Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Nekem is nagyon szimpatikus ez fajta láda.Nekem beváltak.
Már én is majdnem megvettem a T12-t,de közbejött a Mackie, amit úgy gondoltam, vétek lenne nem kipróbálni. Egyelőre nekem bejön ez a passzív membrános felállás, ami tényleg a középút a zárt és a refi között.Nekem ez már megmarad addig, amíg esetleg később nem váltok zártra. ( vagy ki tudja meddig )
Mélysugárzók
Már én is majdnem megvettem a T12-t,de közbejött a Mackie, amit úgy gondoltam, vétek lenne nem kipróbálni. Egyelőre nekem bejön ez a passzív membrános felállás, ami tényleg a középút a zárt és a refi között.Nekem ez már megmarad addig, amíg esetleg később nem váltok zártra. ( vagy ki tudja meddig )
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Mélysugárzók
Ami lemaradt, képek a membránokról:
Érdemi különbségek itt is láthatóak!!
- Swordfish76
- V.I.P.
Mélysugárzók
Akkor hajrá és legyen benne (végre) sok örömöd
Köszönöm, úgy lesz!
Kicsit korábban felvetettétek, hogy kellene a jó minőségű "AJÁNLOTT VÉTEL" mélysugárzókról egy lista.
Igaz, hogy nem sokféle fordult meg nálam, számszerint kettő, és az egyiknek bejáródni sem volt alkalma, de bátran ki merem jelenteni,
hogy a THUNDER ár-érték arányban elvitte a prímet.
Mondhatjátok, hogy elfogult vagyok, hisz az SVS Sb-1000-ből, egy hibás darabot kaptam, de mivel a Dynavoice ára csekély mértékben különbözik az SVS -étől,
viszont küllemre jóval igényesebben megépített, a belbecsről már nem is beszélve, így nálam egyértelműen nyert!
Tesztek, mérésekkel: http://www.av-online.hu/hangfal/dynavoi ... -teszt_922
http://www.av-online.hu/hangfal/svs-sb- ... -teszt_960
Mélysugárzók
A héten megérkezett egy Dynavoice Thunder T-12-es, izgultam és féltem, hogy mi lesz ha bekötöm,
de a legnagyobb örömömre, semmi felesleges hangot nem ad ki!
Akkor hajrá és legyen benne (végre) sok örömöd
Mélysugárzók
Sziasztok!
Van köztetek esetleg valaki, vagy ismertek valakit, akinek Budapesten (vagy vonzáskörzetében) van Velodyne CHT-10Q -ja?
Van mit szeretnél kérdezni? :-)
"Az igazi barát szemből támad."
- Swordfish76
- V.I.P.
Mélysugárzók
Azért ha ez a szub búgott nálad, akkor nehéz lesz megtalálni az igazit.
Nagy a valószínűsége, hogy egy másik is búgni, zúgni stb. fog.
Nálam hasonló jelenségek vannak.
10 szubból csak egy nem zúgott. Jelenleg azt használom.
Az okokat nem tudom, próbálkoztam sokfélével, hogy megszüntessem a zúgást, de nem sikerült.
Végfokok ugyanezt csinálják, ami átmegy a hangfalakba is. Itt is 10-ből 1 marad "néma".
A héten megérkezett egy Dynavoice Thunder T-12-es, izgultam és féltem, hogy mi lesz ha bekötöm,
de a legnagyobb örömömre, semmi felesleges hangot nem ad ki!
Mélysugárzók
Sziasztok!
Van köztetek esetleg valaki, vagy ismertek valakit, akinek Budapesten (vagy vonzáskörzetében) van Velodyne CHT-10Q -ja?
Mélysugárzók
Azért kértem a forumosok segítségét ebben mert ugye mindig vannak olyan subok amik sok ember szerint kimagaslanakg
Én ezekben az új szubokból amik kaphatóak túl sokat nem ismerek.föleg nem az itthoni rabló kereskedők portékáit nem.
Kint más a helyzet mert ami itthon csak rendelésre van és jó eséllyel vagy tetszik és nem buko a dolog az kint lazán meghallgatható akár mennyire tömeg darab vagy ritkaság.
Emiatt én hiába ajánlgatnék nubert subot vagy xaviant vagy piegat itthon még csak meg sem lehet némelyiket rendelni.
Tehát marad a magyar kereskedők kinálata ahol sokszor még a furcsa áfa játék áldozata lesz az ember aztán garanciás gondnál nehezen oldodik meg a gond.
Tisztelet a kivételnek de futottam már bele ilyenbe.
Mélysugárzók
szerintem is jo az ötlet
itt egyebkent jo sok meres talahato: http://www.hometheatershack.com/forums/ ... model.html ..raadasul mereseknel a körülmenyek nem kicsit szamitanak, igy ha nem 1 helyröl szarmaznak komoly esely van az összevetes lehetetlensegere !
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Mélysugárzók
Arra gondoltam kéne egy könnyed lista mik az igazán jók bizonyos árszintig.Csak a jelenleg kapható újonnan beszerezhetőre gondoltam.
Kis támpont a keresőknek.
100k-ig. 200k-ig 300k-ig és afelett
Ez jó ötlet.
Érdemes volna külön topicba tenni, hogy ne tűnjön el. Esetleg a fellelhető mérések képeit is mellécsatolni.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Mélysugárzók
Elég sokmindenről szó esett már mostanában a subokról.
Sokan is vadásznak mindig jobbat a meglévőnél.
Arra gondoltam kéne egy könnyed lista mik az igazán jók bizonyos árszintig.Csak a jelenleg kapható újonnan beszerezhetőre gondoltam.
Kis támpont a keresőknek.
100k-ig. 200k-ig 300k-ig és afelett
- Swordfish76
- V.I.P.
Mélysugárzók
Enyém nem búg. (Azért nem válaszoltam, mert a kérdés az volt, h búg-e vkinél). Köszönöm!
Mélysugárzók
Egy gyors kérdés: t12 zúg vagy esetleg búg valakinél akkor amikor nem kellene?
Enyém nem búg. (Azért nem válaszoltam, mert a kérdés az volt, h búg-e vkinél).
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Mélysugárzók
Azt te tudod, miért rendeltél azonnal egy szubot is a fentiekhez. Ez nyilván sok mindentől függ.
Én részemről,a CM 8 -hoz nem rendeltem szubot (bár gondolkodtam rajta), pedig nem megy olyan mélyre (lásd alább), mint a 600-asok.
Frequency range -6dB at 43Hz and 50kH
Frequency response 69Hz - 22kHz ±3dB on reference axis
Sokat olvastam a beállítás, az összehangolás nehézségeiről, s így elsősorban ezért nem vettem --s azóta sem, mert anélkül is megfelel.
Ami nálam a döntő különbséget adja a mélyek mennyisége és minősége tekintetében, az a hangsugárzó kábel. ha ez megfellelő, százszor több és jobb a basszsus, és nincs szükség szubra. Nem olcsó a jó (amelyik beválik) kábel (bikábelezve, amit a gyártó is ajánl), és nem is biztos, hogy azonnal megtalálja az ember, de mivel nem csak a szub tartományban hoz változást, jobban "megéri" a pénzét.
Értem, amit írsz, én 602 S2-t használtam anno.
Tök jó volt 15m2-en, semmiféle sub nem kellett volna. Most kb. 25m2-en bizony nem rossz néha (JMLab 707S mellé két Velo CHT-8Q).
Nem erőltetem, de néha tényleg pozitívan hozzátesz a zenéhez. A mozihoz meg alap...
Mélysugárzók
Nekem most semmi se búg vagy zúg se az erősítő se a sub.
Denon AVR 3808 búgott és a kis Velo SPL 800R subom, de igazán semmi bajuk nem volt.
CA 551R és Jamo C80 Subom is most totál csöndbe vannak!
- Swordfish76
- V.I.P.
Mélysugárzók
Egy gyors kérdés: t12 zúg vagy esetleg búg valakinél akkor amikor nem kellene?
Köszönöm!
Mélysugárzók
Az lesz. Visszaküldöm és pont!
Azért ha ez a szub búgott nálad, akkor nehéz lesz megtalálni az igazit.
Nagy a valószínűsége, hogy egy másik is búgni, zúgni stb. fog.
Nálam hasonló jelenségek vannak.
10 szubból csak egy nem zúgott. Jelenleg azt használom.
Az okokat nem tudom, próbálkoztam sokfélével, hogy megszüntessem a zúgást, de nem sikerült.
Végfokok ugyanezt csinálják, ami átmegy a hangfalakba is. Itt is 10-ből 1 marad "néma".
Mélysugárzók
Frontok: http://www.bowers-wi...3-S2_manual.pdf
Azt te tudod, miért rendeltél azonnal egy szubot is a fentiekhez. Ez nyilván sok mindentől függ.
Én részemről,a CM 8 -hoz nem rendeltem szubot (bár gondolkodtam rajta), pedig nem megy olyan mélyre (lásd alább), mint a 600-asok.
Frequency range -6dB at 43Hz and 50kH
Frequency response 69Hz - 22kHz ±3dB on reference axis
Sokat olvastam a beállítás, az összehangolás nehézségeiről, s így elsősorban ezért nem vettem --s azóta sem, mert anélkül is megfelel.
Ami nálam a döntő különbséget adja a mélyek mennyisége és minősége tekintetében, az a hangsugárzó kábel. ha ez megfellelő, százszor több és jobb a basszsus, és nincs szükség szubra. Nem olcsó a jó (amelyik beválik) kábel (bikábelezve, amit a gyártó is ajánl), és nem is biztos, hogy azonnal megtalálja az ember, de mivel nem csak a szub tartományban hoz változást, jobban "megéri" a pénzét.
Mélysugárzók
Nem biztos, hogy a forgalmazó tehet a hibáról vettek itt a fórumon sokan svs szub-ot és nem volt egyikkel se gond tudtommal.....pedig nem is ismerem a forgalmazót....
Én is ezt mondtam.Mivel a boltban maradt példány is ilyen hibát produkál,lehet volt egy rossz,hibás széria.
De elég régen vár már a sub-ra (fél éve igérget a forgalmazó) és az ottani "origi" darab is ilyen,szerintem jobb visszakérni a pénzt,ha már van ez a 30 napos visszatérítés.
- Swordfish76
- V.I.P.
Mélysugárzók
Jó dolog a napon belüli visszavétel. De úgy tűnik, lehet ebből egy tanulság is: nem helyettesíti a vásárlás előtti meghallgatást -- ha jól látom,,lett volna erre lehetőség a Home Movie-nál.
Legjobb azt a darabot meghallgatni, amit megkap az ember, de valami támpont maga a típus is. Ha másra nem, idő és fáradságkímélésre mindenképpen.
A vidéki ember sok lehetőségből (költségkímélés szemponja miatt) kimarad. A márkanév és a tesztek, fórumok olvasása segített a választásban. Ennél alaposabb sajnos nem lehettem.
Mélysugárzók
Jó dolog a napon belüli visszavétel. De úgy tűnik, lehet ebből egy tanulság is: nem helyettesíti a vásárlás előtti meghallgatást -- ha jól látom,,lett volna erre lehetőség a Home Movie-nál.
Legjobb azt a darabot meghallgatni, amit megkap az ember, de valami támpont maga a típus is. Ha másra nem, idő és fáradságkímélésre mindenképpen.
Mélysugárzók
Nem szabadna. Garanciális csere, vagy pénz vissza és a jövőben elkerülni a céget.
Nem biztos, hogy a forgalmazó tehet a hibáról vettek itt a fórumon sokan svs szub-ot és nem volt egyikkel se gond tudtommal.....pedig nem is ismerem a forgalmazót....
"Az igazi barát szemből támad."
- Swordfish76
- V.I.P.
Mélysugárzók
Mivel azt állították az értékesítők is,hogy a náluk levő is ezt csinálja,én garanciás cserét nem kérnék,csak a pénzemet adják vissza és pont.
Sajnos úgy látszik neked ez már lassan fél éve húzódik,de lehet a végén még jobban fogsz örülni,egy még jobb lehetőséggel.
Mélysugárzók
Mivel azt állították az értékesítők is,hogy a náluk levő is ezt csinálja,én garanciás cserét nem kérnék,csak a pénzemet adják vissza és pont.
Sajnos úgy látszik neked ez már lassan fél éve húzódik,de lehet a végén még jobban fogsz örülni,egy még jobb lehetőséggel.