teszem.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Vazze, Gordon mindig beelőz

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Amúgy én mélybuzi vagyok szóval...
Na! Akkor, ne csak engem bántsatok.

Az emberek 90%-a "mélybuzi", szóval ez nem egyedi jelenség.

De gyógyítható!

Ebben az az érdekes, hogy voltam több koncerten az Arénában, ott kiesik alólad a szék a basszustól. Dolgoztam határőrként a határőrzenekarnál és a próbateremben olyan basszus volt (erősítés nélkül), hogy remegett a fal. Aztán persze voltam a zeneakadémián ahol John Williams művei olyan basszussal szóltak, hogy a világ legbrutálabb THX Ultra rendszere nem adja vissza. Szóval valahol nekem a zene együtt jár a hatalmas basszussal. És nem arra gondolok mikor Ferike V alakra állítja az equalizert.

Igen ám, de amikről te beszélsz, ott a komoly basszus komoly hangtömeggel párosúl! Az átlag zenehallgató viszont tized akkora hangnyomás mellett akar falbontó basszust, és itt van a baj.

Ráadásul az olyan hangszerek, mint pl. a romantikus orgona, üstdob, hangverseny zongora, tuba, basszus szaxofon stb. valóban képesek egészen mély frekvenciás hangokat kibocsátani, olyan mélyeket, amelyeket az otthoni rendszerek 95%-a nem képes lesugározni. Ezért cselhez folyamodnak, és eme hangszerek felharmónikusait brutálisan kiemelik. Az emberi fül az 50-60 Hz körüli mélyhangokat hallja a leghangosabbnak, ezért általában ezt a frekvenciát igyekeznek a gyártók kiemelni, hogy az adott készülék hangja dögösebbnek, erőteljesebbnek, "naggyobbnak" tűnjön.

A leggyakrabban a nagybőgő mélyeit szeretik eltúlozni, főleg az "very audiofil" felvételeken. Mert hiába képes a bőgő 40 Hz körüli hangok kibocsátására, ez a valóságban relatíve csekély hangtömeggel párosúl. Egy élő, kihangosítás nélküli koncerten a nagybögőtől soha nem fog remegni az ember mellkasa :kiraly:

Vendég

Polkaudio

amúgy ha a teljesítmény csökken, akkor legelőször éna basszus hiányát szoktam észrevenni.
Na én még pont ezért érezhettem hatalmas mélyeket (nem kis hangerő). Egyébként ezt én is észrevettem. Ezért is tevékenykedek hangosan.

Vendég

Polkaudio

.......És nem arra gondolok mikor Ferike V alakra állítja az equalizert.
Én is hasonlóképpen véleked, úgyértem: a sub fél hangerőn sem volt és erősítő is lienear.
PC-ről hallgattva a zenét (most teküntsünk el a minőségtől és ne kössünk bele), csak a Au2 drivert raktom fel, a konzolt nem és foobart haszálok, ami kikerül minden DSP-t és egyebet, csak szól.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”