Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dali hangsugárzók
Re: Dali hangsugárzók
Tizen-X éve vettem egy Dali Ikon 8-as hangfal-párt. Kiváncsiságból összehasonlítottam az utóddal (Opticon 8). Persze az új szebb, kicsit más az elrendezése a hangszóróknak, biztos a beltartalom is más. Azonban a specifikációk alapján forradalmi új dolgokat a nem látok (a számok alapján). A Dali Ikonok még jó vételek lehetnek...
OPTICON
Frequency Range (+/-3 dB) [Hz]
38 - 32,000
Nominal Impedance [ohms]
4
Recommended Amplifier Power [W]
40 - 300
Crossover Principle
3 + ½-way
Hybrid tweeter module, Super high freq. driver, Diaphragm type
Ribbon
Hybrid tweeter module, High frequency driver Diaphragm type
Soft Textile Dome
Midrange driver, Diaphragm type
Wood Fibre Cone
Low frequency driver, Diaphragm type
Wood Fibre Cone
Bass Reflex Tuning Frequency [Hz]
29.5
Magnetic Shielding
No
Recommended Distance From Wall [cm]
30 - 150
Accessories Included
Assembly Tools
Manual
Rubber Bumpers
Spikes M8
Weight [kg]
34.8
ICON Mk1:
35 - 30,000
Sensitivity (dB, 1 W @ m) (dB)
91
Nominal Impedance [Ω]
6
Maximum SPL [dB]
113
Crossover Frequency (Hz)
700/3,000/14,000
28
Enclosure Type
Bass Reflex
Recommended Placement
Floor
Soft Dome Tweeter (mm, diameter)
28
Ribbon (HxW, mm)
45 x 17
Drivers Mid/Woofers
2 x 8" + 1 x 6,5"
Magnetic Shielding
No
Dimensions (HxWxD) (mm)
1160 x 250 x 390
Connection Inputs
Bi-wiring
Weight (kg)
33.3
OPTICON
38 - 32,000
Nominal Impedance [ohms]
4
Recommended Amplifier Power [W]
40 - 300
Crossover Principle
3 + ½-way
Hybrid tweeter module, Super high freq. driver, Diaphragm type
Ribbon
Hybrid tweeter module, High frequency driver Diaphragm type
Soft Textile Dome
Midrange driver, Diaphragm type
Wood Fibre Cone
Low frequency driver, Diaphragm type
Wood Fibre Cone
29.5
Magnetic Shielding
No
Recommended Distance From Wall [cm]
30 - 150
Accessories Included
Assembly Tools
Manual
Rubber Bumpers
Spikes M8
Weight [kg]
34.8
ICON Mk1:
35 - 30,000
Sensitivity (dB, 1 W @ m) (dB)
91
Nominal Impedance [Ω]
6
Maximum SPL [dB]
113
Crossover Frequency (Hz)
700/3,000/14,000
28
Enclosure Type
Bass Reflex
Recommended Placement
Floor
Soft Dome Tweeter (mm, diameter)
28
Ribbon (HxW, mm)
45 x 17
Drivers Mid/Woofers
2 x 8" + 1 x 6,5"
Magnetic Shielding
No
Dimensions (HxWxD) (mm)
1160 x 250 x 390
Connection Inputs
Bi-wiring
Weight (kg)
33.3
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Sziasztok. Zene hallgatásra melyik ajánlott: Helicon 800 vagy Rubicon 8?
Dali oberon hangfalat illetve 5.0 szett hallott már valaki?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Most látom, hogy anubiscvz fórumtars nem számolt be a két hónappal ezelőtti fejleményekről.
Remélem nem bánja, ha helyette megteszem én...
Szóval: meghallgatta a Zensor 5-öt és a sajat Zensor 3-asait egymás mellett, és úgy döntött, hogy maradnak a 3-asok, nem adja el őket (én vettem meg volna a 3asokat tőle). Én maximálisan egyet tudtam érteni vele, mert anno amikor egymás mellett hallgattam a kettőt, nekem is jobban tetszett a 3-asok hangja, mint az 5-ösé, bár ez biztosan csak ízlés kérdése.
Így viszont természetesen nem tudtam megvenni anubiscvz-től az ő 3-asait, vagyis ha van valakinek használt Zensor 3-asa, amitől megválna reális áron, megkereshet privátban. A hálószobámba kellene, egy 30W-os Denon RCD-M39 mikrohifihez, az eredeti apró hangsugárzói helyett.
Remélem nem bánja, ha helyette megteszem én...
Szóval: meghallgatta a Zensor 5-öt és a sajat Zensor 3-asait egymás mellett, és úgy döntött, hogy maradnak a 3-asok, nem adja el őket (én vettem meg volna a 3asokat tőle). Én maximálisan egyet tudtam érteni vele, mert anno amikor egymás mellett hallgattam a kettőt, nekem is jobban tetszett a 3-asok hangja, mint az 5-ösé, bár ez biztosan csak ízlés kérdése.
Így viszont természetesen nem tudtam megvenni anubiscvz-től az ő 3-asait, vagyis ha van valakinek használt Zensor 3-asa, amitől megválna reális áron, megkereshet privátban. A hálószobámba kellene, egy 30W-os Denon RCD-M39 mikrohifihez, az eredeti apró hangsugárzói helyett.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Ha neked tetszik az eredmeny az a legfontosabb. Ez pedig nem biztos, hogy az arcedulan vagy azon mulik amit itt irnak.anubiscvz írta: ↑2019.03.31., vas. 12:02A Zensor 3 jelenleg úgy tűnik Aspirin kollégához kerül. Ma este megpróbálom meghallgatni a Zensor 5-t.
Tudom, hogy egy házimozi erősítő nem a legjobb zenére. Főleg nem az ami nekem van.. Ám jelenleg nem szeretnék sokkal többet belefektetni tekintve a használati időt.
Nagyon köszönöm a sok hozzászólást! Írok mi lett az eredmény![]()
Majd irj milyen a Zensor 5 a 3hoz kepest.
A Zensor 3 jelenleg úgy tűnik Aspirin kollégához kerül. Ma este megpróbálom meghallgatni a Zensor 5-t.
Tudom, hogy egy házimozi erősítő nem a legjobb zenére. Főleg nem az ami nekem van.
. Ám jelenleg nem szeretnék sokkal többet belefektetni tekintve a használati időt.
Nagyon köszönöm a sok hozzászólást! Írok mi lett az eredmény
Tudom, hogy egy házimozi erősítő nem a legjobb zenére. Főleg nem az ami nekem van.

Nagyon köszönöm a sok hozzászólást! Írok mi lett az eredmény

- BLX
- Törzsvendég
Hallgass meg több dobozt és utána döntsél. Ne hagyd magad elbizonytalanítani. Azt vedd meg ami legjobban tetszik. BTW: kizárólag zenehallgatás szempontjából nem a legjobb egy házimozi erősítő, ezt már sokan leírták előttem.anubiscvz írta: ↑2019.03.30., szomb. 17:26Kb. 18nm helyiségbe kerülne és Denon AVR X-1000 az erősítő.
Nagyon elbizonytalanítottatok most.
Szeretnék Dalinál maradni mert nagyon szeretem a sztereó képet melyet nyújt. Monitor Audio Bronze pl. bár jól szólt pont ennek hiánya miatt nem tetszett.
Ha zene akkor valami filmzene vagy jazz, esetleg némi pop szokott szólni. Egyébként filmnézés.
A Zensor 3 megmarad egy másik rendszerben?
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Kb. 18nm helyiségbe kerülne és Denon AVR X-1000 az erősítő.
Szeretnék Dalinál maradni mert nagyon szeretem a sztereó képet melyet nyújt. Monitor Audio Bronze pl. bár jól szólt pont ennek hiánya miatt nem tetszett.
Ha zene akkor valami filmzene vagy jazz, esetleg némi pop szokott szólni. Egyébként filmnézés.
- BLX
- Törzsvendég
Csatlkozom az előttem szólóhoz. A 3-as szvsz klassz kis doboz, a maga árában és kategóriájában. Én 5-re nem váltanék. Nagyobbat és más irányba ugranék az adott keretből. Egy új 5-ös árából már nagyon klassz használt dobozt találni, de én a magyar gyártók termékeit is meghallgatnám.
Mekkora helyre kell és milyen stílust hallgatsz? Mi lenne elé kötve?
Köszönöm a hozzászólásokat.
Úgy tűnik meg kell hallgatnom az 5-öt, hogy dönteni tudjak.
@Aszpirin: Igen, hétfőn személyesen is megbeszélhetjük :).
Úgy tűnik meg kell hallgatnom az 5-öt, hogy dönteni tudjak.
@Aszpirin: Igen, hétfőn személyesen is megbeszélhetjük :).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Én hallottam a 3-ast és az 5-öst is. Szerény véleményem szerint nem biztos, hogy feljebblépésnek találnád az 5-ös-t, ha a 3-as hangját csodálatosnak tartod. Az ötös hangja eléggé egyértelműen másmilyen, de szerintem meg kellene hallgatnod, mert a kettő között leginkább ízlés kérdése a különbség.anubiscvz írta: ↑2019.03.29., pén. 21:49Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Zensor 3 és Zensor 5 közti külömbségben ?
Neten rengeteget olvastam és nem tudom, hogy a Zensor 5-nek van-e olyan "teli" hangzása mint a Zensor 3-nak ? Specifikációk alapján lentebb is megy frekvenciában, de neten mégis olyanokat olvasok, hogy kevés a mély benne ? Létezik, hogy kevesebb legyen benne a mély mint a Zensor 3-ban ?
Zensor 3-al teljesen meg vagyok elégedve. Csodásan szól, csak szeretnék egy álló hangfalat az új lakásba.
Köszönöm szépen srácok.
A részletes indoklást ugye akár személyesen is kifejthetem neked hétfőn

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Kötve hiszem, hogy az állónak kevesebb mélye lenne, de hallani nem hallottam egyiket sem. De egyébként szerintem Zensor 3-ról szerintem nagyobbat érdemes ugrani, hogy meglegyen a húha effekt.
Sziasztok!
Neten rengeteget olvastam és nem tudom, hogy a Zensor 5-nek van-e olyan "teli" hangzása mint a Zensor 3-nak ? Specifikációk alapján lentebb is megy frekvenciában, de neten mégis olyanokat olvasok, hogy kevés a mély benne ? Létezik, hogy kevesebb legyen benne a mély mint a Zensor 3-ban ?
Zensor 3-al teljesen meg vagyok elégedve. Csodásan szól, csak szeretnék egy álló hangfalat az új lakásba.
Köszönöm szépen srácok.
Köszönöm szépen srácok.
- BLX
- Törzsvendég
Ez nagyon szép keret erősítőre és dobozra. Ennyiből, de talán kevesebből is biztosan remek párost tudsz majd összerakni.Vasi84 írta: ↑2019.01.15., kedd 06:42Szeretnék megfogottabb mély hangokat és jobb, pontosabb térábrázolást.BLX írta: ↑2019.01.14., hétf. 21:23Milyen hiányérzeted van a mostani rendszereddel kapcsolatban? Mi a forrás amit hallgatsz?Vasi84 írta: ↑2019.01.13., vas. 21:56Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni erősítő választásában.
Jelenleg Dali Ikon 6 MKI hangfalaim vannak, NAD C355BEE erősítővel.
Előbb az erősítőt cserélném le, később a hangfalakat Mentor 6-ra.
Anyagi keret az erősítőnél kb. 300 eFt.
Szeretem a NAD hangzást, főként könnyebb rock és pop zenét hallgatok.
Mit ajánlanátok a jelenlegi helyett?
Köszi!
Egyben mekkora a kereted erősítőre és hangdobozra?
Utóbbi főként akusztikus felvételeknél jönne jól.
A forrás HTPC, tuning és USB kártya nélkül, innen megy a digit jel egy Emotiva XDA2 DAC-ba.
Mentor 6 kb. 400-450 eFt körül megy használtan, erősítőben 250-300 eFt lehet a plafon.
Ez egy egész klassz rendszer, amid most van. Szerintem a gyenge "térábrázolásról" talán a Dali tehet, de talán akusztikai probléma is lehet. Próbáltál a dobozok helyével "játszani"?
Én a helyedben megpróbálnék kevésbé "kommersz" (jó értelemben) eszközöknek utána nézni.
Próbálj ki néhány dobozt, hallgatózz másoknál. Ki fog alakulni mi jön be.
Pop zenére, a rendszered most is szeirntem korrektnek tűnik. Lehet csak a szobával, dobozok elhelyezésével kellene kicsit foglalkozni....?
Ha izgalmas térábrázolásra, finom részletekre vágysz és zeneiségre hangszeres zenéhez, akkor szerintem járj a végére, próbálj ki több dolgot (dobozok, erősítők) és azt vedd meg ami neked tetszik.
Nem biztos, hogy a drágább NAD és a drágább Dali ezt fogja hozni, de az is lehet, hogy neked pont ez fog kelleni.
- Vasi84
- Nincs visszaút
- Értékelés: 18
Szeretnék megfogottabb mély hangokat és jobb, pontosabb térábrázolást.BLX írta: ↑2019.01.14., hétf. 21:23Milyen hiányérzeted van a mostani rendszereddel kapcsolatban? Mi a forrás amit hallgatsz?Vasi84 írta: ↑2019.01.13., vas. 21:56Sziasztok!
Köszi!
Utóbbi főként akusztikus felvételeknél jönne jól.
A forrás HTPC, tuning és USB kártya nélkül, innen megy a digit jel egy Emotiva XDA2 DAC-ba.
Mentor 6 kb. 400-450 eFt körül megy használtan, erősítőben 250-300 eFt lehet a plafon.
- BLX
- Törzsvendég
Milyen hiányérzeted van a mostani rendszereddel kapcsolatban? Mi a forrás amit hallgatsz?Vasi84 írta: ↑2019.01.13., vas. 21:56Sziasztok!
Köszi!
- Vasi84
- Nincs visszaút
- Értékelés: 18
Sziasztok!
Köszi!
Köszi!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Dali hangsugárzók
2017. 12. 27. at 13:19, izirajder írta:
Sziasztok!
Bőviteni szeretném a spektor 5.0 szettet atmos hangsugárzókkal (Alteco C-1), akinek ezzel a tipussal van tapasztalata és megosztaná velem pl. mennyire érezhető a jelenléte, dob e a hangzás élvezeti értékén, azt megköszönném.
Lásd itt:
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Bőviteni szeretném a spektor 5.0 szettet atmos hangsugárzókkal (Alteco C-1), akinek ezzel a tipussal van tapasztalata és megosztaná velem pl. mennyire érezhető a jelenléte, dob e a hangzás élvezeti értékén, azt megköszönném.
Dali hangsugárzók
Hova tűntek a Dali rajongók kérem? Senki nem mert a Dali mellett màst is meghallgatni?
Tényleg örülnék egy két véleménynek.
rajongo talan nem vagyok, de 1997 ota szivesen hallgatom a Dali 104-et :-) tegnap pl. Pink Floyd: Division Bell-je tetszett nagyon rajta át
Dali hangsugárzók
Hova tűntek a Dali rajongók kérem? Senki nem mert a Dali mellett màst is meghallgatni?
Tényleg örülnék egy két véleménynek.
Dali hangsugárzók
Érdeklődnék Mentor 5-6 és Mentor center felől.Felmerült bennem egy esetleges hangfal csere gondolata.Jelenleg Elac 260 szériát használok és csakis akkor cserélném ha minőségi előre,nem oldalra lépést tennék vele.Ezért gondoltam megkérdem elsősorban olyan személytől aki hallott Mentort és esetleg Elac-ot is mozin, illetve zenélni.
Elac centerem nekem ebbe a szobába (kb18mm) tökéletesen megfelel. Mentort nem hallottam centerben mit tud. Lektor-tól korábban nem estem hanyatt, attól az Elac-om sokkal jobb.
Örülnék egy két pro-kontra véleménynek.
Ami még érdekelne az az áruk.Sajna nem követtem így nem tudom mi a reális ár egy Mentor 5 és egy centernek.
Dali hangsugárzók
Szia!
Vettem egy DALI Concept 6 hangfalpárt.
Szeretnék érdeklődni kinek van tapasztalata a hangváltó tuningolásában és a belső kábelezés cseréjében?
Szia!Én Béres Janit ajánlanám.Nekem egy komplett 5.0-ás szettet tuningolt meg,egy kategóriával feljebb léptek a hangfalak.
Dinamikában nagyon sokat javultak.
A C2-est itt hirdetik a képeken látszik a váltómódosítás és a belső kábelcsere is.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2141437
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest