Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dynaudio hangsugárzók

Research
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Re: Dynaudio hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Research »

Nem kell ezt túl komplikálni, nagyobb Denonok, mondjuk már 1500-tól nagy meglepetést tudnak okozni Dynaudiokkal más jóval drágább/“nevesebb” erősítőkkel szemben.

zorba
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: zorba »

Naim Uniti Atommal hallgattam másfél évig az S40- es Dynomat. A kis Atom, 40 watt 8 ohmon. Többfelé olvastam, ill. a kereskedő is említette, hogy az újabb Dynoknak nincs szüksége akkora teljesítményre, mint a régebbieknek. Lehet, szépen is szólt ebben a felállásban, a nagy hűha élmény azonban elmaradt. Érezhető volt, hogy kevés hozzá az erősítő. Mivel az Atom előfokként is használható, pár hete kiegészítettem egy idősebb Chord Spm100b végerősítővel. Azt gondolom, ebben az árkategóriában, az egyik legjobb döntés volt amit tehettem, elképesztően jó most zenét hallgatni. Tartottam tőle, hogy - mivel a Chord stúdió erősítő- a hangzás hűvös, fémes, stb. lesz. Pont az ellenkezője: meleg, levegős, részletező, órákig hallgatható, óriási dinamikával. Kívánom mindenkinek, hogy így jöjjön össze a vágyott hangzás.

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Én Audia Flight FL 3s-el hallgatom az Evoke-ot, és nem okoznak csalódást. Igazán az Audia nekem olyan erősítő, hogy bármit rákötöttem eddig az nem szólt rosszul, Dynó ide vagy oda.:) Hangtér galériás Robinak is volt Audiája az elmondása alapján és ő is szerette Dyno-hoz használni.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

HSRT8 írta:
2020.12.10., csüt. 18:47
Nuforce is jó a Dynohoz szerintem.
1.3 SE-t hallottam AVM mono-kkal, igen jó hang volt. :)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Nuforce is jó a Dynohoz szerintem.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Linner írta:
2020.12.10., csüt. 16:10
theo írta:
2020.12.09., szer. 20:39

Mondjuk egy Spec 25 tel. ? ;-)
Bocs a tudatlanságért mi az a Spec 25?

Neten nézegetve feltűnő, hogy legtöbbször Hegel és Gryphon cuccokkal mutatkoznak a Dynok. Ismert ott valami különös szinergia?
Attól, hogy a neten úgy van, még nem biztos, hogy jól van, de persze akár jól is lehet.
Amivel tuti, hogy jól illeszkedik a Dyno azok általában fürge, eleven, kifejezetten ritmikus hangú erősítők. Például Heed, Exposure, vagy épp Rega, bár ez utóbbit a hely nagysága miatt megfontolnám. Nálam a C4-et 35nm-en úgy hajtotta a Heed Pre-Pas-Px (60 vagy talán 70W...) felállás, nem voltam tőle magamnál. Ránézésre baromi mókás volt az egész, (biztos ismeritek a kisegér meg az elefánt vonatkozásában a viccet, aminek a poénja a Sikíts k...., sikíts...!) na hát kb. olyan volt az a felállás... :D de a hang....! Az tényleg az egyik legjobb volt, ami valaha nálam volt.
Egy barátom egy Contour S 1.4-et egy Bladelius Tyr-rel hajt, kifejezetten szereti. Egy másik ugyanilyen hangfalat Rega Brio-val, azon, ahogy az szól mindig elképedek. Szintén egy ismerős, -azt sajnos nem hallottam- egy Leema Tucana-val hajt Contour 60-at kb. 40nm-en és elégedett vele.
Anno az Akusztikában is főleg Exposure-rel meg Vincent-tel demózták a Dyno-kat, bár a Vincent-et én inkább kihagynám. Megnt eg ymásik imserősömhöz került egyszer egy Focus 360, egy Krell KAV400xi-vel próbálta ki, sehogy se akart összeállni a hang. Mondtam neki, szerezzen egy Expo-t valahonnan, azzal jó lesz. Szerzett egy XXIII-XXVIII elő-végfok párost, kb. 2 hét alatt fülig szerelmes lett mind a kettőbe, azóta csak Dyno-t hallgat. Vincent-ből az SV-233-hoz volt "szerencsém", finoman szólva is jómunkásmber hangja van egy borzasztóan koszos középtartománnyal. Szóval azt inkább ne... A másik erősító, amit itt a fórumon mindig nagy lelkesedés övez, merthogy állítólag a Gryphon Tabu utánépítése a NAD által, az a NAD S300. Van itt a fórumon valami olyasmi topik, hogy legnagyobb hifis csalódásaim, nekem egyértelműen a NAD S300 az. Szerintem egyáltalán nem Dynohoz való, egy buta punnyadt hifis hang, borzasztó nagy csalódás volt. Anno egy Contour 1.3SE-vel éltem vele együtt, semennyire se tudott életet lehelni az 1.3SE-be.
Vagy, ami még így most hirtelen eszembe jutott, bár ez nem saját tapasztalat, csak hallottam Dyno-val, az az Audionet. Nekem az is tetszett nagyon.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Hozzászólás Szerző: theo »

Linner írta:
2020.12.10., csüt. 16:10
theo írta:

Neten nézegetve feltűnő, hogy legtöbbször Hegel és Gryphon cuccokkal mutatkoznak a Dynok. Ismert ott valami különös szinergia?
https://www.stereophile.com/standloudsp ... index.html

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Linner »

theo írta:

Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Hozzászólás Szerző: theo »

Vinkler írta:
2020.12.09., szer. 20:24
Linner írta:
2020.12.09., szer. 19:06
Üdv! Köszönöm a visszajelzést mindkettőtöknek.
nálam kb 35nm a helység, amihez egy étkező is csatlakozik légtérben + kb 15nm.
Hát a Krell monoblockokkal gondolom nem volt hajtás hiány. Nekem egy Gauss Audio LZ7em van, és mivel mindenhol azt szokták írni a Dynok igénylik a hajtást, tartok tőle, hogy az kevés lesz...
Ha minden igaz a helyi kereskedésben is lesz bemutató darab amit meg tudok hallgatni (talán saját rendszerben is).
Ilyen szintű cuccot sajnos keveset hallottam. Az egyik wow élmény kb 20 éve Dynaudiokkal volt (a másik idén Avalon+Spectral kombinációval). A kereskedő javaslata felhozta a régi élmény emlékét, és bár a 60i nagyon drága nekem, egy meghallgatást megér.
Leginkább attól tartok, hogy ekkora dobozt meg kell hajtani, hogy megszólaljon, és kevéssé alkalmas halk zenehallgatásra...
Az is érdekes persze, hogy listaárban a Confidence 20 ugyanott van, csak nem tudom mit kezdene ekkora térrel.

Bárkinek van véleménye a téma körül ne tartsa magába! :-)
Szerintem egyáltalán nem nagy ez a tér, amit “be kellene zenélnie”. Általában az is a gond a dynokkal szvsz, hogy bezárják őket kis helyre, pedig (általában) igénylik maguk körül a teret. Én tennék egy próbát kisebb monitorral és erősebb és minőségi integrálttal. Jobb, mint egy nagy álló és valami középelmegy erősítés.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8923

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Linner írta:
2020.12.09., szer. 19:06
Hát a Krell monoblockokkal gondolom nem volt hajtás hiány. Nekem egy Gauss Audio LZ7em van, és mivel mindenhol azt szokták írni a Dynok igénylik a hajtást, tartok tőle, hogy az kevés lesz...
Ha minden igaz a helyi kereskedésben is lesz bemutató darab amit meg tudok hallgatni (talán saját rendszerben is).
Ilyen szintű cuccot sajnos keveset hallottam. Az egyik wow élmény kb 20 éve Dynaudiokkal volt (a másik idén Avalon+Spectral kombinációval). A kereskedő javaslata felhozta a régi élmény emlékét, és bár a 60i nagyon drága nekem, egy meghallgatást megér.
Leginkább attól tartok, hogy ekkora dobozt meg kell hajtani, hogy megszólaljon, és kevéssé alkalmas halk zenehallgatásra...
Az is érdekes persze, hogy listaárban a Confidence 20 ugyanott van, csak nem tudom mit kezdene ekkora térrel.

Szerintem egyáltalán nem nagy ez a tér, amit “be kellene zenélnie”. Általában az is a gond a dynokkal szvsz, hogy bezárják őket kis helyre, pedig (általában) igénylik maguk körül a teret. Én tennék egy próbát kisebb monitorral és erősebb és minőségi integrálttal. Jobb, mint egy nagy álló és valami középelmegy erősítés.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: ktamas »

Linner írta:
2020.12.07., hétf. 21:57
Sziasztok! Contour 60i-t hallott már valaki?
Megosztaná tapasztalatait? Miért nem találni róla sehol tesztet? Ha esetleg Ti mégis tudtok, megköszönném a linket!
Üdv!
Nyíregyházán, a helyi forgalmazónál hallgattam, Pliniushoz kötve. Kellően nagy tér kell neki az biztos. Hogy van e most nála nem tudom. Ha érdekel keresd meg. Ilyen szintű hangsugárzó és rendszer meghallgatása mindig tanulságos...

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Linner írta:
2020.12.08., kedd 20:35
gianni321 írta:
2020.12.08., kedd 18:17
Linner írta:
Megosztaná tapasztalatait? Miért nem találni róla sehol tesztet? Ha esetleg Ti mégis tudtok, megköszönném a linket!
Üdv!
https://www.hifi-regler.de/testberichte ... hQEltfl0oc
Danke! :D
Bitte!
Egyébként hallottam is a 60i-t de a szoba nem igazán volt alkalmas a megítélésére, (kb.20 m²) az elektronika meg olyan volt mögötte, (Krell Evo 600 monók) amiről legtöbbünk itt csak álmodhat, így természetesen elképesztő volt. Egy 30m² + méretű szobában, racionális erősítéssel én is kíváncsi lennék rá nagyon.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

gianni321 írta:
2020.12.08., kedd 18:17
Linner írta:
Üdv!
Danke! :D

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Linner írta:
Üdv!

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

trane írta:
2020.12.04., pén. 20:48
Vinkler írta:
2020.12.04., pén. 20:45
Mondjuk amikor átvittem a Bladeliust, ott nem volt kérdés! ;) ;peace;
Bármikor, bármeddig, bármilyen zenén. Mondjuk ott volt, h a dyno könyörgött... :kapdelm:
> bika! bikaaaa!!! uvegajto.gif _ _ _ bikuci... :kiss:
...”csontokkal én nem lakom jól”...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Mondjuk amikor átvittem a Bladeliust, ott nem volt kérdés! ;) ;peace;
Bármikor, bármeddig, bármilyen zenén. Mondjuk ott volt, h a dyno könyörgött... :kapdelm:

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

trane írta:
2020.12.04., pén. 09:46
earforce írta:
2020.12.04., pén. 09:42
trane írta:
2020.12.04., pén. 09:38
Igen és nem. Ezt már sosem tudjuk meg.
hangfal miatt akkor ég le egy erősítő, ha az zárlatos lesz. ha viszont pl. túlmelegedett a túlhajtás miatt, és ezért ég le, az nem a hangfal miatt van :ohnoohnoohno: leborulok.gif
De. Pont ezt mondom, hogy megfelelő hangsugihoz a MEGFELELŐ vas társul. Együtt kell kezelni a kettőt. Ha azért melegedik túl egy erősítő mert túlzásokba esett az meghajtás-béli probléma, ami igen nagy valószínűséggel a hangfal éhsége miatt következik be. A dynokat amúgy sem ildomos hajtani pár wattal. Persze ha azt csöves vagy ahogy előbb írtad normális tápolású, stabil erősítő adja az adhat jobb eredményt.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

earforce
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2020.12.04., pén. 09:38
Igen és nem. Ezt már sosem tudjuk meg.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

earforce
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2020.12.04., pén. 09:32
earforce írta:
2020.12.04., pén. 09:25
audioline írta:
2020.12.04., pén. 09:06
Hol van ilyenkor Leho...? :D

(Hiraga class A 2x20W - Contour 1.4)
Hát gondolkodik.gif
Le is égett szegény erősítő...
mármint fizikailag és tényleg :quetionmark:
Igen, az egyik oldal megadta magát. Egy másik DIY D osztályú vasban (by Kalmi) ami 2*50W-ot tudott a trafó égett le. A korábbi magnum A osztályú van pedig a FET-ek. Szóval az 1.4 ha nem megfelelő vas van elé kötve akkor erősítő-killer.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:
2020.12.04., pén. 09:06

Hát gondolkodik.gif
Le is égett szegény erősítő...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

richiesuk írta:
2020.12.03., csüt. 23:09
trane írta:
2020.12.03., csüt. 20:27
richiesuk írta:
2020.12.03., csüt. 18:40
Sziasztok!

Egy audiolab 6000a meghajtanà rendesen az emit 20 at? Vagy excite 14-et?

Köszi
nem :ohnoohnoohno: , sőt kettő sem ;)
Ennyire kevés lenne 75w 4 ohmon?
Dynonak? Igen!

Most hogy kicsit dolgoznom kellett a planarjaimon bekötöttem az Audience 42-ket a nagy rendszerbe (MF F19 végfok = kb 5-600W/ch@4 Ohm). Elképesztő milyen zene jött le ezekből az aprosagokbol. Korábban ezek a hangfalak a B rendszerben egy 2x25W-os tehát kb 50W@4ohm kis vasról voltak hajtva. A különbség leírhatatlan.
A dynok mint ismert pedig különösen sűrűn isszák a kakaót. Még mindig.

richiesuk
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: richiesuk »

trane írta:
2020.12.03., csüt. 20:27
richiesuk írta:
2020.12.03., csüt. 18:40
Sziasztok!

Egy audiolab 6000a meghajtanà rendesen az emit 20 at? Vagy excite 14-et?

Köszi
nem :ohnoohnoohno: , sőt kettő sem ;)
Ennyire kevés lenne 75w 4 ohmon?
Teufel Connector 2 - Dynaudio Music 7

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”