Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Miben érzed kevésnek a Tannoy-t?
A mai termékekkel az a fő gond hogy drágák és nem tudnak semmi újat.
Egy időben a mozisok körében a JBL hasított, most a MA. Klipch...

Jó, meg szép a Tannoy M3, de azért nem nehéz lelépni azt a szintet.
De ha azzal együtt tudott élni, akkor biztos nem javaslok JBL-t vagy Klipch-et. Meg ha ilyen nagy Denon lesz az erősítő, azt azért hangdobozokkal is ki kell szolgálni, minőségileg legalább MA Silver vagy hasonló minőségi és árkategória passzol hozzá.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3314
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Hali! Le szeretném cserélni a mozi szettemet. Eddig egy régi denon 1803 és egy 6.1 tannoy m3, m2,mc csapat volt.
Erősítőnek szinte biztos, hogy maradok a denonnál, egy avr-x 6300h lesz. Hozzá nénék egy szettet. Tetszik a monitor audio, nagyon bejött a cimborám polkaudio tsx szettje, de érdekes lehet az rti sorozat is. Vagy amit most nézegetek az a Klipsc r28f szettje +4 atmos hangfallal. Ha már az erősítő birja a dolby atmost. Melyikkel lenne kompatibilis a denon?

A Klipschek jóval átlag fölötti érzékenységűek (95-97 dB), ami azt jelenti hogy kb. negyedannyi erősítő teljesítmény igényelnek egyforma hangerőhöz mint egy átlagos 88-89 dB-s hangfal.
Tehát baromi hangos tud lenni, mozira, rock és elektronikus zenére nem rossz választás, klasszikust vagy jazzt viszont nem hallgatnék rajta.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Hali! Le szeretném cserélni a mozi szettemet. Eddig egy régi denon 1803 és egy 6.1 tannoy m3, m2,mc csapat volt.
Erősítőnek szinte biztos, hogy maradok a denonnál, egy avr-x 6300h lesz. Hozzá nénék egy szettet. Tetszik a monitor audio, nagyon bejött a cimborám polkaudio tsx szettje, de érdekes lehet az rti sorozat is. Vagy amit most nézegetek az a Klipsc r28f szettje +4 atmos hangfallal. Ha már az erősítő birja a dolby atmost. Melyikkel lenne kompatibilis a denon?
Miben érzed kevésnek a Tannoy-t? 
A mai termékekkel az a fő gond hogy drágák és nem tudnak semmi újat.

Egy időben a mozisok körében a JBL hasított, most a MA. Klipch...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Ákosking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Ákosking »

Mozi: Projektor: Sanyo PLV Z1, Hang: Denon Avr X6300H, Monitor Audio Bronze 11.1, KLIPSCH KSW12 subwoofer, LD blu ray,
HiFi: NAD 545 Bee cd player, NAD C356 BEE stereo, NAD 5150 phono, Triangle Antal ES, AKG K100 headphone
Kábelek: Monitor interconnects, QED 25th silver anniversary speakercable

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Sunders »

Szevasztok!
A Polk Audio Lsim 705 -öt hallgatta már valaki? Mi a véleményetek róla? Ebben az árban van esetleg jobb álló hangfal?

Kösz!
Naim Uniti Nova+Monitor Audio Gold 200 (5G)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Előfordulnak használt piacon újabb, friss hangsugárzók olykor akár fél áron. Bennem felmerül a kérdés a bejáratással kapcsolatban. Lehet, hogy valaki nem kíméli a berendezést és aztán eladja? Miből lehet észrevenni ha ilyen gondja van egy készüléknek? Mire kell egyáltalán figyelni?

Ha a hangszórókon nincs külsérelmi nyom, és szól is normálisan, anomáliák nélkül, akkor nem igazán lehet rejtett hibája.
A fenti esetek több okból előfordulhatnak, pl. Németországban vette (az ottani új árak jóval a magyaro-i árak alatt vannak) és mégsem passzol a rendszerébe, stb.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

KissP
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: KissP »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Előfordulnak használt piacon újabb, friss hangsugárzók olykor akár fél áron. Bennem felmerül a kérdés a bejáratással kapcsolatban. Lehet, hogy valaki nem kíméli a berendezést és aztán eladja? Miből lehet észrevenni ha ilyen gondja van egy készüléknek? Mire kell egyáltalán figyelni?

Köszönöm!

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Veni »

Ha jó áron adják, instant get.140körül mocorog

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3314
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Segítségeteket szeretném kérni Rogers ls7-tel kapcsolatban. Kinek mi véleménye ezzel kapcsolatban? Minden véleményt vele kapcsolatban előre is köszönök!

Ha jó áron adják, instant get.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Meg kell venni. Ritka és jó darab. Ha ls7t, akkor még jobb.köszönöm szépen! Nagyon gondolkodom rajta!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Segítségeteket szeretném kérni Rogers ls7-tel kapcsolatban. Kinek mi véleménye ezzel kapcsolatban? Minden véleményt vele kapcsolatban előre is köszönök!Meg kell venni. Ritka és jó darab. Ha ls7t, akkor még jobb.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítségeteket szeretném kérni Rogers ls7-tel kapcsolatban. Kinek mi véleménye ezzel kapcsolatban? Minden véleményt vele kapcsolatban előre is köszönök!

Larko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Larko »

A Canton az enyèm.
Amit tudok hogy belepiszkálás, tunning mentes, nincs szèthajtva.Nem hiányzik a dobozbol, nincs leverve.Szèp állapotban van.
1 baj van számomra vele hogy kicsit nagy a helyisègbe.Hang, ès mèret tekintetèben is.Csak azèrt cserèlnèm le mert változtak a szokások.Gyerek vette át a hatalmat a szobában.Így egy kisebb dobozra váltanèk.De nem eröltetem igy sem az eladást mert egy nagyon jó doboz.
Ami neked okozhat gondot az a vèdőrácsa grillje.Ugyan meg van meg szèp,nem horpadt viszont gyárilag ezüst.Ezt lehet orvosolni egy laza festèssel.

Szervusztok,

Tavasszal már egyszer nekifogtam a ATL HD310i cserének, de akkor a lakásfelújítás felülírta a dolgot időhiány miatt.

Elhelyezés: ~30-35nm a nappali+konyha, L alakú elrendezésben (ez vélhetően nem ideális)
Zene: sajnos egyre ritkábban, de hallgatok Jazz-t (FLAC), általában inkább vmilyen online csatornáról hallgatunk zenét, rádiót (néha jazzy:))
technika: ATL HD310i-t egy öreg onkyo tx-ds484 hajtja (ez lesz a következő cserélendő), spdif-en keresztül csatlakozom egy passzív PC-hez, azon KODI fut.

Most újra aktuális a téma, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kicsit ellépve az ATL árától, de még mindig a kezdő kategóriában keresgéltem, a következők akadtak fel a rostán.

Sosem hallottam ilyet, de nekem vhogy nagyon bejön ez a CANTON doboz:
https://www.jofogas.hu/budapest/Canton_ ... 873663.htm
Nem beszéltem még az eladóval koránál fogva állapota azért kérdéses lehet.

Clarus rhea pro: fórumokon olvasottak szerint ehhez nem árt egy SUB.
https://www.jofogas.hu/fejer/Clarus_rhe ... 798354.htm

Innen a fórumról triangle heliade es
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -es/page-2

Egy másik triangle
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... erius-202/
Még nem néztem utána, hogy mi a két doboz közt a különbség, ha esetleg vki tudja és megosztaj, azt megköszönöm!

Mivel időnként fimet is nézünk, lehet ez egy jó választás, és szerintem az ára sem rossz.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -audio-bx/

Zenére egy titkos befutó lehet, persze ha cserélni akarom majd nem tudom találok-e neki gazdát.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -chaconne/

Most épp nem látok eladót, de az első CANTON-hoz hasonlóan szimpatizálok a quadral shogun prestige dobozokkal is (főleg ha ribbon van benne), hogy igaz vagy sem, nem tudom, de olvastam itt-ott, hogy "jobban zenél mint pl a Dali concept6.

Mi a véleményetek a fenti dobozokról, 100-160körül jó választás vmelyik? Esetleg van más javaslata vkinek?
Kritériumként annyi feltétel van még, hogy nem lehet fekete/szürke és jó ha a grill megvan:)

Válaszotok előre is köszönöm,
csuti

Larko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Larko »

Szervusztok,

Tavasszal már egyszer nekifogtam a ATL HD310i cserének, de akkor a lakásfelújítás felülírta a dolgot időhiány miatt.

Elhelyezés: ~30-35nm a nappali+konyha, L alakú elrendezésben (ez vélhetően nem ideális)
Zene: sajnos egyre ritkábban, de hallgatok Jazz-t (FLAC), általában inkább vmilyen online csatornáról hallgatunk zenét, rádiót (néha jazzy:))
technika: ATL HD310i-t egy öreg onkyo tx-ds484 hajtja (ez lesz a következő cserélendő), spdif-en keresztül csatlakozom egy passzív PC-hez, azon KODI fut.

Most újra aktuális a téma, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kicsit ellépve az ATL árától, de még mindig a kezdő kategóriában keresgéltem, a következők akadtak fel a rostán.

Egy másik triangle
Még nem néztem utána, hogy mi a két doboz közt a különbség, ha esetleg vki tudja és megosztaj, azt megköszönöm!

Mivel időnként fimet is nézünk, lehet ez egy jó választás, és szerintem az ára sem rossz.

Zenére egy titkos befutó lehet, persze ha cserélni akarom majd nem tudom találok-e neki gazdát.

Most épp nem látok eladót, de az első CANTON-hoz hasonlóan szimpatizálok a quadral shogun prestige dobozokkal is (főleg ha ribbon van benne), hogy igaz vagy sem, nem tudom, de olvastam itt-ott, hogy "jobban zenél mint pl a Dali concept6.

Mi a véleményetek a fenti dobozokról, 100-160körül jó választás vmelyik? Esetleg van más javaslata vkinek?
Kritériumként annyi feltétel van még, hogy nem lehet fekete/szürke és jó ha a grill megvan:)

csuti

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1709

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Köszönöm ismételten!

Ebbe az irányba fogok mozdulni egyelőre, és meg is fogom hallgatni őket.

Erősítő ügyben mit tanácsolsz? ...vagy offtopic és ne itt tegyem fel?

Esetleg még elgondolkodhatsz ezen is.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... k-szinben/

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Inkább a mozis fórumban kérdezd. Nem ismerem a kínálatot, minden gyártó évente új modelleket dob ki kb. Nekem egy régebbi Anthem MRX500 van és teljesen elégedett vagyok vele. 

tomistarrr

Hozzászólás Szerző: tomistarrr »

Szerintem mozira jobb a bidipol háttér. Az hogy mennyi a frekvencia tartománya, totál lényegtelen. Szépen 80hz-en megvágod a háttereket és kész. De jobb lenne elmenni a Streamaudioba és meghallgatni mindkét felállást. 

Nekem szimpibb a T12. Szerintem komolyabb szub is. Ráadásul épp van eladó belőle az aprón jó áron. A 35-150hz nem a frekvenciaátvitelt jelenti. A vágási frekvenciát lehet ebben a tartományban állítani, az av online mérései szerint kb. 22hz-ig megy le a T12. Ami  bőven jó érték.

Köszönöm ismételten!

Ebbe az irányba fogok mozdulni egyelőre, és meg is fogom hallgatni őket.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kedves -KP- , nagyon köszönöm, igazán szimpatikus termékek.

Viszont szeretném még kérdezni, hogy :
- melyik háttér lenne megfelelőbb a szetthez Ascent 20 vagy Phase 16 bi-dipol ? Előbbinek jóval nagyobb a frekvenciaátviteli tartománya, ez számíthat?
- Szubnak SVS SB-1000 vagy a Thunder 12 ? Frekvencia átvitelben a SVS 24-260Hz (a T12: 35-150Hz) , viszont a T12 valahogy szimpatikusabb, a 28kg-os súlya is, van benne anyag és tesztekben is dicsérik.

Szerintem mozira jobb a bidipol háttér. Az hogy mennyi a frekvencia tartománya, totál lényegtelen. Szépen 80hz-en megvágod a háttereket és kész. De jobb lenne elmenni a Streamaudioba és meghallgatni mindkét felállást. 

Nekem szimpibb a T12. Szerintem komolyabb szub is. Ráadásul épp van eladó belőle az aprón jó áron. A 35-150hz nem a frekvenciaátvitelt jelenti. A vágási frekvenciát lehet ebben a tartományban állítani, az av online mérései szerint kb. 22hz-ig megy le a T12. Ami  bőven jó érték.

tomistarrr

https://www.streamaudio.hu/quadral-asce ... -hatterrel

Szubnak meg valamilyen SVS, vagy Dynavoice Thunder T12, akár használtan avx apróról. 

Kedves -KP- , nagyon köszönöm, igazán szimpatikus termékek.

Viszont szeretném még kérdezni, hogy :
- melyik háttér lenne megfelelőbb a szetthez Ascent 20 vagy Phase 16 bi-dipol ? Előbbinek jóval nagyobb a frekvenciaátviteli tartománya, ez számíthat?
- Szubnak SVS SB-1000 vagy a Thunder 12 ? Frekvencia átvitelben a SVS 24-260Hz (a T12: 35-150Hz) , viszont a T12 valahogy szimpatikusabb, a 28kg-os súlya is, van benne anyag és tesztekben is dicsérik.

Erősítőben mi lenne az ajánlás? Megfelelő az általam nézett Denon AVR-X1400/2400H, vagy inkább másban gondolkozzak?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Előre is köszönöm,
Tomi

https://www.streamaudio.hu/quadral-asce ... -hatterrel

Szubnak meg valamilyen SVS, vagy Dynavoice Thunder T12, akár használtan avx apróról. 

tomistarrr

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni, mégpedig :
5.1 házimozi rendszert szeretnék vásárolni, elsősorban házimozizásra, illetve zene hallgatásra(elektronikus), mint például az alábbi zenék...

https://soundcloud.com/boris-brejcha/sc ... l-mix-free
https://soundcloud.com/stephanbodzin/02 ... yu-remix-3

Nem vagyok vájtfülű és nagyon sok százezret sem szeretnék(tudok) rááldozni, viszont ha már pár százezret is kiadok, nem szeretnék nagyon mellényúlni.

Első körben új termékek vásárlásán gondolkoztam, erősítőben maradnék is az újnál, viszont ahogy látom, pár éves hangfalakhoz kedvezőbb áron hozzá lehetne jutni, így ott már a használtra voksolnék.

Az alap koncepcióm egy Denon AVR-X2400H (esetleg X1400H) + Klipsch R-28F 5.1 szett lenne. Ez új áron 550eFt az extremeaudionál. Ha használtan vadászom össze, a hangfalakat, akkor talán picit olcsóbban kijövök, a lényeg, hogy ennyi rá a keret.
Mi lenne az, ami ebbe kb. belefér , viszont inkább ajánlanátok? Hangfalra és erősítőre is kérek szépen ajánlásokat

A nappali mérete kb.30m2 , de közös a légtér a közlekedővel, étkező+konyhával is.

Előre is köszönöm,
Tomi

tcarina

Hozzászólás Szerző: tcarina »

Sziasztok!
Szerintetek meg szabad vásárolni egy kb 17éves ( 2000-ben kezdték el gyártani) hangsugárzót ,vagy az már nagyon nem hozza az eredeti minőséget? Egy Monitor Audio Silver 9-ről lenne szó. Tudom ,hogy meg kellene hallgatni  csak nagyon messze vannak .(külföld anglia).Az ára nem lenne sok ,jókat írtak róla anno,ezért nagyon mozgatja a fantáziámat.
Üdv:Géza

csuti

Hozzászólás Szerző: csuti »

Szervusztok,

Elhelyezés: ~30-35nm a nappali+konyha, L alakú elrendezésben (ez vélhetően nem ideális)

Egy másik triangle

csuti

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Kokov fórumtársnak felajánlottam a lehetőséget, hogy ezeket meg tudja hallgatni nálam:
Heybrook HB1
KEF Cantor II
Monitor Audio R352
Celestion Ditton 332
RAM DM 70
JBL L110
Spendor BC1
B&W Matrix 2
egyenlőre nem reagált, pedig így szerintem sok felesleges körtől megkímélné magát.
Ez bizony többet érne, mint hetekig a teszteket bújni, fórumozni. Azt a RAMot még én sem hallottam.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

@Kokov.

Szerintem nem kell ennyire megsértődni. Másrészt az is igaz, hogy ebben a topciban ki van írva, hogy a kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást. Ez utóbbi azért fontos, mert nagyon sok mindent lehet vele tisztázni. Egyébként meg sok értelmes javaslatot is kapsz.

"Szerintem az ideális doboz és az akusztikus rövidzár között van elég sok minden, amit szemre is meg lehet becsülni."

Na ezzel nekem is komoly fenntartásaim vannak, már csak azért is, mert ha rákeresel a szükséges paraméterekre nagyon könnyen látni fogod, hogy küllemre hasonló hanxóróknak drámaian más TS paraméterei vannak.

http://www.seas.no/index.php?option=com ... Itemid=359

http://www.seas.no/index.php?option=com ... Itemid=359
vagy pl.:

http://hangszoro.net/h2000/mk/HA31-422G

http://hangszoro.net/adat/422.pdf

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”