Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Jbl

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Én igazából nem is a szobaakusztikai problémák kezelésére céloztam, hanem az egyes helyiségek alapból meglévő akusztikai tulajdonságaira, amelyek jelentősen befolyásolják a hangzást.

http://www.youtube.com/watch?v=cp56A6Tc ... re=related

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Jbl

Hozzászólás Szerző: nightking »

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jbl

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jbl

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jbl

Ez nagyon szuper lett minden elismerésem.

4311 projekt. A fényezést magam készítettem.

Vendég

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nagyon szép, gratulálok.

Igyekeztem kösz!

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Jbl

Hozzászólás Szerző: bege »

Mik nem derülnek ki! Nagyon szép, gratulálok.

Vendég

Jbl

Vendég

Jbl

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Jbl

Hozzászólás Szerző: AVX »

Miért az L65-öd nem asszimetrikus volt?

Ahogy nézem,a 4315 is.
Úgy látszik nem sokat nézegettem idáig.

Vendég

Jbl

Nem is figyeltem idáig.
Eléggé fura.

Miért az L65-öd nem asszimetrikus volt?

Vendég

Jbl

E-bay-en pár hete ment el egy 166L 160e-ért, szintén kitűnő állapotban.

1euroról szinte mindig olcsóbban mennek el a termékek. Fix árnál többet kell várni. Egyébként is az csak szinte volt kitűnő, az enyém meg kitűnő, megtekinthető, kipróbálható, megtapogatható. E-bay-en meg kapsz amit kapsz

De a légyeg, hogy annyira jól szól, hogy majd hülye leszek bagóért eladni. Akkor elzenélget nekem itt szobába. Nem gond.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

E-bay-en pár hete ment el egy 166L 160e-ért, szintén kitűnő állapotban. 30 valahány tét után állt be az ára, tehát volt rá több érdeklődő is. Ami viszont számomra a legérdekesebb a hangfalban, hogy nem szimmetrikus a pár egymáshoz (közép/magas pozíciója).

Nem is figyeltem idáig.
Eléggé fura.

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Jbl

Hozzászólás Szerző: b_t »

Ugyan ez a hangszórókészlete az l166-omnak, kivéve, hogy abba 30-as mély van. Végén még túl olcsón hirdetem.

E-bay-en pár hete ment el egy 166L 160e-ért, szintén kitűnő állapotban. 30 valahány tét után állt be az ára, tehát volt rá több érdeklődő is. Ami viszont számomra a legérdekesebb a hangfalban, hogy nem szimmetrikus a pár egymáshoz (közép/magas pozíciója).
http://carbon4copy.blogspot.com/

Vendég

Jbl

.

Úgy látszik, nagyon öregszem, mert mindenről valami régi történet jut eszembe. Most pl. erről a topikról a régi kereskedelmi tanmese a 67-es méretű kalapról.

.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Ugyan ez a hangszórókészlete az l166-omnak, kivéve, hogy abba 30-as mély van. Végén még túl olcsón hirdetem.

Sajnos vevők nem igazán vannak.
Hírdetheted bármennyiért.

Vendég

Jbl

Az Adiomarkt-on van pár JBL eladó:
JBL / JBL 4313 B 900,00 EUR

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2809

Jbl

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vendég

Jbl

Hosszú. Én biztosan nem gépelem le ide a fórumba. A mérés önmagában semmit nem jelent, tudni kell helyesen értelmezni a kapott információkat.

Vendég

Jbl

Hogy az állóhullámok ezt mennyire nem így gondolják... Sem a tartomány, sem a tapasztalat nem stimmel. Másrészt, ahhoz, hogy csillapítani tudd valamelyik rezonanciát, nem ártana először megtudni, hogy a helyiségen belül hol is alakul ki egészen pontosan.

1. Miért, hogy gondolják?
2. Miért nem stimmel a tartomány? A tapasztalatot (mérést) milyen jogon kérdőjelezed meg? Csak? Állóhullámok természetesen 100 HZ felett is vannak, csak azok jól kezelhetők diffúzorokkal, abszorberekkel.
3. Nem rezonanciáról, állóhullámról beszélünk. Az pedig a szoba adott geometriai méreteiből adódik. A szoba minden pontján jelen van. Számunkra az a fontos, hogy a hallgatási pontban ne legyen durva frekvenciamenet ingadozás.
100Hz alatt ez kezelhetetlen. Csakis a hallgatási pozíció, hangfal pozíció változtatásával lehet kezelni.

A nagy meredekségű aktív leszívások, hozzáadások csak tetézik a bajt. Iszonyatos fázispörgetést tesznek a jelbe, ráadásul megbontják a térbe besugárzott energia spektrumot. Mivel nem csak direkt hangot hallgatunk, ha a visszavert hangok spektruma hiányos, elvékonyodik a hang. Bár mérve talán jó lesz.

Vendég

Jbl

Én igazából nem is a szobaakusztikai problémák kezelésére céloztam, hanem az egyes helyiségek alapból meglévő akusztikai tulajdonságaira, amelyek jelentősen befolyásolják a hangzást.

Ezzel egyetértek.

Vendég

Jbl

Apróságok:
http://www.audioheritage.org/vbulletin/ ... 500everest

Az első kettő photoshop.
Nézd meg az ismétlődő részek fa erezetét. Tök ugyanaz.
Nem valós hangfalak.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2809

Jbl

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ez sok érte basszus :S Ha audiomarkt, akkor gondolom Németországból kellene behoz(at)ni.
Ha valaki tud Kanadából szállítást szervezni, akkor javasolnám ezt a példányt. (egyeztettem az eladóval júli 12-én még eladó volt...csak nem igazán intézné az ideszállítást.. nomeg ugye a költségek)

azé nem kell kapkodni,pár hónapja egy srác segitséget kért egy másik fórumon hogy +500 eurót megér-e..persze,mondtuk neki,vedd meg,ha nem tetszik,eladod egy 1000-sért,gond nélkül..volt olyan aki relative jól képben van,és 300-400 eurós kinti árakrol beszélt,akár igaza is lehet,mert a +500 as árban,ez legyen 600,volt egy szállitás,és egy pár kéz keresett rajta..a feltétele ennek vlszinű az hogy nem "neves helyeken kell keresni",és hogy a lokális JBL fan klub relative innaktiv legyen
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Ez sok érte basszus :S Ha audiomarkt, akkor gondolom Németországból kellene behoz(at)ni.
Ha valaki tud Kanadából szállítást szervezni, akkor javasolnám ezt a példányt. (egyeztettem az eladóval júli 12-én még eladó volt...csak nem igazán intézné az ideszállítást.. nomeg ugye a költségek)

Szállítással,Áfával,vámmal nem lenne olcsóbb.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”