Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Jbl

Hozzászólás Szerző: blakey »

Szerintem számít, de hangfalanként, szobánként változik, hogy hová érdemes dugni. Szal ki kell próbálni.
Az áthidaló kicserélése a legtöbbsör be szokott jönni.

Számít, de nem minden esetben, volt olyan hangfalam, ahol a piros alul a fekete felül kellett legyen (átlósan/), érdekes, de működött. Szóval ki kell próbálni, van olyan hangfal amelyik érzékeny az ilyenekre és van amelyik nem. 4 lehetőség (2 átlós, alsó, felső elhelyezés) van. Egyik biztos jó lesz.

Vendég

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt ne vegyétek fel.Pozitívan,mondhatni viccesen gondoltam.Természetesen,mindent ki kell próbálni.

Nem vettük.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Jbl

Hozzászólás Szerző: bege »

Vackor, Menyét, nektek nagyon érzékeny lehet a hallásotok.

Ezt ne vegyétek fel.Pozitívan,mondhatni viccesen gondoltam.Természetesen,mindent ki kell próbálni.

Vendég

Jbl

A kérdéses dobozt nem ismerem, de pl. az Epos M16 esetében egyértelműen lehetett hallani a különbségeket attól függően, hogy melyik "portot" használta az ember. Az M16 ráadásul trikábelezhető.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

Vackor, Menyét, nektek nagyon érzékeny lehet a hallásotok.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 834

Jbl

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Egy kérdés:

Van egy pár JBL ES100-as hangfalam. Bikábelezhető, viszont nekem szimpla hangfalkábelem van. Leírásában nem találtam, az lenne a kérdés, hogy az alsó vagy a felső csatlakozókat ajánlott használni.

Előre is köszönöm.

Általában az alsó az ajánlott. Én ki szoktam próbálni így is, úgy is, lent is, fent is, eddig mindig hallottam különbséget.

Vendég

Jbl

Benne van, csak azt hittem esetleg számít. (mert volt már olyan hangfal, amiben csak dísz volt a bikábelezés lehetősége) :-)

Szerintem számít, de hangfalanként, szobánként változik, hogy hová érdemes dugni. Szal ki kell próbálni.
Az áthidaló kicserélése a legtöbbsör be szokott jönni.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

Benne van, csak azt hittem esetleg számít. (mert volt már olyan hangfal, amiben csak dísz volt a bikábelezés lehetősége) :-)

Értelek.A JBL biztos,hogy normálisan bikábelezhető.Egy próbát mindenkép megérne,az áthidaló lemezek cseréje valamiféle kábelre. Hátha előnyére válna.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

Egy kérdés:

Van egy pár JBL ES100-as hangfalam. Bikábelezhető, viszont nekem szimpla hangfalkábelem van. Leírásában nem találtam, az lenne a kérdés, hogy az alsó vagy a felső csatlakozókat ajánlott használni.

Előre is köszönöm.

Ha benne van az áthidaló elem,akkor mindegy.Ha nincs,akkor meg át kell hidalni,mert különben csak az egyik hangszóró működik.

Backrau
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Jbl

Hozzászólás Szerző: Backrau »

Én tegnap hallgattam H/K 360-ast és JBL studio 180-ast és szerintem jók együtt!

Kicsit jobban utánajártam az áraknak. A Studio 180 5.0 190 ezer most a legolcsóbb helyen 190es fronttal pedig 250 e, az ES 220 ezer. Gondolkodok melyik érné meg jobban.

Vendég

Jbl

Sziasztok! Pár kérdésem lenne. Nemrégiben vettem egy H/K AVR-360as erősítőt, eddigi tapasztalataim alapján nagyon jó, csak kicsit nehéz volt megszokni. Szóval venni szeretnék hozzá JBL 5.1-es rendszert szépen lassan. 4 darab szett, amit nézegetek. E-széria, ES-széria (csak darabonként, ES80 vagy 90 fronttal), Loft és Studio 180 vagy 190. Jelenleg egy 16 nm szobám van de későbbiekben egy kb 25 nm nappaliban lesz a cucc. Nagyon szeretek filmet nézni, főleg HD-ban és persze zene. Főként House zenét hallgatok, de szinte minden jöhet, ami ehhez a stílushoz kapcsolódik.Ti melyiket vennétek a helyemben és miért?

Én tegnap hallgattam H/K 360-ast és JBL studio 180-ast és szerintem jók együtt!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Jbl

Hozzászólás Szerző: AVX »

Harman Kardonhoz minden féle képpen JBL-t! Mondjuk amúgy is

Nekem egy pár L830-as monitorom lenne ehhez.

jblastra
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 55

Jbl

Hozzászólás Szerző: jblastra »

Sziasztok! Pár kérdésem lenne. Nemrégiben vettem egy H/K AVR-360as erősítőt, eddigi tapasztalataim alapján nagyon jó, csak kicsit nehéz volt megszokni. Szóval venni szeretnék hozzá JBL 5.1-es rendszert szépen lassan. 4 darab szett, amit nézegetek. E-széria, ES-széria (csak darabonként, ES80 vagy 90 fronttal), Loft és Studio 180 vagy 190. Jelenleg egy 16 nm szobám van de későbbiekben egy kb 25 nm nappaliban lesz a cucc. Nagyon szeretek filmet nézni, főleg HD-ban és persze zene. Főként House zenét hallgatok, de szinte minden jöhet, ami ehhez a stílushoz kapcsolódik.Ti melyiket vennétek a helyemben és miért?

Harman Kardonhoz minden féle képpen JBL-t! Mondjuk amúgy is
JBL! / Crown / Harman/Kardon / Sony /AKG

Backrau
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Jbl

Hozzászólás Szerző: Backrau »

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

Sziasztok!

Tudtok nekem mondani valamit a JBL Loft 5.0 hangfalszettről? Milyen minőségű szett ez? Egy northridge szett vásárlásán gondolkozok, kb annyi az ára mindkettőnek! Ehhez a szetthez kellene kb hasonlítgatni. Jól tudom hogy ez egy új széria?
Ha hallottátok már a hangját írjatok már valamit róla légyszi!

Köszi: Tomi
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

jblastra
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Túl nagy összehasonlítási alapom nincs. Pár évvel ezelőtt egy Yamaha yst-sw45 subom volt, de egy költözés és komplett rendszercsere miatt eladtam. Az új hangfalaim paraméterei miatt úgy gondoltam hogy már nem lesz szükségem a subra. A nappali paramétereit viszont nem vettem számításba, így újból kellett vennem valamit, ami a mélytartományt megerősíti. Hosszú válogatás után esett a választásom a JBL LS120P-re, de az igazsághoz tartozik hogy döntésemhez egy igazán barátságos beszerzési ár is hozzásegített
Szóval a JBL120P: Nagy. Nehéz. Szépen szól. Gyönyörű.
Egyáltalán nem műanyaghatású, az oldalsó borítás valódi magasfényű fafurnér. A hangjáról még így bejáratás alatt is csak jókat tudok mondani. Nem döng, nem puffog, teszi a dolgát. Érdekes mód, olyan mintha nem mindig szólna, de a mélyeknél kiderül mégiscsak szól de csak akkor "teszi oda magát" amikor kell. Ami azonnal feltűnt, hogy egy nagyon szép teret adott a hangzásnak, szinte megérinthetővé váltak a hangok. Nem csak a mélytartomány javult, hanem a közepek és a magasak is megfoghatóbbak lettek.
Én csak zenére használom, a sztereo erősítőm pre-out kimenetére van kötve. Ha jelet kap, szinte azonnal, késlekedés nélkül bekapcsol. Jel hiányában pár perc múlva készenlétbe kapcsol.
Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok vele, azt hiszem ezzel lett teljes a rendszerem. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek...

Köszönöm a kimerítő választ!
Akkor ezek szerint ez egy IGAZI Sub.
Nem csak döng, hanem valóban értékekkel bővíti egy rendszer hangját. Nem csinál semmi extrát, csak kiegészíti a rendszert de ezt oly módon, ami nagyon nehéz. Persze ez egy JBL!
Ettől a kategóriától kezdődnek a "jó hangú" subok. Akkor jól hallottam hogy ez tényleg jó szub!
Egészséggel használd!

stef
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jbl

Hozzászólás Szerző: stef »

Túl nagy összehasonlítási alapom nincs. Pár évvel ezelőtt egy Yamaha yst-sw45 subom volt, de egy költözés és komplett rendszercsere miatt eladtam. Az új hangfalaim paraméterei miatt úgy gondoltam hogy már nem lesz szükségem a subra. A nappali paramétereit viszont nem vettem számításba, így újból kellett vennem valamit, ami a mélytartományt megerősíti. Hosszú válogatás után esett a választásom a JBL LS120P-re, de az igazsághoz tartozik hogy döntésemhez egy igazán barátságos beszerzési ár is hozzásegített
Szóval a JBL120P: Nagy. Nehéz. Szépen szól. Gyönyörű.
Egyáltalán nem műanyaghatású, az oldalsó borítás valódi magasfényű fafurnér. A hangjáról még így bejáratás alatt is csak jókat tudok mondani. Nem döng, nem puffog, teszi a dolgát. Érdekes mód, olyan mintha nem mindig szólna, de a mélyeknél kiderül mégiscsak szól de csak akkor "teszi oda magát" amikor kell. Ami azonnal feltűnt, hogy egy nagyon szép teret adott a hangzásnak, szinte megérinthetővé váltak a hangok. Nem csak a mélytartomány javult, hanem a közepek és a magasak is megfoghatóbbak lettek.
Én csak zenére használom, a sztereo erősítőm pre-out kimenetére van kötve. Ha jelet kap, szinte azonnal, késlekedés nélkül bekapcsol. Jel hiányában pár perc múlva készenlétbe kapcsol.
Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok vele, azt hiszem ezzel lett teljes a rendszerem. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek...
Samsung PS64F8500 :: NAD M10 :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV

jblastra
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Sziasztok,

Tegnap óta - legnagyobb megelégedésemre - én is egy JBL-el erősítem a mélyhangtartományt

Szia!

Légyszíves írj már az JBL LS120P Sub-ról! Egyik haverom szeretne ilyet, csak nem tudja eldönteni, inkább a régebbi szériából legyen egy ES használtan, talán abban még több anyag volt!? Vagy egy JBL LS120P-t mert tényleg annyira jó mint hallottam? Mindenképp használtan venné...
Nekem kicsit műanyag hatású már a LS120P.

Légyszíves úgy írd már, mihez képest milyen a LS120P.

Köszönöm előre is!!!

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Jbl

Hozzászólás Szerző: Zodo »

Sziasztok!

L112 vajon hogyan muzsikál, hallott már valaki ilyen dobozt?
Mivel kellene/érdemes meghajtani egy ilyet?

Persze csak érdeklődésképpen mert pénzem az nincs rá de nagyon megtetszett. :-)

oszili
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Jbl

Hozzászólás Szerző: oszili »

Sziasztok,

Mit érdemes tudni a JBL 55vx hangfalról? Sajnos nem igazán találtam róla semmi infót, ezért ha valakinek van tapasztalata vele, vagy hallott róla valamit, az jó lenne ha megosztaná. Egy HK 640-es erõsítõhöz keresek hangfalpárt.

stef
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jbl

Hozzászólás Szerző: stef »

Sziasztok,

Tegnap óta - legnagyobb megelégedésemre - én is egy JBL-el erősítem a mélyhangtartományt

Samsung PS64F8500 :: NAD M10 :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Jbl

Hozzászólás Szerző: sirdond »

A 19-es meg a 16- os szerintem nincs ilyen jó, a többi drága. Az igazat megvallva ajánlottak nekem egy spéci dobozt, gyári, nem tuningolt. De nem biztos, hogy váltani fogok, mert ez jó. Meg kell majd hallgatnom.

Köszi a választ. Milyen típus az a másik,amit ajánlottak, ha megkérdezhetem?
What is an Audiophile?

Vendég

Jbl

A 19-es meg a 16- os szerintem nincs ilyen jó, a többi drága. Az igazat megvallva ajánlottak nekem egy spéci dobozt, gyári, nem tuningolt. De nem biztos, hogy váltani fogok, mert ez jó. Meg kell majd hallgatnom.

Vendég

Jbl

Az igazat megvallva nem. Nagyon egységes, kiegyenlített, jó az atmoszférája, és a ritmusa, a 035Ti pedig egyszerűen hihetetlen ebben a kategóriában. Jóval nagyobb dobozokat is szereltek vele. Itt érti meg az ember, hogy egy magas nem csak cincog, teste is lehet...

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Jbl

Hozzászólás Szerző: sirdond »

Az igazat megvallva szeretem, bár biztosan van az az ár...
Nem tom mi lenne a következő lépés. Sok nagyobb doboz sem teccik jobban.

csak nem valami rejtett utalás?

esetleg tudnál mondani pár tippet hasonló árban, amelyeket érdemes lenne figyelnem és nagyjából olyan kategóriát képvisel,mint az l20t?
What is an Audiophile?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”