Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

B&W hangsugárzók

hoffmann
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: hoffmann »

Szerintem a CM sorozat ársávjában igen nagy választék van más márkákból is. Sose értettem miért kell 1 márkához foggal körömmel ragaszkodni...
Ez valóban így van, nagy a választék, és a minőségre sem lehet panasz.
Részemről (ha a fentit nekem címezted) sosem ragaszkodtam egyetlen márkához. Négy különböző gyártó hangsugárzóit használtam otthon, mindegyiket évekig.  Erről a gyártóról csak azért írtam most, mert ez volt kérdés és van tapasztalatom.  
És valami azt súgta, talán a topik neve ("B&w Hangsugárzók"), hogy itt ezekről van szó.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem a CM sorozat ársávjában igen nagy választék van más márkákból is. Sose értettem miért kell 1 márkához foggal körömmel ragaszkodni...

hoffmann

B&W hangsugárzók

Lemondtam a B&W ről.

Én nagyon sokáig hallgattam monitor sugárzókat - de most már inkább a teljesebb hangképet adó komplett darabokat tartom a jobbnak. Tkp. a gyártók is - köztük a Bowers is - azt írják, ha elfér egy torony (tower), akkor inkább azt kell venni. Az állványos egyszerűen a helyszűke kényszere és az elhelyezés nehézkessége  miatti pótlás.
A másik meg az, hogy nem hiszem, hogy olcsóért jó állványt adnak. Egy igazán jót hallottam csak, az egy drága Foundation volt (az enyém). Ennek volt hogy úgy mondjam "súlyos" basszusa, a többinek nem, s ez fárasztó hosszú távon a fülnek. Egy adott állvány viszont meg ált. nem kompatibilis mással, az állvánnyal együtt tervezik-fejlesztik a hangdobozt is. Ha új dobozt veszel, sokszor még azért is kidobhatod az állványt, mert teljesen más a felső lap mérete stb.
Ha nem tetszett egy doboz, mondjuk a CM5, s az is adott konfigurációban, az szerintem nem azt jelenti, más felállásban vagy más dobozt nem érdemes meghallgatni. És ráadásul – sajnos vagy nem – otthon egészen másképpen szólhatnak. Ha valaki egész biztosra akar menni (s ez a legokosabb), az kössön ki 3 hét visszavásárlást – legalább beszületszóra, ha van ilyen...(Még a hallőkészülékeknék is van két hét próbahordás!)
(Részemről egyébként a saját CM8-asommal több mint meg vagyok elégedve. )

Vendég

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Nem feltétlenül a mundér becsületét védve,de az ominózus állvány alumínum szálhúzott csövekből és nem lemez,hanem kb 8-9mm vastag öntvény talpból áll. Csak a talp önmagában is tekintélyes súlyú. Ettől függetlenül tényleg drága( nem miattunk) és nem túl szép, legalábbis nekem. Sokszor változtatjuk a meghajtást is a CM5 ideiglenesen van ott,2x60 W hajtja a Rotel RA-12 személyében. Bármire bármit rákötünk, csak szóljatok nyugodtan! Üdv : Csaba u.i a magas B&W árakat meg a rossz árfolyamnak kell megköszönni így is az európai 20%- os áfás árakat tartjuk.

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

En a B&W -k ala 320 brutto(!) HUF-ert vettem allvanyt.
Eddigi legjobbak! Messze a legjobbak
801-esekrol van szo...

hitacsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: hitacsi »

Nem ismerem a Delphinust. 
Viszont nem rég hallgattam az Aymaránál a CM 5-öt és a CM 8-at. Az ötös hangja nem tetszett, „alul” hiányos is volt, de a lényeg hogy nem tetszett. Azt nem tudom, ebben mekkora szerepe volt a láthatóan gyenge kis erősítőnek – gyanítom, hogy nagy. A másik baj az állvány volt: a saját állványa aránytalanul drága, és olyan elképesztően csúnya, kacsalábak, amilyet még életemben nem láttam. Ilyet ha fizetnek se vinnék haza, pedig nem vagyok nagyon finnyás e tekintetben. Jó állvány nélkül viszont semmit sem ér egy monitor. Ha meg hozzáadom ennek az árát, az már megközelíti árban a 8-ast, de hangban nem.
A CM 8 viszont tetszett - persze "rendes”, nagyobb teljesítményű Rotellel volt demózva. Gumilábakon van, amely messze nem optimális – tüskére kell állítani. Megvettem, és nem bántam meg. Otthon sokkal jobban szól, mint ott. Azt bánom, hogy nem előbb döntöttem így. Nekem egy régi kis Spendorom volt (van) – ahhoz képest ez szuper. Viszont: úgy veszem észre, hetek kellenek a bejáratáshoz, addig nem hogy reszelősen, mint a user guide figyelemeztet, de rettenet bágyatagon, erőtlenül, túl lágyan szól, főleg alacsony hangerőn. Később viszont nagyon életre kelt, akkor jönnek meg a szép mélyek is. Szereti a nagy erősítőt, de így halkan is jól szól, részletezően, tisztán. Én extra közelről hallgatom, de egyáltalán nem fáraszt.
Tájékoztatás: csak akusztikus zenét hallgatok, szinte csak komoly zenét - ma klasszikusnak illik hívni.

Szia!
Közben én is besétáltam az aymarához.
CM5 el kezdtem és ugyan ezek a dolgok forognak a fejemben mióta hallottam amiket leírtál!
Az állvány élőben csúnya hitvány lemezből van az alsó rész .És hát az ára ?!
A cm5 hangja szintén .Alul gyenguszka volt.
Megmondom őszintén több B&W nem is hallgattam meg .
Lemondtam a B&W ről.
Köszönöm a hozzászólásod megerősített abban hogy lehet nincs is olyan bot fülem és nem fagyok fukar kiadni 88000ft ot 2 db félig préselt lemez állványért!
Még1x köszi
Üdv Hitacsi

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hallgassatok meg egy Paradigm Atom Monitort. Gyors, nagyfelbontású zenei hangja van méretét meghazudtoló mélyekkel és még a hajtást is bírja.

hoffmann

B&W hangsugárzók

Sziasztok!
Sikeresen eladtam a Delphinus dobozaim.
A következő hangsugárzó pár amit szeretnék B&W cm5.
Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeket tapasztalatokat. Sajnos még nem hallottam b&w szólni csak egy 602s2-t.
Előre is köszönök minden hozzászólást

Nem ismerem a Delphinust. 
Viszont nem rég hallgattam az Aymaránál a CM 5-öt és a CM 8-at. Az ötös hangja nem tetszett, „alul” hiányos is volt, de a lényeg hogy nem tetszett. Azt nem tudom, ebben mekkora szerepe volt a láthatóan gyenge kis erősítőnek – gyanítom, hogy nagy. A másik baj az állvány volt: a saját állványa aránytalanul drága, és olyan elképesztően csúnya, kacsalábak, amilyet még életemben nem láttam. Ilyet ha fizetnek se vinnék haza, pedig nem vagyok nagyon finnyás e tekintetben. Jó állvány nélkül viszont semmit sem ér egy monitor. Ha meg hozzáadom ennek az árát, az már megközelíti árban a 8-ast, de hangban nem.
A CM 8 viszont tetszett - persze "rendes”, nagyobb teljesítményű Rotellel volt demózva. Gumilábakon van, amely messze nem optimális – tüskére kell állítani. Megvettem, és nem bántam meg. Otthon sokkal jobban szól, mint ott. Azt bánom, hogy nem előbb döntöttem így. Nekem egy régi kis Spendorom volt (van) – ahhoz képest ez szuper. Viszont: úgy veszem észre, hetek kellenek a bejáratáshoz, addig nem hogy reszelősen, mint a user guide figyelemeztet, de rettenet bágyatagon, erőtlenül, túl lágyan szól, főleg alacsony hangerőn. Később viszont nagyon életre kelt, akkor jönnek meg a szép mélyek is. Szereti a nagy erősítőt, de így halkan is jól szól, részletezően, tisztán. Én extra közelről hallgatom, de egyáltalán nem fáraszt.
Tájékoztatás: csak akusztikus zenét hallgatok, szinte csak komoly zenét - ma klasszikusnak illik hívni.

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: timcs »

Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeket tapasztalatokat. Sajnos még nem hallottam b&w szólni csak egy 602s2-t.

Nagy kár volt eladni a Chario-kat. A B&W-től hallottam a legkissebtől a lenagyobbikig. A CM5 szerintem nyomába sem menet. Ha már mégis B&W akkor a 800-as sorozatnál kezdenék kapirgálni. Ízlések és pofonok. Sok sikert.:-)

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

A tegnapi nap folyamán egy fórumtársunknál volt alkalmam meghallgatni a Bowers P6-os dobozait.  Gondoltam pár sorban megosztom veletek tapasztalataim.
Mindenekelőtt azt elmondanám, hogy korábban rendelkeztem én is egy DM 601 S1, illetve egy DM 305 párral. Sajnos egyik sem alkotott maradandót nálam így különösebben nem fogtak meg.
Az említett P6-ot egy Advance Acustic erősítő-cd lejátszó rendszerben hallottam. Nagyon szépen, sallangmentesen, kirívó hibáktól mentesen zenéltek. Talán kevésbé gyorsak és élénkek mint a Roydok de nem számottevő a különbség. Abszolút hosszú távon és élvezettel hallgatható dobozokat ismertem meg. Azt még hozzátenném, hogy ezek még a házi-mozi korszak előtt, kimondottan zenére készültek és ez hallható is a hangjukon. A kivitelük impozáns és igényes. Aki hasonló méretben gondolkozik annak csak ajánlani tudom, bár nem túl gyakori a hirdetésekben (gondolom ez sem véletlen).
Köszönöm!

hitacsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: hitacsi »

Sziasztok!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

egyetertek, hogy utanajaras a DÖNTÖ.    ...de engem is erdekel a Te velemenyed is

2) 2008-ban ATC-nel Szegeden is volt 805 (nem tudom melyik verzio), es ott nekem Swans M1 jobban tetszett - gyors atkapcsolgatasok voltak, csoportos hallgatas, azaz nem "egyeni" ...nem csak duma, M1S-em van is azota

Több vevőnk cserélte le Bowers dobozát M1-re, de azt is hozzá kell tenni, hogy kisebb szobában jó csak az M1
A 805-ös szerintem hosszabb időn át hallgatva zeneibb doboz.Mélyebbre is megy, mivel nagyobb benne a mély-közép sugárzó.
Az M1 frissebb, másabb.
Egy kisebb szobában hallgatva nálam a Jungson LS3/5 volt a legjobb.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Ebben teljesen igazad van.

A témával kapcsolatos első hozzászólásomban jeleztem: "szvsz" .Ez az jelenti az én olvasatomban, hogy az egyéni saját tapasztalataimon alapuló szubjektív véleményemet adtam közre.Tehát:

Nekem jobb,mindenben jobb, az én rendszeremhez és ízlésemhez jobb,a 600-as hangsugárzócsalád után jobb !

Félretéve a tréfát, lehet , hogy túl meredek kijelentést tettem de ahogy írtam ez a saját véleményem és én így vállalom.

Ha valakit ez érdekel , akkor utánajár ,azaz saját maga győződik meg róla, hogy amit írtam igaz-e vagy sem.Szerintem ezzel senki nem veszt semmit.Sőt csak nyerhet vele, mert saját tapasztalatait bővíti.

Részemről. ennyi, pont, vége.

egyetertek, hogy utanajaras a DÖNTÖ.    ...de engem is erdekel a Te velemenyed is

nekem nem volt B&W-m, de 2 dolog kapcsolodik hozza:
1) 90-es evek közepe tajan egy Arcam elektronika+ B&W 805 altal tolmacsolt hangzas tetszett nekem legjobban egy high-end shown
2) 2008-ban ATC-nel Szegeden is volt 805 (nem tudom melyik verzio), es ott nekem Swans M1 jobban tetszett - gyors atkapcsolgatasok voltak, csoportos hallgatas, azaz nem "egyeni" ...nem csak duma, M1S-em van is azota

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Én nem kötözködni akarok, TÉNYLEG érdekelne, hogy milyen hangsugárzóra gondoltál (szubjektíve, nyilván szubjektíve, mert saját füllel hallgat mindenki zenét) ebben az ársávban, használtban. Jöhet PM-ben is!
És az nem is baj. Minden vélemény szubjektív. Persze vannak aktuális megmondók, de én csak a saját fülemnek hiszek
Engem is érdekelne egyébként. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

A témával kapcsolatos első hozzászólásomban jeleztem: "szvsz" .Ez az jelenti az én olvasatomban, hogy az egyéni saját tapasztalataimon alapuló szubjektív véleményemet adtam közre.Tehát:

Nekem jobb,mindenben jobb, az én rendszeremhez és ízlésemhez jobb,a 600-as hangsugárzócsalád után jobb !

Félretéve a tréfát, lehet , hogy túl meredek kijelentést tettem de ahogy írtam ez a saját véleményem és én így vállalom.

Ha valakit ez érdekel , akkor utánajár ,azaz saját maga győződik meg róla, hogy amit írtam igaz-e vagy sem.Szerintem ezzel senki nem veszt semmit.Sőt csak nyerhet vele, mert saját tapasztalatait bővíti.

Én nem kötözködni akarok, TÉNYLEG érdekelne, hogy milyen hangsugárzóra gondoltál (szubjektíve, nyilván szubjektíve, mert saját füllel hallgat mindenki zenét) ebben az ársávban, használtban. Jöhet PM-ben is!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 502

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: MGMART »

A jobb megfogalmazás, nehezen megfogható. Kinek jobb? Miben jobb? Mihez jobb? Mi után jobb?

Így nem lehet kategorizálni!

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: bege »

603 s2 használtpiaci árán (kb.100.000-120.000 Ft ) sokkal jobb hangot lehet venni ,A jobb megfogalmazás, nehezen megfogható. Kinek jobb? Miben jobb? Mihez jobb? Mi után jobb?  
Így nem lehet kategorizálni!

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

...a 603 s2 használtpiaci árán (kb.100.000-120.000 Ft ) sokkal jobb hangot lehet venni , nyilván szintén használt dobozokból...

Végezetül pedig: nem szeretném a B&W topikot a beírásaimmal offolni, ezért a többit ha érdekel privátban beszéljük meg.

Egészen pontosan erre irányult a kérdésem!
Jöhet PM-ben is.

Nem hinném, hogy annyira off lenne...

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

B&W hangsugárzók

Értem amit írsz és elgondolkoztató. Az igazság azért az, hogy nem csak komolyzenét hallgatok, eléggé mindenevő vagyok zeneileg, az interest-be egy "komolyzenei időszakomban" írtam ezt. Mostanában főleg jazzt hallgatok, de előfordul gyakran komolyzene is, de rock és pop is. Egyértelműen a komolyzene jelenti a technikának a legnagyobb kihívást, ez igaz.

A Tesla arn hangszórók nem is rosszak ám, szóval elképzelhetőnek tartom, hogy komoly hangot sikerült belőlük kihozni.

Hmm, az egy érdekes kijelentés volt, hogy a használt 603 s2-nél olyan áron (!) klasszisokkal jobb hangot lehet venni. Mire/mikre gondolsz konkréten?

Én sem csak egy műfajon belül hallgatok zenét, tehát nem olyan dobozt kerestem ami csak pl. kamarazenén jó. Rockzenét is hallgatok ha épp ahhoz van kedvem.Nyilván ezen az árszinten amiről beszélgetünk nem lehet venni egy all round high end hangsugárzót.Mindezek mellett fenntartom amit írtam: a 603 s2 használtpiaci árán (kb.100.000-120.000 Ft ) sokkal jobb hangot lehet venni , nyilván szintén használt dobozokból. Bár most hogy ATC piacsokkoló akcióval lepte meg a fórumozókat, lehet hogy új dobozt is kapnál.(Hozzátéve, hogy azokat én személyesen nem hallottam B&W 600-ok mellett.)

Végezetül pedig: nem szeretném a B&W topikot a beírásaimmal offolni, ezért a többit ha érdekel privátban beszéljük meg.

A márka elkötelezett híveitől pedig elnézést ha esetleg megsértettem vagy  megingattam    volna őket hitükben!

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Ha megengedsz egy  magánvéleményt annak tükrében,hogy az érdeklődési körödben komolyzenét jelölsz meg, akkor az a következő lenne: 1996-ban vettem meg az első B&W DM 603-as dobozaimat.Az azóta eltelt 18 évben hosszabb rövidebb ideig halgattam 601 , 602 , 603 (ezeken belül s2, s3) szériákat is.Ebben a viszonylag hosszú időszakban sokféle rendszerben , sokféle kábellel volt alkalmam megismerni ezeket a sugárzókat.Még magamnak is elég nehéz volt beismerni, hogy sajnos ezek a hangsugárzók szvsz. popzenei műfajokon és erős középkategóriás házimozirendszereken kívűl nem igen rúgnak labdába.Lehet őket tologatni, többféle kábellel meghallgatni de sosem lesz az igazi.Hifis barátaim anno építettek egy nevetségesnek tűnő dobozt Tesla ARN hangszórókból és elhozták a DM 603-as mellett meghallgatni.Mit modjak, szar ügy volt elismerni hogy jobban szólt.( Jelzem nincs baj a hallásommal )Én elég sok  év után váltottam és biztosan állíthatom, nem bántam meg
   Ha komolyzenét hallgatsz szerintem a 600-as szériával rossz az irány.Amennyibe ezek a sugárzók használtan kerülnek azért klasszisokkal jobb hangot lehet venni.

Remélem nem tapostam bele nagyon a B&W fanok lelkébe! (Régen én is az voltam )

Értem amit írsz és elgondolkoztató. Az igazság azért az, hogy nem csak komolyzenét hallgatok, eléggé mindenevő vagyok zeneileg, az interest-be egy "komolyzenei időszakomban" írtam ezt. Mostanában főleg jazzt hallgatok, de előfordul gyakran komolyzene is, de rock és pop is. Egyértelműen a komolyzene jelenti a technikának a legnagyobb kihívást, ez igaz.

A Tesla arn hangszórók nem is rosszak ám, szóval elképzelhetőnek tartom, hogy komoly hangot sikerült belőlük kihozni.

Hmm, az egy érdekes kijelentés volt, hogy a használt 603 s2-nél olyan áron (!) klasszisokkal jobb hangot lehet venni. Mire/mikre gondolsz konkréten?

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Szinte éreztem, hogy a hozzászólásom után eljutunk a 800-as szériáig !

Valóban az már nem ugyanaz mint a 600-as széria és  az ára sem.Valószínűleg ez lehet az akadálya, hogy csak kevesen ismerik behatóbban a 800-as szériát.Akinek lehetősége van kiépíteni egy láncot ami tisztességesen kiszolgál a végén egy 800-as Diamondot az lehet, hogy nem keresgél tovább.De hozzá kell tenni, hogy ez árban karcolja egy vidéki lakás árát.Legtöbbünknek ezek elérhetetlen árszintek.

Hozzászólásomban ténylegesen a segítő szándék vezérelt, leírva a saját tapasztalatomat a hátha ezzel segítek előrelépni a fórumtársunknak.
A sorok közt benne volt az is hogy ebben a hobbiban akkor lehet előrelépni ha kellően nyitottak vagyunk és félretéve az évek alatt kialakult berögződéseket , márkafetisizmust , stb. képesek vagyunk új vagy más dolgok kipróbálására , befogadására.

Egyvalamit megtanultam az elmúlt huszonpár év hifizés alatt: márkátó, súlytól , külalaktól, reklámtól stb. függetlenül az első szempont egy készülékkel szemben, hogyha beillesztem a saját láncba akkor közelebb visz a zenéhez vagy sem.Talán ez a legfontosabb.

Szerintem azért jutottunk el hamar a 800-as Diamondig, mert elkezdődtek az általánosítások a 600-as sorozatról írt véleményből.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

B&W hangsugárzók

Tökéletesen igazad van, Te legalább jól látod a helyzetet. 

Az a baj, hogy előttünk szólóknak nincs tapasztalata a 800 D/ Diamond szériával (pláne saját rendszerben) és így a belépő szintű hangsugárzók alapján "próbálják" megítélni az összes B&W hangsugárzókat. Pedig ha csak egyszer is hallanák a 800D Diamond család bármelyik tagját, utána már nem keresgélnének tovább...

Szinte éreztem, hogy a hozzászólásom után eljutunk a 800-as szériáig !

Valóban az már nem ugyanaz mint a 600-as széria és  az ára sem.Valószínűleg ez lehet az akadálya, hogy csak kevesen ismerik behatóbban a 800-as szériát.Akinek lehetősége van kiépíteni egy láncot ami tisztességesen kiszolgál a végén egy 800-as Diamondot az lehet, hogy nem keresgél tovább.De hozzá kell tenni, hogy ez árban karcolja egy vidéki lakás árát.Legtöbbünknek ezek elérhetetlen árszintek.

Hozzászólásomban ténylegesen a segítő szándék vezérelt, leírva a saját tapasztalatomat a hátha ezzel segítek előrelépni a fórumtársunknak.
A sorok közt benne volt az is hogy ebben a hobbiban akkor lehet előrelépni ha kellően nyitottak vagyunk és félretéve az évek alatt kialakult berögződéseket , márkafetisizmust , stb. képesek vagyunk új vagy más dolgok kipróbálására , befogadására.

Egyvalamit megtanultam az elmúlt huszonpár év hifizés alatt: márkátó, súlytól , külalaktól, reklámtól stb. függetlenül az első szempont egy készülékkel szemben, hogyha beillesztem a saját láncba akkor közelebb visz a zenéhez vagy sem.Talán ez a legfontosabb.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Tovább folytatva a gondolatmenetet, mi az, hogy "Jamo", mi az, hogy "B&W"? A Jamonak is van nagyon komoly megépítettségű, igen komoly hangsugárzója. A B&W esetében pedig különösen igaz az, hogy a belépő szintet relatíve magasra tették, szvsz jó néhány gyártó belépő szintjénél magasabbra, a legfölső kategóriájukkal pedig nem könnyű versenyezni. (Ráadásul nem is nagy kockázat B&W-t venni, az ár/érték arányra szerintem legalábbis panasz nem lehet és eladni sem nagy kunszt, a használtak is jól tartják az értéküket.)

Azt sem tartom reálisnak, hogy meg lehessen ítélni egy abszolút rangsort a hangsugárzók között, ha attól el is tekintek, hogy a rangsor szubjektív, de hát annyi hangsugárzó van, hogy nincs realitása arról beszélni, hogy most ennél több jobb van, mint rosszabb, vagy sem, ezt lehetetlenség kijelenteni.

Mindazonáltal nem vagyok naiv, már régen letűnt az a kor, amikor a nagy gyártókat direktben az érdekelte, hogy a lehető legjobb hangot érjék el! Bizonyos értelemben mondjuk így van ma is, de úgy gondolom, hogy mára világos a gyártóknak, hogy mit lehet eladni mondjuk 500 Fontért és mit 1000 Fontért és 5000-ért ettől kezdve a céljuk inkább az, hogy azt a nívót, amit mondjuk 500-ért el lehet várni, a lehető legolcsóbban állítsák elő stb... Végül is mindkettő az ár/érték arány optimalizálásáról szól, csak más szemlélettel.
A csúcskategóriában mondjuk megengedhetik maguknak, hogy a lehető legjobbat állítsák elő, szinte "bármi áron"...

Jól beszélsz!
Egy bizonyos szint alatt a szarrágás megy csak, egy bizonyos ár felett meg mindenki all in-t mond. Az ár nem számít. Ezt látjuk az árcímkéken is.Ott már minden jól szól, márkától független, maximum  személy szerint valaki azt a hangzást nem szereti, de ugye ez erősen szubjektív.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Ha megengedsz egy  magánvéleményt annak tükrében,hogy az érdeklődési körödben komolyzenét jelölsz meg, akkor az a következő lenne: 1996-ban vettem meg az első B&W DM 603-as dobozaimat.Az azóta eltelt 18 évben hosszabb rövidebb ideig halgattam 601 , 602 , 603 (ezeken belül s2, s3) szériákat is.Ebben a viszonylag hosszú időszakban sokféle rendszerben , sokféle kábellel volt alkalmam megismerni ezeket a sugárzókat.Még magamnak is elég nehéz volt beismerni, hogy sajnos ezek a hangsugárzók szvsz. popzenei műfajokon és erős középkategóriás házimozirendszereken kívűl nem igen rúgnak labdába.Lehet őket tologatni, többféle kábellel meghallgatni de sosem lesz az igazi.Hifis barátaim anno építettek egy nevetségesnek tűnő dobozt Tesla ARN hangszórókból és elhozták a DM 603-as mellett meghallgatni.Mit modjak, szar ügy volt elismerni hogy jobban szólt.( Jelzem nincs baj a hallásommal )Én elég sok  év után váltottam és biztosan állíthatom, nem bántam meg
   Ha komolyzenét hallgatsz szerintem a 600-as szériával rossz az irány.Amennyibe ezek a sugárzók használtan kerülnek azért klasszisokkal jobb hangot lehet venni.

Remélem nem tapostam bele nagyon a B&W fanok lelkébe! (Régen én is az voltam )

Naná, hogy "megengedem", ez egy fórum.

Annyit azért hozzáfűznék, hogy az ex-Tesla hangszórók egyáltalán nem nevetségesek...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”