Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Igen, időközben rájöttem én is hogy mindent nem lehet meghallgatni, mert amúgy is elhajtanának egy idő után.
Akkor amit találok azt hallgatom.
Tényleg nem értek ezekhez csak szeretném hallani hogy szól egy ilyen álló doboz.

Persze tudom nálam más rendszeren, más térben másként kapom vissza, de talán előrébb leszek, mint itt ülve a gép előtt rátok hagyatkozva próbálom kitalálni a tuti.
Ennyi erővel akár kérhettem volna az apróban lévő Tannoy R3 vagy F4 tulajait hogy csomagolják és küldjék futárral.
Tudom, ennyi pénzből nem könnyű válogatni. Ha mégsem tetszene a hangja akkor magamra haragudhatok.
Ezért egy-két helyre, betérnék mielőtt döntők.

Tigris

Értem és köszi.
Hi-fi barlangban bízok anno ott vettem az MX1-ket és hátha most is mákom lesz hogy épp van egy hallgatható pár az üzletben.

Menj el fülelgetni több helyre.
Írd össze az árakat és rakd be ide.
Próbáld megkeresni a nyugati árakat.
Próbálj olyan dobozt kiválasztani,amit közvetlen ők hoznak be.A viszonteladók miatt kb 50%-ot emelnek az áron.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Zodo »

Pesten már nincs bemutatótermünk.Ár/érték arányban nehéz lesz jobbat találni,de aki csak pest határáig tud eljutni,azok támogassák a viszonteladókat.Mi pont ezt számoltuk fel.
Azért aki eljönne hozzánk meglepő élményben lenne része,mert megmutatnám mi az,hogy ár/érték arány.Akkora gyüjteményt halmoztam már fel az értékesebb monitorokból,ami lassan párját ritkítja Mo-on

Szép tőled és mennék is ha lenne verdám. kb. 4 óra kocsikázást megérne.
Azt is tudom hogy ekkora térbe javallott a monitor doboz használata, de olyanom van és nagy állóra váltanék.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Azt azért ne hidd,hogy mindegyiket megtalálod a bemutatóban.Ők csak viszonteladók.

Igen, időközben rájöttem én is hogy mindent nem lehet meghallgatni, mert amúgy is elhajtanának egy idő után.
Akkor amit találok azt hallgatom.
Tényleg nem értek ezekhez csak szeretném hallani hogy szól egy ilyen álló doboz.

Persze tudom nálam más rendszeren, más térben másként kapom vissza, de talán előrébb leszek, mint itt ülve a gép előtt rátok hagyatkozva próbálom kitalálni a tuti.
Ennyi erővel akár kérhettem volna az apróban lévő Tannoy R3 vagy F4 tulajait hogy csomagolják és küldjék futárral.
Tudom, ennyi pénzből nem könnyű válogatni. Ha mégsem tetszene a hangja akkor magamra haragudhatok.
Ezért egy-két helyre, betérnék mielőtt döntők.

Tigris

Értem és köszi.
Hi-fi barlangban bízok anno ott vettem az MX1-ket és hátha most is mákom lesz hogy épp van egy hallgatható pár az üzletben.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

.De én még mindig a Swansoknál tartok , azokat lenne érdemes bepróbálnod...3.1 pld..

Pesten már nincs bemutatótermünk.Ár/érték arányban nehéz lesz jobbat találni,de aki csak pest határáig tud eljutni,azok támogassák a viszonteladókat.Mi pont ezt számoltuk fel.
Azért aki eljönne hozzánk meglepő élményben lenne része,mert megmutatnám mi az,hogy ár/érték arány.Akkora gyüjteményt halmoztam már fel az értékesebb monitorokból,ami lassan párját ritkítja Mo-on

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi.

Honlapot elnézve valóban sokféle dobozt árulnak, de melyiket ajánlanátok, melyik hangja állhat közelebb az elképzeléseimhez?

Azt, h a te elképzeléseid teljesíti -e, azt neked kell eldöntened majd...Elég korrektek a Proson féle dobozok is, de ugye ott vannak a Polk Audio termékei is, van aki imádja őket...Ott a Dali, sztem nagyon jó köztes doboz, ami jó mozira és jó zenére is...Nekem Dali C6 van...De ott vannak már az ujabbak is, IKon6 egy magasabb kategória, de főként zenénél veszed észre, ott is leginkább az akusztikus műfajon..De én még mindig a Swansoknál tartok , azokat lenne érdemes bepróbálnod...3.1 pld..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Köszi.

Honlapot elnézve valóban sokféle dobozt árulnak, de melyiket ajánlanátok, melyik hangja állhat közelebb az elképzeléseimhez?

Azt azért ne hidd,hogy mindegyiket megtalálod a bemutatóban.Ők csak viszonteladók.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Stremaudióhoz is érdemes, mert sokféle doboz van...

Köszi.

Vendég

Hova lenne érdemes ellátogatnom, hallgatózás céljából?

Hi-fi barlangot ismerem egyedül.
Satsystem-et a fogarasi úton, de ott azt hiszem nincs Tannoy ill. csak (nekem) drágább kategóriájú dobozokat árulnak.

Stremaudióhoz is érdemes, mert sokféle doboz van...

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Igen.
Héten megpróbálok a Hi-fi barlangba meghallgatni egy F4-et.

Hova lenne érdemes ellátogatnom, hallgatózás céljából?

Hi-fi barlangot ismerem egyedül.
Satsystem-et a fogarasi úton, de ott azt hiszem nincs Tannoy ill. csak (nekem) drágább kategóriájú dobozokat árulnak.

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: ruczak »

nem, félreértettél.

a REL alapból minőségi szubokat gyárt, az előbbi hozzászólásom arra irányult, hogy a Q150 típusú REL való filmre inkább, mint zenére.
természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem jó zenére

Bocs! Köszi! (-:

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

De ha már pesti vagy, elmehetnél hallgatózni pár helyre. Könnyebb dolgod lenne.

Igen.
Héten megpróbálok a Hi-fi barlangba meghallgatni egy F4-et.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Hozzászólás Szerző: earforce »

Akkor melyik az a sub, ami leginkább zenére való? (nekem már volt olyan, aki a rel-t ajánlotta zenére)

nem, félreértettél.

a REL alapból minőségi szubokat gyárt, az előbbi hozzászólásom arra irányult, hogy a Q150 típusú REL való filmre inkább, mint zenére.
természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem jó zenére
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: ruczak »

tudtommal inkább mozira való, mint zenére.

Akkor melyik az a sub, ami leginkább zenére való? (nekem már volt olyan, aki a rel-t ajánlotta zenére)

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Hozzászólás Szerző: earforce »

Igen, szerintem is. Ha Newman visszalépne, én megvenném tuti, már le is beszéltem az eladóval, ha úgy alakul Csak ezért írtam

tudtommal inkább mozira való, mint zenére.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Még akár vissza is léphet. Egy próbát megér. Amúgy szvsz. elég tájékazatlan eladó lehet, ha 55-ért eladja a Rel szubját.

Igen, szerintem is. Ha Newman visszalépne, én megvenném tuti, már le is beszéltem az eladóval, ha úgy alakul Csak ezért írtam

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Arra már fölösleges... Már így is van olyan aki sorban áll

Még akár vissza is léphet. Egy próbát megér. Amúgy szvsz. elég tájékazatlan eladó lehet, ha 55-ért eladja a Rel szubját.

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: maes »

Hi-fi Barlangban találtam F4-et amit meg tudnék hallgatni, de R3 csak a használt piacon.
Gondolom utóbbit újonnan már nem lehet kapni vagy csak én kerestem rossz helyen.
Ahhoz hogy használtat vegyek mindenképp kellene hogy halljam így várok hátha lesz egy Budapesti darab annyira nem sürgős a vásárlás.

De ha már pesti vagy, elmehetnél hallgatózni pár helyre. Könnyebb dolgod lenne.

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Amúgy van egy Rel Q150 szub az aprón pofátlanul alacsony áron, én arra biza rámozdulnék.

Arra már fölösleges... Már így is van olyan aki sorban áll

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

Vendég

Budapesten lakom ill.Szilasligeten, de sokat vagyok Pesten.

Elég sok Pesti van, biztos összetudnál ülni velük, és a hangsugárzóikat megfülelni az erősítőddel...

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: bean »

Budapesten lakom ill.Szilasligeten, de sokat vagyok Pesten.

Vendég

Megmondom az őszintét egyenlőre most sok az adat.Minden tanácsot, linket, típust elrakok és szerintem akkor lesz ez igazán érdekes ha végre mondjuk összeállítok egy szettet és akkor megint írok és akkor már konkrétabb lesz a pro és kontra.
Olvasás nézelődés van ezerrel.Persze tanácsot még mindig szívesen fogadok.

Köszönöm mindenkinek

Merre laksz? Esetleg össze is ülhetsz valamelyik fórumossal aki a közeledben lakik, és fülelgethettek...Ez a legbiztosabb módja a jó választásnak.

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Megmondom az őszintét egyenlőre most sok az adat.Minden tanácsot, linket, típust elrakok és szerintem akkor lesz ez igazán érdekes ha végre mondjuk összeállítok egy szettet és akkor megint írok és akkor már konkrétabb lesz a pro és kontra.
Olvasás nézelődés van ezerrel.Persze tanácsot még mindig szívesen fogadok.

Köszönöm mindenkinek

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Egyszer nekem mutattak MM nagy üzletláncba egy összehasonlítás az Jamo volt.Olyat ami 2 utas volt és olyat ami 3 utas frontot takart.
A 3 utas tetszett nekem nagyon.Nekem ami igazán szívem csücske az általam megnevezett amolyan morajló mély.Leginkább filmeket szeretném rajta élvezni.És a filmekbe vannak azok a morajló mélyek.Amikor pl egy bombát ledobnak egy jelenetbe és az úgy rendesen végig söpör az emberen, hogy porcikája is megremeg.
Nem tudom mennyire tudjátok miről beszélek, de ott annál a boltnál ez számomra a 3 utas frontokból jobban érződni tudott.Mély nem volt hozzá csak az 5.0

Ilyenbe gondolkozom.Csak ehhez nem tudom milyen adatok kellenek a hangfalhoz vagy akár az erősítőhöz.

Az adatok önmagában nem érnek semmit. Főleg mikor a gyártók épp annyit hazudoznak össze-vissza, amennyire vastag a bőr a pofájukon. Ez alól persze vannak kivételek, de kevés.

A front vs. szub kérdés meg szintén nem egyszerű. Egy pocsék minőségű szub, ocsmány mélyeket fog tolni. Viszont ha rosszul van installálva, akkor szintén. Gondolom a Media Markt-ba nem kezdtek el ideális helyet keresgélni a mélyládának, csak lerakták oda ahol épp hely volt...

Amúgy van egy Rel Q150 szub az aprón pofátlanul alacsony áron, én arra biza rámozdulnék.

Vendég

Én ismerem ezt a gépet, volt nekem is...Sztereóban 4-16, 5.1-ben 6-16 ohmig terhelhető...Angol használati van hozzá!

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Az újabb erősítőknek nagyrészt tök mindegy hogy 4,6 vagy 8Ohm-os a hangfalad. Persze vannak kivételek, amik inkább a 8ohmot szeretik. Ezt könnyen ki lehet amúgy deríteni, felhasználói kézikönyvbe bele szokták írni. Ha megnézed a sajátod ott is biztosan le van írva. 8Ohm-os erősítővel is lehet 4ohm-os hangfalat hallgatni, csak óvatosan. Ahogy Tigris írta, melegedhet, vagy jelentősen rövidídheted az erősítőd élettartamát. Szóval lehet, csak nem tanácsos.

Amúgy az Ohm szám sem fix, mert általában a hangsugárzók impedanciája frekvenciafüggő, ami rengeteg dologtól függ. Ezekkel felesleges foglalkoznod.

Mellékeltem egy ábrát. Ezt a mérést a stereophile követte el, és az alany egy Linn Akkurate 242.

Ma kapok egy használati utasítást, mert nem adott a srác hozzá és beleásom magam.
Az ábrát köszönöm megpróbálom értelmezni...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”