Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

egy másik topicban írták, hogy a a 30Hz-es hangokat már gyakorlatilag nem halljuk...kb 30Hz-ig egy front is lemehet, és akkor megint csak arra a megállapításra jutottam h nem kell szub (zenéhez)
Zenéhez szerintem se kell. Egyetlen bukta lehet: Ha SACD-t hallgatsz, és a bölcs hangmérnök úgy döntött, hogy a mélyeket a szubra keveri. Na innen nincs kiút szub nélkül

sajti

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: poiuz »

egy másik topicban írták, hogy a a 30Hz-es hangokat már gyakorlatilag nem halljuk...kb 30Hz-ig egy front is lemehet, és akkor megint csak arra a megállapításra jutottam h nem kell szub (zenéhez)

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Technics SA AX 7 beépített suberősítője van (6X100W, semmi dekóder, csak 5.1 bemenet) najó van benne egy sima PL sourrond... 
na jó, de az én mezei erősitőmön csak egy sub kimenet van, amihez aktiv szub kell

Ez a gyakoribb eset. Egyébként meg jobb is az aktív szub. A mélyhangokhoz kell a legnagyobb energia. Márpedig a legtöbb házimozi erősítőnek botrányosan kicsi a tápja. Nem baj, ha nem terheled még a szubbal is!

sajti

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Technics SA AX 7 beépített suberősítője van (6X100W, semmi dekóder, csak 5.1 bemenet) najó van benne egy sima PL sourrond...
na jó, de az én mezei erősitőmön csak egy sub kimenet van, amihez aktiv szub kell

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Milyen érzékenység száműit jónak? 
Lacy: mivel hajtod a subodat?

Olvass aláírásokat

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Milyen érzékenység száműit jónak?

Lacy: mivel hajtod a subodat?

Vendég

Mélysugárzók

Csak hogy ez nem ilyen egyszerű, mert minden Hi-FI hangfalnak egyenes a frekvencia menete, mégse ugyanolyan a hangjuk :-)
Egyik hangsugárzónak sem egyenletes a frekimenete,meg aztán ez csak egy paramétere a sok közül.

Üdv!

tupolev
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tupolev »

Csak hogy ez nem ilyen egyszerű, mert minden Hi-FI hangfalnak egyenes a frekvencia menete, mégse ugyanolyan a hangjuk :-)
TV: ITT Nokia 5521H, DVD: Pioneer DV-585A, Erölködő: Kenwood KRF-A4020, Lemezjátszó: Akai AP-B21, Magnó: Akai CS-MO2, Front: Akai-Videoton SR-H40, Surround: Altec Lansing 220, Center: Unitek SP-622, Sub: Wharfedale WH-210, Hangkártya: Creative Audigy, Kábelek: Alfatec és Neotech Interconnect.

Vendég

Mélysugárzók

- az en regi yamaham alkalmatlan votl zenere, eros volt es lassu, es haljamos a "brummogasra" zenet szetvagta. - amugy azt mondjak, vegy jo nagy frontokat, megfelelo teljesitmenyu erositovel hajtsad, hogy legyen dinamikaja es nemlesz gondod a melyekkel.
- ha mindenkeppen kell, akkor gyors preciz sub-okat kellene keresned.
- Ahogy Gandalf is irta a sub-okat jellemzoen hazimozira talaltak ki, teny, hogy lehet oket hazsnalni sztereo-lancban is de ott komolyabbak a kovetelmenyek.

Na pont ezért használok én autós sub-ot
Minden ilyen fürgeségi és egyéb kritériumnak jól megfelel.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Jó megoldás pl az, hogy olyan frontot veszel, amin nem kell a Basszust felcsavarni, mert 0 dB-en is nagyot szól. 
Az én frontomnak lusta, kicsi érzékenységű a mélye, ezért 0-án elég mélyszegény.
Ezért is vettem egy sub-ot.

Külön nem találtam arra vonatkozóan adatot, hogy h mekkora a mély érzékenysége. Csak anniy van pl: Érzékenység: 88 dB

Akkor 88dB a mély érzékenysége is. Attól lesz leglább nagyjából lineáris egy doboz frekimenete, ha a komponensek kb. azonos érzékenységűre vannak belőve.

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Üdv mindenkinek! 
Egy kis segítség kellene! Van egy Yamaha RXV-1400 h.erősítőm, most venném hozzá a hangfalakat. Nehéz a választás! Kézenfekvő volt számomra, hogy Yamaha dobozokat vegyek hozzá (5.1). A külső megnyerő, de vajon a Belső? Ha van tapasztalatotok megköszönöm!

Ne vegyél Yamahát. Annyiért kapsz sokkal jobbakat is. Olvasgass kicsit vissza néhány topicban és biztosan lesznek ötleteid. Aztán pedig menj el a kereskedőkhöz és hallgatózz kicsit!

sajti

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Jó megoldás pl az, hogy olyan frontot veszel, amin nem kell a Basszust felcsavarni, mert 0 dB-en is nagyot szól. 
Az én frontomnak lusta, kicsi érzékenységű a mélye, ezért 0-án elég mélyszegény.

Külön nem találtam arra vonatkozóan adatot, hogy h mekkora a mély érzékenysége. Csak anniy van pl: Érzékenység: 88 dB

tupolev
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

(Zenénél kb annyit javít a sub, mintha feltekernéd az erősítőn 4-6 dB-el a Bass-t, csak ebben az esetben torzul a zene (énekesnő hangja mélyebb lesz pl), a sub viszont CSAK a mély tartományban ad hozzá.)
No erre a témára is ki akartam térni...ezek szerint ez sem jó megoldás ha növelni akarom a mélyet...

- akkor mi a jó megoldás?

- Passziv mélyek között is ilyen nehéz jót találni...pontosabban ilyen drága egy jó szub...persze ahhoz is kell erősitő, de amilyen sub árak vannak még lehet h igy egy jobb rendszert lehet összeállitani.
Erről vélemény?

TV: ITT Nokia 5521H, DVD: Pioneer DV-585A, Erölködő: Kenwood KRF-A4020, Lemezjátszó: Akai AP-B21, Magnó: Akai CS-MO2, Front: Akai-Videoton SR-H40, Surround: Altec Lansing 220, Center: Unitek SP-622, Sub: Wharfedale WH-210, Hangkártya: Creative Audigy, Kábelek: Alfatec és Neotech Interconnect.

Tamas78
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tamas78 »

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítség kellene! Van egy Yamaha RXV-1400 h.erősítőm, most venném hozzá a hangfalakat. Nehéz a választás! Kézenfekvő volt számomra, hogy Yamaha dobozokat vegyek hozzá (5.1). A külső megnyerő, de vajon a Belső? Ha van tapasztalatotok megköszönöm!

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

(Zenénél kb annyit javít a sub, mintha feltekernéd az erősítőn 4-6 dB-el a Bass-t, csak ebben az esetben torzul a zene (énekesnő hangja mélyebb lesz pl), a sub viszont CSAK a mély tartományban ad hozzá.)
No erre a témára is ki akartam térni...ezek szerint ez sem jó megoldás ha növelni akarom a mélyet...

- akkor mi a jó megoldás?

- Passziv mélyek között is ilyen nehéz jót találni...pontosabban ilyen drága egy jó szub...persze ahhoz is kell erősitő, de amilyen sub árak vannak még lehet h igy egy jobb rendszert lehet összeállitani.
Erről vélemény?

tupolev
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Akkor én is elmondom a véleményemet a témával kapcsolatban.

Én főleg zenét hallgatok, a WH-210-es általában ad egy kis pluszzt a zenéhez, de nem átütő az eredmény.
Az orgona, nagybőgő, akusztikus dob pl jobban szól, mint sub nélkül. (főleg nagy hangerőnél).
Egyes zenéknél (pl elektronikus zene gyors dobbal) eléggé elkezd brummogni a dolog, az ütemek egymásba érnek.
Ennek persze részben a szoba akusztikája az oka (nagy utózengési idő).

Viszont filmnél iszonyatosan sokat ad a sub, sokkal élvezetesebb vele a dolog.
Most néztem a Némo nyomában-t, nagyon jó mélyek vannak, pl amikor a bálna gyomrában vannak.

Szóval az igaz, hogy a sub inkább a filmnél jó, zenénél nem hoz átűtő javulást.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Tehát, ha zenéhez akarok subot venni akkor, nagyon meg kell gondolni hogy milyet (nem mintha egyébként nem), mert csak a jobbakat szabad megvenni.Ehelyett inkább gondolkozzak azon, h normális frontokat szerezzek be...
és jó esetben ezzel is lehet olyan dinamikus és telt mélyet produkálni (majdnem)
...ha jól értettem

Hacsak nem szub-szat rendszered van, én nem javasolnám zenehallhatáshoz a szubot! Inkább vegyél egy jobb frontot. A szubot inkább csak a házomozi effektekhez használd.

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Ne tegyünk kategórikus kijelentéseket, főleg ha azok nem igazak!
Ha rám gondolsz én nem tettem.

Nem rád gondolok

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Tehát, ha zenéhez akarok subot venni akkor, nagyon meg kell gondolni hogy milyet (nem mintha egyébként nem), mert csak a jobbakat szabad megvenni.
Ehelyett inkább gondolkozzak azon, h normális frontokat szerezzek be...
és jó esetben ezzel is lehet olyan dinamikus és telt mélyet produkálni (majdnem)
...ha jól értettem

Vendég

Mélysugárzók

- az en regi yamaham alkalmatlan votl zenere, eros volt es lassu, es haljamos a "brummogasra" zenet szetvagta. - amugy azt mondjak, vegy jo nagy frontokat, megfelelo teljesitmenyu erositovel hajtsad, hogy legyen dinamikaja es nemlesz gondod a melyekkel.
- Ahogy Gandalf is irta a sub-okat jellemzoen hazimozira talaltak ki, teny, hogy lehet oket hazsnalni sztereo-lancban is de ott komolyabbak a kovetelmenyek.

Közben egy másik (igaz még 2003-ban íródott) fórumon is azt mondták többen, hogy inkább jó frontokat kellene venni és akkor lesz mély is.

De ha halkan hallgatok zenét, akkor is lesz mély?
Mert olvastam olyat is egy hangfal jellemzésnél ami 250Wattos volt, hogy halk zenére nem ajálnják mert 2 db 25cm mély nem annyira dinamikus halkan, inkább csak hangosan

Ha lineáris a frekiátvitel,akkor halkan nem fox annyi basszust hallani,és az most tök mind1,hogy a b*sszátvitelt egy hangsugárzó önmagában tudja,vagy csak szubkiegészítéssel.

Üdv Doki!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Közben egy másik (igaz még 2003-ban íródott) fórumon is azt mondták többen, hogy inkább jó frontokat kellene venni és akkor lesz mély is.

Mert olvastam olyat is egy hangfal jellemzésnél ami 250Wattos volt, hogy halk zenére nem ajálnják mert 2 db 25cm mély nem annyira dinamikus halkan, inkább csak hangosan

Ez egy jó kérdés... Szeritem ha egy hangfal szépen szól, akkor minden hangerőn szépen szól (izé... bizonyos szintig. Utána torzít, aztán széthull )

sajti

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

...vagy ez már egy másik topic :smile47:

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

Akkor ez most hogy van?
yst-sw305:
amplifier output: 200Watt
power consumption: 80W

Ez több, mint gyanús.....

- sooot
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

Én zenéhez egyáltalán nem használok subot, ezért nem tudnám megmondani, hogy alkalmas-e rá.  Én valahogy mindig kihallom és nem tetszik. De szerintem ez izlés függő. Azt gondolom, hogy a sub inkább házimozira való. Nem is zenéhez vettem, hanem mozira. Elvileg van rajta egy movie/music kapcsoló, de nagy különbséget nem fedeztem fel a két üzemmód között. a multkori találkozón egy REL subot hallgattunk zenén, ami minőségben felette van magasan az enyémnek, de ott is jobban tetszett a sub nélküli hang.
No ez egy érdekes álláspont....pláne h nekem a film nem annyira lényeges.
Az a baj, hogy ha sub nélkül halkan hallgatok zenét, akkor nincs mély.
Valaki osztja még esetleg Gandalf véleményét?...mert most elbizonytalanodtam

- az en regi yamaham alkalmatlan votl zenere, eros volt es lassu, es haljamos a "brummogasra" zenet szetvagta.
- amugy azt mondjak, vegy jo nagy frontokat, megfelelo teljesitmenyu erositovel hajtsad, hogy legyen dinamikaja es nemlesz gondod a melyekkel.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”