Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
Gratulálok, az új Klipsch-ed biztos "erősen" szól, majd bekopik. Jó lesz meglátod. Én nagyon meg vagyok elégedve a 82-el. Mi hajtja?
Klipsch hangsugárzók
Ezt én is sok helyen olvastam. Viszont azt is sokan írták, hogy az újabb modellek már valamivel visszafogottabbak ilyen téren. Persze én ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom.
Én az olvasottak alapján egészen más hangzást vártam. Azt hittem, hogy száraz, csattogós, kiabálós hangfal lesz. Közben meg erősen mély tónusú a hangja, és lágyra színezi a zenéket. Legalábbis az előző hangfalaimhoz képest (CAV DP880A,Polk RTi A3,Sound Art W2).
A koncerthangzáshoz tudom hasonlítani amit produkál. Olyan ütős, de a hangminősége nem tökéletes.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Klipsch hangsugárzók
Nem tudom már volt-e ez a kép
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Sziasztok!
Beléptem én is a Klipsch táborba, egy RB-51-es kis polcsugárzóval.
Egyszer már megfogadtam, hogy nem veszek hangfalat "hallatlanban", most mégis megtettem ezzel a Klipschel, annyira kíváncsi voltam rá.
Még friss, csak pár órája megy, ezért nem írnék még róla sokat, de az megint bebizonyosodott számomra, hogy netes véleményekre nem szabad adni.
Én azt olvastam a Klipschről, hogy magasba húzós, harsány hangja van ami vagy nagyon tetszik az embereknek, vagy nem. Hát ehhez képest ennek a szöges ellentétét hallom most.
Persze minden relatív
Ezt én is sok helyen olvastam. Viszont azt is sokan írták, hogy az újabb modellek már valamivel visszafogottabbak ilyen téren. Persze én ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
Klipsch hangsugárzók
Sziasztok!
Egyszer már megfogadtam, hogy nem veszek hangfalat "hallatlanban", most mégis megtettem ezzel a Klipschel, annyira kíváncsi voltam rá.
Még friss, csak pár órája megy, ezért nem írnék még róla sokat, de az megint bebizonyosodott számomra, hogy netes véleményekre nem szabad adni.
Én azt olvastam a Klipschről, hogy magasba húzós, harsány hangja van ami vagy nagyon tetszik az embereknek, vagy nem. Hát ehhez képest ennek a szöges ellentétét hallom most.
Persze minden relatív
Klipsch hangsugárzók
Gratula hozzá! Remélem, hosszabb távon is élvezni fogod a hangját.
Klipsch hangsugárzók
Sziasztok!
Persze minden relatív
Klipsch hangsugárzók
Nekem is van egy 82-m, és nagyon szépen szól. Egy Marantz 5004 hajtja, szerintem jó. Nem bántam meg.
Klipsch hangsugárzók
Én még az RF-82 nem mertem kibelezni.Szerintem ebben is lenne mit csiszolni, legalábbis remélem hogy vannak még benne kiaknázatlan lehetőségek.Majd Fülelek "kivizsgálja"
De azért nem panaszkodom, így gyári állapotában is szépen zenél, ahhoz képest hogy Mozira tervezték.Arra viszont elsöprő.
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Klipsch hangsugárzók
Gratulálok, használd, hallgasd egészséggel!
Milyen csillapítóanyagot raktál vissza bele?
Szerintem is főleg házimozira teremtettek, e sorozat többi elemével együtt használom.
Mivel hajtod meg a hangfalakat?
Köszönöm, egy barátomé lesz, és próbálunk minél többet kihozni belőle. Ezt a próbát ajánlom neked is,ha nem tetszik,akkor visszarakod a régi szivacsot,de nem hinném hogy visszaraknád...
Lefotózom este,mert nem tudom,hogy mi a neve:)
Több erősítőn is meghallgattuk, mivel azt is kell venni hozzá.
Forrás: Lenco L75/Goldring 1022GX
Novatron ntr82/Cambridge Audio DAC Magic/ meg kábelek, a márkákra már nem emlékszem:)
Rotel bx930 (30e) felejtős a rendszer szinergiája, ez az erősítő nem tudta uralni a hangszórókat,csimbumm karakter.
Denon PMA-1055R (50e) Nagyon kellemes,barátságos hang,kissé szűk térrel.
SONY TA-F707ES (65E) Dinamika, széles színpad, nagyon tud ez az erősítő,csak ritka. Ez sem volt eladó darab,de azért ki lehet fogni.
Érdekesség kedvéért még Electrocompaniet ECI-4 (sokszázezerért)
Érdekes eredmény volt,ezért kipróbáltuk komolyabb dobozokon (LINN Keilidh/B&W DM6) mosolyogtunk,hogy azért a kispénzű zenehalgató is tud jó erősítőt venni,csak régit:) És ez nem az Electrocompaniet fikázása,mert átkozottul jó erősítő ez, hanem a SONY dícsérete, szerencsére az audió sznobok miatt - nagyon jó áron hozzá lehet jutni. 65-forintért még jó kábelt sem lehet kapni,nem hogy ilyen kvalitású erősítőt:)
- magyarg
- Újonc fórumos

- Értékelés: 9
Klipsch hangsugárzók
Én éppen most küzdök egy F1-el. Ahonnan elhoztam őket, kimondottan házimozira használták, zenére külön rendszer volt. Nem tudnék a hangkarakteréből külön előnyöket és hátrányokat kiragadni,egyszerűen nagyon száraz hangja van, nem igazán zenei. Nem bírtam ki,szét szedtem,és meglepődtem a felhasznált anyagok minőségén,ezert az árszinten.
MDF doboz,nagy mágnes a hangszórón ,keresztváltó. Elég sűrű szivacs van a dobozba beletömködve, ami a hangszóró mögött van,azt kiszedtem. Megszűnt a száraz karakter,de valami nem volt kerek:) Ekkor laza szerkezetű,csillapítóanyagot raktam bele. Na most már egész jó! Klasszissal jobb mint eredeti korában. Valószínűleg a belső kábelezés cseréje is hozhat pozitív eredményt,de ott még nem tartok. Szóval van ebbe a dobozba fantázia!
Gratulálok, használd, hallgasd egészséggel!
Milyen csillapítóanyagot raktál vissza bele?
Szerintem is főleg házimozira teremtettek, e sorozat többi elemével együtt használom.
Mivel hajtod meg a hangfalakat?
Klipsch hangsugárzók
ellenállása, azaz impedanciája van, hogy mi más hathat még a hangformára azt nemtom, de kipróbálom én is.
az F-1-eseknek dupla bemenete van, azaz előszűrt jelet is rá lehet vinni, szerencsére az erősítő is tud a frontra dupla (elővágott) jelet adni, s így még érdekesebb lehet a kábel mellékhatása, mert külön hathat a magasra és a mélyekre
amint kipróbáltam, megírom mit hallottam
Én éppen most küzdök egy F1-el. Ahonnan elhoztam őket, kimondottan házimozira használták, zenére külön rendszer volt. Nem tudnék a hangkarakteréből külön előnyöket és hátrányokat kiragadni,egyszerűen nagyon száraz hangja van, nem igazán zenei. Nem bírtam ki,szét szedtem,és meglepődtem a felhasznált anyagok minőségén,ezert az árszinten.
MDF doboz,nagy mágnes a hangszórón ,keresztváltó. Elég sűrű szivacs van a dobozba beletömködve, ami a hangszóró mögött van,azt kiszedtem. Megszűnt a száraz karakter,de valami nem volt kerek:) Ekkor laza szerkezetű,csillapítóanyagot raktam bele. Na most már egész jó! Klasszissal jobb mint eredeti korában. Valószínűleg a belső kábelezés cseréje is hozhat pozitív eredményt,de ott még nem tartok. Szóval van ebbe a dobozba fantázia!
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
ellenállása, azaz impedanciája van, hogy mi más hathat még a hangformára azt nemtom, de kipróbálom én is.
az F-1-eseknek dupla bemenete van, azaz előszűrt jelet is rá lehet vinni, szerencsére az erősítő is tud a frontra dupla (elővágott) jelet adni, s így még érdekesebb lehet a kábel mellékhatása, mert külön hathat a magasra és a mélyekre
Szerintem kicsit kevered a dolgokat.
Az ellenállás nem egyenlő az impedanciával. És én úgy tudom, hogy igen is van nem ohmos "ellenállása" azaz reaktanciája egy kábelnek.
A másik, hogy az erősítődnek gondolom A+B csatornája van. Ez esetben nem vág az semmit sem, csupán a hangfalban lévő váltó vágja le a nem kívánatos frekvenciákat.
Szerk:
Most látom, hogy valszeg HM vasad van. Ez esetben lehet, hogy az is vágja a jelet, ehhez már nem értek.
- magyarg
- Újonc fórumos

Klipsch hangsugárzók
Azért kíváncsi lennék, hogy a kábelek kapacitása, és reaktivitása (ha jól tudom ez is van neki) összefüggésben van-e ezzel, illetve mérhető lenne-e így egy kábel "jósága".
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Nem. Arra gondoltam, hogy nehezen elfogadható módon a kábeleknek van hangja.
Én sem hittem benne, de valós a jelenség. Nagyon kis eltérések vannak, de jó rendszeren hallható változásokat okoz a hangfalkábel cser. Ez nem mérhető dolog, mégis sokféle kábel más-más módon színezi a hangot.
Azért kíváncsi lennék, hogy a kábelek kapacitása, és reaktivitása (ha jól tudom ez is van neki) összefüggésben van-e ezzel, illetve mérhető lenne-e így egy kábel "jósága".
Klipsch hangsugárzók
Más kérdés a kábel mennyire színezi a hangot, de szerintem ennek semmi köze az ellenállásához.
Köszi szépen!
A színezés alatt egy egyedi karakterisztikájú szűrőt értesz?
Nem.
Arra gondoltam, hogy nehezen elfogadható módon a kábeleknek van hangja.
Én sem hittem benne, de valós a jelenség. Nagyon kis eltérések vannak, de jó rendszeren hallható változásokat okoz a hangfalkábel cser. Ez nem mérhető dolog, mégis sokféle kábel más-más módon színezi a hangot.
- magyarg
- Újonc fórumos

Klipsch hangsugárzók
Más kérdés a kábel mennyire színezi a hangot, de szerintem ennek semmi köze az ellenállásához.
Köszi szépen!
A színezés alatt egy egyedi karakterisztikájú szűrőt értesz?
Klipsch hangsugárzók
Nagyon érdekel, hogy vajon mi okozza a vastag kábelek hátrányát?
Ha nem tévedek, akkor a vastagság elsősorban az ellenállás csökkentéséhez kell, minél nagyobb teljesítmény megy át rajta.
(nem egyenáramról lévén szó, nyilván az ellenállás nem csak ohmikus)
Vagy ne is fizikázzunk, csak hallgatni kell és amelyik szebb az marad?
A 20 Hz-20 kHz-ig tartó frekvenciasávban a teljesítmény eloszlása Kb 200Hz alatt és a fölött egyforma, 50-50 %. Tehát pl egy kétutas dobozban ahol pl 2 Khz a keresztezési frekvencia, 2 kHz fölött, a hangdobozba bepumpált teljesítménynek csak kb 15 %-a jut a magassugárzóra.
Egyrészt ez sem indokolja a vastag kábelek használatát a magassugárzónál.
Másrésztegy extrém vékony 0.1 mm2 keresztmetszetű tömör réz kábelnek is iszonyú alacsony az ellenállása 2 méteres hosszon is, nemhogy a dobozon belül azon a 40 centin. 0.1 vagy 0.2 Ohm ellenállás nem okoz se mérhető , se hallható hangerőváltozást a magas hangoknál. Más kérdés a kábel mennyire színezi a hangot, de szerintem ennek semmi köze az ellenállásához.
- magyarg
- Újonc fórumos

Klipsch hangsugárzók
Nagyon érdekel, hogy vajon mi okozza a vastag kábelek hátrányát?
Ha nem tévedek, akkor a vastagság elsősorban az ellenállás csökkentéséhez kell, minél nagyobb teljesítmény megy át rajta.
(nem egyenáramról lévén szó, nyilván az ellenállás nem csak ohmikus)
Vagy ne is fizikázzunk, csak hallgatni kell és amelyik szebb az marad?
Klipsch hangsugárzók
A magasakhoz én vékonyabb kábelt tennék a helyedben...És a mélyekhez sem kell túl vastag, mert akkor vagy sok lesz a mély és ráül az egész hangképre, vagy zavaros lesz a hang..
Nekem a nagyon nagy keresztmetszetű kábelek eddig mindig csalódást okoztak. Utálom a locsolócsöveket. A magashoz pedig kifejezetten vékony kábeleket használok.
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
A magasakhoz én vékonyabb kábelt tennék a helyedben...És a mélyekhez sem kell túl vastag, mert akkor vagy sok lesz a mély és ráül az egész hangképre, vagy zavaros lesz a hang..
- magyarg
- Újonc fórumos

Klipsch hangsugárzók
Bátor voltál...Nos, eleinte én is vettem igy hangfalat ,de ma már mindent meghallgatok előtte, még a lemezt ,hálózati kábelt is.
Nem egyszerű ezt összeszervezni az ilyen meghallgatásokat ,de hosszútávon megéri.
apropó kábel,
az F-1 hangfal dupla bemenetére egyforma kábelvastagságot javasolsz, vagy a mélyhez vastagabbat, a magashoz közepeset?
- Kovács Emil
- V.I.P.

- Értékelés: 32
Klipsch hangsugárzók
Gratulálok ,remélem legközelebb majd meghallgatod előtte, amit veszel... :taps:
Köszi.
Persze, hogy meghallgattam volna előtte, teljesen igazad van, de sehol se találtam élőben.
Bátor voltál...
Nos, eleinte én is vettem igy hangfalat ,de ma már mindent meghallgatok előtte, még a lemezt ,hálózati kábelt is.
Nem egyszerű ezt összeszervezni az ilyen meghallgatásokat ,de hosszútávon megéri. :kiraly:
- magyarg
- Újonc fórumos

Klipsch hangsugárzók
Sziasztok!
Tegnap óta csatlakoztam hozzátok, azaz vettem egy alap Klipsch hangfal csoportot (F-1, C-1, S-1)
Köszi.
Persze, hogy meghallgattam volna előtte, teljesen igazad van, de sehol se találtam élőben.
Amiket hallgattam, azok vagy gyengék voltak vagy sokkal drágábbak.
A sztereo fontosabb nekem, ha nem válik be, akkor házimozira leminősítem, úgy érzem nem hibáztam, inkább megvettem zsákbamacskának.
- Kovács Emil
- V.I.P.

- Értékelés: 32
Klipsch hangsugárzók
Sziasztok!
Tegnap óta csatlakoztam hozzátok, azaz vettem egy alap Klipsch hangfal csoportot (F-1, C-1, S-1)
- magyarg
- Újonc fórumos

Klipsch hangsugárzók
Sziasztok!
Bár miniben (promedia) már ismertem és szerettem e márkát, ez mégis csak más.
Bevallom, hallgatlanul vettem meg, bízva a névben, s gondoltam, ha az F-1 mégse jönne be mint front, akkor háttér vagy B pár lesz belőle és választok mást frontnak.
Egy teljesen láma kérdésem lenne, nem vagyok se babonás se ezoterikus (sőt csakis reál) de foggalmam sincs, hogy miután tegnap bekötöttem, hogy terhelhetem időben, azaz fokozatosan élvezzem a teljesítményt vagy inmédiászresz?