Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Polkaudio
Polkaudio
Ezt nem igazán értem. Hogy kapcsolod át hogy csak a hátterek szóljanak? Kinyomod hogy front center off, de akkor csak a háttércsatorna jelét kapják ugye? Ebből meg hogy milyen tere van, hááááátttttt..... Vagy vmit félreértettem.
A NAD-on van két speciális sztereó beállítás.
Az első esetben a sztereó jelet szétküldi az összes hangfalra, egyfajta
áltérhangzás, amit a leírás partikra ajánl.
A másikban csak a hátterek szólnak sztereóban, amit háttérzenéhez ajánlanak,
beszélgetős összejövetelre.
Azt mondjuk nemtudom, hogy ilyenkor a teljes jelet kapják-e a hangfalak, de
ahhoz túl jól szólnak, ezért gondolom, igen.
Bár lehet, hogy csak a régi rendszer emlékeire való tekintettel érzem ezt.
Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12
Polkaudio
A „kis” hátterek szépen segítenek a tér megalkotásában. Ha átkapcsolom az erősítőt, hogy csak a hátterek szóljanak, akkor gyorsan kiderül, hogy ők is szépen muzsikálnak. Bár a frontokhoz képest a tér beszűkül, és nem lesz olyan nyílt a hangzás, de sokáig hallgathatók ők is.
Ezt nem igazán értem. Hogy kapcsolod át hogy csak a hátterek szóljanak? Kinyomod hogy front center off, de akkor csak a háttércsatorna jelét kapják ugye? Ebből meg hogy milyen tere van, hááááátttttt..... Vagy vmit félreértettem.
Amúgy biztos jók a 30-ok, én a 40-st nyúzom, teljes megelégedéssel!!! Épp tegnap néztem meg a tökéletes gyilkosság c. filmet, igazából nem egy mozgalamas akciódús film, mégis úgy szólt hogy nem igaz. Egy -egy parásabb résznél vagy vmi mozzanatnál 1 pillanat alatt olyan durván szóltak, hogy nem hittem a fülemnek. Amúgy most már sztem nagyjából bejáratódtak, aztán 1 hónap múlva kezdem előről a 3db új hangfal bejáratását, ezek meg hátra kerülnek büntibe
Polkaudio
Nagy gratula hozzájuk!
Köszi.
Neked is az erősítődhöz.
A CD lejátszómat rajta hallgattam meg, amikor vettem,
és igen kellemes darab.
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12
Polkaudio
Nagy gratula hozzájuk!
Polkaudio
Kicsit eltűntem, mert ismerkedtem az új jövevényekkel, de most akkor egy kis beszámoló.
Amikor megjöttek a hangfalak, rögtön elkápráztattak a hangjukkal, de a következő napon már valami nem tetszett. Kicsit nyers volt a hangzás, és szétszórt. A cinek összevissza zajongtak, a basszus puffogott, stb. Előre szóltak, hogy ez így lesz, és kell kb. 1 hét, hogy úgy szóljanak, ahogy kell. A bejáratás 1 hónap folyamatos járás, amit nem akartam gyorsítani, ahogy már korábban írtam. Jó két hét folyamatos zenélés hazaérkezéstől lefekvésig, és persze ide-oda tologatás meghozta a hatását.
A szétszórtság teljesen megszűnt, és minden a helyére került. A mélyhangok is megfogottak. A magas hangok tiszták, rézfúvós hangszerek hallgatása megdöbbentő. Vannak olyan ütőhangszeres felvételeim, amit ha háttérben hallgattam, nem egyszer meg kellett fordulnom, mert azt hittem, valaki a szobámban veri a tamot.
Egyik este hallgattam egy lemezt, és kezdett zavaró lenni a mélyek jelenléte. Ez még az elején történt. Odamentem a subhoz, hogy most lekapcsolom, de akkor tapasztaltam, hogy már korábban megtettem… Nagyon szépen hozzák a bőgő, illetve a basszusgitár hangjait is a frontok. Az egyéb mélyeket szintúgy.
Kipróbálgattam a frontokat sub segítségével is CD-n. A nagy doboz olyan kellemesen dolgozik a méretes frontok alá, hogy észre se lehet venni, ha szól. Ennek az is az oka, hogy a frontok elég mélyre mennek, így a sub tényleg csak kisegíti őket, ha kell. Leginkább mozinál észrevenni a jelenlétet, amikor tényleg mélyre kell menni. Bár a frontokkal is érezhető a dübörgés, de a sub olyan szépen segít, hogy az őrület. Finoman, és nem tolakodóan.
Koncert DVD-t nézve egyenesen koncertélményem van. Ott vagyok az éppen nézet koncerten. Brutális. Ez mondjuk az új projektornak is köszönhető, de ezt majd az ő topicjában.
A színpad akkora, mint a valóságban. A térérzet szinte valóságos. A „kis” hátterek szépen segítenek a tér megalkotásában. Ha átkapcsolom az erősítőt, hogy csak a hátterek szóljanak, akkor gyorsan kiderül, hogy ők is szépen muzsikálnak. Bár a frontokhoz képest a tér beszűkül, és nem lesz olyan nyílt a hangzás, de sokáig hallgathatók ők is.
A center, bár a frontokhoz a nagyobb illene eredetileg, mégis ott van a helyén. Mondjuk sok film esetén jóval hangosabbra kell állítanom, mint a többieket, de ekkor tökéletesen belesimul a hangzásba. A párbeszédek esetén még nem találkoztam kicsit is érthetetlen szófoszlányokkal. Minden átjön.
Rendszeresen nézek filmeket esténként, ezért kisebb hangerővel, de akkor is olyan dinamikus az összhangzás, hogy az hihetetlen. Bár nekem a régi rendszeremhez képest óriási az előrelépés, meg merem kockáztatni, hogy sok kiváló összeállítással felveszik a versenyt a fiúk.
Összességében a koncert DVD-k frenetikusak, a filmek tökéletesek, a sztereóban még kellene egy kis plusz, de remélem ez arra fogható, hogy a frontok még mindig nincsenek bejáratva, illetve még nem vettem komolyabb összekötőt a CD-erősítő páros közé. Mindenesetre eddig a legnagyobb élményt a Seal dupla best of lemezének második, akusztikus lemeze nyújtotta. A koncerten is voltam, és amikor a lemezt hallgattam, akkor újra ott voltam a koncerten…
Ez persze nem egyszer előfordult már, hogy az énekesek a szobámban zenéltek. A kevés hangszeres felvételek csodálatosak. Komolyzenét még nem sokat hallgattam, de a Star Wars nyitótémája óriási. Most már a rockosabb hangvételű lemezek is be-bekerülnek a lejátszóba, és nyugodtan állíthatom, mindenevő hangfalak ezek.
A végén megemlíteném még az elegáns angol urat, aki az erőt adja a hangfalak alá. Könnyed, elegáns, pontos, magával ragadó, sokáig hallgatható produkciót nyújtanak ők együtt.
Torzításnak eddig még halvány jelét sem hallottam, bár full hangerőn még nem hallgattam, és nem is fogom, mert egy társasházban nem biztos, hogy ez szerencsés, nem hiszem, hogy nagyon torzítana a rendszer. Halkan hallgatva is varázslatos, és amikor tekerem feljebb a hangerőt, mindig van benne tartalék, és mindig odateszi magát, ahogy kell.
Én még a fórum közelében sem jártam, amikor megismerkedtem a Polk-kal, de most minden este részem van benne, hogy miért is tetszettek annyira.
Polkaudio
Rövid helyzetjelentés.
Egyre jobban büntetnek a kicsikék. Napról napra jobban szólnak. Szándékosan nem járatom be őket, csak hallgatással. Így egyre jobban élvezem a lemezeim.
Azt már most hallom, hogy kell majd vennem egy-két komoly összekötő kábelt.
Tudtok ajánlani valami komolyat, amit érdemes meghallgatni, és nem annyira horror az áruk, vagy ez is inkább a mese része a dolognak, és nem hisztek a kábel mizériában?
Ti mivel Polkáztok?
Ma végre megtaláltam a búgás bűnösét. Mindent szétszedtem az erősítő mögött, újra össze, erre még rosszabb lett. Ilyen nincs gondoltam, és véletlenül meglöktem az antennakábelt…
Az volt az.
Újabb indok, hogy miért nem szabad tv-t nézni.
Polkaudio
Minden új polk tulajdonosnak gratula.
Én már közel két éve nyúzom őket a legnagyobb megelégedettséggel.
Lehet, hogy csordaszellem, meg ilyesmi, de lehet hogy csak jó a fülünk.
Polkaudio
Hiába kicsi a világ.
A Polkos világ. De csak jelenleg...
Egyébként mindenki gratulációját köszönöm.
Tegnap este mondjuk találkoztam egy kis elektromos problémával (búgás),
de a legyőzésén már dolgozom...
Polkaudio
Nem Te jártál ma véletlenül 5 óra körül az Octogon Audióban?
Fél 6 körül.
Lehet. Csak, mert én tértem be utánnad az álvánnyal az üzletbe. Hiába kicsi a világ.
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Polkaudio
Fél 6 körül.
Polkaudio
Végre minden nálam van!!!
Még ismerkedünk, de az első belehallgatás is ott volt a szeren.
És ez még az első pár nap alatt is sokat javul állítólag.
Kicsit járatom őket, aztán mesélek róluk...
Gratulálok, a hangerő legyen veled!
Polkaudio
Szuper! Járasd is! Aztán majd mesélj!
de csak pórázon, nehogy elszökjön/enek
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Polkaudio
Szuper! Járasd is! Aztán majd mesélj!
Polkaudio
Polkaudio
Gratula!!!!
Polkaudio
Polkaudio
Nem is tudom mikor írtam ide utoljára. Nos egy kis jelenlegi helyzetkép nálam.
Jelenleg 2 front és egy center-nek van bekötve a monitor 40. A hátsókat nem tudom hova tenni meg még egy kb hónapig nem is lesznek beüzemelve, de addig legalább ezeket bejáratom Eddigi tapasztalataim, hogy teljesen jó a 40-s centernek is. Néztem már koncertet és filmet is vele. Maximálisan meg vagyok velük elégedve és az én igényeimnek tökéletes választás volt.
Múltkor néztem meg a chicagot és nagyon jó volt hogy a center sem lógott ki a képből, teljesen belesimult a két front közé és nem is igazán lehetett hallani mi szól pl jobb oldalról vagy a centerből, vagy az átmenetek jobbról balra is teljesen jók voltak.
Szóval eddig bejönnek
Polkaudio
A csordaszellem csak VICC - POÉN volt
Látom nagyon beindult a topik. Ha egyszer összeverődik a polkos csapat
OFFTOPIC:
Polkaudio
Az van. Szerintem egyszerűen konfigurálható.
Szerintem is, és jóval több a választási lehetőség, ami kifejezetten előnyös.
Majd lehet, hgy értekezek veled azért a vágási frekvenciákkal kapcsolatban. Bár tudom, hogy nem lehet azonosan beknfigolni a kettő rendszert.
A csordaszellem csak VICC - POÉN volt smile.gif
Ok, ok tudom én, de azért ott üllt a sátáni vigyor az arcodon.
Látom nagyon beindult a topik. Ha egyszer összeverődik a polkos csapat smile.gif
Látod-látod.
Polkaudio
A csordaszellem csak VICC - POÉN volt
Látom nagyon beindult a topik. Ha egyszer összeverődik a polkos csapat
Polkaudio
Igen 8-asaim vannak. A kedvezmény szép meg jó csak nehéz itthon beadni az asszonynak, hogy mindenképpen egyszerre kell ennyi pénzt kiadni hangfalra. Meghát pénztárcailag is megviselt volna rendesen.
Így egyszerűbb mert közben eladtam a régi hangfalaimat, meg a hátsó állványokat is...
A Te felállásodban egységesebb lesz a hangkép mozira. De én se félek hogy nem lesz egységes hangképem, mert egy jól bekonfiguált erősítő beállítással csodákat lehet tenni.
Én meg mindenképpen álló frontokat szerettem volna. Egyébként egy kb. 25-30 m2-es nappaliban használom Őket.
Hát igen teljesen érthető mind az álló hangfal kérdése egy ekkora helyiségben, mind a másik probléma az asszonnyal valamint a pénztárcával.
Jól emlékszem, hogy Neked is H/K erősítőd van? Mert akkor nagy előny a jó konfigurálhatóság. Persze ez hátrány is mert többmindent kell tudni beállítani.
Az van.
Szerintem egyszerűen konfigurálható.
Először szokatlan volt, és bonyolultnak tűnt (vagy inkább másnak mint az eddig megszokottak), meg ha meglesz a center végre akkor újra be kell konfigolni.
Egy héttel ezelőttig vegyes felállásban voltak a hangfalak (polk frontnak, a régiek a többi) így nem volt túl egységes a hangkép.
De az igazi akkor lesz ha a hátsók is meglesznek majd.
Polkaudio
Igen 8-asaim vannak. A kedvezmény szép meg jó csak nehéz itthon beadni az asszonynak, hogy mindenképpen egyszerre kell ennyi pénzt kiadni hangfalra. Meghát pénztárcailag is megviselt volna rendesen.
Így egyszerűbb mert közben eladtam a régi hangfalaimat, meg a hátsó állványokat is...
A Te felállásodban egységesebb lesz a hangkép mozira. De én se félek hogy nem lesz egységes hangképem, mert egy jól bekonfiguált erősítő beállítással csodákat lehet tenni.
Én meg mindenképpen álló frontokat szerettem volna. Egyébként egy kb. 25-30 m2-es nappaliban használom Őket.
Hát igen teljesen érthető mind az álló hangfal kérdése egy ekkora helyiségben, mind a másik probléma az asszonnyal valamint a pénztárcával.
Jól emlékszem, hogy Neked is H/K erősítőd van? Mert akkor nagy előny a jó konfigurálhatóság. Persze ez hátrány is mert többmindent kell tudni beállítani.
Polkaudio
Most akkor van már RTI 8-d, vagy most fogod venni a hahgfalakat? Mert nekem a teljes szett megvásárlásra kedvezményt adtak a listaárhoz képest. Tehát érdemes egyszerre intézni a vásárlást.
Valszeg 4-esek lesznek, nem hiszem hogy surround pozícióban olyan sok különbség lenne köztük.
Ezt én is így gondolom, nálam 6-os lesz a front és 4-es a hátsó. Csak nekem a CSi 5 kerül centerbe.
Igen 8-asaim vannak.
A kedvezmény szép meg jó csak nehéz itthon beadni az asszonynak, hogy mindenképpen egyszerre kell ennyi pénzt kiadni hangfalra. Meghát pénztárcailag is megviselt volna rendesen.
Polkaudio
forgi: gratula a hangfalaidhoz! Szépen fejlődsz!
Polkaudio
Most akkor van már RTI 8-d, vagy most fogod venni a hahgfalakat? Mert nekem a teljes szett megvásárlásra kedvezményt adtak a listaárhoz képest. Tehát érdemes egyszerre intézni a vásárlást.
Valszeg 4-esek lesznek, nem hiszem hogy surround pozícióban olyan sok különbség lenne köztük.
Ezt én is így gondolom, nálam 6-os lesz a front és 4-es a hátsó. Csak nekem a CSi 5 kerül centerbe.