Kishaver írta: ↑2020.04.03., pén. 16:55
Lehet, hogy rossz helyen teszem fel ezt a kérdést, de úgy érzem jelenleg a MA Gold 200 az egyetlen végtelenül stabil pont. Kihez forduljak, ha nem "márkatársakhoz"? Nem kell megmondani mit vegyek, elég egy irány. Lehet, hogy kapok itt olyan termék nevet, amit még nem is hallottam....
Pl néztem HD Dune Duo 4K-t, igaz 500e, de ezzel kiválthatom a régi HD Dune-t, meg a streamert is. Sabre32 ES9018K2M chip
Üdv a klubban.

A Monitor Audio kedvelés nálam már több mint 10 éves történet, most a 4. generációs Gold 5.0-s szettem van 2db silver subbal, szintén 2db MA atmos sugárzóval. A 300-as frontokat magyar kereskedőtől vettem szintén jó áron, a center és a háttér viszont Észak-Íroszágból jött, nagyon jó áron. Érdemes lesz majd alaposan szétnézned. Streamerben nekem volt Dune 4K duo-m Sabre DAC-kal, nem volt rossz, de az csak saját zenékre jó, aztán majdnem 1 évig Node 2, nagyon szerettem, megérkezett nálam is a TIDAL, de a rendszer komolyabb hangot kívánt. Szintén 1 éve van Lumin D2 a rendszerben, NAS-on fut a Roon core, így minden zene, saját és streamelt egy felületen elérhető. Nagyon szeretem, de azért azt meg kell vallani, hogy így ez egyben elég sok pénz volt. Mert nem csak streamert kell megvenni, jó kábelek, új NAS (mert csak a 4 magos gyorsakon fut a Roon), örök előfizetés a próba hónap után. Szóval a szuper hangfaladdal vettél jó sok fejtörést magadnak, mert ha nem veszel hozzá való rendszerelemet, akkor folymatosan a cserén jár majd az agyad, nem pedig a zenehallgatáson.
Pl. nézzük az én erősítő sztorimat. Még a Gold300 előtt Silver RX8-am volt, azt egy Marantz PM8005-tel hallgattam, szerintem szuper jó erősítő. Jött a Gold, lecseréltem szintén Marantz PM14S1 SE-re, ami kb. 3x-os áron volt (mind kettőt használtan vettem). Jobb volt a hang, pontosabb mélyekkel, precízebb mindenhol, de sajnos rájöttem, hogy kevés a hangfalhoz. Maradtam a Marantz-nál, most egy PM11S3-as zenél nálam, nekem ez tetszik, szintén használt Angliából, patent állapotban sikerült beszereznem.
Szóval ami a lényeg, hogy én mindenképpen 100W feletti teljesítményű erősítők között keresgélnék, a Hegel, az Audia (ha lett volna fekete használt anno eladó, én is ilyet vettem volna), vagy csak nagy Marantz jó választás lehet. Sajnos a preout miatt sok komoly erősítő kiesik, de jó lehet a Musical Fidelity-is, ott is van erő bőven, de ezek azért mind 400K felett vannak használtan is.
Streamerben én nem gondolkodnék a Dune-ben, bár én is nagy fan vagyok, de androidra még nem mertem váltani, olvasva a fórumot azt gondolom, hogy az utolsó szériás Linux-os még sokkal jobb nekem, bár nyáron jön egy új chippes változat, azt már lehet kipróbálom.
Kezdj el spórolni, mert hosszú lesz az út, mire megnyugszol és csak hallgatod a zenét

, viszont vírus ide vagy oda, ha teheted, akkor mindenképpen hallgatózz, mielőtt döntenél! Sok sikert!