Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfal számítógéphez

Vendég
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Swans D1080MKII
amit írtál alattam az micsoda, amit közbe akarsz iktatni?
mennyi garancia van ezen? más színben esetleg van?

vááá nemtudok dönteni, és égeti már a zsebemet a pénz no meg nem is akarok egy szrt venni, és cserélgetni a végtelenségig

Debrecenben ezt megtudom valahol nézni, hallgatni?

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: wigand »

szerintem ez nagyon megéri: Rendkívüli engedménnyel ! Swans D1080MKII

Hallottam ezt a típust a kiállításon ezért mertem megrendelni. Pénteken meg is érkezett, nagyon szép és a hangja is meggyőző. Carat hd1v közbeiktatásával fogom a számítógépre kötni. Holnap installálom majd az irodában, remélem időm is lesz hallgatni.

Vendég

Hangfal számítógéphez

lehet, hogy még a végén Z-2300 lesz, a garancia sem utolsó szempont. ismerőseim tapasztalata szerint nagyon jó, gördülékeny a gariztatás. futár hozza az újat és lehet, hogy még a hibásat is otthagyják.

Vendég

Hangfal számítógéphez

a cél zenehallgatás semmi több. filmnézésre majd a falon lesz egy tv és esetleg majd később ahhoz egy kisebb rendszer a falakra szépen felszerelve.

tényleg kicsi a hely, az asztal sem lesz bazinagy, amekkorát szerettem volna. (most van teljes lakásfelújítás, szoba minden, már jóelőre kell terveznem, mit hova, milyet vegyek)
azaz igazság, hogy színben is szeretném, hogy passzoljon mindenhez, ezért akarnám a faboritásukat mellőzni. (tudom, hogy pedig azok a jobbak)

szóval ezért nézegettem olyan cuccokat amiknek kicsi a szatelit, az asztalon nem foglal sok helyet és van egy sub amit az asztal alá berakok. a Logitech Z-2300 pont jó lenne, csak mindenkinek ilyen van alapon azért akartam mellőzni a vételét pedig ez igazán passzolna mindenhez (Mac, külső vinyó, billentyűzet, egér...)

ezért is félek az ilyen kicsi szettektől mint ez az Audioengine 2

Vendég

Hangfal számítógéphez

Persze itt is a hangsúly azon van, h mi a cél...Engem a nagyobb Logitech rendszerek is megleptek, értem ez alatt a z-2300 és a 5000-res szettet...

http://www.guenstiger.de/Test/Computera ... _2300.html

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: AVX »

átnyálazom a honlapotokat

szerintem ez nagyon megéri: Rendkívüli engedménnyel ! Swans D1080MKII

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

vagy eseleg aki élrt hozzá, és le akar beszélni valami olyan cuccra ami ennél jobb,
Írtam már itt korábban: Adioengine 2. Nem kell hozzá szub, van elég basszusa és bezenél egy 15 nm-es szobát rendesen.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Hangfal számítógéphez

átnyálazom a honlapotokat

Vendég

Hangfal számítógéphez

köszi szépen.
még írtam közben pár mailt ide-oda.

fehérben, alu, silver esetleg van 40-60 között ilyen studio hangfalpár.

tavaszig biztos nemvárok 1 hete nincs semmi zajkeltő, már ígyis megvagyok őrülve

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Tavasszal fog ez érkezni:S3W
Laptophoz ideális választás,ha kis hely van.
ModelHiVi S3WSystem SeriesSwans 2.0 Multimedia SeriesAcoustic SystemSystem SeriesSwans 2.0 Multimedia SeriesSystem TypeOne-way order vented box systemDrivers ConfigurationFull range:C3NFrequency Range65Hz-20kHzHarmonic Distortion200Hz-20kHz≤1%(2.83V/1m)Sensitivity85dB(2.83V/1m)Nominal Impedance8ΩPower Range1-15WAmplifiers SystemRated Power2×5WFrequency Range60Hz-20KHSignal-to-Noise80dBHarmonic DistortionTHD<0.05% ( 8Ω、1kHz 、1W )Input sensitivity300mvInput impedance33KΩOther ParameterFinishedWhiteDimension (W×H×D(mm))122×122×110Net Weight0.6Kg

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

ilyen most is van:M200MKIII
Igényes irodába ettő szebbet nem hiszem hogy talál valaki.
Eredeti fa bevonatú.
ModelHiVi M200MKIIISystem Series2.0 Professional active electron filter multimedia speaker systemAcoustic SystemSystem Type2-way, 4th order active vented box speaker systemDrivers Configuration5.25" mid range,25mm dome tweeterFrequency Range53Hz-20kHzSensitivity87dB (2.83V/1m)Nominal Impedance4ΩPower Range10-80WAmplifiers SystemRated Power60W for single channel 120W for two channelsActive Crossover Frequency1.8kHzBass Adjust±3dB (100Hz)Treble Adjust±3dB (10KHz)Separation>56dBSignal-to-Noise>85dBDistortionTHD<0.1% ( 8Ω、10W )Input sensitivity680mVInput impedance32kΩOther ParameterFinishedMatte black finish and solid wood side panelsDimension (W×H×D(mm))192×335×270Net WeightActive Speaker : 8.0Kg
Passive Speaker : 5.8Kg

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Wow ez nagyon pofás!

Lesz ez a kis stúdió monitor is.
Kis szobába,vagy íróasztalra biztosan nagyon jó választás,de ez inkább profi kivitelű:
ModelX4System SeriesProfessional Active Crossover Monitor Speaker SystemAcoustic SystemSystem TypeTwo-way 4th vented speaker systemDrivers Configuration4" woofer,0.8" tweeterFrequency Range60Hz-20kHzSensitivity82dB (2.83V/1m)Nominal Impedance6ΩPower Range10-60 WAmplifiers SystemInput Max3000mVRated Power45W RMS/ChannelActive Crossover Frequency2.0kHzBass Adjust+2/0/-2dB(200Hz)Mid Range Adjust0/-2/-4dB(500Hz)Treble Adjust+1/0/-1dB(10kHz)Signal-to-Noise>94dBDistortionTHD<0.05% (8Ω、1kHz)Input sensitivity350mVInput impedance12kΩOther ParameterFinishedLacquer, high intensity aluminum cabinetDimension (W×H×D(mm))155×160×226Net Weight3.90Kg

wampa1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: wampa1 »

Tavasszal fog érkezni az új Swans H széria.
Wow ez nagyon pofás!
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3

wampa1
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Az MX6021-et nem ismerem, érdemes lenne meghallgatni vásárlás előtt ha van rá lehetőség. Egyébként a pixmania-nál elvileg van: KATT
A honlap szerint...
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Newl-nak: Altec Lansing MX5021
Egy ismerősöm ilyet használ és elég ütős. Árához képest persze

Ez már csak név.Semmi köze a régi Altec-hez szerintem.

Tavasszal fog érkezni az új Swans H széria.
Ha kell,akkor sub is lesz hozzá

Vendég

Hangfal számítógéphez

egyébként egyre jobban az Mx6021 felé hajlok, mivel az itthol senkinek nincs:D

írtam egy mailt iJoe-ra, ő Jbl márkakereskedés, hátha tudna nekem ilyet szerezni...

Vendég

Hangfal számítógéphez

szia

köszi a topiklinket:)

azaz igazság, hogy már kinéztem, meg minden.
Altec Lansing Mx 6021 -ről lenne szó. ez szerintem a frissitett változata amit te ajánlottál. nekem a dizájn sem utolsó

szóval amire kellene nekem : csak és kizárólag asztalnál használnám, egy 2,5m széles 5,2m hosszú szobában, az egyik sarokban egy iróasztalon. ezt a szobát úgy gondolom, hogy tele tudja szórni hanggal. ami fontos, a közép tartomány. inkább olyan zenéket hallgatok ahol ezek vannak többségben (prog, house, min techno - Sasha, Boratto, Zabiela, Digweed, stb stb)
az előző vásáromnál vettem egy gyönyörűszép Jbl Duet II-est, nagyon megvoltam elégedve vele, csak a mélyek baromira hiányoztak. ezért is gondoltam, hogy féligmeddig ennél a márkánál maradnék. és akkor megláttam ezt a típust.

Csak, ezt itthol nem kapni. vagy legalábbis nem találtam olyan üzletet a pixamanian kívül, akikkel nem akarok bizniszelni. esetleg ha tudnátok modani, egy üzletet. vagy módját, hogy megszerezhetnék egy ilyen cuccost, boldog lennék:)

ha van valakinek ilyen szett, jöhetne róla pár tanács, vélemény stb stb

vagy eseleg aki élrt hozzá, és le akar beszélni valami olyan cuccra ami ennél jobb, szép-ilyesmi árban van-és itthol lehet kapni az jöhet. Klipsch jöhetne még számításba vagy a Bose ha nem lenne ennyire drága. ja és mindenképpen, a biztonság kedvéért 2.1-et szeretnék. se nagyobbat sem kisebbett. 5.1-et nemtudnék elhelyezni a szobában jól, 2.0 meg kevés. vagy esetleg ilyen studio hangfal típusok is jöhetnek. mint az M-audio studiophile...

köszi

wampa1
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Newl-nak: Altec Lansing MX5021
Egy ismerősöm ilyet használ és elég ütős. Árához képest persze

Puzzles
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: Puzzles »

Gyors kérdés; tudja esetleg valaki, hogy hol lehet Magyarországon AudioEngine-t kapni (neadjisten kipróbálni is)?

Puzzles
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangfal számítógéphez

@Klang, köszi a tippet, utánanézek.

@dörmögi: Nem vetettem el az AudioEngine-t, sem az aktív (talán inkább 5, mint 2, de mindkettő érdekel), sem pedig a passzív (P4) formájában. Egyelőre csak az opciókat gyűjtöm, aztán megpróbálok minél többet élőben meghallgatni közülük.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Per pillanat a passzív hangfalak felé hajlok, bár még megpróbálom élőben meghallgatni a javasolt aktív szetteket is, ha sikerül. Az eddigi infók alapján úgy tűnik, hogy talán a JBL ES20 a legmegfelelőbb számomra.
Az Audioengine cuccait (aktívban 2 és 5 vagy passzívban P4) miért vetetted el közben?

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: Klang »

Igazándiból sosem mondtam, hogy íróasztalra szeretnék hangfalakat, mindössze annyit mondtam, hogy számítógéphez kellenének. Pont azért kezdtem polcsugárzó irányba nézelődni, mert valószínűleg oda fog kerülni a doboz. 

Igaz,nem mondtad,de ide jutottunk el,ami persze nem baj. De most már egy sztereo rendszert szeretnél polcsugárzókkal, aminél a hangforrás a számítógép is lehet.
Ezekből az ATC-nél is nagyon nagy a választék én az Jungson LS3-át javaslom. Ebben az esetben is a saját erősítőddel való hallgatózást javaslom,és ezt nála megteheted.
( Az onkyo elviseli a 4Ohmos hangfalakat)

Sok sikert!

Puzzles
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangfal számítógéphez

Köszi, az összezavarás helyett sikerült segítened. Ezek szerint fölösleges a 3-utas hangfalat erőltetni, így ezzel lehet enyhíteni a követelmény-listámon. Nem vagyok kifejezetten vájtfülű, úgyhogy ha a 3-utas megoldás csak erről a supertweeter-ről szól, akkor tényleg nem számít. Persze a vége úgyis az lesz, hogy meghallgatok egy pár hangfalat és megveszem, amelyik a legjobban tetszik, csak jó lenne konkrét ötleteket gyűjteni, nemcsak betévedni egy boltba, hogy mutassák meg milyük van.

Egyébként - ki lehet nevetni - bennem valamiért az a kép élt, hogy a 3-utas hangfalak a mély tartományban nyújtanak jobb teljesítményt. Viszont mondtam az elején, hogy nem értek a témához.

Az, hogy "technikailag illik" a hangfal az erősítőhöz mindössze annyit jelent, hogy az Onkyo-m min. 6 ohm-os hangfalakat szeret, tehát arra próbálok figyelni, hogy ne 4 ohm-osat nézegessek. Teljesítményben szintén beleesik a hangfal által szabott speckóba az erősítő. Tehát ilyen szempontból összeillenek.

Oldalára ne fektesd, ez nonszensz.

Ezt ki tudnád egy picit fejteni? Nem okoskodni akarok, tényleg érdekelne hogy miért.

Egyébként lehet, hogy én tettem fel eredetileg rosszul a kérdést, mert úgy tűnik mindenki nagyon fennakadt a számítógép témán. Igen, a zene számítógépből jönne (MP3, FLAC, tök mindegy) de ebből sem az nem következik, hogy asztali hangfalat akarok, sem pedig az, hogy meló melletti "háttérzenére" akarom használni a hangfalat. Ha jól emlékszem, mindössze annyit írtam, hogy főleg zenehallgatásra használom a gépet, nomeg persze munkára, ami közben szintén szól a zene. Szeretem a számítógépről kifejezetten nagyon jó minőségben és nem annyira halkan hallgatni a zenéimet. Nyilván nem lesz egy audiofil minőség (bármit is jelentsen ez), de azért szeretnék egy kifejezetten jó hangzást összehozni - legalábbis az én füleim számára. Egyébként nincs spéci hangkártyám, egy sima SB Live van rádugva a gépre (tehát nem integrált) és digitális kimeneten keresztül van (illetve volt régebben, amíg volt hangfalam) rákötve a cucc egy erősítőre. Ha jól sejtem, a sztereó világban ez szentségtörésnek számít.

Az, hogy mit jelent egy másik szobából hallgatni zenét, nem gondoltam hogy magyarázatra szorulna. De hogy vegyünk egy példát, most a dolgozószobában ülök és közben a mellettem levő nagyszobában szól a zene (mivel itt nincs hangfal). Talán így világos. Nem akarlak összezavarni, de akár fordítva is előfordulhatna ugyanez a helyzet. A lényeg, hogy szeretném ha a hangfalnak lenne annyi "ereje", hogy máshonnan is élvezhető legyen, nemcsak ha leülök elé zenét hallgatni.

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: niof78 »

A JBL ES20, amiről meg írsz, az is csak úgy 3 utas, hogy van benne egy valamiféle szupertweeternek nevezett 3. hangszóró, aminek számítógépes zenehallgatásnál, főleg mp3-nál egyáltalán semmi értelme. Nem tudom milyen hangkártya van a gépedben, de attól hogy mondjuk 5-6-7.1-es integrált, még nem jelenti azt hogy az azon kifolyó audió jel minőségéhez kelljen egy szupertweeter. Még ha lenne benne egy kb 100k-s hangkártya, és egy médiacentert vagy HTPC-t építenél, akkor megérteném hogy akarod "hallani" a felharmonikusokat is a hallható tartomány felett, de ahoz már olyan zenék is kellenek, amiket persze megintcsak nem mp3-ban hallgat az ember, és főleg nem számítógépen. Ha a High Fidelity útját választod, majd úgyis rájössz egyszer ezekre. Ha meg nem azt választod, akkor majdnem mindegy melyiket veszed az említett típusok közül.
Sensing The Progressive Feeling...

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: niof78 »

Az hogy technikailag illik e az erősítődhöz, ahogy te fogalmazol, még egyáltalán nem biztos.

Hogy jó hangja van e, azt neked kellene egy meghallgatással, meg minimum pár igen kedvelt zenéddel megállapítani.

80k-ért már elég jó minőségű polcdobozkákat is kapsz, amik nem is kifejezetten szg-hez valók, bár szvsz gép mellé az a kategória már túlzás, hiszen ha jól emlékszem igazából háttérzenéléshez kell meló közben, meg néha játékhoz. Bár azt nem vágom hogy mit jelent a másik szobából hallgatni a zenét, de ez meg inkább talán teljesítmény és érzékenység szempontjából jelentős.

Ha LCD monitort használsz, vagy el tudod a CRT-től legalább 1m-re tenni a dobozokat, akkor a mágneses árnyékoltság sem téma.

Oldalára ne fektesd, ez nonszensz.

Ilyen pici méretben szerintem elég ritka a 3 utas, a 2 utas bőven elég szépen szólhat, nézz meg pl 1-2, milliót karistoló monitorhangfalat, a legtöbb beéri 2 úttal, és meg is veszik, mert jók!

kb ennyi....remélem sikerült összezavarnom....
Sensing The Progressive Feeling...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”