Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Erre nem lehet, ezért ajánlottuk a HM erősítős megoldást..
Tigris, ne csináld már. Ott van a szubon a "speaker level in".
Mélysugárzók
A PRE Out RCA kimenetet kell összekötni a SUB line in bemenetével?"
igy van...
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Mélysugárzók
Igen oda lehet kötni...
A PRE Out RCA kimenetet kell összekötni a SUB line in bemenetével?"
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Mélysugárzók
OK, értem.
Ha jól emlékszem bizonyos NAD erősítőkön van PRE Out, arra lehetne kötni ezt a Heco-t ?
NAD-ot gondolt ki, mert azt már hallott és tetszett neki.
Igen oda lehet kötni...
- d.janos
- Fórumlakó
Mélysugárzók
OK, értem.
Ha jól emlékszem bizonyos NAD erősítőkön van PRE Out, arra lehetne kötni ezt a Heco-t ?
NAD-ot gondolt ki, mert azt már hallott és tetszett neki.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Mélysugárzók
Van egy sztereó erősítő, melyen 1 pár hangfalkimenet van, RCA bemenetek és egy REC RCA kimenet.
Erre az erősítőre lehet-e, hogyan lehet aktív sub-ot kötni?
pl. ezt:
- d.janos
- Fórumlakó
Mélysugárzók
Van egy sztereó erősítő, melyen 1 pár hangfalkimenet van, RCA bemenetek és egy REC RCA kimenet.
Erre az erősítőre lehet-e, hogyan lehet aktív sub-ot kötni?
pl. ezt:
Mélysugárzók
A dynamic az az érték amivel a tudatlan vásárlót lehet behülyíteni, hogy ezer watt vaze.amúgy gondolom azt a teljesítményt szokták megadni, ami után még nem lesz szén, pár századmásodperc terhelés után.
A kamu teljesítmény értékeken meg ne csodálkozzatok. Emlékszem régebb mekkora felháborodás volt, mikor kiderült, hogy az agyon istenített Yamaha YST SW-320 áramfelvétele valami 50W, vagy annál is alacsonyabb érték.
Dinamikus, a rövid távon létrejövő csúcsterhelhetőség,(hangsugárzóknál) illetve kimenő teljesítmény.R.M.S Root mean square =a négyzetes átlag angol nyelvű rövidítése (Ez sem igazán helyes)A folyamatos tartós teljesítményt jelöli.
P.M.P.O. Peak Music Power Output= Zenei csúcsteljesítmény. Marketing adat valós tartalmat nem hordoz.
Itt lehet tájékozódni.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
ÉN azt soha nem értettem, h miért van 2 fajta teljesítmény adat, vagy az mi akar lenni? 265 dynamic, 165 RMS? Ha jól tudom az RMS az effektív teljesítmény, a zenei teljesítmény átlagértéke ez jelenti a valós kimeneti teljesítményt...Vagy nem ? DE akkor mi a 265?
A dynamic az az érték amivel a tudatlan vásárlót lehet behülyíteni, hogy ezer watt vaze.amúgy gondolom azt a teljesítményt szokták megadni, ami után még nem lesz szén, pár századmásodperc terhelés után.
A kamu teljesítmény értékeken meg ne csodálkozzatok. Emlékszem régebb mekkora felháborodás volt, mikor kiderült, hogy az agyon istenített Yamaha YST SW-320 áramfelvétele valami 50W, vagy annál is alacsonyabb érték.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Mélysugárzók
ÉN azt soha nem értettem, h miért van 2 fajta teljesítmény adat, vagy az mi akar lenni? 265 dynamic, 165 RMS? Ha jól tudom az RMS az effektív teljesítmény, a zenei teljesítmény átlagértéke ez jelenti a valós kimeneti teljesítményt...Vagy nem ? DE akkor mi a 265?
Mélysugárzók
Az a csúcsban leadott akar lenni. A névlegeset folyamatosan, a dinamikusat csak kis ideig tudja leadni. Illetve tudná. Ha így nézzük, háromszorosat hazudnak rá.
Mélysugárzók
Attól ez még nem mentség, hogy majd' kétszereset ráhazudnak!
Mélysugárzók
Attól ez még nem mentség, hogy majd' kétszereset ráhazudnak!
Mélysugárzók
Belegondolva, h nálam 40-50 wattal hajtva mekkorát szól a szub, a 90 bőven elég kellene legyen
Mélysugárzók
Ez durva. Remélem, hogy csak elírás a felvett teljesítmény.
A 0,5A biztosítékot nézve nem. Ebben valószínűsíthető hogy D osztályú, 90% feletti hatásfokú végfokozat lapul, a hűtés hiányából kifolyólag. Még ebben az esetben sem vehetsz ki 90W-nál többet belőle.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Mélysugárzók
De szomorú ez a valóság.
Már egy ilyen jó nevű cég is mint a Velodyne, energia termelőt készít?
A h.csatlakozó alatti felirat szerinti 100W hálózati teljesítményfelvétel mellet, 165W RMS-t produkál.
Fene megette, már csak abban bízhat az ember amit maga rak össze.
Ez durva. Remélem, hogy csak elírás a felvett teljesítmény.
Mélysugárzók
60+50+doboz ára = Velodyne Impact 12
Szóval annyit nem ér az egész barkácsolás.
De szomorú ez a valóság.Már egy ilyen jó nevű cég is mint a Velodyne, energia termelőt készít?
A h.csatlakozó alatti felirat szerinti 100W hálózati teljesítményfelvétel mellet, 165W RMS-t produkál.
Fene megette, már csak abban bízhat az ember amit maga rak össze.
Ne keverjük!
Mélysugárzók
Pedig ha jó hangszórót szúr ki magának bizony az autósból is lehet jót építeni...
Mélysugárzók
Ha nem szimpi a Seas, vehetsz Peerless XXLS 835016 mélysugárzót, ez még ráadásul 2db-el érzékenyebb is a Seasnál.
Lefelé sugárzó nem jó, mert szőnyegpadló van alatta, a szőnyeg elnyelné a lényeget.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Mélysugárzók
YvsMad: Csináltass szubot. Veszel egy szuberősítőt 30-60k környékén, egy jó mélyhangszórót, és ha nincs szerszámod, egy asztalossal csináltatsz egy dobozt.
Seas L26ROY - 50ezer huf.
60+50+doboz ára = Velodyne Impact 12
Szóval annyit nem ér az egész barkácsolás.
Ha nem szimpi a Seas, vehetsz Peerless XXLS 835016 mélysugárzót, ez még ráadásul 2db-el érzékenyebb is a Seasnál.
Vagy ha nem akarsz barkácsolni, vess egy pillantást erre:
http://www.bkelec.co...rs/XLS300PR.htm
Ebben egy 10" Peerless XLS dolgozik a hozzávaló passzív radiátorral.Ha az ár túl sok, vannak olcsóbb modelljeik is.
- -KP-
- V.I.P.
Mélysugárzók
Vagy ha nem akarsz barkácsolni, vess egy pillantást erre:
http://www.bkelec.co...rs/XLS300PR.htm
Ebben egy 10" Peerless XLS dolgozik a hozzávaló passzív radiátorral.Ha az ár túl sok, vannak olcsóbb modelljeik is.
Lacy: ne nevettess már, hogy Monitor Audio Silver széria mellé gagyi autós szubot ajánlasz neki...
YvsMad: Csináltass szubot. Veszel egy szuberősítőt 30-60k környékén, egy jó mélyhangszórót, és ha nincs szerszámod, egy asztalossal csináltatsz egy dobozt.
Itt egy youtube videó a hangszóróról:
itt meg egy L26 projekt: http://metku.net/ind...oofer/index_eng
Ha soknak találod a Seas árát, vehetsz olcsóbb mélyhangszórót is. További mélyhangszórók itt: http://www.audionl.h...705d2cd5a687cfe
sub erősítők pedig itt: http://www.audionl.h...705d2cd5a687cfe
- -KP-
- V.I.P.
Mélysugárzók
Lacy: ne nevettess már, hogy Monitor Audio Silver széria mellé gagyi autós szubot ajánlasz neki...
Itt egy youtube videó a hangszóróról:
itt meg egy L26 projekt: http://metku.net/ind...oofer/index_eng
Ha soknak találod a Seas árát, vehetsz olcsóbb mélyhangszórót is. További mélyhangszórók itt: http://www.audionl.h...705d2cd5a687cfe
sub erősítők pedig itt: http://www.audionl.h...705d2cd5a687cfe
Mélysugárzók
Olyan mélysugárzót keresek, ami mozira és zenére sem reménytelen, de nem kerül több százezerbe.
Méretben kifejezetten 25 cm-est keresek. A REL és a Velo nekem már túl drága. Talán némi kompromisszummal más márkák egy-egy jól sikerült típusát tudnátok ajánlani?
Honnan hajtanád?
Én autós passzív subot használok, -azaz használtam anno zenére is, míg a hm erősítő volt a hangadó.
Mióta elfordítottam a hallgatási meg a nézési irányt hosszába, azóta nem jó már a hm hangja, így külön sztereo erősítő van a rendszeremben, de a két front 30-as mélyeihez nem annyira kell a sub
Szóval olcsón úgy úszhatod meg, ha egy autós subot meg egy sub erősítőt, ami kapható 20e körül összekombinálsz. Ugyanis az autós az valóban ZENÉRE készült.
Mélysugárzók
Két éve használok egy Martin Logan Dynamo-t. 25 cm-es,zárt, még a régi alumembrános. Zenére vettem - erre tökéletes, de ha nagy ritkán DVD-zek, akkor is teszi a dolgát. 150 ezer volt a Limar-nál. Háromféle módon tudod csatlakoztatni a rendszeredhez: LFE bemenet, sztereó bemenet, hangfalbemenet. Nem vágyom más mélynyomóra amióta megvan. Ha használtan sikerül egyet beszerezned, azt hiszem sokáig elégedett leszel vele.
A Dynamo 700 a 25 cm-es változat, de az nem a 150 ezres kategória.
Akkor már inkább Velodyne-t vennék, ha lenne rá pénzem.
Köszi, de ennél olcsóbban szeretném megúszni.
Mélysugárzók
Olyan mélysugárzót keresek, ami mozira és zenére sem reménytelen, de nem kerül több százezerbe.
Méretben kifejezetten 25 cm-est keresek. A REL és a Velo nekem már túl drága. Talán némi kompromisszummal más márkák egy-egy jól sikerült típusát tudnátok ajánlani?
Két éve használok egy Martin Logan Dynamo-t. 25 cm-es,zárt, még a régi alumembrános. Zenére vettem - erre tökéletes, de ha nagy ritkán DVD-zek, akkor is teszi a dolgát. 150 ezer volt a Limar-nál. Háromféle módon tudod csatlakoztatni a rendszeredhez: LFE bemenet, sztereó bemenet, hangfalbemenet. Nem vágyom más mélynyomóra amióta megvan. Ha használtan sikerül egyet beszerezned, azt hiszem sokáig elégedett leszel vele.
Denon AVR X4000 - Nordost Super Flatline Mk II bi-amp - System Audio SA 720 - Martin Logan Dynamo
Mélysugárzók