Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
Köszönöm a válaszod! Nekem is megfordult ez a fejemben. A héten szétkapom akkor őket. Esetleg lesz látható jele annak hogy a ferrofluid ténylegesen beszáradt?
Csak Ebay-ről tudok hozzá vásárolni ferrofluidot, vagy itthon is beszerezhető jó minőségű? Olvastam egyébként egy hasznos leírást a csere folyamatáról amiben szinte ugyanez a magassugárzó szerepel.
Üdv,
Sanyi
Persze lesz látható jele, nem folyik mert kiszáradt.
Én is csak az Ebay-ről tudom megvenni, itthon nem tudom hogy hol lehetne beszerezni.
Az általad linkelt leírás az nagyon jó, az alapján bárki megtudja csinálni.
Néhány cseppet kell csak bele csepegtetni, hogy függöleges helyzetben se folyjon ki a ferrofluid.
- eclipse006
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 18
B&W hangsugárzók
20 éves hangsugárzóknál előfordul, hogy a ferrofluid beszárad a magassugárzókban. Ilyenkor kicsit megszorul a tekercs és a magas hangok nem jönnek ki rendesen. Érdemes lenne szétszedni a magassugárzókat és megnézni belül.
Köszönöm a válaszod! Nekem is megfordult ez a fejemben. A héten szétkapom akkor őket. Esetleg lesz látható jele annak hogy a ferrofluid ténylegesen beszáradt?
Csak Ebay-ről tudok hozzá vásárolni ferrofluidot, vagy itthon is beszerezhető jó minőségű? Olvastam egyébként egy hasznos leírást a csere folyamatáról amiben szinte ugyanez a magassugárzó szerepel.
Üdv,
Sanyi
Erősítő: Sony TA-F930R QS
Forrás: Cambridge Audio DacMagic
Hangfal: Audio Event 4.1
Kábelek: Luxor interkonnekt, Chord Company Carnival Silver Screen
Állvány: Atacama Nexus 7 (homokkal töltve)
B&W hangsugárzók
Sziasztok!
Korábban írtam arról, hogy vásároltam egy pár DM 601-es hangsugárzót. A mai nap volt időm hosszasabb tesztelésre zenehallgatás formájában.
Nos, vegyesek a tapasztalataim. Összességében őszintén megmondva nem vagyok elájulva a hangjuktól.
Leginkább a levegősség hiánya tűnt fel klasszikus, jazz számokat hallgatva. A magas tartomány sem az igazi valahogy. Mondom ezt úgy, hogy előtte két szerény tudású Yamaha sugárzópár volt bekötve.
Szerintetek ez normális, mármint úgy értem, hogy eleve magas elvárásokat támaszthattam fel ezekkel a Bowersek-kel?
Szétkaptam egyébként a dobozokat szemügyre venni a keresztváltót, de így első blikkre semmi problémát nem látok. Jövőhétvégén tervezem hazavinni műszerész ismerősömhöz a keresztváltókat átvizsgálásra. Elvégre nem mai dobozokról beszélünk.
20 éves hangsugárzóknál előfordul, hogy a ferrofluid beszárad a magassugárzókban. Ilyenkor kicsit megszorul a tekercs és a magas hangok nem jönnek ki rendesen. Érdemes lenne szétszedni a magassugárzókat és megnézni belül.
- eclipse006
- Lefelé a lejtőn
B&W hangsugárzók
Sziasztok!
Korábban írtam arról, hogy vásároltam egy pár DM 601-es hangsugárzót. A mai nap volt időm hosszasabb tesztelésre zenehallgatás formájában.
Nos, vegyesek a tapasztalataim. Összességében őszintén megmondva nem vagyok elájulva a hangjuktól.
Leginkább a levegősség hiánya tűnt fel klasszikus, jazz számokat hallgatva. A magas tartomány sem az igazi valahogy. Mondom ezt úgy, hogy előtte két szerény tudású Yamaha sugárzópár volt bekötve.
Szerintetek ez normális, mármint úgy értem, hogy eleve magas elvárásokat támaszthattam fel ezekkel a Bowersek-kel?
Szétkaptam egyébként a dobozokat szemügyre venni a keresztváltót, de így első blikkre semmi problémát nem látok. Jövőhétvégén tervezem hazavinni műszerész ismerősömhöz a keresztváltókat átvizsgálásra. Elvégre nem mai dobozokról beszélünk.
B&W hangsugárzók
Köszönöm!
Már meg is oldódott.
B&W hangsugárzók
Segitséget szeretnék kérni.Hol lehet b&w -hoz ferrofluidot szerezni.
előre is köszönöm a segitséget.
- eclipse006
- Lefelé a lejtőn
B&W hangsugárzók
Ez csak akkor derül ki ha kapacitás/ESR mérővel egyessével leméred.
Van egy szerelő ismerősöm aki ebben tud segíteni. Megkérem akkor majd, hogy mérje ki a kondikat.
B&W hangsugárzók
Köszönöm a válaszodat, illetve a szervíz könyvet.
Ahogy látom, a keresztváltóban elektrolit kondik vannak. Lehet, hogy hülyeséget írok, de mivel ezek a dobozok minimum 20 évesek, annyi idő elteltével nem
csökken a kapacitásuk/képességük ezeknek az elkóknak?
Hétvégén egyébként belekukkantok a dobozokba és szemügyre veszem a keresztváltót is.
Ez csak akkor derül ki ha kapacitás/ESR mérővel egyessével leméred.
- eclipse006
- Lefelé a lejtőn
B&W hangsugárzók
Szia!
Ha nem hallasz rajta semmi szokatlant, illetve nem látsz a hangváltókon elváltozást (felpuffadt kondi, stb.), akkor szerintem ne piszkáld.
Tessék Service manual a hangsugárzóhoz: http://bwgroupsupport.com/downloads/tec ... 601-TM.pdf
Köszönöm a válaszodat, illetve a szervíz könyvet.
Ahogy látom, a keresztváltóban elektrolit kondik vannak. Lehet, hogy hülyeséget írok, de mivel ezek a dobozok minimum 20 évesek, annyi idő elteltével nem
csökken a kapacitásuk/képességük ezeknek az elkóknak?
Hétvégén egyébként belekukkantok a dobozokba és szemügyre veszem a keresztváltót is.
B&W hangsugárzók
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy B&W 601-es hangsugárzó párt (S nélküli széria, tehát a legelső). Még nem igazán volt időm komolyabb tesztelésre, csak egy rövidke hallgatózás erejéig üzemeltem be őket.
Kérdésem a következő:
Minek után ezek nem mai dobozok, érdemes a keresztváltóban a kondenzátorokat megmérni és esetleg cserélni? Első hallásra minden rendben van, de mint írtam is, kb. egy számot volt időm meghallgatni rajtuk.
A hétvégén lesz időm az átnézésükre, akkor képet is tudok küldeni a keresztváltókról.
Köszi előre is!
Szia!
Ha nem hallasz rajta semmi szokatlant, illetve nem látsz a hangváltókon elváltozást (felpuffadt kondi, stb.), akkor szerintem ne piszkáld.
Tessék Service manual a hangsugárzóhoz: http://bwgroupsupport.com/downloads/tec ... 601-TM.pdf
- eclipse006
- Lefelé a lejtőn
B&W hangsugárzók
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy B&W 601-es hangsugárzó párt (S nélküli széria, tehát a legelső). Még nem igazán volt időm komolyabb tesztelésre, csak egy rövidke hallgatózás erejéig üzemeltem be őket.
Kérdésem a következő:
Minek után ezek nem mai dobozok, érdemes a keresztváltóban a kondenzátorokat megmérni és esetleg cserélni? Első hallásra minden rendben van, de mint írtam is, kb. egy számot volt időm meghallgatni rajtuk.
A hétvégén lesz időm az átnézésükre, akkor képet is tudok küldeni a keresztváltókról.
Köszi előre is!
B&W hangsugárzók
A B&W 602 S2-eket, vagy az S2-es széria bármely tagját hallotta már valaki REGA erősítővel?
B&W hangsugárzók
Én valamelyik Alpha-t (One-tól 10-ig) tenném mellé, többször is van eladó belőle korrekt áron 60-80-100eFt környékén...
Hogy ezen belül melyiket, azt nehezebb eldönteni, mert több is jó lehet. Nekem a 7-es és a 10-es a legszimpatikusabb, de ez ne befolyásoljon.
A Diva is jó lehet, azzal nem hallottam, de még most is kíváncsi lennék rá.
Köszi a segítséget!
B&W hangsugárzók
Köszi! Arcam-ból melyik típus lenne a legjobb?
Én valamelyik Alpha-t (One-tól 10-ig) tenném mellé, többször is van eladó belőle korrekt áron 60-80-100eFt környékén...
Hogy ezen belül melyiket, azt nehezebb eldönteni, mert több is jó lehet. Nekem a 7-es és a 10-es a legszimpatikusabb, de ez ne befolyásoljon.
A Diva is jó lehet, azzal nem hallottam, de még most is kíváncsi lennék rá.
B&W hangsugárzók
Én anno évekig használtam ilyet.
Ha most kellene választanom, akkor egy Arcam-ot tennék elé legszívesebben.
De sokan szerették a korabeli Marantz, Rotel erősítőket is vele, ezekről nincs tapasztalatom.
Köszi! Arcam-ból melyik típus lenne a legjobb?
B&W hangsugárzók
Szia!
Én a Marantz CD 63 Ki Signature+Marantz PM 66 KI Signature-rel demóztam évekig és jó néhány szettet eladtunk.Egy szerethető, sokáig hallgatható hang, egy mindenevő a zenét tekintve.
Üdv,
rx8
Köszi!
B&W hangsugárzók
No akkor inkább erősítőbe fektetem a zsét, de a linket köszönöm.
Szerinted jó hatással lehet egy 683 as hangképére, ha a belső "szimpla" sík szivacsot prizmás vagy félgömb domborzatúra cserélem? Van esetleg valamilyen szimpla mod ami hallhatóan szebb hangzáshoz vezet?
Sajnos ennyire nem vagyok benne a témában, de nem hiszem hogy a prizmás szivacstól javulna bármi is...
B&W hangsugárzók
Egyáltalán nem forintos tétel, hanem több tízezer forint az említett kondi, viszont egy több miliós hangfalnál ez a tétel elhanyagolható.
Inenn tudod letölteni a gyári Service Manual-t: http://bwgroupsupport.com/manuals/bw-service
No akkor inkább erősítőbe fektetem a zsét, de a linket köszönöm. Szerinted jó hatással lehet egy 683 as hangképére, ha a belső "szimpla" sík szivacsot prizmás vagy félgömb domborzatúra cserélem? Van esetleg valamilyen szimpla mod ami hallhatóan szebb hangzáshoz vezet?
B&W hangsugárzók
Viszont ha az az olcsó 47uF-os Mundorf Mcap MKP alu fóliás kondit a soros ágból lecseréled egy 47uF-es Mundorf Mcap EVO Silver Gold Oil kondira, akkor már ugrottál egy szintet.
Ahha, meg buktam ezer eurót:)
Marketingben nem hiszek, csak a fizikában.
Elég sok doboznak jobb a középtartománya, annak ellenére, hogy azok is a legolcsóbb alu kondikat használják ráadásul papír& műanyag hangszórókkal. Az áramköri hangoláson, a doboz kialakításán és a meghajtók minőségén múlik a hangja.Itt csak az elsőn tudok változtatni,de azt is csak forrasztas és talp szerelés nélkül.
Első sorban elméleti síkon mozgat a kérdés, hogy vajon tényleg ennyivel jobb lett az új hangszóró készlet, vagy az új harsányabb divatirányzatot követve áthangolták a váltókat is...
Tévedsz! A D2-höz képest pont a D3-ra jellemző a kevesebb középtartomány (bár nagyon részletező volt és nem hiányzott belőle semmi), viszont több lett a mély (nekem már egy kicsit loudnes-esnek tűnt).
B&W hangsugárzók
Érdemes lehet 683 s1 nél is ilyen tuning? Mert, ha forintos a tétel, lehet érdekelne.
Van saját oldala ezeknek a rajzoknak illetve a bowers tuningnak vagy csak google keresés eredménye?
Egyáltalán nem forintos tétel, hanem több tízezer forint az említett kondi, viszont egy több miliós hangfalnál ez a tétel elhanyagolható.
Inenn tudod letölteni a gyári Service Manual-t: http://bwgroupsupport.com/manuals/bw-service
B&W hangsugárzók
Viszont ha az az olcsó 47uF-os Mundorf Mcap MKP alu fóliás kondit a soros ágból lecseréled egy 47uF-es Mundorf Mcap EVO Silver Gold Oil kondira, akkor már ugrottál egy szintet.
Ahha, meg buktam ezer eurót:)
Marketingben nem hiszek, csak a fizikában.
Elég sok doboznak jobb a középtartománya, annak ellenére, hogy azok is a legolcsóbb alu kondikat használják ráadásul papír& műanyag hangszórókkal. Az áramköri hangoláson, a doboz kialakításán és a meghajtók minőségén múlik a hangja.Itt csak az elsőn tudok változtatni,de azt is csak forrasztas és talp szerelés nélkül.
Első sorban elméleti síkon mozgat a kérdés, hogy vajon tényleg ennyivel jobb lett az új hangszóró készlet, vagy az új harsányabb divatirányzatot követve áthangolták a váltókat is...
B&W hangsugárzók
Érdemes lehet 683 s1 nél is ilyen tuning? Mert, ha forintos a tétel, lehet érdekelne.Van saját oldala ezeknek a rajzoknak illetve a bowers tuningnak vagy csak google keresés eredménye?
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
Egy szem párhuzamosan kötött kondi olyan messze a keresztvaltótól szerintem csak rontana a helyzeten.
Elég komoly pro audio termékeket gyártanak es a hifi világában eddig sem okozott gondot a 100x-os haszonkulcs:)
Hiába van visszavásárlási garancia, inkább megépíteném, minthogy visszapostazassal szórakozzak.
802d3 MF keresztvaltó rajzod nincs véletlenül?
Köszi!
Sajnos még csak D2-ig van fent a neten publikus rajz.
B&W hangsugárzók
Valószínűleg egy filléres elkó kondi van benne, jó nagy lehúzás...
Egy szem párhuzamosan kötött kondi olyan messze a keresztvaltótól szerintem csak rontana a helyzeten.
Elég komoly pro audio termékeket gyártanak es a hifi világában eddig sem okozott gondot a 100x-os haszonkulcs:)
Hiába van visszavásárlási garancia, inkább megépíteném, minthogy visszapostazassal szórakozzak.
802d3 MF keresztvaltó rajzod nincs véletlenül?
Köszi!