Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Triangle
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Triangle
Az a baj, hogy a hozzáértők számtalanszor leírták, hogy a lehető legroszabb megoldás keresztbe hallgatni a rendszert egy szobában. Ezt tetőzöd a falra tolt hangfalakkal, hogy megadd a kegyelemdöfést a totál falra tolt hallgatási pozícióval is.
6*3,5 méteres szobába egy 3 méter széles ülőgarnitúra szerintem elég nagy hülyeség. Azt kellene lecserélni valamivel kisebbre, és átrendezni a szobát. Ha mondjuk egy 2-2,2 körüli ülőgarnitúra lenne, az még mindig bőven jó. El lehetne járni mellette, a szobába betéve olyan 3-3,5 méterre az ablaktól gyakorlatilag lehetne egy külön zenehallgató rész, és még megmaradna egy 3*3 körüli rész egyéb felhasználásra. Ugye linkeltem cikkeket lakberendezőktől, ahol sokak szerint bútort akár térelválasztónak is lehet használni.
http://www.homeinfo.hu/blogtar/hu/spany ... salon.html
http://kreativlakas.com/lakasdekoracio/ ... o-butorok/
Jelenleg ugye így néz ki a szoba:
Elnagyoltan csináltam pár snapshotot roomskatcherben, hogy kb. hogy képzelném el átrendezés után.
Látható, hogy a kanapé mögött bőven marad hely, gyakorlatilag csak a fantázia szabja meg a határt, hogy mit kezdtek vele. A hangfalaknak is maradna hely mindkét faltól, ami a hangnak is jó, oldalt falra téve surroundokat még akár mozit is lehetne csinálni.
Egyszerűen ahogy jelenleg be van rendezve az eléggé megszabja a lehetőségeid. Látom másik hangfalat keresel. Mielőtt véget nem érő keringőbe és anyagi buktákba kezdesz a hangfalakkal talán ezt próbálnám meg először...
- dondusfi
- Fórumlakó
- Értékelés: 305
Triangle
Sziasztok!
Jelen pillanatban teljesen rá van tolva a falra a hangfal. Egészen a parketta szegélyig. Nincs egyelőre befordítva. Így egész jó. Jobb mint volt. Sok időm nem volt hallgatni. Vannak mélyek amik eddig nem voltak.
Eddig jutottam.
Köszönöm az eddigi segítségeket
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Triangle
Követtem a hangfal elhelyezési próbálkozásokat és az jutott eszembe, hogy mekkora szerencsejáték a megfelelő rendszer (forrás, erősítő, hangfal, nomeg hangfalkábelek) megtalálása.
Aztán ha egyszer összeáll ami szerethető, mekkora kérdés, hogy további (sok, még több) pénzért lesz-e előrelépés...
SAMSUNG UE65HU7500
MARANTZ PM-10 / ONKYO TX-SR 875 AVreceiver / MARANTZ SACD30n
TRIANGLE MAGELLAN QUATUOR / TRIANGLE MAGELLAN DUETTO / TRIANGLE GENESE VOCE / YAMAHA 515 sub, WalhallA Posseidon hagfalkábelek
Furutech e-TP80E betáp & elosztó, AgPt-RXF & AgPt-R (AMP) WalhallA tápkábelek
MARANTZ PM-10 / ONKYO TX-SR 875 AVreceiver / MARANTZ SACD30n
TRIANGLE MAGELLAN QUATUOR / TRIANGLE MAGELLAN DUETTO / TRIANGLE GENESE VOCE / YAMAHA 515 sub, WalhallA Posseidon hagfalkábelek
Furutech e-TP80E betáp & elosztó, AgPt-RXF & AgPt-R (AMP) WalhallA tápkábelek
Triangle
engem is erdekelne, köszi (szerintem nem faraszto az olvaoknak, ha itt irod be a tapasztalataidat - ha nem akarod, azt is ertem)
En is erdeklodve varom, tanulsagos lehet ez masnak is, na meg amugy sem porog tulsagosan a forum. (Majd fog, ha vegre atkoltozunk az uj hazunkba, ahol 40+ nm-es nappaliba kerulnek az Alteaim.
Triangle
Egyelőre semmi jó... Majd irok püt.
engem is erdekelne, köszi (szerintem nem faraszto az olvaoknak, ha itt irod be a tapasztalataidat - ha nem akarod, azt is ertem)
- dondusfi
- Fórumlakó
Triangle
No mi lesz a dobozok sorsa?
Egyelőre semmi jó... Majd irok püt.
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Köszi szépen. Lehet hogy élek majd vele. Banándugós
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
Triangle
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- dondusfi
- Fórumlakó
Triangle
Sajnos keresztbe nagy csoda nem lesz, bármit csinálsz. Paneleket sincs hova rakni. Oldalfal távol van, 2 doboz között lenne jó pl, de ott a tv. Fejed mögé lenne jó diffúzor, de nem tudsz tenni, mert a falra van tolva a kanapé, és 20cm előrébb húzás se segít, ott még nem működik a diffuzor. Úgyhogy ez kb ennyi. Éppen elhúzva a faltól a dobozokat lesz még így a legjobb. Másik erősítővel érdemes lehet még megpróbálni, ami nyilván az akusztikai problémákra nem gyógyszer, de mégis valamiféle jótékony hatása lehet, ha beletrafálsz. Az Accuphase próba lehetősége áll továbbra is, ha érdekel, viszont az nem fogad banán dugót, nem tudom milyen hangfalkábeled van.
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Köszi. Csinálok egyet, majd küldöm
Sajnos keresztbe nagy csoda nem lesz, bármit csinálsz. Paneleket sincs hova rakni. Oldalfal távol van, 2 doboz között lenne jó pl, de ott a tv. Fejed mögé lenne jó diffúzor, de nem tudsz tenni, mert a falra van tolva a kanapé, és 20cm előrébb húzás se segít, ott még nem működik a diffuzor. Úgyhogy ez kb ennyi. Éppen elhúzva a faltól a dobozokat lesz még így a legjobb. Másik erősítővel érdemes lehet még megpróbálni, ami nyilván az akusztikai problémákra nem gyógyszer, de mégis valamiféle jótékony hatása lehet, ha beletrafálsz. Az Accuphase próba lehetősége áll továbbra is, ha érdekel, viszont az nem fogad banán dugót, nem tudom milyen hangfalkábeled van.
- asebestyen
- V.I.P.
Triangle
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- dondusfi
- Fórumlakó
Triangle
Tudnál egy méretarányos rajzot készíteni? Én pl. a roomsketcher weboldalt szoktam használni. https://www.roomsketcher.com/
Vagy legalább megadni a bútorok méreteit? feltételezem, hogy nem 4 méteres az ülőgarnitúra.. Akár privátban is jöhet...
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
- -KP-
- V.I.P.
Triangle
Meghallgatok bármi ötletet
Tudnál egy méretarányos rajzot készíteni? Én pl. a roomsketcher weboldalt szoktam használni. https://www.roomsketcher.com/
Vagy legalább megadni a bútorok méreteit? feltételezem, hogy nem 4 méteres az ülőgarnitúra.. Akár privátban is jöhet...
- dondusfi
- Fórumlakó
Triangle
Talán ki tudunk okoskodni valamit... Átrendezés szerintem is szükséges...
:
Meghallgatok bármi ötletet
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
- dondusfi
- Fórumlakó
Triangle
Végy egy jó monitor hangsugárzót!Sok problémát orvosolni fog.Igaz mélyek terén nem lesz olyan “dögös”de a minőségük sokkal jobb lesz.
Lenne vmi ötleted milyet?
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
- -KP-
- V.I.P.
Triangle
Volt egy gyors próba a falakkal. (kép) . Az oldasó(hosszú) faltól kicsit több mint 1 méterre a hátsó(rövid) faltól kb 1,2 méterre volt. Én a hátsó faltól kb1,6 méterre. Cd-t hallgattam. Az első lemeznél nem tapasztaltam akkor javulást. Második (Scooter Kid Rock, Satriani) lemeztől már igen jó mélyek kerültek elő. Majd a "helyén" is meghallgatom ezeket a lemezeket.
Igy sokkal jobbnak tűnik de így sajnos nem tud maradni...
Kérdés hogy mivel lehetne jobbá tenni a hosszú falon való elhelyezést. Panelek, másik erősítő stb?
IMG_1954.JPG
Jó lenne látni a másik felállást. Illetve a szoba többi részét, hogy mi hogy van elrendezve. Talán ki tudunk okoskodni valamit... Átrendezés szerintem is szükséges...
Szerk.:
megvan:
- dondusfi
- Fórumlakó
Triangle
Semmivel. Át kell rendeznetek a szobát !
Nem tudom megérteni azt a hozzáállást, hogy valaki elkölt többszázezer forintot és, hogy az anyagi áldozatot élvezni is tudja, nem hajlandó odébb rakni pár szaros bútort, mintha le lennének betonozva. Ha kidobod őket, akkor is kisebb a veszteség annál, mint hogy megvásároltál öt-hatszázezer forintért valamiket, amiket nem tudsz megfelelően használni !
Köszi
DE!
Ezek a lakások nem hifi teremnek/szobának lettek építve. Sajnos mint a többségünknél(gondolom), nálam is nagyszoba funkciót lát el. Egész idáig úgy próbáltam azért megoldani hogy a kettő együtt tudjon élni. De ezzel a hangfallal így akkor mellé lőttem....
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Triangle
Semmivel. Át kell rendeznetek a szobát !
Nem tudom megérteni azt a hozzáállást, hogy valaki elkölt többszázezer forintot és, hogy az anyagi áldozatot élvezni is tudja, nem hajlandó odébb rakni pár szaros bútort, mintha le lennének betonozva. Ha kidobod őket, akkor is kisebb a veszteség annál, mint hogy megvásároltál öt-hatszázezer forintért valamiket, amiket nem tudsz megfelelően használni !
- dondusfi
- Fórumlakó
Triangle
Volt egy gyors próba a falakkal. (kép) . Az oldasó(hosszú) faltól kicsit több mint 1 méterre a hátsó(rövid) faltól kb 1,2 méterre volt. Én a hátsó faltól kb1,6 méterre. Cd-t hallgattam. Az első lemeznél nem tapasztaltam akkor javulást. Második (Scooter Kid Rock, Satriani) lemeztől már igen jó mélyek kerültek elő. Majd a "helyén" is meghallgatom ezeket a lemezeket.
Igy sokkal jobbnak tűnik de így sajnos nem tud maradni...
Kérdés hogy mivel lehetne jobbá tenni a hosszú falon való elhelyezést. Panelek, másik erősítő stb?
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
- dondusfi
- Fórumlakó
Triangle
Nah Dondusfi azóta elvált, a szülőknél lakik egy félszobában, a Triangle dobozok letakarva a fal melett...
Nah még nem váltam el De lehet hogy azért mert nem csináltam semmit a lakással Még...
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j
- asebestyen
- V.I.P.
Triangle
Nah Dondusfi azóta elvált, a szülőknél lakik egy félszobában, a Triangle dobozok letakarva a fal melett...
Triangle
mi ennek az oka ? egyeb "altalanos" elhelyezesi tipp (nem Triangle dobozokhoz) ? köszi.
Az oldalsó fal másodlagos hangforrásként működik, ha nincs elég messze tőle a hangsugárzó nagyon sok mindenbe beleszól. Ha nem tudjuk elég távol elhelyezni az oldalsó faltól, akkor sokkal jobb, ha minél közelebb van hozzá mert így nem érzékelhető dupla hangforrásként a visszaverődés. Ki kell próbálni, a próba mindig ingyen van.
Triangle
Ha nem tudja legalább egy méterre elhúzni az oldalsó falaktól, akkor jobb ha minél közelebb vannak a hangsugárzók az oldalsó falhoz, fontosabb a hátsó faltól való távolság.
mi ennek az oka ? egyeb "altalanos" elhelyezesi tipp (nem Triangle dobozokhoz) ? köszi.
Mindegyiknél.
Kipróbálom azonnal. Már az oldalfalat, mer a hátsó faltól távolság adott.
- asebestyen
- V.I.P.
Triangle
Mindegyiknél.
Kipróbálom azonnal. Már az oldalfalat, mer a hátsó faltól távolság adott.
Triangle
Ez bármilyen doboznál így működik szerinted vagy kifejezetten az adott dobozokra igaz?
Mindegyiknél.
Ha nem tudja legalább egy méterre elhúzni az oldalsó falaktól, akkor jobb ha minél közelebb vannak a hangsugárzók az oldalsó falhoz, fontosabb a hátsó faltól való távolság.
Ez bármilyen doboznál így működik szerinted vagy kifejezetten az adott dobozokra igaz?
- asebestyen
- V.I.P.
Triangle
Triangle
Az nem kérdés, hogy jobb lesz, de ahhoz az egész szobát elég átrendezni mindenestől. Én azért megpróbálnám az oldalfalaktól legalább 40cm-rel beljebb húzva is, hátha.... És ha mindez megvan, kelleni fog másik erősítés is, mert ezek főleg így elhelyezve, minden hibát feltárnak majd.