Mélyből soha sem elég!alto írta: ↑2021.10.09., szomb. 15:54Akkor viszont nem értem, ha ilyen hangfalad lesz, akkor mihez kell a mélyláda?Palm írta: ↑2021.10.09., szomb. 14:35Ezt nem kötözködésnek vagy okoskodásnak szánom, de az épülő front hangfalaimban 12"-os Eton mélynyomók lesznek.
12" alatt nekem kevés mélynyomó jött be eddig. Egyedül, amire eddig azt mondtam, hogy ez BRUTÁLIS az az Orion HCCA 10.4. Az gyors, precíz és iszonyatosan mélyre megy. Kb. 27cm-es átmérőjű. Súly kb. 20kg! És ez csak a hangszóró! Érzékenysége nem nagy, csak a teljesítménye, de hatalmasat szól és nem akárhogy. Inkább érzi az ember a hangokat, mint hallja.
A 15"-os Cerwin-Vega! Stroker (a klasszikus állítható membrán előfeszítéses autó hifi mélynyomó) volt eddig a legjobb mélynyomóim egyike. Bánom, hogy eladtam, de majd veszek egyszer egy klasszikust ilyenből de a 18 DVC-t (18", dupla tekercs, iszonyatosan nagy érzékenység, brutális dupla nagy tekercses teljesítmény és mélyre is megy).![]()
A Focal Electra mélyládám hangzása volt nagyon komoly. Azt szeretném minimum, csak "barátságosabb" méretben.
Egyébként amit eddig Cerwin-Vegából hallottam, az mind egészen szörnyű volt!
Cerwin-Vega! cuccok terén főleg hangosítás technikait és autó hifit hallottam. Azok jók, bár a JBL komolyabb szériái jobbak.
Az otthoniak közül az E-208 van egyik ismerősömnek. Egész tűrhető. Ár-érték aránya jó. Van sokkal jobb is nála, de annak ára is van.