Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
Komoly minőségű fejhallgatóhoz aki DAC/fejhallgató erősítő kombinációt keres, azok számára érdekes lehet:
Ma Brüsszelben vagyok és elmentem abba a boltba, ahol a Bluesound Node 2-met vettem, és végre meg tudtam hallgatni egy Chord Mojo-t, először a Meze 99 Classics fejhallgatómmal, utána pedig egy Rega Elex erősítő és Harbeth hangfalak segítségével.
Nos röviden és velősen szenzációs hangja van. Összehasonlítottam a Bluesound Node 2-vel, mind TIDAL HIFI-n (CD minőség), mind TIDAL Masters-en (High-Res minőség). A Mojo-val még a CD minőségű zenék is mosolyt csaltak az arcomra, de érdekes módon az MQA zenéken nagyobb különbség volt a Node 2 és a Mojo hangja között a Mojo javára. A Node 2 volt mindkét esetben a távzene vevő, és a két készüléket a kereskedő egy spéci optikai kábellel kötötte össze. A Node 2 hangja inkább visszafogottabb, de nagyon kellemes, míg a Mojo inkább élénk, aki az ilyen hangkaraktert keresi, az könnyen rá tud kattanni, mert hihetetlenül zenei élményt nyújt.
Ami számomra és a kereskedő számára is furcsa és nehezen magyarázható volt, az az, hogy eddig mindketten úgy tudtuk, hogy az MQA fájlok "kicsomagolását" az MQA kompatibilis DAC végzi, Amíg a Node 2 DAC-ja már MQA kompatibilis, addig a MOJO-é nem az. Mégis a Mojon lévő szines gömb szinte minden MQA számnál más színre váltott. Láttunk sárga színt (88kHz), zöldet (96 kHz), és a CD minőségű számoknál pedig pirosat (44 kHz). Néhány órája jelent meg az általam nagyon kedvelt stílusú szakíró John H. Darko vonatkozó cikke.
Ebből megtudhatjuk, hogy az MQA fájlok kicsomagolása több lépcsőben történik, és úgy tűnik, hogy a Bluesound Node 2 az első kicsomagolást elvégezve adja tovább a már High-Res formátumú zenét a Mojo-nak.
Egy biztos óriási élvezet volt hallgatni ezt a hangminőséget már a CD minőségű tesztszámoknál is (Dire Straits Private investigation, Nigel Kennedy New four seasons Autumn 11), nem beszélve az MQA minőségről (Engegard Quartett Schubert...darab, Eric Clapton - BB King Come rain or come shine, Avishai Cohen trio Abie, Edgar Meyer, Chris Thile Tarnation, hogy csak a legszenzációsabbakat említsem)
A kereskedő elmondta és meg is hallgattuk, hogy sajnos a Chord Mojo ilyen szenzációsan csak a fejhallgatókkal szól, mert ugyan tud vonali szintű kimenetet is, de csak a fejhallgató kimenetről és egyszerűen nem tudja azt a minőséget hozni az erősítő-hangfal rendszeren, mint fejhallgatóval.
Összehasonlítottuk a Mojo hangját a hangfalakra kiadva a 2Qute hanjával szintén a hangfalakkal. A kereskedő szerint a 2Qute klasszissal jobban szól így, de én azért ekkora különbséget nem hallottam. Ha választanom kéne a kettő közül, nem biztos, hogy a kétszeres 2Qutera szavaznék, hisz az se nem hordozható, se nincs benne akkumulátor, se nincs benne fejhallgató erősítő és bemenet. De tény a hangfalakon a legszebb hangot a Bluesound Node 2-ről jövő TIDAL zene szolgáltatta a 2Qute DAC-al.
Kipróbáltam egy épp ott lévő Aurelic Vega-t is, amelyről a blogomban már írtam. Nos ez a gép ugyan mindent tud (távzene vevő/DAC/fejhallgató erősítő), és meg kell hagyni, hogy kellemes, kulturált hangja van, de a Bluesound, mint távzene vevő és a Chord Mojo, mint DAC/fejhallgató erősítő együtt sokkal nagyobb durranás! Ami az árakat illeti, az Aurelic Vega 2000 euróba kerül, a Node 2 és a Mojo együtt "csak" 1000 euró.
Szóval a nagyon élvezetes mai szeánsz tanulsága: a kb. 300 ezerért beszerezhető korszerű zenelejátszó hangja megveri a 600 ezres készülékét.
Ez azért nem rossz hír
Jó tudom, sokan nem tudnak kifizetni egy digitális zenelejátszóra 300 ezret, de sokan rászánnak ennyit, de eszükbe sem jut egy Bluesound - Chord kombináció, pedig ennél jobbat eddig csak ugyanebben a boltban hallottam egy Bluesound - Chord 2Qute - HEED Elixir rendszeren, de az ugy együtt kb. 750 ezer forint.
off
be lehet ám linkelni is a másik topicból, felesleges kétszer leírni szóról-szóra ugyan azt. Ha nem tudnád, a posztok jobb felső sarkában ott a hesmárk (kettős kereszt) onnan veszed a link kopit, és paszte.
Fül és Fejhallgatók
Komoly minőségű fejhallgatóhoz aki DAC/fejhallgató erősítő kombinációt keres, azok számára érdekes lehet:
Ma Brüsszelben vagyok és elmentem abba a boltba, ahol a Bluesound Node 2-met vettem, és végre meg tudtam hallgatni egy Chord Mojo-t, először a Meze 99 Classics fejhallgatómmal, utána pedig egy Rega Elex erősítő és Harbeth hangfalak segítségével.
Nos röviden és velősen szenzációs hangja van. Összehasonlítottam a Bluesound Node 2-vel, mind TIDAL HIFI-n (CD minőség), mind TIDAL Masters-en (High-Res minőség). A Mojo-val még a CD minőségű zenék is mosolyt csaltak az arcomra, de érdekes módon az MQA zenéken nagyobb különbség volt a Node 2 és a Mojo hangja között a Mojo javára. A Node 2 volt mindkét esetben a távzene vevő, és a két készüléket a kereskedő egy spéci optikai kábellel kötötte össze. A Node 2 hangja inkább visszafogottabb, de nagyon kellemes, míg a Mojo inkább élénk, aki az ilyen hangkaraktert keresi, az könnyen rá tud kattanni, mert hihetetlenül zenei élményt nyújt.
Ami számomra és a kereskedő számára is furcsa és nehezen magyarázható volt, az az, hogy eddig mindketten úgy tudtuk, hogy az MQA fájlok "kicsomagolását" az MQA kompatibilis DAC végzi, Amíg a Node 2 DAC-ja már MQA kompatibilis, addig a MOJO-é nem az. Mégis a Mojon lévő szines gömb szinte minden MQA számnál más színre váltott. Láttunk sárga színt (88kHz), zöldet (96 kHz), és a CD minőségű számoknál pedig pirosat (44 kHz). Néhány órája jelent meg az általam nagyon kedvelt stílusú szakíró John H. Darko vonatkozó cikke.
Ebből megtudhatjuk, hogy az MQA fájlok kicsomagolása több lépcsőben történik, és úgy tűnik, hogy a Bluesound Node 2 az első kicsomagolást elvégezve adja tovább a már High-Res formátumú zenét a Mojo-nak.
Egy biztos óriási élvezet volt hallgatni ezt a hangminőséget már a CD minőségű tesztszámoknál is (Dire Straits Private investigation, Nigel Kennedy New four seasons Autumn 11), nem beszélve az MQA minőségről (Engegard Quartett Schubert...darab, Eric Clapton - BB King Come rain or come shine, Avishai Cohen trio Abie, Edgar Meyer, Chris Thile Tarnation, hogy csak a legszenzációsabbakat említsem)
A kereskedő elmondta és meg is hallgattuk, hogy sajnos a Chord Mojo ilyen szenzációsan csak a fejhallgatókkal szól, mert ugyan tud vonali szintű kimenetet is, de csak a fejhallgató kimenetről és egyszerűen nem tudja azt a minőséget hozni az erősítő-hangfal rendszeren, mint fejhallgatóval.
Összehasonlítottuk a Mojo hangját a hangfalakra kiadva a 2Qute hanjával szintén a hangfalakkal. A kereskedő szerint a 2Qute klasszissal jobban szól így, de én azért ekkora különbséget nem hallottam. Ha választanom kéne a kettő közül, nem biztos, hogy a kétszeres 2Qutera szavaznék, hisz az se nem hordozható, se nincs benne akkumulátor, se nincs benne fejhallgató erősítő és bemenet. De tény a hangfalakon a legszebb hangot a Bluesound Node 2-ről jövő TIDAL zene szolgáltatta a 2Qute DAC-al.
Kipróbáltam egy épp ott lévő Aurelic Vega-t is, amelyről a blogomban már írtam. Nos ez a gép ugyan mindent tud (távzene vevő/DAC/fejhallgató erősítő), és meg kell hagyni, hogy kellemes, kulturált hangja van, de a Bluesound, mint távzene vevő és a Chord Mojo, mint DAC/fejhallgató erősítő együtt sokkal nagyobb durranás! Ami az árakat illeti, az Aurelic Vega 2000 euróba kerül, a Node 2 és a Mojo együtt "csak" 1000 euró.
Szóval a nagyon élvezetes mai szeánsz tanulsága: a kb. 300 ezerért beszerezhető korszerű zenelejátszó hangja megveri a 600 ezres készülékét.
Ez azért nem rossz hír
Jó tudom, sokan nem tudnak kifizetni egy digitális zenelejátszóra 300 ezret, de sokan rászánnak ennyit, de eszükbe sem jut egy Bluesound - Chord kombináció, pedig ennél jobbat eddig csak ugyanebben a boltban hallottam egy Bluesound - Chord 2Qute - HEED Elixir rendszeren, de az ugy együtt kb. 750 ezer forint.
off
be lehet ám linkelni is a másik topicból, felesleges kétszer leírni szóról-szóra ugyan azt. Ha nem tudnád, a posztok jobb felső sarkában ott a hesmárk (kettős kereszt) onnan veszed a link kopit, és paszte.
Fül és Fejhallgatók
Azzal az a baj, hogy már nem gyártják, talán van belőle még egyetlen eladó darab.
Ez a dac dolog érdekes: én hallottam a HDVD 800-ast, annyira nem találtam gyengének a dac-ját, bár mindenhol ezt írják róla.
Az oppo HA-1 -est is hallottam, jó gép,de a dac-ja annak mennyivel jobb?
Nagyjábók két utat látok.
1. Van egy fejes, egy erősítő, és sok zenehallgatás, elégedetten.
2. Van egy komplett kiállításra való fejhallgató és fejes erősítő gyűjtemény, és megy a variálás, sok futkosással, csereberéléssel, sok ráfizetéssel.
Szerintem ezek közül kell tudni választani.
Ez azért nem rossz hír
Blogom
Fül és Fejhallgatók
Azzal az a baj, hogy már nem gyártják, talán van belőle még egyetlen eladó darab.
Ez a dac dolog érdekes: én hallottam a HDVD 800-ast, annyira nem találtam gyengének a dac-ját, bár mindenhol ezt írják róla.
Az oppo HA-1 -est is hallottam, jó gép,de a dac-ja annak mennyivel jobb?
Nagyjábók két utat látok.
1. Van egy fejes, egy erősítő, és sok zenehallgatás, elégedetten.
2. Van egy komplett kiállításra való fejhallgató és fejes erősítő gyűjtemény, és megy a variálás, sok futkosással, csereberéléssel, sok ráfizetéssel.
Szerintem ezek közül kell tudni választani.
Szerintem elég a HDVA 600 465 ezerért, fejhallgató erősítőnek ugyanolyan jó mint HDVD 800, viszont nincs benne DAC, ami amúgy is a gyenge pontja a HDVD 800-nak. Ennyiért viszont ott az Oppo HA-1, amiben DAC is van, és jó is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Fül és Fejhallgatók
Sokmindent lehet, kérdés, mit érdemes. Próbálgatni kell.
A HDVD 800 cd-ről hajtva, 6.3- as jack kimeneten hallgatva elmaradt a V100-tól.
Ezt onnan tudom, hogy kipróbáltam, összehasonlítottam. A forgalmazó is mondta, hogy nem túl erős a 6.3-as jack kimeneten, nem az volt a cél.
A HDVD 800 akkor éri meg, ha:
- hd 800 vagy 800s-el hallgatod,
- szimmetrikusan hallgatod,
- sokáig megtartod,
- nem akarsz rajta másik fejest is hallgatni.
Szimmetrikus kábel, ha kell a gyári +90 eFt, ha nem kell a gyári, akkor levágod a dugót és kicseréled.
A kütyü csekély 610 000.- Ft.
Használtan ebből nem igazán van eladó, amíg V281-es 360 ezer körül már igen.
Ha később el akarod adni, akkor a VIO sokféle fejeshez lesz jó, HDVD 800-ast csak az vesz, akinek Sennheiser HD 800 vagy HD 800s van.
Ha másik fejest is akarsz rajta hallgatni, akkor felejtős, elveszti az illesztési előnyét szerintem.
Igazándiból akkor éri meg, ha sokáig, évekig megtartod, hallgatod, és
van hozzá illő dac-od, forrásod.
Nekem, úgy tűnik, vagy fejlesztem a forrást, a dac-ot, (esetleg mindkettőt),
vagy a mostani cuccaimhoz elég a V100.
Ha azt veszem, hogy a HDVD 800 ára 610, meg egy ehhez méltó forrás dac-al hasonló összeg,
akkor elgondolkodtató, lesz-e ennyivel jobb a hang, illetve akarok-e ennyi többletpénzt beletolni, ami utána ott marad.
Szerintem elég a HDVA 600 465 ezerért, fejhallgató erősítőnek ugyanolyan jó mint HDVD 800, viszont nincs benne DAC, ami amúgy is a gyenge pontja a HDVD 800-nak. Ennyiért viszont ott az Oppo HA-1, amiben DAC is van, és jó is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Fül és Fejhallgatók
Sokmindent lehet, kérdés, mit érdemes. Próbálgatni kell.
A HDVD 800 cd-ről hajtva, 6.3- as jack kimeneten hallgatva elmaradt a V100-tól.
Ezt onnan tudom, hogy kipróbáltam, összehasonlítottam. A forgalmazó is mondta, hogy nem túl erős a 6.3-as jack kimeneten, nem az volt a cél.
A HDVD 800 akkor éri meg, ha:
- hd 800 vagy 800s-el hallgatod,
- szimmetrikusan hallgatod,
- sokáig megtartod,
- nem akarsz rajta másik fejest is hallgatni.
Szimmetrikus kábel, ha kell a gyári +90 eFt, ha nem kell a gyári, akkor levágod a dugót és kicseréled.
A kütyü csekély 610 000.- Ft.
Használtan ebből nem igazán van eladó, amíg V281-es 360 ezer körül már igen.
Ha később el akarod adni, akkor a VIO sokféle fejeshez lesz jó, HDVD 800-ast csak az vesz, akinek Sennheiser HD 800 vagy HD 800s van.
Ha másik fejest is akarsz rajta hallgatni, akkor felejtős, elveszti az illesztési előnyét szerintem.
Igazándiból akkor éri meg, ha sokáig, évekig megtartod, hallgatod, és
van hozzá illő dac-od, forrásod.
Nekem, úgy tűnik, vagy fejlesztem a forrást, a dac-ot, (esetleg mindkettőt),
vagy a mostani cuccaimhoz elég a V100.
Ha azt veszem, hogy a HDVD 800 ára 610, meg egy ehhez méltó forrás dac-al hasonló összeg,
akkor elgondolkodtató, lesz-e ennyivel jobb a hang, illetve akarok-e ennyi többletpénzt beletolni, ami utána ott marad.
Koszonom a kimerito valaszt de azert a 281-es araert mar meg lehet venni a HD800-hoz tartozo erositot es ha mar arra fejlesztettek akkor gondolom az "jobb" lehet hozza.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Fül és Fejhallgatók
Igen, ez az a VIOLECTRIC V100.
Azt nehéz megmondani, hogy kinek mi felel meg.
Én a fejes vételekor azt a célt tűztem ki, hogy legyen egy családot nem zavaró, hallgatható rendszerem.
A HD 800 kényelmes, így a munkához is kiválóan tudom használni. A felbontása több mint jó, még a THIEL CS6 után is hallgatható. Külön fejes erősítő nélkül is hallgattam, egy darabig, cd játszó fejes kimenetéről, erősítő fejes kimenetéről.
Aztán rábeszéltem magam, miután kipróbálásra hazahoztam a demo készüléket, hogy ebbe még érdemes beruházni, mert a dac és a futómű az már megvan, arra nem kell költenem. Ezzel meg lényegesen jobban szól, mint a cd játszó fejes kimenetéről,
vagy az erősítő fejes kihajtásáról. Ezt sok készülékkel végigpróbálta, egyértelműen megérte.
Ez a szint - szerintem - már nagyon jó. A V100 nem tesz hozzá a zenéhez, nem meleg, nem kerekít, az jön ki, ami bemegy.
Ahogy a HD 800 is.
Na, szóval minden attól függ, mennyi pénzt akarsz beletolni. Bőven az órákon át hallgatható kategória.
Hangfalas rendszerben kb. a fejes árának 10-szereséért kapsz ilyesmi hangot, a fejes erősítőnek szintén a sokszorosáért kell venni egy végfokot.
Tul forumtárs is jól elvolt a HD 800 -Beyer fejeserősítő párossal. A Beyer is 150 ezer körül van, ha jól emlékszem,
és nagyon is hallgatható az is.
Fejleszteni persze mindig lehet, de nem árt gondolkodni közben, hogy megéri-e.
Lehetne a dac-ot is, futóművet is. Etalonékhoz elvittem a VIO V100-at és a HD 800-ast, azzal próbáltuk a dacjukat.
Nem éreztük, hogy az erősítő kevés, vagy szűk keresztmetszet lenne.
Ehhez képest (mármint a józan észhez képest) megvettem a VIO V281-et, de azt legalább használtan.
Nem tudtam ellenállni a csábításnak, hiszen használtan lényegesen olcsóbb, mint újonnan, és egy nagyon jó fejes erősítő, zászlóshajó, stb., stb. A VIO V100 meg a belépő szint. Ez az árban is látszik, újonnan 590-/190-.
A VIO 281 sokkal jobb, sokkal több pénzért.
Koszonom a kimerito valaszt de azert a 281-es araert mar meg lehet venni a HD800-hoz tartozo erositot es ha mar arra fejlesztettek akkor gondolom az "jobb" lehet hozza.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Fül és Fejhallgatók
Igen, ez az a VIOLECTRIC V100.
Azt nehéz megmondani, hogy kinek mi felel meg.
Én a fejes vételekor azt a célt tűztem ki, hogy legyen egy családot nem zavaró, hallgatható rendszerem.
A HD 800 kényelmes, így a munkához is kiválóan tudom használni. A felbontása több mint jó, még a THIEL CS6 után is hallgatható. Külön fejes erősítő nélkül is hallgattam, egy darabig, cd játszó fejes kimenetéről, erősítő fejes kimenetéről.
Aztán rábeszéltem magam, miután kipróbálásra hazahoztam a demo készüléket, hogy ebbe még érdemes beruházni, mert a dac és a futómű az már megvan, arra nem kell költenem. Ezzel meg lényegesen jobban szól, mint a cd játszó fejes kimenetéről,
vagy az erősítő fejes kihajtásáról. Ezt sok készülékkel végigpróbálta, egyértelműen megérte.
Ez a szint - szerintem - már nagyon jó. A V100 nem tesz hozzá a zenéhez, nem meleg, nem kerekít, az jön ki, ami bemegy.
Ahogy a HD 800 is.
Na, szóval minden attól függ, mennyi pénzt akarsz beletolni. Bőven az órákon át hallgatható kategória.
Hangfalas rendszerben kb. a fejes árának 10-szereséért kapsz ilyesmi hangot, a fejes erősítőnek szintén a sokszorosáért kell venni egy végfokot.
Tul forumtárs is jól elvolt a HD 800 -Beyer fejeserősítő párossal. A Beyer is 150 ezer körül van, ha jól emlékszem,
és nagyon is hallgatható az is.
Fejleszteni persze mindig lehet, de nem árt gondolkodni közben, hogy megéri-e.
Lehetne a dac-ot is, futóművet is. Etalonékhoz elvittem a VIO V100-at és a HD 800-ast, azzal próbáltuk a dacjukat.
Nem éreztük, hogy az erősítő kevés, vagy szűk keresztmetszet lenne.
Ehhez képest (mármint a józan észhez képest) megvettem a VIO V281-et, de azt legalább használtan.
Nem tudtam ellenállni a csábításnak, hiszen használtan lényegesen olcsóbb, mint újonnan, és egy nagyon jó fejes erősítő, zászlóshajó, stb., stb. A VIO V100 meg a belépő szint. Ez az árban is látszik, újonnan 590-/190-.
A VIO 281 sokkal jobb, sokkal több pénzért.
Hello, ez az a V100? http://violectric-usa.com/headphone-amplifiers/hpa-v100
En is tervezem a HD800 beszerzeset de csak kesobb es azt mondod, hogy ez a fejhallgato erosito teljesen megfelel a 800-ashoz?
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Fül és Fejhallgatók
Igen, néha nekem is ez az érzésem.
Persze csak önmagamhoz képest.
A hangfalas rendszeremhez nem nyúltam 2011 óta.
2016-ban vettem egy fejhallgatót, meg hozzá egy erősítőt.
Mivel 2 dac-om és 2 futóművem van, az erősítőt és a fejest hol az egyiken, hol a másikon hallgattam.
Aztán vettem még egy fejes erősítőt (VIO V281) a régi helyett (VIO V100), legalábbis ezt gondoltam. De most úgy látom, hogy mellé, nem helyette.
Így nálam is két különböző karakterű rendszer van, egy nyugodtabb, és egy részletgazdagabb, izgalmasabb.
A váltogatás szerencsére nem percenkénti cserét jelent, hanem mondjuk másfél óra zenehallgatás után váltok, vagy kicserélem a fejes erősítőt a rendszerben.
Csak nem vagyok benne biztos, hogy ennek így van is értelme, ha a kisebbikkel is jól szól.
Az OPPO-val határozottan az volt az érzésem, hogy jobban szól, mint a VIO v100, de nem érdemes beletolni a pénzt.
A V281-es is határozottan jobban szól, csak nem tudom, akarok-e két fejes erősítőt cserégetni.
Igazándiból a V100 annyira jó, hogy nincs szívem eladni.
Hello, ez az a V100? http://violectric-usa.com/headphone-amplifiers/hpa-v100
En is tervezem a HD800 beszerzeset de csak kesobb es azt mondod, hogy ez a fejhallgato erosito teljesen megfelel a 800-ashoz?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Fül és Fejhallgatók
hát szerintem elkezdtél a szó rossz értelmében hifizni
Igen, néha nekem is ez az érzésem.
Persze csak önmagamhoz képest.
A hangfalas rendszeremhez nem nyúltam 2011 óta.
2016-ban vettem egy fejhallgatót, meg hozzá egy erősítőt.
Mivel 2 dac-om és 2 futóművem van, az erősítőt és a fejest hol az egyiken, hol a másikon hallgattam.
Aztán vettem még egy fejes erősítőt (VIO V281) a régi helyett (VIO V100), legalábbis ezt gondoltam. De most úgy látom, hogy mellé, nem helyette.
Így nálam is két különböző karakterű rendszer van, egy nyugodtabb, és egy részletgazdagabb, izgalmasabb.
A váltogatás szerencsére nem percenkénti cserét jelent, hanem mondjuk másfél óra zenehallgatás után váltok, vagy kicserélem a fejes erősítőt a rendszerben.
Csak nem vagyok benne biztos, hogy ennek így van is értelme, ha a kisebbikkel is jól szól.
Az OPPO-val határozottan az volt az érzésem, hogy jobban szól, mint a VIO v100, de nem érdemes beletolni a pénzt.
A V281-es is határozottan jobban szól, csak nem tudom, akarok-e két fejes erősítőt cserégetni.
Igazándiból a V100 annyira jó, hogy nincs szívem eladni.
Fül és Fejhallgatók
...a saját otthonát nézve a két külön rendszer híve, ami merőben eltérő irányból közelít a jó hanghoz....
en sem erzem feltetlenül kütyüzesnek, inkabb gazdagitasnak, elmenynek, elmenytöbbletnek, ha több rendszer ..vagy meghatarozo rendszerelem van.
en olcsobb árszinten tartok többfelet es valtogatom, mert kicsit/jobban masok. fülesböl is, hangsugarzobol is, ahogy kedvem tartja, akar 1 het utan masik jön, neha csak 2-3 honap utan
Fül és Fejhallgatók
Az Oppo egy nagyon jó fejhallgató erősítő. Ez az XLR kimenetére igaz, ebből nem engedek De sajna már korábban eladtam. Pedig izgalmas lenne összemérni a Deckarddal (nem mint DAC, hanem mint erősítő).
Viszont a számomra kompromisszumos pontjairól pár hsz-szel előrébb írtam Altonak - - - végül ezekért került be a körforgásba
Látod, megérteni várni! Akkor az Opponak főtt le a kávé?!?
Fül és Fejhallgatók
Teljesen egyetértek.
Számomra annyi kiegészítés szükségeltetik, hogy ezt meg kellett tapasztalnom. És nekem ez öröm, nem nyűg Imádok kütyüzni. Ha csak valaki meséli, akkor beleszámít ugyan a választásba, de nem perdöntő, mert sokan mondanak sokmindent, sokszor egymásnak ellent. Az az anyagilag szerencsésebbik eset, ha valakinek van lehetősége vásárlás nélkül kipróbálni és úgy tanulja meg.
Mindenesetre Jancsa Attila szavai jutnak eszembe, miszerint ő a saját otthonát nézve a két külön rendszer híve, ami merőben eltérő irányból közelít a jó hanghoz. Így nem adaptálódik az ember hallása, ízlése egy bizonyos karakterhez.
(Hogy ez mennyire igaz, azt egy barátomon látom, aki mindent az Elacján hallgatva ítél meg. Pedig hát az a Jet III elég háklis cucc és marha jó erősítő is volt már kikiáltva rikácsolósnak.)
Nekem személy szerint kezd erős kétségem támadni afelől, hogy jó ötlet-e fejlesztgetni
ezen a szinten.
A HD800 nagyon jó fejes.
De a Violectric V100-al is jól szólt. Elismerem, hogy az OPPO-val jobban szólt, meg a VIO 281-el is jobban szól,
sőt, szerintem a legjobb a Sennheiser HDVD 800 hozzá, olyan jól azóta sem hallottam szólni.
Na, ellenben a zenehallgatásra fordítható idő állandó, nem változik a lánc elemeitől.
Most azt figyelgetem napok óta, hogy a két fejes erősítő között mekkora a különbség,
és ezzel töltöm az időt.
Ráadásul a fejlesztésnek sosincs vége, mindig van jobb dac,
jobb forrás, jobb kábel, jobb erősítő, jobb fejes.
Vagy elsőre jobbnak tűnő hangú.
Aztán szembesülök a felvételek különbözőségével, a fáradtsági állapotom változásaival, és hol ez, hol az tetszik jobban.
Nem vagyok biztos a dologban, hogy egy jó hangú rendszert, amit órákon át tudok hallgatni, érdemes-e tovább fejleszteni, akármekkora javulást lehet is elérni (jó sok pénzért).
Mit gondoltok?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Fül és Fejhallgatók
Nekem személy szerint kezd erős kétségem támadni afelől, hogy jó ötlet-e fejlesztgetni
ezen a szinten.
A HD800 nagyon jó fejes.
De a Violectric V100-al is jól szólt. Elismerem, hogy az OPPO-val jobban szólt, meg a VIO 281-el is jobban szól,
sőt, szerintem a legjobb a Sennheiser HDVD 800 hozzá, olyan jól azóta sem hallottam szólni.
Na, ellenben a zenehallgatásra fordítható idő állandó, nem változik a lánc elemeitől.
Most azt figyelgetem napok óta, hogy a két fejes erősítő között mekkora a különbség,
és ezzel töltöm az időt.
Aztán szembesülök a felvételek különbözőségével, a fáradtsági állapotom változásaival, és hol ez, hol az tetszik jobban.
Nem vagyok biztos a dologban, hogy egy jó hangú rendszert, amit órákon át tudok hallgatni, érdemes-e tovább fejleszteni, akármekkora javulást lehet is elérni (jó sok pénzért).
Mit gondoltok?
hát szerintem elkezdtél a szó rossz értelmében hifizni
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Fül és Fejhallgatók
ezen a szinten.
A HD800 nagyon jó fejes.
és ezzel töltöm az időt.
Mit gondoltok?
Látod, megérteni várni! Akkor az Opponak főtt le a kávé?!?
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Fül és Fejhallgatók
Ma megérkezett az Audeze Deckard erősítő az LCD-XC-hez. Még egy fapacis Luxor fejhallgatókábelre várok, aztán teljes lesz a szett.
Ezen rövid idő alatt szerzett tapasztalataim:
Próbálgattam különboző táp és IC kábeleket. Végül egy Cosmic Audio szett maradt bent, azzal volt a legkellemesebb, legegységesebb hangja.
Azt kell mondjam továbbá, most érzem igazán, milyen komoly jelentősége van annak, hogy egy fülest meg tud-e hajtani egy erősítő, vagy sem. Úgy látszik, eddig olyan fejhallgatóim voltak, amiket könnyű volt etetni és ez a problémakör nem jelentkezett.Komoly hozadéka lett ugyanis a Deckardnak. Érdekes, hogy mélyben talán kicsit visszafogottabb, mint a NuPrime saját fejes erősítője, de ahogy emelem a hangerőt, nem keményedik fel a hang, nem borul fel az egyensúly. Mindvégig kiegyensúlyozott marad. Potenciométer állástól függetlenül. A NuPrime-on úgy könnyül el, élesedik ki az egész, ahogy adom neki a kakaót. A Deckarddal a végtelenségig lehet hangosítani, megmarad minden az eredetiben. Szintén fura volt, hogy a gain állásától függően némiképp változott a hang is. Mid gain-en hallgatom, mert úgy a minimális basszushiány a NuPrime-hoz képest eltűnik. Ez normális, vagy csak bebeszélem magamnak? (Low gain-en kevésbé ütős a hang - lásd szolidabb basszusok -, high gain-en meg jelen van némi alapzaj, illetve túl érzékeny a poti.)
Most elmondhatom, hogy nagyon komoly hangom van a NuPrime DAC-10H szimmetrikus kimenetén egy ADL Furutech kábellel és a HD800-zal. Illetve azt is, hogy a DAC-10H vonalkimenetéről hajtott Deckard/LCD-XC páros is bitang jól szól, mostmár bármilyen intenzív hajtás mellett Örülök nekik
Fül és Fejhallgatók
Sokminden van készleten is, amit meg lehet hallgatni.
Konkrétan én is a a Beyerdynamic DT 990 -t javaslom.
Köszi! És itt ezek valóban meghallgathatóak, vagy csak rendelésre hoznak belőlük?
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Fül és Fejhallgatók
Menyéthez hasonlóan én is a nomono-t javaslom. Kevés kedvesebb és segítőkészebb ember van, mint Rudolf és bár végül nem nála vásároltam terméket, arról a legkevésbé ő tehetett, nekem szerencsém volt, mert a fórumon felbukkant használtan az, amit nála újonnan vettem volna meg.
Fel kell őt hívni, úgy lehet vele időpontot egyeztetni, hozzá kell tenni, hogy nagyon rugalmas ilyen szempontból (nem hiszem, hogy ismeretlenül velem tett kivételt...)!
Tucc-tucc zenére (ha ez az elektromos zene), jó lehet az AKG 518, Y50, hasonló árfekvésben a Sennheiser HD 205, 451 (basszusa nagyobb az átlagnál, lehet, hogy ez Neked jó). Picit olcsóbban, de elfogadhatóan zenére Superlux HD 661, 662, 681. Én ennél többet nem nagyon feccölnék ilyen kategóriájú zenébe, de ha hangszeres is menne, akkor persze inkább a felső árfekvés felé keresgélnék, bár kellemes meglepetés lehet pl. a Beyerdynamic DT 990 Pro 43.000 Ft-ért.
Osu no seishin!
Fül és Fejhallgatók
BUÉK!
A Hol? kérdésre könnyen tudok neked válaszolni, én is itt hallgattam különféle fejeseket.
Rudolf nagyon segítőkész:
http://www.nomono.hu/
"Cím:Nomono fejhallgatóbolt
1031. Budapest, Őrlő köz 5
Állandó nyitvatartási idő nincs. A termékek személyes átvétele időpont egyeztetés után lehetséges. A megadott vezetékes telefonszámon üzenetrögzítő is üzemel.
Telefon:
+36 1 242 6272; +36 209 241 201"
A fejesek közül már nehezebb dönteni.
Van nála Beyerdynamic és Audeze is.
Köszi! És itt ezek valóban meghallgathatóak, vagy csak rendelésre hoznak belőlük?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Fül és Fejhallgatók
BUÉK!
A Hol? kérdésre könnyen tudok neked válaszolni, én is itt hallgattam különféle fejeseket.
Rudolf nagyon segítőkész:
http://www.nomono.hu/
"Cím:
Nomono fejhallgatóbolt
1031. Budapest, Őrlő köz 5
Állandó nyitvatartási idő nincs. A termékek személyes átvétele időpont egyeztetés után lehetséges. A megadott vezetékes telefonszámon üzenetrögzítő is üzemel.
Telefon:
+36 1 242 6272; +36 209 241 201"
A fejesek közül már nehezebb dönteni.
Van nála Beyerdynamic és Audeze is.
Üdv a hozzáértő társaságnak!
Gondolkodom egy fejhallgató vételén. Elsősorban elektronikus zenéhez lenne, az ár az ne legyen sokszázezres, jó lenne ha 30-100 között maradna.
Milyeneket érdemes meghallgatnom ebben a sávban,ill hol? Pesten van olyan hely, ahol van hallgatható választék?
Fül és Fejhallgatók
Üdv a hozzáértő társaságnak!
Gondolkodom egy fejhallgató vételén. Elsősorban elektronikus zenéhez lenne, az ár az ne legyen sokszázezres, jó lenne ha 30-100 között maradna.
Milyeneket érdemes meghallgatnom ebben a sávban,ill hol? Pesten van olyan hely, ahol van hallgatható választék?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Fül és Fejhallgatók
Sziasztok!
Boldog új évet kívánok minden fórumtársnak! :-)
Fejhallgató vásárlás előtt állok, így érdeklődnék, hogy valakinek van tapasztalata a B&W P5, B&W P3, illetve a Philips Fidelio M1 fülesek kapcsán? A válaszokat előre is köszönöm!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Fül és Fejhallgatók
Kicsiről nagyra szinte minden esetben van, de nagyról kicsire csak kifejezetten ritkán.elképzelhető hogy az már "highend" és feltételez egy 6,3-at.
amiben még tévedtem, hogy az akg fejesemnél csavaros.
nem mellesleg: miért lett pont 6,3 a nagyobb?
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Fül és Fejhallgatók
Én hallgattam vele. Nem feltételeztem, hanem kipróbáltam.
Torzítani egy ilyen erősítő alig torzít.
Persze a VIO 281-hez képest sokkal torzabban szól, ezt a HD 800- nál vettem észre.
Ettől függetlenül, érdemes kipróbálni, mert harmadannyiba kerül.
Az ízlések különbözőek, lehet nem is tetszik majd, vagy pont nagyon is tetszik.
Ezért is, javaslom a vásárlás előtti meghallgatást.
....20 ohmon azonban jóval 1W alá esik, igy a feltetelezesed nem állja meg a helyét. Szólni persze ettől még fog, de magasabb hangerőn torzitás, a hang felkeményedése lesz az eredmény.
Fül és Fejhallgatók
Szerintem meghallgatás alapján kellene dönteni.
Azért vettem a VIO V100-at, mert a NOMONO-nál azzal demoznak.
Hazahoztam, kipróbáltam, megvettem.
Meghajtotta az AUDEZE LCD 2-t, LCD 3-t, és szerintem az XC -t is.
SR71-nél próbáltuk ki, őt is meg tudod kérdezni.
Csak 6,3-as jack kimenete van, és ha XLR hajtás szükséges, akkor azt nem tudja.
Hangerőben bőven alkalmas akár dobhártya beszakítására is.
Nemrég megvettem az XC tulajától a VIO 281-t, és ennek ellenére pillanatnyilag nem visz rá a lélek, hogy eladjam a V100-t, mert nagyon jó ez is. Hallottad szólni. Szerintem nem színezi a hangot, azt adja ki, ami bemegy, ahogy a HD 800 is.
Jó dac és forrás kell elé, az Etalonéknál megtudtam, mit tud.
Az Lcd-2-nek 70 ohmon kell min. 1W a meghajtásához, az Lcd-xc-nek meg 20 ohmon kell ugyanennyi. A V100 70 ohmon erőlködés nélkül tudja ezt, 20 ohmon azonban jóval 1W alá esik, igy a feltetelezesed nem állja meg a helyét. Szólni persze ettől még fog, de magasabb hangerőn torzitás, a hang felkeményedése lesz az eredmény.
BARTIMEX AUDIO Honlap