Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Én zenéhez egyáltalán nem használok subot, ezért nem tudnám megmondani, hogy alkalmas-e rá.  Én valahogy mindig kihallom és nem tetszik. De szerintem ez izlés függő. Azt gondolom, hogy a sub inkább házimozira való. Nem is zenéhez vettem, hanem mozira. Elvileg van rajta egy movie/music kapcsoló, de nagy különbséget nem fedeztem fel a két üzemmód között. a multkori találkozón egy REL subot hallgattunk zenén, ami minőségben felette van magasan az enyémnek, de ott is jobban tetszett a sub nélküli hang.
No ez egy érdekes álláspont....pláne h nekem a film nem annyira lényeges.
Az a baj, hogy ha sub nélkül halkan hallgatok zenét, akkor nincs mély.
Valaki osztja még esetleg Gandalf véleményét?...mert most elbizonytalanodtam

Én sem használok zenéhez szubot. Az a helyzet, hogy a kedvenc zenei DVD-met eleve úgy keverték, hogy nincs semmi szub csatornán. Múltkor a MédiaMárktban a DD 5.1 helyett Dolby Surroundban hallgatták, hogy rákeverhessék a szekrény méretű Magnat wooferre. Egyszerűm hallgathatatlan volt. Amikor kicsit kiment az eladó, pofátlanul és tekintet nélkül a többiekre átkapcsoltam az erősítőt DD 5.1-re. Meglepett amikor az egyik ott sétálgató vevő odajött és megkérdezte, hogy mit csináltam, mert így sokkal szebben szól

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Az a normális, ha többet vesz fel, mint amennyi wattos.Ha kevesebbet, az már gyanús :-)

Akkor ez most hogy van?

yst-sw305:

amplifier output: 200Watt

power consumption: 80W

Ez több, mint gyanús.....

sajti

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: poiuz »

Az a normális, ha többet vesz fel, mint amennyi wattos.Ha kevesebbet, az már gyanús :-)

Akkor ez most hogy van?

yst-sw305:

amplifier output: 200Watt

power consumption: 80W

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Én zenéhez egyáltalán nem használok subot, ezért nem tudnám megmondani, hogy alkalmas-e rá. Én valahogy mindig kihallom és nem tetszik. De szerintem ez izlés függő. Azt gondolom, hogy a sub inkább házimozira való. Nem is zenéhez vettem, hanem mozira. Elvileg van rajta egy movie/music kapcsoló, de nagy különbséget nem fedeztem fel a két üzemmód között. a multkori találkozón egy REL subot hallgattunk zenén, ami minőségben felette van magasan az enyémnek, de ott is jobban tetszett a sub nélküli hang.
No ez egy érdekes álláspont....pláne h nekem a film nem annyira lényeges.
Az a baj, hogy ha sub nélkül halkan hallgatok zenét, akkor nincs mély.
Valaki osztja még esetleg Gandalf véleményét?...mert most elbizonytalanodtam

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Gandalf: látom neked Yamaha YST-SW320 subod van...meg vagy vele elégedve, hosszú távú, nagy terhelésnél szépen kijönnek a mélyek?...mmint zenére gondolok
Én zenéhez egyáltalán nem használok subot, ezért nem tudnám megmondani, hogy alkalmas-e rá. Én valahogy mindig kihallom és nem tetszik. De szerintem ez izlés függő. Azt gondolom, hogy a sub inkább házimozira való. Nem is zenéhez vettem, hanem mozira. Elvileg van rajta egy movie/music kapcsoló, de nagy különbséget nem fedeztem fel a két üzemmód között. a multkori találkozón egy REL subot hallgattunk zenén, ami minőségben felette van magasan az enyémnek, de ott is jobban tetszett a sub nélküli hang.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Olvastam valahol hogy a Power Cube 12+-t baromi nehéz jól elhelyezni. Ez miért lehet ha igaz egyáltalán, mert a gondolat értelmi szerzője ezt nem fejtette ki?!

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Gandalf: látom neked Yamaha YST-SW320 subod van...meg vagy vele elégedve, hosszú távú, nagy terhelésnél szépen kijönnek a mélyek?...mmint zenére gondolok

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Mélysugárzók

Ne tegyünk kategórikus kijelentéseket, főleg ha azok nem igazak!
Ha rám gondolsz én nem tettem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Ami lefele néz az nem annyira kényes az elhelyezésre, mint az oldalra néző. Nekem volt mindkét fajta és tényleg így van.
A REL-nek két fő termékcsaládja van. A Q és az ST. Ezek közül a Q modelleket ajánlja a gyártó házimozihoz ( a belépő modell kivételével mind előre sugároz ), az ST sorozat tagjait pedig zenéhez ( az összes modell lefelé sugároz ).

Ok értem...csak idéztem egy másik fórumból...

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

az a baj, hogy legtöbb helyen csak reklámra szánt brossúrákat tudok leszedni ahol nem látom a részletes specifikációkat...a wharfedale honlapján sincs semmi értelmes

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

"Ami nagyon fontos, hogy csak olyan subwoofert vegyél, amiben a hangszóró előre néz, nem lefelé, mert azok házimozihoz tökéletesek, viszont zenéhez nagyon nem passzolnak..." találtam egy ilyet egy másik fórumon... ez mennyire igaz? 

Ami lefele néz az nem annyira kényes az elhelyezésre, mint az oldalra néző. Nekem volt mindkét fajta és tényleg így van.

A REL-nek két fő termékcsaládja van. A Q és az ST. Ezek közül a Q modelleket ajánlja a gyártó házimozihoz ( a belépő modell kivételével mind előre sugároz ), az ST sorozat tagjait pedig zenéhez ( az összes modell lefelé sugároz ).

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Mélysugárzók

"Ami nagyon fontos, hogy csak olyan subwoofert vegyél, amiben a hangszóró előre néz, nem lefelé, mert azok házimozihoz tökéletesek, viszont zenéhez nagyon nem passzolnak..." találtam egy ilyet egy másik fórumon... ez mennyire igaz? 

Vendég

Mélysugárzók

Ez egy baromság, ne foglalkozz vele.

tupolev
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tupolev »

Az a normális, ha többet vesz fel, mint amennyi wattos.
Ha kevesebbet, az már gyanús :-)

Közben meg már van Centerem is, Home Made:
http://busztipusok.fw.hu/kep/center.jpg
TV: ITT Nokia 5521H, DVD: Pioneer DV-585A, Erölködő: Kenwood KRF-A4020, Lemezjátszó: Akai AP-B21, Magnó: Akai CS-MO2, Front: Akai-Videoton SR-H40, Surround: Altec Lansing 220, Center: Unitek SP-622, Sub: Wharfedale WH-210, Hangkártya: Creative Audigy, Kábelek: Alfatec és Neotech Interconnect.

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

A WH-210-es 110W-ot vesz fel, ez van ráírva.
az nem tudod h a Wharfedale Power Cube 12+ mennyi vesz fel?

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

pedig az elvileg csak 100 Wattos...

ezzel a "lefelé néző sub nem jó zenéhez" témával kacsolatban van valakinek valami véleménye?

tupolev
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tupolev »

Elfelejtettem bejelentkezni :-)
TV: ITT Nokia 5521H, DVD: Pioneer DV-585A, Erölködő: Kenwood KRF-A4020, Lemezjátszó: Akai AP-B21, Magnó: Akai CS-MO2, Front: Akai-Videoton SR-H40, Surround: Altec Lansing 220, Center: Unitek SP-622, Sub: Wharfedale WH-210, Hangkártya: Creative Audigy, Kábelek: Alfatec és Neotech Interconnect.

Vendég

Mélysugárzók

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

- ezt ugy kell erteni, hogy a folyamatosan leadhato teljesitmenye: 105W, pillanatnyi csucsban meg ki tud paszirozni magabol 440W-ot pl. egy hirtelen robbanas utes stb.
- erdemes ilyen szempontbol nezni a tobbi gyarto cuccat is, mert itt lehet megteveszto 1-1 olcsobb termek eseten a nem folyamatos teljesitmeny feltuntetese az adatlapra!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

És a hangnyomási szint...az nyilván nem mérvadó a "szépenszólás terén", inkább csak a hangerő terén ?!

bonyolult dolgok ezek.... :smile47: :smile47: :smile47:

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

KSW-12:

AMPLIFIER POWER:
FTC Rated Power: 105 watts continuous,
22-100Hz @ ≤ 1% THD
Dynamic Power*: 440 watts @ ≤ 1% THD
*Dynamic power indicates the actual power this amplifier will deliver to the woofer under normal operating conditions. While the FTC power rating indicates power available on a continuous, long-term basis, subwoofers do not rely on that type of power. Instead, the amplifier is called upon to deliver large, short-term peaks of power to be able to support the wide dynamics required by today's digital music and movie formats. In addition to the required FTC power rating, we've provided the dynamic power rating as a better indication of the product's true performance.

...tehát a valós teljesítmény csak 105Watt ???

Míg a Tami féle RW-10 nél:
AMPLIFIER POWER:
FTC Rated Power: 260 watts continuous @ <2% THD /
Dynamic Power*: 575 watts

Ilyesmire gondoltok, mert hogy konkrétan mennyit vesz fel 230V ból azt nem találtam sehol

Vendég

Mélysugárzók

erre vonatkozoan nem sok helyen vannak adatok

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

Azét mert ezek a teljesítményadatok nem a valóságot fedi.

Gyanús volt a dolog, és lehet tudni hogy mi a reális teljesítmény?

- pl. jo viszonyitasi/kiindulasi alap a 230V-os halozatbol felvett teljesitmenye.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

poiuz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Azét mert ezek a teljesítményadatok nem a valóságot fedi.

Gyanús volt a dolog, és lehet tudni hogy mi a reális teljesítmény?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”