Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Royd hangsugárzók
Royd hangsugárzók
Royd árak:
Troubadour Black: 999 font, az összes többi szín (vörös, türkiz, amber, lila) 1.199 font.
Impedence 8 Ohms
Power 35 watts ~ 75 watts
Frequency 40Hz ~ 20Khz
X-max 10mm
Sensitivity 87dB 1W/1m
Dimensions 670mm (h) x 180mm (w) x 220mm (d)
En fenntartom a velemenyem, hogy ennek a doboznak hangilag nem sok koze van a royd altal kifundalt hanghoz. Plane nem a sintras vonulathoz. Nem is ertem, hogy miert eppen a nem tul jol sikerult minstrelt vettek mintanak egy brand ujraepitesehez.
Royd hangsugárzók
Ha az akusztika hasonló vagy legalább mindkét helyen elfogadható, akkor nem látom mi miatt szólhatna másképpen.
Úgy látom nagyjából megint ott tartunk ahol sok alkalommal. Ahelyett, hogy egy megfelelő akusztikájú lehallgató helyiségen dolgoznánk, cserélgetjük a készülékeket. Én ezt nem tartom jó iránynak, ennyi az egész.
Hat nem tudom te hol laksz, de mi szobaban lakunk ott hallgatjuk a zenet is. De a szoba a dolog egyik resze csak, kevesen vesznek komplett rendszert, elmennek meghallgatni azt, hogy abban a rendszerben (es szobaban) hogy szol. Hat hadd ne mondjam, hogy ennek mennyi koze van ahhoz, hogy nalad milyen lesz. Lehet ott is jo, de hogy nem eppen azt hallod, az is ziher.
Ha rendszert akarsz epiteni, nincs mas modja, mint ajanlas alapjan probalgatni.
- BajuszosPapa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 57
Royd hangsugárzók
Royd árak:
Troubadour Black: 999 font, az összes többi szín (vörös, türkiz, amber, lila) 1.199 font.
Na egy biztos. Új gyártású Roydom az nem lesz. Ennyi pénzért már komoly dolgok közt lehet csemegézni a használt piacon.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

- Értékelés: 498
Royd hangsugárzók
Ha az akusztika hasonló vagy legalább mindkét helyen elfogadható, akkor nem látom mi miatt szólhatna másképpen.
Úgy látom nagyjából megint ott tartunk ahol sok alkalommal. Ahelyett, hogy egy megfelelő akusztikájú lehallgató helyiségen dolgoznánk, cserélgetjük a készülékeket. Én ezt nem tartom jó iránynak, ennyi az egész.
Igen sajnos itt tartunk, de valahol szerintem ez normális. Sok esetben a készülékek cseréje az egyetlen járható út, mert a helyiség akusztikáján nem tudunk/nem akarunk változtatni. Nálam sem a legjobb a helyzet, de nem tudok mit kezdeni vele. A nappaliban hallgatok zenét, és nem csak egyedül élek ott. Van egy barátnőm akinek teljesen más szempontjai vannak, és neki teljesen mindegy milyen az akusztika. Ha lenne egy megfelelő méretű zenehallgató szobám külön erre a célra, ahol mindent a zenehallgatásnak rendelek alá, ott esetleg megoldható lenne. Minimálisan persze alakítható a dolog, de szarból nehéz várat építeni.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Royd hangsugárzók
Royd árak:
Impedence 8 Ohms
Power 35 watts ~ 75 watts
Frequency 40Hz ~ 20Khz
X-max 10mm
Sensitivity 87dB 1W/1m
Dimensions 670mm (h) x 180mm (w) x 220mm (d)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Royd hangsugárzók
Hát nem tudom... Nem biztos, hogy ami nálad vagy máshol működik az nálam is jó lesz.
Royd hangsugárzók
Én is így csinálom. Egy néhány órás hallgatózás könnyen becsaphatja az embert. Pl.: Pont olyan lemezek kerülnek elő, ami nagyon jól áll az adott rendszernek stb.
Nyilván ilyen célzott esetben viszel magaddal olyan felvételeket - vagy olyanokat tetetsz be - amik számodra informálisak.
Royd hangsugárzók
Es mekkora esely van ra, hogy az a komponens nalad ugyanugy fog viselkedni?
Ha odafigyelsz az akusztikára a lehallgató helyiségedben akkor elég nagy.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Royd hangsugárzók
Azért én nem misztifikálnám ennyire túl a dolgokat a helyetekben.
Nyilván a hosszabb hallgatás után megismered olyan részleteit a dolognak ami tetszik/kevésbé tetszik az idő elteltével.
De azért ha egy helyen egy összeállításban meghallgatsz valamit (hacsak nem tragikus az akusztika) az azért gyökeresen máshol sem fog másképpen szólni (hacsak ott nem tragikus az akusztika).
Zsolték termében valóban nem tökéletesek (főleg mély freki esetén) az akusztikai körülmények - bár szerintem az átlagtól jobbak -, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy máshol ugyanazokat az összeállításokat hallgatva gyökeresen más véleményem alakulna ki azokról (a sorrend biztosan nem változna).
Nagy általánosságban én mindig tudtam néhány perc - vagy inkább 1-2 óra - után olyan következtetéseket levonni amik aztán nem igen változtak, maximum finomodtak (természetesen ez nem azt jelenti, hogy kiismertem volna a végletekig valamit). De lehet, hogy ez csak az én egyszerűségemet mutatja;)
Hát nem tudom... Nem biztos, hogy ami nálad vagy máshol működik az nálam is jó lesz.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Royd hangsugárzók
en inkabb mindig megveszem, aztan honapokig hallgatom. kb ezutan mondhatom, hogy ismerem az adott kornyezetben. nem egyszer bukott ki, hogy ami elsore jonak tunt, hosszabb tavon nem tudtam vele egyutt elni. persze az ritkan van, hogy ami sz*r, az kesobb jobban tetszett
Én is így csinálom. Egy néhány órás hallgatózás könnyen becsaphatja az embert. Pl.: Pont olyan lemezek kerülnek elő, ami nagyon jól áll az adott rendszernek stb.
Royd hangsugárzók
Es mekkora esely van ra, hogy az a komponens nalad ugyanugy fog viselkedni?
Royd hangsugárzók
Azért én nem misztifikálnám ennyire túl a dolgokat a helyetekben.
Nyilván a hosszabb hallgatás után megismered olyan részleteit a dolognak ami tetszik/kevésbé tetszik az idő elteltével.
De azért ha egy helyen egy összeállításban meghallgatsz valamit (hacsak nem tragikus az akusztika) az azért gyökeresen máshol sem fog másképpen szólni (hacsak ott nem tragikus az akusztika).
Zsolték termében valóban nem tökéletesek (főleg mély freki esetén) az akusztikai körülmények - bár szerintem az átlagtól jobbak -, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy máshol ugyanazokat az összeállításokat hallgatva gyökeresen más véleményem alakulna ki azokról (a sorrend biztosan nem változna).
Nagy általánosságban én mindig tudtam néhány perc - vagy inkább 1-2 óra - után olyan következtetéseket levonni amik aztán nem igen változtak, maximum finomodtak (természetesen ez nem azt jelenti, hogy kiismertem volna a végletekig valamit). De lehet, hogy ez csak az én egyszerűségemet mutatja;)
Royd hangsugárzók
Szerintem ez azért nem ennyire egyértelmű. A Heed tényleg nagyon jó volt, bár hülyén is nézett volna ki ha pont ezen a helyen a Heed szólt volna a leggyengébben. Naimot meg hallottam már sokszor sokkal jobban szólni. Például a Nait1-es is jobban muzsikál(t) a Sorcererekkel. Számomra ennek a legnagyobb tanulsága az volt, amit mindig is tudtam. Haza kell cipelni a kiszemelt vasat+hangdobozt, és ott meghallhatni. Aztán lehet dönteni, és még így is lehet, hogy rosszul...
en inkabb mindig megveszem, aztan honapokig hallgatom. kb ezutan mondhatom, hogy ismerem az adott kornyezetben. nem egyszer bukott ki, hogy ami elsore jonak tunt, hosszabb tavon nem tudtam vele egyutt elni. persze az ritkan van, hogy ami sz*r, az kesobb jobban tetszett
kb mint not valasztani. megemelem a kalapom, aki ot perc utan azt mondja, hogy o az igazi. plane egy idegen helyen.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Royd hangsugárzók
Épp akartam írni, hogy bár a hangsugárzók esetén - a várakozásdoknak és a hifizés természetének megfelelően - nagy volt a szórás, az mégis egyértelműnek tűnik, hogy a Heed volt velük a legjobb, (és a Naim a legrosszabb). Még itt is vannak tehát egyértelmű dolgok.
Szerintem ez azért nem ennyire egyértelmű. A Heed tényleg nagyon jó volt, bár hülyén is nézett volna ki ha pont ezen a helyen a Heed szólt volna a leggyengébben. Naimot meg hallottam már sokszor sokkal jobban szólni. Például a Nait1-es is jobban muzsikál(t) a Sorcererekkel. Számomra ennek a legnagyobb tanulsága az volt, amit mindig is tudtam. Haza kell cipelni a kiszemelt vasat+hangdobozt, és ott meghallhatni. Aztán lehet dönteni, és még így is lehet, hogy rosszul...
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Royd hangsugárzók
Épp akartam írni, hogy bár a hangsugárzók esetén - a várakozásdoknak és a hifizés természetének megfelelően - nagy volt a szórás, az mégis egyértelműnek tűnik, hogy a Heed volt velük a legjobb, (és a Naim a legrosszabb). Még itt is vannak tehát egyértelmű dolgok.
Ha jól értettem a dolgokat, akkor Naim nem is nagyon volt ( nem gyári cucc volt). Nekem a full Naim lánccaal nagyon jól szólt az Apex. S a lényeg a full Naim rendszeren van.
Az újabb Naim cuccok már nem annyira háklisak arra, hogy milyen rendszerben szólnak (jól), de a régebbiek nagyon is.
Naim-ZU
Royd hangsugárzók
nyilvan minden heed es minden naim ugyanugy szol ugyanolyan kornyezetben es komponensekkel.
Royd hangsugárzók
Alapvetően azért mindegyikben megvolt valami szerethető dolog. Amellett, hogy bizonyos tekintetben visszalépés lehet mindegyik (természetesen attól függően éppen mit hallgatsz).
Szerintem egy egyetemleges tanúlság volt, legalábbis úgy tünt az arcokon..Si-t kell venni erősítőnek:)
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Royd hangsugárzók
Azért legtöbbünk itt elsődlegesen analóg frontenddel hallgatja a Roydokat...
Valószínű mert így sokkal jobb a hang. Persze az analóg midig jobb, de valahogy a Royd-oknál ezek a különbségek még nagyobbak. Az én tapasztalataim alapján az analóg még jobb rajt, a digitális meg általában gyengébb. Még az előző rendszeremben volt lehetőségem a Roydokat összehallgatni több hangdobozzal. (Dynaudio Contour II, Phonar Volume 2 stb.) Azoknál nem volt ekkora a szakadék a digitális forrás, és az analóg között. A Dynon sokkal jobban szóltak a cd-im, mint a Roydon. Ezért egy jó ideje már szinte nem is hallgatok Cd-t, számítógépről is csak háttér zenélek...
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Royd hangsugárzók
Szép estét!
Jó volt olvasni a beszámolót, sajna nem lehettem ott, pedig Goodman szaki doboza nálam landolt, így beléptem a Royd tulajdonosok táborába.
Majd legközelebb!
Ja, Indy köszönöm, hogy elfuvaroztad Zsolthoz a Conistonokat, hétfőn haza is hoztam.
Hallgasd őket örömmel!
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 392
Royd hangsugárzók
Szép estét!
Jó volt olvasni a beszámolót, sajna nem lehettem ott, pedig Goodman szaki doboza nálam landolt, így beléptem a Royd tulajdonosok táborába.
Majd legközelebb!
Ja, Indy köszönöm, hogy elfuvaroztad Zsolthoz a Conistonokat, hétfőn haza is hoztam.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Royd hangsugárzók
Royd nap 2014
Előszőr is én is szeretném megköszönni Zsoltnak a szervezést, és a szíves vendéglátást. Nagyon jól éreztem magam, jó volt ennyi zeneszerető embert látni egy helyen.
Néhány gondolat a hangdobozokról. Azért annyit hozzátennék, hogy valószínű otthon saját körülmények között sok esetben máshogy döntenék.
Eden
Nagyon egységes, és szerethető doboz. Egyes felvételeken nagyon tetszett, míg máskor nem annyira. Szerintem itt neki volt a legnehezebb dolga, abszolút nem illet a szobába. Nagy is volt neki a helyiség, és a hátsó fal hiányát is nagyon lehetett érezni. Emiatt sajnos nem is igazán tudta megmutatni mire képes.
Sintra I.
Nagyon érdekes volt számomra a produkciója. Nekem az Ion és a Heed elektronikákkal tetszett a legjobban. Indy jóvoltából volt alkalmam otthoni körülmények között is tesztelni, és ott érdekes módon nem tetszett annyira, valahogy nem akart összeállni a dolog. Lehet valamiféle szobaakusztikai probléma miatt, tényleg nem tudom. Többféle vassal is megpróbáltam (Expo, Naim), de valahogy nem szólt olyan jól, mint a gazdájánál, vagy itt a bemutatóteremben. Emiatt én otthonra már nem próbálkoznék vele, amúgy bárki másnak ajánlanám.
Sintra II.
Ez a doboz tetszett a legjobban minden szempontból. Én is inkább éreztem az Edenhez közelebbinek a hangját. Picit talán lassabb, de egységesebb mint az I-es verzió. Szívesen hazavinnék egy párat belőle...
The Sorcerer
Mivel ez a saját hangdobozom, ezt kicsit máshogy hallgattam. Arra voltam leginkább kíváncsi, hogy otthon saját körülmények között, vagy itt a bemutatón tetszik e jobban az előadása. Otthon egyértelműen jobban szól.
Ahogy Zsolt is elmondta, a bemutatóteremben van egy kis mélyhang-kiemelés, ami a Sorcerernek nem igazán tett jót. Sokszor túl sok volt a mélye, és ez teljesen ráült a zenére.
Elektronikából sem mindegyikkel érzi jól magát. Otthon egyértelműen az Expo trióval volt a legjobb a hangja, de a Naim Nait 1-el is nagyon szerettem. Papa jóvoltából a napokban az ő Ion triójával is volt lehetőségem tesztelni, de nálam valami miatt nagyon nem állt össze a dolog. Az Ionnal feldúsultak a mély hangok, és emiatt otthon élvezhetetlen lett a produkciója. Érdekes, hogy a bemutatón talán az Ionnal tetszett a legjobban a varázsló.
Az otthoni és bemutatótermi tapasztalatok, valamint a hallottak alapján az én sorrendem a következő:
Sintra II., The Sorcerer, Sintra I., Eden.
(Bár saját rendszeres, alaposabb meghallgatás során elképzelhető, hogy változna a sorrend.)
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Royd hangsugárzók
Az erősítő csere után nekem semmi gondom nem volt a digit vonallal sem.
Nyilván az analóg mindig jobb. De ez Royd független:)
Azért legtöbbünk itt elsődlegesen analóg frontenddel hallgatja a Roydokat...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Royd hangsugárzók
Ma nem szabad elfelejteni: Ezek a kis, itt felsorolt minik mind akkor születtek, amikor a színvonalas otthoni zenehallgatás mindig komoly analóg front-enddel "kezdődött", azzal mutatják meg igazán e dobozok, hogy mit tudnak, de akkor "nagyon".
Az erősítő csere után nekem semmi gondom nem volt a digit vonallal sem.
Nyilván az analóg mindig jobb. De ez Royd független:)
Royd hangsugárzók
Akkor, ha jól értem, bármelyik hallgatott royd-hoz van nolyan résztvevő, aki azt vinné haza a leginkább. (Ear: Eden (ha jól következtetek a belinkelt 'beszámolójából'), Sokiksz: Sorcerer, Zebo: SIntra I, Joe Akroyd (Indy szerint): SIntra II) Meglepő lett volna, ha nem valami hasonló dolog jön ki a végén. Zsolt melyiket szerette? (Ő gondolom diplomatikusan nem vallott színt. (Egy gyártónak persze sosem szabad.))
Most van egy Minstrelem mókának a Royd vonalból, az egyelőre teljesen elég (amellett, hogy teljesen más mint ez a vonal). Ha maradok ennél a sok rendszeres megközelítésnél, mint most akkor egy Sintra II-t fogok venni alkalomadtán:)
Ha pedig valami ismerősnek minden evőnek ajánlanom kellene, akkor mondanám neki a Sorcerer-t. Így a pontos.
Alapvetően azért mindegyikben megvolt valami szerethető dolog. Amellett, hogy bizonyos tekintetben visszalépés lehet mindegyik (természetesen attól függően éppen mit hallgatsz).
Szerintem egy egyetemleges tanúlság volt, legalábbis úgy tünt az arcokon..Si-t kell venni erősítőnek:)
Royd hangsugárzók
Kár, hogy szombaton nem tudtam ott lenni! A 80-as évek vége óta szívesen hallgatok "Royd-hangot". Én a Coniston R-t is egy különleges kis doboznak tartom, összetéveszthetetlen. Baráti körben - fura mód - nekem is több 7 literes dobozka hallgatására van lehetőségem (Coniston R, Eden, Sintra I, amit mindehol Ion hajt). Az "Officeban" A7 mk.1, nagyon fura, könnyű pozdorja kabinetben, a későbbiektől eltérő dobozmérettel, olyan, mintha valami prototípus lenne. Aztán otthon ugye a JC1a, az sem áll nagyon távol a Royd-ok világától.
Ma nem szabad elfelejteni: Ezek a kis, itt felsorolt minik mind akkor születtek, amikor a színvonalas otthoni zenehallgatás mindig komoly analóg front-enddel "kezdődött", azzal mutatják meg igazán e dobozok, hogy mit tudnak, de akkor "nagyon".
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby