Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl
Jbl
Ok. Esetleg tippet kaphatnék? Milyen irányba induljak, gyártó, modell?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9866
Jbl
Nagyon szépen köszönöm a választ. Milyen erősítőt, receivert ajánlasz? Birtokomban van HK6100, HK6500 és egy Marantz 2216.
Nekem a HK-k nem jöttek be, nem eröltetném azt a vonalat. Marantzal nem próbáltam.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Jbl
Évekig használtam L40-et, sok minden eszembe jut, de mélyhiányom nem volt. Nagyon szerettem a realisztikus, gyors, dinamikus mélyeit, igaz komolyabb erősítőkkel hajtottam.
Az egy nagyon jó hangsugárzó, az árát messze tulszárnyalja. Érdemes kiszolgálni rendesen és egy jó állványt tenni alá.
Nagyon szépen köszönöm a választ. Milyen erősítőt, receivert ajánlasz? Birtokomban van HK6100, HK6500 és egy Marantz 2216.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Most vásároltam egy pár JBL L40-es hangsugárzót. Harman HK6500 erősítő a párja. Nagyon jól szól ez a kettős, de érdekes, hogy a kisebb JBL L19 + Harman HK6100 mintha több és erőteljesebb mélyhangokat produkálna.
Összehasonlítva a két hangszórót az L19 egy igazi buliszerviz.
Évekig használtam L40-et, sok minden eszembe jut, de mélyhiányom nem volt. Nagyon szerettem a realisztikus, gyors, dinamikus mélyeit, igaz komolyabb erősítőkkel hajtottam.Az egy nagyon jó hangsugárzó, az árát messze tulszárnyalja. Érdemes kiszolgálni rendesen és egy jó állványt tenni alá.
Jbl
Az lenne még a kérdésem melyik L sorozatú JBL-eknek van hasonló hangzása mint az L19-nek. Szerintetek az L40 és az L19 hangja mennyire eltérö?
Jbl
Most vásároltam egy pár JBL L40-es hangsugárzót. Harman HK6500 erősítő a párja. Nagyon jól szól ez a kettős, de érdekes, hogy a kisebb JBL L19 + Harman HK6100 mintha több és erőteljesebb mélyhangokat produkálna.
Összehasonlítva a két hangszórót az L19 egy igazi buliszerviz.
Jbl
Sziasztok!
Először is üdv mindenkinek! Több éves read-only mód után írok a fórumba. A segítségeteket szeretném kérni. Nemrég vásároltam egy pár l80t-t, sajnos szállítás közben az egyik 035ti mágnese leesett. A mágnest kézbe fogva azt vettem észre, hogy a membrán mögötti fekete hab szivacs rugalmassága teljesen megszűnt: hozzáérve benyomódik és úgy marad. Valahol azt olvastam, hogy ennek a csillapító szivacsnak a cseréjét a JBL 10 évente javasolja. Valaki csinált már ilyet, van tapasztalat az előtte/utána hangról? Érdemes ezért hozzányúlni az ép magashoz is, és megcsináltatni mindkettőt?
Köszönöm a segítségeteket előre is.
Endre
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Amin nem lehet, az nem is való semmire....
Semmire sem...
Jbl
Na meg azokon nem is lehet metált hallgatni.
Amin nem lehet, az nem is való semmire....
Jbl
Pontosan
Biztos fel tudnánk sorolni pár gyártót akiknél ez aprópénz:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Jbl
Szerintem meg rendben van az ár
Ha megnézzük, hogy a hájend szegmensben miket adnak ennyiért....
Jbl
4 499 990 Ft/pár Enyhén szólva is sok....Szerintem meg rendben van az ár
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2866
Jbl
Hosszú idő után egy JBL teszt. Most a 4367-esről.
http://www.av-online.hu/hangfal/jbl-436 ... teszt_2046
4 499 990 Ft/pár Enyhén szólva is sok....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Jbl
Av-online úgy vicc ahogy van.
Sajnos tükrözi a hazai viszonyokat.
Nem mérvadó amit csinálnak.Arról nem beszélve egy két képen néha feltűnik hogyan is vannak elhelyezve a "teszt" hangfalak.Abból már kiindulva bukta az egész ami után ők véleményt alkotnak.
Vicc az egész.
Egy gyöngyszem mondat a tesztből: "Alacsonytól magas jelszintig az egyik legjobb érzékenységű rendszer, amit eddig hallottunk"
Ennek se füle se farka....
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11370
- Kapcsolat:
Jbl
Egy gyöngyszem mondat a tesztből: "Alacsonytól magas jelszintig az egyik legjobb érzékenységű rendszer, amit eddig hallottunk"
A cikk hozza az AV Online nem túl magas szintjét, de a tárgyalt hangdoboz tényleg nagyszerű.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
Jbl
Jbl
angolul (is) értő JBL-fanoknak > http://positive-feedback.com/interviews ... mbers-jbl/
Fantasztikus cikk, köszi!
És azt hiszem, ez baromi lényeges a cikkben, tetszik a hozzáállása:
"I am a firm believer that there is no magic in loudspeaker design, but I also strongly believe that we do not have all of the answers and that the ear is still the tool of choice. I can always hear differences that I can't measure but it doesn't make them any less important. It just means that we need to figure out how to measure what we hear."
Tehát ő is vallja, nem minden a mérés, a fül is ugyan olyan fontos. Mindkét tényező elengedhetetlen! Amit pedig nem tudtak kimérni, a Harman megkereste a módját, hogyan legyen kimérhető.
Véleményem szerint, ahol nagy pénz adott fejlesztésre, ott majdnem minden megoldható kiváló mérnökökkel, akiknek a hallási kultúrájuk is kiemelkedő és a szívük is a helyén van.
A Harman és a JBL ebben nagyon jók voltak a hangtechnika aranykorában. Nem voltak hülyék az akkori mérnökök, SŐT!
Ez is nagyon érdekes:
"Speakers or design choices that make you smile? That is, what do you listen for or appreciate in a speaker's design?
Like everybody else, I look (listen) for what makes me forget that I am listening to sound reproduction. In my opinion, it is necessary to have an acceptable degree of frequency and power response accuracy. I do not feel that these measurements need to be perfect. For me, Dynamics will make or break the loudspeaker system. Live music is dynamic as hell and this is one of the most difficult attributes to reproduce. Compression exists at all stages of the reproductive and recording chain. Of course, loudspeakers have the most but it is apparent in electronics as well."
JBL! / Crown / Harman/Kardon / Sony /AKG
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
@Vinkler: L222-shez volt szerencsén (nem kutja,hanem eb az L220-shoz ),McIntosh 2105+C27 volt az amplifikáció,Micromega CD (Logic/Leader?),legolcsóbb Goertz réz kábelezést használtak (IC+LS)..nem emlékszem rá hogy valaha is az életemben B.Springsteen felvételei "Nebraska","River" vagy C,S,N & Y "Deja Vu" jobban szóltak mint azon a rendszeren ..ha normális áron hozzájuthatsz,egy misét megérhet ha szereted a west coast sound-ot..puding próbája az evés....lehet hogy szinezett hang volt,de élvezhető!
Ezeknél a cuccoknál már nem beszélhetünk normális árakról sajnos.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2809
Jbl
@Vinkler: L222-shez volt szerencsén (nem kutja,hanem eb az L220-shoz ),McIntosh 2105+C27 volt az amplifikáció,Micromega CD (Logic/Leader?),legolcsóbb Goertz réz kábelezést használtak (IC+LS)..nem emlékszem rá hogy valaha is az életemben B.Springsteen felvételei "Nebraska","River" vagy C,S,N & Y "Deja Vu" jobban szóltak mint azon a rendszeren ..ha normális áron hozzájuthatsz,egy misét megérhet ha szereted a west coast sound-ot..puding próbája az evés....lehet hogy szinezett hang volt,de élvezhető!
Technics SL1300G,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
A hangja leginkább egy L220-ra hajaz
Nagyon jó driverei vannak. Nem ilyen beyma meg hasonló szarok.
Szemezgetek egy párral már, de még nem vettem rá magam. Sosem hallottam ilyet, gondoltam megkérdezem, hátha valakinek már volt szerencséje hozzá...
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

- Értékelés: -36
Jbl
JBL 128H felújítás alatt.
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

- Értékelés: -36
Jbl
Sziasztok.
JBL L220-at hallott már valaki? Mire hajaz a hangja leginkább?
IMG_0767.JPG
A hangja leginkább egy L220-ra hajaz
Nagyon jó driverei vannak. Nem ilyen beyma meg hasonló szarok.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Sziasztok.
JBL L220-at hallott már valaki? Mire hajaz a hangja leginkább?