Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

A Jbl Balboa szettről letettem.

De még mindig töprengek:
Jamo S 606 HCS 3 vs. Polk Audio TSi300+TSi100+Cs10

Miért tettél le róla? Meghallgattad?

Pappszi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Pappszi »

Sziasztok!

A Jbl Balboa szettről letettem.

De még mindig töprengek:
Jamo S 606 HCS 3 vs. Polk Audio TSi300+TSi100+Cs10

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Igen valószínű le akarom cserélni a frontokat is majd. Háttérnek mindenféleképpen jó lehet szerintem a Tannoy F2, de mivel kicsi a szoba és a front reflex miatt előre is tudom tenni ezért később lehet front lesz belőle, szóval inkább a Tannoy felé húz a szívem. Azt egyébként 35-ből megúszom mert fel is hozzák Pestre. Ha nem olyan jó akkor még mindig ott van a Hivox-os tuning. A W2 viszont sehogy sem lehetne nálam front (reflex, kicsi), eleve drágább tuningal meg pláne, akkor inkább később költök egy komolyabb frontra.
Az a baj, hogy a frontokat elég nehéz eladni sokat buknék rajta pedig nem olyan rosszak azért zenére sem, szerintem több van benne mint amit elsőre gondolnak róla (egyébként házi tuningját is tervezem,kábel, csillapítás,merevítés). Meg ugye per pillanat hátterek kellenek max. marad hátul hosszú távon a Tannoy.

Mi a véleményetek a Tannoy F2-ről Kinek mennyire tetszik a hangja, aki legalább hallotta vagy esetleg birtokolja

Akkor ne agyalj sokat a dolgon!
Nem rossz dobot a Tannoy!
Kellemes hangú dobozka!
"Sufnituning" esetében próbáld még ki más hangszórókkal a Yamahát (a gyári elég gyér)!
Csak jó tanács! Nem fikázás!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: fodrifter »

Érdemes jó háttereket venni... ha a frontok is cserélődnek majd idővel!!!
A W2-es jó kis doboz (tuningolva meg bőven), de a frontok nem biztos hogy azonos kategória (nem rosszból mondom... és mozira jó is lehet)...
Én 2 féle képen képzelném el a dolgot...
1.: Vennék jó frontokat 70-80-ért használtban már lehet találni igen jókat, és hozzá jó centert... és a jelenlegi frontokat eladnám és az árából kisebb háttereket... vagy mennének hátra!
2.: maradna a jelenlegi falállás és olcsón vennék (használtban) egy pár kis Jamo, Yamaha, Pioneer dobozt hátra!
És így be lehetne szerezni valami normális centert is!
Csak ötletelek!

Igen valószínű le akarom cserélni a frontokat is majd. Háttérnek mindenféleképpen jó lehet szerintem a Tannoy F2, de mivel kicsi a szoba és a front reflex miatt előre is tudom tenni ezért később lehet front lesz belőle, szóval inkább a Tannoy felé húz a szívem. Azt egyébként 35-ből megúszom mert fel is hozzák Pestre. Ha nem olyan jó akkor még mindig ott van a Hivox-os tuning. A W2 viszont sehogy sem lehetne nálam front (reflex, kicsi), eleve drágább tuningal meg pláne, akkor inkább később költök egy komolyabb frontra.
Az a baj, hogy a frontokat elég nehéz eladni sokat buknék rajta pedig nem olyan rosszak azért zenére sem, szerintem több van benne mint amit elsőre gondolnak róla (egyébként házi tuningját is tervezem,kábel, csillapítás,merevítés). Meg ugye per pillanat hátterek kellenek max. marad hátul hosszú távon a Tannoy.

Mi a véleményetek a Tannoy F2-ről Kinek mennyire tetszik a hangja, aki legalább hallotta vagy esetleg birtokolja

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Szia !
Persze lehet tudni. Front: Yamaha NS-50F, Sub: Heco Vitas Sub 20A (zenénél nem szoktam használni), Center egyenlőre egy kis Videoton amit régen a Ladába a kalaptartóra tettek (egyébként beszédhangokra nem rossz)
Pc-re van kötve a HM erősító optikai kábellel.

Érdemes jó háttereket venni... ha a frontok is cserélődnek majd idővel!!!
A W2-es jó kis doboz (tuningolva meg bőven), de a frontok nem biztos hogy azonos kategória (nem rosszból mondom... és mozira jó is lehet)...
Én 2 féle képen képzelném el a dolgot...
1.: Vennék jó frontokat 70-80-ért használtban már lehet találni igen jókat, és hozzá jó centert... és a jelenlegi frontokat eladnám és az árából kisebb háttereket... vagy mennének hátra!
2.: maradna a jelenlegi falállás és olcsón vennék (használtban) egy pár kis Jamo, Yamaha, Pioneer dobozt hátra!
És így be lehetne szerezni valami normális centert is!
Csak ötletelek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szia !

A W2-n én is gondolkozok, de jobban szeretnék egy 16-os hangszóróval szerelt úgy mond nagyobb monitort, mert ha nagyon bejön akkor akár front is lehet belőle.
Ár hogyan alakul majd a kiállítás alatt a W2 esetében 59 000-30% vagy 49 000-30% és meghallgatni és megvenni is lehet esetlegesen ott ?

59000-30%=41300 Ft
A mérete ennek sem kicsi.
20nm-re még akár elég is lehet.
Ennyi pénzért kb a benne lévő Vifa hangszórókat tudnád megvenni.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lehet tudni a rendszer többi elemét (front, center, sub)?
Hátsó refiset én nem vennék (sajnos nálam is helyhiány van) ebben a felállásban!

Szia !
Persze lehet tudni. Front: Yamaha NS-50F, Sub: Heco Vitas Sub 20A (zenénél nem szoktam használni), Center egyenlőre egy kis Videoton amit régen a Ladába a kalaptartóra tettek (egyébként beszédhangokra nem rossz)
Pc-re van kötve a HM erősító optikai kábellel.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én az alábbiakat javaslom:
Swans D2000R
Swans RM600R
Sound Art W2

Most a kiállítás ideje alatt minden termékre 30% kedvezmény lesz az alapárakból.

Szia !

A W2-n én is gondolkozok, de jobban szeretnék egy 16-os hangszóróval szerelt úgy mond nagyobb monitort, mert ha nagyon bejön akkor akár front is lehet belőle.
Ár hogyan alakul majd a kiállítás alatt a W2 esetében 59 000-30% vagy 49 000-30% és meghallgatni és megvenni is lehet esetlegesen ott ?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok

Két hangfal között vacillálok Tannoy F2 és B&W DM 303. 10nm be lesz háttérnek Yamaha RX-V550-hez főleg zenére.

Tannoy 37e Ft előny nálam a front reflex
B&W 303 41e Ft hátrány reflex (15-20cm hely lesz), és az előlap teljesen műanyag (?)

Meghallgatni egyiket sem tudom mert messze vannak amelyiket választom azért elmegyek és az lesz. Kb. hasonló a két doboz mérete és 16cm-es a mély-közép mind a kettőben stb.
Segítsetek, melyik a jobb szerintetek

Lehet tudni a rendszer többi elemét (front, center, sub)?
Hátsó refiset én nem vennék (sajnos nálam is helyhiány van) ebben a felállásban!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok

Két hangfal között vacillálok Tannoy F2 és B&W DM 303. 10nm be lesz háttérnek Yamaha RX-V550-hez főleg zenére.

B&W 303 41e Ft hátrány reflex (15-20cm hely lesz), és az előlap teljesen műanyag (?)

Meghallgatni egyiket sem tudom mert messze vannak amelyiket választom azért elmegyek és az lesz. Kb. hasonló a két doboz mérete és 16cm-es a mély-közép mind a kettőben stb.

Én az alábbiakat javaslom:
Swans D2000R
Swans RM600R
Sound Art W2

Most a kiállítás ideje alatt minden termékre 30% kedvezmény lesz az alapárakból.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: wigand »

Mint írtam,csak feleannyi cuccot viszünk,mint tavaly.
Már írtam a fiuknak,hogy tegyék vissza.

Köszönöm

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Külön miattam nem kell vinni. Amúgy helyszűke miatt vagy más okból került ki?
Német honlapokon azt is nagyon dicsérték. Nektek más tapasztalataitok vannak?

Mint írtam,csak feleannyi cuccot viszünk,mint tavaly.
Már írtam a fiuknak,hogy tegyék vissza.

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A TS6-ot kiraktuk a sorból tegnap,de ha tényleg érdekel,akkor felvisszük.
Úgy fogjuk csinálni,hogy két monitor és egy álló doboz lesz egymás mellé rakva.
Átdugni egy perc lesz így.
1 éve csináltam pontos tervet,hogy mi mikor lesz bemutatva,de 1 nap után totál felborult ez a terv.
Most nem csinálunk ilyet.Akit valami érdekel,annak pár perc múlva megmutatjuk.

Külön miattam nem kell vinni. Amúgy helyszűke miatt vagy más okból került ki?
Német honlapokon azt is nagyon dicsérték. Nektek más tapasztalataitok vannak?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A kiállításon meghallgatnám az M3-at és a TS6-ot a kis Jungson rendszeren.
Azt lehet tudni, hogy mikor mi kerül sorra?

A TS6-ot kiraktuk a sorból tegnap,de ha tényleg érdekel,akkor felvisszük.
Úgy fogjuk csinálni,hogy két monitor és egy álló doboz lesz egymás mellé rakva.
Átdugni egy perc lesz így.
1 éve csináltam pontos tervet,hogy mi mikor lesz bemutatva,de 1 nap után totál felborult ez a terv.
Most nem csinálunk ilyet.Akit valami érdekel,annak pár perc múlva megmutatjuk.

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Közben kiderült,hogy a CAV DP870 már elkelt.

A kiállításon meghallgatnám az M3-at és a TS6-ot a kis Jungson rendszeren.
Azt lehet tudni, hogy mikor mi kerül sorra?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

249-ért most meg tudod venni az M3-at.
A német ára 560000 Ft.
Ettől szebb és jobb dobozt nehezen fogsz találni,ha újat akarsz venni.
A D2.1Se sem rossz.
Swans D2.1+ SE (bi-wire) 199000 Ft/pár
Ha még kevesebbet akarsz rááldozni,akkor vegyél egy ilyet: Swans D3.1 99000 Ft/pár
Kalmi utána átalakítja a váltóját zenéhez.Ezt a dobozt mozira hangolták.
Kb 20-30 Ft-ért egy kiváló dobozt lehet belőle csinálni zenéhez.
Ezt is füleld meg: Swans TS 6 169000 Ft
Van még egy pár ebből: Jungson Beauty Deity No. 2 ezt is 169000 Ft-ért oda tudnánk adni.

Ha álló doboz is megfelelne,akkor ezt javasolnám: CAV DP 870 ebből már csak egy pár van.120000 Ft párban.
Ez sem rossz: Swans D3.2 F+ 169000 Ftpárban.A német ára 1.145 €*2*280=641200 Ft/pár
http://www.swans-eur...her_10.2009.pdf

Közben kiderült,hogy a CAV DP870 már elkelt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Az M3 vajon mennyire háklis az erősítőre?

Semennyire.
Bármivel meg tudtuk idáig hajtani.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Nem tudom, az M3-at nem ismerem. Ezt Béláék jobban tudják.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Magnetosztatikus , aminek jó hosszú idő kell, hogy bejáródjon. Az M1 sajnos háklis az erősítőre, azért is hajlamos a visításra és nagyobb helyiségekbe tényleg nem érdemes rakni. Nálam egy Linn Classik Music-ra van kötve és így jól érzi magát, nem visong.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A Coincidenthez képest az M6 kissé lassú doboz, a Coincident mélyebbre megy és a mélyei gyorsabbak, megfogottabbak. A Coincident dinamikusabb, nyíltabb, levegősebb, magasabb és szélesebb a színpada, nagyon egységes produkciót nyújt, de az M6-nak is szépen egyben van a hangja. A közép- és magastartománya mindkét hangfalnak tiszta, de egy Accuton magashoz képest kevésbé transzparens. A német árát szerintem az M6 nem éri meg, az 5000 Euros ársávban én inkább az Audio Physic Virgo mellett tenném le a voksom, azt viszont hozzá kell tennem, hogy az általatok kínált árért ilyen jó hangfalat mint az M6 egyszerűen nem lehet kapni.

Ha legközelebb hozatok be M6-ot,a váltóját meg fogjuk spécizni egy párnál.
Kalmi csinált egyet vikibácsinak.sajnos én nem hallottam,hogy mennyivel lett jobb,mint az alap,de kalmi szerint érdemes volt belenyúlni.
Mivel a Coincident dobozban is Hivi magas van,így hiszem,hogy a váltóval lehetne valamit kezdeni.Az M6-ban lévő magas állítólag az eddigi legjobb a Swans dobozok közül.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Köszi.
Mi a két doboz közötti különbség:Coincident Super Victory-Swans M6
Természetesen a hangzásra gondoltam.

A Coincidenthez képest az M6 kissé lassú doboz, a Coincident mélyebbre megy és a mélyei gyorsabbak, megfogottabbak. A Coincident dinamikusabb, nyíltabb, levegősebb, magasabb és szélesebb a színpada, nagyon egységes produkciót nyújt, de az M6-nak is szépen egyben van a hangja. A közép- és magastartománya mindkét hangfalnak tiszta, de egy Accuton magashoz képest kevésbé transzparens. A német árát szerintem az M6 nem éri meg, az 5000 Euros ársávban én inkább az Audio Physic Virgo mellett tenném le a voksom, azt viszont hozzá kell tennem, hogy az általatok kínált árért ilyen jó hangfalat mint az M6 egyszerűen nem lehet kapni.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

30 négyzetméterre még nem feltétlen kell álló doboz...Sokkal inkább lényeges az, h te mit szeretnél kihozni a dologból...A nagyobb monitor nekem a 16-os hangszórókkal szerelt darabokat takarja...Ez alatt nagyon sok jó doboz van...De még mindig az a kérdés mi az oka a cserének, mi az amit kevésnek találsz, vagy amin javitani szeretnél a mostanihoz képest..

De bizonyám, hogy bizonyám, hogy nem kell ám :ohnoohnoohno: !!!

30 négyzetméterre BŐVEN elég monitort venni, ami RELATÍVE olcsóbb, mint 1 pár álló, és emiatt az adott pénzből RELATÍVE jobb minőséget kaphatsz. A kiszolgálás nyilván a másik kérdés...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

35 nm a szoba. Most épp nem megy az M6, de ha igen, akkor az Audiomat Récital MKII-re van kötve.

Köszi.
Mi a két doboz közötti különbség:Coincident Super Victory-Swans M6
Természetesen a hangzásra gondoltam.

Az M6-ban már egy újabb fejlesztésű magassugárzó van.
Ami a Coincidentben van,azt is átdolgozták. kissé.
Ilyen az új RT8M

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Az M6-ot mivel hajtod és mekkora szobában van?

35 nm a szoba. Most épp nem megy az M6, de ha igen, akkor az Audiomat Récital MKII-re van kötve.

Heed Thesis rendszer

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”