Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
Üdv!
Nekem is Zensor szettem van (7+1+vocal+ E12F sub) Kácsa kábelekkel, akkor én is dobjam a tűzre?!
Szóval akkor nem érdemes beújítanom audioquest rocket 44 típusú kábeleket a frontokhoz és a centerhez? Azért kérdezem, mert ez most a tervem, plusz a Sub kapna egy Boxer kábelt a mostani Inakustik helyett és szeretnék egy második E12F subot hogy teljes legyen a rendszer! 818 as Onkyoval hajtom őket!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Szerintem a Kácsa kábelek elegek - hacsak nincsen konkrét kifogásod ellenük. Az AQ Rocket 44 -et a frontokhoz és a AQ Boxert a subhoz túlzásnak érzem Zensor esetén. Ezzel kapcsolatos volt az előző postom. A konkrét kábelek és Zensor szett párosítással kapcsolatban Aleksz83 a legautentikusabb, de Ő dícsérni fogja úgyis.
Új második sub vásárlása előtt próbáld ki a következőket, ha a jelenlegi felállás kevésnek érzed: az alsó elemet legalább 20-30 cm el balra tolni és jobb oldalt a front -öt és a sub -öt felcseréled. A frontokat min 10 cm -el előrébb (magadfelé) húzódott a faltól. A sub ugye a sarokba került - legyen 30-30 cm oldalt-hátul a falhoz. Egyfelől a front annyira nem érzi jól magát a sarokban illetve a falratolva - hátsó bass reflexesekre ez különösen igaz. A sub viszont "meghálálja" a sarkot a jelzett távolságokkal. A sarok miatt ez plussz 9 dB -t jelent lehet nem is fog kelleni 2. Sub (másfelől két subot nehezebb jól beállítani és olcsóbb is így). Másfelől ez sokkal többet dobnak a rendszeresen, mint a jelzett kábelcserék.
Dali hangsugárzók
Rendben, azért ugye még ne dobjam a tűzre a Zensor szettemet?
Szerintem ne tedd - a fűtőértéke is kicsi ...
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Dali hangsugárzók
Szerintem ne dobd. Itt pusztán arról volt szó, hogy mindent helyiértékén kell kezelni, de tedd hozzá nyugodtan a szubjektumod, azaz ha számodra a Zensorról nyújtja azt, amit hallani szeretnél, dőlj hátra és élvezd!!! Szerintem jól jársz az Audioqesttel, a második sub létjogosultsága ekkora helyen már inkább kérdőjeles nekem.
Osu no seishin!
Dali hangsugárzók
Üdv!
Nekem is Zensor szettem van (7+1+vocal+ E12F sub) Kácsa kábelekkel, akkor én is dobjam a tűzre?!
Szóval akkor nem érdemes beújítanom audioquest rocket 44 típusú kábeleket a frontokhoz és a centerhez? Azért kérdezem, mert ez most a tervem, plusz a Sub kapna egy Boxer kábelt a mostani Inakustik helyett és szeretnék egy második E12F subot hogy teljes legyen a rendszer! 818 as Onkyoval hajtom őket!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Dali hangsugárzók
Az ikon MkII sokkal jobb mint a zensor.
Rendben, azért ugye még ne dobjam a tűzre a Zensor szettemet?
Kár érte, kiváló ügynök volt...
Kép: Panasonic P42G30E
AVR: Sony STR-DA5300ES
Médialejátszó: Mede8er MED600X3D
Hangsugárzók - Front: Dali Zensor 7 / Center: Dali Zensor Vokal / Surround: Dali Zensor 1 / Sub: Dynavoice Thunder T-12
Kábelek: Kép->AVR: AQ Cinnamon; AVR->Mede8er: AQ Chocolate
Hangfalkábelek: Front és Center: AQ Rocket 44; Surround: AQ X2...loading; SUB: Audioquest Boxer
Táp: Valhalla, Fapaci T3
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." - Bruce Lee
Hangsugárzók - Front: Dali Zensor 7 / Center: Dali Zensor Vokal / Surround: Dali Zensor 1 / Sub: Dynavoice Thunder T-12
Hangfalkábelek: Front és Center: AQ Rocket 44; Surround: AQ X2...loading; SUB: Audioquest Boxer
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." - Bruce Lee
- leoneottiz
- V.I.P.
Dali hangsugárzók
Egyetértek Dkes-sel, szerintem is Dali kábeleket kéne kipróbálnod, én évekig vadásztam + zaklattam Hornékat, hogy ugyan mikor lehet itt beszerezni, mert lengyel barátainknál kapható volt, amikor nálunk még nem... Dugó fronton azért a helyedben nem ragaszkodnék a Dalihoz, mert nagyon elpattantak a Földtől.
Azt is hozzá kell, hogy tegyem, hogy a mostani Gotham kábelem is megelégedettséggel használom, néha ugyan háklis forrás szintem az "s"-re, elő-előfordul sziszegés, de meglehetősen hektikus módon.
Osu no seishin!
Dali hangsugárzók
Srácok, nekem Dali Zensor 7 5.1-es házimozim van, amit egy CA 551R erősítő hajt, teljesen meg vagyok elégedve Tervezem a költözést és amint megvan, kábelek után kell ismét néznem Ti milyen kábeleket használtok? Korábban tesztelgetem 3 típusú kábellel, egyelőre nem vásároltam egyikből sem, mint írtam, amint elköltöztem ismét nekiállok hallgatózni Subwooferrel kapcsolatosan, ti mit ajánlotok, érdemes maradni a márkánánál vagy nincs jelentősége?
Feltételezem a régi kábeleket nem tudod/akarod magaddal vinni, avagy nem vagy megelégedve vele. Egyfelől adott a 3 féle egyéb teszt tapasztalatod, másfelől az Alekszij3 által kijelölt utat is jónak találom (márka terén) azzal a kiegészítéssel, hogy még jócskán túl is lőtt a célon jó értelemben. A Zensor -ők nem igényelnek (nem érzékenyek) ilyen kaliberű kábeleket. Akár márkánál maradva kiindulhatunk az alap szériákból és amennyiben marad keret, akkor az alábbi sorrendben lehet feljebblépegetni a kategóriákban:
- front,
- center,
- sub,
- háttér (a Zensor 1 - esek amúgy is messze vannak+hát rajtuk már nem sok múlik ebben a pozícióban).
Amennyire jól tudom, akkor a szettedben a nagyobbik Zensor sub van (e12f). A fentebbi logika mentén amennyiben ez marad, akkor ide elég pl. A BlackLáb. Amennyiben ezt cserélni szeretnéd, akkor nem a kábel kérdés lenne az első, hanem pl. mi nem tetszik a mostanában, zárt vs nyitott, zenére vagy moziba (avagy kicsit mindkettőre), tapasztalat, márkapreferencia, méret, erő és persze a keret. Amennyiben feljebblépnél, akkor jöhet az IrishRed például - én történetesen egy Rel T9 társaságában meg vagyok vele elégedve.
Dali hangsugárzók
Srácok, nekem Dali Zensor 7 5.1-es házimozim van, amit egy CA 551R erősítő hajt, teljesen meg vagyok elégedve Tervezem a költözést és amint megvan, kábelek után kell ismét néznem Ti milyen kábeleket használtok? Korábban tesztelgetem 3 típusú kábellel, egyelőre nem vásároltam egyikből sem, mint írtam, amint elköltöztem ismét nekiállok hallgatózni Subwooferrel kapcsolatosan, ti mit ajánlotok, érdemes maradni a márkánál vagy nincs jelentősége?
Dali hangsugárzók
Jól látod.Azért írtam hogy az Ikon azért sokkal jobb végeredményben a Zensorhoz képest.Az más dolog hogy az új árát Én sosem adnám meg.
Tulajdonképpen birtokoltam már ár Dali dobozt.
Concept,Ikon mkI, Suite, Zensor is járt nálam és persze régebbi Dalik.
A zensorból az egész sort sikerült egy barátomnak köszönhetően 4 hónapig tesztelni! ikon mkII szettel együtt!(egy forgalmazó)El kell hogy mondjam és ezt nem csak Én hallottam így a Zensorból a kisebbek még egységesebbek is mint a nagyobb Zensorok.Az ikon MkII sokkal jobb mint a zensor.
Alex83, lehet, hogy adsz más szavára, de azért gondolkozz is, hogy ki az az idióta, aki áldozna 2x annyit hangfalra, mint amit Te tettél, ha nem lenne jobb? Hál' Istennek vagyunk páran a fórumon, akiknek megadatott a szerencse, hogy ikon szettet birtokoljunk, remélem, mind többen leszünk! Hidd el, ha hallanád, a Te állad esne le... Ha, csak tisztánlátás végett eddig nem írtam a Zensorról, a kérdezőnek javasoltam a Conceptet Hivox tuningal. A Mentorról és az Ikon szinergiáról szombaton írok majd!
Dali hangsugárzók
Nem, nem, félreértetted, épp ellenkezőleg, nagyon kevesek szavára adok (a fülemre hagyatkozom), BBéci, mint írtam azon kevesek egyike, akiére komolyan odafigyelek.
dkes: Két Zensor 3-mal még nem is lenne olyan vészes anyagilag megtámogatni a rendszert. Elgondolkodtató.
dkes: Két Zensor 3-mal még nem is lenne olyan vészes anyagilag megtámogatni a rendszert. Elgondolkodtató.
- leoneottiz
- V.I.P.
Dali hangsugárzók
Alex83, lehet, hogy adsz más szavára, de azért gondolkozz is, hogy ki az az idióta, aki áldozna 2x annyit hangfalra, mint amit Te tettél, ha nem lenne jobb? Hál' Istennek vagyunk páran a fórumon, akiknek megadatott a szerencse, hogy ikon szettet birtokoljunk, remélem, mind többen leszünk! Hidd el, ha hallanád, a Te állad esne le... Ha, csak tisztánlátás végett eddig nem írtam a Zensorról, a kérdezőnek javasoltam a Conceptet Hivox tuningal. A Mentorról és az Ikon szinergiáról szombaton írok majd!
Osu no seishin!
Dali hangsugárzók
Köszi szépen.
Igen, a linkelt hozzászólások meglehetősen csapongóak illetve logikailag nem is megalapozattak. Azon gyorsan átugorva, hogy Bbéci az 5287 -es hozzászólásában még ajánlja az Ikon -t az emlegetett házimozi konfigurációba az alapfelállás az volt, hogy Arcam AVR350 mellé a keretbe beférne még Dali Helicon is (figyelem ez az Ikon felett kettővel van - közte a Mentor széria) tisztességes kábelezéssel. Erre jött egy olyan elmélet, hogy a kábeleket jó erősen megnyomva elég lehet az Ikon széria is. Aztán kicsi lamentálás, hogy az Ikon mozira "finomkodó" stb. és megérkezünk a Zensor -hoz (figyelem ez az Ikon alatt kettővel van - közte a Lektor széria), mint alternatíva olyan módon, hogy a kábelezés oldalt még erősebben meg tudjuk nyomni.
Itt most álljunk is meg egy pillanatra - vegyünk a példa kedvéért a jelzett erősítő mellé egy pár Helicon-t mondjuk alap AudioQuest kábelekkel és tegyünk mellé egy Zensor párt mondjuk másfél milliós kábelekkel. Költői kérdés - melyik párosítás szólhat jobban az adott erősítővel mozin és zenén? Az én véleményem szerint a Helicon -os (4 családdal a Zensor felé pozicionálva a Dali -nál) konfiguráció jobban domborítana mozin és zenén is. Hasonló konfigurációt hallgattam egy fórumtársnál Helicon 400 -al - igaz főleg zenén, mozira csak 5-5 perc próba sub -al és anélkül. Megkockáztatom az Ikon MK2 -esek (mondjuk a 2, 6 vagy a 7 -es akár) sem vallanának szégyent felsőközepes pl. AudioQuest kábelekkel (azért ezt a kábel márkát példát írom, mert Te is ismered ezeket) a Zensor -os konfigurációval szemben.
Aztán a párbeszéd végén levő konklúzió véleményem szerint már nem is ezen logika mentén született meg, hanem pl. string2 kolléga már a saját lehetőségeire deriválta le a kérdést - Neki elég a Zensor elég és majd kábelekkel egyebekkel "reszelgeti" majd a dolgot. Itt még abban sem vagyok biztos, hogy nemhogy nem másfél millás kábelekre gondolt, hanem arra, hogy például az @uchan -os 0,75 -ös kábel helyett majd a 1,5 -ösre ruház be ... Ez már másról szól és a döntését tiszteletben is tartja az ember.
Vannak részletkérdések is melyek ugyanakkor érdekesek lehetnek - milyen HM erősítővel adna jó párosítást az Ikon? Alább emlegettem a Pioneer nagyvasakat (SC-LX7x és 8x), melyek a feszesebb, pontosabb "japánosabb" hangzásvilágot képviselnek és a "finomkodó" illetve részletező Ikon -okkal megfelelő szinergát képesek adni (számomra legalábbis), de természetesen maradhat nyitva ez a kérdés és szívesen várok egyéb véleményeket is.
Másik érdekes felvetés, hogy az Ikon -oknak "mozira, komolyzenére soványka a karakterük". Ezekre a biztosan a Zensor jelenmti a megoldást (ide jutott el a párbeszéd végül)? A fentebbiek alapján ez a kérdéskör erősítő függő is lehet ugyanakkor még ettől kicsit elszakadva sem vagyok biztos a válaszban. Lenne továbbá egy olyan érzésem, hogy a diskurzusban részt vevőknek - kivéve Bbécit - nincsen számottevő tapasztalatuk sem a Helicon -nal, sem az Ikon -okkal, de még talán a Zensor -okkal sem.
Maradva Nálad visszautalva az eredeti javaslatomra (nem az Ikon -osra) elfogadom, hogy a Zensor szett Neked tökéletes választás és amennyiben elindulsz "Atmos bácsi" felé, akkor egy Zensor 3 -ast szerezz még be. Nem is feltétlenül kell a Zensor 1 -eseket lecserélni erre, hanem a pl. a 3 -asok mehetnének surround -nak és az 1 -esek pedig surround back -nek vagy akár a front -ok mellé hátra döntve plafonra sugározva. Atmos -nál ez a konfiguráció sokat lendítene még.
Dali hangsugárzók
Parancsolj:
http://prohardver.hu/tema/hazimozi_eros ... 12024.html
http://prohardver.hu/tema/hazimozi_eros ... -5292.html
http://prohardver.hu/tema/hazimozi_eros ... -4967.html
és a párbeszéd így végződött:
http://prohardver.hu/tema/hazimozi_eros ... -4972.html
http://prohardver.hu/tema/hazimozi_eros ... -4973.html
Dali hangsugárzók
Prohardveren Bbéci egyik korábbi hozzászólásában megemlíti, hogy az Ikon szériát nem ajánlja mozira... (Ő azon kevesek egyike, akinek adok a szavára.)
Most légy okos, Domokos.
Esetleg a konkrét hozzászólást be tudod linkelni? A kontextus nagyon nem mindegy - pl. hevenyészett keresést követően az említett oldal HM topicjában a 40738 -as hozzászólásában a 3808 -as mellé kifejezetten ajánlja az Ikon szériát. Azaz ez pl. lehet rendszerfüggő is. Példának okáért itt az AVX -én aránylag sokan használnak Pioneer nagyvasak (SC-LX7x és 8x) mellé Ikon szettet. Nem arra akarok kilyukadni, hogy "1 millió légy nem tévedhet", hanem arra, hogy a Pioneer példánánál maradva semelyik ez alatti széria mellé nem ajánlanék Ikont még én sem.
A Te esetedben az általam ajánlott alternatívát a hozzászólásomban említett körülményeket figyelembe véve továbbra is tartom.
Dali hangsugárzók
Prohardveren Bbéci egyik korábbi hozzászólásában megemlíti, hogy az Ikon szériát nem ajánlja mozira... (Ő azon kevesek egyike, akinek adok a szavára.)
Most légy okos, Domokos.
Most légy okos, Domokos.
Dali hangsugárzók
1200 euróért külföldről be is tudnék egy ilyet hozni.
http://www.netdepo.hu/dali_ikon_6_mk2-1 ... w.argep.hu
Magyarországról nem is érdemes már vásárolni... (439 ezer nálunk)
Dali hangsugárzók
De annyit elértél, hogy elmegyek meghallgatom a Zensor feletti márkákat. (Bár mondom, meghallgattam egy-két Atmos tesztanyagot még a mostani erősítővel, és döbbenet volt.)
Dali hangsugárzók
Elfogadom a szubjekítv véleményed. A concepthez volt szerencsém, nem, nem jobb.
Bár nekem sikerült már arra a szintre eljutnom, hogy tudjam, ízlésről baromira felesleges vitatkozni. Egyetlen tényezőre hagyatkozhatsz, az bizony a saját füled, a többi csak rizsa. De persze köszönöm ezt a sok nekem szánt karaktert. (Felesleges volt)
Dali hangsugárzók
Ahogy Te érzed.
De hallgass majd meg egy két dolgot felfelé.Lehet mindjárt nem olyan nagyon jó az a Dali Zensor.A concept is jobb:-)
Örülök hogy Neked tetszik meg mások ott hagyták az állukat nálad.Ha az nálad olyan jól szól gondolj bele mit is tud egy sokkal magasabb kategoriás doboz.
Ezt az én kicsikéim nevében kikérem magamnak.
Bárki aki nálam járt és meghallgatta a szettet - legyen zenéről vagy moziról szó - az állát nálam hagyta miután leesett.
Itt az emberek - akik állítólag oda meg vissza vannak a szettjüktől - kis túlzással havonta cserélgetik a rendszerüket (örök elégedetlenség címszó alatt)
Én hosszú hosszú hónapokra "eltűntem..." Ha érted mire gondolok.
Most is csak azért járok erre, mert elszeretnék indulni Atmos bácsi felé, és tervezem az erősítő eladását.
Dali hangsugárzók
Bárki aki nálam járt és meghallgatta a szettet - legyen zenéről vagy moziról szó - az állát nálam hagyta miután leesett.
Itt az emberek - akik állítólag oda meg vissza vannak a szettjüktől - kis túlzással havonta cserélgetik a rendszerüket (örök elégedetlenség címszó alatt)
Most is csak azért járok erre, mert elszeretnék indulni Atmos bácsi felé, és tervezem az erősítő eladását.
Amennyiben jól sejtem, akkor leoneottiz nem személyeskedésnek szánta sem a Zensor tulajok felé - sem a "kicsikéknek"
Zensor 3 és Ikon 2 MKII (és Lektor LCR) tulajként egyetértek leoneottiz -el. Valóban az Ikon széria már olyan mértékben elszakad a két alsóbbkategóriás sorozattól, hogy az Ikon -okra akár már "etalon" -ként is lehet tekinteni - akár szélesebb körben is. Figyelem nálam az etalon nem azt jelenti, hogy "non plus ultra" vagy olyan mértékben emelkedik a múltban és jelenleg kapható hangfalak többsége fölé, hanem azt jelenti, hogy az általános paraméterei hozzák a minimálisan elvárható szintet, kellően bevethető (tesztelhető) többfajta alkalmazási területen illetve műfaji stílusban és ezek mellett kellően széles körben ismert. Gyakorlatilag a legutóbbi az egyik legfontosabb paraméter - azaz "etalon" -nak lenni nálam valami olyasmit jelent, hogy "összehasonlítási alap" ez esetben.
Első körben látom Zensor 1 -eseket használsz háttérnek. A Zensor 3 -al a gyártó szándéka az volt, hogy a basszus szekciót teszi rendbe a Zensor 1 -hez képest. Másfelől ugyanazokat a mély sugárzót kapta meg, mint ami a Dali Zensor 7 -esben is van. Amennyiben maradsz Zensor vonalon, akkor a rendszer koherenciája szempontjából javaslom fontold meg ennek lecserélését (árban sincs nagy eltérés).
Lenne egy olyan személyes javaslatom, hogy ne "Atmos bácsi" felé indulj el, hanem inkább az Ikon széria felé. Hidd el akár már két Ikon 2 MKII pártól (plussz persze center) - legyen szó zenéről vagy moziról - Neked is leesne az állad az aláírásodban található rendszeredben, nemcsak a vendégeknek. Egészen egyszerűen teljesen más liga - ez már a gyártónál is a "mainstream" kategória, lelépi a két belépőkategóriás szériát. Természetesen visszatartó erő lehet a piszkos anyagiak (azért nem kicsi a árbéli szakadék sem a Zensor és az Ikon család között - különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Neked HM -re kellene, azaz min. 5 hangszóró cserét jelentene), de az Ikon -nál még abszolút érzem, hogy képvisel annyival többet, mint amennyivel többe kerül. Röviden a két végletben (mély és magas) sokkal komolyabb és ami közte van - hát ... Hiába van a Zensor 7 és 3 -ban nagyobb mélysugárzó - sokkal mélyebbre megy az Ikon a még értékelhető színvonalban. A közepek meg a magasak - is - meg teljesen más liga a Zensor -hoz képest. Az az érzésem támadt a Zensor 3 -al kapcsolatban is, hogy elsősorban a mini-hifi -kkel kapcsolatban esetleg kisebb sztereo -n vagy "value" (de nem gagyi) HM -en van létjogosultsága. Anyagiak terén úgy gondolom nem a legalapabb erősítőd vennéd Atmos vonalon - így az anyagi ráfordítás sem lenne nagyságrendileg különböző a két fejlesztési alternatíva összehasonlításakor. Amennyiben Atmos esetén maradsz az 5.1 vonalon (vagy legalábbis nem lesznek plafonhangsugárzók), akkor talán nem is lesz akkora előrelépés elsőkörben (tudom marketing mást mond).
Az Ikon széria lényegesen kényesebb az elhelyezésre (pl. falratolás stb.) és kábelekre, mint a Zensor család, mely ezekre "érzéketlenebb". Igaz az Ikon -oknál sokkal nagyobb tartalékból is van mit "bukni". Az akusztikát és elhelyezési lehetőségeket nem látom, de amiben biztos vagyok a kábelekkel nem lesz gond az aláírásod alapján - tekintve, hogy véleményem szerint már a Zensor -ok esetén is már (szerintem még a SUB -nál is talán) jócskán "felé lőttél" kábelek terén (ezt ne vedd "személyeskedésnek" - ez is értelmezhető egyfajta dícséretnek).
Legvégül, de nem utolsó sorban - alább a jelenlegi és néhány várható Atmos cím. Az világos, hogy egyre több lesz és a HM világa erre tart, de ez eddig nem valami sok (évek között lehet váltani az alábbi linken):
http://www.dolby.com/us/en/experience/d ... ovies.html
Továbbá már amennyiben leoneottiz volt idézve eredetileg, akkor felé is lenne egy kérdésem. Látom sikerült lecsapnod a Dali Mentor Vokal -ra az aprón (félreértés ne essék nem alkudtam rá). A kérdésem lenne, hogy milyen módon integrálódott a rendszeredbe - nem lóg ki a hangzásvilága az Ikon MK1 -esek közül? Feltételezésem szerint talán nem annyira - csak jobb, de pont erre lennék kíváncsi, hogy mennyivel?
Dali hangsugárzók
Szerintem rettentően kevés a Zensor széria.Sajnos minimum az ikontól van értelme beszélni a márkáról.
- leoneottiz
- V.I.P.
Dali hangsugárzók
Budapest, Horn Kft., ők a magyar disztribútor, ha nem segítenek, akkor a lengyel Dali, csak jót hallottam róluk.
Osu no seishin!
Dali hangsugárzók
Szíves segítségetek kérem: egy kedves barátom Dali 400 párosának új magassugárzókra van szüksége, de típusszámot nem tud.
Van valakinek ötlete, honnan lehetne szerezni 1 párat?
(A gyártónak már írtam.)
- leoneottiz
- V.I.P.
Dali hangsugárzók
Szerintem meg keress egy Concept 6-ot, kis szerencsével 80-85-ből megvan, aztán irány Szabó Zoli (Hivox), ő tesz vele egy varázslatot és utána már csak önfeledt zenehallgatás!!!
Osu no seishin!
Dali hangsugárzók
Régebbi Dalikat probálj keresni.
Suite 2.8
Dali 450, 470 stb
Persze ha mindenképpen egységes mozit is akarsz akkor csak az újabbak jöhetnek szóba.
Szerintem rettentően kevés a Zensor széria.Sajnos minimum az ikontól van értelme beszélni a márkáról.
Sziasztok!
Melyiket érdemes megvenni Dali Lektor 6 vagy Zensor 7?
Többnyire zene hallgatásra kell, csak 30-40%-ban filmekhez.