Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
HDMI kábellel rakötöttem a laptopot az erősítőre, de bemeneten csak 2.0-át érzékel. Mit kellene beállítani, hogy, a bemenet 5.1 legyen?
Elsore az eszkozkezeloben nezz korul ott hogyan megy ki a hang sztereo vagy 5.1.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 871
HDMI kábellel rakötöttem a laptopot az erősítőre, de bemeneten csak 2.0-át érzékel. Mit kellene beállítani, hogy, a bemenet 5.1 legyen?
Elsore az eszkozkezeloben nezz korul ott hogyan megy ki a hang sztereo vagy 5.1.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Régebbi Heco-k közt voltak jók, de mint máshol is az olcsó általában gyenge!
Elfogadom ha újat akarsz venni, de 500 ajroért újban nem lesz öröm hosszú távon.
Használtban keress!
Így is necces a 25 nm monitor dobozzal (és ott kell még + állvány is).
Sajtónak ne higgy!
Keress az elmebajon.
Köszönöm a tanácsokat!
Elkezdtem használtak között keresgélni, és találtam elég jó áron egy szettet. Onkyo tx nr656, Infinity alpha 50 előre, 20 még hátra. Centernek a nagyobbik Infinity alpha, meg egy sub hozzá.
Még állítgatom, de szerintem jó lesz
Sziasztok !
Nem teljesen ide tartozó kérdés.
Olyan hangsugárzókban ahol több 3-4 egyforma hangszóró van , ezeknél egyszerre szólnak , vagy a hangváltó úgy van megépítve , hogy minden hangszórónak meg van a saját
frekvenciatartománya.
Harmadik lehetőség hogy beteszik a selejt hangszórót passzív membránnak. Ez is előfordul.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Sziasztok !
Nem teljesen ide tartozó kérdés.
Olyan hangsugárzókban ahol több 3-4 egyforma hangszóró van , ezeknél egyszerre szólnak , vagy a hangváltó úgy van megépítve , hogy minden hangszórónak meg van a saját
frekvenciatartománya.
Sziasztok. egy kollégámnak kellene segítenem, aktív bluetooth-os hangfalat keres, nézte a Sony GTK-XB7-es hangfalát, de érdeklődik, hogy esetleg ebben az árkategóriában hasonló, vagy jobb tudással van e más hangfal. Sajnos én süket vagyok ezekhez, köszi.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- pulykamaki
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
német, angol ebay-ről szerintem biztos lehet olyan centert szerezni.
Sajnos nincs, no meg jobb szeretem megnézni a portékát.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Sziasztok!
A következőben kérném a tanácsotokat. Adott két Wharfedale Diamond 9.6 hangfal és két Wh 9.3 háttérnek. Viszont a jelenlegi center egy JBL N center http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 43crx.aspx
Ezt szeretném lecserélni valami a rendszerhez passzolóhoz.. Igazából a Wh 9 CM centert vadászom, de eléggé esélytelennek tűnik. Sajnos a márkák hangját nem nagyon ismerem, ezért kérnék ajánlásokat.
A rá szánt összeg 50e maximum. Mi az amivel nem járnék rosszul? Amúgy a szoba 25nm2 egy Pio vsx-919 erősítővel.
Köszi előre is
német, angol ebay-ről szerintem biztos lehet olyan centert szerezni.
- pulykamaki
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
A következőben kérném a tanácsotokat. Adott két Wharfedale Diamond 9.6 hangfal és két Wh 9.3 háttérnek. Viszont a jelenlegi center egy JBL N center http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 43crx.aspx
Ezt szeretném lecserélni valami a rendszerhez passzolóhoz.. Igazából a Wh 9 CM centert vadászom, de eléggé esélytelennek tűnik. Sajnos a márkák hangját nem nagyon ismerem, ezért kérnék ajánlásokat.
A rá szánt összeg 50e maximum. Mi az amivel nem járnék rosszul? Amúgy a szoba 25nm2 egy Pio vsx-919 erősítővel.
Köszi előre is
Tehát quadral hangszóróból nincs ilyen pici ahogy nézem ebben a szériában.
Így mindenképp valami más kell.
Esetleg egy Focal SIB-T LCR szatelis sugárzó?
Elképzelhető hogy a jövőben a frontok is focalból lesznek. Kocsimban is focalok vannak, nagyon szépen szólnak
Sziasztok!
Hangfal vásárlás elött állok.
Négy kiszemeltem van.
Canton Fonum 501 DC
JBL XL 1000
Sonab B31
Quadral All-Craft Ac 90
Segítségeteket kérném!
Erősítő:Denon PMA 525
ups
több külön-külön magasabb szintű, de más típusú hangfal sokszor jobb hangot ad, mint az egy családba tartozó, de gyengébb.
Ez az a tipikus "szabályt erősítő kivétel" csak nagy tapasztalattal rendelkezőknek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- -KP-
- V.I.P.
Erősen javasolt hátsókból is a frontoldali hangfalcsaládból venni, különben nem lesz egységes hangkép.
több külön-külön magasabb szintű, de más típusú hangfal sokszor jobb hangot ad, mint az egy családba tartozó, de gyengébb.
Erősen javasolt hátsókból is a frontoldali hangfalcsaládból venni, különben nem lesz egységes hangkép.
Van belőle 2db (qlx 105), de nem férnek el :/
És kellően csúnyán is mutatnak hátul
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
22 centi magas eléggé limitálja a lehetőségeket.
Pl. innen Swans D10R, vagy RM300R.
Köszönöm a tippeket.
A Swans D10R jónak tűnik.
Az RM300R már túl méretes oda
Fektetve sem jó, mivel a polc mélysége is adott, így kilógna belőle.
https://photos.app.goo.gl/aBaQPYN3ifXUeBL42 Ide kell amúgy beférnie. Bár variálható polcnak lett tervezve, a konnektorok és a kivetítő teljesen meghatározza a polcok helyét, szóval ez van Ez sem tökéletes, mert a legjobb az lenne, ha lefelé lenne döntve a hangfal és kiljebb lenne hogy tökéletesen terjedjen a hang a néző felé, de ez van..
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
- Pici legyen (max 22cm magas)
Csak egy tipp: Nálam B&W 601S3 van hátul és egy trükkel csak 20.4cm magas: el van fektetve a polcon )
Tudom tudom szentségtörés és igénytelenség.... de legalább szép, jól szól és elfért
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- -KP-
- V.I.P.
Sziasztok!
Hátsó hangfalpárt keresek meglévő rendszermhez. Költöztem, az új helyre nem férnek el a régiek és küllemükben sem illenének ide
A rendszer körülötte:
Yamaha RX-V659 erősítő
Yamaha sw515 mélyláda.
Elől 2db Quadaral QLX185 + center.
Ide keresek hátra 2db hangfalat, az alábbi kritériumokkal:
- Ha lehet fa (vagy fa hatású) külső
- Akár picit fölé lőve a rendszernek, előbb utóbb cserélve lesz más is - a kábelezés is fölé lett már lőve
- Használt is lehet
Napok óta bogarászom az oldalakat, hirdetéseket de nem igazán találok semmi érdemlegeset értelmes áron belül. 100e fölött nem költenék rá..
Hálásan köszönöm ha tudtok valami jót ajánlatni
22 centi magas eléggé limitálja a lehetőségeket.
Pl. innen Swans D10R, vagy RM300R.
Sziasztok!
Hátsó hangfalpárt keresek meglévő rendszermhez. Költöztem, az új helyre nem férnek el a régiek és küllemükben sem illenének ide
A rendszer körülötte:
Yamaha RX-V659 erősítő
Yamaha sw515 mélyláda.
Elől 2db Quadaral QLX185 + center.
Ide keresek hátra 2db hangfalat, az alábbi kritériumokkal:
- Ha lehet fa (vagy fa hatású) külső
- Akár picit fölé lőve a rendszernek, előbb utóbb cserélve lesz más is - a kábelezés is fölé lett már lőve
- Használt is lehet
Napok óta bogarászom az oldalakat, hirdetéseket de nem igazán találok semmi érdemlegeset értelmes áron belül. 100e fölött nem költenék rá..
Hálásan köszönöm ha tudtok valami jót ajánlatni
Sziasztok!
Hangfal vásárlás elött állok.
Négy kiszemeltem van.
Canton Fonum 501 DC
JBL XL 1000
Sonab B31
Quadral All-Craft Ac 90
Segítségeteket kérném!
Erősítő:Denon PMA 525
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Ezeket a drága boltokat nem mentették el, de közben találtam olyanokat is, akik nem csak a felső kategóriával foglalkoznak.
Heco-ról mi a véleményetek? 150 € környékén lehet kapni, és olvastam már ajanlottnak német fórumon.
Régebbi Heco-k közt voltak jók, de mint máshol is az olcsó általában gyenge!
Elfogadom ha újat akarsz venni, de 500 ajroért újban nem lesz öröm hosszú távon.
Használtban keress!
Így is necces a 25 nm monitor dobozzal (és ott kell még + állvány is).
Sajtónak ne higgy!
Keress az elmebajon.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Szerintem is hanyagold a wharfit. Boltokhoz a közeledben, amit találtál. Hátha találunk valamit. 500 eurót írtál, abból lehet jó dolgokat venni, de ha kis monitor sugárzót veszel, az vérszegény lesz mozin szub nélkül.
Ezeket a drága boltokat nem mentették el, de közben találtam olyanokat is, akik nem csak a felső kategóriával foglalkoznak.
Heco-ról mi a véleményetek? 150 € környékén lehet kapni, és olvastam már ajanlottnak német fórumon.
- -KP-
- V.I.P.
Mihez kéred a linket?
Szerintem is hanyagold a wharfit. Boltokhoz a közeledben, amit találtál. Hátha találunk valamit. 500 eurót írtál, abból lehet jó dolgokat venni, de ha kis monitor sugárzót veszel, az vérszegény lesz mozin szub nélkül.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Körbenéztem a környéken, vannak bemutatótermek, még talán időt is tudnék rá számítani, de amiket árulnak, az nem az én kategóriám. Kib@xott drágák
Néztem a Wharfede 9.1, 10.1-es és a Heco victa-kat. Ezek mennyire ajánlották?
Körbenézek a használták között is, biztosan találok valami helyi oldalt.
Persze hogy drágák, hiszen az "életszinvonal" is magasabb kint!
Lehet kövezni de én a Wharfikról lebeszélnélek!
Adott árban más márka jobb dobozokat készített!
Persze a Wharfinak is vannak jobb dobozai és ne feledjük el hogy mindenkinek másra van szüksége!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Tudsz adni pár linket?
Mihez kéred a linket?