Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: Jegkocka77 »

Írtad, hogy a JBL nem jön be neked, pedig az elvárásaidnak, amit elég szépen körbeírtál elvileg tökéletesen megfelelne egy régi stúdió szériás nagymonitor, vagy egy szintén régi L szériás hangfal, igaz, nem Rotel erősítővel. Milyen JBL hangfalakhoz volt szerencséd? 
Szia!

Bevallom, nagyon-nagyon régen 15-20 éve hallgattam utoljára JBL-eket, de a mai 150-200-250 ezer forintos új állódobozok nekem nagyon műanyagnak tűnnek... Bocs, az előítéletért, de ezt sugározzák... Kicsit olyan Warfedale effektus, csak más karakterrel... A régi JBL-ek nekem elsősorban azt mutatták meg, hogy a "lényeg, hogy minél hangosabban szóljunk", s mintha minden egyebet ennek vettek volna alá. De természetesen minden ilyet visszavonok, ha meghallgathatok egy olyan JBL-t, ami erre rácáfol. Tudnál konkrét típusokat írni? 
Azért kérek mindig konkrét típust, mert akkor rá lehet keresni, hogy egyáltalán mennyire fellelhetők, meg a korábbi Mission, Warfedale, Tannoy hangfalakon kívül nagyon szerény az ismeretem...

Amúgy örülök, hogy az Infinity Kappát itt is az ajánlottak közé soroljátok, lehet, hogy ebből a szériából lesz a befutó. Tetszik is, jól is szól, s azért időnként valamelyik kivitel fel-felbukkan a használtpiacon... S szerintem szeretni tudják egymást a Rotellel...

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia!

Köszi az ajánlatot, igaz egyelőre csak fotókon láttam ezt a párost, de alapvetően elég szimpatikus, ha lehet itt olyat írni, "valami ilyesmit" képzeltem el.
Egy bajom van, hogy fogalmam sincs, hol lehet kapni? Használtban egyáltalán nem találtam, s szerintem itthon nem nagyon fogok találni (mondjuk akár csak meghallgatásra)... vagy mégis?   
A másik: azzal az árral, amit írtál, nagyon szép is lenne ez a hangfal, de én egyelőre külföldi (igaz régebbi) rewiev-kban 3500 dollár és szintén 3500 angol fontos árakat találtam... Ami eleve ellenmondás, de sajnos ez még dollárban is duplája annak, ami nekem beleférne a keretbe. Ezért lenne jó nyilván a használt, de az meg egy darab sincs... :(

A másik, az Elac: tudnál írni konkrét állótípusokat? Mert egyelőre ebből találtam egy pici monitort, illetve egy nagyon kis véznának tűnő álló párost. Sosem hallottam még Elacot, de ezek, amiket én találtam ránézésre sem igen képesek szerintem hozni a testes, bő mélyeket, pláne nem Rotel erősítővel. Belőlük is inkább csak az akusztikus zene finom precizitását nézem ki...
Szia a SF grand piano home olyan 300eft kornyeke. Az elac kicsit dragabb de mindenkeppen hallgasd meg. A quad 22l2 150eft kategoria.

Jo hallgatozast

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Missiont... ne kérdezd miért.
én is arra szavazok félig
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

hellotok mission mx5 set, kef c7 set, klipch r28f set, polk tsx440 set, dali zensor 7 set ki melyikett válastaná?
Missiont... ne kérdezd miért.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok,
segítségeteket szeretném egy kezdő házimozi és zenehallgatós rendszer kiválasztásában, kialakításában. Az utóbbi időben minél több információt próbáltam összegyűjteni a neten, ezek alapján született a mostani segítségkérés, ideje a gondolatokat tettre cserélni.

Tehát ahova és amire keresem a rendszert, illetve amennyit gondoltam rászánni:

Hova: kb. 24 nm-es szoba, a kialakítása miatt két fontos befolyásoló tényezővel: a hangsugárzókat a falhoz közel tudom tenni (így zárt vagy front reflexes példányok vannak előnyben részesítve), illetve a surround sugárzókat csak állványon tudom elhelyezni, fali konzol nem jöhet szóba.

Mire: a tervezett cél egyrészt mozizás lenne (3D is szóba jön, 4K nem érdekes, NAS és HTPC lenne a két legfontosabb jelforrás, akár hálózaton keresztül), másrészt zenehallgatás (alapvetően klasszikus és instrumentális zene, némi pop és könnyebb rock kíséretében). 

Keret: a rendelkezésre álló keret felső határát 500 ezer Ft-ban húztam meg, persze feleslegesen nem akarok pénzt szórni, de értelmes cél esetében ennél több is lehet, tehát mindkét irányban rugalmas az összeg. Azonban ebben szerepelnie kell az állványok és a kábelezés költségeinek is.

Elképzelés (már amennyi van): az olvasottak alapján erősítők közül a Marantz sorozat valamelyik, a fenti hálózati képességekkel is bíró példánya lehet a nyerő, elvileg ez mindkét fő célirányt ki tudja szolgálni. Hangsugárzók esetében már nem ilyen tiszta a kép, nem teljesen egyértelmű a leírtak alapján, hogy melyek a „zeneibb” példányok. Mélynyomóhoz első körben nem ragaszkodom, tehát egy megfelelő 5.0-ás rendszer is kiszolgálhatja az igényeimet. Kábelezés és állványok kérdéskörben pedig nagyon minimális az informáltságom.

Remélem nem maradt ki semmi lényeges, előre is köszönök minden javaslatot, véleményt.

Üdv:
Péter
Szia! 
24 nm-re azért jó lehet egy sub is!
A rendszerre szant összeget úgy szoktak elosztani általaban hogy kb. 30-40% az elektronika, 30-40% a dobozok, 20-30% a kábelek (talan állvány, konzol)...

Jók ezek az egybe/minden benne erősitők tök jó dolgok, de nekem egy erősítő a hangot "varázsolja", media lejátszo meg a forrás legyen!

Eddig miket hallottál?
Mi tetszett, mi nem tetszett?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SimonMágus
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: SimonMágus »

Sziasztok,
segítségeteket szeretném egy kezdő házimozi és zenehallgatós rendszer kiválasztásában, kialakításában. Az utóbbi időben minél több információt próbáltam összegyűjteni a neten, ezek alapján született a mostani segítségkérés, ideje a gondolatokat tettre cserélni.

Tehát ahova és amire keresem a rendszert, illetve amennyit gondoltam rászánni:

Hova: kb. 24 nm-es szoba, a kialakítása miatt két fontos befolyásoló tényezővel: a hangsugárzókat a falhoz közel tudom tenni (így zárt vagy front reflexes példányok vannak előnyben részesítve), illetve a surround sugárzókat csak állványon tudom elhelyezni, fali konzol nem jöhet szóba.

Mire: a tervezett cél egyrészt mozizás lenne (3D is szóba jön, 4K nem érdekes, NAS és HTPC lenne a két legfontosabb jelforrás, akár hálózaton keresztül), másrészt zenehallgatás (alapvetően klasszikus és instrumentális zene, némi pop és könnyebb rock kíséretében). 

Keret: a rendelkezésre álló keret felső határát 500 ezer Ft-ban húztam meg, persze feleslegesen nem akarok pénzt szórni, de értelmes cél esetében ennél több is lehet, tehát mindkét irányban rugalmas az összeg. Azonban ebben szerepelnie kell az állványok és a kábelezés költségeinek is.

Elképzelés (már amennyi van): az olvasottak alapján erősítők közül a Marantz sorozat valamelyik, a fenti hálózati képességekkel is bíró példánya lehet a nyerő, elvileg ez mindkét fő célirányt ki tudja szolgálni. Hangsugárzók esetében már nem ilyen tiszta a kép, nem teljesen egyértelmű a leírtak alapján, hogy melyek a „zeneibb” példányok. Mélynyomóhoz első körben nem ragaszkodom, tehát egy megfelelő 5.0-ás rendszer is kiszolgálhatja az igényeimet. Kábelezés és állványok kérdéskörben pedig nagyon minimális az informáltságom.

Remélem nem maradt ki semmi lényeges, előre is köszönök minden javaslatot, véleményt.

Üdv:
Péter

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm mindenkinek az ajánlatokat, tanácsokat, ellenvéleményeket. Jó sok új infó, típus és ötlet akadt, amire nem is gondoltam.
Nálam a B&W, a Sonus Faber az mindig a nagyon durván túlárazott kategóriába esett, persze, az SF elképzelhető, hogy minőségben hozza azt, amit az árcédula mutat, de hogy a B&W nem, az egészen biztos. Én nagyon nagyot csalódtam bennük... Igaz, a sok ezer eurós típusaikat nem ismerem... A ProAc-ot meg fogom nézni, az ajánlott SF-et is. A Focalokkal meg úgy vagyok, hogy nekem a Rotel végfokokkal eddig bejöttek (a nagyobbak), csak ugye azok meg elég drágák. Az Elac-ot azért vetettem eddig el, mert valamiért engem az olcsó Mourdant Shortokra emlékeztet (tudom, hülye asszociáció), amik nagyon pontosak, precízek tudnak lenni, szép szellős térrel, de igazán csak akusztikus zenén muzsikálnak szépen (ellenben 80-100 Hz alatt már egy hang sem nagyon jön ki belőlük, emlékszem mindig a nagybőgőt kerestem, pedig tudtam, hogy ott van a felvételen...). Hát akkor majd ezeket is megvizsgálom... Mint írtam, van időm, semmi sem sürget... A várakozás meg arra is jó, hogy többet tud az ember félre tenni (pénzben)...
A Spendor nekem 20-25 éve maga volt a csoda, csakhogy a mostaniakon meglátom az árcédulát (a használtakon is) és elkap az agyvérzés, én nem nagyon tudnék igazán testes, álló Spendort mondani 400 ezer forintos plafonnal... De ha van ilyen, akkor elárulhatjátok... Mint írtam, azért ez a határ valamennyire talán felfelé is flexibilis, de hát szükség van rá, mert így tud az ember tervezni. Na meg a néhány százezres Rotel végfokok mögé nem fogok 50 ezres teszkós dobozokat sem tenni, de tízezer eurósokat sem (nem mintha lenne ennyi pénzem... ). Sok ezer eurós egzotikus erősítőkre meg nem telik majd (sajnos), hiszen a zeneforrásokra is elmegy majd egy rakás pénz...

Köszi mindenkinek!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Köszönöm!   
Azt azért újra hangsúlyoznám, hogy 300-400 ezer forint körül költenék egy sztereó hangfalpárra, ha nagyon indokolt, akkor nyilván hozzáteszek (ha tudok) még valamennyit, na de az 1 320 000 forint az a keretem háromszorosa (mellesleg igen csorgattam rá a nyálamat rendesen...)! 
És pl. pont ezért hagytam ki a listából a Sonus Faber-t is, mert az állódobozaik bizony sok ezer eurósak... Az Elac-ot nem ismerem, majd most előszedem kicsit...
Köszi az eddigieket, de ha van még ötlet, akár konkrét ajánlattal, jöhetnek! Szívesen veszem!

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1786274 
De mindenkeppen érdemes fülelni!
Eddig minden ProAc amit hallottam... hogy is fogalamazzak... nekem nagy szerelem!
De sajnos az en lehetőségeimen kívül esik!

Nyugi, a nagy Infinity sem lomha!
Meglepően gyors, és álló létére a tere is jó!

Esetleg Spendor dobozok még nyerők lehetnek a számodra!?

Focal (JMLab) nekem elég "fém ízű" akár csak a legtöbb B&W doboz (főként a cégek "olcsóbb" dobozait ismerem), de nagyon sokan szeretik, így mindenképpen maradjanak a listádon!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Köszönöm!

Azt azért újra hangsúlyoznám, hogy 300-400 ezer forint körül költenék egy sztereó hangfalpárra, ha nagyon indokolt, akkor nyilván hozzáteszek (ha tudok) még valamennyit, na de az 1 320 000 forint az a keretem háromszorosa (mellesleg igen csorgattam rá a nyálamat rendesen...)!
És pl. pont ezért hagytam ki a listából a Sonus Faber-t is, mert az állódobozaik bizony sok ezer eurósak... Az Elac-ot nem ismerem, majd most előszedem kicsit...
Köszi az eddigieket, de ha van még ötlet, akár konkrét ajánlattal, jöhetnek! Szívesen veszem!

Hallgasd meg a Chario Pegasust. Még talán a régi áron van a forgalmazónál.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Köszönöm!   

Szia a SF grand piano home olyan 300eft kornyeke. Az elac kicsit dragabb de mindenkeppen hallgasd meg. A quad 22l2 150eft kategoria.

Jo hallgatozast

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igen nem dúskál mélyekben. Megnézném a sonus faber grand piano homeot vagy elac bs 4 sorozat vagy fs 2 sorozat felett.

Udv

Köszönöm!   

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

hellotok mission mx5 set, kef c7 set, klipch r28f set, polk tsx440 set, dali zensor 7 set ki melyikett válastaná?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 425

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Sziasztok!

CA 551 V2 erősítőhöz és CA 752BD-hez szerintetek passzolna a Sonus Faber Verene 2.5 hangsugárzói? Elősször csak a két frontot és a centert majd később pedig a sourundokat is szeretném megvenni. Tanácsokat előre is köszönöm! Üdv

Szia!

Ha Budapest elérhető távolságban van Neked, akkor pontosan ugyan ezt az összeállítást meghallgathatod itt: http://www.audiophile-szalon.hu/
Üdv!
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Köszi az eddigi tanácsokat, de azért még jöhetnek ötletek! A Quad 22L-t pl. vessem el?
Köszi szépen!

Igen nem dúskál mélyekben. Megnézném a sonus faber grand piano homeot vagy elac bs 4 sorozat vagy fs 2 sorozat felett.

Udv

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Köszi az eddigi tanácsokat, de azért még jöhetnek ötletek! A Quad 22L-t pl. vessem el? Illetve a Martin Loganos dilemmám is mehet a kukába?

A ProAc dobozokat egyáltalán nem ismerem, de az álló kivitelűek elég szimpatikusnak tűnnek felépítésben - ami viszont gond, hogy ilyeneket csak a Ebay-n találtam, s jellemzően több ezer eurótól kezdődnek... 
Az említett Triangle sajnos elkelt (ahogy láttam), de szintén a szimpatikusak között volt, jó lenne egy ilyet valahol megcsípni. Viszont ismét rákérdezek: a Triangle nem fogja nagyon utálni a Rotelt és viszont? 

Annak örülök, hogy az Infinity Kappa mások szerint is jó választás lehet. Ha találni éppen eladót, azok egész jó állapotban vannak általában, így nem nagyon félek tőlük. Az igaz, hogy eddig csak a kisebb Infinityket hallottam saját füllel, azok meglepően jól hozták azt a teltséget, mélyeket, amiket én szeretek, s szerintem jól illeszkednek a Rotelek világához. De a nagyobbak (a hatalmas mélynyomókkal) nem túl lassúak? 
Egyébként jó, hogy említitek, a Rotel erősítőkből tényleg van egy kis melegség-, illetve selymességhiány, ami feltehetően a visszafogott mélyeknek köszönhető (pl. az Arcamok ezt nagyon szépen tudják, talán túl szépen is), de érdekes, eddig nem nagyon zavart. Talán pont azért, mert kellően gyorsak, ritmikusak. Talán ezért is illene hozzájuk valami lágyabb mélyekkel szolgáló hangfal. Ezért félek picit a francia márkáktól (lásd, Triangle)... Viszont azt észrevettem (itt az AVX-en is), hogy elég sokan használnak Focal (JM Lab) álló hangsugárzókat Rotel, vagy Emotiva elektronikákkal... Ellenben a kellően nagy Focal-ok vagy beszerezhetetlenek, vagy szintén a sok ezer eurós kategóriában vannak... 
Zárt állódoboz? Azokkal a paraméterekkel, amiket leírtam? Kétségtelen, hogy több a tapasztalatotok és a tudástok, de egyrészt még nem halottam soha az életben zárt állódobozt, s nem is nagyon tudom elképzelni azt a teltséget, amit én szeretek. Az viszont igaz lehet, hogy ritmikában, gyorsaságban, pontosságban ezek lennének az igaziak, de nem lennének túl "szárazak", "nyersek", főleg Rotelekkel hajtva?

Szóval, ha vannak még ötletek, szívesen várom őket! Illetve a konkrét kérdéseimre is jöhetnek válaszok! 
Köszi szépen!

Ez biztos bejönne  

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... pia-mezzo/

Csbeci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Csbeci »

Sziasztok!

CA 551 V2 erősítőhöz és CA 752BD-hez szerintetek passzolna a Sonus Faber Verene 2.5 hangsugárzói? Elősször csak a két frontot és a centert majd később pedig a sourundokat is szeretném megvenni. Tanácsokat előre is köszönöm! Üdv

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszi az eddigi tanácsokat, de azért még jöhetnek ötletek! A Quad 22L-t pl. vessem el? Illetve a Martin Loganos dilemmám is mehet a kukába?

A ProAc dobozokat egyáltalán nem ismerem, de az álló kivitelűek elég szimpatikusnak tűnnek felépítésben - ami viszont gond, hogy ilyeneket csak a Ebay-n találtam, s jellemzően több ezer eurótól kezdődnek... 
Az említett Triangle sajnos elkelt (ahogy láttam), de szintén a szimpatikusak között volt, jó lenne egy ilyet valahol megcsípni. Viszont ismét rákérdezek: a Triangle nem fogja nagyon utálni a Rotelt és viszont? 

Annak örülök, hogy az Infinity Kappa mások szerint is jó választás lehet. Ha találni éppen eladót, azok egész jó állapotban vannak általában, így nem nagyon félek tőlük. Az igaz, hogy eddig csak a kisebb Infinityket hallottam saját füllel, azok meglepően jól hozták azt a teltséget, mélyeket, amiket én szeretek, s szerintem jól illeszkednek a Rotelek világához. De a nagyobbak (a hatalmas mélynyomókkal) nem túl lassúak? 
Egyébként jó, hogy említitek, a Rotel erősítőkből tényleg van egy kis melegség-, illetve selymességhiány, ami feltehetően a visszafogott mélyeknek köszönhető (pl. az Arcamok ezt nagyon szépen tudják, talán túl szépen is), de érdekes, eddig nem nagyon zavart. Talán pont azért, mert kellően gyorsak, ritmikusak. Talán ezért is illene hozzájuk valami lágyabb mélyekkel szolgáló hangfal. Ezért félek picit a francia márkáktól (lásd, Triangle)... Viszont azt észrevettem (itt az AVX-en is), hogy elég sokan használnak Focal (JM Lab) álló hangsugárzókat Rotel, vagy Emotiva elektronikákkal... Ellenben a kellően nagy Focal-ok vagy beszerezhetetlenek, vagy szintén a sok ezer eurós kategóriában vannak... 
Zárt állódoboz? Azokkal a paraméterekkel, amiket leírtam? Kétségtelen, hogy több a tapasztalatotok és a tudástok, de egyrészt még nem halottam soha az életben zárt állódobozt, s nem is nagyon tudom elképzelni azt a teltséget, amit én szeretek. Az viszont igaz lehet, hogy ritmikában, gyorsaságban, pontosságban ezek lennének az igaziak, de nem lennének túl "szárazak", "nyersek", főleg Rotelekkel hajtva?

Szóval, ha vannak még ötletek, szívesen várom őket! Illetve a konkrét kérdéseimre is jöhetnek válaszok! 
Köszi szépen!

Az Infinity Kappa jó valasztás lehet szerintem!
De én még vadásznék ProAc dobozokat is (akár "diy" is)!

Valamint elgondolkoznék a zárt dobozokon!

A Rotel elektronikák szerintem nagyon jó valasztasnak fognak bizonyulni!
A régebbiek sok esetben kissé visszafogott mélyekkel operál, viszont nagyon kellemes ritmikával ZENÉL-nek!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok!
Elolvastam az ajánlott első hozzászólást, így igyekszem "szakszerűen" feltenni az itt megszokott kérdést: milyen hangsugárzót ajánlotok?

...

Előre is köszönök minden javaslatot, tanácsot! Bombázzatok nyugodtan! leborulok.gif

Egész jól leírtad, jó hogy tudod mit akarsz! 
Az Infinity Kappa jó valasztás lehet szerintem!
De én még vadásznék ProAc dobozokat is (akár "diy" is)!

Valamint elgondolkoznék a zárt dobozokon!

A Rotel elektronikák szerintem nagyon jó valasztasnak fognak bizonyulni!
A régebbiek sok esetben kissé visszafogott mélyekkel operál, viszont nagyon kellemes ritmikával ZENÉL-nek!

Ha lehetőséged van akkor hallgas meg ProAc dobozokat!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!

Elolvastam az ajánlott első hozzászólást, így igyekszem "szakszerűen" feltenni az itt megszokott kérdést: milyen hangsugárzót ajánlotok?

Hirdetett valaki itt a fórumon egy Triangle Celius hangsugárzót, ha még megvan, az mindenben kielégíti az elvárásaidat, és még pénzed is marad.

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

1. Szobaméret: kb. 4x5 méteres, remélhetőleg sikerül szellősen elrendezni, ahol csak a zenéhez szükséges elektronikák lesznek, egy kanapé, s esetlegesen kisebb bútortárgyak.
2. Zenei műfaj: talán ez a legnehezebb. Mert lényegében mindent hallgatok, amire valamiért rámondható, hogy igényes. Az akusztikus dzsessztől a komolyzenén át a blues-ig és keményrockig mindent. Illetve vannak tipikus elektronikus kedvenceim is (amolyan Kraftwerk, Tangerine Dream stílus). Itt inkább azt határoznám meg, hogy a szokásos szellősség, színpadi tér, nyitottság, precizitás mellett nekem fontos a gyorsaság (elektronikus zenék miatt leginkább), az átlagosnál vastagabb, testesebb megszólalás, az sem baj, ha jó mélyre megy. Nem azt szeretném, hogy a 100 Hz körüli hangokat kiemelje, hanem inkább, hogy érezni, hallani lehessen a nagybőgőt még akkor is, ha az kb. 30-40 Hz-en szólal meg.
3. Hogy pontosan milyen elektronikák lesznek a hangfal előtt, csak részben tudom. A lejátszók még kérdésesek, az erősítők szinte biztosan Rotel vagy hozzájuk stílusban és árban közel álló külön végfokok lesznek. Ja igen, sztereóra keresek hangfalpárt.
4. Ár: azt gondolom, hogy legfeljebb 300-400 ezer forint összeget szánnék egy párra (ha kevesebből is tudok jó vételt csinálni, nem nagy baj... . Nem ragaszkodom az újhoz, jöhetnek a használtak is, csak azért ne legyen olyan ritka, mint a fehér holló. Vagyis azért időnként bukkanjanak fel akár itt, akár az Ebay-n, vagy hasonló helyeken. S nyilván ne legyenek lestrapáltak. Valamiért szinte kizárólag az állódobozokat preferálom (szerintem a sok követelménynek, s néhány speciálisnak szerintem csakis álló, reflexdoboz felel meg - estleg nagyméretű "régebbi stílusú" állványos).

Nagyon-nagyon megköszönném, ha konkrét típusokat említenétek, s néhány szóban jellmeznétek a hangképét. Sok hangfalat hallottam már, de nyilván nem mindet... S bizony nagyon meg vagyok lőve, mert amik általában eszembe jutnak, szinte sosem kaphatók... A beszerzésre van bőven időm, semmiképp nem akarom elkapkodni.
Az újak közül tetszik néhány nagyobb Polk Audio, Dynaudio, Tannoy, esetleg Monitor Audio - de ezek leginkább a hazai kínálatban kaphatók, ám mivel elvileg lehetőségem nyílik bármilyen országból beszerezni a hangfalakat, így nem akarok leragadni az itthon kapható típusoknál. A régebbi típusok között nagy kedvencem az Infinity Kappa sorozat, a Quad 22L, néhány KEF (egy-két hibáikat leszámítva) vagy a Triangle hangfalak - de ezek alig bukkannak fel, s talán nekem nem minden zenémhez passzolnának, bár sok zenén meg nagyon elbűvölnek (ugyanakkor nem tudom, hogy Rotellel párosítva mennyire fogom tépni a hajam... ).
Jó lenne, ha a reflexnyílás elől lenne, de mivel szellőssé szeretném tenné a zeneszobát, nem kizáró ok, ha hátul van. (A Quad eleve ki is esne, meg a legtöbb Tannoy). Érdekes, a JBL valahogy nem az én világom...

Még egy kérdés: ha esetleg hosszabban spórolok, s kivárok, akkor egy-egy 1500 euro körüli Martin Logan (használt) hibrid mennyire felelne meg mindannak, amit leírtam?

Előre is köszönök minden javaslatot, tanácsot! Bombázzatok nyugodtan! leborulok.gif

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Ki lehet hozni jó hangot ennyiből, ha használtak is jók.
De akkor ne gagyizd le az olcsó cuccokat. Pl.a CAV DP880A 40 ezer körül szokott gazdit cserélni, ha találsz ilyet, a frontoknak jók.
Pontosan!!! 
A "gagyi" mindenkinek más!
Így nem is szoktam legagyizni semmit!

Sok esetben a never kell megfizetni (JBL, B&W, ...), ezert kell tapasztalatokat szerezni!!!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Ki lehet hozni jó hangot ennyiből, ha használtak is jók.
De akkor ne gagyizd le az olcsó cuccokat. Pl.a CAV DP880A 40 ezer körül szokott gazdit cserélni, ha találsz ilyet, a frontoknak jók.

Doky . Még olyan kérdésem volna hogy száz pénz alatt használt hangfalból kilehet hozni egy szettet is esetlegesen ami kezdésre el megy?

......................................................
Sporolnék de ha valami gagyit veszek az asszony kivág a gangon hangfalastúl

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Szia Doky . Találtam Tannoy mercury mx3 álló
mxc center
mx1 hátsó
ez kerek perec egy 100as
30 nm-re kicsi a keret, mint mar írtam is!Egyébkent megkockáztatom hogy a Denon-oddal kb 20 nm-ben titi ezért a pénzert, de ha meg tudod hallgatni akkor füleld meg!

Bubo0530
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Bubo0530 »

Szia Doky . Találtam Tannoy mercury mx3 álló
mxc center
mx1 hátsó
ez kerek perec egy 100as

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

ezekről még csak nem is halottam. irreálisan olcsó vagy nagyon gagyi
Nem gagyi, viszont olcsó. Nézd meg őket, meg fogsz lepődni. Kiárusítás van.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”