Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
A Mentor szériát hallgatta már valaki? Komoly dobozoknak tűnnek. Mondjuk, az áruk is.
Mennyibe kerül ez a doboz?
Az biztos,hogy ez nagyon jól meg van építve.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Dali hangsugárzók
A Mentor szériát hallgatta már valaki? Komoly dobozoknak tűnnek. Mondjuk, az áruk is.
Dali hangsugárzók
bizony azok mentorok.
Gyönyörű a rendszer
Dali hangsugárzók
Gyönyörűek ezek a Dali Ikonok. A center mérete pedig kicsit lesokkolt.. Szettben vetted?
Azok szerintem nem Ikonok, hanem Mentorok.
A kép bal oldalán Ikon6 Mk II, a jobb oldalán Mentor 6.
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Dali hangsugárzók
Gyönyörűek ezek a Dali Ikonok. A center mérete pedig kicsit lesokkolt.. Szettben vetted? De a legkomolyabb a 9 távirányító az asztalon.. nem ártana beszerezni egy Logitech Harmony-t
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Dali hangsugárzók
Hű de szép ez a szoba!
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Dali hangsugárzók
Inkább sztereóban gondolkodom, de így viszont a polc hangszórók feleslegessé válnak.
Akkor a c1-eket el kell adni, az árából meg venni egy stereo erősítőt. Én is így csináltam. És stereoban mozizok, projektorral. Ha 70% zene, akkor inkább stereo, a hm erősítővel csalódni fogsz ami a zenék hangminőségét illeti. De olvass bele a hangsugárzók/melyik hangsugárzót topicba, pont most volt ott egy kis beszélgetés erről. Olvass vissza 1-2 oldalt, sokat meg fogsz tudni! Vagy ipi fórumtárs hozzászólását kettővel ezelőtt.
De ha stereo akkor kell mellé DAC (Digital to Analog Converter) A digitális jelet alakítja át analóg jellé. A gyakorlatban úgy néz ki, hogy pl belemegy egy usb kábel és kijön egy pár RCA. Bezony ez kell a stereo erősítőhöz ha szgépen vannak a zenéid. (Ami lehetőleg inkább .flac legyen mint .mp3) De ezt a DAC topicban kérdezd meg.
Stereo:
Vetítés
- sznoeb
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Dali hangsugárzók
Tudtok erről a két erősítőről vmit Denon AVR3803 és Harman Kardon AVR5500.
Ezek milyenek lehenekt zene hallgatásra?
- sznoeb
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Dali hangsugárzók
Sziasztok,
Még új vagyok itt.
Mostanában tettem szert egy szett Dali C6-ot és C1-et, de sajnos erősítőm még nincs hozzá (van egy régi Sony stereo).
Segítségeteket szeretném kérni,
Milyen erősítőt ajánlotok hozzá zenére és filmezéshez.
Inkább sztereóban gondolkodom, de így viszont a polc hangszórók feleslegessé válnak.
Szetereo erősítővel szoktatok mozizni? A zene hallgatás és a filmnézés aránya 70%,30%.
Többnyire gépről zenélek, minőségben előrelépés lenne egy médialejátszó?
Eltudnátok magyarázni a DAC jelentőségét? Vannak olyan erősítők amik ezt tudják? Minőségben gyengébbek?
A Rotel Ra-02 és a Nad 316bbe hogy passzolnak a C6hoz? Sajnos nem volt még lehetőségem jó erősítőkkel kipróbálni.
Tudtok olyan helyet ahol C6-ot lehet hallgatgatni különböző erősítőkkel?
Köszi
Dali hangsugárzók
Tegnap nálam járt kedves forum társam paragon85, hogy összehasonlítsuk hogy szólnak a dali c6 ok sztereó vs. házimozi erősítővel zenén/mozin.
Eddig nem volt lehetőségem meghallgatni a hangfalaimat stereo erősítővel ( Ákos prezentálta a támogatást NAD C325,Van de Hul Skyline kábel, HRT DAC), de most végre sikerült. Nagy élmény volt így hallgatózni sokkal tisztább részletgazdagabb hangzást adott, a hangszerek szinte elváltak egymástól és olyan mélyeket csalt ki (Adele-Rolling in the deep) amit még nem hallottam a hangfalaimtól. Nem vagyok igazán komolyzene rajongó, de a tegnapi nap után erős vágyat érzek egy jó kis stereo erősítőre és a zenei világom tágítására hagy dolgozzanak a vonósok. Kipróbáltunk pár akció filmet is egy Denon Avr-1611 erősítővel popcorn 110 médialejátszóval Dali c6 5.0 szettel, ott is szépen bizonyított a hangfalak. Hát csak nem véletlen gyártanak stereo és házimozi erősítőket a vásárlói igényekhez igazodva.
Köszönöm még egyszer Ákos, hogy ilyen ítéletidőben is átautóztál Hódmezőre.
Marantz sr6009,Zensor 5, Concept center, Concept 1, Power-R kábel, Samsung 48H6400, Dune HD D1
Dali hangsugárzók
Már csak egy dolog lenne jó, valahol meghallgatni személyesen is, hogy én is hozzá tudjam fűzni a magam észrevételeit/tapasztalatait.
Hozzám valamikor átjöhetsz (Bp. XIII.), általában a kedd-csütörtök fél6-tól szokott jó lenni, majd privátban megbeszéljük.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Dali hangsugárzók
Engem biztosan nem untatsz!!
Sőt minden hasonló kis info morzsának nagyon örülök és köszönöm szépen neked- és a többieknek is a hasznos hozzászólásokat!
Már csak egy dolog lenne jó, valahol meghallgatni személyesen is, hogy én is hozzá tudjam fűzni a magam észrevételeit/tapasztalatait. Ha senki nem ér rá mostanában (vagy nem szeretne) meghívni egy kis hallgatózásra akkor tudtok mondani egy olyan bemutató termet, ahol ki tudnám próbálni őket?
Még1x köszönöm a hozzászólásokat, és ha éreztek még magatokban további közlési ingerenciát, csak hajrá!
Békés megyében én szívesen várok bárkit Dali hangfalakat hallgatózni!
Stereo:
Vetítés
Dali hangsugárzók
Nálam ez a "Concept 6 - tuning - metál" téma érdekesen alakult, remélem nem untatok senkit, ha elmesélem:
Kezdetben vala az original C6, szerettem metálra is, olyan kis nyomulós hangja volt, a mélyközép kiemelése jól állt a basszusgitározásnak.
Tuningról visszatérve a rockercsávó hangfalam finomkodó lett, nem akart pogózni, inkább zakót vett és jazzkoncertekre járt. Minden tekintetben javult a hangja, mélyebbre is megy, részletesebb is, a közép érthetőbb, minden stílusban jobb lett a hangja, kivéve zúzós metálon. Na mondom, akkor majd max nem hallgatok metált, úgyis kinőttem már a bőrkabátos acélbetétes korszakomból.
Telt az idő, cserélgettem mindenféle egyéb komponenst, aztán már a jelenlegivel újra elindítottam némi metált. Mivel a köztes időben kb. minden mást lecseréltem, ezért biztosra nem mondhatom, de tippem szerint a DAC váltás tette rendbe a dolgot: a hangfalnak már nem kell az az eredeti kiemelés, ami metálhoz jól jött, hanem anélkül is átjön a zúzás, akkor, ha éppen az kell.
Engem biztosan nem untatsz!!
Sőt minden hasonló kis info morzsának nagyon örülök és köszönöm szépen neked- és a többieknek is a hasznos hozzászólásokat!
Már csak egy dolog lenne jó, valahol meghallgatni személyesen is, hogy én is hozzá tudjam fűzni a magam észrevételeit/tapasztalatait. Ha senki nem ér rá mostanában (vagy nem szeretne) meghívni egy kis hallgatózásra akkor tudtok mondani egy olyan bemutató termet, ahol ki tudnám próbálni őket?
Még1x köszönöm a hozzászólásokat, és ha éreztek még magatokban további közlési ingerenciát, csak hajrá!
Dali hangsugárzók
Nálam ez a "Concept 6 - tuning - metál" téma érdekesen alakult, remélem nem untatok senkit, ha elmesélem:
Kezdetben vala az original C6, szerettem metálra is, olyan kis nyomulós hangja volt, a mélyközép kiemelése jól állt a basszusgitározásnak.
Tuningról visszatérve a rockercsávó hangfalam finomkodó lett, nem akart pogózni, inkább zakót vett és jazzkoncertekre járt. Minden tekintetben javult a hangja, mélyebbre is megy, részletesebb is, a közép érthetőbb, minden stílusban jobb lett a hangja, kivéve zúzós metálon. Na mondom, akkor majd max nem hallgatok metált, úgyis kinőttem már a bőrkabátos acélbetétes korszakomból.
Telt az idő, cserélgettem mindenféle egyéb komponenst, aztán már a jelenlegivel újra elindítottam némi metált. Mivel a köztes időben kb. minden mást lecseréltem, ezért biztosra nem mondhatom, de tippem szerint a DAC váltás tette rendbe a dolgot: a hangfalnak már nem kell az az eredeti kiemelés, ami metálhoz jól jött, hanem anélkül is átjön a zúzás, akkor, ha éppen az kell.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Dali hangsugárzók
Kevés a mélye? A C6 szerintem kifejezetten mély-hangsúlyos doboz, alkalmas rock-metál zenére.
Sztereó erősítő valóban dob a minőségen, de hozzá kell tenni, hogy azokhoz kell még valamilyen dac-t venni a szükségek kábelekkel, így a bekerülési költség nem olyan kevés.
Ok, azt nem írtam le, hogy még csak 150 órát ment a doboz, így bejáratós és 300 óra után állítólag még szélesedik a mély tartománya. Továbbá az enyém is Hivox tuning előtt áll, amiért nagy köszönet neked, hogy segítettél!
Stereo:
Vetítés
Dali hangsugárzók
Kevés a mélye? A C6 szerintem kifejezetten mély-hangsúlyos doboz, alkalmas rock-metál zenére.
Sztereó erősítő valóban dob a minőségen, de hozzá kell tenni, hogy azokhoz kell még valamilyen dac-t venni a szükségek kábelekkel, így a bekerülési költség nem olyan kevés.
Neked azért nem gyári kivitelű már a C6-od Nekem is volt, szerintem egyáltalán nem mélyhangsúlyos. Ez inkább róható az akusztika rovására. Rock-metál zenéknél pedig sokkal fontosabb a tiszta és részletes középtartomány. Ezt kis kompromisszummal tudja is a C6. A megfelelő forráskészülék is nagyon fontos ezeknél a műfajoknál.
A rendszerem többi része egy H/K AVR 235-ös HM erösítő, H/K HD970-es CD, H/K DVD47-es DVD játékos (nekem bejött a H/K, na ).
Én próbáltam "rock-metálozni" H/K 980-as sztereó vassal is, de még az is kevésnek bizonyult. Nem feltétlenül a dobozaid a gyenge láncszemek.
Dali hangsugárzók
Pontosítok. Az igényes rock zenében, lossless számokkal, korrekt stereo erősítővel nagyon szépen kiadja a különböző hangszereket, a teret, csak a mélye kevés lehet. Ahhoz lehet be kell szerezni egy sub-ot. Bár én szinte soha nem hallgatok rockzenét, így nem tudom mihez mérni.. El kell menni hallgatózni, nincs más.
Egyébként meg rengeteg múlik az erősítőn és ahogy látom a HM erősítőd, ott az lesz a leggyengébb láncszem. Lehet be kéne szerezni mellé használtan 40-50k-ért egy stereo erősítőt, amivel óriási lenne az ugrás a hangminőség tekintetében! A jelenlegi közel sem hajtaná ki a daliból azt amit tud!
De van aki hallgat AC/DC-t, Metallicát Dali C6-on, lehet benéz ide. Őket kéne megkérdezni. Vagy ha gondolod, szívesen kipróbálok pár AC/DC .flac számot és megírom a véleményem privátban.
Dali hangsugárzók
paragon85 hozzászólását olvasva, viszont kicsit elbizonytalanodtam. Nem szeretnék olyan hangfalat venni, ami alulteljesít az elvárásaimhoz képest.
Pontosítok. Az igényes rock zenében, lossless számokkal, korrekt stereo erősítővel nagyon szépen kiadja a különböző hangszereket, a teret, csak a mélye kevés lehet. Ahhoz lehet be kell szerezni egy sub-ot. Bár én szinte soha nem hallgatok rockzenét, így nem tudom mihez mérni.. El kell menni hallgatózni, nincs más.
Egyébként meg rengeteg múlik az erősítőn és ahogy látom a HM erősítőd, ott az lesz a leggyengébb láncszem. Lehet be kéne szerezni mellé használtan 40-50k-ért egy stereo erősítőt, amivel óriási lenne az ugrás a hangminőség tekintetében! A jelenlegi közel sem hajtaná ki a daliból azt amit tud!
De van aki hallgat AC/DC-t, Metallicát Dali C6-on, lehet benéz ide. Őket kéne megkérdezni. Vagy ha gondolod, szívesen kipróbálok pár AC/DC .flac számot és megírom a véleményem privátban.
Stereo:
Vetítés
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a front hangfalaim és egy Dali Concept 6-ra gondoltam, mert az utóbbi időkben elég sok olyan témába, cikkbe futottam bele, ami azt taglata, hogy milyen jó kis hangfal ez, és egyaránt ajánlható zenére és mozira is.
A mostani hangfalam egy Clarus Charon II Plus álló hangfal. Igazából meg vagyok elégedve vele, mert tetszik ahogy szól, legalábbis az elöző (Philips Mini Hi-Fi) "rendszeremhez" képest gyönyörű hangja volt/van. Sok fajta zenét hallgatok pop, jazz, klasszikus (itt elsősorban filmzenékre gondolok), néha egy kis RnB (ha jó) vagy ambient/lounge de az igazi nagy kedvencem a rock és a metál! És itt vagyok gondba a hangfalaimmal. Az összes többire még azt mondom, hogy tényleg tetszik ahogy szól, viszont a rock és metál zenék többségénél elég vérszegény! Itt nem is a mélyekre gondolok (mert szerintem van neki), hanem inkább a dinamikára!
paragon85 hozzászólását olvasva, viszont kicsit elbizonytalanodtam. Nem szeretnék olyan hangfalat venni, ami alulteljesít az elvárásaimhoz képest.
Most már lassan 8 éve megvannak a Clarus-ok és tényleg csak olyanra cserélném ami minden kategóriában legalább hozza ezt a szintet, rock és metál tekintetében viszont jócskán túlszárnyalja.
A rendszerem többi része egy H/K AVR 235-ös HM erösítő, H/K HD970-es CD, H/K DVD47-es DVD játékos (nekem bejött a H/K, na ). A kábelezés: Kácsa-Audió Expert line rca, silver line digit kábelek és a Clarus hangfalak belsejében is alkalmazott hangfal kábelük (sajnos ennek nem tudom a tipusát). A szoba téglalap alakú kb. 40nm-es és a felében van kialakítva a "rendszer".
Szerintetek megfelelne nekem a Concept 6 azokra a célokra amiket írtam? (zenére és mozira is használnám)
Esetleg nagyon hálás lennék ha valakinél meg is tudnám hallgatni ezeket a hangfalakat egy kis Demozás keretében (lehetőleg Budapesten).
Előre is nagyon köszönöm a segítségeket, tanácsokat!
Dali hangsugárzók
Köszönöm hát elégé mindenki a Dali fele hajlik:))
Hát megfontolom és kösz a segitséget:))
- stromfeusz
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Dali hangsugárzók
Ha zenére akarod használni akkor mindenképp a Dali a jó választás (mozira sem rosz de kell hozzá mélyláda), persze elfogult vagyok, mert most az a van, és H/K erősítővel is jól szól.
JBL -ből csak egy SCS 178-at próbáltam , az egy házimozi szett, de zenehallgatáshoz nem volt alkalmas...
Dali hangsugárzók
Nekem is ilyen dilemmám volt, végül a stereo mellett döntöttem. Azt tudom mondani amit nekem is mondtak. A JBL mozisabb, a DALI muzikálisabb. A JBL-hez egy H/K erősítő jól passzol, a Dalihoz például egy NAD tökéletes. Ezt neked kell eldönteni. Viszont mekkora helyre kellene a hangsugárzó? Sok esetben a Dali concept6-ot kiegyensúlyozottabb doboznak mondják mint a concept8-at. A c8-nak azért kell tér. Másrészt a mozinál a basszust inkább subládával old meg.
Milyen zenét hallgatsz? A Dali jazz/blues/klasszikus/pop zenében igencsak jól muzsikál. A vonós hangszerek gyönyörűek. De a zúzósabb zene már nem az ő stílusa...
Zenére én Dalit vennék, de én elfogult vagyok, mert nekem is az van és szeretem..
De majd más is elmondja a véleményét.
Stereo:
Vetítés