Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
De a magnat az csak a front volt a jamo meg 5.0. Ha ugyan olyat akartam volna venni hozzájuk, akkor többől tudtam volna csak kijönni mint 80
Nagyon szépen szólnak amúgy mindenkinek csak ajánlani tudom. (meg szépek is)
További jó hétvégét mindenkinek!
ok, de a magnat 19.900 Ft volt nem 80.000Ft. Más kérdés, hogy hosszú távra tervezve én sem veszek olcsó dolgokat, mert késöbb megbánom...
Szia!
Bocs, hogy csak most Az Óbudaiban...
Szia!
A Jamo S606 HCS3 5.0-ás szett ára 80.000FT? Melyik Médiában?
Nem azért veszek hangfalat, hogy olcsó legyen, hanem, hogy hallgassam.
A dp 880 után egy hasonló hangot vártam, ez nem jött be.
Amikor meg el akartam adni, akkor szembesültem azzal, hogy levitted az új árát, így a hatvanezres hangfal ért kb. 15 -20 ezer forintot.
Egyébként ritka szép a doboza, és sokkal jobb a külseje, mint a QUAD-é. Nem olyan érzékeny, mégis gyönyörű. A Quadhoz még egy pár fehér kesztyűt is adtak- ki a fene fogja előkeresni a kesztyűt, ha arrébb akarja tenni a hangfalat?
Ezt nem értem.
Hogyan várhatsz hasonló hangot egy picurka monitortól egy álló doboz után.
A Quad erősen kiemeli a mélyet,emiatt tetszhet sok embernek,de ettől még ez nem biztos,hogy így jó.
Volt egy rövid ideig nekem a kisebb 11L2-es doboz.Gyorsan pattintottam.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Akármit csináltok a 280 assal váltóügyileg, nem lesztek sokkal előrébb, ehhez érdemes megnézni a poly dóm közép és magassugárzó önálló átvitelét valamint impedancia méréseit. Minősíthetetlen. Még az a szerencsétlen szövetperemes "mélysugárzó" a félszemű a vakok között...talán. Lehet próbálkozni, meg megváltást keresni, de ez hosszútávon nem működik. Ha mégis, szeretném ha egy év múlva beírna menyét a fórumra, hogy még mindig a 280-ast hallgatja. Az meg, hogy a C1-el hasonlítjátok össze, és azon gondolkoztok miben jobb a 280, egy vicc. Magatokból csináltok bohócot! De jó játékot hozzá!
Ez nem szőke vs. fekete vagy paplan és papné kérdése.
Gyenge kabinettel, olcsó, egyszerű minőségű váltóalkatrészekkel, csatlakozókkal és filléres kábelezéssel lehet nagyon jó hangú hangdobozt készíteni! Egy dolgot nem lehet: gyenge minőségű hangszórókkal akármit csinálsz, nem lesz jó dobozod, de abbahagyom, mert megkapom hogy nem értek hozzá, nem próbáltam, nem hallottam...
Ui: Menyét! Őszintén örülök hogy végül semmi közöd nem lett az általam készített dobozokhoz! Köszönöm, hogy elálltál... milyen ciki lett volna ha egyszercsak lecseréled őket egy pár HS280-asra!
Tigris, 2-án jön Menyét is, hozza a hangfalait is. Örülnék, ha véleményedet (akkor már) tényekre alapozva ismét leírnád.
(Ismerhetsz már annyira, hogy tudd, megalapozatlanul nem irkálok fórumokba.)
A HS280 eredeti állapotában valóban kellemetlen hangú, ez nem vitás. Józsi mod.-ja ezen nem segített, az sem vitás (mod-ot ő nem is vállalt, csak a kondenzátorok cseréjét, ezt meg is tette becsülettel). Amit mi tettünk a hangfallal, az sem volt sokkal több, mint a kondenzátorok cseréje, a tőlünk megszokott antihifi módon, filléres, de ott jól működő kondenzátorokkal. Az igazán lényeges változást a középsugárzó váltókörének kiegészítésével értük el. Nyoma sincs a sokak által szidott, jellegzetes, kellemetlen hangnak.
Az átalakulás teljes menetét végig élvezte Tristis fórumtárs. Az eredeti állapot megszólalásakor kiszaladt a tanyából kínjában. Mikor végeztünk, szétfolyt a fotelban, arról győzködött, hogy mit csinál jobban, vagy rosszabul, mint a tölcsér.
Aznap itt járt Rewox fórumtárs is. Leesett állal hallgatta az orgona mély sípjainak hömpölygését. Mert, hát ez mégiscsak zárt doboz, aminek a hifi tanok szerint nincs mélye, és milyen dolog az, hogy ezektől a mélyektől nem esik össze a hangkép.
Jaj félre értettél, ezt én most nem a hs280 ellen írtam, az csak egy példa volt. Tudom, h jó dobozt lehet készíteni belőle, hallottam már modifikált változatot..Itt én csak az ez a jobb vagy az a jobb vitára reagáltam, ezt sem neked címezve
.. van aki élete csodájának tekinti a HS280-at, van aki kicsit többre vágyik. ..
Teljesen felesleges egymást meg győzni, úgy sem fog menni. HA én azt mondom a Dynaudiora, h tetszik akkor hozhattok ide nekem olyan dobozt amire azt mondják jobb, ha nekem nem teszik amit csinál. És ez igaz fordítva is. A HS280 a maga nemében és árában valóban egy jó doboz volt, és ma sem rossz, de nyilván 30-40 ezer ft-ból azért csodákat nem kell várni, nem lesz belőle Wilson Audio. De az biztos, h a ma kapható dobozok sem jobbak ebben az árkategóriában.
A zárt dobozoknak van egy nagy előnye, és van hátránya is adott helyzetben. Ezt mindenki maga dönti el melyiket preferálja, és mit tud belőle kihasználni, kamatoztatni.
Tigris, 2-án jön Menyét is, hozza a hangfalait is. Örülnék, ha véleményedet (akkor már) tényekre alapozva ismét leírnád.
(Ismerhetsz már annyira, hogy tudd, megalapozatlanul nem irkálok fórumokba.)
A HS280 eredeti állapotában valóban kellemetlen hangú, ez nem vitás. Józsi mod.-ja ezen nem segített, az sem vitás (mod-ot ő nem is vállalt, csak a kondenzátorok cseréjét, ezt meg is tette becsülettel). Amit mi tettünk a hangfallal, az sem volt sokkal több, mint a kondenzátorok cseréje, a tőlünk megszokott antihifi módon, filléres, de ott jól működő kondenzátorokkal. Az igazán lényeges változást a középsugárzó váltókörének kiegészítésével értük el. Nyoma sincs a sokak által szidott, jellegzetes, kellemetlen hangnak.
Az átalakulás teljes menetét végig élvezte Tristis fórumtárs. Az eredeti állapot megszólalásakor kiszaladt a tanyából kínjában. Mikor végeztünk, szétfolyt a fotelban, arról győzködött, hogy mit csinál jobban, vagy rosszabul, mint a tölcsér.
Aznap itt járt Rewox fórumtárs is. Leesett állal hallgatta az orgona mély sípjainak hömpölygését. Mert, hát ez mégiscsak zárt doboz, aminek a hifi tanok szerint nincs mélye, és milyen dolog az, hogy ezektől a mélyektől nem esik össze a hangkép.
Felesleges köröket futtok ezzel a vitával. Van akinek a szőke van akinek pedig a fekete tetszik. Így van ez a hangsugárzókkal is, van aki élete csodájának tekinti a HS280-at, van aki kicsit többre vágyik. Van akinek tetszik a 20-30 éves termékek hangja, van aki feltűnőbb, frissebb hangot szeretne. Kinek a Papné kinek a paplan
Teljesen felesleges egymást meg győzni, úgy sem fog menni. HA én azt mondom a Dynaudiora, h tetszik akkor hozhattok ide nekem olyan dobozt amire azt mondják jobb, ha nekem nem teszik amit csinál. És ez igaz fordítva is. A HS280 a maga nemében és árában valóban egy jó doboz volt, és ma sem rossz, de nyilván 30-40 ezer ft-ból azért csodákat nem kell várni, nem lesz belőle Wilson Audio. De az biztos, h a ma kapható dobozok sem jobbak ebben az árkategóriában.
Utolsó szóként azért ne felejtsük el, hogy ki mit szeret, és mit keres egy hangban. A HS280 egy zárt doboz, tehát aki preferálja a zárt dobozok hangzásvilágát, annak hozhatsz ide bármit ami reflexes, nem fog neki tetszeni, mert meg van a hangzási karaktere mindnek. A zárt dobozoknak van egy nagy előnye, és van hátránya is adott helyzetben. Ezt mindenki maga dönti el melyiket preferálja, és mit tud belőle kihasználni, kamatoztatni.
Annyiért valóban nem volt olcsó.
Nem azért veszek hangfalat, hogy olcsó legyen, hanem, hogy hallgassam.
A dp 880 után egy hasonló hangot vártam, ez nem jött be.
Amikor meg el akartam adni, akkor szembesültem azzal, hogy levitted az új árát, így a hatvanezres hangfal ért kb. 15 -20 ezer forintot.
Egyébként ritka szép a doboza, és sokkal jobb a külseje, mint a QUAD-é. Nem olyan érzékeny, mégis gyönyörű. A Quadhoz még egy pár fehér kesztyűt is adtak- ki a fene fogja előkeresni a kesztyűt, ha arrébb akarja tenni a hangfalat?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Jó poén volt...
Nem poén volt.
Egymás után hallgattuk őket.
Amikor a dp880-as dobozomat a cadence anina után bekapcsoltam, hát borzasztó élmény volt. Egy hét kellett, hogy visszaszokjak rá.
Itt nem volt ilyan érzésem, hogy hallgathatatlan lenne.
Persze alapos matatás volt a váltójában.
Már három pár teljesít nálunk szolgálatot, a TANNOY 609 és a QUAD 12L2 hangfalakat meg eladtuk.
Az előtte levő cuccokra nagyon kényes. sokkal kényesebb, mint a QUAD.
Minden hibát megmutat, de a jó felvételekkel csodát művel. Káprázatosan valósághú hangot kaptam.
De 29 000 forintból, hogy a témánál maradjunk, nem jön ki, ha szép állapotút keres valaki, annak megkérik az árát. Utána a tuning is húszezer körül mozog.
Barca drukkernek meg természetes, hogy nem tetszene egy Realos lánc hangja. Nehogy véletlenül meghallgasd és úgy mondj véleményt.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
No, igen. Az érvek felsorakoztatása a meggyőzés eszköze.
Nincs mi mellett vagy mi ellen érvelni, meggyőzni meg pláne nem akarlak, emiatt volt rövid a válaszom. Azért van aki értette...
Hát persze...
No, igen. Az érvek felsorakoztatása a meggyőzés eszköze.
Mi ebben a vicces? Azok a hangfalak valóban parádésan szólnak. A Dyno is és a HS is. Egyiknek sincs mit szégyelnie a másik előtt.
Hát persze...
Jó poén volt...
Mi ebben a vicces? Azok a hangfalak valóban parádésan szólnak. A Dyno is és a HS is. Egyiknek sincs mit szégyelnie a másik előtt.
én még 62 000.- ft- ért vettem, Hivox tuninggal, 2010 tavaszán.
Annyiért valóban nem volt olcsó.
Gondolom erről is kaptál számlát.
Webáruház:
- stromfeusz
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Még ott volt, és ott is maradt... Meghallgattam, mellette volt egy Jamo S606 HCS3 szett. Amint bekötötte, azonnal mondtam, hogy viszem. Olyan szinten jobb volt a jamo hangzásvilága, hogy az nem is igaz. Csak ajánlani tudom mindenkinek, most 120-ról 80-ra van leárazva a médiában. Itt a fórumon árulnak egy magnat szettet, még jó hogy kavar az eladó, és nem tudtam megvenni. Most ezt csinálnám:
További szép hétvégét mindenkinek!
ok, de a magnat 19.900 Ft volt nem 80.000Ft. Más kérdés, hogy hosszú távra tervezve én sem veszek olcsó dolgokat, mert késöbb megbánom...
Tunying az kell.
Kivéve, ha nem.
És van olyan forumtárs, akinél a Dyno C1-el hasonlítottuk össze.
Jó poén volt...
Adott egy 5.0 házimozi szett. Mekkora gond ha a center nem ugyanolyan, mint a frontok és hattérsugárzó?...nem ugyanaz a márka, típus stb..
Az Orion HS280 viszont az Isten, ugye?
Ne csodálkozz, ha hifi téren senki sem vesz komolyan!
Kb. 40 alkalommal tuningoltunk eddig SoundArt dobozokat. Te vagy az egyetlen, akinek nem tetszett, mindenki más meg volt vele elégedve. Szerintem ez nem rossz statisztika. És pont te nyilvánítasz véleményt egy fórumon. Na ezért célszerű óvatosan tekinteni a fórumon megnyilvánuló véleményekre.
Te nem hallottad szólni nálam az ORION HS 280-ast.
Úgy mondasz róla véleményt, hogy a Pilisben vagy, miközben én a Duna másik partján hallgatom. Onnan nem hallani, szerintem emiatt Te nem vagy hiteles.
Aki eljött hozzám, annak eltér a vélemyénye a Tiedtől.
És van olyan forumtárs, akinél a Dyno C1-el hasonlítottuk össze.
De a Te szakmai büszkeséged megakadályoz abban, hogy meghallgasd nálam, és utána mondj róla véleményt. Tudod mit? Legyen igazad, és nekem jó ez így, ahogy van.
Persze, nem örülsz neki, hogy a HIVOX dac és erősítő helyett ESEL-t hallgatok, értem én.
annak sem örülsz, hogy eladtam az ALCES-t.
Azt, hogy sikerült találnom egy jó állapotban levő párat, amit Puklics Józsi felújított, és nekem tetszik ennek a hangja, az az én szerencsém. ( Béla kedvéért írom csak, hogy a tuningról kaptam számlát, anélkül, hogy kértem volna).
Mértél egy Oriont, évekkel ezelőtt, másik erősítővel, más kábelekkel, ezt nem is hallottad, és én vagyok a hülye.
Azzal persze semmi gond, hogy te a kábeleket a tuning
során fordítva kötögeted be, attól még te vagy a hitelesség megtestesítője...
és melyik másik 29000 Ft-os dobozt halottál jobban szólni?
én még 62 000.- ft- ért vettem, Hivox tuninggal, 2010 tavaszán.
eredetileg a QUAD 12L2- t akartam megvenni, de Fülelek megggyőzött, hogy ez is jól szól. Hülye voltam, hogy elhittem, tanulópénznek jó volt. nem egy kategória a 160 ezres hangfallal.
Szia!
A Jamo S606 HCS3 5.0-ás szett ára 80.000FT? Melyik Médiában?
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Még ott volt, és ott is maradt... Meghallgattam, mellette volt egy Jamo S606 HCS3 szett. Amint bekötötte, azonnal mondtam, hogy viszem. Olyan szinten jobb volt a jamo hangzásvilága, hogy az nem is igaz. Csak ajánlani tudom mindenkinek, most 120-ról 80-ra van leárazva a médiában. Itt a fórumon árulnak egy magnat szettet, még jó hogy kavar az eladó, és nem tudtam megvenni. Most ezt csinálnám:
További szép hétvégét mindenkinek!
Gondolod, hogy estig meglesz még ?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Nekem nagyon nem tetszett a hangja.
Az Orion HS280 viszont az Isten, ugye?
Ne csodálkozz, ha hifi téren senki sem vesz komolyan!
Kb. 40 alkalommal tuningoltunk eddig SoundArt dobozokat. Te vagy az egyetlen, akinek nem tetszett, mindenki más meg volt vele elégedve. Szerintem ez nem rossz statisztika. És pont te nyilvánítasz véleményt egy fórumon. Na ezért célszerű óvatosan tekinteni a fórumon megnyilvánuló véleményekre.
és melyik másik 29000 Ft-os dobozt halottál jobban szólni?
Webáruház:
Csumika!
Sound Art W2 hangfalról mi a véleményetek?