Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: silwus »

Ebben teljesen igazad van, nagyon eltudja vinni az ember fülét egy adott hangfal, vagy füles karaktere.
Én ha azonnal váltok HD555-ről, vagy a NAD-ról a Hifiman 400i -re, mélyhiányosnak, vékonynak, és már már bántónak érzem a hangját.

Én keső este hallgatok csak zenét, és mostanság inkább csak fejhallgatóval, de ezt is csak ritkán.
Pillanatnyi kedvemtől, állapotomtól függően eldöntöm, hogy mit is fogok aznap este meghallgatni, és az ahhoz jobban illő fülest, forrást veszem elő.

Így ezzel a módszerrel egész jól kiküszöbölhető az az állapot, amikor csak cserélgetem oda vissza a füleseket, és a helyett, hogy inkább inkább élvezném a zenét ,
és magát a zenehallgatást, mindenféle magas, közép meg mélyhangora, részletekre figyelek.

de nagyon elvinné a fülemet, és a jó felvételeket
mélyhiányosnak találnám kis idő után.

NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

A HD650 túl jó a gyenge felvételekhez. Sennheiser 5-ös sorozata az ideális erre a célra.
Én a HD555 és HD595 -t ismerem, és gyengébb felvételekre nagyon jó megoldás.
Ha jól tudom most már 558 és 598 van forgalomban.

Én is gondolkozom, hogy a gyenge felvételekhez veszek  egy HD 650 vagy Meze 99-est,

PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Én is gondolkozom, hogy a gyenge felvételekhez veszek  egy HD 650 vagy Meze 99-est,

....Az biztos, hogy a NAD nem egy audiofil füles, nem azok veszik, akik neutrális, semmivel sem tarkított, részletező hangzást keresnek. 
Viszont vannak felvételek, amit csak a NADdal vagyok képes meghallgatni. Ezek a főleg a 70-es, 80-as évek pop, rock felvételei, amelyek minősége legtöbbszor nagyon gyengécske.
Az a felvétel, ami mondjuk egy Beyerdynamic DT880-al, vagy Hifiman 400i-vel szinte elviselhetetlen, és számomra hallgathatatlan, a NADdal nem csak elviselhető, hanem kellemes, szórakoztató, és hosszan hallgatható.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Nagyon sokat vívódtam a fehéren, mert szerintem marha jól néz ki. De férfi lévén inkább a szolíd sötétebbet vettem. Nem is annyira a fehér szín és a férfiak inkompatibilitása miatt, hanem a koszolódás, elhasználódás miatt.

A Neo háza ha jól tudom műgyanta (lesz) és a hangképe állítólag világosabb (még nem hallottam) mint a Classic verzióé. De aminek valószínűleg sokan fognak örülni, hogy olcsóbb is lesz.   A "fehér" gyártása megszűnt pedig nem volt csúnya csak szerintem sokaknak nem jött be a világos fa kivitel.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Szerintem csak a díszítőelemek különböznek. Én a Silvert vettem. A Neo háza nem fából van, ha jól emlékszem, tehát az tényleg más.
Viszont most nézem, hogy már nincs fehér?

A Neo háza ha jól tudom műgyanta (lesz) és a hangképe állítólag világosabb (még nem hallottam) mint a Classic verzióé. De aminek valószínűleg sokan fognak örülni, hogy olcsóbb is lesz.   A "fehér" gyártása megszűnt pedig nem volt csúnya csak szerintem sokaknak nem jött be a világos fa kivitel.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Szerintem csak a díszítőelemek különböznek. Én a Silvert vettem. A Neo háza nem fából van, ha jól emlékszem, tehát az tényleg más.
Viszont most nézem, hogy már nincs fehér?

Meze tulajok segítségét szeretném kérni.
Meze 99 Classic GOLD és SILVER között  csak dizájn (szín) különbség van? 
A gyártó weboldalán található leírásban semmilyen eltérést nem találtam. Az áruk és paramétereik is egyeznek...

https://www.mezeaudio.com/collections/all

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Én a W. Gold-ot választottam, de a W.Silver kicsit szolidabb, elegánsabb. Ma már ezt venném.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: donignatio »

A gyártó weboldalán található leírásban semmilyen eltérést nem találtam. Az áruk és paramétereik is egyeznek...

Igen.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Nehéz egy fülest megítélni pár leírt mondat alapján. (Sőt én még sok sok óra meghallgatás után is nehezen hozok döntést, hogy maradjon vagy menjen, vagy esetleg megvegyem vagy ne vegyem meg az adott terméket.)
Rengeteg tényező befolyásolja a hangját. Nálam egyértelműen a legjobb párosítást a NAD lejátszómmal alkotják. Több forráson is próbaltam már, de úgy igazán akkor van elemében, ha a lejátszó a C545BEE

Az biztos, hogy a NAD nem egy audiofil füles, nem azok veszik, akik neutrális, semmivel sem tarkított, részletező hangzást keresnek. 
Viszont vannak felvételek, amit csak a NADdal vagyok képes meghallgatni. Ezek a főleg a 70-es, 80-as évek pop, rock felvételei, amelyek minősége legtöbbszor nagyon gyengécske.
Az a felvétel, ami mondjuk egy Beyerdynamic DT880-al, vagy Hifiman 400i-vel szinte elviselhetetlen, és számomra hallgathatatlan, a NADdal nem csak elviselhető, hanem kellemes, szórakoztató, és hosszan hallgatható.

Még mielőtt megvettem a Meze-t, elolvastam ezt a cikket.

Ebben található ez az idézet:
NAD VISO HP50 - My goodness, I've recommended this headphone a lot! But that's going to change. Relative to the 99 Classics, the HP50s sound somewhat uneven; a little bloated and papery; not as lively and fun in the treble. Imaging is more closed in, and dynamic punch just isn't quite there. A good listen, but just not nearly as fun compared to the 99 Classics. I'm afraid the HP50 will be knocked of the "Wall of Fame

Természetesen ez nem zárja ki, hogy valaki erre kattanjon rá, de sokat elmond a Meze minőségéről...

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én meg már majdnem eladtam a Sennheiser Momentum Over Ear fejhallgatómat. Mázli, hogy rajtam kívül senki sem ismeri a képességeit. Most vehetném meg újra. Játszi könnyedséggel szolgálja ki az Astell & Kern AK120 II -at. Remek duót alkotnak. 

Vendég

Fül és Fejhallgatók

NAD VISO HP50 - My goodness, I've recommended this headphone a lot! But that's going to change. Relative to the 99 Classics, the HP50s sound somewhat uneven; a little bloated and papery; not as lively and fun in the treble. Imaging is more closed in, and dynamic punch just isn't quite there. A good listen, but just not nearly as fun compared to the 99 Classics. I'm afraid the HP50 will be knocked of the "Wall of Fame

Természetesen ez nem zárja ki, hogy valaki erre kattanjon rá, de sokat elmond a Meze minőségéről...

Kész csoda, hogy a vagyont érő fülesek mellett van még hely számára a dicsőségtáblán.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Gyárt bizony! És egész érdekeset:
https://nadelectronics.com/en_EU/product/hp-50/
Csak azt sajnálom, hogy a külső dizájn miatt beáldozták a kényelmet.

Blogom

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Nahát! Én eddig nem is tudtam, hogy van NAD fejhallgató

A Node 2 természetesen maradt és maradni is fog. Az említett tökéletlenség a fejhallgató kimeneten jelentkezik, vonal kimeneten rendben van.

Gyárt bizony! És egész érdekeset:
https://nadelectronics.com/en_EU/product/hp-50/
Csak azt sajnálom, hogy a külső dizájn miatt beáldozták a kényelmet.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nahát! Én eddig nem is tudtam, hogy van NAD fejhallgató

A Node 2 természetesen maradt és maradni is fog. Az említett tökéletlenség a fejhallgató kimeneten jelentkezik, vonal kimeneten rendben van.

Ismerős jelenség amit írsz, csak nálam nem Meze, hanem NAD az új kedvenc. Konkrétan ez: http://www.head-fi.org/products/nad-ele ... headphones
Bár még csak rövid ideje van nálam, és hiányosságok, sőt "bilihangok" is előfordulnak, mégis szeretem hallgatni. Nem válogatós, nagyon könnyen hajtható.

És mi lett a Node 2 sorsa? Marad, vagy megy?

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Pár nappal és hozzászólással ezelőtt írtam néhány mondatot a Meze 99 Classicsról.
Akkor, bár beismerten tetszett, nem voltam úgy hanyatt esve tőle. Azóta rengeteget hallgattam. Na most ez a sor magyarázat nélkül is kifejező Azt vettem észre, hogy ugyan tisztában vagyok a hiányosságaival, öröm hallgatni. A bili hang a Node 2 "érdeme" volt, egy integrált erősítőről és telefonról szinte nem is érezhető. Hordom magammal a munkahelyre, majd estére haza, annyira szeretem. Hazudik, igen. De annyira élvezetesen Igénytelen a zenékre, nem kell hozzá feltétlenül "extra high resolution". A műfajokban sem válogat. Meg kellett szokni a hangját, de tuti kis cucc

Ismerős jelenség amit írsz, csak nálam nem Meze, hanem NAD az új kedvenc. Konkrétan ez: http://www.head-fi.org/products/nad-ele ... headphones
Bár még csak rövid ideje van nálam, és hiányosságok, sőt "bilihangok" is  előfordulnak, mégis szeretem hallgatni. Nem válogatós, nagyon könnyen hajtható.

És mi lett a Node 2 sorsa? Marad, vagy megy?  

Vendég

Fül és Fejhallgatók

... Ráadásul ezt nagyon drágának tartom, de mindenki olyan fejest vesz, amilyet csak akar.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ezzel szemben a hangfalaidat nem tudod hallgatni valami miatt.
Ehhez képest mindenképpen jó, ha elcseréled egy fejesre, amit szeretsz hallgatni.
Nem most kell megoldanod a jövőbeli problémát, hogy mi lesz ha...
Engem évek óta piszkálnak azzal, hogy nem lehet már kss -151a lézert kapni a cd játszóhoz, ha az elromlik...
Majd ha 15 év múlva elromlik, foglalkozom a kérdéssel.

Most a jelen problémáját oldd meg, a nem hallgatott hangfalak helyett szerintem cseréld el a fejesre, amit szeretsz és tudsz hallgatni.
Ha ésszel hajtod, és vigyázol rá mitől romlana el?
Látnád, hogyan néz ki az 1992- ben vásárolt fejesem. Nincs makulátlan állapotban.
De szól, mert nem hajtottam túl.

A fülpárna bőrözési kérdéséhez nem tudok hozzászólni.

Ha félsz a használttól, vegyél egy újat.
Azt gondold végig, mi fáj jobban, ha elromlik a fejes, vagy ha egy újat kell venned.

Már egy ideje hallgatom, itt van nálam kölcsönben. Szerintem nagyon tiszta és jó hangja van, minden ott van ahol kell. ....
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Salvatore »

Fiiio e10 nagyjából annyi tud mint egy középkategóriás laptop fejhallgató kimenete
Ahhoz hogy ezt a fejhallgatót ki tud szolgálni sokkal mélyebben kell a zsebedbe nyúlni.
A Fiio e10 egyébként sem erősítő hanem egy külső USB DAC fejhallgatóerősítővel.
Arra való hogy számítógépről lehessen zenét hallgatni.

Ezzel tisztában vagyok, most éppen egy E10K is itt van, az kicsit már jobb de még mindig kevés ehhez a füleshez. Egy Presenteren gondolkodom, komolyabbat nem fogok venni, nem esek bele megint abba a hibába hogy kezdek láncot építeni és az olcsónak induló projektből milliós tétel lesz. Sajnos a hifi cuccaim nem itt vannak, de mondjuk igazi jó füles erősítésre való erősítóm nincs is. Van egy régi  luxmanom itt de valamiért a fejhallgató kimenete zajos kicsit.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Már egy ideje hallgatom, itt van nálam kölcsönben. Szerintem nagyon tiszta és jó hangja van, minden ott van ahol kell. Kellene más erősítő is tesztelni, talán úgy jobb lenne. A fiio e10 talán kevés ide.

Fiiio e10 nagyjából annyi tud mint egy középkategóriás laptop fejhallgató kimenete
Ahhoz hogy ezt a fejhallgatót ki tud szolgálni sokkal mélyebben kell a zsebedbe nyúlni.
A Fiio e10 egyébként sem erősítő hanem egy külső USB DAC fejhallgatóerősítővel.
Arra való hogy számítógépről lehessen zenét hallgatni.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Ha most használható, működőképes állapotban van, akkor csak tőled függ, meddig marad használható állapotban.
Kockáztatni kell néha, a régi cuccok rengeteget kibírnak.
Leginkább hallgasd meg, hogy tetszik.

Már egy ideje hallgatom, itt van nálam kölcsönben. Szerintem nagyon tiszta és jó hangja van, minden ott van ahol kell. Kellene más erősítő is tesztelni, talán úgy jobb lenne. A fiio e10 talán kevés ide.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ha most használható, működőképes állapotban van, akkor csak tőled függ, meddig marad használható állapotban.
Kockáztatni kell néha, a régi cuccok rengeteget kibírnak.
Leginkább hallgasd meg, hogy tetszik.

.... Az biztos ha elromlik valami alkatrész semmi nincs hozzá (

Salvatore
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Ezt szerintem csak Te tudod eldönteni, nagyon az egyéni ízléstől függ.
Hallgasd össze számodra szimpatikus másik darabokkal.

Vagy olvasgass róla véleményeket:
http://www.head-fi.org/t/658559/sony-md ... 0-horrible

Nekem a Sony fejhallgatói nem jöttek be.

Általában mindenki ezt a hsz-t nézi mert valamiért a google ezt az egyet dobja elsőre. Itt az illetőnek olyanok nem tetszettek hogy műanyag van benne sok pl. Kíváncsi lennék a maiakra mit írna. Sok olyan hsz van viszont akik jobbnak tartják a legtöbb hasonló árú zártnál. Az tény, hogy ebben nehéz igazságot tenni mert egyéni ízlés kérdése. Meglátom mi lesz, nehéz dönteni. Az biztos ha elromlik valami alkatrész semmi nincs hozzá (

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Én élőben meghallgattam többször is, és másik fejhallgató tetszik nekem, nem ez.
Ráadásul ezt nagyon drágának tartom, de mindenki olyan fejest vesz, amilyet csak akar.

Ez meg az ő véleménye a MrSpeakers Ether C-ről. Elég ha csak 10.45-től nézitek meg. 

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Ez meg az ő véleménye a MrSpeakers Ether C-ről. Elég ha csak 10.45-től nézitek meg. 

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”