Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Ezeken érdemes lehet elgondolkodnod.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... pár-eladó/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... pár-eladó/
Köszönöm!!
"a fül 3dB hangnyomásnövekedést éppen észrevesz"
Szerintem ez nem így van, tapasztalatom szerint 1,5 dB az éppen észrevehető hangnyomás különbség.
Ekkora fülekkel?
ez nem számít be...
Üdv Mindenkinek,
Tippet, tanácsot szeretnék kérni.
Átmeneti rendszerbe (max 1év használatra) 2x12w egyszerű kis DIY csöves erősítőhöz keresnék minél olcsóbb hangafalat.
Szoba méret kb. 19nm tehát álló és monitor is szóba jöhet.
Főleg Jazz, soul, blues és klasszikus a repertoár.
Most egyéb kiadások miatt tényleg legfontosabb az ár, valamint természetesen számít hogy majd eladható legyen...
Jó lenne 50e alatt, de ha valami nagyon kihagyhatatlan akkor max 70e.
Mit javasoltok?
Köszönöm.
"a fül 3dB hangnyomásnövekedést éppen észrevesz"
Szerintem ez nem így van, tapasztalatom szerint 1,5 dB az éppen észrevehető hangnyomás különbség.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
es ki hany dB-t szeretne otthon ? atlagosan es csucsra ?
(es ugye a szobaban hallhato "dB" az nem a szabadteri, visszaverödesek miatt "több" ugyanolyan hangsugarzo eseten, es sztereo rednszerben ugye 2 hangsugarzo szol, ...)
Esetleg még ezt olvasd el.
http://www.hangaruhaz.hu/cms/watt-vagy- ... -kezdoknek
Na, ezt kivételesen vágom . De azért köszi, mindent szivesen elolvasok a témában, ami még nem túl szakmai.
Az az igazság, hogy keresgélek már jó ideje, hogy mire cseréljem a mostaniakat és ebben az árkategóriában eddig ezeket találtam. Ma figyeltem fel erre a dologra az ohmokkal, teljesen új vagyok a témában. Nézegettem az aprót is, de honnan tudjam, hogy az ott árult hangsugárzók valóban 8 Ohmosak-e, hiszen ezeknél is azt írták, hogy azok, aztán meg még sem . 2x9 wattos a végfok, de szól olyan hangosan mint az előző, 2x35 wattos tranzisztoros erősítőm.
Azt nem tudom, hogy mi az a szélessávú hangszóró, de majd utána olvasok akkor . mindenképpen hosszútávra tervezek az erősítővel, mert tetszik a hangja, tulajdonképpen csak azért akarok hangsugárzókat cserélni, mert a mostaniaknak nem túl kielégítő a mélye, azon szeretnék javítani, hogy rockon kicsit dögösebb legyen.
Esetleg még ezt olvasd el.
http://www.hangaruhaz.hu/cms/watt-vagy- ... -kezdoknek
De csövesre miért házimozi frontokat akarsz kötni?
A csöves főleg érzékeny a durván változó impedanciára. Ráadásul ezeknél, főleg a 2 mélyközepeseknél, az alsó régiókban, ahol a legtöbb energiaszükséglet van, pont ott esik be 4ohmra. Csövesnek nem jó, hacsak nincs kifejezett 4 ohmos kimenete is. Ha tönkre nem is megy feltétlenül, de nem lesz jó a hangja soha.
Egy szélessávú vagy egy valóban 8ohmos dobozt kéne keresni, aminek még az érzékenysége se túl alacsony, bár nem tudom mennyi kraft van az erősítődben. Egy jobb szélessávúval fellélegezne az erősítő, felszabadultabban zenélne. Én az apróban keresnék, lehetőség szerint meg is hallgatva a saját erősítővel, ha az egy hosszú távú fix pontnak tervezett dolog.
Az az igazság, hogy keresgélek már jó ideje, hogy mire cseréljem a mostaniakat és ebben az árkategóriában eddig ezeket találtam. Ma figyeltem fel erre a dologra az ohmokkal, teljesen új vagyok a témában. Nézegettem az aprót is, de honnan tudjam, hogy az ott árult hangsugárzók valóban 8 Ohmosak-e, hiszen ezeknél is azt írták, hogy azok, aztán meg még sem . 2x9 wattos a végfok, de szól olyan hangosan mint az előző, 2x35 wattos tranzisztoros erősítőm.
Azt nem tudom, hogy mi az a szélessávú hangszóró, de majd utána olvasok akkor . mindenképpen hosszútávra tervezek az erősítővel, mert tetszik a hangja, tulajdonképpen csak azért akarok hangsugárzókat cserélni, mert a mostaniaknak nem túl kielégítő a mélye, azon szeretnék javítani, hogy rockon kicsit dögösebb legyen.
Az a bajom, hogy a legtöbbnél ilyen értékeket mértek. Pl:
http://www.av-online.hu/hangfal/canton- ... szt_1350/2
http://www.av-online.hu/hangfal/klipsch ... szt_1368/2
Hirtelen ezeket találtam, amik még beleférnének a keretbe. Akkor ezek mind kilőve?
Illetve most egy ilyenem van rajta:
http://www.av-online.hu/hangfal/jbl-are ... szt_1455/2
Ennél is 6 Ohmot írnak. Ebből lehet baj?
De csövesre miért házimozi frontokat akarsz kötni?
A csöves főleg érzékeny a durván változó impedanciára. Ráadásul ezeknél, főleg a 2 mélyközepeseknél, az alsó régiókban, ahol a legtöbb energiaszükséglet van, pont ott esik be 4ohmra. Csövesnek nem jó, hacsak nincs kifejezett 4 ohmos kimenete is. Ha tönkre nem is megy feltétlenül, de nem lesz jó a hangja soha.
Egy szélessávú vagy egy valóban 8ohmos dobozt kéne keresni, aminek még az érzékenysége se túl alacsony, bár nem tudom mennyi kraft van az erősítődben. Egy jobb szélessávúval fellélegezne az erősítő, felszabadultabban zenélne. Én az apróban keresnék, lehetőség szerint meg is hallgatva a saját erősítővel, ha az egy hosszú távú fix pontnak tervezett dolog.
Ez egy 4 ohmos hangsugárzó, a többi csak porhintés.
Az a bajom, hogy a legtöbbnél ilyen értékeket mértek. Pl:
http://www.av-online.hu/hangfal/canton- ... szt_1350/2
http://www.av-online.hu/hangfal/klipsch ... szt_1368/2
Hirtelen ezeket találtam, amik még beleférnének a keretbe. Akkor ezek mind kilőve?
Illetve most egy ilyenem van rajta:
http://www.av-online.hu/hangfal/jbl-are ... szt_1455/2
Ennél is 6 Ohmot írnak. Ebből lehet baj?
Sziasztok
Egy technikai jellegű kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy DIY csöves erősítő, amihez 8 Ohmos hangsugárzókat kellene használni és adott a következő hangsugárzó:
http://www.av-online.hu/hangfal/quadral ... szt_1266/2
Lent a specifikációknál azt írják, hogy:Névleges impedancia: 4-8 OhmFeljebb viszont kimérték és ezt írják:
Szokásosan kissé magasabb jósági tényezőre hangolt reflexdoboz 4 ohmos minimum- és 5 ohmos nominális-impedanciával. Felső váltási pont 2 kHz-en, az alsó alig észrevehetően 300 Hz körül.
Most akkor ezeket ráköthetem az erősítőre vagy inkább ne?
Előre is köszi.
Ez egy 4 ohmos hangsugárzó, a többi csak porhintés.
Sziasztok
Egy technikai jellegű kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy DIY csöves erősítő, amihez 8 Ohmos hangsugárzókat kellene használni és adott a következő hangsugárzó:
http://www.av-online.hu/hangfal/quadral ... szt_1266/2
Lent a specifikációknál azt írják, hogy: Névleges impedancia: 4-8 Ohm Feljebb viszont kimérték és ezt írják:
Szokásosan kissé magasabb jósági tényezőre hangolt reflexdoboz 4 ohmos minimum- és 5 ohmos nominális-impedanciával. Felső váltási pont 2 kHz-en, az alsó alig észrevehetően 300 Hz körül.
Most akkor ezeket ráköthetem az erősítőre vagy inkább ne?
Előre is köszi.
Viszont ez felvet egy kérdést. Ha egy ilyen kapcsoló-relé-kábel komplexum nem befolyásol, akkor miért bohóckodunk kábelekkel, és csatlakozókkal a hifiben? Nem lehet, hogy a kapcsolót nem akarod hogy beleszóljon, a kábelnél meg akarod, és a placebó hatás nyer? A végeredmény úgyis az lesz, amit hallani szeretnél.
Sarkítva persze.
Lehetne, de nem lehet ;-) Nem csak én hallottam így, volt kontrollom is, aki pont lesz.rja, én mit mondanék.
De mindketten így hallottuk.
Én annak hiszek, amit saját magam próbáltam, hallottam. Más eldönti, kinek hisz ;-)
(Azt azért hozzáteszem, hogy kábel ügyben nálam elborultabbat nehéz lenne találni. Ezt a HFK-s mutatvány már akkor volt, amikor a végleges, mostani kábelezésem megvolt. Egy másik rendszerben persze ettől még máshogy viselkedhet, nálam nagyon jól viselte magát.)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
Szia,
Nekem nagyon bejött.
Asszonynak is, hogy nem zavarja, ha zenét hallgatok.
Ezt a torzításmentes hangot nagyon szeretem.
Remek a felbontás, valósághűek a hangszerhangok.
De....
...nem olcsó a rendszer.
Nem a fejes árával kell csak számolni.
Nem lehet bármit rákötni, hogy azzal is jól szól.
Hallgatható, persze, csak ég és föld a különbség, ha egy cd játszó fejhallgató kimenetéről hajtom.
A forrás, a dac, a kábelek rengeteg pénzbe kerülnek.
Ehhez képest a füles ára nem sok. szerintem nagyon megéri.
A legtöbbet egyedül hallgatok zenét.
Nem tudom mennyiért lehet hasonló hangot kapni egy hangfaltól,
de biztosan milliós tétel, ahogy egy jó erősítő is (ami ilyen hangot hoz ki egy hangfalból).
Ezzel szemben a fejes erősítőt megvettem 190 ezerért, és fantasztikusan szól. Kell hozzá.
Szóval szerintem sokkal jobb hangot kapsz mint egy ugyanannyiba kerülő hangfaltól.
És egy dedikált fejhallgató erősítő is lényegesen olcsóbb, mint egy hangfalakat hajtó, ráadásul olyan tiszta hangúak,
hogy csak na. Nem kell az akusztikával sem foglalkozni. Pehelykönnyű, bármelyik szobába átviszem magammal.
Amikor a Copland 266-os -ról hajtom, sokkal gyengébben szól,
mint a TEAC vrds 10 se-vel, Esel second dac-al.
Jól szól úgy is, nagyon jól szól, úgy is órákon át tudom hallgatni, de
nagyon kijön a különbség még ezek között is.
Több cd játszó fejhallgató kimenetével próbálkoztam, de nem ütik meg az általam elvárt szintet.
..
En ugyan ebben a cipoben jarok mert az asszony mar nem szok delutan munkaba menni es ezert epp ezt a fejhalgatot szemeltem ki magamnak. Nagyon kivancsi vagyok mennyire sikerul megvalositanod ezt a pojektet aztan lehet en is belevagok.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Nem áll másból mint relékből és kapcsolóból,elég ocsmány kinézetűek .Én tuti hogy nem tennék be hifibe ilyet.Sok helyen fent van de mindenki hurrogja hogy mekkora gáz,ha jó minőségűt akarsz akkor 30 ropiba fáj mert több pólusú a relé van benne.Én úgy tanultam az oldalakról,ha minél több a kötés és jelút ki illetve bekötés annál nagyobb a hang veszteség (metaforikusan)mint az áram minél hosszabb a távolság az erőműtől annál jobban gyengül az áram ezért van transzformátor ház sok helyen A másik az hogy a mélyek sokkal lomhábbak mint a magas tartomány ,sok lesz a veszteséged de ez az én észre vételem,meg a metál zenében elég sok a mély PL basszus gitár
Engedd meg, hogy megkérdezzem, hogy Te hallottál-e ilyen hangfalkapcsolót, vagy csak elméleti feltételezéseid osztod meg a nagyérdeművel, amiben egyben sikerül is véleményt formálni róla?
Mert én bizony kölcsönkértem, kipróbáltam, és nagyon jó véleménnyel vagyok róla. A hangot minimálisan befolyásolja (ami egy átlagos rendszernél szinte észrevehetetlen), a szépséget illetően meg nem vitatkozom, mert ízlésről nem illik.
(Sztem semmi gond nincs vele kinézetre se, de lehet, hogy nincs stílusom és szépérzékem.)
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Nem áll másból mint relékből és kapcsolóból,elég ocsmány kinézetűek .Én tuti hogy nem tennék be hifibe ilyet.Sok helyen fent van de mindenki hurrogja hogy mekkora gáz,ha jó minőségűt akarsz akkor 30 ropiba fáj mert több pólusú a relé van benne.Én úgy tanultam az oldalakról,ha minél több a kötés és jelút ki illetve bekötés annál nagyobb a hang veszteség (metaforikusan)mint az áram minél hosszabb a távolság az erőműtől annál jobban gyengül az áram ezért van transzformátor ház sok helyen A másik az hogy a mélyek sokkal lomhábbak mint a magas tartomány ,sok lesz a veszteséged de ez az én észre vételem,meg a metál zenében elég sok a mély PL basszus gitár
Valahogy, nekem is ez volt az első gondolatom ezzel kapcsolatban, de nem mertem itt leírni, mert féltem, hogy megköveznek érte. Persze, ha nincs más megoldás...
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Ezt a lacy féle hangfalátkapcsolós dolgot kifejtené valaki nekem ha van rá mód?
Ezt a lacy féle hangfalátkapcsolós dolgot kifejtené valaki nekem ha van rá mód?
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Hifiben nem lehet szembe menni ebben az értelemben. Bármerre mész, mindig jönnek majd szembe. A lényeg, az hogy a Te utad megtaláld.
Sokunknak volt már itt csöves erősítője félvezetős előtt/után/mellett. Egy erősítő nem attól lesz jó, hogy csöves vagy se. Mindenből van jó meg rossz konstrukció, és bizony van, akinek a rossznak titulált hangja is tetszik. Na bumm.
Sajnos valószínűleg lehetne most olyan félvezetőst mutatni Neked, hogy azt mondd, nem kell többet csöves, csak félvezetős. És akkor még ott vannak azok a bitang hybrid motyók is.
Jogos, kicsit félreérthetően fogalmaztam. Mondjuk akkor úgy, hogy találtam egy olyan erősítőt 150 000 Ft-ért, aminek tetszik a hangja még a mostani, olcsóbb hangsugárzóimmal is (JBL Arena 170). Biztos van ennyiért/kevesebbért/többért még jobb, de úgy érzem, hogy ezzel most egy darabig elleszek . Ha meg elkap a hifi-baj (itt nem kell magyaráznom, hogy az elkapja az embert időnként ), akkor majd cserélek hangsugárzókat.
Tulajdonképpen csak azt akartam mondani, hogy nem kell elvetni a csöveseket sem, ha valaki metalra keres erősítőt. Azt hittem, hogy finomkodó lesz a hangja, túl lágy ehhez a fajta zenéhez, de nem az, kimondottan dögös, amikor kell .
Egy olyan hybridet még meghallgatnék mondjuk szívesen.
Na, régen zajlott ez a beszélgetés, de el voltam foglalva a vásárlással, de gondoltam azért beszámolok az eddigi fejleményekről
Úgy alakult, hogy egy barátomtól kaptam kölcsön egy DIY csöves elő és végfokot, mondván hallgassam meg és majd eldöntöm, hogy melyik tetszik jobban, a tranzisztoros vagy a csöves. Percek alatt nyilvánvalóvá vált, hogy csöves erősítő kell nekem, szóval gyorsan meg is vettem tőle. Kell neki egy óra, mire bemelegszik, de utána megtelik élettel a zene, testesek lesznek a gitárok és úgy általában az egész előadás zeneibb lesz. Persze kétszer annyiba is került mint a régi CA erősítőm, de akkor is ég és föld a különbség. Ilyetén módon új hangsugárzóim még mindig nincsenek, de jelenleg nem is érzem annyira égető szükségét a cserének (azért lefogom majd ).
Nem akarok szembemenni a tapasztalt hifistákkal, de mindenkinek azt javaslom, hogy ha lehetősége van, hallgasson meg egy csövest is, mielőtt félvezetőst vesz metalra, rockra. Ebból még nem lehet baj, ha tájékozódunk
Remélem nem gond, ide írtam az erősítős beszámolót, de mivel itt kaptam tanácsokat is többektől, szerettem volna beszámolni nekik.
Hifiben nem lehet szembe menni ebben az értelemben. Bármerre mész, mindig jönnek majd szembe. A lényeg, az hogy a Te utad megtaláld.
Sokunknak volt már itt csöves erősítője félvezetős előtt/után/mellett. Egy erősítő nem attól lesz jó, hogy csöves vagy se. Mindenből van jó meg rossz konstrukció, és bizony van, akinek a rossznak titulált hangja is tetszik. Na bumm.
Sajnos valószínűleg lehetne most olyan félvezetőst mutatni Neked, hogy azt mondd, nem kell többet csöves, csak félvezetős. És akkor még ott vannak azok a bitang hybrid motyók is.
OK, akkor maradok a tranzisztorosoknál, köszi neked is a választ/megerősitést.
Na, régen zajlott ez a beszélgetés, de el voltam foglalva a vásárlással, de gondoltam azért beszámolok az eddigi fejleményekről
Úgy alakult, hogy egy barátomtól kaptam kölcsön egy DIY csöves elő és végfokot, mondván hallgassam meg és majd eldöntöm, hogy melyik tetszik jobban, a tranzisztoros vagy a csöves. Percek alatt nyilvánvalóvá vált, hogy csöves erősítő kell nekem, szóval gyorsan meg is vettem tőle. Kell neki egy óra, mire bemelegszik, de utána megtelik élettel a zene, testesek lesznek a gitárok és úgy általában az egész előadás zeneibb lesz. Persze kétszer annyiba is került mint a régi CA erősítőm, de akkor is ég és föld a különbség. Ilyetén módon új hangsugárzóim még mindig nincsenek, de jelenleg nem is érzem annyira égető szükségét a cserének (azért lefogom majd ).
Nem akarok szembemenni a tapasztalt hifistákkal, de mindenkinek azt javaslom, hogy ha lehetősége van, hallgasson meg egy csövest is, mielőtt félvezetőst vesz metalra, rockra. Ebból még nem lehet baj, ha tájékozódunk
Remélem nem gond, ide írtam az erősítős beszámolót, de mivel itt kaptam tanácsokat is többektől, szerettem volna beszámolni nekik.
tanczi, egyikünk se vitatta szerintem, hogy mozira jobb a mozi de többségben zenére használva,zenéhez jobb hangot akarva szerintem nem egy drágább mozierősítő a leglogikusabb út.
Igazad van (de így kezdődött az írás: "Ha a zenei vonal valamiért háttérbe szorul...").
Azt akartam írni (röviden így néz ki):
- van megoldás mindkettőre (a régebbi nagyvasak) - csak meg kell őket fizetni (azoknak, akik nem akarnak párhuzamosan több rendszert kiépíteni).
- A fejlövéses hobbisták meg (mint pl. én is :-) mindenre külön cuccot / rendszert építenek, de nem mindenki "Margit" és tesz így.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
tanczi, egyikünk se vitatta szerintem, hogy mozira jobb a mozi de többségben zenére használva,zenéhez jobb hangot akarva szerintem nem egy drágább mozierősítő a leglogikusabb út.
Hifi show oldalról
Általános megoldás nincs: dönteni kell a házimozi és a zenehallgatás között
Ha a zenei vonal valamiért háttérbe szorul, a térhatású hangfalszett és erősítő is szóba jöhet, de azt figyelembe kell venni, hogy az 5.1-es vagy még több csatornás rendszereken a zenék rosszabbul szólnak mint egy azonos árú sztereó berendezéseken - csak a legfelsőbb kategóriába eső házimozi rendszerek alkalmasak komolyabb kompromisszumok nélküli zenehallgatásra is. Egy kimondottan filmnézésre szánt, átlagember szemével komolyabbnak számító 5.1-es hangrendszert erősítővel együtt két-háromszázezer forintból lehet kihozni.
Bár a filmek, videojátékok által nyújtott illúziót kétségtelenül jóval élethűbbé teszi a térhatású hangrendszer, ennek kiépítése egy átlagos otthonokban kényelmetlenségekbe ütközhet, hiszen nehezebb elvezetni a kábeleket. Noha már kaphatók olyan univerzális - erősítőt, Blu-ray-lejátszót - tartalmazó hangfalrendszerek, amelyek vezeték nélküli kapcsolaton kommunikálnak a hátsó hangsugárzókkal, ezek minősége egyelőre még jócskán nem éri el az audiofil szintet, a vezeték nélküli továbbításhoz ugyanis digitális átalakításon esik át a jel, ami a minőséget rontó tényező.
Univerzális, azaz zenére és házimozira is alkalmas, és megfizethető árú megoldást a kiállításon senki nem tudott ajánlani nekünk. Áthidaló megoldásnak az egyik szakember azt ajánlotta, hogy a filmnézéshez használt térhatású hangrendszer mellé vegyünk olcsón egy régi, de márkás sztereó erősítőt és hozzá hifi hangfalat használtan.
Alapvetően egyetértek (mivel ugye nekem is külön van a sztereó és a hm rendszer), de azért kicsit árnyalnám:
- azt ne feledjük, hogy (a kiállításon) a forgalmazó elsődlegesen eladni akar, ő ugye abból él, azért csinálja
- tehát a megfizethető árú ÚJ KÉSZÜLÉKeken van a hangsúly (kérdés, mit nevezünk megfizethetőnek, de tény, hogy nem szívesen szánunk egy rendszerre mondjuk - tegyük fel - 2 milliónál többet. Én hallottam a StreamAudionál kb 5.4M-ért egy jó és igényes 0 km-es házimozit (projektor nélküli ár), de azért azt is kicsit sokalltam. Nem az egyes cuccok árát, azok teljesen rendben voltak, csak úgy összességében, elvileg.
Pedig ehhez képest milyen árak röpködnek néhol a 'semmiért'...)
- tapasztalatom alapján egy becsületesen megépített régebbi hm nagyvas (ami megvehető 150-500e között, pl. Pio AX10 vagy Denon-ra gondolok) tökéletes megoldás egyaránt hm-re és sztereóra is.
- egy hangra igényes, normálisnak mondható használt sztereó rendszer is belekerül mindenestől (kábelek, szűrő, hangfalak :-) kb 1 millába.
Persze ne feledjük, hogy van, aki 100-200e-ből oldja meg az egészet, nyilván a pénztárcához v. igényhez kell a mindig optimális megoldást megtalálni.
Akkor lesz elégedett és boldog az illető.
- azért egy jól összerakott házimozi-rendszernek "nincs párja" sztem. (Azt a film-élményt, amit tud nyújtani, máshol nem kapod meg. Viszont ha nem veszel, marad pénzed másra. De valamire majd biztos elköltöd, mert azért van :-)
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz