Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Nagyon olcsón árul mindent.
Amik nálad jártak, abban dac is volt?
nem, DAC nelküliek voltak. megneztem: 2011 tavaszan hoztam Töle elöször cuccokat probara. invertory-t 2014-ben vettem
legutobb a moment DAC-ot is kiprobaltam, de visszaadtam.
Fül és Fejhallgatók
Nagyon olcsón árul mindent.
Amik nálad jártak, abban dac is volt?
en annak idejen hoztam el 4 füleserösitöt Kercso Bertalantol, aztan az invertory-t megvettem, az az AKG K601-gyel nekem nagyon jo (a többi nem nagyon nyert meg)
Fül és Fejhallgatók
en annak idejen hoztam el 4 füleserösitöt Kercso Bertalantol, aztan az invertory-t megvettem, az az AKG K601-gyel nekem nagyon jo (a többi nem nagyon nyert meg)
Fül és Fejhallgatók
Kercsó Bertalan és Mátyás.
http://tkiraaly.hu/megepitve/kercsob/kercsob.html
És elnézést, Glasgowba költözött, nem Angliába.
https://www.researchgate.net/profile/Bertalan_Kercso
Mellesleg pár hsz-el korábban már kérdeztem, de nem kaptam választ:
Hallotta valaki az AKG K1000 és Audeze LCD3 fejeseket szólni?
Egymáshoz képest milyenek?
Mi a fene az bkercso meg mkercso?
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3256
Fül és Fejhallgatók
Oké, ez igaz akár a HD 800- ra is, vagy az LCD Audeze 3- ra.
Ezek a fejesek nagyon jól tudnak szólni, de a tudásukat meg is kell jeleníteni.
Ahhoz meg jóval drágább gyári komponenseken át vezet az út, vagy DIY, ha be mered vállalni.
Ezért is érdemes mindenképpen próbára letét ellenében hazavinni a kiszemelt fejest.
@zoli73: Nálam (Dunakeszi) meg tudsz hallgatni:
Sennheiser HD 560 Ovation II,
Philips, Panasonic, Sennheiser belépő fejeseket (új áruk 10 k alatti).
Köszönöm szépen a lehetőséget, de Dunakeszi is elég messze van "csak"egy fülelésért.
Jelenleg úgyis külföldön vagyok(hét közben mindíg), csak hétvégén van időm foglalkozni az üggyel.
Apropó hétvége. Hétvégére egyik barátom tud kölcsönkérni nekem két további fejest, egy Sennheiser-t és egy AKG-t. Típust még nem tudok, de tapasztalatszerzésnek jó lesz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Fül és Fejhallgatók
Testvérek.
Fejhallgato erősítőket gyártanak.
Bkercso kezdte a gyártást, de kiköltözött Angliába.
Testvére, Mátyás folytatja az értékesítést.
Kezdődik az AKG vs. Sennheiser ízlésvita. Nem baj, meg kell hallgatni mindkettőt. Nálam jártak kisebb AKG-k, 301, 501, 240, 272, de nagyon gyorsan túladtam rajtuk. Most a Sennheiser a Meridian Explorer2-vel csak azért megy az apróba, mert évente egy hetet, ha használom, és az ára jobb helyen lenne egy szimmetrikus DAC-ban. A Gradót (Alessandrót) meg nagyon kényelmetlennek találtam. Egyébként egy füles erősítő a fejes kimeneten sem ördöngősség. Valamelyik használt bkercso, illetve most már mkercso pl. fillérekért. Esetleg egy régi iBasso. Én már eladtam az enyémet, de azzal nagyon jó volt a HD580.
Fül és Fejhallgatók
Kezdődik az AKG vs. Sennheiser ízlésvita. Nem baj, meg kell hallgatni mindkettőt. Nálam jártak kisebb AKG-k, 301, 501, 240, 272, de nagyon gyorsan túladtam rajtuk. Most a Sennheiser a Meridian Explorer2-vel csak azért megy az apróba, mert évente egy hetet, ha használom, és az ára jobb helyen lenne egy szimmetrikus DAC-ban. A Gradót (Alessandrót) meg nagyon kényelmetlennek találtam. Egyébként egy füles erősítő a fejes kimeneten sem ördöngősség. Valamelyik használt bkercso, illetve most már mkercso pl. fillérekért. Esetleg egy régi iBasso. Én már eladtam az enyémet, de azzal nagyon jó volt a HD580.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Fül és Fejhallgatók
Oké, ez igaz akár a HD 800- ra is, vagy az LCD Audeze 3- ra.
Ezek a fejesek nagyon jól tudnak szólni, de a tudásukat meg is kell jeleníteni.
Ahhoz meg jóval drágább gyári komponenseken át vezet az út, vagy DIY, ha be mered vállalni.
Ezért is érdemes mindenképpen próbára letét ellenében hazavinni a kiszemelt fejest.
@zoli73: Nálam (Dunakeszi) meg tudsz hallgatni:
Sennheiser HD 560 Ovation II,
Philips, Panasonic, Sennheiser belépő fejeseket (új áruk 10 k alatti).
........... A HD600/650 képességeit maximálisan kiaknázni képes erősítő és forrás egyesével is jóval drágább mint maga a füles.......
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Fül és Fejhallgatók
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Fül és Fejhallgatók
nem tudom.
nekem, ahogy hallottam öket, jobb.
nekem a HD600 lassu, brumi volt. de lehet, hogy nem volt elegge "kiszolgalva" (persze kerdes, hogy valo eletben az adott embernel ki lenne-e, azaz: aki keres, miröl hajtana, es avval nem ugyanolyan brumi lenne-e)
HD-250 lin.ll-t vettem, HD600-at nem vettem. (azaz: nekem "jobb" volt)
nyitottban AKG K601 (es 702-m volt) illetve Alessandro MS1 van
A HD600-asomat én is eladtam, pedig ki volt szolgálva rendesen, AVA HP csöves, Beyer A20, Pointe Personal csöves, ami megmaradt az AKG K601 illetve a Beyer T1. (STAX fejhallgatóm az egy külön kategória )
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Fül és Fejhallgatók
Jobb, mint a HD 600?
nem tudom.
nekem, ahogy hallottam öket, jobb.
nekem a HD600 lassu, brumi volt. de lehet, hogy nem volt elegge "kiszolgalva" (persze kerdes, hogy valo eletben az adott embernel ki lenne-e, azaz: aki keres, miröl hajtana, es avval nem ugyanolyan brumi lenne-e)
HD-250 lin.ll-t vettem, HD600-at nem vettem. (azaz: nekem "jobb" volt)
nyitottban AKG K601 (es 702-m volt) illetve Alessandro MS1 van
Fül és Fejhallgatók
Nem jobb. A HD600/650 nem véletlen vált legendássá. A 990-s közelükbe sem ér, a 880-as 600 ohmos változata megfelelő erősítőn megközelíti őket, de más a karaktere. A Senn alacsonyabb kategóriás fülesei fasorban sincsenek.
Azonban figyelemben kell tartani - mint mindig - hogy nem a füles számít, hanem a teljes lánc. A HD600/650 képességeit maximálisan kiaknázni képes erősítő és forrás egyesével is jóval drágább mint maga a füles.
Tehát a HD600/650 jobbak, de ha nincs mögöttük megfelelő hardver, akkor hiába: az összesített végeredmény akár rosszabb is lehet.
u.i.: Kicsit offtopic, de ha valaki jó erősítőt akar HD6X0-hez aránytalanul olcsón, akkor most épp lehet rendelni: Massdrop x Eddie Current ZDT Jr. Az alacsony árért cserébe várni kell 7 hónapot a szállításra... Kapcsolódó fórum itt található.
Jobb, mint a HD 600?
Fül és Fejhallgatók
Jobb, mint a HD 600?
a Sennheiser HD-250 lin ll nem alternativa ? aki hallott mar (es nem a zartaktol odzkodik, irjon rola öszinten)
irtad: "Tetszik amit a DT 990 produkál, de egy pici hiányérzetem van. Dinamikus, de kicsit keveselem a mélyenergiát, kissé felfelé billen a hangkép. "
a HD-250 lin, nem keves melyben.
persze ezt is irtad: "Hajlom én is inkább a nyitott felé" a 250 lin. az zárt.
ha akarsz, sokat tudsz rola masutt is olvasni, pl.
https://www.head-fi.org/showcase/sennhe ... 84/reviews
https://www.hifisystemcomponents.com/fo ... page5.html
a Sennheiser HD-250 lin ll nem alternativa ? aki hallott mar (es nem a zartaktol odzkodik, irjon rola öszinten)
irtad: "Tetszik amit a DT 990 produkál, de egy pici hiányérzetem van. Dinamikus, de kicsit keveselem a mélyenergiát, kissé felfelé billen a hangkép. "
Fül és Fejhallgatók
...DT 990 ......Más alternatíva egyenlőre nincs.
Fül és Fejhallgatók
Hasonlit a hangja az 560 Ovation II re.
Köszönöm!
Még nem ismerem, de ez az egyik kiszemeltem, jókat olvastam róla. Most azon dolgozom, hogy valahogy meghallgassak egyet a közelben, mert csak ezért leugrani Pécsre...
Fül és Fejhallgatók
A DT 990 érzékenysége 96dB, a Philips-é 106dB. Ez utóbbi szerintem csak papíron ennyi.
Nagyjából ilyen eredményt vártam és hasonlóan gondolom magam is...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- zoli73
- V.I.P.

Fül és Fejhallgatók
Nézd meg a két fejhallgató érzékenységét is. Az lehet, hogy választ ad a kérdésedre...
A DT 990 érzékenysége 96dB, a Philips-é 106dB. Ez utóbbi szerintem csak papíron ennyi.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Fül és Fejhallgatók
Hirdetnek itt a fórumon egy Sennheiser HD 580 ast.
Azt könnyen tudod hajtani a CD játszó fejes ki menetéről, és az ára is belefér a keretedbe.
Ismered?
Köszönöm!
Még nem ismerem, de ez az egyik kiszemeltem, jókat olvastam róla. Most azon dolgozom, hogy valahogy meghallgassak egyet a közelben, mert csak ezért leugrani Pécsre...
Fül és Fejhallgatók
Hirdetnek itt a fórumon egy Sennheiser HD 580 ast.
Azt könnyen tudod hajtani a CD játszó fejes ki menetéről, és az ára is belefér a keretedbe.
Ismered?
Hajlom én is inkább a nyitott felé. Kaptam kölcsön egy Denon fejhallgatót is, de a típusát nem sikerült kideríteni. Zárt rendszerű, elég szoros és nem valami kényelmes, úgy fél óra után teljesen beleizzad a fülem, jólesik levenni. A hangja nem nagy szám, harsány, kicsit idegesítő.
A DT 990pro összehasonlíthatatlanúl kényelmesebb, de közel három nap hallgatás után úgy jellemezném, hogy túlzottan nyomulós, hianyzik a könnyedség, levegősség és kissé felfelé billen a balansz.
Fül és Fejhallgatók
Hm. Melyik fejhallgatohoz képest?
Én a Sennheiser képviseleten próbálgattam, de a 800 as kényelmesebb volt.
Hangban szinten elmarad a 800 tol.
Bocsánat ez tényleg elkerülte a figyelmemet.
....
Amúgy ami nekem igazán tetszett az a HD700-as Sennheiser volt. Nagyon szép a hangja és elképesztően kényelmes viselet.
...
Fül és Fejhallgatók
Köszönöm!
Ez is egy jó tipp, bár ilyen nem jön szembe minden nap.
Még egy kérdésem volna.
Milyen összefüggés van az impedancia, és a "hajthatóság" között?
Kérdezem ezt azért, mert azt tapsztaltam, hogy a cd-játszóm kimenete(32ohm) sokkal jobban meghajtja a 250ohmos DT 990pro-t, mint a 32ohmos Philips-et. Kb. fele hangerő elég a DT-990-hez.
Nézd meg a két fejhallgató érzékenységét is. Az lehet, hogy választ ad a kérdésedre...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
- zoli73
- V.I.P.

Fül és Fejhallgatók
Nem állítom, hogy az értékítéletemet nem befolyásolja az a tény, hogy ódzkodom a zártaktól.
Hajlom én is inkább a nyitott felé. Kaptam kölcsön egy Denon fejhallgatót is, de a típusát nem sikerült kideríteni. Zárt rendszerű, elég szoros és nem valami kényelmes, úgy fél óra után teljesen beleizzad a fülem, jólesik levenni. A hangja nem nagy szám, harsány, kicsit idegesítő.
A DT 990pro összehasonlíthatatlanúl kényelmesebb, de közel három nap hallgatás után úgy jellemezném, hogy túlzottan nyomulós, hianyzik a könnyedség, levegősség és kissé felfelé billen a balansz.
- zoli73
- V.I.P.

Fül és Fejhallgatók
Vegyél használtan egy vintage (más néven "alt") DT990-et.
Annak van a legjobb hangja és bármit fel lehet rajta újítani a mai napig (csak hangszóró ne legyen hibás).
Köszönöm!
Ez is egy jó tipp, bár ilyen nem jön szembe minden nap.
Még egy kérdésem volna.
Milyen összefüggés van az impedancia, és a "hajthatóság" között?
Kérdezem ezt azért, mert azt tapsztaltam, hogy a cd-játszóm kimenete(32ohm) sokkal jobban meghajtja a 250ohmos DT 990pro-t, mint a 32ohmos Philips-et. Kb. fele hangerő elég a DT-990-hez.
A DT880 és a DT990 nyitott a Meze 99 zárt.
Nem állítom, hogy az értékítéletemet nem befolyásolja az a tény, hogy ódzkodom a zártaktól.
Fül és Fejhallgatók
A DT880 és a DT990 nyitott a Meze 99 zárt.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Fül és Fejhallgatók
Köszönöm!
Elolvastam a bemutatót, tetszik, szimpatikus, de ehhez nekem nem csak egy tízest kellene hozzátenni. A nyitó hozzászólásomban írta, hogy a rászánt összeg 35-40 ezer Ft, és ezért elsősorban használt fejhallgatóban gondolkodom. A DT 990 úgy jött a képbe, hogy kaptam kölcsön egyet meghallgatni. Egy ilyen használtan még talán beleférne. Többet nem szánok rá. Más alternatíva egyenlőre nincs.
Vegyél használtan egy vintage (más néven "alt") DT990-et.
Annak van a legjobb hangja és bármit fel lehet rajta újítani a mai napig (csak hangszóró ne legyen hibás).
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog