Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Nálam két Velodyne CHT-8Q van 26m2-re, de maradnak
Mélysugárzók
Thunder T10 2db is megfontolandó már csak az ára miatt is.
Mélysugárzók
Nálam 18nm-en kettő van és nem állnék vissza már egyre , sokkal jobb a kapott
hang így. Ha van rá keret akkor inkább a 2-és felállást válaszd...-
"Az igazi barát szemből támad."
Mélysugárzók
19 négyzetméteres szobában üzemelne!(Társasházban)Állítólag,2db subwoofer jobb mint 1db!Régóta gondolkodom a 2subwooferes felálláson!
Oda bőven elég egy is. Nálam is huszon-1-2 m2-en van, fél hangerőn van a hátulján a poti és a bemérés -2,5dB-re teszi. Mondjuk feljebb vettem -0,5-re
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- 1001gabor
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Mélysugárzók
19 négyzetméteres szobában üzemelne!(Társasházban)Állítólag,2db subwoofer jobb mint 1db!Régóta gondolkodom a 2subwooferes felálláson!
EliteScreens:Manual135”16:9,Sony:VPL-HW65,Oppo:BDP-95,Lexicon:RV-5,Focal ChorusV:826,CC800,SR800,SW800,VandenHul:Surf,Integration,Digicoupler,Clearwater,Inspiration,Mainsstream,Nordost:Wyrewizard,Audioquest:Pearl,Furutech:e-TP86,Ncf ClearLine:Lan,Usb,Rca,Ac,iFi:Lan,Usb,Hdmi,Gnd,Dc,iPower2,MiniDsp2x4
Mélysugárzók
Valaki tudna segíteni abban,hogy mennyire lenne jó választás a Dynavoice T12 subwoofer?
Szuper láda, árában verhetetlen. Kicsit szűk sávban dolgozik, de pont annyiban amennyi kell. Viszont fontos, h mekkora helységbe lesz, mert nagyobb terekben egymaga karcsú. Ilyen esetben kell mellé egy társ.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Mélysugárzók
Valaki tudna segíteni abban,hogy mennyire lenne jó választás a Dynavoice T12 subwoofer?
Nagyon
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- 1001gabor
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Mélysugárzók
EliteScreens:Manual135”16:9,Sony:VPL-HW65,Oppo:BDP-95,Lexicon:RV-5,Focal ChorusV:826,CC800,SR800,SW800,VandenHul:Surf,Integration,Digicoupler,Clearwater,Inspiration,Mainsstream,Nordost:Wyrewizard,Audioquest:Pearl,Furutech:e-TP86,Ncf ClearLine:Lan,Usb,Rca,Ac,iFi:Lan,Usb,Hdmi,Gnd,Dc,iPower2,MiniDsp2x4
Mélysugárzók
Sziasztok!
Reflexnyílásos aktív mélynél van jelentősége, hogy első, alsó, vagy hátsó nyílásos? A hátsó nyílásos doboznál van jelentősége milyen távolságra helyezzük a faltól? Van valamelyik kialakításnak előnye hátránya?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Mélysugárzók
Sziasztok!
A Clarus létezik még? Érdemes még ilyennel foglalkozni? A Callisto sub régebben nekem megfelelt volna, csak akkor még nem 65-ért kerestem subot. Vagy ettől sokkal jobbakat is lehet találni ennyiért?
Köszi!
Nagy a Csend Clarus-éknál!Használtban találsz ennyiért!
De lehet hogy csak elengedett valami vagy tönkre ment...
Lehet egy hozzàértő 5 perc alatt megoldja!?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Mélysugárzók
Sziasztok!
A Clarus létezik még? Érdemes még ilyennel foglalkozni? A Callisto sub régebben nekem megfelelt volna, csak akkor még nem 65-ért kerestem subot. Vagy ettől sokkal jobbakat is lehet találni ennyiért?
Köszi!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Mélysugárzók
Ha nincs összedugva semmivel akkor is produkálja a búgást?
Igen. Földhurok nem hinném, hogy lenne, lévén 3 évig szólt ugyanabban a sarokban, ahol most búg.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Mélysugárzók
Sziasztok!
A Clarus subom már legalább egy éve használaton kívül van, mert amint bekapcsolom, durva rezonálva búgni kezd.
Lehet, hogy egy szaki seperc alatt meg tudná csinálni, az is lehet, hogy csak biztosítékot kellene cserélni benne, de annyira megközelíthetetlen az erősítője, hogy fogalmam sincs, magamnak hogy szedhetném valamennyire szét.
Ha bárki tud tanácsot adni vele kapcsolatban, vagy szerelőt ajánlani, azt nagyon megköszönném.
Nálam az rca dugó okozott hasonlót, egyik napról a másikra megadta magát, ezt is érdemes lecsekkolni, hátha...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Mélysugárzók
Ha nincs összedugva semmivel akkor is produkálja a búgást?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Mélysugárzók
Sziasztok!
A Clarus subom már legalább egy éve használaton kívül van, mert amint bekapcsolom, durva rezonálva búgni kezd.
Lehet, hogy egy szaki seperc alatt meg tudná csinálni, az is lehet, hogy csak biztosítékot kellene cserélni benne, de annyira megközelíthetetlen az erősítője, hogy fogalmam sincs, magamnak hogy szedhetném valamennyire szét.
Ha bárki tud tanácsot adni vele kapcsolatban, vagy szerelőt ajánlani, azt nagyon megköszönném.
Földhurok nem lehet? Egy kábellel az erősítője fémrészét földeld le egy konnektor-földhöz, hátha megszűnik. (Ha nem világos, kérdezz meg egy szakit, vagy hívj fel, nehogy baj legyen :-)
Nálam korábban erősítőbe bedugott, de nem használt kábelek (táp és S-VHS) is okoztak búgást.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Mélysugárzók
Sziasztok!
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 103
Mélysugárzók
Nem volt jobb 4 hangfallal, így csak 2 van rajta.
Ha a közeledben be tudsz szerezni zárt szubot, akkor füleld meg. Otthoni kipróbálás nélkül nagy rizikót vállasz szerintem.
Mélysugárzók
Ha van rá lehetőséged, akkor otthon próbálj ki pár szubot. Olvastam más fórumon, hogy ezekből a dobozokból 4db-od van és azt is rákötötted a JVC-re. Most meg még egy szubot is rátennél
Nem volt jobb 4 hangfallal, így csak 2 van rajta.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Mélysugárzók
Philips CD670 - JVC A-X400 - CAT mbc 313b
Ha van rá lehetőséged, akkor otthon próbálj ki pár szubot. Olvastam más fórumon, hogy ezekből a dobozokból 4db-od van és azt is rákötötted a JVC-re. Most meg még egy szubot is rátennél
Mélysugárzók
A rendszeredről írnál pár sort?
Persze
Philips CD670 - JVC A-X400 - CAT mbc 313b
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Mélysugárzók
A többi elemmel teljesen meg vagyok elégedve, kicsit a mélyeket hiányolom csak, nyílván ezért vennék egy mélyládát. Annyira nem vagyok azért elszánt, hogy 70 ezernél sokkal többet költsek rá, tehát ha más nem akkor marad így ahogy van.
A rendszeredről írnál pár sort?
Mélysugárzók
A rendszer ára helyett inkább a képességekre helyezném a hangsúlyt. Ilyen zenénél tényleg fontos, hogy mélyek ne legyenek zavaróak. Elég sok dobozt/rendszert meg tud izzasztani. Ilyenkor jellemző, hogy gyorsan azzal jönnek, hogy "gagyi a zene". A még nem jó és már nem jó esete elég tipikus sajnos, ezért könnyen fárasztó lehet a hallgatása akár drágábbnak nevezett rendszereken is.
Rendszerben érdemes gondolkodni. Egy jobb szub sem képes csodákra, ha a többi elem ebben hátráltatja.
A többi elemmel teljesen meg vagyok elégedve, kicsit a mélyeket hiányolom csak, nyílván ezért vennék egy mélyládát. Annyira nem vagyok azért elszánt, hogy 70 ezernél sokkal többet költsek rá, tehát ha más nem akkor marad így ahogy van.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Mélysugárzók
Köszönöm a választ. Nem spórolás kérdése, csak ennyit szántam rá, tekintve hogy az egész rendszer ér kb egy 50-est, bár nekem pont elég. Milyen szubot ajánlanál?
A rendszer ára helyett inkább a képességekre helyezném a hangsúlyt. Ilyen zenénél tényleg fontos, hogy mélyek ne legyenek zavaróak. Elég sok dobozt/rendszert meg tud izzasztani. Ilyenkor jellemző, hogy gyorsan azzal jönnek, hogy "gagyi a zene". A még nem jó és már nem jó esete elég tipikus sajnos, ezért könnyen fárasztó lehet a hallgatása akár drágábbnak nevezett rendszereken is.
Rendszerben érdemes gondolkodni. Egy jobb szub sem képes csodákra, ha a többi elem ebben hátráltatja.
Mélysugárzók
Most lehet, hogy néhányan megbotránkoznak majd, de pont az ilyen stílusú zene hallgatásához a minőségibb szubok tudnak csak megfelelni. Egy gyenge szub nem fogja tudni tartani a lépést a zene ritmusával és össze vissza fog szólni (lassú lesz és pontatlan). Ezek a zenék feszes és általában kemény mélyeket kívánnak, különben egy nagy dübörgés lesz az egész.
Inkább spórolj még és ne kapkodd el a vásárlást.
Köszönöm a választ. Nem spórolás kérdése, csak ennyit szántam rá, tekintve hogy az egész rendszer ér kb egy 50-est, bár nekem pont elég. Milyen szubot ajánlanál?
Most lehet, hogy néhányan megbotránkoznak majd, de pont az ilyen stílusú zene hallgatásához a minőségibb szubok tudnak csak megfelelni. Egy gyenge szub nem fogja tudni tartani a lépést a zene ritmusával és össze vissza fog szólni (lassú lesz és pontatlan). Ezek a zenék feszes és általában kemény mélyeket kívánnak, különben egy nagy dübörgés lesz az egész.
Egyetértek ..
- füci
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Mélysugárzók
Egyetértek ..